Bulletin č. 38/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 27. duben 2024 5:13

Utajená hymna veřejnoprávní Českou televizí v Národním divadle, jako poslední hold Věře Čáslavské

LN Vera ND JS Rejzek 150916Aktualizováno:  Dopis gen. řed. ČT Petru Dvořákovi ze dne 20.září 2016

… jeden z nejsilněj­ších emocionálních zážitků, který mě v životě potkal od pohřbu Vác­lava Havla. Na závěr programu a po posled­ních promítnutých záběrech doku­mentu Olgy Sommerové přítomní povstali a nejméně deset minut tles­kali. Pomalu padala opona, když tu se náhle na druhé galerii, kde jsem seděl, vztyčil známý úporný aktivista Jan Šinágl a strhnul účastníky ke zpěvu české hymny. Rychle se přidalo se slzami v očích veškeré obecenstvo. A k tomu ještě pak Nad Tatrou sa blýská! Veřejno­právní Česká televize si toho neráčila povšimnout ve zpravodajství ani vteřinou, a její ředitel Dvořák přitom dřepěl v parteru. … Je­diná režisérka Sommerová ovšem vyslovila nejdůležitější věc: „V době, kdy je demokracie ukra­jována kus za kusem, je Věra Čáslavská inspirující. Svobodu si musíme při vzpomínce na ni nebo na Václava Havla uhájit.“ 

LN, Poslední slovo, Jan Rejžek, 15.9.2016

P.S. Po dozpívání hymny jsem řekl: "Věra Čáslavská žila, sportovala a bojovala za Českolsovensko. Děkuji vám!". Věra Čáslavská usilovala o svobodné Československo - následujme ji! 

* * *

Toto video natočila Libuše Maděrová z Liberce, dlouholetá kamarádka Věry Čáslavské. Divácké centrum ČT mi na telefonický odpovědělo dne 14.září, že to "nebylo ve smlouvě a už nebyl čas"?! Až se jednou zpozdí pohřeb prezidenta, také bude přerušen přímý přenos, protože to "nebylo ve smlouvě"?! To není o hlouposti, či neschopnosti, ale o vědomém záměru. Všude dnes porušují pietu podporovatelé marx-leninismu. Dělají to instinktivně, pudově. Jsou tam připouštěni těmi, co mají ohnuté hřbety. Máme stále na co navazovat v odkazu Věry Čáslavské!

 


Číst dál

Největším „soupeřem“ pro ČSSD je a bude ve volbách JUDr. Zdeněk Altner

Altner SobotkaRozsudek NS ČR ještě vynesen nebyl. Omlouvám se za mylnou zprávu (možné vysvětleníSinagl Jan níže). Bude pro ČSSD na každý pád velmi nevýhodný. Nejpozději by ho měl NS ČR vydat do 200 dní, tedy mohl by být vynesen do konce roku. Pokud ČSSD vyhraje, bude napadena pro politické ovlivňování soudu, pokud prohraje, bude označována jako notorický dlužník a neplatič. Nálepka strany, která nerespektuje pravomocné rozhodnutí soudu ČSSD zůstane. Politicky to pro sociální demokraty nedopadne dobře – chovají se vzorově asociálně. Mimochodem o mém vítězství nad ministrem Janem Mládkem - Sociální demokrat. Kudy chodil, tudy… - a vyhlášené exekuci na jeho ministerstvo mlčí všechna média takřka „totalitně“. Nedivím se. Je před volbami a takováto zpráva by potenciální voliče ČSSD jistě nenadchla. Současně to ukazuje na omezenou „nezávislost“ médií, pokud se jedná o zájmy politických stran. Je vidět, že ČSSD má v tomto ohledu dost silnou moc a vliv. Nechci věřit, že by převažoval pouze zájem na „mediálním“ umlčení mé osoby, ačkoliv ostuda v Národním divadle tuto variantu nevylučuje - Utajená hymna veřejnoprávní Českou televizí v Národním divadle, jako poslední hold Věře Čáslavské.


Číst dál

Budeme-li volit partaje, ne lidi, nepřestaneme být zemí podvodů a zločinu!

Dedek DaliborNo ale co s lidmi, kteří nechtějí přemýšlet?

Jsem přesvědčen, že lidská společnost se dělí na ovce a ovčácké psy. Ovce jsou užitečné, ale jsou tu od toho, aby jim někdo řekl, co si mají oblékat, co mají jíst, co mají dělat. Nechtějí vzít odpověd­nost za svůj život do vlastních rukou. Takových je většina. A pak jsou tu lidé, kterým to nedá a snaží se společnost někam posouvat. A podle mě je potřeba najít rovnováhu, aby ti ovčáčtí psi brali na ty ovce trochu ohled. Což se ne vždy daří.

Nemáte pocit, že byste mohl být společnosti ještě užitečnější, kdybyste šel do politiky?

Nejste první, kdo se mě na to ptá, ale já bych do politiky nemohl. Mám několik vlastností, které by mi nedovolily v politice fungovat. Zaprvé dokážu rychleji mluvit než myslet. Pak nemám trpělivost. Potřebuji, aby se věci rychle hýbaly kupředu, a nejsem schopen s někým pologramotným diskutovat o něčem, co je úplně jasné. Já třeba fandím Babišovi a pořád věřím, že to myslí upřímně, a obdivuji ho, že do té politiky vlezl.


Číst dál

Nejvyšší soud zrušil rozsudek v kause Altner v. ČSSD

Altner SobotkaAktualizováno 16.9.2016: NS ČR potvrdil, že žádné rozhodnutí ve věci dosud neučinil, ani neprovedl žádnou změnu v informačním systému. Justiční systémy jsou propojeny, kdy systém někdy může reagovat na změnu automaticky vydáním matoucího oznámení. Bohužel díky nedokonalosti sytému jsem šířil v dobré víře mylnou zprávu. Omlouvám se všem příjemcům i NS ČR.

Jak to dopadá, když si někdo v této zemi dovolí žalovat vládní stranu, pocítil Zdeněk Altner: komunistický senát Nejvyššího soudu pod vedením soudružky soudkyně Blanky Moudré zrušil rozsudek, jímž mu byla vůči České straně sociálnědemokratické přiznána pohledávka v aktuální výši cca 340 milionů korun, přestože podle mínění mnohých, včetně autora tohoto blogu, takový postup příkře odporuje dosavadní rozhodovací praxi tohoto soudu. Mýlili jsme se tedy, jestliže jsme odhadovali, že o nápravu správného rozhodnutí se bude muset postarat Pavel Rychetský u Ústavního soudu: sociální demokraté dokázali mocensky ovlivnit už soud o instanci nižší.


Číst dál

Podepsaná Společná tisková zpráva a stanovisko MZE, Povodí, Obcí a zástupců petice - Nebude Vodní dílo Křivoklát

Cílem této tiskové zprávy je definitivně a s konečnou platností ujistit obyvatele, ale i média, že Vodní dílo Křivoklát se nebude dále realizovat

Vážené starostky a starostové obcí u Berounky, milí přátelé,

dovolte, abych Vám zaslal důležitou zprávu, která uzavírá kauzu "Vodního díla Křivoklát". Je to podepsaná společná tisková zpráva GŘ Povodí Vltavy, ministrem MZE, paní starostkou Roztok za dotčené obce a zástupcem petičního výboru "Ne Vodnímu dílu Křivoklát!". S číslem jednacím 52957/2016-MZE-15000.


Číst dál

Z mé korespondence s gen. řed. ČT Dvořákem ve věci prodeje autorských práv na DVD majora Zemana

Ve věci jsem podal ZOI dne 30.8.2016. Odpověď jsem obdržel dne 14.9.2016. Na zbývající závažné otázky se pokusím získat odpovědi od Rady ČT. Tento dopis historika Petra Blažka a disidenta Františka Stárka, ve věci skandálního dokumentu Libuše Rudinské „Pavel Wonka se zavazuje“, byl odeslán řediteli programu ČT Janu Maxovi dne 14.11.2014. Dva roky čekají na odpověď. Jsou holt dopisy na které nelze odpovědět jinak než mlčením. Nemyslím si, že takové ředitele si přejí televizní koncesionáři za své daně a TV poplatky. Nedivme se potom, že se ukončí i přímý přenos z Národního divadla před nejsilnějším momentem, jako tomu bylo při Rozloučení s Věrou Čáslavskou - za osobní účasti pana generálního ředitele ČT…


Číst dál

Pouť na Hůrku, jednu z mnoha zničených šumavských vesnic…

Hurka 6 CZ 170916Pršelo celý den. Jakoby Šumava opět zaplakala… Přináším video ze mše a závěrečným koncertemHurka 27 pani Ziskova 170916 dvou bavorských muzikantů. Melodie a text písně „Tief drinn im Böhmerwald“ (Zakořeněni na Šumavě), osloví jistě i vás. Byla zpívána i na závěr mše. Ve fotogalerie naleznete fotografie z hrobky rodiny Abelleů, paní Žižkovou, jak stojí u pomníčku svého bratra Ladislava Koláře. Byl zabit elektrickým proudem. Chodí k pomníčku svého milovaného bratra každý rok…

 

* * *


Číst dál

Sbírka na podporu rodiny Pavla Lainky

Chtěl bych Vás požádat o malou pomoc pro nenarozenou holčičku. Táta ji umřel na ledě po zásahu pukem. Za pár dní se narodí a táta tam nebude. Nebude to mít jednoduché! Účet sbírky je 2201061562/2010. Doufám, že se ke mě přidáte. Vynechal jsem trénink a peníze co ušetřil poslal taky na účet. Děkuji za pomoc a sdílení, aby se to šířilo dál. Adam Jehlička (J.Š.18.9.2016)



Plzeň: Malá pietní oslava na počest našich letců RAF

Kdo chcete a můžete, vezměte fotoaparáty a přijďte toto pondělí před 15:00  hod. na Nám. Republiky. My jsme tam naveleni k prostoru podia, tak se můžeme vidět a trochu popovídat... Přesně v 15:00 hod.  nad Klatovskou proletí gripeny, poté na podiu začne vojenský koncert, po němž se přesuneme na chvíli do haly radnice, kde moji kolegové budou dopoledne instalovat výstavu k výročí Bitvy o Anglii.

Iveta Irvingová, 17.9.2016



Pro KČP se zastavil čas v 50-tých letech

RSDr. Milan Richter, CSc. - předseda Klubu Českého pohraničí v Plzni 9.9.2016

Co je to za lidi, kteří bez nenávisti nemohou žít. Celý život budou varovat před nacismem a jeho zločiny, který už není. O komunistických zločinech, stejně zločinné ideologii a režimu ani slovo a ten stále hrozí. Není divu, bývalí soudruzi se nezapřou. O Švédských šancích samozřejmě pomlčí, místo aby na znamení pokání nevinným mužům, ženám, dětem a batolatům postavili také pomník. Komunismus je nevyléčitelná nemoc – poslechněte si a podívejte se na odstrašující příklad.


Číst dál

SEN SOCIÁLNÍHO INŽENÝRA

… Představuji si sen sociálního inženýra, který účastníkům zahradní slavnosti napaří desetitisí­covou pokutu za rušení nočního klidu a dalších padesát tisíc za parkování několika aut v mod­ré zóně okolo domku. A k tomu zvýší vodné a stočné (ti parchanti určitě pijí vodu, když při­jeli auty) a přirazí daň za spotřebu kyslíku, pro­tože nezbedové občané stále ještě dýchají. Takto postupně dochází k přesunu bohatství a pro­sperity od těch, kteří žijí a pracují, k těm, kdo na nich parazitují. Tento vývoj není trvale udržitel­ný a jeho konec, i s kýženým návratem k přírodě, přijde možná dřív, než si ukolébané stádo ove­ček myslí.

* * *

Život lze lidem zničit buď naráz něja­kou katastrofou, válkou či revolucí, nebo postupně, plíživě, stupidizací každodenního života. To první je drastičtější, to druhé zákeřnější. Zákeřnost spo­čívá v tom, že obyvatelstvo si neuvědomuje, že se něco děje, a nepostřehne bod, kdy je už tře­ba se bránit.


Číst dál

Točník Bárka: NACHES TRIO

Naches Trio aversVčera jsme zažili v točnické kavárně Bárka mezi hrady Žebrák a Točník další báječný večer.Naches Trio revers Tentokrát se skvělými muzikanty a jejich úžasnou židovskou hudbou. „Originální úpravy okořeněné špetkou improvizace a humoru vyrůstají z radosti společného vyprávění“, stojí na CD. Děkujeme Tereze Rejškové z Prahy, Jeannine a Jonathanovi Jurovým z Berlína za nádherný koncert a večer. Níže dvě ukázky:

  


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing