Bulletin č. 37/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 26. duben 2024 13:03

Sbohem paní Věro, nezapomeneme a děkujeme!

ND 5 Vera foto detail 120916Věra Čáslavská: „BREČ, ALE V POZORU A DRŽ HLAVU VZHŮRU, AŤ TVOJE SLZY NEPADAJÍ NA ZEM.“

Poslechněte si ČT zamlčenou hymnu v ND na počest Věry Čáslavské! ND 8 Vera kvetiny 120916

Praha, Národní divadlo, 12.září 2016, 10:00 hod.: „Vzpomínání na Věru Čáslavskou.“ - Rekviem za Věru - Skvělý projev Olgy Sommerové ze záznamu ČT 24 – bez závěrečné státní hymny, zakončen Benešovými dekrety?! - Tak bojovala Věra Čáslavská o Karlův most v roce 2010 - Jen velcí lidé dokáží, aby jim takto spontánně a od srdce byla zazpívána státní hymna

Emotivní chvíle ale přišly ve chvíli, kdy sál spontánně začal pět hymnu. Nejdříve i oni v pár větách vzpomněli, co pro ně slavná gymnastka znamenala. Když pak na samém konci celé Národní divadlo spustilo českou a slovenskou hymnu, přidaly se i současné olympijské hvězdy: Oštěpařka Barbora Špotáková, snowboardistka Eva Samková, veslař Ondřej Synek či pětibojař David Svoboda. A oči jim začaly zalévat slzy. „Odolávala jsem, ale měla jsem tam slabé chvilky. Nechtěla jsem plakat, ale na konci trošku. To k tomu patří,“ pravila Špotáková. „Konec byl asi nejvíc, co mohl být. Přiznám se, že jsem brečel,“ doplnil ji Synek, chlap jako hora. …

Rekviem za Věru

 


Číst dál

Jan Šinágl uspěl u Ústavního soudu

Vondrackova Martin a Antonin MichalJan Šinágl smí opět a) tvrdit a spekulovat, že mezi Mgr. Janou Gavlasovou a (manželem Sinagl JanHeleny Vondráčkové) Martinem Michalem probíhala či probíhá milostná či sexuální korespondence a zveřejňovat texty či jejich části, které jsou takto označovány či charakterisovány, ať už svým názvem či svým obsahem, b) tvrdit a spekulovat, že Martin Michal vedl milostnou či sexuální korespondenci s více ženami a jednou z těchto žen je také Bc. Petra Kubíková, a zveřejňovat texty či jejich části, které jsou takto označovány či charakterisovány, ať už svým názvem či svým obsahem, c) tvrdit a spekulovat, že Martin Michal je otcem nezletilého dítěte Mgr. Jany Gavlasové, a zasahovat do soukromého a rodinného života Mgr. Jany Gavlasové zveřejňováním tvrzení či spekulací o jejím soukromém životě a rodině, a d) tvrdit a spekulovat, že Martin Michal podvádí Helenu Vondráčkovou s jinými ženami, a spekulovat o jejich totožnosti.


Číst dál

Sociální demokrat. Kudy chodil, tudy…

Mladek JanAktualizováno: 13.9.2016 byl podán návrh na exekuci. Budou média i nadále mlčet?! J.Š.

Tak tenhle rým se mi nepovedl. Chtěl jsem napsat, že kudy chodil, tudy neplnil pravomocná a Sinagl Janvykonatelná soudní rozhodnutí. V každému případě se ministr Jan Mládek inspiroval u své strany a na rozsudek Městského soudu v Praze, podle něhož jeho ministerstvo mělo do minulého pátku poskytnout Janu Šináglovi, resp. jeho spolku Sodales Solonis, z. s., informace o odměnách svých vedoucích zaměstnanců (psali jsme o tom zde), se prostě, ehm, vyignoroval. Nemůže arci následovat nic jiného než exekuce, kterou dnes oprávněný navrhl. O dalším průběhu, zejména o květnatých výmluvách ministerstva, proč rozsudek nemůže splnit, budeme na tomto blogu informovat.


Číst dál

O financování zdravotnictví v Šebkově paláci a největší ostudě české vědecké medicíny

TT EH finance zdravotnictvi 080916Největší ostuda české vědecké medicíny počátkem třetího tisíciletí

Praha 8.září 2016. Pořádal Institut pro politiku a společnost Účastníci: Jana Petrenko – předsedkyně Koalice pro zdraví, Lubor Kinšt – člen výboru Sdružení praktických lékařů ČR, Pavel Pafko – profesor chirurgie, emeritní přednosta III. Chirurgické kliniky 1. LF UK a FN Motol, Ladislav Friedrich – prezident Svazu zdravotních pojišťoven ČR, Debatu moderoval Adam Vojtěch, vedoucí skupiny pro zdravotnictví při Ministerstvu financí ČR.

Většina času se věnovala konstatování stavu. Závěrem vyznělo, že řešení je možné jenom na politické úrovni a zavedením takových opatření, aby si pacienti zdravotní péče vážili, znali její cenu a nezneužívali ji. Tzn. i zavedením poplatků a spoluúčasti pacienta i změnou formy pojištění. Všem panelistům jsem předal text níže, včetně zájemců z řad přítomné veřejnosti převážně z řad zdravotnictví. Mají nad čím přemýšlet, stejně jako občané, kteří jsou už informování a kterých přibývá. Tématem to samozřejmě nebylo. Zaznělo jen při mém diskusním příspěvku. Zbytečně mizí roky stovky miliard, které dnes chybí stále více. Statisíce zbytečně zemřelých jsou tragickým vysvědčením střetu nemravného profitu s morálkou a zdravým rozumem. Ve věci jsem kontaktoval i pobočku WHO v Praze (World Health Organization), která mi za podnět poděkovala. Místo aby byl MUDr. Karel Fortýn oceněn Nobelovou cenou, je další naší skvělou osobností, kterou společnost „zlikvidovala“, podobně jako Jana Antonína Baťu. Jeho slova: „Úspěch se v Čechách neodpouští“, mají tak stále svoji platnost...


Číst dál

Lety nebyly český tábor?

(K článku v LN, 7. Září 2016, „Lety nebyly „český tábor“)

Jak hluboce se mýlí novinář LN Petr Zídek! Konečně, i většina národa se tak mýlí. Jsme „napakovaní“ komunistickými názory. Když posuzujete ze svého křesla politické dění, snažte se vžít do tehdejší situace.

Protektorátní vláda vznikla původně jako československá vláda po odstoupení pohraničí Benešem. (Používal se termín 2. Republika.) Myslím, že nikdo nemá důvod naříkat, že to byla vláda kolaborantská. (Londýnská vláda Benešova nevykonávala tehdy přece vládu nad českým územím, nedá se říci, že to byla naše legitimní vláda! To jste si, pane Zídku, vymyslel!)


Číst dál

Zhůří – staleté domečky a jejich obyvatele nahradily pastviny…

Zhuri 7 text 100916Zhůří na Šumavě: 920 m. n. m., obec ze 17. století. V roce 1948 1000 obyvatel. Od roku 1957Zhuri 9 fotka 100916 vojenský cíl. Zcela zničena.

Ačkoliv v okolí místního hřbitově rostla nejšťavnatější tráva, krávy se mu obloukem vyhýbaly, vyprávěl mi jeden pamětník… Komunisté hřbitov „zaválcovali“do země. Dnes proběhl pietní akt u kapličky a uložení artefaktů do Kříže smíření. Přináším video, kde jsem mohl na závěr po europoslanci Pospíšilovi vystoupit (od 25:40 min.) a řekl to, co si málokterý politik může dnes dovolit, pokud vůbec. Připomněl jsem i aktuální odkaz Tomáše Bati a jeho nevlastního bratra Jana A.Bati. Děkuji pořadatelům za možnost, uložit příští rok do Kříže smíření artefakty z masakru na Švédských šancích u Přerova.

 


Číst dál

Národní poklad před Ústavním soudem

Vondrackova Martin a Antonin MichalV pondělí 12. září Ústavní soud veřejně vyhlásí nález ve sporu Jana Šinágla s Helenou Vondráčkovou, všemiSinagl Jan uznávaným národním pokladem a zpěvačkou, jejíž věhlas překročil hranice domovské Řitky, ba možná i širšího Pořitska, a zasahuje snad i do oblasti jižních částí Jíloviště, arci nikoli díky jejímu zpěvu, nýbrž v důsledku četných žalob a dalších podání a udání, jimiž řečená po uměleckém odkvětu a odchodu jí nakloněného politického režimu nyní zásobuje soudy a další státní orgány.


Číst dál

 Volili  jsme dobře?

 Předmět: Jedna z dřevěných figur ansámblu Matěje Kopeckého, která otevírá pusu - Vysoký komisař OSN kritizoval populisty, zařadil k nim i Zemana

Po projevu si dám cigáro, panáka a opřu se o Lukoil. Povídat si mohu co chci, nic se mi nestane. Všude mě dovezou. Ano volili jste dobře.

 

K.Mrzílek, 6.9.2016

* * *

Pavel Kohn - Milouš Zemanovič Putin 2016-08-29 - YouTube


Číst dál

Co by udělal Churchill a Roosevelt

Pro případy teroristických útoků vyvinula EU ve spolupráci s Obamovou vládou následující desatero. Při každém z těchto nešťastných případů je třeba vykonat tuto posloupnost činností:

(1) Vysvětlit, že terorismus nemá nic společného s islámem a že nejde o džihád, nýbrž o kriminální výstřelky malého počtu vyšinutých jedinců; (2) nasvítit různé monumenty a veřejné budovy do národních barev postižené země (nejčastěji do francouzských barev) - eventuálně změnit si profilové fotografie na sociálních sítích náležitým způsobem; (3) plakat před televizními kamerami (evropská komisařka Federica Mogherini je v této disciplíně zvlášť dobrá); (4) zapálit co nejvíce svíček na místech masových vražd; (5) posílit cenzuru, zejména na Facebooku; (6) omluvit se světu za všechny hříchy západní civilizace; (7) pustit do Evropy a do Ameriky ještě více fanatických džihádistů; (8) vysvětlit veřejnosti, že kdokoli uvedená opatření kritizuje, je xenofob, islamofob, nácek a fašoun, který by nejraději poslal do plynu i vás; (9) pasivně čekat na další džihádistický útok; (10) celý postup opakovat od bodu (1).


Číst dál

Patří také nám

Anezka sv. sochaSošku svate Anežky české dostal současný papež, ale z českého povědomí zmizela. Bankovka padesátikoruna s její podobou, která nám tuto světici připomínala už nic nenahradilo. Pouze maličká soška u senátu má připomínat našim potentátům její pravdivost a pokoru. Sochy nebo obrazy na bankovkách  mají připomínat  skvělé charakterové vlastnosti těchto lidí, kterých bychom se měli držet. Vzory mají být stále kolem nás. Tak jako  máme Komenského a císaře Karla měli bychom mít před očima na bankovce opět obraz příkladné ženy Anny Přemyslovny, kterou ctí i papež.  Papeži soška patří, ale její vzor má patřit i nám českým občanům! 

K.Mrzílek, 11.9.2016

* * *

Vynikající rozhovor k tématu a nedožitým 80. narozeninám Pavla Landovského níže.


Číst dál

Doba volá: zapomeňte na strany: Volte lidi!

Lidi, podívejme se, jací politici se nám povalují v parlamentě a hádají se, jako správní amatéři o blbiny, a velké věci jim utíkají.

Kolem pracovního tábora v Letech se mluví už tři dni, chtějí Babišovu hlavu za pár slov o tom, že to byl pracovní tábor (a on jím zpočátku byl) a opozice chce, aby jej Sobotka odvolal z ministerské funkce, protože popírá holocaust. Nejlepší ministr, a oni už nevědí, jak by se ho zbavili dřív, než jim rozdá formuláře k přiznání majetku. Tož potom je jim dobrá i taková nicotinka. Ale že mají předpisy o vydávání stavebního povolení, které trvá 4 až 8 let, a za tu dobu je stavební dokumentace už zastaralá a postaví se cosi, co už je taky zastaralé, a stavebnictví klesne ve výkonu o 14%, protože není co stavět, propouštějí se lidé, drahá stavební technika stojí a žere peníze už tím, že je koupená, to je vedlejší. To by jim hlasy ve volbách nepřineslo.


Číst dál

Kdo má zájem neřešit kauzu „pepřového“ útočníka Šimečka tak, aby byla promlčena?

Peprovy sprayStarosta Hořovic Dr. Ing. Jiří Peřina rozhodl usnesením ze dne 1.9.2016 o podjatosti referentky Přestupkové komise Mgr. Soni Matějkové. Po doručení usnesení jsem se obratem odvolal ke KÚSK dne 7.9.2016, prostřednictvím MÚ Hořovice. Pokud bych se neodvolal, hrozilo by akutně promlčení hledáním nové PK, pokud by se vůbec intenzivně hledalo, natož uzavřela potřebná smlouva. Mohu jenom spekulovat, ale nelze vyloučit, ba je dost pravděpodobné, že úředník ing. Bohdan Šimeček si je vědom svého fatálního selhání a dělá vše, resp. jeho manželka, Mgr. Renata Wachtolvá pro to, aby se tento skandál veřejně neřešil. Rozhodně by jejich pověsti neprospěly informace, které by na jednání PK zazněly. V tom případě by Mgr. Wachtlová, jako právnička města Žebráku a radní města Hořovice, znala špatně zákony, nemluvě o jejím mravním selhání jako advokátky a radní. O dalším vývoji budu informovat. Ostatně s PK v Hořovicích mám jinak dobré zkušenosti – viz projednávání „přestupku“ z iniciativy „národního pokladu“ zpěvačky Heleny Vondráčkové a jejího povedeného manžela Martina Michala v jehož stopách zdatně kráčí stejně (ne)povedený synek Antonín Michal. Konečně po letech obžalovaný, spolu s jeho kumpány z největšího daňového podvodu s pohonnými hmotami ve výši cca 1.2 miliardy korun – i díky mým aktivitám.  


Číst dál

Češi jsou nešťastný národ - Nevyznáme se sami v sobě

Vrbik 2Podívejte se českou politickou scénu

Kde jsme mohli být, kdybychom byli napřed Češi a potom teprve pravičáci, levičáci, středoví, atd. Odskočme si do minulosti. Byli jsme nejsovětštějším státem ze všech jeho satelitů. Nikde neznárodnili holiče a jiné řemeslníky, nikde neudělali kolektivizaci zemědělství, tak, důsledně, jako my. V legislativě máme nepořádek, doslova všude máme nepořádek. Máme v ústavě, že politický systém republiky je tvořen volnou soutěží politických stran a podívejte, jak si to ty strany vykládají. Obstruují, žalují u Ústavního soudu a hlavně křičí, aby získali hlasy.


Číst dál

Odpověděl jsem Parlamentním listům na 10 otázek

Po úmrtí slavné gymnastky Věry Čáslavské zní v českých médiích unisono obdiv nejen k jejím sportovním, ale i morálním kvalitám. Oproti tomu se ale objevilo prohlášení sester jejího bývalého manžela Josefa Odložila, kterého zabil syn. Podle nich Čáslavská v médiích Odložila prezentovala nepěkně, mnohdy jako tyrana mlátícího svoje děti a opilce. „Mrzí nás, že při té své médii vykonstruované příkladné čestnosti a pravdomluvnosti resp. neumění lhát, jak ji vykreslují, se v ní ani před odchodem z tohoto světa neprobudilo svědomí, aby se rodině Pepíka alespoň omluvila,“ píší Odložilovy sestry. I senátor Jan Veleba (SPO) k jejímu jménu veřejně uvedl, že Čáslavská nebyla žádnou mravní autoritou. Jak tohle chápete?


Číst dál

Výzva na podporu „Voice of Freedom and Democracy“

Sinagl JanMé zpravodajství Hlas Svobody a Demokracie nabývá na významu. Patří k několika málo nezávislým zdrojům v České republice. Oslovuji všechny lidi dobré vůle o prosím o finanční podporu. Rozesílám každý týden Bulletiny v češtině, Newsletter v angličtině a v němčině. Věřím, že moje už 14 let trvající nezávislá činnost je dostatečným argumentem, abych byl hoden vaší důvěry a podpory. Věřím, že lidí dobré vůle je v naší zemi stále dost a že společným úsilím dokážeme postupně napravit dědictví totality, které nás stále ohrožuje kulturně, ekonomicky a mravně. Děkuji vám!

 

Jan Šinágl, 5.9.2016

Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP



... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing