Bulletin č. 32/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 10:53

Většina lidí justici nedůvěřuje, ostatní u soudu ještě nebyli...

YustitiaPavel Šámal je předseda Nejvyššího soudu, přirozeně bývalý komunista, a zřejmě vůbec nejvlivnější persona v této zemi v oblasti trestního práva. P. Šámal komunistou nejen byl, ale i zůstal, neboť jeho pojetí procesního práva se od chápání předlistopadového liší toliko v nuancích postřehnutelných než pod mikroskopem. Šámal hluboce nenávidí Ústavu a Listinu základních práv a svobod a byl by nejšťastnější, kdyby v trestním řádu stálo prostě obviněný nemá žádná práva; svými legislativními počiny ostatně činí vše k aproximaci tohoto žádoucího stavu, a ve svých snahách dosáhl pozoruhodných úspěchů. Nechápejte mne, prosím, chybně: tato právní filosofie není důsledkem Šámalovy zkaženosti nebo bezcharakternosti, toliko realistickou reflexí toho, že orgány činné v trestním řízení jsou natolik neschopné, že svážeme-li je povinností respektovat práva obhajoby, nedopadnou, neusvědčí a neodsoudí už vůbec nikoho. A jako každý komunista, Pavel Šámal raději uvidí deset nevinných ve vězení než jednoho viníka na svobodě (to mu možná křivdím: řekněme tedy devět nevinných…).


Číst dál

KS Brno Ryšánkovi 2.8.2016: „Soudče Kurfiřte, skončíš v pekle!“ – část I.

AKTUALIZOVÁNO 2.9.2016: Odpověď  NS ČRKS Brno 2 senat 020816

AKTUALIZOVÁNO 31.8.2016: Odpověď Výboru Senátu pro lidská práva (26.8.2016) - Vyrozumění Policejního prezidia (29.8.2016)

AKTUALIZOVÁNO 29.8.2016: Stížnost ministru spravedlnosti Robertu Pelikánovi (17.8.2016) – Odpověď MsP (26.8.2016)

AKTUALIZOVÁNO 19.8.2016: Odpověď Vlády ČR (10.8.2016) – Odpověď Ombudsmanky (17.8.2016)

Aktualizováno 21.10.2016: Odpověd VSZ Olomouc (20.10.2016)

Petice na podporu Patrika a Miloslava Ryšánkových

* * *

„Iustitia nemini neganda“ - spravedlnost nemá být nikomu odepřena. „Nullum crimen, nullaKS Brno 1 prg 020816 poena, nullus processus criminalis sine lege“ - není zločinu, není viny, nestanoví-li tak zákon, a jen podle zákona se může konat trestní řízení. „In dubio pro reo“ - v pochybnostech ve prospěch obžalovaného.

Veřejnost byla svědkem neskutečné nespravedlnosti v podání senátu soudce Mgr. Tomáše Kurfiřta. ČT Brno jsem včas, osobně, opakovaně informoval „sledujeme“ - nepřišla (je vedle soudu), TV NOVA byla na místě – odvysílala ve večerních TN krátkou reportáž. Psal mi i externí spolupracovník TV Barrandov z Brna s prosbou o informace a možností vysílat – nepotkal jsem ho? Dosud jediná zpráva na google je na iDNES, která vyslala fotografku. Podrobné zpravodajství o této neuvěřitelné justiční zrůdnosti a zločinu ve stylu 50-tých let následuje v část II. Emotivní e-mail z dnešní pošty od jedné účastnice:

Prosím Vás, co to předvádíte. Oni to neudělali, proč neprošetříte jeho syna?! Stále byli ve sporu, jak jeden tak druhý neměli peníze, proboha....suďte lidi, neberte úplatky, Ryšánkovi-NEnene, soustřeďte se na jeho syna, kruciš, otevřete oči. Nevím, jen přemítám život lidí, do prčic - kolik měl Janoch Miloš v krvi když jste ho našli???? Hodně, co, proč to neřešíte??? Do prčic, proč neslyšíte????? Proč nikdo nic neví??? Vždyť vy jste ani neuvedli slova lidí, kteří byli u toho, co Ruda Veselý, vždyť to je k smíchu... Kolik Vám dali - spíše slíbili za Patrika??? milion? Ten nedostanete. Buďte lidi, a pokud máte problém jako v Ordinaci Bobo, tak dopadnete špatně. Za co má Pata 10 a půl roku?! Za zabití úmyslné je přece 18, a proč je jeho táta doma? Když to udělali spolu? Nějak moc otázek na které nedokážete odpovědět....


Číst dál

KS Brno Ryšánkovi 2.8.2016: „Soudče Kurfiřte, skončíš v pekle!“ – část II.

Rysanek PatrikAKTUALIZOVÁNO 2.9.2016: Odpověď  NS ČR

AKTUALIZOVÁNO 31.8.2016: Odpověď Výboru Senátu pro lidská práva (26.8.2016) - Vyrozumění Policejního prezidia (29.8.2016)

AKTUALIZOVÁNO 29.8.2016: Stížnost ministru spravedlnosti Robertu Pelikánovi (17.8.2016) – Odpověď MsP (26.8.2016)

AKTUALIZOVÁNO 19.8.2016: Odpověď Vlády ČR (10.8.2016) – Odpověď Ombudsmanky (17.8.2016)

Aktualizováno 21.10.2016: Odpověd VSZ Olomouc (20.10.2016)

 

Kdy bude souzen zločinec v taláru soudce KS Brno Mgr. Tomáš Kurfiřt ?! - Petice na podporu Patrika a Miloslava Ryšánkových

Dopis Patrik bojovnik 020816

… To, co jsme zažili na vlastní kůži dne 2.8.2016, kdy soudce Kurfiřt odůvodňoval svůj rozsudek, kterým poslal na 10 a půl roku mého bratra do vězení, považuji za oficiální termín vyhlášení války mojí rodině. Nemluvím teď z pozice sestry a dcery, která chce mít oba obžalované doma, ale mluvím z pozice člověka, s vysokoškolským vzděláním právního směru, který je detailně seznámen s obsahem spisu, poněvadž před rokem jsem se ze dne na den rozhodla opustit po 16 letech mou poměrně slibně se vyvíjecí armádní kariéru, abych měla možnost se naplno věnovat obhajobě obou obžalovaných. Nikdy bych si nedovolila upírat soudu jeho nezávislost a volné hodnocení důkazů, ovšem, když sedíte v soudní síni a posloucháte několik minut v kuse nepravdy, lži a převrácenou pravdu na všechny strany, dedukce a tvrzení nepodložené důkazy a naprosté popření důkazů, jež jste předložili jako nezákonně provedené, což podpoříte i judikáty Ústavního a Nejvyššího soudu, tak si připadáte jako v tom nejhorším snu, ale probudit se bohužel nejde. Moje rodina válku nikdy nezačíná, ale přísahám, že udělám o tisíc procent víc než vše, aby to byla právě moje rodina, která bude na konci tohoto špatného snu stát na stupních vítězů. …

 


Číst dál

Stát byl okraden o 290 milionů a „zreorganizovaný“ policejní president Tuhý na můj podnět dosud neodpověděl?!

ThemosAktualizováno 10.9.2016: Odpověď MF ze dne 3.8.2016 - Odpověď MPMR postoupení ze dne 3.8.2016

Možná panu policejnímu presidentovi křivdím a PČR, resp. její nový ÚOOZ už koná? Proto zřejmě (v rámci utajení), na můj podnět ze dne 4.7.2016 dosud neodpověděl? Jde to asi opravdu ztuha…

Stát už zaplatil za budovu Národního divadla neuvěřitelných 290 milionů. Tykač & spol. (pohledávka GLORY DAZE…) budou z tohoto podivného konkurzu uspokojeni v plné výši (zajištěná pohledávka budovou ND). Ostatní přihlášené pohledávky různých věřitelů v konkurzu, byly vesměs popřeny insolvenčním správcem (jedním z věřitelů je dokonce i ND! Tak by část peněz daňových poplatníků skončila na účtu ND !!!).


Číst dál

O čem média nepíší a měly by na první stránce!

YustitiaDatabáze - Zdar útvare! - Stopa peněz - Příští týden na Fénixe - Daň z Petráska - Co vlastně nesmím?

… V replice na to reagujeme: Pokud by žalobce měl žalovanému věřit, že zjištění objemu dat evidovaných v Národní databasi DNA vyžaduje 37,5 pracovních hodin, vyvstává otázka, zda a jak lze takový systém vůbec rozumně a efektivně využít k tomu, k čemu je určen, tedy primárně k boji proti zločinnosti. Nevíme, arci dokážeme si představit, kolik času by programátorům z ministerského teamu zabralo řešení problému skutečně složitého, např. zjištění, zda systém neobsahuje duplicity. To by, tušíme, byl úkol pro několik generací. - Volba padla na ministerského úředníka Vladimíra Chrásteckého a stážistu-soudce kladenského soudu Vlastimila Matulu. Zda a kolik za příkladnou iniciativu některý z nich dostal, se zřejmě nikdy nedozvíme; 70 milionů je hodně peněz a spíše by se dalo předpokládat, že úplatky byly rozděleny mezi širší okruh adresátů. - … jeho případ poměrně dobře znám a mohu zodpovědně prohlásit, že kdyby si onen nebyl i přes varování ponechal zcela neschopnou a jeho zájmy evidentně poškozující obhájkyni – právě takovou, jaká by se líbila Karlu Čermákovi –, jistou JUDr. Kateřinu Dlouhou z Prahy, nikdy se do vězení nemohl dostat. - … ačkoli výzva byla ministerstvu spravedlnosti zaslána již před půldruhým rokem: prostě dobrej oddíl, tohle Pelikánovou ministerstvo. Obojí se arci jen otázkou času: nelze pochybovat, že konečný účet za Petráska a jeho právní břídilství bude v obou případech imposantní. - Kuriosní dohru má rozsudek Vrchního soudu v Praze nad Igorem Ševcovem. Protože náš nekonečně moudrý zákonodárce v návalu jiných, podstatnějších úkolů opomněl novelisovat komunistické ustanovení § 139 odst. 1 písm. a) TrŘ, je Ševcov povinen podrobit se omezení trestem mu uloženému, aniž by přesně věděl, co všechno mu bylo zakázáno. … Než bude rozsudek doručen, což obvykle trvá přibližně měsíc, bych odsouzenému doporučil, aby z důvodu opatrnosti raději nevycházel z domu; jeden nikdy neví, do čeho se nechtěně přimotá.


Číst dál

Povolání cenzor: ministr Jiří Dienstbier ml. navrhl Facebooku dodání placeného cenzora Českou republikou !!!

Dienstbier Jiri president„Já nosím hrdé jméno práskače a moje přijmení je fízl.“ Karel Kryl: Karavana mraků

Až budou jednou historici analysovat dnešní dobu, budou si lámat hlavu tím, jak je možné, že ve společnosti dosáhli takového vlivu lidé posměšně přezdívaní Havlovi pohrobci, tedy nejčastěji příslušníci druhé generace někdejších chartistů, Uhlovi, Jiří Dienstbier ml. a další. Bez voleb a bez skutečných schopností, toliko na základě vzájemných vazeb a kontaktů. Některé výstřelky těchto osob jsou věru na pováženou, a kdyby jejich setrvání ve funkcích bylo závislé na voličské přízni, dávno by byly vyměněny a skončily by – jak jejich rodičům paradoxně přáli komunisté – na smetišti dějin. O excesech Anny Šabatové píšeme na tomto blogu opakovaně, je tedy čas věnovat se dalšímu z koryfejů Pravdy a Lásky, Jiřímu Dienstbierovi. Ten před časem nabídl společnosti Facebook, že jí stát dodá placeného censora, který bude rozhodovat o tom, které příspěvky mají být zachovány a které se vymažou. … Proto máme za to, že Dienstbierova odpovědnost je toliko politická, a trest mu vystaví v příštích volbách voliči jeho ČSSD. Dobře si proto pamatujme: případnou volbou této strany dáváme souhlas, mimo mnoha jiných excesů z demokratické praxe, se státní censurou privátních medií.


Číst dál

České zdravotnictví nekolabuje, potřebuje ale systémové změny

Babis NemecekSituace v českém zdravotnictví je mnohem méně dramatická, než jak se nám snaží namluvit například prezident České lékařské komory Milan Kubek. České zdravotnictví nekolabuje

Vždyť do českého zdravotnictví nateče v letech 2014, 2015, 2016 a 2017 o 50 miliard Kč navíc, takže s nedostatkem finančními prostředků tento sektor rozhodně problém nemá. Na druhou stranu se v něm ale plýtvá penězi a potýká se v některých regionech s nedostatkem zdravotního personálu, především zdravotních sester. Špatně nastaven je i systém financování, který nebere ohled na preference a potřeby pacientů a místo kvality péče hradí pouze její množství.


Číst dál

Nerelativizujme jednotu

Putin a ZemanJohn Hickley se vrací - Petr Kolář: „Je jedno, jestli je Zeman řízený Putinem. Horší je, že Reagan Roland odhodlanydělá lidem v hlavě zmatek.“ – „Lidé bohužel nechápou, že je úplně normální žít v nejistotě, pokud žijeme ve svobodě. S jistotou zakrníme a zdegenerujeme.“ - „Jsem proti cenzuře. Jediná cesta, která odpovídá našim hodnotám a smyslu naší civilizace je nezakazovat, ale efektivně poukazovat na to, co se nám snaží dostat do hlavy za nesmysly.“

Před 35 lety psychicky narušený mladík postřelil několik osob z ochranky presidenta i samotného Ronalda Reagana. Chtěl se tak předvést před ženou do které byl bláznivě zamilován. V těchto dnech se vrací na svobodu. O nejpopulárnějším presidentu USA Ronaldu Reaganovi byl natočen již dříve dvoudílný film, který ukazuje tohoto muže většinou v záporných událostech. I když mu někteří přezdívali kovboj, svoje stádo si dovedl uhlídat již jako president herecké Asociace hollywoodských herců, podvakrát jako guvernér Kalifornie i jako dvakrát zvolený president USA.


Číst dál

Zachraňme Vltavu: Orlík a Slapy se spojily proti agresivním skútrům

Simona skutr 2016Současný provoz vodních skutrú je dlouhodobě neudržitelný, je to špatně pro lidi i pro přírodu. 10. července se stala na Orlíku smrtelná tragedie, ničí se břehy Vltavy, je hluk, ruší to zvířata, škodí celé přírodě. Je to nadále neudržitelný a neskutečný „bordel“ na vodě. Každý si jezdí kde chce a jak chce! Barbarské způsoby bez ohledu na přírodu a na druhé !!!

Otevřený dopis byl odeslán vládě ČR dne 29.7.2016. Petici můžete podepsat ZDE. Regionální deníky situaci popsaly dne 24.7.2016 viz - http://benesovsky.denik.cz/zpravy_region/orlik-a-slapy-se-spojily-proti-skutrum-20160721.html

Kluby turistů, spolky na ochranu životního prostředí a další občanské spolky mohou zasílat svá stanoviska e-mailem, nebo poštou ing. Aleně Campodonico, Hořovická chata na Cholíně, Cholín 57, 262 03 p. Nový Knin, okr. Příbram, mobil:  602 893 425, email:  alenacampo@centrum.cz  


Číst dál

KSČM: Demonstrace před velvyslanectvím Ukrajiny

Publikováno na You Tube dne 30. 7. 2016: Poslankyně soudružka Marta Semelová mluví jménem komunistů a „dalších“ občanů – ta její starost o dodržování lidských práv je opravdu, ale opravdu na zvracení. Komunisté lhali, lžou a budou lhát do posledních dnů. Pravda je jejich úhlavní nepřítel, která je zbavuje moci a kterou získávají vždy jen lstí, lží, násilím a pošlapáváním základních lidských práv. J.Š.

Protest před budovou ukrajinské ambasády v Praze, který zorganizoval dne 11. dubna 2016 Krajský výbor Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM) Praha. Demonstrace byla namířena proti perzekuci ukrajinských komunistů, tzv. "dekomunizaci" a protilidovému teroru na Ukrajině. Na protestním shromáždění promluvili Milan Krajča, Petr Šimůnek, Karel Turanský, Nikola Čech a Marta Semelová.

 


Číst dál

OH: Berlín 1936 – Peking 2008 – Soči 2014 – Rio de Janeiro 2016

OH Rio de Janeiro 2016Dnes začínají Letní olympijské hry v brazilském Rio de Janeiro. Totalitní země je vždy dokázaly využít ve svůj prospěch. Olympijský duch nemohl být přirozený, jen falešný, hraný, předstírající. Jen ve svobodných zemích se mohl plně projevit tak, jak si přáli jejich zakladatelé. Nezapomínejme na to. Brazílie možná nedosáhne dokonalosti vybavením a organizací, ale určitě bude mnohem více srdečnější a prodchnuta duchem olympijské myšlenky, než tomu bylo v totalitních zemích. Jen svoboda dává prostor působení přirozenosti, proto ji nikdy nelze trvale umlčet. Mnoho zdaru LOH, držme palce Brazílii - i našim sportovcům. J.Š.5.8.2016

OH Berlin 1936OH Peking 2008OH Soci 2014

 

 

 

 

 

 


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing