Bulletin č. 29/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 28. březen 2024 19:47

TRAGÉDIE RODINY BAŤŮ TRVÁ JEŠTĚ PO 25 LETECH

JAB Nove knizectvi reversJUDr. Jiří Šetina, bývalý Generální Prokurátor ČR, napsal repliku na obranu odkazu aJAB Nove knizectvi avers památky Jana Antonína Bati. Protože ji adresáti odmítli v ČR uveřejnit, ZET-Foundation se ujala zveřejnění textu, který je v plném souladu s jejími cíli i projekty, za obranu nezávislého českého podnikatelství před arogancí, neznalostí a politickou podlézavostí.

Již od Bílé hory objevili čeští politici novou, výnosnou a trvalou instituci: exulantství, vyhnanství, emigrantství i nálepku „kolaborantství“. Tato instituce dodnes umožňuje beztrestné, bezplatné a pokřiveně „zasloužené“ převzetí, tj. konfiskaci, zestátnění i krádež, majetků, které nemusí být navráceny, ale jen rozprodány nebo „přiděleny“ politickým pohrobkům ostudné „instituce“.

Je čas a je na čase mobilizovat podnikatelskou a demokratickou veřejnost k přihlášení se k odkazu svých geniálních předchůdců, ke znovuobnovení důstojného prostředí pro nastávající „Věk podnikatele“. Kdo krade, ten také lže.

* * *


Číst dál

Už se zapomnělo, jak krutí komunisté byli, říká Zdena Mašínová

Masinovi rodinaV Německu vládl nacismus pár let. Němci se s ním dávno vypořádali. U nás vládli komunisté 40 let, resp. vládnou dosud. Jak dlouho se budeme s jeho následky vypořádávat my, při české povaze?!

Zde nebyl po roce 1989 sjednán ani náznak norimberského procesu, podívejte se, jak tiMasinove a Paumer zločinci žijí... Máme-li v roce 2016 v takzvaně demokratickém parlamentu komunistickou stranu a místopředseda parlamentu za tu stranu byl zvolen třemi čtvrtinami poslanců, tak co máme za demokracii, prosím vás? - Jsem asi příliš realistický typ a tohle na mě bylo umělé a nadnesené. Pravda a láska existuje jen mezi jednotlivci, ale ve společnosti ne. Když člověk ví něco o historii, jaké kruťárny si lidé dokázali dělat na základě materialismu, postavení, pseudohodnot, které začali vyznávat, tak já tomu nevěřím. Po Listopadu to většinu lidí přechodně nadchlo, ale trvalá hodnota společnosti to bohužel není a nebude. - O zločinech nacismu se mluví a je to správné, u komunismu je nutné totéž, ale neděje se to. Já jsem přesvědčená, že kde je zločin, tam má být trest. Když není - a tady prakticky nikoho neodsoudili - tak to má ty dalekosáhlé následky. Tady se v 90. letech spojil materialismus gulášového komunismu po roce 1968 - už ne krutého, ale morálně nebezpečnějšího - s materialismem kapitalistickým. Nadělalo to tuhle paseku, kterou vidíme. - Dřív se to dařilo víc, docela často jsem chodila na gymnázia. Po posledních krajských volbách to ale začalo váznout. Jak se na kraje a na radnice dostali komunisti, tak mají páni ředitelé strach zvát si mě. Přijde kantor a říká: My bychom hrozně rádi, ale to víte, pan ředitel...


Číst dál

JATKA

JATKA Gutmann avers„Jatka jsou napínavá, děsivá, pobuřující – a naprosto strhující kniha… Přečtěte si ji.“ WilliamCina nemocnice Kristol, Weekly Standard - Nejnovější vyšetřovací zpráva o transplantačním odvětví v Číně nepřináší dobré zprávy ani pro režim, ani pro disidenty. Rozsáhlý výzkum expertů došel k závěru, že v Čínské lidové republice dochází nejenom k daleko vyššímu počtu transplantací, než tvrdí tamní režim, ale že většina transplantovaných orgánů – až 1,5 milionu – byla odebrána vězňům svědomí. …

… Nidžat mu nic nepíchal, to lékař. Rozhovor však sledoval ředitel a nějací další soudní úředníci, a tak Nidžat zalhal: „To abys necítil bolest, až tě zastřelí.“ Mladík se vlažně zasmál a Nidžat, který věděl, že na ten pohled hned tak nezapomene, si počkal na konec popravy, aby se ředitele zdravotního stře­diska zeptal: „Proč jste mu tu injekci dával?“


Číst dál

Rozsviťte své srdce

Známá česká violová virtuoska Jitka Hosprová je přesvědčena, že žádný člověk nemá právo omezovat jiného člověka a proto se přidala k podpoře projektu "Rozsviťte své srdce". Děkujeme!



Trest smrti v Číně | Necenzurovaná Čína

Čína popravuje více lidí než zbytek světa dohromady. Bývalý ministr železnic Liu Zhijun měl být popraven za masivní korupci. Dostal dvouletý odklad. Téměř vždy znamená 10-15 let ve vězení. Čína popravuje mnoho lidí, většina z nich takové štěstí nemá. Čína má vězně svědomí a provádí masový, nelegální obchod s lidskými orgány. Je třeba upozorňovat na stinné stránky obchodu s Čínou - viz video. (5 609 966 návštěvníků!)


Číst dál

Grigorij Rodčenko to nezavinil

Doping„Bylo by mimořádně naivní se domnívat, že aktivity na takové škále se mohly stát bez otevřené či tiché podpory ruských vládních autorit.“ – „V ruské atletice je hluboce zakořeněna kultura podvádění.“

„Kdopak poskytl vedoucímu ruské antidopingové laboratoře Rodčenkovi peníze na nákup antidopingových preparátů pro ruské sportovce? Ve velkém. Právě Grigorij Rodčenko byl pověřen nákupem preparátů zvyšujících výkonnost ruských sportovců. Kdopak má v Rusku peníze na nákup ve velkém v cizí měně? Kdo drží kasu a má puvoár tedy právo, oprávnění? To vědí ti co ruského presidenta milují i všichni ostatní. A tak nepovedené rozhodnutí ruských vyšetřovacích orgánů připomíná křečovitý výmyk na hrazdě začínajícího cvičence. Jenomže tady jde o ubohý nepodařený pokus  profesionálního orgánu svést vinu politického vedení jinam. Na jednotlivce.“


Číst dál

Masové vraždění v Nice, teror nového věku. A Brusel reguluje sekačky na trávu. Něco je špatně

NICE 2016

"Na všechny ty nářky, slzy, zoufalé pláče, je jediná odpověď: Domluvte se a PŘESTAŇTE JIM DODÁVAT ZBRANĚ A VÝBUŠNINY!!! Domluvte se!! K.Mrzílek

* * *

Západní svět by se měl nenávisti, postoji "oko za oko, zub za zub" usilovně bránit. Místo aby se k tomu semkla, pokračuje EU v absurdní úředničině.

… Pomalý odchod Velké Británie z Unie je masivním, drsným důkazem rozpadu. Jednou z příčin Brexitu byla také neschopnost (a neochota, nezapomeňme) chránit vnější hranice EU, potažmo imigrace, nezvládnutí uprchlické vlny (a samozřejmě i imigrace především z východních zemí EU).

Reakce Bruselu? Nepřátelství vůči Británii. A taky nové závazné nařízení o sekačkách na trávu (5. července Evropský parlament schválil emisní limity pro stroje poháněné spalovacími motory, které nejsou určené k dopravě po silnicích). Jak moc smějí a nesmějí smrdět, znečišťovat. Ta úřední setrvačnost tváří v tvář zániku Unie je vskutku fascinující, těžko uvěřitelná eurorealita.

Na stav, ve kterém se v době teroru Evropská unie ocitla, nelze odpovědět další (možná rozumnou, ale v dané chvíli absurdní) regulací, nařízením. Reakce měla být jiná: vykašlat se na tyhle drobnosti, pro lidi "nesmysly", a soustředit se na spojování, na hledání společného a na společnou obranu.

Útok v Nice přece není pouze útokem na Francii, ale na celou Evropskou unii a západní civilizaci. Tak to by asi měly sekačky pár let či desetiletí počkat.


Číst dál

Dva chlapi, dvě volby

Pavel Petr… Pavel je jednou z hlavních tváří Aliance, která zabezpečuje obranu Česka. Protože samoZeman maly krok o sobě není schopno ubránit se silnému nepříteli. Zeman je tváří mluvící o referendu, které by nastolilo otázku o vystoupení z této Aliance. Je nutno říci, že tváří mimořádně populární a trvale využívanou tam, kde na toto vystoupení čekají jako na manu nebeskou. Petr Pavel slouží zájmům země. Miloš Zeman – v lepším případě – myslí na znovuzvolení.

* * *

Nešlo to přehlédnout. Čechů ve funkcích, které dávají šanci spoluvytvářet velkou politiku, nebylo na nedávném varšavském summitu Severoatlantické aliance mnoho. Byli vlastně jen dva. Předseda vojenského výboru NATO Petr Pavel a prezident České republiky Miloš Zeman.

Petra Pavla mohli vidět všichni. Pronesl jeden ze vstupních projevů na summitu. Jako člověk, který se podílí na rozhodnutích špičky NATO, seznámil především veřejnost, která toto setkání sledovala, s principy, kterých se Aliance hodlá držet v nejrůznějších sférách své činnosti. Především v reakcích na dvě základní hrozby: z jihu a z východu.


Číst dál

Poslankyně Nytrová, mentální mor a proč je hlupák přesvědčen, že je chytrý

LN PK Schwarz Nytrova 150716Bertrand Russel: „Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností.” - Hloupost člověku zabraňuje uvědomit si, že je hloupý - Hlupák je přesvědčen, že je chytrý

Vzdělávání jako cesta k vlastní objektivitě. … k přesnějšímu hodnocení sebe sama i druhých osob můžeme dojít pouze tréninkem. … pokud se zlepší schopnosti člověka, pak takový člověk dokáže rozpoznat svojí původní neschopnost. Závěr studie lze zjednodušit asi takto: lidé, kteří neví, neví, že neví. Z výzkumu vyplynulo, že:

- Neschopní mají tendenci přeceňovat své vlastní schopnosti.

- Neschopní nedokážou rozpoznat schopnosti jiných.

- Neschopní po konfrontaci s realitou nezmění své hodnocení.


Číst dál

Už je tady zas

LN Pavel Dvorak 120716S digitalizací TV se vrací přízrak Pavla Dvořáka - Je pravděpodobné, že s Dvořákem nás celá akce vyjde mnohem dráž než nový set-top box.        

Ministerstvo průmyslu a vláda se konečně dobraly plá­nu na druhé kolo digitalizace českých televizí. Do­mácnosti se tak konečně dozvědí, kdy a jaké přijíma­če si mají koupit, firmy budou konečně vědět, jak bude pře­chod na novou podobu televizního byznysu vypadat, a my všichni se snad konečně dozvíme, na kolik nás to nakonec přijde. Má to ale jeden obrovský zádrhel jménem Pavel Dvořák.

Ano, ten Pavel Dvořák, který jako nejvěrnější přítel operáto­rů v čele regulačního úřadu léta držel nejvyšší ceny volání v Evropě. Právě on je hlavní autor plánu druhé vlny televizní digitalizace. Milovník luxusu, který si liboval v cestování prv­ní třídou z veřejných peněz, tak má hlavní slovo v tom, kdo na celé akci nejvíc vydělá a kolik to bude stát daňové poplatníky. Je naprosto neuvěřitelné, že takový úkol má v rukou někdo, kdo s ostudou a nenávistí veřejnosti i vlády opustil funkci poté, co připravil státní rozpočet o miliardy zrušením aukce frekvencí. S odůvodněním, že by to pro telekomunikační fir­my bylo moc drahé. Je samozřejmě možné, že prozřel a bude dnes více hájit zájmy berních poplatníků. Nebo také ne.


Číst dál

Revizor si ze msty vymyslel pokutu, muž po letech vysoudil 300 tisíc

Ondřej Pachner, na kterého si bývalý revizor pražského dopravního podniku vymyslel pokutu, se po osmi letech dočkal odškodnění. Obvodní soud pro Prahu 9 uznal jeho žalobu a přikázal dopravci i nepoctivému revizorovi, aby mu uhradili 300 tisíc korun. O smyšlené pokutě se Pachner dozvěděl až ve chvíli, kdy mu přišlo rozhodnutí o exekuci.

Náhradu ve výši 300 tisíc korun a náklady řízení musejí Pachnerovi zaplatit společně Dopravní podnik hlavního města Prahy a bývalý revizor Alexandr Petrů. Soudkyně Sylva Mašínová rozhodla, že peníze mu mají uhradit „společně a nerozdílně“. Vinen je totiž podle ní nejen Petrů, ale i dopravní podnik, který takového člověka vůbec neměl zaměstnat. Rozsudek není pravomocný. …


Číst dál

Podezřelá, co jste svým projevem významově sledovala?

Pecina Tomas revoltaSpíláno mi, a to nejen od – na tomto blogu arci výjimečných – čtenářů, u nichž lze mít důvodné podezření, že jejich kognitivní funkce odpovídají nižším stadiím hlavonožce a příslušné k tomu uzpůsobené fysiologické ústrojí dorostlo rozměrů lískového ořechu, že prý zveličuji a situaci zbytečně dramatisuji, tvrdím-li, že v boji s extremismem platí princip slippery slope: rozsah toho, co je trestné říkat na veřejnosti, má tendenci k samovolnému rozšiřování.

Co se před pěti lety zdálo malováním čerta na stěnu, je dnes realitou: jako by se nám, minimálně v oblasti svobody projevu, vracela léta husákovské normalisace. Klára Samková tak musela na policii hájit svůj projev v poslanecké sněmovně. Dobře vědouc, že policista není placen za filosofické disputace se sprostým podezřelým, pojala svou obhajobu vstřícně, a poručíku Vojtěchu Motykovi, jenž se na její výslech zjevně intelektuálně nachystal lépe než na výslech, řekněme, notorického zloděje bicyklů (o čemž formulace jako ta z titulku mého postu nezvratně svědčí: ten dobrý muž se evidentně domníval, že vyslýchá-li právničku, musí tak činit slovy aspoň zdánlivě kultivovanými a jazykem prima facie právnickým; výsledek je arci více než směšný), připadla nevděčná role postavy, již v Přítelkyních z domu smutku výborně ztvárnil Michal Dlouhý: vyšetřovatele, který ví, že je jen vykonavatelem politické represe, hrubým nástrojem režimu, s jehož praxí se sám příliš neztotožňuje, avšak protože si chce zachovat všechny výsady příslušníka privilegované kasty, poslušně plní uložené zadání.


Číst dál

Prezident jako špatný symbol

Zeman demence 1992… Harry Truman řídil 2 světovou válku z kolečkového křesla a Miloš Zeman nemůže jmenovatZeman krtek 1996 novou vládu, pro zranění jež se standardně řeší ortézou, se kterou se dá chodit.

… Začali mluvit o současném prezidentovi ČR. A protože patřím k jeho kritikům, zaposlouchal jsem se a nestačil jsem se divit jak o něm píší Rakouská média a lidi mluví po hospodách.... A tak jsme se dozvěděl, že u průměrného Rakouského sedláka je současný prezident ČR Miloš Zeman:


Číst dál

JIM (Jednotné Inkasní Místo): To by se jeden ……

JIMAmbiciózní projekt JIM na zjednodušení výběru daní, cel a pojistného stál téměř 3,5JIM II miliardy korun. Jeho dokončení je v nedohlednu (Tisková zpráva ke KA č. 15/17 – 11. 7. 2016)

… Na to, že je nezbytné zjednodušit výběr daní, Českou republiku už 10 let každoročně upozorňuje Evropská komise. Podle údajů Světové banky trvala v roce 2014 v Česku administrace daňových povinností 405 hodin, což je po Bulharsku druhý nejhorší výsledek v Evropě. Ve 22 evropských zemích, které výběr daní integrovaly, přitom tato administrace trvá průměrně 184 hodin, přičemž například v Irsku jen 82 hodin. Projekt JIM byl ovšem od začátku velmi ambiciózní. Integraci výběru příjmů státu takového rozsahu nemá žádná ze zemí EU. Například Bulharsko sloučilo jen výběr daní a pojistného, Slovensko daňovou a celní správu, ovšem výběr pojistného zatím ponechalo samostatně. Na rizika spojená s budováním JIM v takovém rozsahu přitom upozornila Světová banka českou vládu už v roce 2008. O rok později doporučila zřídit speciální úřad jen pro projekt JIM, aby bylo jasné, kdo nese odpovědnost za výsledky projektu. Vláda ani MF se tímto doporučením neřídily.


Číst dál

Byznys s EET začíná. První na řadě jsou hoteliéři a hostinští.

Kolem 60 tisíc českých hoteliérů a hostinských už krouží dodavatelé systémů pro elektronickou evidenci tržeb. Právě hoteliéři a hostinští budou prostřednictvím internetu evidovat tržby jako první.

Příprava na elektronickou evidenci tržeb finišuje, a to nejen za zdmi ministerstva financí či berní správy. Na účtenkovou revoluci se horečně chystají i dodavatelé IT technologií. Bude to byznys za stamiliony nejen pro dosavadní dodavatele pokladních systémů, ale i mobilní operátory a další firmy.


Číst dál

Kdo to vlastně je, ten Milan Kroupa?

Rozlet avers… Můj dojem při našem prvním setkání byl správný. Hodnota tohoto člověka je v jeho vědomí sebeRozlet revers sama. Milan nemusí lhát a předstírat, aby na někoho udělal dojem. Ve svém duchovním putování urazil veliký kus cesty. Těžištěm jeho osobnosti nejsou - i když jsou užitečné - jeho miliony, ale jeho srdce a duše. Myslím, že jedním z posledních vjemů, který se ukáže na sítnici mého vědomí, až moje duše se bude odebírat neznámo kam, bude Milan sedící na svém traktůrku v bezpečné vzdálenosti od rozjezdové dráhy, oblažující ozon vonným dýmem svého doutníku a dumajícího, v kterém souhvězdí se jeho duše sejde s duší jeho milované maminky.


Číst dál

Průmyslová zóna Žebrák: „Žně“ už začaly!!!

Zebrak zne zacaly 130716Konrád Lorenz: „V ruce máme atomovou bombu a v hlavě pocity člověka doby kamenné…“ – „Pustošení Zebrak 2 Bachl 140716našeho přírodního prostředí: je ničeno nejen to, čím jsme obklopeni a v čem žijeme, ale mizí i úcta a respekt člověka vůči kráse a velikosti veškerého stvoření, jež člověka přesahuje.“ – „Kromě přirozeného citu pro spravedlnost a některých tradičních představ o tom, co je správné a co nesprávné, neexistují v moderní civilizaci žádné faktory, které by působily selektivně na rozvíjení a zachovávání norem sociálního chování, ačkoli by jich bylo s nárůstem společnosti stále více zapotřebí.“

Bachl 4 140716Sklizeň obilí nedaleko města Žebráku probíhá novým inovátorským způsobem. Polem projíždíBachl 5 140716 bagr, odhrnuje půdu se zralým obilím, za ním spěchá válec, aby hned zahlazoval stopy a zpevnil podklad pro průjezdy těžkých nákladních vozidel do budoucích skladovacích prostor. V pozadí můžeme spatřit postarší skrývku půdy z výrobních hal firmy Schwarzmüller, která posloužila jako výborný podkladový materiál asfaltového povrchu pro zaparkování nových vozidel dálkové přepravy. V současné době probíhá autorizace těchto postupů u příslušných správních úřadů. Srdce starých sedláků z okolí se nad touto půdní fraškou usmívají, smějí, řechtají až k pláči.

„To snad není možný.“


Číst dál

Měsíční Zpravodaj města Žebráku si nezadá s totalitními praktikami

MU ZebrakV zájmu potřebné osvěty občanům města Žebráku i jiným, rekapituluji neuvěřitelné. Vše začalo článkem místostarostky dr. Závorové (4/2016) Mozartovi by se určitě líbilo… Reagoval jsem článkem Prostředí hodné metropole? (5/2016). Na můj článek reagoval zcela neobjektivně, resp. hloupě ředitel ZŠ Žebrák Mgr. Ladislav Šnajdr (6/2016). V rámci tiskového zákona jsem reagoval zasláním mé reakce do vydání červencového čísla. Místo jejího uveřejnění uveřejnila anonymní redakce opět stejnou reakci ředitele ZŠ – a doplněnou.


Číst dál

Nové provedení podlah v 3 D

3D loznicePosuďte a vyberte si sami. Technika nemůže nahradit přírodu, ale pocity, které v ní máte stále 3D koupelnavíce.

 

J.Š. 17.7.2016



... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing