Bulletin č. 33/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 20. duben 2024 10:01

Záhadné šachy v Kremlu. Muž číslo dvě po Putinovi byl odeslán věnovat se životnímu prostředí

Putin detailV Kremlu se zase něco děje. Odchází významný muž Putinova „politbyra“ Sergej Ivanov, jeden z těch, kteří byli považováni za nedotknutelné. Co se to vlastně děje? To se pokouší rozebrat německý Der Spiegel v článku Benjamina Biddera v článku „Putinův exdůvěrník Ivanov – jedno propuštění a mnoho otázek“.

Když noviny pro moskevské intelektuály „Nezavisimaja Gazeta“ publikovaly v červenci seznam nejvlivnějších politiků v Rusku, Sergej Ivanov byl na vrcholu, pokud nepočítáme Vladimira Putina. Byl na druhém místě před premiérem Dmitrijem Medveděvem.


Číst dál

Andrej Zubov: Putinova hra na efekt (krátký komentář k aktuální situaci na Krymu)

Putin detailKrátký text profesora Andreje Zubova k aktuální situaci na Krymu, který uveřejnil 11. 8. 2016 na svém facebookovém profilu.

Vojenský střet na krymském poloostrově a zadržení „ukrajinských diverzních skupin“. O co jde? Abychom to pochopili, musíme umět odpovědět na jednoduchou otázku – komu to prospívá?

Evidentně to není výhodné pro vládu na Ukrajině. Ukrajina se spoléhá na Evropu a Západ, na sankce, které vysají ruskou ekonomiku a dříve nebo později donutí pana Putina, aby začal plnit Minské dohody.

Válka s Ruskem v jakékoliv podobě je za prvé nepřípustná z důvodu slabosti Ukrajiny, a za druhé krajně nežádoucí, vzhledem ke snaze Evropy udržet mír na kontinentu.


Číst dál

Nedělejme si iluze, že naše země je významným hráčem – jsme jen tím, co si zasloužíme

Merkelova Putin„Stále více mne napadá, že Merkelová po dlouhých soukromých hovorech s PutinemMerkelova Putin Zeman přistoupila na budoucí chaos západní Evropy, zatímco bývalé vazalské státy východního bloku jsou mimo. Mimo atentátu, mimo imigraci. Obzvláště Rusko. Je to dohodnutý útok na západní civilizaci. Rusko přepravilo raketové systémy namířené proti Ukrajině na Krym. Přirozeně už začalo aktivovat propagandu, že ukrajinští narušitelé vytvářejí napětí na Krymu (jako nacisté v Gliwici před napadením Polska). Zdá se, že by mohl začít tlak z jihu a východu. Když po tak nepatrném vojenském incidentu dovážejí Rusové na Krym nejmodernější  a nejničivější zbraně, půjdou do toho!" K.Mrzílek 12.8.2016


Číst dál

Žádost o veřejnou omluvu za zabití Hartmuta Tautze a ostatních nevinných uprchlíků na železné oponě

VÝZVA s podpisy ze dne 9.8.2016 - Tisková zpráva ze dne 10.8.2016 – Fotogalerie z odhalení památníku Hartmuta Tautz HartmuthTautze a všem dalším obětem, které byly zavražděni na hranicích při cestě za svobodou. Padnutí Berlínské zdi bylo dostatečným důkazem kdo kam chce jít a k čemu ve skutečnosti sloužily hranice – zabránit cestě za svobodou a násilím tak udržovat komunistický koncentrační tábor pohromadě. Referovala česká veřejnoprávní média podrobně o této otřesné kauze a odhalení památníku v hlavním vysílacím čase?!


Číst dál

Pane Policejní presidente, odstupte do vyřešení Své kauzy

Tuhy sim karta… SIM karta s koncovkou „015“ se totiž v průběhu času ocitla ve stejném Tuhy Chovanectelefonním přístroji, do něhož byla vložena i telefonní karta registrovaná na exmanželku policejního prezidenta. …

Pane policejní presidente, GIPS odložil Váš případ. To, co vyšlo najevo, vrhá na Vás podezření, že na 99 procent jsou obvinění na Vás hodnověrná.

V této situaci přece nemůžete zůstat ve funkci policejního prezidenta. Všichni lidé, kteří mohou věc došetřit, jsou Vaši podřízení. Uvědomujete si to? Už proto byste měl odstoupit až do vyřešení případu. Tak by to udělal policejní prezident kdekoliv na světě. Odložením GIPSem ta věc pro veřejné mínění nekončí. Sám byste, před odstoupením, měl dát pokyn k došetření.


Číst dál

Odsouzená korupčnice Mrencová pracovala pro ČSSD i KSČM, pomáhala Jiřímu Paroubkovi i manželce prezidenta Ivaně Zemanové…?!

Mrencova JanaŽumpa kde se jen podíváte, ale kam ji vylít, když je všude?!

Haškově tajné mluvčí platili komunisté milion ročně. Mě to netrápí, říká předseda Filip – Inkognito nebo pod cizím jménem pracovala lobbistka Jana Mrencová kromě hejtmana Haška také pro KSČM. - "Já skutečně nevím, kdo to je," popisuje spolupráci komunistický místopředseda pro ideologii a mediální činnost - Mrencová alias Eva Komínková je v podmínce za korupci, přesto na několika pozicích vydělávala statisíce korun - také z veřejných prostředků.


Číst dál

Ústavní soudce Suchánek jel obcí 93 km/hod !!! Jsme zemí neomezených nemožností !!!

Suchanek Radovan

… Je zajímavé, že se v takových případech ta "běžná tolerance" odečítá. Ale ty měřící přístroje mají toleranci +/-. Nikoliv jen "-". Takže "můžeme hovořit" i o rychlosti 99 km/h. A to je téměř dvojnásobek v daném místě rychlosti povolené pro nás, ten plebs, co se panu Suchánkovi skládá svými daněmi na jeho plat. …

Kvadratura kruhu - Trest za odvolání - Trestní řád - Úkon mimo budovu souduLN 30000 030816

Nejvyšší arbitr práva v ČR si dovolí porušit zákon, ani se nestydí, natož aby okamžitě neodstoupil. Špatné charaktery a neschopní soudci zaplavují po státních úřadech i ÚS ČR. Právo tak naši zemi opouští a jeho „otěže“ přejímají ti, kteří by v nemalé většině ve vyspělých zemích tyto odpovědné pozice a místa nikdy nemohli obsadit a kteří by měli sedět zcela někde jinde! Články níže to jen dokladují.  


Číst dál

Co se dělo v Nymburce 25.6.2016: Komunisté schvalovali soudružským hajlováním zločiny komunismu

Nymburk KSCM 260616… posílám Vám další aktivitu klubu ortodoxních komunistů KČP, které se účastnil i BojovníkNymburk Sadek 260616 za svobodu v letech 1948-89 komunista Jaroslav Vodička. Klidně si dovolí pouštět komunistu odpovědného za zločiny KSČ gen. Šádka a řvát tam Zdar soudruhu generále. Klidně se chlubí, že rozkazy na hranicích splnili. Není to schvalování zločinů komunismu? Veřejně jsem napsal, že soudruzi po soudružsku hajlovali. Za to mne dal místopředseda KČP k přestupkové komisi. …


Číst dál

V Česku se snad všichni zbláznili

Budiž čest a chvála panu Janu Šináglovi, že nenechává v zapomnění případ bratrů Wonkových a sameťákům jej neustále připomíná. Nedávno k tomuto využil 50tých narozenin trutnovské soudkyně Marcely Horváthové která Pavla Wonku de-facto odsoudila k smrti. Pavel Wonka se jejím soudním výrokem stal poslední obětí režimu „zločinného, nelegitimního a zavrženíhodného“, kterak praví zákon 198/93. Podrobnosti případu jsou v Česku dosti dobře známé. Či spíše, měly by být, i když se převážná většina čecháčků, a to jak občanů všeobecně, tak občanů ve veřejné sféře, od pana presidenta, přes ostatní vládní činitele až po občany – zákonodárce tváří, že dnes jest vše v naprostém pořádku a téměř nikoho tato poslední justiční vražda režimem vykonaná na samém prahu Sametu vůbec (ale vůbec) nevzrušuje. Vše jest oficielně v naprostém pořádku, tak jak má být, a to nejen samotná vražda Pavla Wonky, ale také neustávající persekuce které je do dnešního dne vystaven Pavlův bratr Jiří jenom proto, že na viníky této vraždy si dovoluje poukazovat. Když tak činí orgány trutnovské justiční mafie, od soudkyně Horváthové, přes různé komunistické poskoky až po prokurátorku Elišku Rychlíkovou, není se čemu divit. Když tak ale činí pan Emanuel Mandler, jinak to muž vybavený normálním lidským rozumem a logikou, tak to je dle mého názoru dosti na pováženou.


Číst dál

Replika a finální verze článku JUDr. Jiřího Šetiny na obranu odkazu a památky Jana Antonína Bati

Bata Tomas a JanJUDr. Jiří Šetina, bývalý Generální Prokurátor ČR, napsal repliku na obranu odkazu a památky Jana Antonína Bati. Protože ji adresáti odmítli v ČR uveřejnit, ZET-Foundation se ujala zveřejnění textu, který je v plném souladu s jejími cíli i projekty, za obranu nezávislého českého podnikatelství před arogancí, neznalostí a politickou podlézavostí. Již od Bílé hory objevili čeští politici novou, výnosnou a trvalou instituci: exulantství, vyhnanství, emigrantství i nálepku „kolaborantství“. Tato instituce dodnes umožňuje beztrestné, bezplatné a pokřiveně „zasloužené“ převzetí, tj. konfiskaci, zestátnění i krádež, majetků, které nemusí být navráceny, ale jen rozprodány nebo „přiděleny“ politickým pohrobkům ostudné „instituce“. Je čas a je na čase mobilizovat podnikatelskou a demokratickou veřejnost k přihlášení se k odkazu svých geniálních předchůdců, ke znovuobnovení důstojného prostředí pro nastávající „Věk podnikatele“. Kdo krade, ten také lže.

Prof. Ing. MILAN ZELENÝ, M.S. Ph.D.

v.r.

TRAGÉDIE RODINY BAŤŮ TRVÁ JEŠTĚ PO 25 LETECH

Autor: JUDr. Jiří Šetina | Zdroj: JUDr. Jiří Šetina | Datum: 2.7.2016


Číst dál

Jsme velká, tlustá a pomalá housenka

Bata Jan a TGMProf. Milan Zelený: „Jsme velmi chudá země. Jsme na spatném konci globalizace. Globalizace znamená, že jdete do země, která má nízkou cenu pracovní síly, a využijete toho. Jdou sem podni­ky ze zahraničí a využívají našich níz­kých mezd. Nejsme sami napojeni na digitální svět inovací, poskytujeme sub­dodavatelské výrobní služby. Když nemáte diverzitu a bohatství myšlenek, padne­te. Monokultura je jak v přírodě, tak ve společnosti vždy daleko zranitelnější. Když v prostředí mnoha jednotlivých rozdílných regionů udělá jeden fatální chybu, ostatní se poučí a zároveň mu mohou pomoci. Když jste monokultu­rou a uděláte fatální chybu, zaniknete.“

LN Takže myslíte, že kdybychom ne­vstoupili do EU, budeme na tom hos­podářsky lépe?

To jsou všechno kdyby. Víte, my máme velmi vysokou úroveň exportu, ale přes šedesát procent našeho exportu patří zahraničním firmám. Vždy musí­me vycházet z existujících podmínek.

LN Dobrá, ale ti zahraniční vlastníci také do českých firem investovali ně­jaké peníze. Ty společnosti by také už nemusely existovat.

Tak přemýšlelo v 90. letech hodně lidí. Ale to myšlení, že je jedno, komu společnost patří, bylo naprosto mylné. Protože vlastník dostává celou přida­nou hodnotu a vy jako námezdník do­stáváte pouze nasmlouvanou mzdu.


Číst dál

Praha-Klárov 13.8.2016: 71. výročí návratu pilotů RAF do vlasti

RAF Na kridlech za lva aversNon multi sed multa (Ne mnozí, ale mnoho) - Nezapomínejme na své hrdiny!

Stále nejsme odkazu našich pilotů RAF hodni. Poděkování všem, kteří tyto vzpomínkové akty RAF na kridlech za lva Janousekpořádají. Za Armádu ČR promluvil bývalý velitel vzdušných sil ČR brig. gen. Libor Štefánek – nový nepřišel, letadla nepřeletěla?! Promluvil i syn Jana Wericha. ČT věnovala pietnímu aktu 51 vteřin v hlavním večerním zpravodajství (13-tá zpráva z 25). Poté jsme uctili památku jediného čs. maršála britského letectva Karla Janouška u jeho pamětní desky nedaleko pomníku RFA. Pietní akt byl ukončen hodinovou jízdou účastníků po Vltavě.

 


Číst dál

V Egyptě chtějí zakázat muslimské šátky: Prý nejsou muslimskou tradicí

Zákaz nošení šátku nikáb, který zakrývá celý obličej kromě očí, už řeší egyptský parlament. Podle jedné z poslankyň totiž ani nepatří do muslimské tradice - přinesli ho již dávno židé!

Nikáb, který ženám halí celý obličej vyjma očí, bude již brzy možná zakázán. Tedy minimálně na veřejných místech a ve vládních budovách. Už nyní ho nesmějí nosit pedagožky, lékařky a zdravotní sestry Káhirské univerzity. Jedna z jejích profesorek a současně i poslankyně al-Azhat Amna Nosseirová je pro. Podle ní totiž nikáb vůbec nepatří do muslimské tradice. Na Arabský poloostrov ho ještě před vznikem islámu přivezli židé. Nosseirová dokonce tvrdí, že nikáb je podle koránu dokonce v přímém rozporu s náboženstvím.


Číst dál

Smrti dětí na jezeře v Karélii předcházely zprávy o nesnesitelných podmínkách v dětském táboře Sjamozero

Sjamozero“… Hned po příjezdu děti, které se nestihly aklimatizovat, poslali na dvoudenní pochod, který zahrnoval rafting a noční bojovku v lese. Děti spaly v mokrých stanech v mokrých spacích pytlech. 12 – 13leté dívky nechali připravovat jídlo na ohni a mýt kotlíky. Vedoucí tou dobou spali ve stanech. Při raftingu vedoucí na děti řval “pádlujte, vy ku…” a kouřil přímo na člunu. Při zastávce pak nutil dívky otvírat konzervu kamenem…”

Během víkendu přinesly i naše sdělovací prostředky zprávu o tragédii, která se stala v Ruské federaci nedaleko finských hranic. Naše média se věnovala výhradně tragédii, podle ruských sdělovacích prostředků ovšem dětský tábor Sjamozero již dříve čelil kritice kvůli katastrofálním podmínkám a nedostatečné péči o děti.

Skupina dětí a instruktorů z letního tábora tábora se během plavby po jezeře Sjamozero dostala do bouře. Mluvčí záchranné služby uvedl, že tragedie na jezeře Sjamozero v Karélii si vyžádala 13 lidských životů, jiné odpovědné osoby uvádějí, že zahynulo 11 dětí. Oficiální zástupce Vyšetřovacího výboru Ruské federace Vladimir Markin informoval, že zahynulo 11 dětí a jeden dospělý. Ministerstvo pro mimořádné situace vydalo zprávu, podle které bylo zachráněno 36 lidí.


Číst dál

Letní tábor Praskolesy 2016: 6 turnus vyrazil na skvělý "vandr". „Boural“ hranice skutečné i jiné.

Letos poprvé s mezinárodní účastí - děti z Londýna i z Vidně a skvělý učitel angličtiny Peter se svoji dcerkou Sárou jako „asistentkou“. Docházela mi baterie v mobilu, přerušeno telefony (než jsem přepnul na "letadlo"). Tak z jednoho dílu jsou nakonec tři, ale stojí za to - hlavně ta zcela neočekávaná scénka se zábradlím:-) Byl to nádherný den, úterý 9.srpna:-)

 


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing