Bulletin č. 45/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 26. duben 2024 7:34

Strategické hry kolem českých aktiv firmy Orlen. Služby, obchody a velká politika

CEFC a JaT polsky 50 procent"Náhodná informace o navýšení podílu čínského CEFC v J & T a 50% byla prezentována během návštěvy čínského prezidenta Xi Jinpinga v Praze." Fotografie. kremlin.ru

V českých médiích se objevily zprávy o právních krocích proti PKN Orlen, která je vedena minoritním akcionářem společnosti Unipetrol. J & T, protože si dotčený subjekt stěžoval, mimo jiné, na dividendovou politiku, získání Spolany. Na první pohled se zdá, že se jedná o běžné problémy podniků a racionální jednání minoritního akcionáře, který se snaží hájit své zájmy v situaci, kdy dominantní akcionář - v tomto případě, PKN Orlen - využívá svou pozici. Ale zdání může klamat ...


Číst dál

DALAJLÁMÁNÍ CHLEBA

Dalajlama slunceVáclav Havel: „Neexistuje hospodářský zájem tak silný, že by směl mít přednost před solidaritou s trpí­cími či nespravedlivě Zeman a burtypostihovanými. Politika kompromisů se zlem a ústupků před ním, se už mnohokrát tragicky nevyplatila.“ - Prezident Zeman, premiér Sobotka, předseda Senátu Štěch a předseda Sněmovny Hamáček se nestydí chovat jako pokorní služebníci vůči zemi, která neuznává demokracii, pošlapává lidská práva a která obchoduje ve velkém s lidskými orgány, odebíraným lidem za živa. Co to vypovídá o společnosti, která takovéto bezpáteřní a bezcharakterní lidi vynese do svého čela? Pro tohle jsme zaplnili v listopadu 89 náměstí?! Je třeba opět zaplnit náměstí po celé zemi – a tentokrát už bez klíčků! I z úcty ke všem obětem zločinného komunistického režimu a v zájmu těch, co ještě protestovat nemohou!


Číst dál

VÝZVA: TÝDNY OBČANSKÉHO NEKLIDU

ÚSTAVA ČR, LPS čl. 23: „Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.“

Sedmnáctého listopadu se opět sejděme na náměstích a zvažme další kroky, nutné na ochranu demokracie.  Zvonit klíči a podepisovat petice nestačí! My do Ruska a Číny nepatříme! Chtěli jsme zpět do Evropy, ne do Hulvátova. Povznesme se nad všední politické rozepře a chraňme společně hodnotu mnohem vyšší, demokratický charakter státu. Podepište PETICI i za vaše děti! Podpisem se občan hlásí k jediné myšlence: DEMOKRACIE v naší zemi je OHROŽENA a je třeba ji BRÁNIT!

 

 


Číst dál

Dejte už s tím Schwarzenbergem pokoj!

Vladimír Kučera: „Často říkám, že ve svobodné a svobodomyslné zemi (což snad dosud jsme) by novináři neměli podepisovat petice, ale psát články. Tak jsem ho napsal.“

V Mladé frontě Dnes 27. října 2016 zveřejnil šéfredaktor Jaroslav Plesl jízlivý článek o občanské iniciativě umělců. Pohrává si s ironicko-naivním vyjádřením mladé Moniky Timkové a dochází k závěru: „Protože pravidelné čištění zubů nevede v přímé prezidentské volbě k vítězství Karla Schwarzenberga, je asi nejlepším řešením zahodit kartáček a skočit šipku do zdi.“


Číst dál

Prezident NKÚ Miloslav Kala: Zvůle českých poslanců. Jednání sněmovny mne šokovalo

Představte si, že stojíte v čele středně velkého podniku a máte obsadit místo v jeho nejvyšším vedení. Podle čeho budete vybírat mezi uchazeči? Podle kvalifikace? Předchozích zkušeností? Doby, po kterou se dotyčný věnuje dané problematice? Podle jeho výsledků?

Tak podle českých poslanců jste vedle, jak ta jedle. Jak jinak si vysvětlit, že ve středu nepodpořili mnou navržené nominace Jana Kinšta a Stanislava Kouckého na členy kolegia NKÚ?

Stát jako firma? Ale kdeže…

V číslech: první z nich získal 44 hlasů, druhý dokonce jen 19 hlasů ze 154 odevzdaných. Kinšt přitom strávil uplynulých devět let ve špičkové pozici deana u Evropského účetního dvora, kde reprezentoval Českou republiku, byl poradcem OECD i expertem MMF, působil na NKÚ i na Ministerstvu financí. Koucký se auditu věnuje celou svojí profesní kariéru a doslova od píky se vypracoval na šéfa kontrolní sekce NKÚ, tedy hlavu všech jeho kontrolorů. Takových lidí po českém pracovním trhu věru neběhá moc.


Číst dál

2.11.2016, 9:00 hod. - OS Praha 10, Míčánky, 1/312: Hidžáb žaluje ředitelku dr. Kohoutovou!

Sabatova v satkuOmbudsmanka Anna Šabatová a odpovědné orgány a instituce, by měly být volány k odpovědnosti za to, že se statečné ředitelky dr. Kohoutové nezastaly. Ona, na rozdíl od nich, respektovala platné zákony a předpisy. Svoji práci odvedla a odvádí dokonale.

14.11.2013

... V Českém právním řádu není opravdu nikde zakázáno nošení pokrývky hlavy, a tedy ani šátku. Nošení pokrývky hlavy v prostorách školy je však nespolečenské, a tak k této záležitosti v souladu s vnitřními předpisy přistupujeme. Nikomu nebráníme v jeho víře. Ve všech případech, ať žadatel o studium na zdejší škole pochází z České republiky, ze zemí EU nebo ze třetích zemí je nutné, aby respektoval právní předpisy, zvyklosti dané země, etické normy i jiná náboženství. Bylo nám sděleno, že uchazečky se všemi požadavky na dodržování vnitřních předpisů školy souhlasí, že jim tyto nevadí a že ve škole jim nedělá problém nenosit šátek. Dne 4. 7. 2013 se obě žadatelky dostavily do školy k jednání. Ještě jednou jsme hovořily o nejvhodnější volbě oboru.


Číst dál

„Neveřejné“ jednání o dehonestaci vynikající ředitelky dr. Ivanky Kohoutové „muslimskými šátky“, za vydatné pomoci ombudsmanky Šabatové!

Sabatova v satkuMíčánky 2.11.2016: Původně naplánované na srpen, dobu dovolených. Z malé jednací síně (1/312), přeloženo na poslední chvíli doKohoutova 2 plakat 021116 největší (přízemí 302). Nebylo takřka nic slyšet. V jednací síni bylo 8 obrazovek a mikrofony - ne u pultu pro svědky! V první části jsem 2x marně vyzýval soudkyni JUDr. Danielu Čejkovou. Po první přestávce je bez komentáře zapnula, ale nezesílila - oddálením řečníků jako by nebyly. 4 monitory zato běžely naprázdno,  kvůli testům, dle soudkyně (nic se na nich neobjevovalo). Milionová soudní síň skutečně za "všechny prachy", stejně jako tento zcela zbytečný soud, který už musel stát daňového poplatníka miliony a další ještě nepochybně přibudou. Výstižně soud popsal Tomáš Pecina na svém blogu ŠÁTKOVANÁ. Níže doplňuji o další šokující postřehy!

 

 


Číst dál

KDYŽ SE V PRAZE NĚKDO PŘÍLIŠ DOTKNE REŽIMU BENEŠ - GOTTWALD

Dovetek aversPŘEDMLUVA

Právní stanovisko známého českého právníkaa někdejšího generálního prokurátora České republiky JUDr. Jiřího Setiny stvrzuje zákonnost Dovetek 2 stranadokumentů, jež zakládaly převod Baťovy světové organizace z jejího zakladatele Tomáše Bati sr. na Jana Antonína Baťu. Kupní smlouva a její náleži­tosti beze zbytku naplňovaly zákony platné v Čes­koslovensku ve třicátých letech dvacátého století (1931-36). Předložený Dovětek svým rozsáhlým doklado­vým materiálem a analytickými úvahami zřetelně objasňuje, jak byly platné zákony demokratické země ignorovány a pošlapány ve prospěch Tomá­še Bati jr. a jeho matky Marie Baťové justičními orgány Spojených států a některých dalších zemí.

Podrobně a střízlivě zde popisujeme propojení mezi jednotlivými osobami, výrobními jednotkami a holdingem Baťovy organizace a právními kan­celářemi. Všechno to, co bylo zneužito k dosažení hlavního záměru - odstranění Jana Bati z řízení a vedení Baťovy světové organizace.


Číst dál

Klidně si mě pronásledujte

LN Jessikka Aroova 051116Jessikka Aroová z digitální sekce finské veřejnoprávní společnosti Yle poznala, jaké důsledky může mít pro žurnalistu to, když začne šťourat do dezinformačních metod kremelského režimu.

LN Jak lze podobné propagandě nejlé­pe čelit?

Z mého pohledu novinářky je nejlepší odpovědí dobrá, kritická a investigativní žurnalistika. Všechny propagandistické zdroje by měly být odhaleny a vyneseny na denní světlo. Mělo by se zjistit, jak jsou financované a jak působí.S ruskými tématy je ovšem třeba lépe nakládat i v každodenní novinářské prá­ci. Není v pořádku to, že všechna prohlá­šení ruského prezidenta pronikají do mé­dií a každý je nekriticky a bez ověření faktů opakuje. A nejen to: i naši politici umějí lhát a často to dělají. I oni by měli být odhaleni. Přála bych si, abychom pro kvalitní žurnalistickou práci měli více zdrojů. Jsme v přední linii, jsme ochrán­ci pravdy. Propagandisté se nás hodně snaží ovlivnit.


Číst dál

Jožin z bažin alias Putin, zmizel z YouTube?!

Legendární „Jožin z bažin“ Ivana Mládka nejprve uhranul polské publikum, nyní dostal svou verzi i v ruštině. Skupina Murzilki International využila populární nápěv písně Ivana Mládka ze 70. let a melodii opatřila textem, v němž si utahuje z ruského premiéra Vladimira Putina.

 


Číst dál

Projev Jana Šinágla na Pražském hradu dne 28.října 2016

Samostatnost v rukou nesamostatných vede vždy k podřízenosti. Umíme být jednotní v negaci, ale spojit se v jednotu za pozitivním cílem stále nedokážeme. Proto malá jednota snadno vítězí nad většinovou, roztříštěnou jednotou nejednotnosti.

 


Číst dál

Pomáhat a chránit - a dodržovat platné zákony i občany!

Tak má vypadat práce policie, jen by mela městská policie více trénovat. Mělo být pohroženo paralyzérem, když fyzicky strážníci nezvládali nedemokraticky se chovajícího občana. Základem demokracie je dodržování platných zákonů, předpisů a respekt před zákonem a jeho představiteli. Pan Ponert porušil zákon, předpis či vyhlášku a strážníci konali příkladně dle zákona, toť vše. Přihlížející netuší o čem skutečná demokracie je. Skutečný občan a demokrat respektuje právo a povinnosti, které zákon ukládá. Jinak nastává anarchie. Jen je škoda, že PČR stejně razantně nekoná i vůči jiným občanům, kteří zákony porušují daleko flagrantnějším způsobem, ať už z řad politiků, veřejně známých osob či majetnějších. Obávám se, že kdybych se veřejně zastal a poděkoval strážníkům, či jim dokonce pomohl, byl by schopen dav mne v lepším případě „slovně lynčovat“. Stále nevíme co je to skutečná demokracie. Ale kde se ji můžeme učit, když jsme ji dosud neměli možnost poznat? Oba strážníci nám udělili základní lekci – poděkujme jim za to.

 


Číst dál

Kvantová fyzika a lidská duše?

Mozek nemá s čím porovnávat, lidé jsou omámeni prioritami nové doby. Dokud si mohou koupit nový telefon, nic horšího se neřeší. Právě proto mají radikální kandidáti a populisté ohlas. Zbavujeme se přirozených schopností a může to trvat pouhých pět generací, aby se zvyky či zlozvyky staly geneticky zakódovanými. Do roku 2100 může být charakter lidstva zásadně jiný.

LN Co vás nyní v neurologii nej­více fascinuje?

Právě to, že začínáme být schopni rozebírat otázky, které dříve byly nepřístupné, například co je vědomí, jak se tvoří paměť a jak se ztrácí, jak se učíme... Prostě to, jací jsme. S tím souvisí vznik nové specializace nazvané neurofilozofie. V ní spojujeme neurovědy s jinými disciplínami - převážně s kvantovou fyzikou. Dnes můžeme například vysvětlit to, jak vzniká pocit déja vu, nebo to, jak se nám dokáže před očima přehrát náš život v pár vteřinách. Je dokázáno, že čas může ubíhat různě rychle, takže i to se může dít v mozku.


Číst dál

Tenis snů a vítězství Dominiky Cibulkové

Cibulkova DominikaTo co předvedla včera Dominika Cibulková nejen sportovně, ale i morálně, vstoupí do dějin tenisu. Nádherný tenis s neuvěřitelnými momenty, které zvedaly diváky ze sedadel a vítězství nezdolné vůle. Ukázala neuvěřitelnou mentální sílu. Její kouč řekl, že „to byl úplný masakr jak to zvládla“. Sledoval jsem ZDF i kvůli reportérům, kteří jsou vynikající „hráči mimo hřiště“ a zvedají kvalitu zážitku, nesrovnatelné s reportéry ČT. Moment, kdy Dominika „zabila“ jeden z mečbolů okomentoval reportér: „Tak to byla penalta bez brankáře.“ Dominika to přešla s úsměvem a diváci z toho byli málem „mrtví“ (ten úder měl hodnotu 2 milionů Euro!). Podívejte se níže na vrcholné výměny zápasu a neuvěřitelný tenis. Slovenský president Andrej Kiska na svém facebooku napsal:

NAJLEPŠIA Z NAJLEPŠÍCH - DOMINIKA CIBULKOVÁ

„Vyhrať turnaj majsteriek, turnaj najlepších z najlepších, je fenomenálny úspech. Dominike Cibulkovej patrí moja veľká poklona, úcta a rešpekt. Neskutočný zápas, neuveriteľný tenis, keď diváci vstávajú zo sedadiel. Keď neodídete ani na sekundu od obrazovky. Finále v Singapure so svetovou jednotkou Angelique Kerberovou bolo elektrizujúce. Gratulujem nielen Dominike Cibulkovej, ale aj celému tímu. Dominika si najlepšia!“

 


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing