Bulletin č. 44/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 26. duben 2024 12:13

Novým velvyslancem v Číně má být bývalý hejtman Michal Hašek?!

Hasek a ZemanPrávě mi důvěryhodný zdroj oznámil, že se uvažuje o „instalaci“ bývalého hejtmana Haška na post velvyslance, či nějakého konzula do čínské provincie?! Po volební porážce Hašek prohlásil:„Já z politiky neodejdu“. Voliči ho odvrhli po jeho skandálním chování. Od prezidenta Zemana už nic nemůže překvapit. Na Jižní Moravě už od Haška dávají všichni ruce pryč, nikdo ho nechce. Ani jako tajemníka vlastní strany. Ani koalice už o něm nechce ani slyšet. Role gubernátora v čínské provincii, tohoto přítele Putinová Ruska a Zemana, by mu docela slušela. Byla by to taková „jihomoravská stabilizace v čínském prostředí :-) Komunistická Čína by jistě takového „charakterního“ a jistě poslušného, nekariérního „diplomata“, ráda přijala, stejně jako velvyslance Vladimíra Remka před lety Rusko. Jen aby Hašek složil předepsané, náročné zkoušky z angličtiny… Pak už o něm neuslyšíme, stejně jako o Remkovi ... Jsme opravdu zemí neuvěřitelných nemožností! Jeden velmi známý podnikatel to vyjádřil lapidárně a výstižně:"Čím víc daleko, tím lépe:-) Peking je brána do pekla, kam patří: PEK-IN:-)."


Číst dál

Už se zrodil někdo, kdo šílenou dobu napraví?

Lenka Benešová: „Místo ulic je třeba zaplnit volební místnosti a “červené karty” proměnit za voličské hlasy.“

Vpravo LN 29.10.2016LN Kambersky Zeman 291016

CSR 1 TGM NG 281016Ztratili jsme Rakousko, Němce, Podkarpatskou Rus, Slováky. Budou další na řadě Moravané, Slezané až do konečného sebezničení a sebezániku? Miroslav Donutil skvěle zahrál v seriálu NAŠE STOLETÍ Lloyda George, briského státníka a premiéra. Na otázku T.G.Masarykovi: „Proč to děláte“, mu TGM odpověděl: „Jsou to Rakušáci.“ Následovalo jeho výmluvné mlčení. V tom výroku je více než tušíme. Rozlisujeme lidi podle národa a národnosti a to je špatně! Prof. Milan Zelený: „Ještě nikdy v životě jsem nepotkal národ, vždy jen lidi, kteří se spojili svými schopnostmi ve prospěch společnosti kde žijí.“ Jsme pořád nespokojení, nekonstruktivní, nestavíme, jenom bouráme. Karel Kryl: „Zachováváme postoje, místo abychom stáli.“ Pokračujeme v naší neschopnosti jednoty, v likvidaci sebe sama. Pokud myslíme jen na sebe, ne na druhé, ať už jako sousedy či národy, nemůžeme prospět ani sobě, ani svému okolí, ani své zemi a světu. Skončíme jako oběť své vlastní malosti, sebestřednosti, závisti a nepřejícnosti, pokud nebudeme ochotni či schopni toto své po generace zažité chování, zvyklosti a způsoby změnit.

CSR 3 TGM socha 281016Pan Jiří Brady byl vyznamenám kanadskou vládou, presidentem Německa, jenom ocenění českým presidentem není hoden, což je paradoxně pravda. „Založili jsme si instalatérskou firmu. Měli jsme takovou podmínku: Nebudeme zaměstnávat Čechy. Když neumí pracovat, nemůžeš je vyhodit, protože tě všude pomluví. V roce 1968 jsme ale změnili názor. Z Československa přišla spousta lidí. Polovina byla dobrá, opravdu potřebovala pomoc, ale ta druhá polovina… To byli zločinci. Naše firma prosperovala. Měli jsme velké zakázky, tak nebyl problém vzít další lidi. Pomáhal jsem jim sehnat práci, nebo jsem je finančně podporoval“. (z rozhovoru v LN 29.10.2016 „Hanin sen být učitelkou se splnil“). Michal Horáček položil na Staroměstském náměstí otázku: „Víte koho nejvíce milujeme?“ Chtěl jsem spontánně vykřiknout „sami sebe“. Jeho odpověď: „Knihy“, kdy argumentoval počtem knihoven. Jen to na té kulturnosti v naší zemi není moc vidět. Jsou i národy daleko kulturnější s méně knihovnami… Kultura se projevuje stavem země a našim chováním, nejen knihami či jejich počtem. Z pana Jiřího Bradyho si vezměme příklad, následujme ho! Pochybuji, že měl čas chodit do knihoven tolik jako my, zato konal a něco po něm zůstalo. Pouhý čtenář po sobě nezanechá nic, pokud jeho aktivita začíná a končí přečtením knihy.

 


Číst dál

Vzkaz Dalajlamy k 28.říjnu

Dalajlama slunceVážení občané,Caslavska Vera

byl jsem svojí maminkou Věrou Čáslavskou vychován tak, aby mi vadila lež a manýry Miloše Zemana. Současně se mi snažila vtlouct do hlavy, abych byl vlastencem a nezůstal netečným k nepravosti. Vím, že kdyby maminka ještě žila, vstala by i ze smrtelné postele a šla oslavit náš státní svátek na Staroměstské náměstí. Prosím Vás, chcete-li nějakým způsobem uctít maminčinu památku, udělejte totéž.

S úctou Martin Odložil

 


Číst dál

Peníze vládnou světu

Jeden z hlavních finančních investorů v Silicon Valley Peter Thiel řekl: "Soutěž je něco pro lůzu."

Politika nebo ekonomie: Kdo má vlastně moc? V rozhovoru Richarda Davida Prechta s Marcelem Fratzscherem, ředitelem Německého institutu pro ekonomický výzkum.

Finanční krize, sanace bank, daňové úniky a mega-fúze - Politika stále více nezvládá mít pod kontrolou výstřelky a neúspěchy ekonomiky. Ale je to její práce? Kdo řídí, kdo určuje směr? Politika nebo ekonomie? Kdo má moc?


Číst dál

OTEVŘENÝ DOPIS PŘEDSEDŮM VŠECH POSLANECKÝCH KLUBŮ OBOU KOMOR PARLAMENTU ČR

Petice za odstoupení prezidenta Miloše Zemana – ze dne 30.října 2014Pravda vitezi

My nejsme kolonií Číny! Ani rukojmími nezodpovědných zbabělců."- "Ponížit nás nemůžete, když se sami umíte ponižovat. Nemáte však právo činit z nás vazalskou zemi, společnost lokajskou, ustrašenou a nesamostatnou. Nejste majiteli této země, pouze jejími dočasnými správci."

“Věříte Danielu Hermanovi? Já ano. Prosím, žádejte své poslance a senátory, ať 28.10. nejdou na Hrad. Chtějte po nich, ať vyslovíZeman maly krok nedůvěru prezidentu Zemanovi. Ať svolají mimořádnou schůzi obou komor Parlamentu a prohlásí prezidenta nezpůsobilým výkonu své funkce. Chorobně zlý, mstivý, podlý a záludný člověk, který se neštítí vydírat a zastrašovat každého, kdo se mu protiví, by neměl být hlavou našeho státu. Miloš Zeman je očividně těžce nemocný a měl by se léčit. Ne ale ve funkci prezidenta. Dopřejme mu klidu někde v ústraní. Uleví se nám všem. Nejen dispečerům letového provozu.“ Petr Kolář

Zeman PutinObčanská iniciativa Kroměřížská výzva tímto otevřeným dopisem vyzývá předsedy všech poslaneckých klubů obou komor Parlamentu ČR k neprodlenému svolání společné mimořádné schůze Poslanecké sněmovny a Senátu.

Naléhavým důvodem této výzvy je veřejné prohlášení prezidenta republiky, předsedů obou komor Parlamentu a předsedy vlády ze dne 18. 10. 2016. Prohlášení je svévolným zahraničně politickým krokem exekutivy, jenž odporuje definici České republiky jako demokratického právního státu, založeného „na úctě k lidským právům a na zásadách občanské společnosti“,a státu, jenž tvoří součást „rodiny evropských a světových demokracií“ (Preambule Ústavy).


Číst dál

Začátek konce Miloše Zemana

Petice za odstoupení prezidenta Miloše Zemana

Zeman maly krokPrezident dokazuje, že nemá dno - Pohled do nekonečné hloubky zmaru ale nemůže dlouhodobě česká společnost ve zdraví přežít - JeZeman Putin tak možné, že na období kolem 28. října 2016 budeme vzpomínat jako na začátek Zemanova konce - Zeman rozjíždí novou normalizaci - Dochází ke znehodnocení státních vyznamenání - Dochází ke znehodnocení oslav státního svátku - Miloš Zeman je bezedný - Začátek Zemanova konce

Miloš Zeman odmítl vyznamenat Jiřího Bradyho, muže, který přežil Terezín i Osvětim. Udělal to tím nejhorším způsobem. Nejdříve vyznamenání avizoval, potom řekl ne. Podle všech indicií proto, že se Bradyho synovec, ministr kultury Daniel Herman, sešel i přes Zemanovy výhrůžky s tibetským dalajlamou. Je to příběh, který by se dal žánrově zařadit jako morální horor. Komentuje se sám, ale přesto alespoň pět poznámek. Převážně truchlivých, ale přesto s nikoliv beznadějnou pointou. 


Číst dál

ČNB měla místo ohroženého eura nakupovat zlato

Zajímavé informace a postřehy z článku Petra Havlíčka. Škoda, že článek není prost, nevěcnosti, emocí a urážení druhých. Cituji podstatné:

... Hodnota prodaného českého zlata se zvýšila o 26 miliard. Jde o 56 tun zlata prodaného levně v letech 1997-1998. Od 70-tých let stoupla cena zlata 40x. Získané německé, britské a švýcarské dluhopisy nenesou zisk, ale ztrátu. ČR má jeden z nejnižších podílů zlata na devizových rezervách. Se svými  0,4% zlata se dělí o jedno z posledních míst na světě. Německo má 67,7%, Holandsko 56,5%, Rakousko 43,5%, Belgie 33,9%, Lucembursko 10,5%. Právě tyto země přesunuly zlato ze zahraničí do domácích depozitářů. Od roku 2013 nakoupila ČNB euro za 600 miliard korun s údajným cílem udržet korunu na hranici 27 korun. Zahraniční banky sídlící v Česku poslaly svým matkám do zahraničí 41 miliard, tedy 75 haléřů z každé koruny vydělané v loňském roce. U nás jsou banky v pořádku. ČR dostala páté nejlepší ratingové ohodnocení. Že nám nebezpečí nehrozí? Matky těchto bank rozhodně v pořádku nejsou. ...

Právě jsem ve věci odeslal žádost o informace k rukám guvernéra ČNB Ing. Jiřího Rusnoka.


Číst dál

První exekuce na Mládkovo ministerstvo zahájena a média opět poslušně mlčí?!

Mladek JanStále ještě mi ministr Jan Mládek není ochoten sdělit jména svých podřízených, které tak štědře odměnil. Jako jediný ministr to tají předSinagl Jan daňovými poplatníky. Exekuce byla zahájena dne 22.10.2016 soudním exekutorem JUDr. Jiřím Janečkou, Ph.D., Exekutorský úřad 178 Plzeň-jih, se sídlem V Bezovce 1896/6, 350 01. Druhá bude následovat ve věci neuhrazených nákladů. ČSSD je skutečně „sociální“ strana - nerespektuje pravomocné rozsudky – viz i kauza JUDr. Zdeňka Altnera! Mohl by si to snad dovolit běžný občan? ČSSD je nad zákonem, tedy i nad občanem - neměli bychom na to při příštích volbách zapomenout! Představitelé strany, kteří nerespektují pravomocné rozsudky soudů, důvěru slušných občanů ztratili!


Číst dál

Skvělý lékař, primář na chirurgii, MUDr. Michal Kravec, likvidován justicí i za pomoci médii

OS Domazlice SZ a soudce Anderle 251016Po službě je lékař přivolán ke konzultaci k akutnímu případu. Policie ho spěchajícího zastaví při cestě do nemocnice. Aniž by budil známkyOS Domazlice Altner Kravec 251016 podezření z opilství, je policií neuvěřitelně šikanován. Současně je ohrožován život čekajícího pacienta, kterého ošetřuje externí primář z LDN bez zkušeností. Normálně uvažující policista by řekl: „Jeďte pane doktore a hodně štěstí.“ Právem se ptal dr. Kravec ve své skvělé závěrečné řeči, že vůbec nechápe, proč zde stojí? Za jeho působení se za 2 ½ roku snížila pooperační infekce v domažlické nemocnici o neuvěřitelných 40%!!! To si nikdo z přítomných novinářů netroufal napsat (PRÁVO, iDNES, Domažlický deník). Byl soudcem Mgr. Milanem Anderlem „odměněn“ podmínkou, pokutou 40.000,-Kč a zákazem činnosti na 20 měsíců! Poslechněte si skvělou závěrečnou řeč jeho obhájce JUDr. Patrika Altnera (syn JUDr. Zdeňka Altnera) a od 25:20 min. neméně skvělou závěrečnou řeč MUDr. Michala Kravce (v jiných médiích si ji těžko poslechnete). Jako jediný jsem dr. Kravcovi zatleskal a už mi soudce hrozil vykázáním ze soudní síně, stejně jako když jsem krátce zakašlal. Když si poslechnete rozsudek a jeho zdůvodnění, které už mi soudce Anderle nedovolil natáčet na video, udělá se vám nevolno. Byl už samozřejmě předem připraven. Doposud naprosto bezúhonný lékař, se skvělou pověstí, dostal - za neprokázané obvinění - plný trest,  jako kdyby byl nebezpečný recidivista a zločinec. Zachránil mnoho životů, mnoho jich prodloužil a takto mu česká justice  „poděkuje“!


Číst dál

Soudce Kurfiřt byl poslán veřejností do pekla – kdo vše s ním v něm skončí?!

KS Brno 4 Rysankovi 020816... Uvědomuji si sílu svých tvrzení, a pokud bych k nim neměla oporu ve spisovém materiálu, nikdy bych taková tvrzení neuvedla. Stále věřím, že žiji ve státě, ve kterém bojovat za pravdu není trestné, i přesto, že se mě někteří již 24. měsíců snaží přesvědčit o opaku. Měli bychom se dle mého názoru pohybovat na poli práva, za respektu zásad, jež demokratický právní systém nabízí, tudíž pokud nejsou jiné důkazy na podporu různých tvrzení, je třeba rozhodnout in dubio pro reo. … Bc. Romana Králová

Soudce KS Brno Mgr. Tomáš Kurfiřt vyhotovil 2.10.2016 rozsudek o 92 stránkách, který s pravdou má málo společného, pokud vůbec! Protistrana měla na podání odvolání 8 dní! Mělo ve finále 72 stran! Je podána stížnost na ČAK na prvního ex offo advokáta JUDr. Radoslava Dostála. Zároveň je na něho podáno na SZ trestní oznámení. Rozsudek je jedno velké zvěrstvo, přesně ve stopách lživého odůvodnění, kvůli kterému sestra a dcera obžalovaných odešla ze soudní síně se slovy „skončíte v pekle“. Naprosté popření pravdy a provedených důkazů, nepopsatelný hnus, na který lze stěží najít slova. Nejvýstižněji je to popsáno v článku 16 odvolání, který uvádím níže. Věřme, že odvolací soud už nepodpoří toto bezpráví a justiční zločin, stejně jako Ústavní soud, kam už byla stížnost podána. Právo na spravedlivý soud nebylo možno více pošlapat a zneuctít.


Číst dál

Ředitel zpravodajství a ČT24 Zdeněk Šámal, žádá omluvu od Jana Šinágla

Dne 11.října 2016 jsem napsal dopis GŘ ČT Petru Dvořákovi. Odpověď ředitele zpravodajství a programu ČT24 Mgr. Zděnka Šámala jsem obdržel 17.října s očekáváním mé omluvy. Dnes jsem řediteli zpravodajství a ČT24 odpověděl. Očekávané omluvě jsem nevyhověl a zdůvodnil proč není na místě. Současně jsem dnes odeslal dopis Radě ČT k rukám předsedy ing. Jana Bednáře k informaci a ke konání Rady ČT ve smyslu její společenské odpovědnosti.

https://www.facebook.com/krtekalaoc/


Číst dál

Prvomájový řečník dostane na náhradě sto tisíc

Nález Ústavního soudu (soudcem zpravodajem byl Jaromír Jirsa), jímž bylo vysloveno, že stát musí přiměřeně odškodnit nemajetkovou újmu způsobenou nedůvodným trestním stíháním, má první reflexi v rozhodovací praxi obecných soudů. Obvodní soud pro Prahu 2 soudcem Ondřejem Růžičkou ve čtvrtek přiznal prvomájovému řečníku Robinovi S. právo na náhradu ve výši sto tisíc korun, a dále téměř plně vyhověl požadavku na náhradu nákladů obhajoby ve výši 256 tisíc Kč. Soud žalobci nepřiznal toliko náhradu za nemajetkovou újmu způsobenou nepřiměřenou délkou trestního stíhání, naznav, že tři a půl roku není u přečinu projednávaného v jednom stupni soudní soustavy doba nijak nadměrná. Uvidíme, co na to městský, případně Nejvyšší soud. A ovšem, blahopřejeme do Brna státnímu zástupci Janu Petráskovi, který se o tyto zbytečné výdaje státní kasy rozhodující měrou zasloužil.


Číst dál

Sokol Mělník versus nové stanovy ČOS

Od bratra Bohuslava Bubníka ze sokolské jed­noty Sokol na Mělníce, která v roce 2013 ukon­čila své členství v České obci sokolské (viz zVěstník 3/2014), jsme obdrželi jeho otevřený dopis z 23. června 2016, adresovaný vyslancům a delegátům letošního XI. sjezdu ČOS. Dopis, jehož část zve­řej­ňu­je­me, informuje o dal­ším vývoji událostí.

Věc: Svalování odpovědnosti za nevolnictví tě­lo­­cvičných jednot na vyslance

V rámci sporu o platnost vystoupení mělnické jed­noty z ČOS vedeného u Krajského soudu v Pra­ze, který v prvním stupni mělnická jed­nota vy­­hrála, Hana Moučková (starostka ČOS, pozn. red.) v účast­nickém výslechu 19. února 2016 doslova uvedla: „Jsem-li tázá­na, kolik čle­nů Čes­­ké obce sokolské vidělo no­vé stanovy, tak uvá­dím, že to bylo ca. 100-200 lidí, tedy před­sed­nictvo plus výbor České obce sokolské i včetně programových útvarů s tím, že výbor České obce sokolské má asi 91 členů. Celkově má ČOS 159.000 členů v tělovýchovných jed­notách.“ V rámci stejného vý­slechu dále uved­la: „O upra­vených stanovách vě­děli samozřejmě vyslanci, kteří jsou odpovědní svým voličům a kteří mají zajišťovat infor­mo­va­nost těchto voličů. Česká obec sokolská ne­do­zí­rá, jak vy­slanec šíří své materiály. Tito vyslanci se zodpovídají své­mu členstvu a své župě, kte­rou byli zvoleni, a ve­dení České obce sokolské tedy tuto infor­mo­va­nost nemůže ovlivnit.“


Číst dál

AKCE „K“ – „ABY SI PŘÍŠTÍ GENERACE DOBŘE ZAPAMATOVALY“

Okresní soud v Hodoníně 21. 10. 2016

… Státní zástupce i obhajoba se vzdali práva stížnosti, a tak rehabilitační rozhodnutí nabylo ihned právní moci. Předsedkyně senátu nato prohlásila, že by v takovém případě mohla vyhotovit zjednodušující usnesení bez odůvodnění, ale přesto odůvodnění vypracuje, „aby si příští generace dobře zapamatovaly“, jak se máme stavět k tehdejším nezákonnostem a jak projevit úctu k těm, kteří byli nevinně perzekuováni. …


Číst dál

RAF výstava 2017: Rytíři nebes - Nebeští jezdci – www.royalairforce.cz

Výstava věnovaná zahraničním letcům druhé světové války - Místo konání: dle souhlasu pana primátora města Brna, Petra Vokřála, Mezinárodní strojírenský veletrh v roce 2017.

Vážení touto cestou prosíme o spolupráci, případně zapůjčení fotografii, korespondence, osobních předmětů, uniforem a dalšího, potomky a rodiny letců a pozemního personálu za druhé světové války i před válkou na adresu pořadatelské organizace: Ústavu K 2001, z.ú., Muzeum českého, slovenského a rusínského exilu 20. století v Brně ul. Štefánikova 22 Brno 602 00 Czech rep. Email: muzeumexil@gmail.com

 


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing