Bulletin č. 27/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 20. duben 2024 3:24

Jiří Rusnok, od dneška „kapitán“ ČNB – připomeňme si jeho minulost…?!

Zeman a Rusnok… Ministrem financí se po odvolání Mertlíka stal Jiří Rusnok, mimořádně tvarohovitýTV NOVA avers Vavra politik, známý mimo jiné tím, jak rychle stáhl před vládou svůj návrh, když mu jeho kolega, ministr průmyslu Grégr, pohrozil, že ho zničí. … „Jsme opravdu národem zločinců, máme nejvíce vězňů na počet obyvatel, jsme zločinci my, obyčejní občané? Nebo je zde zaveden zločinný systém s nefungující justicí, která postupuje v rozporu s Ústavou ČR a Listina práv a svobod jí nic neříká. Žaluji, žaluji stát za zločin, který spáchal na svých občanech, na investorech.“ Alena Vitásková, předsedkyně ERÚ.

… Zanedlouho poté se IPB složila, ČNB musela vyhlásit nucenou správu a banku bleskově převzala ČSOB. Tak skončil jeden ze symbolů klasického českého bankovního socialismu devadesátých let. Banka, která rozdávala úvěry kamarádům vedení, kteří nikdy nic nesplatili a dostali se tak k obrovskému majetku, banka, které vlastnila obrovské podniky, ke kterým se při jejím prodeji dostala Nomura. Ta vydělala obrovské peníze již jen prodejem Plzeňského Prazdroje do Jižní Afriky. Po pádu zruinované banky se k její infrastruktuře dostala velice výhodně ČSOB. Prodaná aktiva banky byla garantována českým státem a nedobytné pohledávky byly převedeny na státní instituce. Celkové ztráty způsobené pádem banky byly oceněny na téměř 68 miliard korun. Patří k pravidlům budování kapi­talismu v Čechách, že policie sice obvinila vrcholné manažery IPB z několika trestných činů, ovšem soud je po dvouletém projednávání zcela osvobodil.


Číst dál

Čeští úředníci v EU porušili etický kodex ve věci EIA - žádný trest, dálnice budou?!

BrexitDne 4.2.2016 otisklo ECHO 24 alarmující zprávu. Hrozilo i odstoupení eurokomisařky Jourové. Veřejnoprávní média tuto závažnou informaci zcela ignorovala. ČR a EK se dohodli a dálnice se tak budou stavět. Takovéto jednání je přesně to, co vzbuzuje nedůvěru k EU a jejímu vedení.

Velká Británie ještě oficiální žádost o vystoupení z EU nepodala. Referendum není závazné. Viditelně by dnes mnoho voličů nebylo pro vystoupení. Dost možná strana, která půjde do voleb s programem zůstat v EU vyhraje a žádost nebude podána. Lze očekávat, že do voleb proto Británie oficiální žádost nepodá. Brexit je tak novou šancí pro Británii i EU. Příliš štědře placených úředníků a množství legislativy je zhoubou. EU platí za příliš rychlé spojení Západu s Východem, které se pro společně sdílené hodnoty projevilo nutně negativně.


Číst dál

Vyjádření ředitelky školy PhDr. Ivanky Kohoutové, Ph. D., k nařízenému jednání ve věci porušení zásady rovného zacházení dle antidiskriminačního zákona

Kohoutova a studenti

Soud byl odročen z 3.8.2016 na 2.11.2016! (J.Š.8.7.2016)

http://www.petice24.com/petice_na_podporu_reditelky_szs_v_praze_dr_ivanky_kohoutove

Tuto kauzu sleduji od samého počátku. Ředitelka školy se žádného neetického jednání, natož porušení platných zákonů, nedopustila. Neetického jednání se naopak dopouští ombudsmanka Anna Šabatová, která ačkoliv je od začátku o této kauze dobře informovaná, stojí na straně prokazatelných lží. Skvěle tuto kauzu popsal Václav Klaus ml. ve svém komentáři Hezké prázdniny? Jak pro koho.

Praha 28.06.2016: Vyjádření ředitelky Střední zdravotnické školy, Praha 10,Ruská 91/2200, PSČ 100 00 k nařízenému jednání ve věci porušení zásady rovného zacházení dle antidiskriminačního zákona.


Číst dál

KS Brno: Otřesná kauza otce a syna Ryšánkových spěje ke konci

KS Brno Rysanek Miroslav 300616Dne 30.6.2016 proběhlo pár metrů od ČT Brno bez zájmů médií další jednání výslechem svědků. KS Brno Rysanek Patrik 300616Otec Miloslav je už na svobodě a opět pracuje jako dálkový řidič po 18-ti měsících nezákonné vyšetřovací vazby. Jeho syn Patrik zůstává stále ve vyšetřovací vazbě. Další jednání bylo nařízeno na 2.8.2016 od 9:00 hod. (č.258), kdy bude pokračováno ve výslechu dalších svědků.

Obhájce žalujících JUDr. Žižlavský se dostavil ověnčen zlatem - zlaté hodinky, zlatý náramek, zlatá tužka, 3 zlaté prsteny, jeden snad i s diamanty. Státní zástupce Mgr. Milan Richter se choval zcela nedůstojně – když mluvil, vstával až po mém upozornění, kdy soudce mlčel, hrál si často s mobilem. Bude zajímavé, jak se soud vypořádá s tím, že mrtvé tělo bylo nalezeno polonahé, bez zjevných známek těžkých poranění, které se ale objevily na fotografiích z pitvy? Soudce Mgr. Tomáš Kurfiřt mi na moji otázku ve věci odpověděl: „A vy o nějakém rozdílu víte?“ - „Čemu víc věříte svědkům, nebo fotografiím?“ - „Musíme se s tím popasovat a dát za pravdu důkazům, které mají větší objektivní váhu.“ – „Hodnocení důkazů nechte na nás“.


Číst dál

Kauza Michaláková: Jste-li nespokojeni s rozsudkem soudu v zahraničí, obraťte se na český soud jako ten nejspravedlivější na světě!

Michalakova(Vpravo LN 11.7.2016)LN PK Michalakova 110716

Případ bude znovu řešit i český soud. Okresní soud v Hodoníně by se měl zabývat norskými rozsudky a také úpravou péče o děti po rozvodu rodičů – Všichni čeští občané, kteří nejsou spokojeni s rozsudky nečeských soudů se proto mohou s důvěrou obrátit na české soudy a domoci se tak spravedlnosti pouze u českých soudů!

Norský soud potvrdil, že děti se k Michalákové nevrátí. Premiér Bohuslav Sobotka: „Verdikt norského soudu v kauze Evy Michalákové a jejích synů a norskou jurisdikci je třeba respektovat.“ - "Je třeba respektovat jurisdikci Norska a rozhodnutí norských soudů“. Premiér Sobotka má normální názor, ale je zvláštní, že v kauze dr. Altnera a Lidového domu se vedení ČSSD chová zcela opačně, kdy pravomocný rozsudek soudu nerespektuje. Škoda, že místo MS Praha nerozhodoval norský soud, ale to by vedení ČSSD jistě vymyslelo další lumpárnu – 337 milionů už je panečku nějaká „hodnota“, kam se na ni hrabou dvě malé děti! Inu sociální demokraté, pardon – nemravové! Níže připomínám otřesný případ Otíka Zatřepálka o kterém média a politici mlčí. K.Schwarzenberg: „Do Norska jsme už poslali tolik not, že už tam budou mít komplet Mou vlast.“


Číst dál

Šabatová už zase vyráží zachraňovat menšiny...

Sabatova AnnaŠabatová opět vyrazila na válečnou stezku. A zase kriminalizuje slušné lidi. Ať už opravdu táhne do háje!

Anna Šabatová je známa svými neúprosným postojem ke všem neřádům naší společnosti. Tedy přesněji řečeno ke všemu, co ve své zmatené mysli za neřády považuje. A doplácejí na to většinou slušní lidé. O případu dvou muslimských „studentek“ zdravotní školy už toho bylo napsáno tolik, že není třeba nic opakovat. Jenom připomínáme, že paní Šabatová za pomoci dalších lidskoprávních aktivistů dotáhla paní ředitelku, která je v tom s největší pravděpodobností zcela nevinně, až před soud. Stání se bude konat počátkem srpna!


Číst dál

Zvracet povoleno!

Zeman a VodickaReportéři ČT: Bojovníci bez střechy, aneb prezident vyznamenává darebáka a darebák prezidenta!

President Zeman dostal řád: „Dostal jsem řád, od Českého svazu bojovníků za svobodu, protože bráním svobodu názorů. Dialog musí být rovnoprávný a rovnost názorů třeba dodržovat. Ale u nás existuje pseudoelita, která své názory považuje za nadřazené ostatním.“

Elitu jejíž názory byly nadřazené ostatním jsme zde měli čtyřicet dva let. Komunistická elita si vytvořila na dodržování nadřazenosti prostředky, na které mnozí umírali nebo šli do lágrů a rodiny s dětmi vystěhovali. Podobné internacionální komunistické elity s nadřazeností ostatním s dostatečnými donucovacími prostředky fungují na této planetě dodnes. My se o nich ale nedokážeme zmiňovat. Naše média se zabývají pouze nadřazeným chováním nacionálního socialismu.


Číst dál

Jak Helena Vondráčková a Martin Michal na ČRo 2 v pořadu NEZATLOUKAT nezatloukali…

Michal Antonin MM HVNevím, zda je redaktorka Hana Švejnohová tak neinformovaná, či něco jiného, ale dávat ve veřejnoprávním rozhlase tak velký prostor takovým „informacím“ je docela „silná káva“. Poslechněte si těchto 50 minut pořadu NEZATLOUKEJ ze soboty 18.6.2016. Zeptejte se sami, proč nebyly určité otázky položeny a zda všechny vyslovené informace se zakládají na pravdě. Doporučuji odkazy na články níže.


Číst dál

Z mé korespondence s ČT: Libuše Rudinská versus Pavel Wonka

LN Wonka LR Vaclavova 200215Olga Sommerová: „Dokumentaristův první zákon je jeho etický kodex, protože pracuje se skutečností, kterou lze tak snadno manipulovat. Druhým zákonem je, že dokumentarista musí mít svého hrdinu rád, třetím zákonem je poctivé hledání pravdy o skutečnosti ve všech jejích aspektech. Dokumentarista slouží humanitě a demokracii, nikoliv sobě.“

Dne 7.5.2016 jsem napsal gen. řediteli Petru Dvořákovi. Dne 4.6.2016 mi odpověděl ředitel vývoje pořadů a programových formátů ČT Jan Maxa. Dnes jsem mu odpověděl: … Pokud etický kodex ČT nebyl porušen jak píšete, tak je na něm něco asi hodně špatně. Není divu, že o dokument není v kinech žádný zájem a poměrně rychle byl zapomenut. Bude-li dokument ČT odvysílán s následnou diskusí nezpochybnitelných osobností a odborníků, naplní ČT svoji veřejnoprávní roli. Bude-li odvysílán bez následné diskuze, bude to i Vaší odpovědností, dalším příspěvkem k relativizaci komunistických zločinů a pokračování šíření této špíny o statečném člověku, který vizionářsky předpověděl stav dnešní společnosti a příčiny, které k němu nutně povedou. …


Číst dál

Preferování nacistických zločinů je fíkovým listem komunistické hanby

Dablice napis pohrebisteNa horizontu české minulosti a současnosti - NENÍ FATA MORGANA         

Po té co Klaus a Zeman spáchali Opoziční smlouvu měli být vyškrtnuti z dalšího zájmuDablice Detsky hrbitov 1 veřejnosti. Kdo dnes spolupracuje s Klausem i po jeho amnestii, která uškodila občanům i státu je škodná. Chceme-li si i nadále škodit dělejme to jako při volbách v roce 1946, kdy jsme uvěřili komunistickým slibům, kteří je obrátili naruby. Národ ožebračili, ozbrojený puč provedli čtyři měsíce před červnovými volbami a před podvedenými občany. Potom jsme přes čtyři desetiletí museli jenom muset. Ve školách se trestat nesmělo, u dospělých to bylo naopak a na denním pořádku. Nedávno jsme zvolili  Klausova spoluhráče Zemana. Naše zapomnětlivost to je skluzavka do bolševického suterénu.


Číst dál

Jak opilí ruští vojáci zavraždili hajného Žíhlu

Zihla zavrazden sovetskymi vojaky deska 250616Je to smutná příhoda z doby krátce poválečné. V zájmu historické pravdy si však musímeZihla zavrazden sovetskymi vojaky pomnik v lese 250616 připomínat i tyto události. Osvobození, to byl i teror ze strany Rudé armády, i když se ho komunistická propaganda snažila zamlčet.

Na fotografii pamětní desky připomínající tento zločin Rudé armády jsem narazil dnes na Facebooku. Šokovala mě, a proto jsem začal pátrat po podrobnostech. V kronice jedné z nejstarších z trampských osad u nás Údolí Děsu se píše. „V květnu 1945 v Kodském polesí tábořili sovětští vojáci, kteří zde vypáčili okenice a dveře mnoha chat a sebrali primusové lampy, deky a další věci. V Srbsku u řeky, při chytání ryb pomocí granátů, zranili sovětští vojáci malého osadníka Mirka Hellera. V hájovně v Kodě zastřelili sovětští vojáci hajného Bohumila Žíhlu.“

Tato smutná událost se odehrála 27. května 1945, kdy hajný Žíhla byl zavražděn ožralými ruskými násilníky při obraně své rodiny. Tento brutální čin připomíná pamětní deska u kodské hájovny nedaleko Tetína v Českém krasu. Můžeme se domnívat, co se asi uvnitř stalo. Vodkou rozkurážení rudoarmějci si chtěli užít s paní hajnou, vyrabovat hájovnu? Těžko říci, ale tak nějak to pravděpodobně bylo. Jestliže hajný Žíhla byl nucen bránit svoji rodinu, za což zaplatil svým životem, tak to muselo být hodně zlé.


Číst dál

Neuvěřitelná lež Sonjy Baťové, manželky Tomáše Bati ml.!

Bata Tomas a JanV příloze LN Pátek ze dne 1.7.2016 se rozhovor se Sonjou Baťovou s názvem „Život Bata Jan head of Bata company 260739s Baťou“. Na str. 8. tvrdí: „Po smrti pana Bati převzal Tomáš vedení firmy.“ To je samozřejmě „lež jako věž“. Už dříve jsem zveřejnil originální dokumenty, kdy se jméno Tomáše Bati jn. ve vedení firmy vůbec po smrti Tomáše Bati sn. nevyskytovalo. Firmu po smrti Tomáše Bati sn. převzal jeho nevlastní bratr Jan Antonín Baťa a přivedl k nebývalému rozkvětu. Mimochodem Tomáš Baťa zahynul při startu na otrokovickém letišti v mlze. Nedbal varování pilota Broučka s tím, že musí odletět do Švýcarska za každou cenu a „zkrotit“ tam svého syna Tomáše, který neodváděl práci jak měl. Čili nepřímým viníkem smrti zakladatele firmy Baťa byl jeho syn. Chápu, že o tom nemá Sonja Baťová odvahu mluvit, ale nemusela by alespoň tak okatě lhát. Zde je video z položení základního kamene k vybudování nové továrny BaťaUSA (Belcamp, Maryland, cca 1939). Můžete vidět skutečného šéfa Jana Antonína Baťu. Komentáře netřeba!


Číst dál

Nové knihy - o Janu Antonínu Baťovi a dějinách Čechů a Slováků v Kanadě

The Story Czech and Slovaks in Canada aversANOTACE připravované knihy s pracovním názvem: S JANEM ANTONÍNEM BAŤOU LETADLEM A LODÍ SVĚTEM na základě deníkových záznamů a postřehů Vladimíra Krejčího, Waltera Karl Rechta a Josefa Kramoliše

Hlavní partner nakladatelství FOSFA, a.s. Břeclav - Poštorná spolupracuje na volném pokračování knihy Letadlem kolem světa, která vycházela z deníkových záznamů leteckého mechanika Josefa Engliše a částečně byla glosována poznámkami MUDr. Waltera Rechta. Oba provázeli Jana Antonína Baťu na jeho obchodní cestě kolem světa. Společnost, kromě posádky letadla (piloti Šerhant a Brtník, radiotelegrafista Bačovský), tvořili obvykle podnikatelé a cesty přispívaly k rozhojnění obchodních kontaktů, k propagaci iniciativ a vizí průmyslníka Jana A. Bati, který po tragickém skonu nevlastního bratra Tomáše – zakladatele koncernu BAŤA - převzal hlavní vedení firmy společně s jejími řediteli a rodinou.


Číst dál

Chlapy neberem naši policisté jsou outlocitní

„Jak bychom my policejní úředníci mohli mezi sebe přizvat policistu chlapa.“ KM

Oceňovaný důstojník se chtěl vrátit k policii. Jste moc silná individualita, odmítli ho. Že ani úspěchy z minulosti nejsou zárukou do budoucnosti, se na vlastní kůži přesvědčil bývalý policista Gustav Červený (47), který v roce 2014 odešel po 22 letech ze služby z rodinných důvodů a nyní se chtěl vrátit.

https://www.novinky.cz/domaci/407777-ocenovany-dustojnik-se-chtel-vratit-k-policii-jste-moc-silna-individualita-odmitli-ho.html

P.S.

Budou-li u PČR jen baby, nedivme se, že umí se zbraní jen přihlížet popravám bezbranných – viz Uherský Brod v květnu 2015!

J.Š. 28.6.2016



V Turecku nebyla genocida, v Čechách byla!

LN PS Genocida 010716V dnešních LN (Poslední slovo), píše Petruška Šustrová na konci článku „Genocidum?“: SD ztraty po vyhnani„Nejzajímavější mi na celé té věci přijde, jak úporně představite­lé Turecka, téměř stoprocentně podporovaní obyvatelstvem, brání zločiny osmanské říše, která je sama stihla odsoudit a většinou i potrestat (hlavní pachatelé byli povražděni v exilu, kam uprchli). Přičítám to malému či špatnému povědomí o minulosti, které lze lé­čit pouze všeobecnou vzdělávací kampaní s použitím masových mé­dií. Ale není proč se moc divit: ono se totiž úplně stačí podívat, jak češ­tí občané po šestadvaceti letech svobody vnímají vyhnání sudetskych Němců v roce 1945.“

Dodávám, že v Osmanské říší tragédii Arménů neřídil stát, pro nelze mluvit o genocidě. O té lze mluvit jen tehdy, pokud toto hromadné vraždění, okrádání a vyhánění cíleně řídí stát. To se stalo u nás po válce 1/3 obyvatelstva – sudetským Němcům, kdy jejich hromadné vraždění, okrádání a vyhánění probíhalo plně pod kontrolou státu, včetně krytí neuvěřitelných zločinů proti lidskosti, která „amnestoval“ prezident Edvard Beneš svými dekrety. Především on má na svědomí Lidice, Ležáky, likvidaci elity národa po atentátu na Hendrycha, kdy byl včas, opakovaně varován odbojem, aby atentát nebyl proveden, protože na atentát nemohl odboj adekvátně navázat. Dokud si toto nebudeme schopni přiznat, tak jako se ke svým zločinům přiznávají Němci, nebudeme moci patřit k vyspělým zemím a minulost se nám bude stále vracet.


Číst dál

Přehlížená historie se věčně nedá utajit

Vraždili Češi, ale masový hrob Němců označit nechtějí – z článku v časopise TÝDEN 19/2015 o neskutečných zvěrstvech, která byla Čechy páchána na nevinných lidech Mlčení nad hromadným hrobem, je děsivým svědectvím doby, ale i o nás. Dodnes se bráníme k těmto zločinům proti lidskosti se přiznat. Proto nás pronásledují s patřičným dopadem na morálku a stav společnosti. Zamlčování zločinů jen podporuje další v různých formách.


Číst dál

Slavnostní odhalení pamětní desky Alexise Prince z Croÿ

CM 9 pozvanka 250616Své devadesáté narozeniny oslavil ve Slabcích. Táhlo ho to domů, nedokázal si pomoci. „MaminkaCM 7 CZ CV Croy 250616 se vracet nechtěla“, vzpomíná Maximilian Croy. Nemohla zapomenout, že jí tam chtěli zastřelit děti, ale tatínek Slab­ce a tamní lidi i přes všechno, co se stalo, miloval. Až do smrti ho to trápilo. Jenže ne kvůli majetku, jak si lidi většinou myslí, ale kvůli domovu. Chtěl žít tam, kde měl kořeny, ale nemohl.“ Šlechetný a statečný člověk Alexis princ z Croÿ, čestný rytíř Řádu maltézských rytířů, zemřel 21. srpna 2002 ve věku 92 let. Veřejného očištění svého pošpiněného jména se nedočkal.


Číst dál

Koncert k 260. výročí narození a 225. výročí úmrtí Wolfganga Amadea Mozarta

Horovice Mozart pozvanka 240616„Když se svět hroutí sám do sebe, když se chvějí opory civilizace, je dobré vracet se k tomu, coMozart Wolfgang Amadeus v historii nepomíjí, ale naopak dodává odvahu, spojuje jednotlivce, utěšuje leč nezabíjí. Je dobré připomenout, že v historii libující si v destrukci působí i génius tvoření.“

Albert Camus, Poděkování Mozartovi, 1956

 


Číst dál

Vítaný host: Nejlepší časopis České republiky, stále inspirující!

Vitany host 2 2016… Odkazem zakladatele Lee Kuan Yewa a receptem na místní prosperitu je soubor přísných pravidel v kombinaci s velkou ekonomickou svobodou. Trest smrti za držení drog nebo vysoké pokuty za odhazování odpadků na ulici, přecházení na červenou a další pro nás relativně drobné prohřešky, jsou příkladem až nečekané represe. Jenže skutečná přísnost tkví hlavně v tvrdém vynucování všech norem, a to včetně těch, které pro nás mohou být až absurdní. …

Právě vyšlo č.2/2016. Přináším další ukázku s nádherným článkem o historii piva „Bavorsko bez piva? Jednoduše nemožné!“ a pozvánku na výstavu do kláštera Alderbach. V Babylónii, kdo si dovolil pančovat pivo, byl potrestán smrtí – utopením v sudu piva. Kolik sudů s lihovinami by bylo asi zapotřebí na potrestání všech viníků v tzv. lihové kauze v České republice? Jiná doba jiný mrav. Obávám se, že jeden sud s pivem a utopeným podvodníkem byl ten nejlepší zákon, další nebyly potřeba. Ušetřilo se na soudech a kvalita piva byla zachráněna. Není to aktuální inspirace pro ČR i Brusel? Tím nepožaduji samozřejmě trest smrti, ale více účinných zákonů menšího množství na úkor neúčinných, ve kterých se „utápí“ to, co kdysi v Babylónii vyřešil jednoduše a efektivně jeden sud s pivem. Kolik lidských životů by bylo zachráněno, ubylo by podvodů, zločinů a přibylo potrestaných podvodníků a zločinců. Níže připomínám několik zákonů z Chammurapiho zákoníku:


Číst dál

Zítra zahajujeme 18.ročník Letních táborů v Praskolesích

LTP avers 2016Poté co nás opakovaně žádají rodiče i babičky s dědečky, abychom udělali tábory i pro něLTP revers 2016 (děti prý o tom děti hovoří po celý rok), vyhovujeme jejich přání a přivítáme je na posledním 8.turnuse v srpnu. Už se těším na ranní rozcvičky a kdo koho bude budit:-)

 


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing