Bulletin č. 30/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 1:36

Štrougal mohl zabránit týrání vězně Wonky v Minkovicích, tvrdí aktivista

… Bývalého velitele jedné z nejhorších komunistických věznic v Rumunsku Alexandra Visinescua poslal soud na 20 let do vězení. V procesu, který je označován za "rumunský Norimberk", je Visinescu viněn ze smrti 12 politických vězňů a z mučení vězněných. Nyní má desetidenní lhůtu na odvolání. … 

Aktivista Jan Šinágl chce dohnat před soud bývalého ministra vnitra a pozdějšího československého premiéra Strougal LubomirLubomíra Štrougala. A to kvůli totalitní věznici Minkovice na Liberecku.

Podle Šinágla totiž v Minkovicích trpěli političtí vězni, mimo jiné oběť tehdejšího režimu, disident a nezávislý kandidát proti komunistům do parlamentu Pavel Wonka. Ten se stal posledním člověkem, jehož komunistický režim zabil. A právě Štrougal podle Šinágla o nelidském zacházení s vězněm Wonkou věděl. Jeho rodinní příslušníci, přátelé, ale třeba i německý atomový vědec Egon Kunz na to někdejšího premiéra upozorňovali v dopisech. Premiér ale nic nepodnikl. Podle Šinágla se tak dopustil zneužití pravomoci veřejného činitele.


Číst dál

Západočeskou univerzitu v Plzni navštívil „americký producent“?!

Honner Jan(Hans Honner prevzal roli byvaleho znameho spiona v exilu V. Chalupy, ktery dostal pres 700 osob do komunistickych koncetraku a z toho poctu jich bylo nekolik popraveno.)

Západočeskou univerzitu v Plzni navštivil americký producent českého původu John Honner. Jím založená stanice Czech-American TV již několik let propaguje Českou republiku jedinečným způsobem…

Celý článek naleznete ZDE.

Agenta Honzu Honnera moc dobře znám. Je to Čech narozený v Brně a najednou se představuje jako Američan českého původu... Když jsem pracoval v Necenzurovaných novinách, motal se okolo nás a organizoval protikomunistické rádoby demonstrace. Scénář pokaždé stejný: Roztáhl s Lumírem Šimečkem transparent na dvou tyčích (ostatně Lumíra používal snad jen jako pomocníka, protože transparent nemohl držet sám), pak se nechal nafotit a nafilmovat televizí, jakmile docvakaly spouště fotoaparátů a odjela televize, transparent sbalil.


Číst dál

Válečný pomník je i díky povodním zpět, v Podkrkonoší býval chloubou

Pomnik Rudnik 110716Do podkrkonošského Rudníku se vrátila někdejší chlouba obce - pomník obětem první světové války z roku 1934. Jeho hlavní část ještě nedávno sloužila jako lavička na autobusové zastávce. Na zrestaurování se složili Češi i Němci.

Věnováno našim synům

Podobně jako za první republiky se na obnovu pomníku složili místní občané, rudnická radnice, ale i němečtí krajané. Peníze iniciátoři získali také z Česko-německého fondu budoucnosti. „Obnovený pomník je pro Rudník nejen kamennou kronikou připomínající do té doby nezměrnou tragédii místních rodin, ale i symbolem znovu vytvářených dobrých vztahů mezi tehdejšími a dnešními obyvateli obce,“ připomíná rudnická kronikářka Olga Hájková, která záchranu památky iniciovala.


Číst dál

Petice za odstranění pseudopomníku strážců hranic na Dyleni

Pomnik PS Dylen 110716Žádáme okamžité odstranění pseudopomníku strážců komunistických hranic na Dyleni. Vyzýváme radní města Chebu, aby zapůjčenou sochu pohraničníka vrátilo zpět do depozitáře.  

… V tomto aktu instalace, který je prezentován jako úcta obětem strážců hranic, dochází k naprostému zvrácení v posouzení předešlé doby komunismu, popření role vrahů a umožnění jakési jejich společenské satisfakce a dokonce glorifikace. Tito „strážci hranic“ totiž zavraždili stovky lidí, kteří se hranici pokusili překonat (500). Další stovky přeživších dopravili do věznic a další tisíce osob, příbuzných s oběťmi a zadrženými, uvrhli následně do režimní nemilosti. Cítíme jako svou morální a občanskou povinnost nepřijmout tak zásadní akt zvrácenosti starých komunistů, strážců hranic, který při 65.výročí přijetí zákona o Pohraniční stráži vykonali (tento zákon proti svobodě a lidskoti, byl v roce 1991 zrušen).


Číst dál

Kolabuje česká justice do zániku nebo vzkříšení…?!

YustitiaAdvokátka - Pořádková pokuta aneb Balada o odstávajících uších plukovníka Šlachty - Červencový Osel měsíce zůstává v Praze - Vazební důvod podle písm. j): pro jistotu - Turecká inspirace - Na extremistické frontě klid – Advokátka

…. České soudnictví, jak víme, bylo personálně zdecimováno ve dvou vlnách: nejprve, na začátku minulé války, odstraněním židovských soudců, poté, arci daleko důsažněji a definitivně, zgleichschaltováním stavu komunistickými čistkami, vulgo zlidověním soudnictví, jež proběhlo především v letech 1948–50. Polistopadový régime se ukázal sametovým i v tomto směru: špatní, totalitnímu státu loyalní (čti: ustrašení a/nebo oportunističtí) soudci zůstali a všichni se svorně tvářili, že tak to má být, že být soudcem je přece odborná – a toliko odborná – záležitost. Soudce nemusí být charakterní člověk, postačí, bude-li dobrým odborníkem-právníkem. Výsledek vidíme na každém soudu, kde bezmála co soudce, to morální zrůda, representující to nejhorší z polistopadového vývoje. Dokonce bych řekl, že v této zemi neexistuje horší a mravně zkaženější společenská skupina, než jsou soudci: líní, k právu a spravedlnosti indiferentní, oportunističní, namnoze úplatní, charakterem plně srovnatelní se zločinci, které soudí. Dokonce, myslím, i politici jsou proti soudcům v průměru hotovým vzorem občanských ctností. Pokud by se našel diktátor, který by zemi soudců zbavil tak, jako to činí turecký president (nyní spíš už jen diktátor), udělal by pro tuto zemi to nejlepší, co by udělat mohl. Jen, pochopitelně, by je nesměl nahradit lidmi ještě horšími než jsou ti, kteří dnes taláry s fialovým lemem oblékají. A to by asi byl problém, protože kvalitní a sebevědomou justici nevybudujeme za pět ani za deset let, ta vzniká dlouhá desetiletí. Přesto, bohužel: i nic by bylo více než to, co máme nyní.


Číst dál

OSPOD v kauze dvou dětí Mgr. Petry Urbanové zřejmě fatálně selhal?! Norský BARNEVERNET by si takto jednat nedovolil

OSP4 prg Urbanova 200716Na tuto kauzu mne upozornila jedna pracovnice v VORP (Výbor na obranu rodičovských práv). Soud proběhl u OS Praha 4 na Míčánkách dne 20.7.2016. Obávám se, že díky nečinnosti odpovědných orgánů trpí oba chlapci více než děti paní Michalákové v Norsku, pokud vůbec trpí? Stručně - matka Češka, otec Němec, jeden chlapec odebrán, druhému hrozí odebrání proti vůli matky a obou chlapců. OSPOD (Orgán sociálně-právní ochrany dětí) místo aby pomohl řešit nesnadnou situaci rodiny, „postaral“ se o žalobu na oba rodiče pro zanedbání výchovy dětí. Před soudem vypovídal otec a matka. Informace které zazněly byly dost otřesné, byť jde o vyjádření jedné strany. Níže několik poznámek:


Číst dál

Past

Yustitia(Kdy rozhodne ministr spravedlnosti JUDr. Robert Pelikán o nápravě do nebe volající nespravedlnosti – viz níže kauza ing. arch. Marka Řičáře. Je už jediným ze zákona, který může konat, vše potřebně obdržel. Nyní závisí vše na jeho odvaze a nezávislosti. Všichni předchozí ministři počínaje JUDr. Jiřím Pospíšilem zcela selhali! J.Š.)

V Břeclavi by chtěl žít každý. Samozřejmě jen žertuji – v Břeclavi by nechtěl žít nikdo, což lze doložit faktem, že osoby toto místo obývající považují za civilisaci dokonce i Brno, pokud tam dojíždějí.

Proč o Břeclavi hovořím: nachází se tam totiž ulice zvaná Lednická, jejíž charakteristickou vlastností je, že jde o vynikající dopravně-policejní past: jedete otevřenou krajinou, po jedné straně nic, po druhé jakýsi kravín, pak dobrých 200 metrů nic opět po obou stranách, a najednou vyskočí policajt s plácačkou a jestli prý, pane řidiči, víte, čeho jste se dopustil, totiž že jste už dávno v obci a překročil jste nejvyšší dovolenou rychlost. Formálně má pravdu, orgán, cedule tam skutečně byla, ještě //www.google.cz/maps/@48.7737291,16.8400485,3a,75y,171.65h,87.74t/data=%213m6%211e1%213m4%211sz6anbYzp6RyhyeCVx2p5sA%212e0%217i13312%218i6656">daleko v polích, ale o přestupku nelze hovořit, neboť tím může být toliko jednání, které porušuje nebo ohrožuje zájem společnosti: a v daném místě není nic, co by mohlo být vaší o něco rychlejší jízdou ohroženo. Jenže vysvětlujte si to orgánu, že…


Číst dál

Ruská diktatura překonává v represích Sovětský Svaz. Političtí vězni dostávají za svobodu projevu léta kriminálu.

Putin a KlausKaše, švábi a smrad. Amnesty upozorňuje na desítky ruských vězňů svědomí

Dostat se v Rusku do vězení je snadné - stačí na sociálních sítích zveřejnit příspěvek kritizující tamní režim. V ruských kriminálech v současnosti přežívají desítky vězňů svědomí trestaných za veřejný projev svého názoru. Další stovky jsou obviněny. Na jejich osudy upozorňuje organizace Amnesty International novou kampaní.

Loni v září byla sedmadvacetiletá právnička Darja Poljudová v jihoruském Krasnodarsku odsouzena ke dvěma rokům vězení v trestanecké kolonii. Její odvolání bylo neúspěšné. Poljudová se podle soudu provinila „extremismem a separatismem“. Jako důkazy soudu posloužily výhradně její aktivity na sociálních sítích. V příspěvcích na síti VKontakte (ruská obdoba Facebooku, pozn. red.) žena kritizovala údajné represe Ukrajinců žijících v Kubáni (stepní region při východních březích Černého a Azovského moře, pozn. red.). Na zveřejněných fotografiích právnička nese transparenty s hesly jako „Žádná válka na Ukrajině, ale revoluce v Rusku“ nebo „Putin se musí zodpovídat za teroristické útoky a výbuchy!“.


Číst dál

Stínoví lékaři

Syrie lekariUtajované úsilí o šíření lékařských poznatků, systematicky vymazávaných syrským režimem

… Dle organizace Lékaři za lidská práva, zabývající se dokumentováním útoků na zdravotnická zařízení ve válečných zónách, zavraždila, vybombardovala a umučila syrská vláda za posledních pět let téměř 700 zdravotníků. (Další aktéři konfliktu mimo síly režimu, včetně Islámského státu, jich zabily dvacet sedm.) Nejnovější titulky oznámily smrt posledního pediatra v Aleppu, poslední kardiologa v Hamě. Komise OSN dospěla k závěru, že „vládní síly se cíleně zaměřují na lékařský personál, aby tím získávaly výhody“, a v rámci „politické linie“ režimu „odmítají lékařskou pomoc zraněným bojovníkům i civilistům.“


Číst dál

Dějiny tak jak se to stalo - že se dodnes domorodcům vymývají hlavy lží, je věc jiná

Ferdinand II 1… Zradili samostatné království české Turecku. Vidíme tedy, čeho všeho byli čeští Ferdinand II 2odbojníci schopni…

Sice vám to soudružka, nebo paní učitelka nikdy ve škole a ani nikdo jiný nikde jinde neřekl, ale buďme rádi, že jsme to na té Bílé Hoře projeli. Ani o tom, že jsme se spolčili s Turky se u nás na školách neučí. Dokonce ještě dnes se u nás vyučuje bludu, že jsme v době pobělohorské zažili domu temna. Přičemž opak je pravdou. Rakousko nás zachránilo nejen od spojenectví proti Evropě s Turky, ale především před agresivním Pruskem, které by nás sežralo i s botama a poté by nás zgermanizovalo. Jenže když na lži o hrozném Rakousku stojí spousta dalších oficiálních lží a bludů, kterými je zatemňována mysl i současným generacím.


Číst dál

Kde má ČSSD své Sarajevo?

Rozpad druhé vlády Václava Klause 28. listopadu 1997 byl jednou z nejdramatičtějších epizod v české politice. Zatímco byl Klaus v Sarajevu, vyzvali ho Ivan Pilip a Jan Ruml k odstoupení. Tvrdili, že už se nemůžou dívat na to, jak on i další členové ODS trpí obviněními z nelegálního financování. Během několika týdnů zběhlo 30 z 69 poslanců ODS a založili Unii svobody. Jak závažná byla obvinění z dnešního pohledu? Tajné konto ve Švýcarsku a dva anonymní sponzorské dary v celkové výši 7,5 milionu Kč. Srovnejte si to s tím, co dnes poslankyně za ČSSD Marie Benešová říká o své vlastní straně. Podle ní byla s největší pravděpodobností reorganizace snahou určitého většího okruhu osob, a to včetně osob nepovolaných, dostat se k dříve odpíraným policejním informacím z živých spisů. Má za to, že cílem reorganizace je zamést určité kauzy pod koberec. Proč nedává v ČSSD najevo rozhořčení i někdo jiný? Mlčení dělá ze sociálních demokratů spolupachatele zločinu minimálně tak závažného, jako byla obvinění, která vedla ke Klausově vynucené rezignaci. 


Číst dál

Chovanec a 75 %

Politický analytik Jiří Pehe měl nepochybně pravdu, když v sobotním Právu napsal, že ministr vnitra Milan Chovanec by byl v centru zájmu veřejnosti, pokud by informaci o podezřele výhodné koupi bytu od podnikatele, který jeho ministerstvu dodává vozy SUV, přinesl někdo jiný než MF Dnes. Kdo by ale mohl něco takového napsat kromě Babišových MF Dnes a Lidových novin? Blesk, E15 nebo Reflex, které ovládá ta samá společnost (J&T), která oficiálně vlastní operátora mýtných bran, kterému Chovanec nahání kšeft (SkyToll)? Česká televize, která je přímo napojená na Chovance přes Bison & Rose? Právo, které se s Chovancem zjevně dohodlo, že bude podporovat reorganizaci policie? Je pravda, že Economia prokázala při kritice reorganizace policie překvapivou nezávislost, ve skutečnosti se ale také řadí k 75 % médií, která ČSSD kryjí záda v případě, že jsou v sázce její politické nebo ekonomické zájmy.


Číst dál

Trpaslíci

Kejval Jiri„V pohádce o Sněhurce a sedmi trpaslících nebyl trpaslík Kejval. Tam byli trpaslíci: Prófa, Štístko, Stydlín, Kejchal, Dřímal, Rejpal a Šmudla. Trpaslíka Kejvala máme jenom v České republice. Kejval je poskok ruského režimu. Ten zavřen nebude, je jeden z nich, místo něho jde Šlachta“. K.Mrzílek

… Kejval osobně podílel na obrovském předražení výstavby Sazka arény, když za téměř 400 mil. Kč (!) vybavil Sazka arénu kancelářským nábytkem, tvrdí, že byl proti výstavbě haly. Jeho sklony k nesmyslně drahým nákupům či pořizováním zbytečně drahých zbytečností mu však v řízení ČOV zůstaly. ...

 http://www.sportovnilisty.cz/pozice-1-top/relikty-cinnosti-vedeni-sazky-v-cinnosti-cov/

Jiří Zedníček a Jiří Kejval - dva místopředsedové Českého olympijského výboru, jejichž firmy se podílely na výstavbě vysočanské sportovní haly. A oba muži se následně ocitli v pozici zástupců akcionářů, kteří mají v Sazce hájit zájmy sportovních klubů a kontrolovat její hospodaření. Přitom právě kvůli stavbě multifunkční arény český sport čelí existenčním potížím. …

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/bis-akcionare-si-sazka-zavazovala-stedrymi-bonusy/r~i:article:650594/


Číst dál

Top 09: proti navýšení důchodů o 200,-Kč, pro zvýšení platu poslanců o 7000,-Kč !!!

Nikdo z TOP 09 nehlasoval pro zvýšení důchodů od 1.ledna 2017 !!!

Nesouhlasilo 13: Zdeněk Bezecný, Jan Farský, Petr Gazdík, Leoš Heger, Václav Horáček, Jiří Koubek, Marek Ženíšek, Věra Kovářová, Michal Kučera, Helena Langšádlová, František Laudát, Jaroslav Lobkowicz (Plzeň), Karel Tureček.


Číst dál

Země bez elit nemůže chtít a očekávat ideální řešení

Elity TGMDokud většina politiků bude ve svých funkcích především sloužit sobě a ne své zemi, nelze očekávat změny k lepšímu. To platí od komunální politiky až po vládu. Požadovat „bezúhonné“ na vedoucí místa je stejné, jako podporovat a „zabetonovat“ stávající stav. Skutečná elita se neprojevuje jen moudrými slovy a myšlenkami, ale i konkrétními činy, ochotou k riziku, kdy může i mnohem více ztratit než získat, tedy hlavně odvahou. Posuďte sami články k tématu: Lenky Zlámalové Elity zkrachovaly, ztratily schopnost vést. Kdo je nahradí?, Erika Besta Chovanec a 75 % a odpovědi Andreje Babiše Je třeba uzavřít schengenskou hranici a provádět silnější kontroly uvnitř Evropy. Kolik znáte politiků, kteří jen mluví, slibují a kolik politiků, kteří skutečně konají a řeší? Těch druhých nebude nikdy dost. Budou vždy těmi prvními napadáni. Jediná schopnost neschopných je ukazovat svoji vlastní neschopnost kritizováním skutečně schopných, kteří jejich příživnickou neschopnost ohrožují.


Číst dál

VÁŽENÝ PANE BABIŠI

Babis AgrofertDaňová Kobra je stále efektivnější, letos už uchránila přes dvě miliardy

píši Vám jako bývalý zaměstnanec v bývalé SCHZ Lovosice - dnešní LOVOCHEMIE. Měl jsemBilance statniho rozpoctu 7 2016 tu čest a štěstí být u toho, když jste před lety koupil tento zbídačelý, zanedbaný podnik, který byl několik měsíců (možná týdnů) před totálním i finančním bankrotem, jelikož se tam v podstatě do 90.let zastavil čas a investice. Podnik i provozy jely už jen z podstaty,na odpisech i technicky dávno mrtvé a podnik měl ještě asi 3000 zaměstnanců! Byl přizván bývalý pan ministr Grégr (tehdejší prý "eso" ČSSD) a ten doslova prohlásil, že "nějaká SECHEZA a Lovosice ho nezajímají, jsou jiné podniky na kterých má stát zájem". Peníze stát nemá a tedy ani banka asi nepůjčí. A v podstatě s tím zase odjel v Tatře 613 zpět do Prahy přesto že věděl, že v krátké době možná nebude na mzdy.


Číst dál

Opruz má jméno Šinágl

Fiala HannigMožná znáte jistého přitroublého agenta sudeťáků, co se nechal zkorumpovat Babišem. Nezvládá základy české (ani jiné) gramatiky, přesto si dělá nároky radit ostatním, jak se správně píše a jak "se dělají stránky". Hlas tuposti a koupené manipulace, nedoučený strojní zámečník, co nezná základy české kultury, české gramatiky, historii vývoje české společnosti, o českých dějinách ani nemluvě. Proč o tom slizu vůbec píšeme ? … Pokračování článku kandidáta na senátora za Stranu zdravého rozumu Ing. Jiřího Fialy


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing