Bulletin č. 35/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 25. duben 2024 9:47

Mládkovo ministerstvo prohrálo spor s Janem Šináglem

Mladek JanMinisterstvo průmyslu a obchodu musí do patnácti dnů sdělit Janu Šináglovi informaceSinagl Jan o odměnách vyplacených svým vedoucím zaměstnancům; o případu jsme referovali zde. Osmý senát Městského soudu v Praze ve složení Slavomír Novák, Hana Pipková a Marcela Rousková zcela vyhověl podané žalobě, rozhodnutí zrušil a ministerstvu nařídil informace žadateli poskytnout.

Chválíme rychlost rozhodnutí – žalobcova replika byla podána v polovině července – i to, že včera vydaný rozsudek byl již dnes doručen; chybné je pouze stanovení nákladů řízení, neboť i sepsání repliky, v rozsahu čtyř stran, reagující na argumentaci žalovaného v jeho vyjádření je hlavním úkonem právní služby. Ale jinak jsme spokojeni, tak nějak by mělo správní soudnictví vypadat: jen tak dál!


Číst dál

Tati co to byl ten 21. srpen 1968?

Okupace tankove boty 1968Dary se zpět neberou, natož násilím - Není seriál jako seriál - Historik Imhof vrací medaili za zásluhy, na protest, že ji dostal i Zeman - TEN ROZDÍL

„To byla vojenská okupace našeho území.  Už druhá. Tentokrát tajná. V noci, jako chodí zloději, nás přepadly armády východní Evropy a naše armáda byla schovaná v kasárnách. Tahle okupace trvala dvacet jedna let.“ „A ta první okupace?“ „Ta byla v roce 1939. To nás okupovala armáda z Německa. Stalo se to veřejně za bílého dne. Naši vojáci na hranicích vůbec nebyli. Ta trvala šest roků.“ „Naši vojáci na hranicích nebyli?  A proč jsme se ani jednou nebránili?“ „ Protože některé malé státy mají občany poddajné jiné statečnější a odvážnější.  I když při té obraně někteří padnou. To jsou hrdinové,  jejich vzory. Lidé si svých padlých váží, jsou na ně hrdi a pyšní. Oslavují je. Jiné státy se naopak k okupantům přidají a jiné se prostě okupantům podají. Takže za jejich osvobození musí bojovat ti stateční.“


Číst dál

Prezident Miloš Zeman: „Udělat si nepřátele dokáže každý idiot.“

Putin a Zeman

Jan A.Baťa: Je třeba stavět na nové demokracii. Na demokracii, jež bude vybírat lidi, a ne politické strany.“

Oceňuji presidentovo upřímné přiznání, vyslovené na schůzce českých velvyslanců na Hradě dne 23.8.2016 a zveřejněné ČT: „Udělat si nepřátele dokáže každý idiot.“ - Brífink kabinetu české vlády se konal bez ministra obbrany a zahraničí. Jsou po škole. - Bývalému velvyslanci v Rusku Baštovi, dovolují v TV mluvit, ale tomu předešlému Dobrovskému, který měl Rusů plné zuby, ne. - Podle Bašty na Krymu nebojovali vojáci, ale „prapory“. Dle mne zde Rusové shromažďují zbraně ne kvůli přepadení, ale pozvolné infiltraci, aby došlo ke zmenšené sympatii k Západu a teprve potom k „sehraným“ volbám (ani jednou se Bašta nepodíval moderátorce do očí). - Po dnešním Putinově nařízení prověrek jižního okruhu to vypadá na přípravu obsazení západní Ukrajiny z jižní části ruského vojenského okruhu a zároveň zespoda z Krymu. Tak by se obě složky spojily a oddělily západní část Ukrajiny od oblasti, která mohla mít spojení se Západem. Rusko se připravuje a čeká na vhodnou příležitost.


Číst dál

Tradičně jsme si jednodenně připomenuli 21.srpen - nyní můžeme nerušeně, dennodenně, opět připomínat zločiny nacismu!

Okupace tankove boty 1968V jednom z nedávných pořadů HISTORIE CZ bylo připomenuto 5 obětí při demonstracích při 1.výročíLN 21 srpen 1969 230816 okupace s tím, že už se o tom moc nemluví. Na to reagoval Petr Pithart slovy: „Národ se usnesl, že se o tom nebude mluvit.“ ?! Ať už to pan Pithart myslel jak chtěl, na každý pád je to znevažující, hloupý a nemravný výrok. Jména těchto nevinných pěti obětí Dubčekova tzv. „pendrekového zákona“ naleznete v následujícím odkazu - 5 obětí protiokupačních demonstrací v roce 1969: Kdo a proč je zastřelil? Odhalíme jim pamětní desku za účasti nejvyšších ústavních činitelů?!

"Všechny filmy týkající se tragického výročí napadení ČSSR 21.srpna 1968 SSSR a vojsky Waršavského paktu, byly vysílány až když jdou lidi spát a ještě k tomu hlavně na TV ART." K.Mrzílek – „Dne 22.srpna vysílala ČT2 „Skryté zločiny osmašedesátého“ od 21.20 hod. Tradičně není dokument v vysílání ČT dostupný?!“

„Tak jsme si v neděli 21.srpna 2016 zavzpomínali na neblahý vpád bolševických armád na československé území v roce 1968 a následné pokračování komunistické normalizace a od zítřka zase budeme mít dnes a denně v TV nacismus ve všech pádech a na všech kanálech.“ K.Mrzílek

Mluvčí prezidenta Zemana Ovčáček, je bývalým redaktorem komunistických Haló novin. První místopředseda Sněmovny, agent-udavač StB "Falmer" a předseda KSČM Vojtěch Filip, byl anonymně zvolen 75% hlasů "demokratického" parlamentu !!! Nacistům nikdo klíčky nezvonil !!! 


Číst dál

Naše paní Angela

Merkelova Putin ZemanNe, na náckovství si ne­smíme zvyknout. Ne, symboly Ev­ropy křesťanské a humanistické si nesmíme nechat znechutit. Paní Angelo, vítejte!

Bylo by to krásné, kdyby­chom dokázali živit občan­skou a vlasteneckou identi­tu jenom z věrnosti zákonům a in­stitucím - jenom z „ republikánské­ho legitimismu Toto zvláštní spo­jení razil kdysi Karel VI. Schwar­zenberg. Měl tím na mysli vášni­vou věrnost demokratickému státu jako takovému, již projevovali hr­dinové starého Říma, bojující pro­ti demagogům a jejich pokusům o tyranidu. Krásně o tom starý kní­že psal třeba v textu „Cato čili O svobodě plněním zákonů v předválečném časopise Řád. Žel, lidská přirozenost je křehká a potřebuje symboly, jak o tom he­raldik Schwarzenberg psával zase z jiného úhlu. I státy potřebují sym­boly. Nejen symboly vlajek a zna­ků - ale i symboly lidských tváří: tváří, které symbolizují instituce a hodnoty s nimi spojené.


Číst dál

Informace pro novináře o ukončení případu protiprávního stíhání p. Skendera Bojku

Vážení,

dne 26. 4. 2016 rozhodl Ústavní soud nálezem sp. zn. I ÚS 3235/15, veřejně vyhlášeným dne 12. 5. 2016 ve věci odsouzeného Skendera Bojku, že rozsudkem Krajského soudu v Praze sp. zn.: 6T 32/2014-590 ze dne 14. 9. 2015, rozsudkem Vrchního soudu sp. zn.  7 To 12/2015 ze dne 3. 3. 2015 a usnesením Nejvyššího soudu sp. zn.  6 Tdo 703/2015-70 ze dne 16. 7. 2015 bylo porušeno základní právo stěžovatele na spravedlivý proces a presumpce neviny, a proto Ústavní soud všechna tato rozhodnutí soudů zrušil.

Již v rámci řízení před Ústavním soudem všechny obecné soudy, které rozhodovaly ve věci a jejichž rozhodnutí Ústavní soud následně  zrušil, setrvaly na svých původních stanoviscích, ba v některých případech vyslovil ještě přísnější odsudky, než ve svých rozhodnutích. To na byl případ Vrchního soudu v Praze, který uvedl, že "argumentace obhajoby (evidentně včetně ústavní stížnosti) jsou pouze demagogické spekulace v podstatě násilně roubující některá ustanovení právního řádu na projednávaný případ". Krajské státní zastupitelství uvedlo, že "Stěžovatelovy námitky pouze rozporují hodnocení důkazů, provedených před soudy". Pouze nejvyšší státní zastupitelství setrvalo na svém stanovisku, že v případě pana Skendera Bojku se jedná o jednání tzv. "vylučující protiprávnost", tedy, že jeho jednání nebylo trestným činem, nemohlo tak být hodnoceno a obžaloba vůbec neměla být podávána, čímž se Nejvyšší státní zastupitelství fakticky připojilo k ústavní stížnosti stěžovatele.


Číst dál

Poslouchej ty tlustý prase…

Čtenáři nám píší - Apolitická prokuratura, verse Slovensko 2016 - OpenCard - Pátek

 

Jak milé, dostávat pochvalné dopisy čtenářů. Jako např. tento e-mail:

From: jindra.mokry@seznam.cz
To: tomas@pecina.cz
Subject: Upozornění
Date: Sat, 20 Aug 2016 20:05:48 +0200 (CEST)

Poslouchej, ty tlustý prase, přestaň se ve svých článcích otírat o předsedu Vandase. Jestli máš nějaké frustrace, žes v životě dokázal hovno, tak si je vybíjej někde jinde. Radím ti dobře.

J.M.

Za nezištnou radu samozřejmě milému příznivci děkujeme, dělá své straně dobré jméno!


Číst dál

Traktoristům zdar!

Český stát se snaží umlčet nespokojence. Nevědomky tak podněcuje satirickou tvorbu

Český stát se rozhodl zavřít hubu nespokojencům, alespoň těm chudým, neboť na chudý lid musí být přísnost. Koná tak po vzoru nepřekonatelného c. a k. mocnářství, k němuž docouval jakousi setrvačností, když připouštěl restituce čím dál starších majetků.

Takže za „urážku“ úřadů budou moci neznabohové vyfasovat mnohatisícové pokuty. Vracíme se tak k těm nejtemnějším stránkám minulosti, kdy nad lidmi visel meč takzvané „verbálky“, to jest slovní urážky vrchnosti. Pokuty jsou přitom chybně odůvodněny právem na zachování cti a lidské důstojnosti, protože úřady nemají lidských práv!


Číst dál

Zbytečná smrt jako následek české nedisciplinovanosti a nerespektování zákazu

Wellington - V opuštěné chatě v horách na Novém Zélandu objevili českou turistku, která tam čekala na záchranu dlouhý měsíc od chvíle, kdy její partner, se kterým cestovala, spadl a zemřel. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na prohlášení novozélandské policie. Záchranáři ženu nalezli ve středu. Pátrací akce byla spuštěna poté, co se žena a její partner neobjevili od okamžiku, kdy vyrazili zdolat cestu po 32 kilometrové trase známé jako Routeburn Track. ... "Udělali velkou chybu, když vyrazili v zimním období na trek, který je zavřený," sdělila Českým novinám honorární konzulka České republiky Vlaďka Kennettová. "Navíc nikomu neřekli, kam jdou. Pátrání spustila až matka ženy, která se jí podezřele dluhou dobu neozývala." Policii se podařilo lokalizovat vůz pohřešované dvojice a následně se rozjela záchranná akce. ... Turistka podle Kennettové udělala po tragické události to nejlepší, co mohla. "Je tam půl metru sněhu, tím, že zůstala na chatě si zahránila život," říká Kennettová. Češka neuměla anglicky, takže si nemohla zavolat pomoc vysílačkou v chatě.


Číst dál

Článek k 51. výročí smrti Jana Antonína Bati 23. 8. 1965

Bata Jan Antonin„Je třeba stavět na nové demokracii. Na demokracii, jež bude vybírat lidi, a ne politické strany.“

Jan A. Baťa po Mnichovu 1938 (Výňatky z knihy J. A. B. – Těžké časy, str. 125)

(Předesílám, že se jedná o dobu těsně po odstoupení pohraničí, kdy ještě nebyl president ani předseda vlády a prezident Beneš byl po abdikaci ještě doma.)

Z právě prošlých událostí máme dokonalé poučení o tom, jak se ve státě věci dělat nemají a nesmějí. Musíme hledat a najít nové cesty. Snad nemuselo být ani posledních událostí, kdybychom byli měli odvahu provádět práce, které jsem navrhl ve své knize Budujeme stát pro 40 milionů. V práci se shodnou lidé i různých národností, kteří v politice se neshodnou nikdy.


Číst dál

Reakce vnuka J.A.Bati na nepravdy, opomenutí a vyložené lži v Prague Daily Monitor

Bata Tomas a JanKdyž jsou ohrožena práva jednoho českého páru [v tomto případě Jana Antonína Bati a jeho ženy], jsou ohrožena práva všech Čechů. Dnes je to tento případ J.A.Bati a vily Marie J. Baťové, zítra to můýete být vy!

Court rejects property claims of Baťa's relatives (Soud odmítl majetkové nároky Baťových příbuzných)

Omyly, chyby, a opomenutí

OPRAVY:

Tato nedávná tisková zpráva byla zveřejněná v Prague Daily Monitor. Jan Antonín Baťa byl můj dědeček. Spor v této otázce jsme začal já, můj bratr a sestry mého bratrance. Většina z této tiskové zprávy obsahuje chyby a omyly.

Nyní k opravám:


Číst dál

Česká stopa v Brazílii: Prezident Kubitschek i Jan Antonín Baťa

Juscelino Kubitschek zbudoval nové brazilské hlavní město Brazilia, velmi moderní a dynamické. „Byl značně oblíbený, spontánní, prostě lidský, znají ho, je po něm v každém městě pojmenováno náměstí nebo ulice,“ tvrdí Polakovič. Mezi další významné české osobnosti, které změnily Brazílii byl Jan Antonín Baťa, bratr Tomáše Bati. „Ten odešel do Brazílie v roce 1939 a zanechal zde podobně nesmazatelnou stopu. Postavil šest měst, tehdejší prezident Vargas ho osobně pozval jako fenomenálního podnikatele.“ 

http://www.rozhlas.cz/leonardo/magazinleonardo/_zprava/ceska-stopa-v-brazilii-prezident-kubitschek-i-jan-antonin-bata--1642648


Číst dál

S JANEM ANTONÍNEM BAŤOU LETADLEM A LODÍ SVĚTEM

Bata S Janem A. Batou letadlem a lodi avers.2016ANOTACE připravované knihy s pracovním názvem: S JANEM ANTONÍNEM BAŤOU LETADLEM A LODÍ SVĚTEM na základě deníkových záznamů a postřehů Vladimíra Krejčího, Josefa Kramoliše a Waltera Karl Rechta.                      

Hlavní partner nakladatelství FOSFA, a.s. Břeclav - Poštorná spolupracuje na volném pokračování knihy Letadlem kolem světa, která vycházela z deníkových záznamů leteckého mechanika Josefa Engliše a částečně byla glosována poznámkami MUDr. Waltera Rechta. Oba provázeli Jana Antonína Baťu na jeho obchodní cestě kolem světa. Společnost, kromě posádky letadla (piloti Šerhant a Brtník, radiotelegrafista Bačovský), tvořili obvykle podnikatelé a cesty přispívaly k rozhojnění obchodních kontaktů, k propagaci iniciativ a vizí průmyslníka Jana A. Bati, který po tragickém skonu nevlastního bratra Tomáše – zakladatele koncernu BAŤA - převzal hlavní vedení firmy společně s jejími řediteli a rodinou.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing