Bulletin č. 50/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 0:24

17.10.2016 - Andrej Kiska na Forum 2000: “Politici si hrají s ohněm.”

Kiska Andrej… U nás na Slovensku jedním z nejlepších lidí se kterými jsem se kdy setkal a měl možnost debatovat, je Otec Srholec, slovenský kněz který během naší totalitní minulosti ztrávil mnoho let ve vězení. Tvrdil, že se musíme držet vždy a všude našich hodnot a že lidé se stejnými hodnotami musí držet při sobě. Otec Srholec rád říkal “Nevím co se stane v budoucnosti, co se přihodí zítra, ale vím jak se chovat dnes.” Proto když dnes zůstaneme při našich hodnotách, budeme zároveň vědět, jak se zachováme v budoucnosti.


Číst dál

Dnes před 75 lety Japonci přepadli Pearl Harbour

Celkem přišlo o život 2402 mužů a 1282 jich bylo zraněno. Důsledkem tohoto útoku byl vstup USA do druhé světové války na straně spojenců a vyhlášení války Japonsku následující den. Dne 11. prosince 1941 vyhlásily Německo a Itálie válku Spojeným státům.

 


Číst dál

Neuvěřitelné z Paragraphosu Tomáše Peciny a co se z veřejnoprávních médií nedozvíte !!!

Pecina Tomas a paragrafy Mařenka u ocásků - Dozvuky Fénixu aneb Hledá se Borl - Takový normální přísedící - Znalec Uhlíř utrpěl ztrátu paměti - Vyhrál jsem další spor s policií - Policie poskytla T. Zelenému informace - Stručně -  Odvolání v kause Polná - K právním důsledkům advokátského prokletí

… Pražský hrad byl již od středověku zvláštním, magickým místem. Protokolář, který se nepohodne s residentem cizí rozvědky a ihned poté jsou veřejně nabízeny inkriminující intimní videozáznamy téhož, to je, soudíme, něco s charakterem onoho místa plně souladného; překvapení proto nebudeme ani předstírat. Souhlasíme, že se v této zemi najde málokterý kolektivní orgán, ve kterém by bylo vedle sebe tolik morálních trosek, jež by v zemi dbalé pověsti svých institucí mohly v příslušných budovách nejvýš vynášet odpadky nebo čistit sociální zařízení: snad jen Nejvyšší soud se Komoře v tomto smyslu poněkud blíží. Za vrchol směšnosti přitom pokládáme, že v samotných kárných orgánech působí advokáti, kteří se v minulosti zapsali do dějin této země provozováním podvodných arbitráží nebo zmnožováním svých výnosů štěpením bagatelních pohledávek.


Číst dál

Bude učitelská profese existovat ještě za deset let?

Dne 8. prosince 2016 proběhla ve CoWorking Prague (Karlovo náměstí 7, Praha), debata o školství. Vystoupil jsem v diskusi. Můj příspěvek byl oceněn jako jediný potleskem, potěšilo vzhledem k funkcím panelistů a vzdělaných z řad publika, mezi kterými bylo i mnoho mladých.

Připomněl jsem finský systém vzdělávání a porovnal s českým. Finsko prakticky odstranilo zbytečné úřady, značně investovalo do školství tak, aby ti nejlepší lidé se dostali k učitelské profesi. Zmínil jsem i aktuální kauzu dr. Ivanky Kohoutové, která za dodržování platných zákonů a předpisů byla „odměněna“ žalobou a požadavky vyplnit nesmyslné dotazníky odpovědných institucí neodpovědných za nic. Český učitel je odpovědný za to, co se žáci a studenti naučí, včetně odpovědnosti za jejich bezpečnost na školách. Tolik potřebnou kreativitu nelze definovat a naučit. Argumentoval jsem i úspěchem učitelky Jany Králové. Je jen třeba stylu výchovy a vzdělaní dát prostor, aby se přirozená kreativita projevila a uvolnila. Učebním drilem se jen potlačuje a likviduje. Naše školství je z nemalé části byznys, kdy školy kvůli dotacím snižují nároky na studenty při přijímání i zkouškách, nemluvě o intelektuálním potenciálu naší malé země vzhledem k počtu škol. Kvalita vzdělání není otázkou jejich počtu, ale jejich kvality. Výsledkem je nemalé množství nepotřebných vysokoškoláků. Nemálo z nich by přijímací zkoušky na gymnázia první republiky neudělala. Na druhé straně z nich mohli být dnes stále více potřební a chybějící řemeslníci, střední kádři, vydělávající více a jistě i spokojenější a šťastnější, protože by vykonávali práci odpovídající jejich schopnostem a předpokladům. Jak řekl výstižně jeden z diskutujících z řad veřejnosti: „Ví všechno o ničem a nic o všem.“


Číst dál

Ruských hackerů je hodně, říká bezpečnostní expert Soldatov. Mnozí pro Kreml pracují dobrovolně

Útoky ruských hackerů, řízených Kremlem jsou podle bezpečnostního experta Andreje Soldatova reálné a Evropa by je měla brát velmi vážně. Technicky zdatných počítačových expertů je v Rusku velký počet a mnozí si spoluprací s politiky jednoduše přivydělávají na živobytí.

… Podívejte se na oficiální kremelské propagandistické kanály, například Russia Today. Velice rády a ochotně poskytují prostor západním lidskoprávním organizacím, pokud kritizují poměry ve své zemi. … Západní organizace samy nevědí, jak se chovat. Je jim jasné, že samotná BBC jim nedá tolik prostoru. A Russia Today jim dá celou hodinu na to, aby vysvětlili svůj postoj k dané problematice. Bez jakékoli chvály Kremlu. Co s tím? Jak to regulovat? Nevím a myslím, že nikdo neví. … Může se to obrátit proti nám. Nechci, aby svět fungovat podle pravidel, které napsal Kreml. Jde o demokracii… 


Číst dál

Ubráníme se novému vedení války?

Ruský cíl rozděl a panuj

...Výstižně jej popsal náčelník generálního štábu rus­kých ozbrojených sil Valerij Gerasimov už v roce 2013 - rok předtím, než Mosk­va toto hybridní válčení prakticky bez je­diného výstřelu použila na Krymu. Jeho článek v časopisu Vojensko-průmyslový kurýr o nové koncepci nelineárních nebo­li hybridních válek experti označují za přesný popis toho, jak Rusko „uvařilo" konflikt na Ukrajině.

„Hybridní hrozby nejsou na první po­hled viditelné a jsou schopné dlouhodo­bě oslabovat systém. Ten pak zkolabuje při iniciaci běžného válečného konflik­tu,“ říká Miroslav Mareš z Masarykovy univerzity v Brně, jenž se problematikou zabývá.


Číst dál

Doporučí ÚSTR Pavla Wonku k ocenění příslušníka III.odboje?

Wonka Pavel marnice hlava a horni trupDnes jsem odeslal žádost o informace k rukám ředitele ÚSTR Mgr. Zdeňka Hazdry Ph.D. Věřím, že i ve stále živé kauze Pavla Wonky ÚSTR naplní svoji roli pro kterou byl založen, tzn. upozorňovat i na  lidi, kteří se dokázali postavit zločinnému komunistickému režimu a jsou hodni naší úcty. Nikdo informovaný nepochybuje, že Pavel Wonka si ocenění příslušníka III.odboje zaslouží, byť nebojoval se střelnou zbraní proti komunistickému režimu. Bojoval právními zbraněmi a obětoval za své zásady a přesvědčení vlastní život.


Číst dál


MUDr. Yekta Uzunoglu Jekyll & Hyde ?!

OSPV 1 Uzunoglu a pravnici 081216Dne 8.12.2016 projednával OS Praha – východ žalobu na MUDr. Yektu Uzunogla a Václava Faktora. 5 ½ hodiny bylo dost děsivýchOSPV 2 Faktor Vaclav 081216. Kupodivu bez zájmu médií. Kdysi jsem dr. Uzunogla podporoval a věřil jsem mu. Po následných zkušenostech a včerejším jednání se obávám, že je něčím zcela jiným, než jak se veřejnosti prezentoval a prezentuje. Jeho tehdejší soudní výhra a následné mnohamilionové odškodnění od českého státu, nemuselo být zrovna učiněním spravedlnosti za dost? Je obžalován jednak z pomluvy (o sexuálním poměru Moniky Uzunoglu s tehdejší vedoucí soc. odboru v Mnichově Hradišti paní Jitkou Altmanovou - šířená prostřednictvím e-mailů a informace o tom, že jeho žena poskytuje placené sexuální služby - prostřednictvím letáků s nahou fotografií své ženy. Smyslem měla být její dehonestace jako matky a člověka, její občanská likvidace, cílem mělo být  získání dcery do péče otce. Dále z křivého obvinění (z trestného činu nájemné vraždy ve stadiu přípravy), kdy si měla jeho žena najmout Václava Faktora k jeho fyzické likvidaci. Smyslem mělo být potrestání jeho ženy a získání dcery do péče otce. Faktorovi sliboval beztrestnost, pokud se k přípravě / pokusu, přizná PČR.


Číst dál

Zabrání ostudě Vrchlabí jeho starosta Jan Sobotka, stejně jako gen. ředitel ČT Petr Dvořák zabránil ostudě ČT v kauze podvodnice Libuše Rudinské?!

Sobotka JanDnes jsem odeslal žádost o informace starostovi města Vrchlabí ing. Janu Sobotkovi ve věci chystaného dokumentu Libuše RudinskéWonka Pavel marnice hlava a horni trup „Čtvero ročních období na vrchlabsku“, který město Vrchlabí podpořilo částkou 250.000,-Kč. Podobný dopis obdrží i ředitel KRNAP (Krkonošský národní park) ing. Jan Hřebačka. Není představitelné, že by natáčení probíhalo bez jeho vědomí a povolení – pro slušné lidi. Tato podvodnice nemá žádné zábrany, jak prokázalo natáčení dokumentu „Pavel Wonka se zavazuje“ zcela odpornými metodami a způsoby, které nepochybě následuje trestní oznámení jednotlivců a které by měly následovat i organizace a státní instituce, které uvedla v omyl, podvedla a okradla.   

* * *

1) Požádáte o navrácení dotace 250.000,-Kč, které paní Rudinská od města Vrchlabí obdržela na natočení  dokumentu „Čtvero ročních období na vrchlabsku“ na základě smlouvy o dílo?


Číst dál

Kolik lidí našemu zdravotnictví umírá na rakovinu nádorů každou hodinu? Odpověď: 3 !!!

Ludvik MiloslavPane ministře, i já mám radost ze schválení protikuřáckého zákona. Těch 18.000 lidí ovšem ten zákaz zcela nezachrání, ty by zachránilo jen nekouření.

Nerad Vás viním z farizejství, když jste jako ministr nováčkem v té pozici. Ale chci Vám zdůraznit, že na rakovinu nádorů umírá ke 30.000Fortyn Karel lidí úplně zbytečně. Důvod? Drzé, sprosté a bezdůvodné odmítání metody devitalizace nádorů. Sborem "lékařů", kteří drží lékařské vrcholné organizace (sdružení chirurgů s panem Dvořáčkem, ČLK a dalších organizací pánů Koubka, Engela, atd.) Ta zázračná - co do účinku i co do úspor metoda byla objevena MUDr. Karlem Fortýnem před 59 lety! Pan doktor Fortýn by si od normálních, opravdových lékařů vysloužil návrh na Nobelovu cenu. Vinou těch "místadržících" zůstal obyčejným lékařem. Mezi těmi, co zrazují lékařské poslání i se slibem se stal psancem, nuceným svou metodu používat v utajení. Od té doby říkáte, Vy, ministři, že se to musí zkoušet, (60 let se to musí zkoušet!!!) zda nenastane sepse. V této republice bylo tajně operováno stovky pacientů a nebyl zaznamenán jediný případ sepse. ani při zmanipulovaném zkoušení v roce 2001: Z 50 pacientů za dva měsíce nezemřel ani jediný na sepsi ani na následky devitalizace.


Číst dál

Porovnejte „Máte slovo“ České televize, s „Polit-talk“ německé ZDF!

Nemusíte vůbec umět německy, abyste viděli ten propastný rozdíl v kvalitě a úrovni diskuze na závažné téma v přímém přenosu obou veřejnoprávních televizí. O stejně propastném rozdílu kvality obou moderátorek (Michaely Jílkové a Maybrit Illner) a webových stránek pořadů, nemluvě. „Der Polit-talk im ZDF“, byl vysílán 8.12.2016 s tématem „Uprchlíci v podezření – uvítací kultura v koncích?“ Pro porovnání nabízím „Máte slovo“, ze dne 1.12.2016 na téma „Trest za hanobení prezidenta republiky.“


Číst dál


Co to ten Bohoušek tropí?

CSSD pucistePana předsedu vlády těžce zasáhly krajské volby. A teď ještě průzkum veřejného mínění říká, že ANO má 35% podpory a ČSSD pouze 14%. Jiný by už odstoupil. Ale čím by se pak pan Sobotka živil? Má praxi jenom v politice a ta není k uživení, když nemáte popularitu. Tak se dal na cestu naprosto nepolitickou.

Bere stranu jako firmu, (i když jsou v ní lidé, jak vysvětluje Babišovi), a objednává si u cizí zkušené firmy řešení své zapeklité situace. On ví, co hlásá Ústava, že náš státní politický systém je tvořen volnou soutěží politických stran. Ale ukazuje se, že ten je tvořen hlavně, jak tu soutěž vyhodnotí ten, no honem - lid. A zvědavé průzkumy studují, jak je která strana oblíbená a podle toho se usuzuje na její výsledek ve volbách, kdyby byly právě teď, v době toho VVM (výzkum veřejného mínění, pozn. J.Š.). No vládnoucí strana ČSSD, nějak vychází z módy. Voliči se asi zbláznili a neváží si toho, co pro ně strana udělala!


Číst dál

Všichni zkorumpovaní politici a jejich strany společně proti Babišovi

Andrej Babiš: „Je normální podnikat, ale neplatit daně? Vždyť jak pak přispívají na bezplatné školství, výstavbu infrastruktury a další věci, které denně využívají? Pokud někdo krátil tržby a neodváděl DPH, tak měl neoprávněnou výhodu. Všichni ale musejí podnikat stejně. To je základní princip.“

Babis lipNa internetu koluje tento dokument nazvaný Babiš má pravdu. ČSSD mobilizuje a najímá si zahraničního poradce, který jí má pomoci porazit Babiše. Korupcí prolezlé straně na všech stupních, která nerespektuje pravomocné rozsudky soudů (Zdeněk Altner, Jan Mládek), nepomůže ani sebekvalitnější poradce. Jsou věci, které za žádné peníze nelze získat. Důvěru voličů ČSSD nenávratně ztratila.

LN Mluvíte o změně volebního sytému?

Měli bychom lidem vyjít vstříc. Lze například dávat pozi­tivní i negativní kroužky, výběr je pak objektivnější. Musíme více chápat, že plat bereme za to, že odvádíme práci pro voliče.


Číst dál

Menhiry minulosti: Semelová, Grebeníček a Filip, vstávají z mrtvých

Filip a GrebenicekK.Mrzílek: „Komunisté českým občanům v únoru 1948 vzali hrdost, protože čtyři měsíce před volbami vyvolali ozbrojený puč proti Semelova Martaneozbrojenému národu. Zkamenělí lidé obrostlí mechem. Menhiry minulosti, které se svými projevy ve Sněmovně zjevují jako fata morgana.“

INTERPELACE

Páteční vystoupení poslanců Grebeníčka, Filipa a Semelové při interpelaci na premiéra, televizí v noci opakované, se tito tři poslanci za KSČM opět předvedli jako nositelé nenávisti a její pěstitelé. Permanentní zloba, která z nich čišela je neustále zžírá a stravuje. Připomínali umanuté Kalvínisty, Koniáše, kteří šířením nesmiřitelného záští a násilí vytvářeli ve svém okolí strach a hrůzu a potřebu ostatních dostat se z jejich blízkosti. Při hlasování byli velkou většinou odmítnuti. K.Mrzílek, 3.12.2016

Níže odstrašující ukázky z vystoupení komunistů Filipa, Grebeníčka, Semelové a odpovídající reakce ministra Hermana a poslance Laudáta. Připomínám, že Vojtěcha Filipa si Sněmovna zvolila svým prvním místopředsedou jako stávajícího předsedu KSČM a usvědčeného agenta-udavače – 75% anonymních hlasů Sněmovny !!!


Číst dál

Interview s udavačkou

A protože patří k dobré tradici tohoto blogu udělit tu-a-tam příležitostnou cenu, činíme tak i nyní a dekorujeme Zuzanu Vlasatou, autorku rozhovoru, mimořádnou Cenou žurnalistické kvality Jaroslava Kojzara. Blahopřejeme!

Na úvod ten rozhovor Zuzany Vlasaté v Deníku Referendum obsahuje jednu dobrou zprávu: Věra Nováková, autorka trestního oznámení na Martina Konvičku a jedna z předních bojovnic proti svobodě slova v České republice, již není státní zástupkyní. Okolnosti její resignace širší veřejnosti známy nejsou; nestřízlivé by bylo předpokládat, že jí byla nadřízenými intimována informace, že aktivismus se s úřadem státního zástupce neslučuje, realističtější je myslet si, že odstoupila, protože pocítila své pracovní povinnosti jako příliš svazující pro to, čemu by se chtěla věnovat naplno, tedy aktivismu a udávání.


Číst dál

Internet je nebezpečný jako asbest

Vysedáváním u počítače zhloupnete, ztloustnete a onemocníte. Závislí na digitálních technologiích pociťují v jejich nepřítomnosti podobné symptomy jako alkoholik, který nemá svou sklenku - nervozitu, třes, pocení, podrážděnost či agresivitu.

LN Lze však v přímé souvislosti s digi­tálními technologiemi hovořit o spole­čenském úpadku?

Uvědomíte-li si, na čem stojí naše společnost, pak jednoznačně. Jsou to tři pilí­ře: vzdělání, empatie a vůle. A digitální média všechny tři poškozují. Nejenže ne­pomáhají při učení, ale i zabraňují se učit. Postupně externalizujeme své myš­lení, které za nás vykonávají počítače. Jak jsem řekl, mozek se vyvíjí tím, že jej používáme. Pokud jej nepoužíváme, v lepším případě jen atrofuje, v horším se nevyvíjí. Všechno přitom začíná pamětí. Neustále slýchávám, že nemáme děti nutit, aby se „šprtaly", protože si všech­no dohledají. To je však hloupost! Aby člověk uměl dobře vyhledávat, musí toho neskutečně moc vědět. A hodně toho ví ten, kdo si hodně pamatuje. Pa­měť tvoří základ našeho myšlení. Její ztráta vede ke zhloupnutí společnosti, če­hož jsme nyní svědky. Dalším pilířem naší společnosti je zmí­něná empatie. Jak chcete založit fungují­cí demokracii na lidech, kteří raději tráví čas s virtuálními přáteli? Jak chcete po­stavit společnost na jedincích, kteří ztrati­li schopnost druhého požádat o radu, pro­tože si přece vše mohou vygooglovat? Jako třetí jsem zmínil schopnost chtě­ní. Nemůžeme být autonomními bytost­mi, pokud jsme pozbyli schopnosti kon­centrace, která je bytostně spjata s po­hroužením do konkrétního úkolu. Dnešní mladí lidé už nejsou schopni soustředit se 15 minut na konkrétní problém, aniž by si přitom kontrolovali e-maily nebo byli rušeni přicházejícími zprávami na Facebooku. Navíc dobrovolně sdílíme data, která jsou následně využita proti nám. Zdá se mi, že toto vše je s demokra­cií neslučitelné.


Číst dál

Všímavost prodlužuje život. A lze ji získat i v metru

Všímavost je v podstatě stav mysli – vidíme svět čistě a jasně jako děti, avšak s nabytými vědomostmi. Osvojení si všímavosti meditací otvírá nové možnosti pro uvažování a řešení problémů. Navíc vede k nestandardnímu myšlení, které je důležité pro pocit štěstí i různé jiné činnosti. Všímavost také poskytuje výhodu vidět objektivně.

Všímavost se objevuje v různých souvislostech, přičemž často není zřejmé, co znamená. Britský profesor klinické psychiatrie na Oxfordské univerzitě Mark Williams a novinář a lektor meditací Danny Penman se v knize Všímavost. Jak najít klid v uspěchaném světě, jež vyšla anglicky v roce 2011 a stala se bestsellerem a česky o tři roky později, pokoušejí všímavost definovat.


Číst dál

TGM, Havel, Putin, CSU, Zeman

Putin a ZemanŠtěstí pro T. G. M. i pro Havla - Putinovi velmi ulehčuje moc člověk Homo sovieticus – Z programu CSU – Jak ochránit občany před prezidentem

Ale je zde ještě drahé možné vidění a in­terpretace neúspěchu prosazení realistic­kých paradigmat před první světovou vál­kou. Byli to intelektuálové, nikoli obec­ně vzdělanci a duchovní elity jako tako­vé, nýbrž právě ty jejich části, které vědo­mě vyrůstaly mimo a mnohdy i v přímé opozici k sílícím stranickým strukturám a formacím.

Nezávislí intelektuálové se uplatňují v politice moderního pojetí a éry v zása­dě pouze tehdy, kdy jsou politiky - rozu­mějme tradičními strukturami politické moci a hierarchie - připuštěni, kdy jsou jimi strpěni. Je tomu tak ve fázích, kdy je politika pod vnějším tlakem nezbytné změny a hledá „bílé koně“, kteří by na sebe vzali roli očisty a převezli ji přes rozbouřené vody sociálního neklidu, aby oni „bílí koně“ byli po čase ze svých pozic opět vytlačeni „povolaný­mi" politickými reprezentanty standard­ního kariérního stranického vzestupu. Ji­nak řečeno: nezávislé intelektuálské sku­piny si v moderní politice svůj prostor nevydobývají, je jim pouze přenechá­ván. Neúspěch politického realismu sklonku 19. století tak můžeme rovněž hodnotit jako neúspěšný pokus o nabou­rání postupně se opevňujících pozic stra­nické politiky a znovuzískání politické autority nezávislých intelektuálů.


Číst dál

Jedna firma vládne všem

… Technologicky pokročilá společnost svobodu jednotlivce doslova potírá, mini­malizuje, právě ve prospěch většího „dobra“, ztělesněného korporací. Obvyk­le se pro nepříliš povzbudivý výsledek používá slovní spojení „high tech - low life“, špičková technologie - bídný život. Vize takové budoucnosti pak ukazuje svět, v němž jednotlivec není nic, jen sou­částí sítě ovládané nadnárodními firma­mi. Jejich totalitní vláda pak staví lidi do role otroků těchto velkých koncernů, jež diktují společenské normy i způsoby, jak mají lidé žít i přemýšlet. … Právě vlastnictví a plody z robotické práce, přebírající neodvratně úlohu té lid­ské, rozhodnou o dopadu digitální revolu­ce na dnešní liberální kapitalistický svět. … Pokud se ale dostanou do výlučného vlastnictví, či alespoň správy jakékoliv korporace, neodvratně jí pomohou k do­sažení monopolu a postupnému ovládnu­tí celé společnosti i každého z nás. Právě to je osud, ke kterému zatím zcela neod­vratně směřujeme.


Číst dál

Singapúr – lekcia z najlepšej sociálnej politiky

Častokrát som sa pri predstavovaní nášho sociálno-ekonomického programu stretával s názorom, že Slováci na Slovensku nechcú žiadny Singapúr. “Svoje si nedáme, ale cudzie nechceme” tu má zrejme oveľa silnejšie korene, ako si všetci myslíme. Ale pri mojej otázke, či by si vedeli predstaviť priemernú mzdu 5 tisíc EUR, nezamestnanosť 2%, špičkovo vybavené nemocnice a najlepšie školy do jedného spozorneli.

Singapúr má približne rovnaký počet obyvateľov ako Slovensko a rovnako nie veľmi dlhú históriu. Napriek tomu je vo svete považovaný za malý ekonomický zázrak. Z krajiny, ktorá vznikla iba pred 50-timi rokmi na pozostatkoch bývalej britskej kolónie sa tamojšej vláde podarilo vytvoriť malého ázijského draka. Prosperujúci multikultúrny (Číňania, Malajzíjčania, Indovia..) a multináboženský (budhizmus, taoizmus, hinduizmus, kresťanstvo, islam..) štát s vysokým hospodárskym rastom, excelentným školstvom a nadštandardnou zdravotnou a sociálnou starostlivosťou. A silnou štátnou identitou, ktorá nie je založená na rasovom, etnickom alebo náboženskom princípe.


Číst dál

Nikdy nebyl důvěryhodný žurnalismus tak důležitý, jako dnes

Fenic FeroMnožství informací, ve kterých se občan přestává orientovat a je o to snadněji manipulovatelný aniž tuší, je alarmující. Volby slouží daleko více k tomu, aby se páchalo méně lumpáren, než aby se uskutečňovaly dobré a potřebné změny.

„Chy­bí silné, inspirativní osobnosti a ideály. Mladá generace má sice, na rozdíl od té mojí, obrovské šance, ale víc žije virtuální realitou aBanga a Ortel jejím jediným ideálem je blahobyt. Proto chci před­stavovat lidi, kteří měli a uměli realizovat svoje, sny, mají nás čím inspirovat a můžou být podnětem všem generacím, ať to zní jakkoli pateticky.“ – „Po revoluci musela dokumentaristika pře­devším napravovat chyby z minulosti, odtabuizovávat témata, narovnávat do té doby ideologicky interpretovanou historii a odha­lovat pravdu o zločinech komunismu. Já jsem však cítil, že je stejně tak důležité napravit vztah k české elitě, která byla často v naší historii, a za komunismu zvlášť, likvidována.“ – „Nebudu se vymlouvat ani lhát. Je to například Helena Vondráčková nebo Vladimír Dlouhý. Za první se stydím a ten druhý, který byl tehdy zařazen brzy, i když jako nejpopulárnější poli­tik doby má ještě před sebou cestu, na které by měl své kvality dokázat.“ – „Svobody v médiích ubý­vá, přibývá byrokracie, ve společnosti narůstá lež a nenávist. Samolibí kariéristé a zrádci zase hrají východními kartami. Ve skutečnosti jim nemůže jít o nic jiného než o vlastní prospěch. Kdyby jim šlo o tuto zem a tyto lidi, tak by se do takových riskantních her nepouštěli. Ale možná se to vše dnes děje jen proto, abychom si oživili cenu naší svobody.“

 


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing