Bulletin č. 36/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 28. březen 2024 12:41

Černošice: zádušní mše za Věru Čáslavskou

Cernosice 12 kostel a svicky 040916Poslední rozloučení s Věrou Čáslavskou proběhne v Národním divadle v pondělí, dne 12.září, od 10:00 hod.

Byla sloužena v kostele Nanebevzetí Panny Marie, v ulici Komenského dnes od 10:30 hod.Cernosice 1 ZM Vera kniha kondolence 040916 Kousek od kostela, kde paní Věra bydlela – svíčky před jejím domkem neustále přibývaly… Chodila do kostela pokud mohla, vždy s květinou, kterou po mši položila k urně svých rodičů na hřbitově za kostelem. Byl zcela zaplněn, lidé stáli i venku. Skvělé bylo kázání kněze Mgr. Zdeňka Skalického a projev starosty Černošic Mgr. Filipa Kořínka. Byl zakončen dlouhotrvajícím potleskem. Kázání i projev byly substancí smyslu života Věry Čáslavské, odkazem a trvalou výzvou nám všem. (oba projevy viz níže)

 


Číst dál

Sbohem paní Věro a odpusťte nám…

Caslavska VeraPoslední rozloučení s Věrou Čáslavskou proběhne v Národním divadle v pondělí, dne 12.září, od 10:00 hod.

Aktualizováno 4.9.2016: Černošice: zádušní mše za Věru Čáslavskou

A přišly slzy…

Ukázka rozpolcenosti české společnosti, je vidět, cítit i při pietě, při úmrtí mezinárodně uznávané olympioničky a především ženy,Pozvanka Caslavska 120916 která bezpříkladně reprezentovala svoji zem nejen sportovními výkony, ale i jasným postojem vůči komunistickému režimu a postavila se veřejně na stranu slušných občanů. Když podepsala dva tisíce slov už i vítěz od Sokolova, president generál Svoboda ji nedokázal přijmout a podívat se jí do očí. I současný president se distancoval od charakteru této ženy a pochválil pouze sportovní úspěchy. Stala se tak pro nás Čechy vzorem jak odolávat státnímu násilí, formalizmu a mementem, varováním před ohýbáním páteře.

S úctou paní Věře Čáslavské.

Karel Mrzílek.

* * *

Včera večer nás navždy opustila Věra Čáslavská, pouze fyzicky, duchovně v nás zanechává nesmazatelné stopy- Slovenský president ocenil Věru Čáslavskou nejen jako sportovkyni, ale především jako statečnou občanku vůči režimu ve kterém žila. President Zeman ocenil paní Věru Čáslavskou pouze jako sportovkyni - Ztratí-li se duchovno, zavládne chaos, převládne síla a diktatura začne opět „klepat na dveře“. Největší chybou lidstva je odstranit z hlavy to, co se ze srdce odstranit nedá.

Byla tak nebezpečná, že z ní po OH v Mexiku v roce 1968 museli udělat komunisté uklízečku a zakázat jí sportovní činnost. Následně ji komunisté prodali do Mexika jako trenérku mládeže za uhlí pro Kubu na rozkaz Kremlu… Co může více vypovídat o primitivnosti této zločinné ideologie?! Bylo mi ctí, že jsme se roky znali. Děkuji Vám paní Věro za četná pozvání na akce, kam bych se jinak nedostal, na velvyslanectví Japonska, či uctění památky Jana Palacha, kdy jsem byl mnohdy jediným, kdo o nich podrobně psal a kdy byla médii často zcela utajena. Věra Čáslavská patří k největším osobnostem našich novodobých dějin. Tato země ještě nedokázala, že je jí hodna. Její životní osud je i svědomím nás všech – dávala a rozdávala se plnými hrstmi – my jsme často jen brali – co jsme dali my jí?! Totalita a i současná posttotalita se nepochybně podepsala na jejím zdraví. Množství pozvání na různé akce jí na zdraví nepřidaly – neuměla odmítat, kdy už v zájmu svého zdraví měla... Budiž nám její odkaz motivací do každého dne, abychom jí byli jednou hodni. Děkujeme Vám a odpusťte nám paní Věro...

 


Číst dál

Švýcarské letectvo použilo k výcviku letadlo s českými poslanci

Nezvyklý pohled se nedávno naskytl cestujícím v armádním speciálu, převážejícím českou parlamentní delegaci v čele s předsedou Sněmovny Janem Hamáčkem (ČSSD) do Jižní Ameriky. Z obou stran ho v těsné blízkosti doprovázely přes území Švýcarska dva stíhací letouny F/A-18 Hornet.

Nevím, nevím, pokud by se Švýcarům něco nepovedlo, zda by to obyvatelstvo České republiky považovalo za katastrofu a národ upadl okamžitě do celostátního smutku a truchlení?! Opět se ukazuje, jak hluboko je zakořeněno v našich myslích slouhovství, absence zdravé hrdosti, zdravého sebevědomí a přirozené důstojnosti. Běda zemi, které vládnou neschopní a poslušní sluhové či manipulovatelní šašci, kteří pro kus žvance udělají vše! Naši zemi je stud a hrdost stále zcela cizí.

Jan Šinágl, 6.9.2016



Imigranti jako prostředek Ruska k oslabení Evropy a jejího znovurozdělení?!

„V Anglii je takové množství pakistánských znásilňujících gangů, že je skoro nemožné je chytit. Dívky se bojí chodit ven. Tak to dopadá, když máme jenom vstřícné úmysly a důvěru ve druhé. Mám dojem, že tsunami imigrantů do západní Evropy je organizovaný záměr proti západním demokraciím, protože v bývalém východním bloku k podobnému chaosu nedochází. Mohl by to být plánovaný vliv na budoucí opětné oddělení střední východní Evropy od západu.“ K.Mrzílek, 6.9.2016


Číst dál

Co jsme a co bychom mohli

Svejk sranda viteziDřívější filmy s Vlastou Burianem po první světové válce si dělají švandu z rakouské armády. A Svejk nevinaŠvejk také. Bohužel jsme si z tohoto spisu zaměřeného ironicky na tehdejší Rakousko Uhersko vzali příklad i do budoucna. Dělat si srandu ze všeho a neúčastnit se. Proto si komunisté, kteří měli program z Moskvy, si námi po válce manipulovali, my jen zírali a kritizovali. Ctižádost, jednota, čest, hrdost jsou slova která známe už jen z knih. Švejkovat, lhostejnost, vytáčet se známe ze života.


Číst dál

Rudá záře nejen nad aulou

… „Mezi běžné obyvatele západních zemí naše externí propaganda nepronikla, a byla dokonce tamějšími po­litiky dezinterpretována jako „čínská hrozba“. Proto musíme korigovat svůj přístup a zaměřit se „na Východ“... Senátní seminář vypadal zprvu jako jednorázový trapas v rámci upatlané snahy co nejvíc se zavděčit vzácnému hostu. Z anomálie se však pomalu stává „nový normál“ - příští týden se koná další akce s velmi podobným složením účastníků na české straně, tentokrát na téma Inicia­tiva Pás a stezka. Setkání proběhne pod záštitou Univerzity Karlovy a čínské am­basády za účasti rektora a čínské velvyslankyně. Profesor Š’ An-pin měl pravdu - v „rozvojových zemích“ na Východě se společenským vědám s čínskými rysy daří opravdu lépe. …


Číst dál

Romové, Lety a Babiš, aneb proč Kalousek zamlčuje podstatné?!

Babiš jenom nešikovně, nechtěně řekl, co si myslí většina, ví a vidí stále více lidí. S holocaustem to nemá nic společného – a Kalousek má opět své téma. Co dal Kalousek pozitivního naší společnosti?! Bourat umí kdekdo. Kdo tu po generace žije z práce druhých, kdy mnozí celý život pracující mají menší příjmy než nemálo Romů, nikdy nepracující? Není to diskriminace naruby?! Kde je rovnost občanů v právu a v povinnostech? To nemá s barvou pleti a rasou nic společného. Proč mlčí Kalousek a média pro koho pracovali uvěznění v pracovním táboře Lety, po největším lesním polomu, v lesích Schwarzenbergů? Vyšla o tom kniha BOUŘE, kdy značná část nákladu byla zničena za podivných okolností „utopením“ v centrálním skladu?! Proč se mlčí o otci Livie Klausové, který zabavoval slovenským Židům majetek, kteří poté končili v plynu? Nepracovali i oni v pracovním táboře Lety?!


Číst dál

Nepotřebuje náhubek místo psa ombudsmanka Šabatová?!

Z reakcí čtenářů: To je ptákovina… Stačí zdravý selský rozum a ne zákon. Řeší se pitomosti a ne potřebné věci. Kocourkov. Jo, až půjdete grilovat, tak jen do 22.00 hodin. Jinak „hlásit“ půl roku předem. Předpokládá se, že 22:30 budete v posteli s vyčištěnými zuby!!!“

Vláda souhlasí s žádostí Šabatové o pravidla pro asistenční psy

Vláda souhlasí s žádostí ombudsmanky Anny Šabatové, aby vznikla norma, která upraví práva zdravotně postižených lidí doprovázených asistenčním psem. Šabatová dlouhodobě upozorňuje na případy, kdy byl lidem doprovázeným asistenčním psem odepřen vstup do některých budov nebo do prostředků městské hromadné dopravy. V ČR neexistuje zákonná úprava, která by práva lidí doprovázených asistenčním psem vymezovala. Může tak nastat situace, kdy řidič autobusu nepustí do vozu zdravotně postiženého, protože jeho asistenční pes nemá náhubek. ČRo, 5.9.2016

J.Š.6.9.2016



Pronásledování Falun Gongu - Krátký film

Oceněný dokumentární film “Pronásledování Falun Gongu“ odpovídá na otázku proč a jak se ze 70 milionů meditujících lidí stal terč brutálního pronásledování komunistickým režimem. Útlak, který začal v Číně v roce 1999, pokračuje dodnes.




Číst dál

Obamovi v Číně nepřistavili schůdky; na ploše křičel čínský agent

Chang-čou - Oficiální uvítací ceremoniál pro amerického prezidenta Baracka Obamu na letišti v čínském městě Chang-čou poznamenalo hned několik nepříjemných incidentů. Vedení letiště nenechalo pro hlavu USA přistavit schůdky, aby mohla ze svého speciálu sejít na červený koberec, a na ploše vypukla hlasitá hádka mezi členkou americké delegace a čínským bezpečnostním agentem, uvedla agentura AP.

Obama přiletěl do východní Číny v sobotu na summit skupiny největších světových ekonomik G20, který začíná dnes. V sobotu jednal šéf Bílého domu se svým čínským protějškem.

Po příletu do Chang-čou byl Obama nucen vyjít z letadla nepříliš často používaným východem na břiše Air Force One. Na ploše pak vypukla hádka mezi členkou Obamovy delegace a čínským agentem, který se navzdory zvyklostem pokusil s poukazem na bezpečnostní důvody vyhnat z prezidentovy blízkosti americké novináře. Když úřednice trvala na tom, že Američané v tomto případě trvají na svých pravidlech, začal muž křičet "Toto je naše země! Toto je naše letiště!"


Číst dál

Jménem koho požaduje předseda Senátu Milan Štěch zrušení sankcí vůči Rusku v dopise Angele Merkelové?!

… V článku mě zaujala věta o předse­dovi Senátu Milanu Štěchovi, který paní kancléřce předal u večeře do­pis, v němž vyzývá ke zrušení sank­cí EU proti Rusku. Jménem koho tento dopis předal, kdo ho tím pově­řil, byla otázka sankcí projednána v Senátu? Pan premiér na toto téma ani s kancléřkou nehovořil. To si jen tak, z dlouhé chvíle, pan Štěch něco napsal a předal za svou osobu, ale jménem nás všech? Jak si to vů­bec mohl dovolit, koho se ptal, s kým o tom diskutoval? Stačí, že patříme už teď mezi rusofilské stá­ty kvůli Hradu, který nás kočíruje doleva a na Východ. …


Číst dál

Z korespondence se starostou Vrchlabí o podvodnici Libuši Rudinské

V dobré víře jsem upozornil starostu Vrchlabí ing. Jana Sobotku na to, že dokument ,,Čtvero ročních období na vrchlabsku“ má pro město natáčet usvědčená podvodnice Libuše Rudinská. Zřejmě bez vědomí zastupitelstva město vyčlenilo na dokument 250.000,-Kč. Nejprve natočí tato nemravná, bezcharakterní osoba pomlouvačný dokument o statečném občanovi města Vrchlabí Pavel Wonka se zavazuje (původně Pavel Wonka - advokát chudých, získala dotace z MK, z ČT, zneužila je!) Nyní bude „propagovat“ krásy vrchlabska?!

V dopise ze dne 19.srpna jsem starostovi Vrchlabí mj. napsal: „Protože nemůžete nevědět jaká prokazatelná lhářka, zlodějka a podvodnice je paní Rudinská, nesete přímou odpovědnost za to, že tato nemravná, bezcharakterní osoba bude natáčet dokument o Vrchlabí. Občanu tak nezbývá jiná možnost, než si myslet, že pokřivené morální „hodnoty“ této osoby sdílíte, resp. že Vám vůbec nevadí.“ … „Jiná města si svých statečných občanů váží, nazývají po nich ulice, náměstí. Ve svém rodném městě je Pavel Wonka i takřka 30 let po své tragické smrti, nenáviděn a primitivně pomlouván. Je to jen dalším důkazem, jak hluboko je v nás zakořeněna uměle komunisty vyvolaná nenávist proti všemu německému.“ Na tento můj v pořadí třetí dopis ve věci, dosud nereagoval.


Číst dál

Dalík si špacíroval po Evropě a politici na něho jen koukali?!

Vedení Prahy domluvilo spolupráci s Pekingem a Šanghají - Komunistickým předákům ČSSR hrozí dle právníka v SRN až doživotí

Poradce bývalého premiéra Topolánka a jeho bývalý přítel Dalík, nastoupil do vězení. Nepochybuji, že za miliony, které si dosud „vydělal“ by na 4 roky šlo do vězení nemalé množství občanů. Nelze vyloučit, že nízký rozsudek byl ovlivněn politiky, protože si to už někdo prostě odsedět – i za jiné - musí. V LN obšírně popisuje europoslanec Telička jak pozorovali na letišti v Bruselu s dalším europoslancem Ježkem Dalíka, den před nástupem do vězení. Naštěstí se Dalík vrátil a do vězení nastoupil. Normální chování občana, natož europoslance by bylo okamžitě kontaktovat policii! Jak je vůbec možné, že tak mediálně sledovaná osoba si může cestovat kam chce před nástupem trestu. Co kdyby se Dalík nevrátil? Potom by selhání obou europoslanců vyniklo o to více, nemluvě o selhání MV a celní správy. Na co jsou ty spousty drahých systémů a databází? Nebo je snad jejich obsluha střídavě aktivní podle toho o koho se jedná?!


Číst dál

Lukáš Nečesaný pravomocně odsouzen

YustitiaKatarský princ žádá odškodné – a má pravdu – Udavačem - Obvinění A. B. Bartoše bylo rozšířeno

… Odůvodnění vrchního soudu je minimálně ve své ústní podobě chatrné a fragmentární na samé hranici směšnosti: opravdu chce soudruh soudce Jiří Lněnička někoho přesvědčit, že zkušený kriminalista jako Jušta neví, jak kontaminovat stopu cizím pachem bez toho, že by se na ni dostal jeho vlastní pach? A o existenci vynálezu zvaného gumové rukavice už slyšel? Zásadní námitky Nejvyššího soudu týkající se fatálního nesouladu mezi provedenými důkazy a zjištěným skutkovým stavem zůstaly nepojednány: vždyť co bychom se nějakou vyšší instancí znepokojovali, když bude nejhůř, zařídíme, aby dovolání odsouzeného dostal na stůl spřátelený senát, který ho jako nepatřičnou polemiku se skutkovými zjištěními odmítne. My justiční mafiáni si přece vždycky vyjdeme vstříc!


Číst dál

Dne 20.srpna 2016 zemřel plk. letectva v.v. Josef Hejtmánek

Hejtmanek parte 200816Vpravo plk. letectva v.v. Josef Hejtmánek při zápisu do kondolenční knihy dne 4.8.2010 12 plk. Josef Hejtmanek I 040810v Poděbradech, při posledním rozloučením s Milanem Paumerem, členem odbojové skupiny bratří Mašínů.

Zemřel v symbolický den, v předvečer okupace vojsky Varšavského paktu. Člen KPV ČR a předseda pobočky KPV ČR č. 8 Česká Lípa. Znali jsme se dlouhé roky. Skvělý, charakterní člověk, bojující proti totalitě za totality i proti jejím následkům po roce 1989. Pořádal besedy s mládeží, pietní vzpomínkové akty na gen. Heliodora Píku, kde jsem také mohl vystupovat. Pro vedení KPV ČR a její předsedkyni MUDr. Naděždu Kavalírovou byl úhlavním nepřítelem, protože jako jeden z mála se nebál nazývat věci pravými jmény. Proto ho vyloučili z KPV ČR. Soud plk. Hejtmánek jasně vyhrál, ale vedení KPV ČR rozsudek nerespektovalo, neomluvilo se a dál šikanovalo. Na schůze vedení KPV ČR už nebyl vpuštěn jako předseda pobočky, dostával jako poslední slovo, které mu bylo vzápětí bráno, sprostě mu nadávali, pomlouvali ho, nikdo z přítomných se ho nezastal. Cestovné mu nebylo propláceno, peníze na každoroční vzpomínkový akt na gen. Píku chodily záměrně pozdě atd. To se nepochybně projevilo na jeho zhoršujícím se zdravotním stavu. Velmi se ho dotklo, že mu nebyl udělen status bojovníka III.odboje a uráželo ho, že to musí dokazovat – viz sdělení o pokračování řízení z MO ze dne 7.9.2015. Letos na jaře přišlo konečné zamítnutí…


Číst dál

Český teror v ruských lágrech v I.světové válce

České legie - dezertéři z rakousko-uherské armády a váleční zajatci

Poručík Konstantin Plavšič z IR 86, Srb z jižního Maďarska, pochází ze starého rodu v pohraničí. Již hodinu po jeho zajetí mu český spoluvězeň dává výhružnou otázku: Chceš odjet vlakem 2. třídy do Oděsy, nebo v dobytčím vagónu na Sibiř? Odpověď je jasná: Zůstanu věrný svému Císaři.


Číst dál

Roudnice nad Labem 26.8.2016: Odhalení pamětní desky gen. Josefu Mašínovi

RnL 3 Masin Josef pozvanka 260816ČT byla na místě, krátce po zahájení odjela, v Událostech nezbylo mezi 27 zprávami místo?! RnL 1 pametni deska 260816Podstatnou část slavnostního aktu můžete sledovat na videu níže. Chybí pouze vynikající projev senátora Grulicha a vystoupení představitele spolku NEZAPOMÍNEJME (Videozáznam celého aktu bude přidám k tomuto článku po zpracování). Skvělý, strhující projev přečetla Sandra Mašínová, který napsal její otec Josef Mašín ml., syn gen. Josefa Mašína. Na závěr jsem zazpíval slovenskou část čs. státní hymny a připomněl kdo byl gen. Josef Mašín a jeho synové. Měl jsem na sobě tričko s vlajkou USA a citacemi z Ústavy USA, které mi kdysi poslal Ctirad Mašín s Jamesem Jakoubkem z Clevelandu jako poděkování za moji práci. Odbojovou skupinu bratří Mašínů se neodvážil nikdo z řečníků přímo jmenovat a dát do patřičných souvislostí zločinnost nacistické a komunistické ideologie. Velvyslanec Slovenska v ČR se nedostavil, stejně jako jeho omluva.


Číst dál

Trestní oznámení na 67 českých komunistických zločinců, včetně Jakeše, Štrougala a Colotky, bylo podáno v Německu dne 18.8.2016!

PEMC TK Senat hlavni vinici 260816Ani po 27 letech nejsme schopni odsoudit své zločince?! Musí to za nás udělat jiná země.PEMC TK Senat pozvanka 260816 Paradoxně SRN, která se s nacistickými zločiny dokázala vyrovnat a stále si je připomíná. Upozorňovat na nacistické zločiny umíme už přes 70 let takřka denně, ale naše komunistické zločiny, mnohdy stejně či více odporné, jakoby nebyly. Dne 26.8.2016 se konala v Senátu k tématu od 10:00 hod. tisková konference. ČT nebyla přítomna. V Událostech zařadila strohou informaci27 zpráv až na 14 místo po dobu pouhých 37 vteřin?! Použila jen archivní záběry z totality. Jméno hlavní iniciátorky projektu Evropské platformy paměti a svědomí dr. Nely Winkelmannové (vnučky nositele Nobelovy ceny prof. Jaroslava Heyrovského) neuvedla, natož aby s ní natočila rozhovor. Více informoval ČRo. Níže následuje podrobné zpravodajství.


Číst dál

Z korespondence s ČT ve věci autorských práv

ZOI CT JAB odpoved 220816Dne 10.8.2016 jsme zaslal žádost o informace ve věci autorských práv na dokumenty o Janu Antonínu Baťovi k rukám GŘ ČT Petra Dvořáka. Dne 22.8.2016 odpověděla JUDr. Markéta Havlová, vedoucí úseku mediálního práva (doporučeně poštou 30.8.2016). Dnes jsem odeslal další žádost o informace k rukám GŘ ČT ve věci údajně nevýhodného prodeje autorských práv na DVD seriál o majoru Zemanovi. S odpovědí bude veřejnost seznámena.

 

Jan Šinágl, 30.8.2016



V neděli, dne 21.8. 2016 jsem učinil na Policii ČR podání na osoby Laube, Chovanec, Tuhý

Chovanec Laube TuhyPro podezření ze spáchání tr. činu padělání a pozměnění veřejné listiny, zneužití pravomoci úřední osoby s možným tr. činem zločinného spolčení

Tato informace, stejně jako původní dopis, je určena Vládě ČR, Poslanecké sněmovně ČR, Senátu ČR, ministerstvu vnitra ČR, Policejnímu presidiu ČR, Ústavnímu soudu ČR.

Dne 17.6. 2016  jsem  se obrátil písemně na výše uvedené instituce s poukázáním  na osobu generál  Zdeněk Laube,  náměstek ministra vnitra,  bývalý příslušník StB, IV. Správy SNB, tedy  "sledovačky,"  která plnila speciální požadavky státobezpečnostních útvarů v tehdejší ČSSR. V dopise jsem poukazoval na zásadní fakta, že  příslušník  zločinné organizace může vůbec sloužit na tak vysoce postaveném místě, mít negativní lustrační osvědčení a dokonce  realizovat tak zvanou "reformu policie," požívat důvěry presidenta ČR, který jej povýšil do generálské hodnosti, stejně jako požívat důvěry ministra vnitra Chovance a policejního presidenta Tuhého.) Ani jedna z mnou oslovených institucí do současné doby, ač uplynuly více jak dva měsíce,  n e o d p o v ě d ě l a !   Což vnímám jako aroganci moci, ale i  jako důkaz  pro oprávněnost  svého postoje  a nechuť  kompetentních  orgánů  nadnesený problém řešit! 


Číst dál

Kdo ve skutečnosti hanobí státní symboly

Zeman Putin kraloveStátní úředník musí být nestranný - Čeští úředníci šidí Evropskou unii a nechali se chytit - Pokyn z KV KSČ: Tak se soudruzi připravili na „sametovou“ revoluci! - Vyrovnání se s minulostí

Ad LN 25. 8.: Rudé trenýrky nejsou zločin

Podle včerejšího rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 1 nebylo vyvěšení rudých trenýrek na Pražském hradě skupinou Ztohoven trestným činem, výtržnictvím ani krádeží. Bylo jen recesí a celkem přesnou a trefnou reakcí na to, co se na Pražském hradě dělo a často pořád děje. Pan Ovčáček, pes ochranář našeho pana prezidenta, okamžitě reagoval, že soud tím národu sdělil, že je možno beztrestně hanobit státní symboly. Já však jako obyčejný člověk této země prohlašuji - a že už jsem něco zažil. že největším hanobením státních symbolů je prezident sám.      


Číst dál

Vyrovnání se s minulostí

Z Haškova Švejka se stal obec­ně sdílený náhled na světovou vál­ku a českou roli v ní. To už není škoda, to je tragédie. Češi, Mora­vané a Slováci v ní hráli roli tra­gickou i heroickou, ve válce se zro­dila naše státnost, to vše v literatu­ře reflektováno bylo, ale v obec­ném povědomí zůstal geniálně na­psaný, avšak mravně odpudivý pamflet.

Prezident Zeman věnoval kancléřce Merkelové při její návštěvě Hradu dva svazky Haškova Švejka, český originál s Ladovými ilustracemi a ně­mecký překlad. Vyvolalo to pozor­nost a kontroverzi, ostatně jako všechno, co prezident Zeman činí a říká. On sám dal prostřednic­tvím mluvčího na vědomí, jaký je hlubší smysl toho poselství. Že jde o proniknutí do české povahy, právě četba Švejka hluboký duchazpyt paní Merkelové umožní.


Číst dál

Pokyn z KV KSČ: Tak se soudruzi připravili na „sametovou“ revoluci!

Z publikace Norbert 2 - příloha č.6 - str. 129

UV KSCVšem vedoucím tajemníkům!

Instrukce č. 6904 / Je/ 739 / 28 V Praze dne 28. listopadu 1989

Věc:Řešení situace po studentských a občanských nepokojích ze dne 17.11.1989

Situaci vzniklou dne 17. listopadu 1989, se přes pečlivou přípravu a napojení 769 tajných spolupracovníků do akce mezi studenty nepodařilo zvládnout.Soudruh Gorbačov nám dal jasně na srozuměnou, že rok 1989 nebude opakovat. Proto je nutné pro příští období zachovat následující postup:


Číst dál

Tati co to byl ten 21. srpen 1968?

Okupace tankove boty 1968Dary se zpět neberou, natož násilím - Není seriál jako seriál - Historik Imhof vrací medaili za zásluhy, na protest, že ji dostal i Zeman - TEN ROZDÍL

„To byla vojenská okupace našeho území.  Už druhá. Tentokrát tajná. V noci, jako chodí zloději, nás přepadly armády východní Evropy a naše armáda byla schovaná v kasárnách. Tahle okupace trvala dvacet jedna let.“ „A ta první okupace?“ „Ta byla v roce 1939. To nás okupovala armáda z Německa. Stalo se to veřejně za bílého dne. Naši vojáci na hranicích vůbec nebyli. Ta trvala šest roků.“ „Naši vojáci na hranicích nebyli?  A proč jsme se ani jednou nebránili?“ „ Protože některé malé státy mají občany poddajné jiné statečnější a odvážnější.  I když při té obraně někteří padnou. To jsou hrdinové,  jejich vzory. Lidé si svých padlých váží, jsou na ně hrdi a pyšní. Oslavují je. Jiné státy se naopak k okupantům přidají a jiné se prostě okupantům podají. Takže za jejich osvobození musí bojovat ti stateční.“


Číst dál


... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing