Bulletin č. 40/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 20. duben 2024 8:02

Pomník Díky Ameriko: Plzeň děkuje zvratky a extrementy !!!

Aktualizováno: Dopis primátorovi Plzně Martinovi Zrzaveckému ze dne 4.10.2016!

Aktualizováno: Odpověď na dopis ze dne 2.11.2016

Diky Ameriko 1 zari 2016

Takto uctívá vedení města Plzně naše osvoboditele!!! Nejenže zcela necitlivě a zbytečně nechali odstranit památník, ale vytvořili i nedůstojné prostředí pro bezdomovce. Kolemjdoucím je při pohledu na pahýly silně nevolno.

Zbytky jídel, zvratky, moč a rektální exkrementy… Pokud tomuto skandálu na centrálním místě nečinně přihlíží Magistrát města Plzně, jde o selhání celého Magistrátu v čele s primátorem Martinem Zrzaveckým! Pouhá lhostejnost, neschopnost, nebo dokonce cílený záměr?! Opět urážet americké vojáky, osvoboditele Plzně a USA, jako zbytečnou likvidací obou pilonů pomníku Díky Ameriko?! V tom případě by byl Magistrát města Plzně v držení bezbřehé nemravnosti a všehoschopnosti. Obávám se, že vše určující a vše přebíjející je priorita osobního profitu (cena za nové pilony a náhrada za oba zcela zbytečně odstraněné, již má dosahovat neuvěřitelných – zřejmě, aby se dostalo na všechny „zájemce“ - 15 milionů?! Těžko věřit, že oba nové pilony budou v květnu 2017 postaveny.). Městští strážníci policie nevidí tu spoušť, nebo nechtějí vidět?! To nemá najednou Magistrát pár korun na úklid tohoto pietního místa, aby bylo čisté  jako dříve? Na pomníky zločinného komunistického systému stavěné jeho pohrobky, ale peníze jsou?! Kde jsou všichni ti plzeňští i jiní slavnostní řečníci ze Slavností svobody u pomníku Díky Ameriko?! Najednou zmlkli, místo aby promluvili a konali?


Číst dál

Dva pastoři a český humanitární pracovník Petr Jašek před soudem Súdánu, hrozí jim smrt a česká média mlčí?!

Jasek PetrDva pastoři a pracovník české humanitární pomoci patří mezi čtyři osoby stojící před soudem za "zločiny proti národní bezpečnosti" v Chartúmu, Súdán. Pokud budou shledáni vinnými ze všech činů, mohly by být muži odsouzeni k smrti. Příští slyšení v procesu je naplánováno na pondělí 26. září.

Souzen je Hassan Abduraheem a Kuwa Shamal, oba pastoři v Súdánu Church of Christ; Petr Jašek, humanitární pracovník z České republiky; a Abdulmonem Abdumawla, další Súdánec. Rodina pana Jaška požádala Hlas mučedníků, aby upozornila americké křesťany, žádá je o modlitbu za kněze a advokáty.

"Doslova bojujeme o životy těchto mužů," řekl Todd Nettleton, mluvčí Hlasu mučedníků. "Případ dvou pastorů, humanitárního pracovníka a Súdánce se týká poskytování zdravotní péče zraněnému rodákovi z Darfúru, pana Ali Omera," řekl Nettleton. "Tito lidé nejsou špioni. Nepodněcovali vzpouru. Nehájí žádné politické zájmy. Tito čtyři muži se prostě snaží sloužit a pomáhat. Pouze tyrani obviňují takové lidi z trestného činu. Tito čtyři muži by měli být okamžitě propuštěni."

Súdánský prezident Omar Hassan Ahmad al-Bashir, je jediná současná hlava státu obžalovaná Mezinárodním trestním soudem. Al-Bašír čelí obžalobě v pěti bodech ze zločinů proti lidskosti, dvou z válečných zločinů a tři z podporování genocidy. Súdán je jednou ze tří zemí, spolu s Íránem a Sýrií, které US ministerstvo zahraničí uvádí jako státního sponzora terorismu.


Číst dál

Podán druhý návrh na exekuci ministerstva průmyslu a obchodu Jana Mládka!

Mladek JanPo uplynutí 15-ti denní lhůty na poskytnutí soudem nařízené informace – podán první návrh na exekuci dne 12.9.2016. Po uplynutí 30-tiSinagl Jan denní lhůty na uhrazení nákladů – podán druhý návrh na exekuci dne 29.9.2016. Je skandální jak si dovolí ministr Jan Mládek a jeho ministerstvo nerespektovat pravomocný rozsudek soudu. Stejně jako vedení ČSSD ve věci nezaplacení dluhu JUDr. Zdeňku Altnerovi ve výši 338 milionů korun a které už jistě přesáhly hranici 350 milionů korun. Výše uvedené informace by jistě nemotivovaly voliče ČSSD. Jejich pokračující zamlčování veřejnoprávními médii jenom ukazuje jejich „nezávislost“, komu a čemu slouží. Proto si je občané jistě neplatí. Dozví se je veřejnost alespoň po volbách do krajů a Senátu? ČSSD si i nadále úspěšně kope, resp. její korupční vedení, vlastní hrob – i kdyby média mlčela až do příštích voleb do Sněmovny.


Číst dál

Žaloba insolvenčního správce na JUDr. Hanu Marvanovou ve věci obohacení o 3.250.000,-Kč stále podivnější?!

Marvanova HanaPodle sdělení JUDr. Žižlavského ze dne 25.9.2016 byla věc JUDr. Hany Marvanové vrácena odvolacím soudem zpět pouze proto, aby se vyjádřila k odvolání: „AS ZIZLAVSKY v.o.s. ca JUDr. Hana Marvanová, Žaloba na vydání bezdůvodného obohacení, 38 C 73/2014 (OS pro Prahu 1) nařízené jednání před soudem II. stupně se nekonalo – věc byla bez věcného projednání vrácena soudu I. stupně za účelem vyjádření se žalované k podanému odvolání.“ !!! Na moji žádost podanou MS v Praze soudu (na základě přístupu k informacím) byla odpověď předsedy senátu dne 22.6.2016 Mgr. Richarda Tomana zcela jiná: „Vracím spis sp. zn. 38C 73/2014 bez věcného vyřízení odvolání žalobce a vedlejšího účastníka na jeho straně.“


Číst dál

"Nejlepší" lékaři Česka

TYDEN lekariNovináři časopisu týden se rozhodli pojednat o rakovině. To každého zajímá. A tak ve shodě se svou profesionální úrovní a Fortynstarým zvykem si nechali cosi navykládat od „nejlepších“ lékařů česka.  Vyobrazili je na první straně obálky. Jsou to:

Kam až paměť sahá největší odborník v onkologii, „legendární“ český onkolog Pavel Klener, „pragmatik“, jak si říká Jan Žaloudík, primářka a profesorka Jitka Abrahámová, a profesor známý z politiky, Rostislav VyzulaTo jsou nejlepší čeští lékaři, při nejlepším na rakovinu. Ale oni nemají veškerou moc nad léčením raka. Mluví do toho ČLK, VR ministerstva, a podařený pán Dvořáček z chirurgické společnosti, srdnatý zastánce chemoterapie, a samozřejmě, odpůrce jiných metod. Tito lidé jsou zastánci antineoplastik, tedy chemoterapie, jichž se na nádory spotřebuje za 11 miliard. Dodavatel z farmakologického koncernu je štědrý, a tak o odměny lékařům za antineoplastika není nouze. To je zřejmě důvod, že jak tito nejlepší lékaři, tak spousta dalších lékařů, primářů, atd. znají dobře New York, nejlepší arabské dovolenkové destinace, Thajsko, atd.

Abych to neodkládal: od roku 1957 je v česku, zásluhou pana MUDr, Karla Fortýna, objevitele, známá metoda devitalizace. Pan doktor byl asi pěkný frajer. Kolik lidí operoval devitalizací, tolik jich vyléčil, že nadosmrti byli vůči rakovině imunní (byly to desítky pacientů, úspěch 100%). Zatímco naši nejlepší lékaři mají smůlu, a tvrdí, že by nastala sepse, a raději devitalizaci řadí mezi metody šarlatánské.


Číst dál

Koupil si někdo Jiřího Fundu, vraha a korunního svědka v kauze odsouzeného Lukáše Nečesaného?!

Necesany a FundaJiři Funda, vrah odsouzený na 25let, svědčil proti Lukášovi Nečesanému, který se mu měl údajně přiznat. Toto podivné svědectví bylo použito u nalézacího soudu v Hradci Králové, kde Funda svědčil v kukle, soudce Vacek mu doslova předříkával co má říkat, neboť Funda u soudu ze sebe nebyl schopen vysoukat ani celou větu. Tento svědek se nachází již 2 měsice ve věznici Ruzyni. Ačkoliv má soudem přikázaný dozor D zvýšená ostraha (má být ve Valdicích), na Ruzyni tento dozor neexistuje. Proč se nachází na Ruzyni? Rodině sdělil, že zde bude dlouho a požádal o civilní oblečeni. Dopis od něho domů přišel psaný na počítači, zřejmě tedy navštěvuje kroužek počítače. Má se nadstandardně dobře. Ačkoliv nikdy ve výkonu trestu nepracoval, má na učtu peníze. Tyto poslal matce, aby mu koupila televizi, oblečeni a jídlo. Výhody za svědčeni pro policii?


Číst dál

Sulik.sk - Máte už Kali-špeciál?

Slovenská pošta odmietla distribúciu Kali-špeciálu

Asi ste už počuli, že strana Sloboda a Solidarita v spolupráci s hnutím OĽaNO-NOVA pripravila špeciálne vydanie novín s názvom Kali-špeciál, v ktorom sa na jednom mieste dočítate všetko dôležité o kauze Bašternák/Kaliňák. Myslíme si totiž, že by ste mali byť informovaní o dôvodných podozreniach, že podnikateľ Ladislav Bašternák obral štát o 16 miliónov eur neoprávneným uplatnením nadmerných odpočtov DPH.

Zdá sa, že kompetentní, minister vnútra Kaliňák a obyvateľ Bašternákovho bytu premiér Fico, nielenže o  tom vedeli a nekonali, oni mu tú trestnú činnosť rovno požehnali z najvyšších politických miest. V civilizovanej krajine je toto neprijateľný stav.


Číst dál

Změny na legal.pecina.cz

… Může se hodit leckomu, např. bulvárním novinářům. Těm stačí zadat do systému jména všech celebrit a kdykoli se bude chystat soudní jednání, kde je některá celebrita účastníkem, budou včas upozorněni. Např.Helena Vondráčková se soudí téměř neustále a její jméno je vděčným vyhledávacím řetězcem. …

Poněkud jsem rozšířil možnosti svého serveru https://legal.pecina.cz: nově je možné sledovat účastníky řízení. Na rozdíl od funkce Sledování změn v řízení, která periodicky čtyřikrát denně prochází infoSoud a hledá, zda v řízení nedošlo ke změně, tato funkce, jakmile se dostane ke jménu účastníka řízení, buď u nařízeného jednání nebo na úřední desce NSS, toto jméno porovná se všemi vyhledávacími řetězci, a v případě shody na to uživatele v příštím notifikačním e-mailu upozorní.


Číst dál

OMLUVA STANISLAVU PENCOVI

Penc Havel…O případ se začala zajímat policie, potud možná ještě pochopitelné. Nicméně zde začíná 15 měsíců dlouhé vyšetřování. Ne v důsledku nedostatku pracovních sil na policii, ale díky rozsáhlému pátrání a šetření shromážděný spis má 250 stran a obsahuje 3 znalecké posudky, připočteme-li samotné vyšetřování a výslechy, přesahují náklady na vyšetřování možná o desetitisíce procent způsobenou škodu. …

Stanislava Pence znají přesto, že dnes jsou snadno dostupná a svobodná média, spíše ti, kteří se zajímali o dění ještě před revolucí v dobách nesvobody. Důvodem je to, že tento jeden z aktivních disidentů nevstoupil po revoluci do vrcholové politiky. Poté, co vážně onemocněl nádorem na mozku, se z veřejného života stáhl úplně a žije na své soukromé farmě, kde má kromě polí řadu koz i oslíčků a věnuje se ekologickému zemědělství.


Číst dál

ANNA ŠABATOVÁ BY SE MĚLA ZODPOVÍDAT PŘED PARLAMENTNÍ KOMISÍ

Sabatova AnnaO tom, že jablko nepadá daleko od stromu svědčí i orientace Anny Šabatové, coby ombudsmanky, tedy veřejně činné osoby, kterou platíme my všichni ze svých daní, proto máme právo se vyjádřit k její činnosti, připomínající spíš řádění sopky než slušnou úřednici, dbající o naše blaho.

Otec Jaroslav Šabata jako předseda akční trojky na filosofické fakultě v Brně likvidoval studenty a připravoval jim doslova peklo. (Své by mohla vyprávět například bývalá pracovnice Muzea Vyškovska dr. Renáta Zemanová, která si kvůli němu odseděla dva roky v kriminále….)


Číst dál

NS ČR 4.10.2016: Kdo má pravdu: Vojenští soudci v Olomouci, Karel Vaš, Marie Benešová, nebo Robert Pelikán?

Rozsudkem Nižšího vojenského soudu v Olomouci ze dne 10. 11. 1950 byl Juraj Stieranka (nar. 1928) odsouzen k dvěma a půl roku vězení a pětileté ztrátě čestných občanských práv za to, že jako svědek Jehovův odepřel vykonat vojenskou službu.

Rozsudek se pak dostal na stůl tehdejšímu náčelníkovi soudního oddělení Hlavní soudní správy MNO pplk. JUDr. Karlu Vašovi. Ten neměl proti Stierankovu potrestání žádné námitky, ale vytkl soudu „nevýraznou stylisaci“ v odůvodnění rozsudku, neboť „nechává u laika dojem, že obviněný byl odsouzen pro své náboženské přesvědčení“, což by mohlo „být zneužito nepřátelskými živly a zavdat podnět nepřátelské rozhlasové propagandě, že u nás není náboženské svobody“.


Číst dál

Premiér, který nazve pravdivé tvrzení vícepremiéra hnojometem, říká co ve skutečnosti je sám!

Babis SobotkaDnes při kázání ve Staré Boleslavi ke Dni české státnosti kardinál Dominik Duka poblahopřál Miloši Zemanovi k narozeninám – ticho, Václavu Klausovi ke jmeninám – ticho, Václavu Havlovi ke jmeninám – velký potlesk! Večer ČT v událostech slova kardinála Duky o Václavu Havlovi odvysílala i s potleskem, ale ustřihla blahopřání Zemanovi a Klausovi, pouze je zmínila ústně, aby neodvysílala ticho !!! Na ČT24 odvysílala Zemana i Klause, ale ustřihla Havla!!! 

Ministr Babiš se má omluvit prokazatelně korupčnímu hejtmanovi Miroslavu Novákovi a zaplatit mu 100.000,-Kč odškodného?! Novák, který se po listopadu 89 „živil“ jen komunální politikou je členem ČSSD. Tohoto prokazatelného podvodníka a příživníka se zastává premiér Sobotka slovy: "Nenechal zastrašit hnojometem A. Babiše a trval na spravedlnosti". Podívejte se na RČT Ostravský Janoušek - Proč má policie v hledáčku i moravskoslezského hejtmana Nováka – vášnivého hráče kasina, vila za 15 milionů, manželka v podezřelé firmě. Premiér to nemůže nevědět. Hrůza a děs! ČSSD si tak úspěšně kope hrob. Je to tak zločinná strana, resp.její vedení. Zbývá jí jen zatloukat, zatloukat a zatloukat. Korupčníci se musí vzájemně krýt a podporovat. Dnes jde o to, jak dlouho tomu ještě vydrží občané nečinně přihlížet. Nedivme se, že ČSSD neplatí dluhy, že nerespektuje pravomocné rozsudky a že poslušná média před volbami ztichla. Pokud takováto lůza ovládá zemi, nevypovídá to o ní, ale o zemi, která tomuto mravnímu odpadu společnosti dovolí bez odporu vládnout.


Číst dál

Z mé korespondence s předsedou Senátu ve věci dopisu německé kancléřce

Dne 2.září 2016 jsem ve věci napsal předsedovi Senátu Milanu Štěchovi. Dne 26.9.2016 mi odpověděl jeho ředitel sekretariátu Jaroslav Müllner. Ponechám na čtenáři zhodnocení odpovědi. Karel Kryl by i dnes řekl a jistě doplnil: „Zachováváme vratké postoje, místo abychom pevně stáli.“ Kam takové postoje vedou si ještě dobře pamatujeme z minulosti.

 

Jan Šinágl, 27.9.2016



Praha 30.9.2016: Československý exil XX.století

Pamatnik cs exiluDnes od 9:30 hod., byla na Jungmannově náměstí v Praze 1 slavnostně otevřena tato výstava, poněkud skromná na význam čs. exilu – na šesti panelech s texty a s fotografiemi. ČT na místě samozřejmě nebyla. Veřejnoprávně snad bude informovat zřejmě jen ČRo. Velmi mne překvapilo, že se nenašlo místo na jednoho z velikánů čs. exilu JUDr. Jaroslava Anděla, gen. Josefa Mašína a odbojovou skupinu bratří Mašínů?! Stejně tak překvapilo, ba šokovalo, že se našlo místo pro Klementa Gottwalda a gen. Jana Šejnu? Sokol by si zasloužil více než jen malé připomenutí pár fotografiemi. V exilu odvedl Sokol obrovské množství práce. O internaci kardinála Josefa Berana komunisty ani zmínka na panelu? Potěšila fotografie největšího vlastence Jana Antonína Bati. Exil širokou veřejnost nezajímá. Jednak o něm nic neví, díky veřejnoprávní blokádě a navíc v lidech přežívá názor a skrytá závist „zbaběle utekli a měli se lépe než my“. Škoda, v exilu šířilo slávu naší země mnoho skvělých osobností z mnoha oblastí – od sportu, podnikání až po vědu. Jejich životy by měly být součástí učebnic pro ZŠ. Věřím, že vás video níže osloví, ne tolik projevy politiků, ale obsahem panelů a několika osobností, na které můžeme být i dnes hrdi. Zasloužili se o stát, ale tímto vyznamenáním oceněni nebyly. Výstava tak nese stopy postkomunistické společnosti, kdy hlavní autoři výstavy zůstávají pro veřejnost skryti. Stále platí slova Jana Masaryka: „Komunismus je 10% ideologie a 90% taktiky.“ 


Číst dál

Jan Holásek, kandidát na senátora pro 21.století na Berounsku

Holasek JanAktualizováno 9.10.2016!

Spravedlnost, nezávislost a vzájemný respekt - „Je třeba stavět na nové demokracii. Na demokracii, jež bude vybírat lidi, a ne politické strany.“Jan A. Baťa po Mnichovu 1938 

Mám-li hodnotit jak proběhli volební kampaně v Žebráku kandidátů do Senátů, jednoznačně považuji za nejlepší způsob, jaký předvedlRueckl Jiri společný kandidát Pirátů, Strany Zelených a KDÚ-ČSL Jan Holásek. Způsob jakým se prezentoval, co umí a co už dokázal, osloví jistě nemálo voličů. Kultivované vystupování, skvělá znalost angličtiny, erudovaný v mezinárodním právu, angažuje se za životní prostředí, filantrop. Využil jsem i jeho pozvání k návštěvě filmu TEORIE TYGRA s vynikajícím Jiřím Bartoškou – o skutečných kvalitách života. Mohu jen doporučit. Je to podruhé, co mne tak oslovil (poprvé ve filmu Hřbitov pro cizince o likvidaci pilotů RAF komunisty po válce). Film uvedl a stejně skvěle zakončil. Bylo potěšitelné, že v kině převládala mládež a střední generace. Připomněl důležitou roli právníků v Senátu. Z 81 senátorů jich máme pouhých 5, tedy 6%. V USA tvoří 40% a v SRN dokonce přes 60% - potom také zákony mají zákonitě jinou kvalitu. Není náhodou, že Jana Holáska podporují takové osobnosti jako Olga Sommerová, Jiří Rückl či Karel Janeček


Číst dál

Peroutka v kontextu doby

V otázce sporu mezi Terezií KaslovouMilošem Zemanem ve věci cti jejího zesnulého dědečka, novináře Ferdinanda Peroutky, má více než 60 předních českých novinářů střet  zájmů. Cenu Ferdinanda Peroutky získalo 68 individuálních novinářů, kteří až na výjimky v médiích stále působí. Pokud by se na Peroutku začalo většinově nahlížet jako na sympatizanta nacismu či antisemitu, což jsou tvrzení, o která mimo jiné ve sporu jde, prestiž jejich ocenění by klesla. Přesto tito novináři při své obraně Peroutky svůj střet zájmů zpravidla neodhalují. Držitel ceny z roku 1998 Bohumil Pečinka v pátek v České televizi uvedl, že se soudce dopustil nepřijatelné chyby, když Peroutkovy výroky posuzoval mimo kontext doby. To je určitě odůvodněná poznámka, o které by se mělo diskutovat. Stejně tak by se mělo diskutovat i o tom, jestli není značná část těchto novinářů i dnes v mnoha tématech poplatná době, i když se jim přes rameno nedívá žádný Hitler. 


Číst dál

Reforma školství může být i reformou života

Scarabeus LOGOTedy v případě, že bude reformou, skutečně řešící staleté naše zvyklosti - Učitelka soukromé školy Jana Králová: „Paní Nováčkovou znám, mám s ní mnoho hodin jejích seminářů o respektujícím přístupu, respektovat a být respektován. Propojení vývojové psychologie s pedagogikou, o soutěžení ve školách, třeba i o důslednosti rodičů a pedagogů .... Je toho hodně. Naprosto s ní souhlasím, proto neznámkuji. 

Paní psycholožka Jana Nováčková má pravdu: „Hřešíme, kazíme děti.“ (Soutěžení je škola nemorálnosti LN 27.9.2016).

Paní Nováčková odmítá jakékoliv soutěžení. Soutěžení je náhražka. Ať otevřené – o početního krále, nebo skryté - o známky, o body, o pochvalu. A právě na tom je školství založené. To je hlavní chyba. Soutěž je škola nemorálnosti. Je tomu tak, nejen ve škole. Soutěž vymysleli lidé dávno. Olympijské hry, ty starořecké, jestli v nich šlo o vítězství nejlepších, už měly v sobě semínko velkého zla: soutěž. Nehledejme v dějinách další chyby. Ty bývalé soutěže nebývaly tak hříšné. Nezachvátily celou společnost, nezachvátily školu.


Číst dál

Ohlas na článek Bohumila Kartouse „Demokracie není cool“ (LN 27.9.2016).

Volby vlajka„Volme lidi, ne kandidátky stran. Teprve potom bude naděje na skutečnou demokracii.“ J.Š.

 Dočetl jsem se, že Demokracie je trvalý problém. Její problematičnost: vždy se zdá mnohem méně dokonalá, než bychom si přáli. Nespokojenost je jedním z hlavních průvodních jevů demokracie. To je mechanizmus, který udržuje demokracii v provozní teplotě a zabraňuje – před ustrnutím.

Autor těchto vět, Bohumil Kartous, pokračuje dál různými tvrzeními, které dělají z demokracie podezřelou a nepostižitelnou záležitost, žijící si svým životem, jakoby nezávisle na lidech. Je to od pana Kartouse objev – ona má hodnotu, kterou musíme ctít a směřovat k ní, což se nám nikdy nepodaří. Opravdu! Tak to dnes je.

Ale jinak. Ten článek – podle mne – je diskuse o ničem. My tu máme systém, kterému říkáme všichni demokracie, myslíme si, že jsme v demokracii, ale je to iluze, či spíše lhaní sami sobě. Hlavní demokratický orgán, který tu podle pravidel demokracie, hlavně podle ústavy a zákona o volbách máme, je Parlament. Potud máme i demokracii. Jenomže chybička se vloudila. Politické strany si vzaly volby do svých pracek, a samy sestavují kandidátky. To je konec demokracie. Ony ještě nechají zvoleného poslance složit poslanecký slib s varováním: ne abys jej dodržoval! Všichni zvolení poslanci vědí, na co je poslanecký slib. Na …


Číst dál

VS Olomouc zamítl stížnost o propuštění z nezákonné vazby Patrika Ryšánka!

Rysanek PatrikPředseda senátu JUDr. Vladimír Štefan se nestydí napsat v Usnesení VS Olomouc ze dne 31.8.2016: „Možnost, že by tato peněžitá záruka mohla být v kombinaci se samotnou zárukou sestry obžalovaného ve smyslu § 73 odst. 1 písm. a) tr.ř., o níž bylo výslovně rozhodnuto napadeným usnesením, popřípadě s dalšími instituty obsaženými ve stížnosti obžalovaného, dostatečnou protiváhou intenzitě shledaného vazebního důvodu, je určitým způsobem zpochybněna i okolností, že sestra obžalovaného již vykazuje rysy značně negativistického poměru k projednávané věci, o čemž svědčí její vystoupení v rámci hlavního líčení, jak je zaprotokolováno na č.l. 1632 spisového materiálu.“ Pan předseda senátu snad očekává, že za tento prokazatelný justiční zločin budou soudci těžce postiženou rodinou milováni?! Obávám se, že kdyby byla neveřejnému jednání přítomna sestra Patrika Ryšánka, byl i by soudce Štefan veřejně poslán do pekla jeho sestrou jako soudce Kurfiřt za souhlasu přítomné veřejnosti. Zvláštní, že soudce nepovažuje sestru Patrika za důvěryhodnou. Její kariéra u České armády vypovídá o něčem zcela jiném.

http://www.petice24.com/petice_na_podporu_patrika_a_miloslava_ryankovych


Číst dál

Tomáš Baťa: Cesta ku cti, moci a bohatství jak jedince, tak státu

Bata Tomas a JanProjev k pražským studentům Techniky 1924

Výroba a podnikavost vedená v duchu služby veřejnosti jest zřídlem cti a moci pro každého, a jediným zřídlem zámožnosti jedinců a celku. V našem závodě vydělá si nyní zapracovaný, dospělý muž na pár bot za 8 hodin, zatímco před válkou musel na tyto boty pracovat 30 hodin. Jsme hrdi na to, že se podařilo našemu společnému úsilí dohonit i nejlepší obuvnické závody americké v jejich službě sobě a veřejnosti a dle našeho rozpočtu v roce 1928 je značně předhoníme. Věřím, že všichni chcete být majiteli auta a letadla. Věřím, že všichni souhlasíte, že je povinností každého z nás stát se silným a bohatým, že všichni souhlasíte s heslem: Chudoba  -  výmluva,  zámožnost  -  povinnost.


Číst dál


... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing