Bulletin č. 43/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 25. duben 2024 20:13

Omluva všemu lidu jednotné lidové Číny

Prezidenti CR a CLRCelá Česká republika má pro čínskou stranu v tuto chvíli hodnotu 750 milionů korun a 350 pracovních míst !!!Zeman krtek 1996

Po historickém dopise čtyř nejvyšších ústavních představitelů se k omluvám připojujeme i my, prostí obyvatelé České lidové republiky.

Vážený pane prezidente Si Ťin-pchingu, vážená paní velvyslankyně Čínské lidové republiky v Praze, vážený pane Tvrdíku,

slova nemohou vyjádřit naši lítost nad incidentem, který se v minulých dnech odehrál v Praze, kdy se dva ministři demokraticky zvolené vlády svobodné a suverénní země bez dovolení Ústředního výboru Komunistické strany Číny sešli s jakýmsi turistou v Zabijeni lidi pro organyoranžovém prostěradle. Naše země Vám chce i nadále ukazovat svou mile krtečkovskou tvář. Oceňujeme proto moudré stanovisko nejvyšších stranických a státních představitelů Zemana, Štěcha, Hamáčka a Sobotky, kteří Vás, doufejme, dokázali přesvědčit, že žádný předklon není tak hluboký, abychom jej nedokázali provést a zopakovat, kdykoliv o to velvyslankyně Čínské lidové republiky požádá na schůzce s poradcem prezidenta Hynkem Kmoníčkem a klidně i kdykoliv jindy. V žádném případě to nepovažujeme za zasahování do vnitřních záležitostí České republiky, neboť víme, že právě Vaše země je na takové zasahování velmi citlivá. Dobří přátelé si ale přece mohou říkat i méně příjemné věci - a ujišťujeme Vás, že my Vám rozhodně nic nepříjemného říkat nechceme.


Číst dál

Člověk na prodej – odebírání lidských orgánů zaživa v Číně!

Po stopách ilegálního obchodu s lidskými orgány v Číně. Kanadský investigativní dokument. ČT2 ho odvysílala podruhé včera o půlnoci (poprvé 16.10 23:35 hod), místo v hlavním vysílacím čase na ČT 1, přesto díky! Podívejte se na krátkou ukázku a tu hrůzu, co se dělo a stále děje v Číně, nebuďte lhostejní a nemlčte! Do takové zločinné země se jezdí prezident naší země Miloš Zeman poslušně „učit“. Odvahu má jen zakázat Dalajlámovi, aby mohl promluvit vedle pomníku TGM…  

 


Číst dál

Média a justice v Americkém centru

AC media justice panel 201016Dne 20.10.2016 proběhla zajímavá debata na téma média a diskuse v AC v Praze na Tržišti. Vystoupil jsem několikrát v diskusi a připomněl špatný stav justice, policie a médií na konkrétních příkladech. Připomněl jsem moji úspěšnou žalobu na ministra Jana Mládka o které média mlčí, kauzu největšího daňového podvodu Antonína Michala a spol., a mé odložené TO ve věci Paláce FENIX, kde jsou zmiňována i jména zavřeného miliardáře Romana Janouška a bývalého primátora Prahy Pavla Béma a kde jmenovci dr. Bradáčové, obhájci dr. Bradáčovi hrozilo zlámání rukou, nohou či invalidní vozík. Oproti původnímu programu se zúčastnil mimo dr. Lenky Bradáčové a senátora Václava Lásky i redaktor týdeníku RESPEKT Jaroslav Spurný. ZDE si můžete poslechnout zvukový záznam celé diskuse. Moderoval David Smoljak.


Číst dál

Proč skartovala VS ČR 2000 dokumentací v rozporu se zákonem?!

LN Streda Jiri VS CR 031016„Jiří Středa kritizoval šéfy, poslali ho mimo službu“, jak napsaly LN (3.10.206). Napsal jsem (7.10.2016) ZOI gen. řediteli VS ČR vrchnímu státnímu radovi brig. gen. Mgr. Petru Dohnalovi. Odpověděl mi (21.10.2016) Jaroslav Bauer z pov. ředitel odporu správního GS VS ČR – odmítnutím mé ZOI.

LN už zjistily, že VS ČR skartovala asi 2000 dokumentací. Zdá se, že nejde jen o dokumentace v Praze, ale i v Olomouci z roku 2008. Proč k tomu došlo, kdo dal k tomu pokyn a souhlas? Kdo skartaci vykonal teď vyšetřuje GIBS, dle sdělení MSZ v Praze.  Podle sdělení z VS ČR psych. dokumentace příslušníků má být uschována 3 roky po skončení služ. poměru. Nedodržení předpisu tak bylo asi důležitější, než aby dokumentace existovala a s ní i důkazy o likvidaci nepohodlného zaměstnance. Takovéto vedení VS ČR povyšuje prezident Zeman do generálských hodností…?! 


Číst dál

Kroměřížská výzva: Iniciativa Hledáme prezidenta…?

LN Prezidenti 151016Ačkoliv jsem výzvu z principu podepsal, pozvánku do Berouna (19.10.2016 Plzeňka)  jsem neobdržel (přátelé mi ji přeposlali). Jako panelisté vystoupili Hana Marvanová, Michael Kocáb, Hayato Okamura (bratr Tomia Okamury), moderoval Jan Hartl. V diskusi jsem vystoupil několikrát a řekl, věřím, podstatné. Zajímavé bylo, že plakáty nikde nebyly, ačkoliv vyvěšení zaplaceno bylo? Nevyvěšeny, či odstraněny?

Proběhla i malá anketa s volbou presidenta se třemi možnými kandidáty. Jasně vyhrál Petr Pithart, ten, co významně pomohl zachovat komunisty u moci a nezakázat je s tím, že se časem rozplynou, či vymřou. Dost naivní postoj, který dnešek vyvrací nejen na národní, ale i na mezinárodní úrovni. Nelze říci, že by se jeho slova naplňovala. Mimochodem jeho demokratická vláda přispěla k okradení Jana Antonína Bati na začátku 90. let. Bohužel se Masarykové a Baťové rodí jednou za staletí…


Číst dál

Žofín 2016: Můj pohled na Forum 2000

Dalajlama slunceForum 2000 na pražském Žofíně jsem navštívil v pondělí 17.října. Využívám vždy možnosti setkat se se známými českými a zahraničními politiky a osobnostmi. Mohl jsem tak hovořit např. s Jerzy Buzkem, předsedou Evropského parlamentu, šachistou  Garry Kasparovem, dcerou sira Wintona, velvyslanci a mnoha dalšími, včetně západních novinářů a občanských aktivistů na poli lidských práv. Nepochybuji, že na setkání se mnou nezapomenou, ani na informace, které jsem jim předal v anglickém jazyce. Na názorných příkladech  prezentují  současný stav české společnosti, justice a policie.

Za hlavní přínos Forum 2000 považuji právě takováto osobní setkání, výměnu informací a navazování potřebných kontaktů. Jinak jsme se shodli v diskusi s mladými účastníky, že problémy se převážně jen konstatují, popisují, ale často chybí příklad konkrétního, realizovatelného řešení. Tak už to na podobných akcích bývá, bohužel. Mimochodem poprvé byl buffet jen pro delegáty a pozvané hosty, pro veřejnost jen káva, nápoje a zákusky. Myslím si, že to kvalitě návštěvníků jen prospělo. Je známo, že na podobné akce chodí nemálo lidí hlavně kvůli jídlu a pití zdarma…


Číst dál

Tak prý jsme bohatí

Rozhodně tak bohatí, abychom mohli zaplatit soudní poplatek ve sporu se Senátem o theresinské výroky senátora Štěcha. Říká to Městský soud v Praze a my ovšem nesouhlasíme. My náš Landsmannschaft, přirozeně.

Můj pohled na věc je takový, že poplatek za spolek klidně zaplatím, pokud ale výměnou za něj dostanu kvalitní justiční výrobek, tedy precisní rozhodnutí, vydané na základě řádného zvážení provedených důkazů, nikoli typický sprasek, který sepsala některá z absolventek právnického rychlokursu pro dělnické kádry, momentálně činná u Vrchního soudu v Praze, anebo celoživotní karierní komunista u soudu Nejvyššího. Šance, že výsledkem sporu bude první a ne druhé, je mizivá: znám dobře své Pappenheimské a proto říkám: Ne!


Číst dál

Skvělý státnický projev presidenta Slovenska Andreje Kisky na konferenci Forum 2000 17.10.2016

Kiska AndrejDalajláma považuje presidenty Slovenska a USA v současnosti za nejvýznamnější státníky světa 
Hradcany Dalajlama 171016

… Dovolte mi, abych se na okamžik podíval do svých poznámek. Po dnešní diskusi s jeho Svatostí jsem si uvědomil otázku, kterou si často klademe v našich myslích – co bychom měli dělat, kde je naše místo v boji za lepší svět, jak se máme zachovat? Na Slovensku jsem se mohl setkat s jedním s nejlepších lidí a měl tak možnost diskutovat s otcem Srholcem. Slovákem, který strávil mnoho let ve vězení v době totality. Vždy říkal, abychom se drželi našich hodnot a zůstávali ve spojení s lidmi, kteří sdílejí stejné hodnoty. Otec Srholec rád říkal: „Nevím, co se tane v budoucnosti, co se stane zítra, ale vím, jak bych se měl zachovat dnes. Tedy prosím, měli bysme udržovat naše hodnoty a měli bychom vědět už nyní, jak bychom se měli chovat v budoucnosti.“ … Bohužel je projev v angličtině. Na konec skvěle vystoupili Jiří Suchý s Ivanem Králem.   

 


Číst dál

17.10.2016: Klášter sv. Anežky České, buddhistická liturgie 49. dne za duši Věry Čáslavské

JPNL avers 171016Klášter sv. Anežky české byl posledním místem rozloučení s nezapomenutelnou Věrou Čáslavskou. Podle buddhismu právě 49. den opouští JPN 9 Vera oltar foto 171016duše zemřelých rodinu. Věřím, že těchto několik minut vám přiblíží až magickou atmosféru buddhistické liturgie. Čas plyne a je během ní vnímán zcela jinak. Po skončení účastníci zavzpomínali na paní Věru při sklence vína. Svoji práci vykonala. Je na nás, abychom v ní pokračovali a naše země jí byla hodna a vážila si paní Věry tak, jako to po dlouhé roky dokazovali a dokazují Japonci. Město Černošice chce být příkladem. Má v úmyslu vybudovat důstojné místo, kde by byl život Věry Čáslavské připomínán i příštím generacím.       

 


Číst dál

Přednáška Jeho Svatosti dalajlamy: Odvaha převzít odpovědnost

Sekulární etika - 19. října 2016, 13:00 – 15:00 hod. - Palác Lucerna, Praha

 


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing