Bulletin č. 31/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 9:20

Problémem EU je, že zdiskreditovala Evropu

EK 2016Čím méně účinkují opatření zaváděná Evropskou komisí, tím tvrdošíjněji udržuje neměnný kurz v přesvědčení, že pokud dojde k přerušení jejího zbrklého úprku vpřed, všechno se zhroutí – a my se tak nevyhneme ani tomuto překotnému třeštění, ani zhroucení.

Dnešní Evropa je totiž ve skutečnosti vším, jen ne Evropou federální, a proto nedokáže sjednotit národní ‚my‘, tedy kolektivní existence, které uvnitř ní existují. Nikdy se nechtěla stát autonomní velmocí, ale obřím trhem, zónou volného obchodu, která se měla řídit výlučně zásadou lidských práv, bez kolektivního závazku či loajalitě společné věci. Od počátku byla budována nikoliv na politických a kulturních, ale hospodářských a obchodních základech. Panovala naděje, že jistou formou efektu západky se ekonomické občanství nevyhnutelně vyvine v občanství politické. Stal se však pravý opak.


Číst dál

Kdo politizuje olympiádu?

Putin smrtka… Doposud bylo možné chápat do­ping jako individuální narušení těchto hodnot. V momentě, Putinovi agentikdy je­jich narušování začne záměrně a masově organizovat nějaký stát, nesmí se divit, že i jeho státní pří­slušníci za to budou pykat. I mně vadí uplatnění kolektivní viny, ale je to důsledek státního politického zásahu do fair play. A pokud jsou neprávem postiženi i ti atleti, kteří jsou „sportovci duší i tělem“, tak by jim poplivání olympijských hodnot jejich státem nemělo být lhostejné a měli by se oni sami ozvat. Přece nemohou dobrovolně reprezento­vat zemi, která olympijskou myšlen­ku cíleně pošlapává. Pokud jim však jsou olympijské hodnoty ukra­dené a jde jen o to, jak nejjednodu­šeji urvat medaili, nemají na olym­piádě co dělat! Rusko ze lži a podvodu udělalo součást své ofici­ální vojenské a zahraničněpolitické doktríny. Takové zemi nemůže být nic svaté, tedy ani olympijská char­ta. …


Číst dál

Kauza JUDr. Hany Marvanové dostává další neuvěřitelný rozměr

Marvanova HanaAktualizováno 29.8.2016: odvolání ve věci JUDr. Marvanové je opět u MSvP a má přidělenu spisovou značku...

Aktualizováno 16.8.2016: Turnovský advokát užíval svěřené peníze klientů, jako by mu patřily

Neuvěřitelné - soud chce po vedlejším účastníkovi (věřiteli v konkurzu na AK Veverka) 162.000,- Kč za odvolání proti zamítnutí žaloby?!

Do majetkové podstaty se má vrátit zjevně zcizených 3.250.000,- Kč za 40-tinásobné "zhodnocení" vkladu dr. Marvanové, společníka AK (za období cca 12 měsíců). Ta skončila vzápětí v úpadku s milionovými dluhy. Evidentní úskok směřující k tomu, aby v řízení zůstal insolvenční správce sám jako žalobce. Potom zřejmě bude „vymalováno“ až odvolací soud potvrdí účelové rozhodnutí podivné soudkyně Mgr. Šnajdaufové (jíž byla práce u OSP1 přidělována ještě před jejím jmenováním soudkyní OSP1!!!). To vše zřejmě na základě velmi podivné "solidarity" bývalé advokátky Šnajdaufové (a možná i odvolacího senátu MSvP) se zřejmě velmi „vykutálenou“ advokátkou. To, že se žádného soudního jednání dr. Marvanová v tak závažné věci nezúčastňuje, rozhodně nesvědčí zrovna pro její nevinu. Jsem zatím jediný, kdo tato závažné informace zveřejňuje, přesto na ně dr. Marvanová nereaguje a nepodala na mne ani po letech žalobu pro pomluvu? Otázkou je, zda má jinou alternativu?


Číst dál

Prezident Zeman je trojským koněm Ruska

Klaus a ZemanMiloš Zeman v českém prostoru hraje roli trojského koně Ruské federace, kdyLN Zeman LOH 060816 systematicky přebírá a opakuje základní teze pozice Kremlu. Opakovaně je tak ruskou propagandou využíván a vykreslován jako Putinův přítel - Studie také odhaduje, že přímou tvorbou dezinformací se v Česku zabývá zhruba sto osob, přičemž pouze u třetiny je známa identita - Nejdůležitější roli v dezinformačním systému má webová platforma Parlamentních listů. "Vnímáme je jako přechod mezi seriózními médii a šedou zónou prokremelské manipulace.(Foto vpravo LN 6.8.2016)


Číst dál

Díky Ameriko?! Pylony na Americké třídě příští rok nebudou!

Diky Ameriko YESAktualizováno 23.8.2016: DVD „DÍKY AMERIKO – PŘÍBĚH PLZEŇSKÉHO PAMÁTNÍKU“ je k dostání v Globusu - prodejna CD a DVD na Americké třídě, v Mapovém centru V Martinské ulici, v Informačním centru města Plzně na náměstí Republiky a v Pařížské ulici - prodejna US Army shop.

První náměstek primátora Plzně Martin Baxa prohlašoval: „Bude to jen otázka několikaDiky Ameriko uriznut měsíců.“ Nyní mlčí on i Magistrát. Korupční kruhy na radnici velmi dobře věděly, že půjde o roky, tak aby se konečná cena vyšplhala co nejvýše a dostalo se na každého z kořisti, kdy skutečná cena kamene bude zlomkem konečné ceny. Pomník Díky Ameriko je jen další prostředek k nemravnému osobnímu obohacení. Magistrát Plzně tak Američanům vůbec neděkuje. Zbourat nikoho bezprostředně ohrožující pylony týden před oslavami je neskutečné svinstvo a jen obrazem vládnoucích poměrů na radnici. Svoji moc a vliv jistě ukázali i bývalí či současní komunisté – pomníky Pohraniční stráže už soudruzi obnovují.

Diky Ameriko DVDDokument Hany Boříkové „Díky Ameriko – příběh plzeňského památníku“, musel být v Plzni promítán 3.května 2016 v „Depu 2015“ – pozvánka (dokument jsem si objednal. Ukázku z něho zveřejňuji, abychom nezapomínali !!!). V oficiálním programu Slavností Svobody už nebylo místo? Doporučuji zakoupit DVD a nezapomenout 28 min. skvělého dokumentu! Závěrečná slova plk. Charlese Nobleho bychom neměli nikdy zapomenout. Měla by se tesat do kamene!

 

 


Číst dál

„Ministr“ obrany unikl trestu

Korupce„Postrádám v debatách o získávání informací o narušitelích, teroristech, debatu o sledování toků výbušnin a zbraní. Jakoby bylo samozřejmé, že teroristé zbraně a výbušniny fasují, aby bezpečnostní složky měly co dělat.“ K.Mrzílek.

- Pachatelé z Vrbětic jsou podle očekávání nevinní (patří mezi své). Šlachtové by zeď bourali. Občan opět mlčky a poslušně všechnu škodu zaplatí. „Korupční karavana“ jede beztrestně dál, opět bohatě a bez rizika vydělávající své nemravné stamiliony a miliardy. Nedivme se, že nám potom peníze stále více chybí na místech, kde jich je zoufale zapotřebí. J.Š.

Krajský soud ve Zlíně včera zprostil pět osob a dvě firmy obžaloby ze skladování zakázaných min ve Vrběticích. Pokud rozhodnutí potvrdí i odvolací soud, budou sice všichni obžalovaní definitivně očištěni, možná se ale otevře prostor pro otázky na Sobotkovu vládu ohledně dodržování Ottawské úmluvy o zákazu protipěchotních min. Ta striktně vyžaduje transparentnost a hlášení o uchovávání a přesunech min, což v tomto případě, jak ukázal soudní proces, nebylo splněno. Proč se zlínský soud přiklonil na stranu pochybného obchodníka se zbraněmi? Možná proto, že dotčený zbrojař Jaroslav Strnad z Czechoslovak Group je „ministrem“ obrany za ČSSD a.s., a Martin Stropnický z ANO mu jen poklonkuje.


Číst dál

Děti Země: EIA v Senátu 14.7.2016 - Brabec vše shrnuje (manipulativně)

EIAProč tyto problémy nejsou v západních zemích, kde se staví rychleji, kvalitněji a levněji? Obávám se, že to není díky nečinnosti ekologických organizací, ale odpovědné přípravě projektů vládou, kdy není důvod k masovým protestům. Pokud je u nás ve hře velká korupce, vždy bude trpět kvalita projektů, protože prioritou není zájem země a občanů, ale co nejvíce na projektu vydělat. Paní Miroslava Pošvářová (dálnice) by mohla vyprávět, stejně jako Alena Vitásková (fotovoltaiky). J.Š.

Senátorka Jitka Seitlová: „Já jenom o těch svých stavbách vím, že ano, byla tam odvolání ekologických organizací i občanů – a řekla bych, že docela oprávněné, protože jim nad domy povede estakáda dálnice, vzdálená od jejich domů nějakých sto metrů, což chápu, že se jim zcela určitě nelíbí. Ale tato odvolání byla dořešena dva tři roky poté, co bylo vydáno územní rozhodnutí. Od té doby doteď uplynulo 14 let. Takže co se dělo celou tu dobu? Není to vina nevládních a ekologických organizací, je to vina především toho, jakým způsobem byly stavby připravovány, jakým způsobem se pokračovalo v tom, co mělo být urychleno."


Číst dál

Je před volbami. Bojujeme o hlasy. Čestně.

To je takový propracovaný, nenápadný citát. Málokdo se zeptá, proč to Hašek uveřejňuje. Ale do hlavy to vleze, aniž si čtenář uvědomil, že je to záludná propaganda. „Podšitý, a stručný“ způsob boje o hlasy. To se učilo na Vysoké škole politické ÚV KSČ.

Citát Hašek: „Chci poděkovat premiéru Sobotkovi i paní ministryni Valachové, že vybojovali u ministra financí zvýšení mezd učitelům i nepedagogickým pracovníkům.“

Kromě toho, že v závorce za jmény není „(ČSSD)“, a za ministrem financí „(čapí hnízdo)“, je to perfektní „malá dom“. Občané věřte: ČSSD se o vás postará. Volte naše kandidáty! Nějaké desítky miliard darované Sobotkou Bakalovi, na to se vykašlete, to už je dávno. Zaráží Haškova formulace, že peníze Sobotka s ministryní Valachovou ty peníze vybojovali na Babišovi. Ukázka levičáckého myšlení. Nezáleží na stavu státního rozpočtu, důležité je, aby lidé dostali peníze, a mysleli si, že je to od nás.


Číst dál

Trumpovy ruské vazby

Reagan a TrumpAktualizováno 7.8.2016: “Trump když vyhlásil svoji kandidaturu na presidenta loni v červnu,Trump finance 300614 vydal zároveň knihu s vysvětlením, proč to dělá. V ní též zveřejnil své finance k uplynulému roku, viz příloha. Z této vyplývá, že v roce 2014 měl přibližně 8 ¾ miliardy dolaru. Cili z toho jednoznačně vyplývá, že ty sprky u vás o bankrotáři T. jsou naprostý nesmysl, kdyby to byla Pravda, tak by to lokální demokrati s vervou rozmazali. Totéž se týká jeho údajného “styku s Ruskem”. Jde o prachobyčejné drby.“ J.J.6.8.2016, USA, Cleveland, Ohio (vpravo je SW problem s otočením - ZDE ve fprmátu PDF. J.Š.)

Špatné zprávy pro demokratický svět. Trump je člověk Putina a Ruska - ultrapravice s prvky fašismu.

PRAHA John Marshall na serveru Talking Point sumarizuje ruské konexe republikánského prezidentského kandidáta. Vyplývá z toho spousta nepřímých důkazů, které naznačují, že Trumpovo finanční a hotelové impérium je silně zadlužené a je závislé na kapitálových infuzích od různých oligarchů, jejichž zdroje bohatství jsou nebo mohou být spojeny s Putinem.

1. Trumpova zadluženost v posledním roce výrazně vzrostla, z 350 milionů dolarů na 650 milionů dolarů. A to během jednoho roku, kdy se objem jeho likvidních aktiv snížil. Přitom většina velkých amerických bank Trumpa stále bojkotuje.


Číst dál

Ústavní soud se Vlastimila Pechance nezastal

Pechanec mrizÚstavní soud v senátu ve složení Vojtěch Šimíček, Ludvík David a soudce zpravodaj Jiří Zemánek odmítl jako zjevně nedůvodnou ústavní stížnost Vlastimila Pechance, neprávem odsouzeného pro vraždu svitavského Roma Otto Absolona. Usnesení je nesnadné komentovat, protože stížní námitky ponechává prakticky netknuty, omezujíc se na hraběcí rady typu, že Pechanec měl podat ústavní stížnost proti původnímu rozsudku. Stížnost do Štrasburku příliš šancí neskýtá, nadějnějším se jeví opakovaný návrh na povolení obnovy na základě nového, podrobnějšího rozboru DNA na noži, jakmile bude dokončen.


Číst dál

EU – nový Sovětský svaz?

Žil jsem ve vaší budoucnosti a ta nefungovala

Vladimir Bukovsky strávil mnoho let v ruských pracovních lágrech a psychiatrických zařízeních jako bojovník za lidská práva. Do Británie přišel v roce 1976. Přednáší a píše o bývalém sovětském systému a EU.


Číst dál

Je ministr Chovanec neschopný, nebo všehoschopný nástroj ohrožené policejní mafie?!

Chovanec SobotkaAktualizováno 30.7.2016: Ostravský šéf ÚOOZ podal TO na Chovance

Novinky 11.7.2016: Chovanec se prý policejnímu prezidentovi Tomáši Tuhému nediví, že podal trestní oznámení pro pomluvu kvůli výrokům vedoucího ostravské expozitury ÚOOZ Jiřího Komárka. Tuhý má prý nadále Chovancovu důvěru. Z toho plyne, že ministr nemá důvěru k bezpečnostním složkám. Kde to jsme?

„Jednání klubu se zúčastnilo asi 21 poslanců, tedy necelá polovina. Podle Sklenáka přítomní poslanci vyjadřovali Chovancovi i premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) podporu!“ No to je pěkné. Páni si tam mezi sebou hrají o cosi nečestného! Jak může mít Chovanec důvěru v policejního prezidenta, když ten byl nařčen vedoucím Ostravské expozitury ÚOOZ Jiřím Komárkem? To si mohou státníci jen tak říkat, aniž vědí, zda má pravdu ten nebo onen? Myslím, že za normálních okolností by měl Chovanec mlčet o důvěře v nařčeného až do vyšetření.


Číst dál

Tady to podepište!

Dnes budeme výjimečně chválit, a to druhý senát Nejvyššího správního soudu ve složení Karel Šimka, Miluše Došková a Eva Šonková, který zrušil rozsudek ve věci J. V, t. č. nedobrovolného obyvatele příbramského polepšovacího ústavu; díky naší aplikaci dokonce víme, o koho jde, to arci není podstatné. J. V. dostal kázeňský trest, proti němuž podal stížnost, a poté, co mu bylo řečeno, že ředitel věznice ji zamítl, marně se domáhal písemného vyhotovení tohoto rozhodnutí: podle platného zákona o výkonu trestu odnětí svobody to není potřeba, postačí, když se vězni důvody rozhodnutí sdělí ústně. Což se prý stalo, a J. V. to dokonce potvrdil podpisem.


Číst dál

Soudcovská malá domu, tentokrát v Děčíně

Pohled do pramenité studánky – chci říct žumpy – jíž je již dlouhou dobu české soudnictví, poskytlo kárné rozhodnutí nad expředsedkyní Okresního soudu v Děčíně Květoslavou Urbánkovou.

… za co musí automaticky přijít zbavení taláru, protože máloco znevažuje pověst justice tolik jako situace, kdy soudce zneužije svého postavení ve svůj osobní prospěch; pouhá důtka je výsměchem všem občanům a signálem, že soudci nemíní pro zlepšení strašidelné pověsti, kterou si za posledních 25 let vybudovali, ani do budoucna nic dělat.


Číst dál

Libuše Rudinská natočí film ,,Čtvero ročních období na vrchlabsku“

ABS Wonka LR 030214„Město Vrchlabí ve spolupráci s režisérkou Libuší Rudinskou natočí film ,,Čtvero ročních Rudinska IIobdobí na vrchlabsku“ podle Vivaldiho.“

Drzost a bezcharakternost této prokazatelné podvodnice a zlodějky nezná mezí. Ve věci jsem napsalstarostovi města Vrchlabí ing. Janu Sobotkovi 5.7.2016. Odpověděl mi tajemník MÚ ing. Pavel Řehák 19.7.2016. Je obtížné si představit, že na „přihrání“ 250.000,-Kč se nepodíleli známí Rudinské z KRNAPu a další, kteří jí pomohli natočit pomlouvačný dokument „Pavel Wonka se zavazuje“. O vedení města Vrchlabí si udělejte obrázek sami? Údajně o přidělení dotace zastupitelé města nevěděli, na webových stránkách města se protokol o přidělení dotace nenachází? Pavel Wonka jistě nebude „kazit“ čtvero ročních období.


Číst dál

Totalita according to Fred

Eidlin FredAKTUALIZOVÁNO: ZOI řediteli ÚSTR (31.7.2016) – Odpověď (8.8.2016)

... proto připomenu to, s čím nedávno vystoupil i americký politolog Fred Eidlin. Ten nejprve mluvil o nejednoznačném vymezení pojmu totalitarismus a zároveň důrazně odmítl označení údajného komunistického Československa jako totalitního státu. Užívání tohoto pojmu připustil maximálně jen na první polovinu padesátých let 20. století ...

Nedávno jsem zase zabloudil na komunistické Halo Hoviny. A jako obvykle, hromada anti-NATO, anti-amerikanismu, pro-ruské propagandy (nejnovější přímo klasický příklad dnes - Rusko, zdroj stability a míru, znělo v Bratislavě) a sem-tam obvyklá Kojzarovic demagogie. Jinými slovy - nic nového pod sluncem. Přesto mně tak nějak zaujalo povídání soudruha Grebeníčka (Nebylo to jen o kultu osobnosti) kterým poctil jistou lady Marii Kudrnovskou. Dle všeho se Grebeníček soudruh, podobně jako již zmíněný hysterik Kojzar, tak nějak za "historika" považuje a proto vysvětloval své pojetí jak světových, tak specificky československých, dějin v polovině "50tých let minulého století", kterak se komunisté s oblibou, když je řeč o zvěrstvech komunisty v oněch letech páchaných, vyjadřují. A na podporu svých teorií se kde-koho dovolává. Stěžejní myšlenka jeho povídání jest naznačena úvodem (cituji): „... Jsem pro seriozní oponenturu těm, kteří neopodstatněně užívají pro období 1948-1989 ideologického termínu totalita...“ Soudruh Grebeníček zřejmě nepovažuje (jsem si jist že s ním prakticky všichni komunisti co jich v Česku či kdekoliv jinde bylo či je) komunistický režim ve zmíněných letech za totalitní (za jaký to tedy? nutno se ptát). A na podporu svého fantastického nesmyslu se dovolává jistého, údajně to "amerického politologa", jménem Fred Eidlin (cituji):

... proto připomenu to, s čím nedávno vystoupil i americký politolog Fred Eidlin. Ten nejprve mluvil o nejednoznačném vymezení pojmu totalitarismus a zároveň důrazně odmítl označení údajného komunistického Československa jako totalitního státu. Užívání tohoto pojmu připustil maximálně jen na první polovinu padesátých let 20. století ...


Číst dál

Další ze zapomenutých hrdinů - Eda Ingriš (autor Niagary) – naši zemi proslavil po celém světě

Ingris EdaEduard Ingriš – muž, který si splnil sny

Jeho hudba k filmu byla nominována na Oscara, ve stopách Thora Heyerdahla přeplul na balzovém voru oceán, Hemingwayovi radil při natáčení filmu Stařec a moře. Takový a nejen takový byl hudební skladatel a cestovatel Eduard Ingriš. Jeho nejslavnější píseň byla Niagara, složená na počátku 30. let původně pro operetu Trampské milování. Poprvé ji zpívala 18letá Ljuba Hermanová a hned při premiéře musela píseň opakovat. Je také autorem aranžmá slavné polky Jaroslava Vejvody Škoda lásky, která pod názvem Beer Barell Polka za 2. světové války obletěla celý svět.  


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing