Bulletin č. 41/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 19. duben 2024 20:28

Motiv startu policejní reorganizace? Udržet vazby s politiky

Komarek a ChovanecAktualizováno 16.10.2016: Tento rozhovor stále není pod tímto názvem na Google k nalezení, pouze odkaz na tento web. Objevil se na České pozici (10.10.2016), pod jiným názvem článku s totožným obsahem a jiným úvodem - Prověřování policejního prezidenta Tuhého má reálný základ.

Je alarmující, že rozhovor s elitním policistou Jiřím Komárkem „Motiv startu policejní reorganizace? Udržet vazby s politiky.“ (LN 30.9.2016, Martin Shabu), který by měl být hlavním LN Bereta 061016tématem dne, je médii už sedmý den utajován?! Dokonce i na Google se po zadání jeho názvu objeví pouze odkaz na můj článek o zahájení výstavy o čs. exilu ze stejného dne (o článku jsem se pouze zmínil)?! Není uveden ani mezi články autora, přitom jiné k tématu uvedeny jsou?! Připomíná dění u policie v roce 1945 a tehdejší působení sovětských poradců. Společné mlčení všech médii o tomto článku a jeho obsahu, je jen potvrzením jeho vážnosti. Níže naleznete výtah podstatného. Prosím o všemožné šíření! Děkuji. JŠ

Jiří Komárek: „Do nejvyšších funkcí v policii a inspekci jsou politiky dosazováni zcela nekompetentní nebo dopředu zavázaní lidé, a to s jediným úkolem: sloužit tomu, kdo je do jejich funkce dosadil. - Lidé jako páni Tuhý a Laube vždy udělají to, co jim politici, kteří je do jejich funkcí dosadili, nařídí. Od devadesátých let byl Tuhý vždy nějakým funkcioná­řem, takže nás nikdy práce na kri­minálních kauzách nespojovala. Těm, kdo se chtěli na reorganizaci podílet, slíbil Tomáš Tuhý nemalé zvýšení platů které nebylo po několik posledních let možné. A svůj slib splnil.“

Detektiv na penzi: Jiří Komárek byl až do léta vedoucím ostravské expozitury Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu - Veřejně na sebe upozornil 28. června: „Mám povědomí o tom, že pan policejní prezident je osobou podezřelou z brutálního úniku informací v rámci objasňování hospodářské trestné činnosti ve stamilionových částkách,“ uvedl Komárek v červnu v ČT - Na protest proti policejní reorganizaci sbor opustil - Vedl tým, který přivedl k soudu šéfa lihové mafie Radka Březinu.V této kauze mu byl také nabídnut desetimilionový úplatek, který odmítl - Byl hlavním zpracovatelempřípadu Vidkun, který míří na policejní, podnikatelské a politické špičky Olomouckého kraje.


Číst dál

Sociální demokracie versus lid

Před několika minutami se v Hradci Králové podařilo sestavit koalici proti ANO. Je to současně řešení, jak obejít rozhodnutí voličů ve volbách. Pěkně děkuju za „politický trik“. Ještě budou další volby. Mene Tekel.

Po jednání sněmovny, kde vedení všech stran nedávno schválilo zákon „anti Babiš“ jako jeden muž, se dá očekávat od dnes poražených stran v devíti krajích, že se o toto pokusí všichni. Ale lid tu zůstává a není jednoduché si s ním zahrávat. 8.10.2O16, Vrbík, Zlín.

* * *

Miroslav Novák - a tohle bylo hejtmanem za ČSSD !!!

Člověk musí vidět a slyšet, aby uvěřil. Při vší neúctě ke komunistům si snad ani oni toto nedovolili vůči veřejnosti.

Premiér, který nazve pravdivé tvrzení vícepremiéra hnojometem, říká co ve skutečnosti je sám!


Číst dál

Kudy chodil, tudy… neplatil ani náklady řízení

Mladek JanDnes něco k volbám. Zásada sociálnědemokratické strany Rozsudek platný, jen když vyhrajete, došla uplatnění i v případě sporu oSinagl Jan informace, který Mládkovo ministerstvo průmyslu a obchodu prohrálo s Janem Šináglem. Ministerstvo podalo kasační stížnost a učinivši tak, dospělo k závěru, že nemusí nejen vysouzené informace poskytnout – což má jistou, řekněme stopovou, logiku: informaci jednou poskytnutou nelze nijak příjemci odebrat, odposkytnout ji – ale rozhodlo se, že nezaplatí ani náklady řízení. Jistě chvályhodná procesní opatrnost: co by tomu řekl daňový poplatník, kdyby náklady byly podle rozsudku zaplaceny a sprostý oprávněný je po úspěchu ministerstva s kasací nevrátil!? A tak raději Mládkovi lidé zatížili daňového poplatníka náklady v pořadí již druhé exekuce. Daňový poplatník děkuje a u urny řádně zhodnotí.


Číst dál

Happening Václav Havel 80 let – Praha, Václavské náměstí 5.10.2016

Projev Václava Havla na Můstku - Petr Pithart - projev k 80. narozeninám Václava Havla 5.10.2016 - Havlův Rudolfinský projev 9.12.1997


Číst dál

Přímá volba prezidenta byl ruský plán, Zeman jim podporu splácí, Putin je manipulátor, říká Kelin

Rusko po roce 1990 opustilo možná až 18 milionů obyvatel - Podle výboru nabývá problém emigrace nebezpečných rozměrů, protože země ztrácí intelektuální a sociálně ekonomický potenciál. V posledních letech vyjíždějí ze země stále častěji mladí, vysokoškolsky vzdělaní lidé.

DVTV: Česká republika je pro Rusko vstupní branou do Evropské unie, mají tady vstřícného prezidenta a řadu dalších politiků, říká Alexej Kelin a dodává, že účast českých prezidentů na Rhodosu je pro ruskou propagandu strašně fajn argument. Ruský prezident Putin byl podle něj malý ošklivý otloukánek, který vyrůstal na ulici, opovrhovali jím i v KGB, má však prý geniální schopnost manipulovat lidmi.


Číst dál

Připomínat Václava Havla je důležité, pokud ho následujeme činy, jinak je to jen vzpomínání!

Havel SteskaVáclav Havel Štrasburk 2004: „Evropa by mohla upadnout do rukou nejrůznějších pošetilců, fanatiků, populistů a demagogů čekajících Palach VN pomnicek 051016na svou chvíli a rozhodnutí rozvíjet naopak ty nejhorší evropské tradice.“ Jeho varování před dvanácti lety je dnes aktuální jako nikdy dosud. 

* * *

“Příkrov “života ve lži” je z podivné materie: dokud neprodyšně pokrývá celou společnost, zdá se být z kamene; avšak v okamžiku, kdy ho někdo na jediném místě prorazí, kdy jediný člověk zvolá „Král je nahý!“, kdy jediný hráč poruší pravidla hry a odhalí jí tím jako hru, všechno se náhle jeví v jiném světle a celý příkrov působí dojmem, že je z papíru a že se začne nezadržitelně trhat a rozpadat.“ -“Člověk nemusí přijmout lež. Stačí, že přijmul život s ní a v ní. Už tím totiž stvrzuje systém, naplňuje ho, dělá ho, je jím.” - “Standardizovaný život vytváří standardizované občany bez osobité vůle. Plodí zestejněné lidi se zestejněnými příběhy. Je velkovýrobcem banality.” - “Slušnost, rozum, odpovědnost, upřímnost, kulturu a tolerance lze prosazovat – má-li být aspoň malá naděje na úspěch – jediným způsobem: slušně, rozumně, odpovědně, upřímně , kulturně a tolerantně. Uznávám, že to není z hlediska každodenní politiky právě praktická cesta.”-“Pýcha je ale přesně tím, co vede svět do pekel. Navrhuji jinou alternativu: pokoru, odpovědnost za svět.”

„A zase jsme u toho: čecháčkovství. Starej se sám o sebe, nepleť se do cizích věcí, přikrč se a přihrb – jsme obklopeni horami, ty světové vichry se nám přeženou nad hlavami, a pak si budeme dál vrtat na svém dvorečku. Co moudrých statí či celých knih bylo o tomhle našem domácím sobectví napsáno.“

Zápis z 20.dubna 2005, otištěn v knize Prosím stručně 2006


Číst dál

Petice proti represivnímu přístupu státu v otázce očkování

OckovaniStát nařizuje očkování. Odpovědnost za následky odmítá - Ač se povinného očkování u nás dosud nezrušilo, mění se přístupOckovani statistika mnohých rodičů, ptají se, rozhodují a volí očkování s ohledem na vlastní dítě. A to je možný způsob, jak systém proměnit ve prospěch dětí. Nadějné vyhlídky máme, jen se nevzdat svých práv!

MUDr. Lebenhart: Očkování je organizovaný zločin

17. 02. 2015 | Tomáš Lebenhart | Klatovy

Jsem dětský lékař, viděl jsem desetitisíce nemocných dětí... Měl jsem a mám ve své péči i mnoho neočkovaných dětí. Na základě svých pozorování a zkušeností a dále studiem seriozních vědeckých (na farmako průmyslu nezávislých) textů, jsem postupně nabyl pevného přesvědčení, že jde o velmi inteligentně organizovaný zločin. Klasické komerční zneužití původně dobré, i když naprosto naivní myšlenky...

 


Číst dál

BABIŠOVA KAVÁRNA: letos vyrovnaný rozpočet!

Po videu i jinak o penězích: Jak socializovat migrační ztráty - Český průmysl potřebuje tisíce Ukrajinců - Čína se loni stala třetím největším obchodním partnerem Česka (máme schodek 414 miliard korun!) - Dokonalá manipulace s akciemi?

 


Číst dál

Doněcký konsulát a červené trenky nad Hradem

Dnes bylo zveřejněno, že soud vyzval Zastupitelské centrum DNR, z. s., Nely Liskové ke změně názvu. To máme za zjevnou šikanu: ministerstvo zahraničí se sice, jak víme, domnívá, že má právo mluvit do spolkové činnosti, ale soudy by měly mít na věc ústavně konformnější náhled a respektovat právo každého jedince na osobní zahraniční politiku; pokud ta nevybočí z mezí zákona, není do ní úřadům vůbec nic. Jak jsme mnohokrát psali v našich podáních během právní bitvy o registraci našeho sudetoněmeckého sdružení, spolky nejsou povinny vyjadřovat či podporovat vládní politiku v žádném, a tedy ani zahraničně-politickém směru. Ostatně, kdyby se podobně jako česká vláda chovaly vlády Francie a USA, určitě by nedovolily representantům neexistujícího Československa Masarykovi a Benešovi na svém území agitovat za vznik státního útvaru de lege lata stejně nelegitimního, jakým je v současné době Doněcká lidová republika.


Číst dál

Maršmeloun: Italský developer Razetto zastaven. Ministr Herman potvrdil námitky odborníků

… Razetto rozkladem žádal ministra o zrušení rozhodnutí Památkové inspekce. Ministr však seznal selhání magistrátních úředníků za natolik flagrantní, že Razettiho rozklad zamítl a potvrdil původní rozhodnutí Památkové inspekce. Dalším z témat k řešení je otázka výhodnosti prodeje pozemku Augustu Razettimu, protože ten má za pozemek zaplatit městu až ve chvíli, kdy bude jeho projekt realizován. Jeden metr čtvereční jej bude stát 18,000 korun! Připomeňme, že areál Anežského kláštera se nachází v samém centru Prahy. Odbor majetku hl.m. Prahy na smlouvě nevidí nic zarážejícího a odmítá se výhodností smlouvy zabývat. …


Číst dál

Prohlášení JUDr. Aleše Hušáka ke lživým nařčením prezidentem republiky Milošem Zemanem

Dne 5. 10. 2016, při příležitosti návštěvy Zlínského kraje, pronesl prezident republiky Miloš Zeman tato slova:

 „Pokud se nemýlím, Sazku privatizoval pan Hušák. Investoval do O2 Areny s předpokládaným rozpočtem dvě miliardy korun, nakonec ten rozpočet vyletěl na pět miliard korun, tím se Sazka zadlužila a přišla samozřejmě do bankrotu. Bohužel pan Hušák místo toho, aby byl ve vězení, kandiduje do senátu,“ řekl Zeman.

S lítostí konstatuji, že pan prezident Zeman se mýlí a navíc pan prezident Zeman pravděpodobně účelově a zcela vědomě lže.

JUDr. Hušák nikdy Sazku nezprivatizoval a nikdy nevlastnil a nevlastní ani jednu její akcii. Právnické osoby, které v roce 2011 až 2012 společnost SAZKA a.s. skutečně zprivatizovaly, jsou prezidentovi republiky dobře známy, neboť patří do okruhu jeho - když ne blízkých přátel, tak alespoň těch, jejichž nadstandardní služby využívá.


Číst dál

Hnutí Ano má reálnou šanci získat křeslo senátora i na Berounsku!

Stibal BohumilPo dvou funkčních obdobích „obra“ Jiřího Obelfalzera, je reálné jeho vystřídání Bohumilem Stibalem. O jeho postupu do druhého kola jsem nepochyboval. Doufal jsem, že Jan Holásek dokáže porazit kandidáta za ODS. Tito politici už by měli patřit do minulosti a svým odchodem převzít odpovědnost i za to, co v minulosti jejich strany napáchaly. Proto věřím, že ve druhém kole (14 a 15.října) voliči Mgr. Jana Holáska a ostatních neúspěšných kandidátů podpoří Bohumila Stibala kandidáta na senátora za Hnutí ANO. Jako zástupce nového směru v české politice, které Hnutí ANO představuje. Skutečná kvalita zvolených se ukáže až jejich prací po zvolení. Proto jsou volby především o naději. „Jistot“ jsme si užili už dost. Víme kam vedly a vedou. Politiky hodnoťme podle odvedené práce a jak dodržují své sliby. Ty nesplněné jim nezapomínejme připomínat při dalších volbách - za splněné jim poděkujme a volme je opět.


Číst dál

Mezinárodní krajanský festival letošním ročníkem skončí

Letošní desátý ročník Mezinárodního krajanského festivalu byl poslední. V otevřeném dopisu ministru zahraničí Lubomíru Zaorálkovi (ČSSD) to uvedla organizátorka festivalu Věra Doušová, která si stěžuje na malou podporu českých úřadů.

 


Číst dál

Odpověď ředitele programu ČT na předčasného ukončení přímého přenosu „Rozloučení s Věrou Čáslavskou“ v Národním divadle

Dvorak a SamalDne 20.září jsem napsal gen. řed. ČT Petru Dvořákovi. Dne 21.září (doručeno 3.října poštou nedoporučeně) mi odpověděl ředitel zpravodajství a programu ČT24 Zdeněk Šámal. Očekával jsem omluvu a záruku, že už se takovéto selhání veřejnoprávní ČT nebude v budoucnu opakovat. Místo toho se „řeší“ kdo začal zpívat hymnu, jako by na tom záleželo. Viditelně pan ředitel nepochopil smysl mého dopisu, nebo nechtěl či není schopen pochopit? Alespoň doufám, pokud byl přítomen v Národním divadle, že neodešel po stažení opony a pokud společně s gen. ředitelem nezpívali, nechali se alespoň i oni unést nádhernou duchovní atmosférou, kterou ČT nebyla schopna obohatit statisíce televizních diváků a koncesionářů.


Číst dál

Kdyby nepospíchal Tomáš Baťa pokárat nezdárného syna "Tomíka" (+2008), možná by tragicky nezahynul, píše 91-letá spisovatelka a pamětnice …

Autor: Eliška Jechová | 6.8.2012 

12.července 2012 uplynulo 80 let od tragické smrti Tomáše Bati. Město uspořádalo dopoledne pietní vzpomínku na Lesním hřbitově u hrobu Tomáše Bati. Zlínské noviny věnovaly pietní vzpomínce celou stranu s fotografií T. Bati a hrobu. Zveřejnili i údaje Ministerské komise, která vyšetřovala tragickou smrt T. Bati. Komise označila za její příčinu ztrátu prostorové orientace pilota. Vyloučila technické selhání stroje.

Záhadou však stále zůstávají okolnosti startu letadla za podmínek tak nepříznivých pro let. Budu mít 92 let a děkuji Bohu, že mi do těchto let ponechal duševní svěžest. Stále píši na počítači a e-mailem si dopisuji s přáteli a rodinou. Jsem už snad jedna z mála, která nosí v duši tuto záhadu tragických okolností smrti T. Bati. Má svíce již dohořívá a nechci si vzít toto tajemství na onen svět. Mohla bych mnohé, ještě dokud žiji, objasnit ze soukromého života Tomáše Bati.


Číst dál

Nadnárodní korporace stát nezničí

Barta MiroslavHistorie korporací je sice stará bezmála tisíc let, ale neznám případ, kdy by taková organizace řešila situaci státu nebo regionu, kte­ré se ocitly v krizi.

Vznik státu přitahuje pozor­nost antropologů i archeo­logů už dlouho, není to jen záležitost moderní doby. Již v antickém období na­příklad Aristoteles ze Stageiry (384-322 před naším letopočtem), slavný filozof a vychovatel Alexandra Makedonského, považoval existenci městského státu řec­kého typu za přirozenou a automatickou.

Ve svém díle Politika Aristoteles na­psal: „Konečně dovršená a dokonalá spo­lečnost, utvořená z více dědin, je obec, společenství, které takřka dosáhlo již cíle veškeré soběstačnosti a které sice vzniklo pro zachování života, ale trvá za účelem života dobrého. Proto každá obec zrovna jako původní společnosti je útvar přiroze­ný... obec je útvar přirozený, a člověk je bytost přirozeně určená pro život v obci.“


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing