Bulletin č. 28/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 20. duben 2024 9:35

Příští fáze ruské informační války

Ruska informacni valka IIPředzvěst – Válka a mír – Ruské cíle – Šíření dezinformací – Internetová infrastruktura – Cílem je i personál – Politické důsledky - (Existuje kniha ve dvou dílech nazvaná: Tajné operace KGB, Mitrochinův archiv. Zajisté o ní víte. Mně jenom není jasné, jak někdo, kdo tu knihu četl může být něčím, co Rusové provádějí překvapen a nepřipraven. To si fakt páni politici a vojáci a zpravodajci a … nedali tu práci tu knihu přečíst? Je to jenom můj dojem?)

Napsal Keir Giles

Originál oficiálního textu ze zdrojů NATO, včetně řady doplňujících poznámek, zde.

Během osmnácti měsíců, které uplynuly od obsazení Krymu Rusy, se pochopení ruskýchRuska informacni valka technologií informační války ze strany Západu zvýšilo k nepoznání. Výzkum metod, jimiž Rusové využívají informací jako nástroje, již není hájemstvím několika izolovaných specialistů; stává se běžnou záležitostí. Řada vynikajících zpravodajských studií podrobně prozkoumala ideologické ukotvení a koncepční základ ruského přístupu k informačnímu válčení. Došlo též k vytvoření podstatného souboru výzkumu, který podrobně popisuje operační opatření, jichž Rusko používá.


Číst dál

Deset důvodů proč vystoupit z EU

Bata Jan a TGMPo návratu z cest o Češích: „Jsme vysoce nespolečenští, je nám nepříjemné, když máme mluvit s lidmi vybraně, vědět s kým mluvit, co jim říci, na co se zeptat. Neumíme jazyky. A neumíme se smát. Jsme tragičtí ve styku s lidmi. Naše sebevědomí je nedostatečné. Nejsme si jisti.Toužíme po izolaci, aby vše bylo malé, ale naše.“ Jan Baťa

A protože je důležité, co nejdříve ona slova našeho nejvýznamnějšího podnikatele naplnit, shrňme si v rychlosti deset nejdůležitějších bodů, kterými je třeba argumentačně podpořit naše vystoupení z EU.


Číst dál

EU potřebuje schopné lídry, jinak bude snadnou kořistí Ruska a Číny!

EK 2016Eurokomisařka Jourová i premiér Sobotka Junckera plně podporují. Mohou schopníJuncker a Sobotka podporovat neschopného?! - Brexit povede k rozšiřování vlivu „eurasijské integrace“, rodící se mocenské osy Moskva – Peking, na západ.

… Podle britského listu se rojí spekulace, že Junckera trápí i závažné zdravotní obtíže, které mu nedovolují plně vykonávat náročnou funkci, a příčinu jeho často nevypočitatelného a zmateného chování řada lidí spatřuje i v údajném problému s alkoholem. Opilý prý byl například při jednání s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem či s čínským premiérem Li Kche-čchiangem.


Číst dál

Český Schröder Zeman

Putin a ZemanProf. František Koukolík: „Jestliže národ a jeho stát nebude mít pod kontrolou svéPutin a Schroeder úspěšné psychopaty, budou mít úspěšní psychopati pod kontrolou národ a jeho stát. Je otázka, do jaké míry jsme ještě státem a do jaké míry národem?!“

„Putin varuje Finsko před vstupem do NATO. Putin nevaruje, ve skutečnosti vyhrožuje.“ – „Zatímco Brexit rozdělil Evropu, Putin se už 15x sešel s čínským presidentem. Hra na demokracii je vhodná mezi demokraciemi, ale v době kdy dvě totalitní velmoci Čína a Rusko se připravují na válku a čekají na příležitost je to nevhodná hra s ohněm.“ – „Němci se Schrödra zbavili. My mu dali presidentské křeslo.“ – „Sobotka mluví o propastném rozdílu v ekonomice mezi Českem a Německem a z toho vyvozuje přijetí eura tak za deset let. Jaký je rozdíl v ekonomice mezi Slovenskem a Německem, ten není propastný? Vždyť Slováci už dávno euro přijali?“ Karel Mrzílek.


Číst dál

Další podivné nekonání soudu s JUDr. Hanou Marvanovou?

Marvanova HanaDne 22.6.2016 se mělo u MS Praha ve Spálené konat od 13:00 hod. veřejné soudní jednání ve věci odvolání insolvenčního správce AS Žižlavský v.o.s. JUDr. Hana Marvanová. Na poslední chvíli bylo zrušeno. V informacích mi pouze sdělili, že věc 54 CO 136/2016, byla bez jednání soudu vrácena soudkyní JUDr. Danielou Benešovou k doplnění?! Podivnosti kolem této kauzy tak pokračují už od června 2014. Sledovat tuto kauzu a nepropásnout žádné soudní jednání je stále více náročnější. Na žádný soud se dr. Marvanová dosud nedostavila. Měla by soudu i veřejnosti vysvětlit, zda je běžné a normální, aby svůj obchodní podíl v AK Veverka 40.000,-Kč za 1 ½ roku 80x zhodnotila a kancelář opustila. Ta se krátce na to ocitla v insolvenci i díky panu Součkovi, kterého do AK přivedla jako svého dobrého známého…?!


Číst dál

Bývalý náměstek ministra obrany Alexandra Vondry ing. Michael Hrbata stále uniká spravedlnosti?!

Hrbata MichaelV budově pražské firmy Techniserv, byl dne 17.5.2016 zadržen protikorupční policií bývalý náměstek ministra obrany a exposlanec za ODS ing. Michael Hrbata. Podal jsem na něho v minulosti trestní oznámení, které jsem 5x na žádost PČR doplňoval. Skončilo neřešenou stížností na nekonání kpt. Světlany Bláhové. Hrbata byl krátce po zatčení propuštěn bez obvinění. Napsal jsem proto policejnímu presidentovi Tomáši Tuhému dne 19.5.2016. Dne 10.6.2016 mi odpověděl ÚOFK. Občan nechť si udělá sám názor, zda se konečně začnou stíhat, odsuzovat a trestat skutečně „velké ryby“, nebo si bude PČR stále troufat jen na „čudly“? Zatím to nevypadá na to, že by velký zájem vyšetřovat velké podvody a zlodějiny. To jen nasvědčuje tomu, jak prohnilá je nemalá část policie justice, která se sama na trestné činnosti podílí a z ní profituje.


Číst dál

Zákonné chování občana před soudem se trestá jeho vyloučením z řad veřejnosti, nezákonné chování soudkyně je v pořádku?!

Dne 24.2.2016 jsem se zúčastnil veřejného soudního jednání ve věci žaloby jednoho bývalého zaměstnance ÚSTR na ÚSTR u OS Praha 3. Choval jsem se standardně jako při stovkách jiných soudních třízení. Ještě se mi nestalo, abych byl za dodržování zákona v soudní síni vyloučen pro„zajištěn í nerušeného klidu“. Byl jsem zcela klidný, zato viditelně nervózní soudkyně svým neklidem a zcela zbytečně emotivními a nevěcnými reakcemi, sama viditelně rušila soudní jednání. Po mém klidném odchodu za doprovodu justiční stráže paní soudkyně jistě opět nabyla vytoužený „klid na práci“. Z řad veřejnosti v soudní síni zůstal už jen jeden člověk – „pozorovatel“ z ÚSTR. Ještě téhož dne jsem sepsal stížnost předsedovi soudu na samosoudkyni JUDr. Markétu Písaříkovou. Dne 19.4.2016 mi odpověděl předseda soudu JUDr. Michal Princ.

 

Jan Šinágl, 4.7.2016



Byl stát okraden o 200.000.000,-Kč?!

ThemosDne 4.7.2016 jsem poslal podnět podnět policejnímu prezidentovi Tomáši Tuhému z podezření na nezákonnou dražbu budovy firmy THEMOS (v kopii předsedovi vlády ČR, ministru kultury a ministru financí). Kdysi jsem spolupracoval s již zesnulými režisérem panem Jiřím Krejčíkem a ministrem kultury Pavlem Dostálem na této ostudné kauze, týkající se provozní budovy Národního divadla. Právnické oddělení ND se podezřením nechce samozřejmě zabývat. Důležité je pro ND získání budovy. Zabývat by se tím měla PČR. Jedná se o naše peníze. Mají sloužit potřebným a ne příjemcům skrytých v anonymitě. Konečnou částku osobně vydražil sám ředitel ND Jan Burian. Ocitl se tak nechtěně ve společenství firem Glory Daze, Motoinvest, neznámého věřitele z Britských Panenských ostrovů a jmen jako Pavel Šimek, Pavla Tykače, Jana Dienstla a Mariána Čalfy.


Číst dál

A takovou justici si ještě platíme?!

YustitiaNeodsouzení - Úřední deska - Facebook jako semeniště zločinu - Nejslavnější kausa Lucie Šlégrové končí – Podpis - Co je diplom? Muška jenom zlatá! - Neodsouzení

… Než českou justici vyškolil Štrasburk, neodškodňovaly se například ani průtahy v řízení, a proto můžeme důvodně očekávat, že ochota poskytnout náhradu za promlčení trestního stíhání bude nulová … Nejsem v této věci fundamentalistou, pokud jde o technickou stránku, ta je tak nenáročná, že budu-li chtít, aplikaci vložím do containeru a spustím třeba v Hong Kongu, pročež si, milý Úřade, trhni pravomocí, ale o obecnější problém nezvratné a trvalé ztráty anonymity na Internetu … Pasáž vysvětlující, jak je Facebook nebezpečný a proto vyžaduje obzvláštní ostražitost orgánů ideového dozoru, by, myslím, mohli beze změny převzít čínští a severokorejští soudruzi. … A šťasten může být i daňový poplatník: na nákladech obhajoby zaplatí několik desítek tisíc a cca. 100 tisíc korun by měl L. Šlégrové stát vyplatit za průtahy v řízení. Judikatura, jež se týká jiných forem satisfakce, tu použitelná není, promlčení trestní odpovědnosti nelze v těchto případech přičítat obviněnému. … Jakožto loyalní občan bychom neměli vynechat jedinou příležitost, jak své definitivou obdařené úřednictvo vzdělat. … Chyba není v tom, že JUDr-ovi jeho titul neodebrali, to podle našeho názoru zákon ani nepřipouští, ale že podvody, z nichž měly mimo jiných prospěch i některé nejmenované špičky některých nejmenovaných politických stran, byly po trestněprávní stránce dokonale pokryty. Harangozzo podniká, Kindl vykonává advokacii, a oba jsou zjevně za vodou, ve vatě a v pohodě. A prostý právnický lid by se měl bavit učenými výklady soudců NSS, co je vlastně diplom: hrej si, tu máš kohouta!


Číst dál

Halbich žaluje Altnera resp. Albu a.s. a ČSSD

OS Praha 2 Altner Halbich prg 080716Dnes u OS Praha 1 proběhlo další soudní jednání ve věci žaloby JUDr. Václava Halbicha. Předmětem sporu je dokazování, kdo kolik odvedl právní práce ve věci Lidového domu a kdo má nárok na finanční odměnu. Pod mandátní smlouvou je podepsán JUDr. Zdeněk Altner. Potvrdil to při minulém jednání i prezident Miloš Zeman, který vystoupil jako svědek. „Důkazy“ bez podpisů a razítek nemohou být žádnými důkazy. O své nároky se „hlásí“ i zesnulý dr. Hájek prostřednictvím svého syna, který začal být aktivní až když bylo pravomocně rozhodnuto o vyplacení odměny dr. Altnerovi ve výši 337 milionů korun. Nároku se dr. Hájek vzdal ještě za svého života, kdy se k ústavní stížnosti dr. Halbicha nepřipojil.


Číst dál

NSZ JUDr. Pavel Zeman: Prorůstání zločinu do struktur policie znemožňuje boj s trestnou činností

Zeman PavelOrganizované obchodování s informacemi, ovlivňování trestních řízení a úniky informací ze spisů, rozsáhlé prorůstání zločinu do struktur Policie ČR a GIBS včetně vysokých míst. Tyto mimořádně vážné informace obsahuje aktuální Zpráva o činnosti státního zastupitelství za rok 2015. Zpráva podepsaná nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem je datovaná na konec června.

Z Policie ČR a z GIBS se stává zločinná chobotnice, jejíž chapadla prorostla všemi úrovněmi až dosáhla na úroveň nejvyšší. Účinný boj se zločinem je znemožněn, vyplývá z aktuální Zprávy Nejvyššího státního zastupitelství (NSZ). Zprávu o činnosti vydává NSZ jedenkrát do roka. Přispívají do ní všechna státní zastupitelství soustavy. Jejich poznatky jsou obvykle zobecněny. Poznatky o mimořádných jevech jsou obvykle citovány. Celou zprávu si můžete stáhnout zde.


Číst dál

Úředník v Žebráku zaútočil na občana na radnici zbaběle, zákeřně a bezdůvodně pepřovým sprayem - obrannou zbraní!

Peprovy sprayAktualizováno: 12.7 + 27.7 + 28.7.2016 + 21.8.2016!

Je vedoucí správy majetku a investic na MÚ Žebrák psychopat, nebo dokonce zločinec?

Dne 21.června 2016 jsem byl vedoucím správy majetku a investic města Žebráku Ing. Bohdanem Šimečkem fyzicky napaden a následně z minimální vzdálenosti, zcela nečekaně, bezdůvodně a opakovaně postříkán pepřovým sprayem z bezprostřední blízkosti až do jeho vyprázdnění. K incidentu došlo na MÚ v Žebráku - bez přítomnosti svědků, kdy nikdo z okolních kanceláří na mé volání nereagoval. Po mé okamžité, instinktivní fyzické obraně, kdy nerespektoval moji výzvu, se mne nedotýkat, zákeřně a zcela nečekaně mne po chvilce opět a opakovaně napadl pepřovým sprayem zezadu v momentě, kdy jsem odcházel do kanceláře zaplatit poplatky za hrob. Po otočení jsem dostal plnou dávku pepřového spraye – bez varování - přímo do obličeje z bezprostřední blízkosti. Počínal si jako smyslu zbavený. Bránil jsem už jen svůj zrak, prakticky jsem nic neviděl. Moje hlava byla „posprayovaná“ ze všech stran, úředník byl jako v transu a smyslu zbavený.


Číst dál

Zapomenuté nápisy, hroby a pomníky v Olomouci…

OL 1 napis hrbitov 160616Fotogalerie z Olomouce. Fotografie byly pořízeny po odhalení anonymní desky na hřbitově OL 2 US bombarder napis 160616v Olomouci dne 16.6.2016. Čechoslováky bylo povražděno 267 lidí (73 mužů, 120 žen a 74 dětí, včetně batolat!) v době míru! To si nedovolili ani nacisté v době války v Lidicích. I dnes se za tento zločin na maminkách a dětech tolik stydíme, že nápis je neutrální a neinformovaný návštěvník neví vůbec k jakému masakru došlo. ČT byla na místě, ale neodvysílala nic! Dne 15.března 1939 byla nacisty zbořena Olomoucká Synagoga. Za oběť nacistické genocidě padlo 2292 olomouckých občanů. Deska byla odhalena až v roce 1990. Centrální pomník je Mementem mori se jmény všech obětí. Je smutné, jak jsou některé židovské hroby zdevastovány a bronzové řetězy rozkradeny. Najdete i pomník sestřelenému US bombardéru ze dne 17.12.1944 nad Olomoucí se jmény členů posádky. Na jednom z Olomouckých hřbitovů naleznete i zapomenutý, zcela osamocený pomník českým Němcům. V poválečné době jich bylo povražděno 544 – i tento nápis je napsán opatrně a zčásti neutrálně… O pomníku ví jen několik málo lidí… I díky své osamocenosti a zapomnění působí toto místo a pomník velmi silně a důstojně.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing