Bulletin č. 49/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
středa 24. duben 2024 20:00

Donald J.Trump – jeho dlouhá cesta do Bílého domu (1980-2015)

„USA se staly smetištěm problémů všech ostatních.“ – „Když nezvládneme politiky, je s námi něco špatně. Jsou plně pod kontrolou lobbyistů a zájmových skupin.“

 


Číst dál

Václav Havel 21. února 2004: Ukrajina, občan, moc, svět, demokracie, evropská krize

Videopozdrav účastníkům konference „Ukrajina v Evropě a ve světě“. Natočeno: kancelář Voršilská 18. února 2004. Uveřejněno: Kyjev 21. února 2004. Znovu uveřejněno dne 21. února 2014 na akci "Evropské dialogy Václava Havla", Pražská konference 2014: "Občan, moc a demokracie v evropské krizi."

 


Číst dál

Fidel Castro, omyl století

Castro ADIDASCastro vyzval Sovětský svaz, aby odpálil proti USA jaderné rakety, i když bude zničena taky Kuba. Rád přinese tuto oběť při vědomí, že z jaderného popela Kuby vznikne nový, spravedlivý svět.

… cesta ke štěstí, prosperitě a svo­bodě vede přes uvážlivé státníky, kteří ne­jsou mocichtiví. Státníky, jako byl George Washington, který prohlásil, že „stát, stejně jako oheň, je nebezpečným sluhou a obávaným vládcem“. Nebo jak to vyjádřil Thomas Jefferson: „Pokud jde o otázky moci, ať už nikdy neslyšíme o důvěře v člověka, nýbrž měli bychom ho svázat řetězy ústavy, ať nemůže vy­vést nějakou ničemnost.“ Všichni, kdo vkládali důvěru ve Fidela Castra, by měli litovat své naivity; a všichni, kdo toto totalitní monstrum ob­divovali, by se měli stydět. O to více deprimující jsou reakce západ­ních demokratických státníků, od prezi­denta Obamy přes kanadského premiéra Trudeaua, předsedu EK Junckera až po premiéra Sobotku: každý pro sadistické­ho diktátora našel nějaké slovo uznání. Je to naprosto pomýlené: uznání by se mělo dostat jeho početným obětem, těm mrtvým i stále žijícím. Castro unikl světské spravedlnosti a toho, co by za své činy zasloužil vrcho­vatě, tedy veřejné popravy na hlavním ná­městí v Havaně, se mu nedostalo. Ale jak říká Hospodin: „Pomsta je má...“

 

Ronald Reagan by ani dnes nemusel ve svém projevu nic měnit!


Číst dál

Na zvolení Zemana pracovaly desítky ruských poradců a investovaly se do něj ruské peníze?!

Zeman RURuský server URA.Ru píše v článku z 28. 11. o tom, že prezidentské volby v Česku byly údajně ovlivněny řadou ruských poradců a pomocí ruských peněz. Z komentářů ke článku: Ji?? Vyvadil: „Да, так это все и было. Местные русские сильно помогли Земану“. (Ano, tak to všechno bylo. Místní Rusové silně pomáhali Zemanovi). Jiří Vyvadil je známý zastánce Ruska a jeho politiky. Nemusí být autorem komentáře, ale styl tomu odpovídá. Z článku na Svobodném fóru: Článek nejdříve popisuje systém volby prezidenta u nás. Připomíná, že v ČR je silná ruská diaspora, kde už mnoho lidí získalo status občana EU, usadily se tudesítky tisíc velkých ruských podnikatelů, včetně těch, co prchají před ruským soudnictvím. Kontrolují také celé oblasti trhu.


Číst dál

Za neprokázanou vraždu a po nepravomocném rozsudku, zůstává Patrik Ryšánek i nadále ve vazbě – už 770 dnů?!

Rysanek PatrikVS Olomouc při vazebním zasedání dne 29.11.2016 tak rozhodl pod vedením předsedy senátu JUDr. Vladimíra Štefana. Patrik Ryšánek tak zůstává ve vazbě za něco, co mu vůbec nebylo soudem prokázáno. Stížnost NS v Brně byla podána. Kdo byl svědkem soudních jednání u KS Brno, nepochybuje o tom, že v této kauze není hledána spravedlnost, ale děláno vše pro to, aby tento justiční zločin nebyl odhalen a s ním i zločinné postupy PČR a KS Brno pod předsedou soudu Mgr. Tomášem Kurfiřtem. Flagrantněji porušit právo na spravedlivý proces snad ani nelze více! Ani nabídka písemného slibu Patrika Ryšánka, kauce 1.000.000,-Kč, záruka patnácti důvěryhodných osob a Sodales Solonis z.s., nebyla vazebním senátem přijata. Neumím si představit, že by tento justiční zločin schválil i NS v Brně, případně ÚS ČR a v poslední instanci ESLP ve Štrasburku.


Číst dál

Hanba a ostuda veřejnoprávní ČT: Bývalí estébáci a jejich pohrobci točí i dnes svoji propagandu a šíří své lži za veřejné peníze!

Wonka Pavel marnice hlava a horni trup

Libuse Rudinska „A lidi už nemusí vůbec šoustat! Odpadá trapné a únavné namlouvání a vyjde to levněji….“ Poté, co jsem vložil komentář, byl FB okamžitě zablokován…

* * *

AKTUALIZOVÁNO 30.12.2016: Odpověď právního oddělení ČT ze dne 28.12 na ZOI Jiřího Wonky ze dne 13.12 gen. řediteli Petru Dvořákovi – lhůta na odpověď prodloužena o 10 dní?! Na můj dopis ze dne 1.12 gen. řed. ČT dosud nereagoval.

AKTUALIZOVÁNO 6.12.2016: Dnes ČT stáhla z vysílání dokument „Pavel Wonka se zavazuje“, který se měl dnes ve 21:00 na ČT 2 vysílat! Slušní lidé vedení ČT děkují!

AKTUALIZOVÁNO 1.12.2016: Dopis generálnímu řediteli ČT Petru Dvořákovi!

Rudinská nabízela prokazatelně za „důkazy“ Wonkova "estébáctví" řády desítek tisíc korun !!! - Umělecká a morální zvrácenost jako za dob nejprimitivnější komunistické propagandy.

Neuvěřitelné! Estébácky dokument prokazatelné zlodějky a podvodnice Libuše Rudinské „Pavel Wonka se zavazuje“, bude mít premiéru Rudinska rudana ČT2, dne 6.12.2016 od 21:00 hod. To je naprosto stejné, jako kdyby ČT vysílala bez komentáře projevy Adolfa Hitlera. Nic na tom nemění následný dokument „Zaťaté pěsti“, v rámci tzv. „vyváženosti“, jak neustále ČT zdůrazňuje. Samozřejmě mohou být pohledy různé, ale natáčet prokazatelně, vědomě a záměrně lži o skvělém člověku, je zločinem a jeho autor zločincem!

Pokud takový „dokument“ nazývá gen. ředitel ČT Petr Dvořák „analýzou a novým pohledem, kterého je zvlášť třeba, pokud se vznášejí otázky“, tak by za takové selhání ČT i své měl převzít osobní odpovědnost a ze své funkce odstoupit. Původně se měl dokument jmenovat „Pavel Wonka – advokát chudých“. Jde o jasné zneužití dotace. Toto estébácké svinstvo finančně podpořili, dle plakátu na premiéře v Jihlavě na MFF (25.10.2014): Státní fond kinematografie, Královéhradecký kraj, město Trutnov, europoslanec Jaromír Štětina, Martin Rejman (bývalý předseda Konzervativní strany), Igor Lukeš (český historik žijící v USA) a KAN (Klub angažovaných nestraníků). Měli by podat na Libuši Rudinskou okamžitě žalobu pro zneužití dotace a její navrácení v plné výši.

Mediálně zaštítil tuto ohavnou nemravnost ČT, Státní fond kinematografie, Královéhradecký kraj a KRNAP (Krkonošský národní park). 


Číst dál

Samková cenzurovaná, Centrála zločinu v exekuci, zákon „na hlavu“!

Neschopná ČAK je všehoschopná: … než příště něco veřejně řekne, měla by kopii zaslat Komoře a požádat o dobrozdání, zda je politický názor z řečeného plynoucí pro českého advokáta v r. 2016 přípustný, pokud možno i se stanovením záruční lhůty, tedy jak dlouho takovým ještě zůstane; jak známo kupř. z let 1938–9, kdy byl zakázán výkon advokacie Židům, názory řečené stavovské organisace mají tendenci k jisté časové nestálosti. …  - Národní centrála proti organisovanému zločinu, zřejmě aby demonstrovala, že pro ni zákony neplatí, ignoruje rozsudek Městského soudu v Praze - účastník správního řízení jít k soudu se stížností na nečinného ministra předtím, než si na ministra jemu samému postěžuje a požádá jej, podle § 80 správního řádu, o ochranu před ním samým. Důvodnou žádost o ochranu může ministr vyřídit buď tak, že si sám přikáže, aby nečinným být přestal, anebo, pro urychlení, si věc odejme a vyřídí ji místo sebe sám. Ano, přesně tak si to soudci NSS představují.


Číst dál

Česká správa sociálního zabezpečení nesmí svou metodikou poškozovat "pétépáky"

… Především však jde o to, že Česká správa sociálního zabezpečení nemůže určovat svévolně svoji metodiku ani snižovat jiným důchody, když někdo poukáže na to, že je diskriminován. A lze i doufat, že do budoucna Česká správa sociálního zabezpečení ušetří, když nebude objednávat vědecké studie o jednoduchých věcech. Ti, kdo zjistí, že Česká správa sociálního zabezpečení je při zaokrouhlování poškodila, mohou tedy požádat o přepočet svého příplatku. …


Číst dál

Rozhovor s tři roky, ombudsmankou a úředníky, šikanovanou ředitelkou „ošátkované“ střední zdravotní školy Ivankou Kohoutovou

AKTUALIZOVÁNO: Skvělý ROZHOVOR dr. Ivanky Kohoutové s Lubošem Xaverem Veselým  4.2.2017 v 17:00 hod. na Frekvenci 1! – Kdy se omluví odpovědní za šikanování ředitelky a poděkují jí za příkladné chování? Kdy se omluví ombudsmanka Anna Šabatová za své jednání a poděkuje za to, že v tomto případě hájila práva všech dr. Ivanka Kohoutová? - Akce naplánovaná s jasným cílem. Ombudsmanka Šabatová, její snacha, zastrašování. Hovoří ředitelka pražské zdravotní školy, vláčená už tři roky kvůli muslimským studentkám. Rozhovor si můžete přečíst ZDE.Kohoutova Ivanka PL

Sabatova v satku

Z programu bavorské CSU Die Ordnung (pořádek)

… Program Die Ordnung zdůrazňuje, že němčina je jediným komunikačním jazy­kem: „Naše kulturní tradice a svobodný způsob života nejsou nikomu vnucovány, ale každý, kdo u nás žije, musí akcepto­vat naši kulturu jako součást veřejného ži­vota. Bavorské motto ,žít a nechat žít“ pla­tí pro všechny, ale nenecháme si vnuco­vat, aby se naše kultura přizpůsobovala. CSU se nebojí změn, ale nechce, aby se změnilo Německo. Proto ve svém programu Die Ordnung uvádí, že kromě právní regulace existují nepsaná pravi­dla, která utvářejí mezilidské vztahy a ga­rantují bezkonfliktní soužití. Lidé si při setkání podávají ruku a loučí se pozdra­vem. Slabým je poskytována pomoc a ob­ličej se nezakrývá závojem. Kdo u nás žije, musí se těmito zvyky řídit. Kdo nerespektuje například zdravotní sestry, nebo učitelky, znevažuje náš způsob života. Aby společný život mohl fungovat, muse­jí všichni mluvit stejnou řečí a tou je něm­čina a žádná jiná.


Číst dál

Rozsudek v kauze RWU a kontextuální extrémismus v Brně

… Přesto jsme přesvědčeni, shodně sRonaldem Reaganem, že existuje jeden rychlý a spolehlivý způsob, jak v každém sporu dosáhnout smíru s protistranou – vzdát se; děkujeme obžalovaným, že to neudělaly a i po neuvěřitelných osmi letech od prvníhodeliktuvytrvávají ve svém odporu, přestože mohly mít zkušební dobu podmíněného zastavení už téměřodkroucenua mohly se plně věnovat své resocialisaci a zapojení do budování naší skvělé demokratické společnosti, jež jim tuto možnost, ústy nyní z řízení vyloučené soudkyněDaniely Reifové, velkoryse nabídla. - … jestliže promluvím o tom, že dnes bylo krásné jitro, určitě mám na mysli řeckou stranu podobného názvu, když se zmíním o duze, je to bezpochyby narážka na argentinskou stranu Juana Peróna, která duhu používala jako jeden ze svých symbolů, kladivem určitě míním kladivo Thorovo a křížem kříž hákový, no a když promluvím o národním socialismu, je vyloučeno, že bych snad měla na mysli Horá­kovou, Drtinu nebo jiné představitele československého národně­socialistického politického směru, nýbrž hovořím jedině a pouze o Hitlerovi, o Křišťálové noci a o holokaustu.


Číst dál

Někomu vyhovuje nepořádek

EET sebeobranaNa lidi, kterým vyhovuje nepořádek, přítmí a nezákonnost, by se mělo hledět jinak, než na lidi poctivé.

Pan Valenta, jenž EET nazývá šmírováním, je určitě průhlednějším, než si asi myslí. Já vím, že v republice je tisíce podnikatelů, kteří jeho kritiku sdílejí a souhlasili by se zrušením EET třeba od včerejška. Co je to za lidi, tito podnikatelé, z nichž mnozí budou EET obcházet, a budou vřele souhlasit s panem Valentou? A ze svého soukromého hlediska budou mít i pravdu, že v jejich případě se jedná o posvícení na jejich praktiky, které nazvou šmírováním a zákazníka, který jejich pikle oznámí, udavačem. 


Číst dál

Ruská hvězda internetu: Bývalá krymská vrchní státní zástupkyně

V Rusku a na Ukrajině je sice každý krok Natalji Poklonské, pohledné 36leté bývalé vrchní státní zástupkyně republiky Krym a současné poslankyně

Poklonska NataljaStátní dumy, vnímán odlišně, ale její výroky vyvolávají polemiky internetové veřejnosti.

… Ještě jako krymská vrchní státní zástupkyně osobně předala muzeu v Livadijském paláci sbírku 80 fotografií carské rodiny a jako bývalá studentka hudební školy si na jednom z exponátů, bývalém klavíru carské rodiny, zahrála starou ruskou romanci. Jindy zase prohlásila, že zřeknutí se trůnu postrádá jakýkoliv právní základ, a naposledy prohlásila, že Mikuláš II. je státníkem, jenž utrpěl nejvíce křivd v celé ruské historii. V souvislosti s tím již jako poslankyně Státní dumy nazvala paradoxem, že tolik nenávisti nevyvolávají ani takové postavy dějin 20. století, jako byl Hitler, Lenin, Trockij nebo Mao. Tento výrok vyvolal v médiích pozornost především proto, že si dovolila postavit vedle sebe Lenina a Hitlera. …


Číst dál

Vystoupil jsem z matrixu

Hnizdil Jan a citat„Já jsem se léta o chování našich politiků zajímal a moc tomu nerozuměl. Až když se mi dosta­la do ruky kniha amerického psychiatra Rober­ta Hareho a psychologa Paula Babiaka „Hadi v oblecích, aneb Psychopat jde do práce“, bylo mi to jasnější. Oni dokládají, že mezi špičkový­mi politiky a manažery je mnohem větší počet psychopatů než mezi vězni ve federálních věz­nicích Spojených států. Jenomže je nepozná­te. Jsou dokonale oblečení, jazykově vybave­ní, inteligentní, umějí udělat dojem. Ale jsou taky naprosto bezcitní, bezohlední, draví. A tito lidé generují obrovskou negaci, kterou citliví lidé vnímají. Negativní emoce se přenášejí, lidé z toho stůňou, mají úzkosti a deprese“ – „ … aby běž­ný občan porozuměl chování některých našich politiků, měl by mít aspoň základy psychiatrie a psychologie“ – „Tihle lidé absolutně nesnášejí humor. Vyvěsit červe­né trenky je pro ně hrdelní zločin. Nebo dalajlama - ten je pro ně taky něco jako červené tren­ky. Nesmírně je irituje svou laskavostí a klidem. On jim nastavuje zrcadlo“ – „Já si dokonce myslím, že ten obrovský zájem lidí možná byl i důvod, proč mi udělili Bludný balvan. Já nemám problém s oficiálním systé­mem, ale on už má problém se mnou. Narušuju totiž monopol. Představte si, že udělení Zlatého Balvanu přivítal v médiích Jan Zahradil, jeden z lídrů ODS. Člověk, kterého jsem v životě nevi­děl, považoval za nezbytné sdělit národu, že už bylo na čase dát tomu magorovi šutr.“


Číst dál

Postřehy z České pozice které se týkají nás všech

Elektronická evidence tržeb není jen bičem na neplatiče daní - Kdo a jak bude kontrolovat globální rentu? - Justice je nezávislá, ale žádné institucionální záruky nemá - Zemědělské půdy ubude pět tisíc hektarů ročně. A klesá její cena - Ekonomický model podle Koránu je pouhou ideologií - Na Berounce by byllepší národní park než retenční nádrž.


Číst dál

Vzpomínáme 140.výročí narození Viktora Kaplana, vynálezce Kaplanovy turbíny

Kaplan ViktorViktor Kaplan byl rakouským inženýrem. Další z řady těch, kterého většina Čechů považuje za českého vynálezce. Byl typickým Bohemianem, tak jako čeští Němci. Výročí jeho narození patří od roku1976mezi světová kulturní výročíUNESCO. Na německé verzi Wikipedie můžete nalézt mnohem více informací než na její české verzi. To množství náměstí, pomníků, ulic, poštovních známek, mincí apod., nesoucí jeho jméno je ohromující, pravda ve velké většině ne v naší zemi. V Brně pracoval 30 let. Vznikly zde jeho největší objevy. Čest jeho památce a dílu!


Číst dál

BAŽINA

SumpfgebietDOPORUČUJI!: televizní film SUMPFGEBIET, Německo 2016 - k dispozici do 27.12.2016, od 20:00 do 6:00 hod. v iVysílání ARD - Neomezená moc skutečně mocných, varující. Premiéra v neděli 27.11.2016, 20:15 hod., ARD - Česká eurokomisařka Věra Jourová má osobní zkušenost - kauza BONO PUBLICO, česká "Watergate". V České republice je to realita, jen s tím rozdílem, že se nejedná o banku, ale o politickou stranu.

Kriminalista Hanns Meuffels je konfrontován s jedním případem ze své minulosti: Po pěti letech v uzavřeném psychiatrickém oddělení je Julia Wendt propuštěna. Za čtyři týdny má začít obnovení řízení o jejím případu. Julia Wendt se cítí být pronásledována, je jí vyhrožováno, proto hledá pomoc u Hanns Meuffelse. Ten jí kdysi nechal zatknout pro žhářský útok na jejího manžela a vypovídal proti ní před soudem. Vypráví Meuffelsovi o seznamu, který vlastní: jména bohatých bankovních klientů, kteří převedli černé peníze do Švýcarska. Meuffels jí zpočátku nevěří. Nato je Julia Wendt před jeho očima přejeta autem. Zemře v Meuffelsově náručí. Po tajemství, které mu Julia Wendt svěřila před svoji smrtí už Meuffels nevěří, že to byla nehoda. Pátrá na vlastní pěst a stává se sám další obětí intrik. Smyčka kolem něho se pomalu ale jistě utahuje.


Číst dál

Adventní věnec

Adventni venecAdventní věnec má mít tři fialové svíčky a jednu růžovou. Každá z nich má svůj význam. Advent znamená příchod, období očekávání příchodu narození Ježíše Krista. Začíná první adventní neděli a končí na Štědrý večer.

První adventní neděle (letos 27.11)

Železná - den NADĚJE A OČEKÁVÁNÍ, fialová, připomíná starozákonní proroky, svíce PROROKŮ.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing