Bulletin č. 26/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 27. duben 2024 4:41

Tiskové prohlášení JUDr. Zdeňka Altnera ke koupi pohledávky ČSSD za jeho osobou

Sobotka a CSSDToto tiskové prohlášení bylo zaslané dnešního dne ČTK, TV NOVA a TV PRIMA. JUDr. Zdeněk Altner k němuO Kalouskovi dodává: "Postup ČSSD prokazuje, že je to ČSSD, která činí 16 let obstrukce a zneužívá práva a je absurdní, aby dlužník který dluží 338 miliónů, exekuoval věřitele pro 5 miliónů. Toto jasně prokazuje úctu ČSSD k právu a její výsměch spravedlnosti v této zemi."

Dnes zasedal Ústřední výkonný výbor ČSSD v Olomouci. Ze 190 členů se dostavilo pouhých 50,2 %(?!), což se zjistilo až po dlouhém počítání. Ministr Chovanec prohlásil: „Babiš je blázen“. Celým zasedáním se nesla jen kritika Babiše. Jeho kritikou prokazovali své „kvality“ především kandidáti do voleb. Téma Altner bylo zcela tabu, stejně jako téma Sobotka a Pokorný. Kritika do vlastních řad se děje jen potichu v kuloárech. Staří členové ČSSD prohlašují už nepokrytě: „Je to mafie!“ Svým chováním vedení ČSSD jen potvrzuje, že tomu tak skutečně je. Zajištění pozic, funkcí a „tučných korýtek“ je jediným skutečným smyslem jeho činnosti. Kauza dr. Altnera to ukazuje způsobem více než výmluvným.


Číst dál

Chovanec kryje zločince u PČR i mimo ni, stává se jím nutně sám!

Chovanec a PPVeřejnost se nikdy nedozví, který konkrétní Šlachtův záměr vyhodil u skutečných iniciátorů akce pojistky.

Ani stížnost 18-ti plukovníků ÚOOZ ministra Chovance nezneklidňuje?! Reorganizace policie: Česko se vydává spíše slovenskou cestou: „V zemích s nízkou politickou kulturou a silným klientelistickým prostředím se reorganizace policie provádí, když funguje příliš dobře a ohrožuje vyšetřováním politiky.“ – „Jednotka Scotland Yardu s neoficiálnín názvem „Ghost Squad“ (volně Oddíl duchů) postupně zmapovala a na četných videozáznamech zdokumentovala skupinu policistů, jak odevzdávají část drog zajištěných jedné kriminální skupině konkurenčnímu gangu výměnou za kufříky s penězi.“ – „Česká policie si bude rozhodnutím ministra vnitra Chovance nyní vybírat mezi uvedenými extrémními modelovými příklady. Zvenku to momentálně vypadá tak, že Česko se vydává spíše slovenskou cestou. S poznámkou na okraj, že zatím jen v policejní sféře“.


Číst dál

Jasná slova gen. Petra Pavla o Rusku a poslankyně Jany Lorencové o reorganizaci PČR!

Gen. Petr Pavel: „Hlavní hrozby jsou Rusko, rozvrácené státy a terorismus“. - „Pokud se podíváme na východ,Pavel Petr zásadní hrozbou je politika Ruska, která se za poslední dobu výrazně změnila. Jsme předmětem masivní informační kampaně a obyčejný smrtelník má problém si vybrat ze záplavy informací tu, která se nejvíce blíží pravdě.“

Jana Lorencová: „Otázek a nabízejících se odpovědí si lze položit celou řadu, ale jedno Lorencova Jana SNmají společné, ze všech nezaujatě uvažujícímu člověku vychází, že pokud vůbec by mělo být někdy o zrušení ÚOOZ uvažováno, v žádném případě to není teď, v této chvíli. Ve skutečnosti takovým rozhodnutím nebude ublíženo Robertu Šlachtovi ani jeho detektivům, nejvíc tím utrpíme my, občané.“

„ÚOOZ pracuje stále stejným stylem a výsledkem jsou do zdárného konce dotažené případy tzv. Lihové mafie, případy machinací s dotacemi z evropských fondů na ROP – Severozápad, ale i případy jako VIDKUN nebo aktuálně BERETA, které jsou, jak vidno, trnem v oku některým podnikatelům-lobbistům a na ně napojeným politikům. Patrné to bylo v posledně jmenovaném případu – ministr Chovanec a další politici se nepozastavují nad tím, že z ÚOKFK po celá léta unikají informace k prověřovaným osobám, že státní zástupkyně Dagmar Máchová maří prošetřování závažných kauz, nepozastavují se nad tím, že se k takovým informacím není schopen dostat GIBS, který je k tomu určen, ale zjevně je dráždí, že tyto kauzy (nutno zdůraznit, že z pověření státního zastupitelství) vyšetřuje Šlachtův ÚOOZ. ÚOOZ, který se politiků ani policejního prezidia předem neptá, zda si může dovolit danou kauzu šetřit, zda si může dojít pro toho či onoho politika nebo podnikatele. Neptá se jich, zda může uskutečnit domovní prohlídku u Ivana Langera, zda si může sáhnout pro ředitelku kanceláře premiéra Nečase, neptá se, zda může zasáhnout do machinací kolem solárních elektráren. Ctí totiž zákon. Má jediného pána, dozorujícího státního zástupce. A proto je státním zastupitelstvím tak ceněn.“ …


Číst dál

Česko jako ruská kolonie s gubernátory Klausem a Zemanem

http://www.protiztratepameti.cz/

Putin a Klaus… Před sedmi lety se k tehdejší hlavě státu Václavu Klausovi objednali ministr obrany,Putin a Zeman premiér a jeden z šéfů českých tajných služeb. Nesli mu výbušné informace o Robertu Rachardžovi: tedy, jak se později veřejnost dozvěděla, o nejdůležitějším ruském špionovi dopadeném na zdejším území. Rachardžo dlouhé roky sbíral zprávy o generalitě české armády a vypracovával psychologické profily vysokých důstojníků s důrazem na informace, které by je mohly kompromitovat a v budoucnu sloužit k jejich snadnějšímu verbování ruskou tajnou službou. Rachardžo zřejmě sestavoval také podobné profily některých českých politiků. Na jeho stopu Čechy navedli Američané, kteří na případu s českou kontrarozvědkou spolupracovali. Prezident může ze zákona úkolovat Bezpečnostní informační službu (BIS), je také nejvyšším velitelem armády, proto ho tříčlenná delegace chtěla upozornit, jak vážné bezpečnostní riziko Rachardžo představuje a co všechno svojí činností způsobil. Nešlo jen o nějaké „teoreticky možné hrozby“ a nepodložená tvrzení: v prezidentské kanceláři se tehdy zhaslo a na plátno byly promítány důkazy – sekvence ze sledování. Reakce Václava Klause přítomné zaskočila. …

Vojáci odjeli, agenti zůstávají


Číst dál

Ďáblický hřbitov: Oběti komunistického režimu si připomene pietní shromáždění

Dablice Detsky hrbitov 1Oběti komunistického režimu si připomene pietní shromáždění, které k uctění jejichDablice Detsky hrbitov 2 památky pořádá 26.6.2016 v 10:00 Sdružení bývalých politických vězňů SBPV na Čestném pohřebišti popravených a umučených politických vězňů v areálu hřbitova Ďáblice v Praze 8.

Shromáždění se každoročně koná k uctění památky komunisty popravených a umučených politických vězňů 50. let, odpočívajících zde ve hromadných šachtách. Součástí tohoto Čestného pohřebiště jsou také hromadné hroby nemluvňat vězeňkyň z Věznice Pankrác a navazující hromadné hroby s českými vlastenci včetně parašutistů, kteří provedli atentát na Reinharda Heydricha za druhé světové války.


Číst dál

Provádějí bývalí estébáci opět zločinnou reformu jako v roce 1990?!

Laube ZdenekVěc: Laube Zdeněk, expříslušník zločinné organizace StB, dnes náměstek ministra vnitra s generálskou hodností!
… Soudruh pan generál Laube byl pochopitelně takovýchto peripetií ušetřen! Dnes má pod palcem "reformu" policie, má plnou podporu ministra vnitra i policejního presidenta...! Svým způsobem jsem i rád, že jsem  tomu, co se zde, v této zemi, odehrávalo posledních 25 let nesloužil! Na to musí být sakra žaludek!  Viz. známé kauzy prorůstání organizovaného zločinu do státní správy a politiky!!! Jsem přesvědčen, že v kauze "REFORMA" nejde vůbec o policii a podmínky pro ní! Nad mediálními  výstupy "politických elit" jsem se usmíval! Ostatně, víc ani dělat nemůžu.  Jen čekat na to, co, kdy, kde a na koho bude "nalezeno a použito“! (Docela se těším!).


Číst dál

Haló noviny lžou jak tisknou už 25 let, slušný člověk se nestačí divit…?!

Reflex I HN 24 2016Kolik takových skrytých sympatizantů a kolaborantů se zločinnou ideologií v naší zemi asi ještě je?!Reflex II HN 24 2016 Kolik z těchto osob bylo nositelem členské legitimace KSČ? Proto trpěly statisíce rodin a umírali tisíce nevinných v boji proti komunistickému režimu?! Přát Haló Novinám je vyjádřením respektu k tiskovině, která propaguje zločinnou ideologii, která byla v mnohém horší než nacistická, obě odsuzuje i Ústava ČR a oceňuje ty, kteří se jim postavili na odpor. Není divu, že si v listopadu 2013 75% Sněmovny zvolilo svým prvním místopředsedou předsedu KSČM Vojtěcha Filipa, usvědčeného udavače StB, anonymně a za mlčení médií. Kdo byl skutečným vítězem tzv. sametové revoluce – NESAMET, který ničil a stále ničí naši zemi od roku 1948!

Postoj Jana Petránka v článku M.C.Putny Pád novináře Jana Petránka je také smutnou ukázkou charakterů doby…    


Číst dál

Celý humbuk kolem reorganizace policie byl jen manévr k zastření mimořádně závažné skutečnosti

Slachta a samopalTou byla zpráva o soudním rozhodnutí ve prospěch ČSSD: ČSSD nemusí platit stamiliony za vítězství ve sporu o Lidový dům právníkovi JUDr. Zděnku Altnerovi. Hrozilo, že na veřejnost bude silně naštvaná, bude se propírat socanská moc, která si dokáže vymoci i potřebné soudní rozhodnutí, a to i přes pravomocný rozsudek! Něco v demokratických zemích naprosto nevídaného, neslýchaného a nepředstavitelného. Proto se reorganizace policie musela udělat rychle, tajně a potichu, i za cenu naprosté nedokonalosti, bez informace neobejitelných orgánů (nejen vláda podle koaliční smlouvy, ale hlavně státní zástupci!) Vyšlo se s tím záměrně jako s bombou, která jako "červený hadr", zaujme veřejnost, Babiše a nakonec i ty státní zástupce. Po několik dní se bude mluvit jen o tom, a mezitím verdikt soudu, ušitý podle pravidel poslušnosti justice staropolitikům, upadne v zapomnění. Zvlášť, když potom ještě podráždí celým svým tvrdohlavým chováním i podpisem dokumentu ministr vnitra Chovanec Babiše. A Fiala v OVM přiskočí s neobvyklou tvrdostí řečmi o špatném politikovi Babišovi a o jeho nevyrovnaném rozpočtu (další téma do dlouhé diskuse?). To asi bylo i na Kalouska moc. Kromě toho všeho - začal předvolební boj, a toto se hodí! Jenže komu?


Číst dál

Nádherný rodinný den 2016 na Čapím hnízdě

Capi Hnizdo avers 180616V sobotu 18.června 2016 jsem poprvé navštívil farmu Čapí hnízdo u Olbramovic - další CP Babis a detiročník Rodinného dne. Pořadatelé odhadli účast na cca 5000 lidí, takřka dvojnásobný nárůst oproti loňsku. Perfektní organizace jako kdysi u Bati, úsměvy, pohoda, šťastné děti i rodiče a k tomu báječné počasí.

Byla možnost registrace předem, ale každý byl vítán. Z přiloženého programu vidíte sami jeho bohatost, kdy si přišla na své celá rodina. Při výrobě ptačích budek rodiče téměř nepustili děti k díluJ Popsaly si je a večer odvezly domů. Na Čapím hnízdě vládl skutečně evropský duch, byla slyšet i angličtina: Táta volá: „Come here“ a synek odpovídá „A proč“J Letecký akrobat Martin Šonka nadchl malé i velké. Andrej Capi Hnizdo revers 180616Babiš se procházel mezi návštěvníky v naprosté pohodě, kdy svůj sendvič jedl snad hodiny. Sotva ukousl, další prosba o společnou fotografii. Čerpal energii pobytem mezi normálními lidmi, stejně jako tomu bylo u mne. Jenom mne překvapilo, že jsemCP Babis a rodina nezahlédl ani jednoho poslance z Hnutí ANO, ale třeba jsem je přehlédl. Učiňte si sami dojem z přiložených fotografií a přijďte s dětmi příští rok.

Návštěva Čapího hnízda je i estetickým zážitkem z krajiny, která Čapí hnízdo ideálně doplňuje. Určitě je to dobrý tip na rodinný výlet. Celý areál je přístupný veřejnosti zdarma. Ekocentrum bude od prázdnin - mimo pondělí - přístupné každý den. Je oddělené od hotelového areálu. Vše je možné si prohlédnout. Pochopitelně, že vše má určité hranice vzhledem k hotelovým hostům. Je třeba dodržovat psaná i nepsaná pravidla. Restaurace nemá lidové ceny, ale ani přehnaně vysoké. Kvalita musí mít svoji cenu. Jako dárek jednou za čas je to skvělý tip. Mimochodem se návštěva Čapího hnízda nechá spojit s návštěvou nedalekého zámku Vrchotovy Janovice.


Číst dál

KONCERT- poděkování MOZARTOVI

Když se svět hroutí sám do sebe,Mozart Wolfgang Amadeus

když se chvějí opory civilizace,

je dobré vracet se k tomu,

co v historii nepomíjí,

ale naopak dodává odvahu ,

spojuje jednotlivce,

utěšuje leč nezabíjí.

Je dobré připomenout ,

že v historii libující si v destrukci

působí i génius tvoření.

 

Albert Camus, Poděkování Mozartovi, 1956


Číst dál

Jak americkou Demokratickou stranu ovládla nová levice

Tato analýza vyšla v Kontextech 3/2016. Vychází z práce Scotta S. Powella Tichá revoluce: „Jak Demokratickou stranu ovládla nová levice z roku 2015“. Je zde analyzován vliv aktivisty Saula Alinsky. Prezidentští kandidáti za Demokratickou stranu v roce 2008, Hillary Clinton a Barack Obama, jím byli ovlivněni a využívali jeho postupů. Hillary Clinton o Alinském během svého studia na univerzitě napsala práci s názvem EXISTUJE POUZE BOJ... Analýza Alinského modelu. V této práci jej idealizuje a zařazuje jej mezi své další hrdiny: Martina Luthera Kinga, Walta Whitmana a Eugene Debse. Během funkčních obdobích Billa Clintona byla tato práce držena v tajnosti. Barack Obama se po vystudování univerzity přestěhoval do Chicaga, kde pracoval v organizaci, u jejíhož vytvoření byl Alinsky. Tuto práci doplňuje práce Helmuta Sahelského: „Jak odstranit systém: Strategie dlouhého pochodu institucemi z roku 1971 analyzující vliv nové levice na vývoj v Německu.“


Číst dál

Brexit je výzvou k občanské angažovanosti každého z nás ve vlastním zájmu!

BrexitVenkov neználek: Referenda negativně ovlivňují dva druhy občanů. Nezodpovědní a lidé nedostatečně informovaní. Na ty druhé bych ukázal do VB, protože, jak se domnívám, konservativní venkov žije stále nebo si přeje, aby VB byla tou Británií jakou kdysi bývala a referendem vyjadřují, aby tomu tak bylo. Místo referenda mají rozhodovat, zvolení poslanci, kteří jsou lépe informováni nežli sice ve VB zodpovědná veřejnost, ale v tomto případě venkov zahloubaný ve svých vizích z minulosti.K.Mrzílek

Všimněte si, že se vůbec nemluví o Rusku. To má nepochybně nemalý podíl na postoji obyvatelstva Velké Británie. Ruská masivní dezinformační kampaň v západní Evropě, nemůže být bez účinku. Rusko může obnovit svůj vliv jen při nejednotnosti Evropy. Nigel Farage a Mary Le Pen se radují, jsou roky podporováni Ruskem a významně mu pomohli v jeho neutuchající snaze o narušení jednoty EU. Bez jednotné a silné EU, budeme proti Rusku a jeho stále více narůstajícímu vlivu na ČR, bezbranní. Velká Británie ještě oficiální žádost o vystoupení z EU nepodala. Velkou část ekonomických výhod ztratí. Bude zajímavé sledovat chování voličů při dalších volbách do parlamentu. Vůbec není jisté, že vyhrají stoupenci brexitu.


Číst dál

Baťa, klíč k úspěchu

Bata Tomas a JanLidé se mě pořád ptají na systém Baťa. Myslím, že bude dobré připomenout některé z myšlenek a nápadů mého dědečka k tomuto tématu. Tento článek přiblíží čtenářům systém Baťa ze vzdělávacího a praktického hlediska. Klíčem k úspěchu je znalost. Nejlepším způsobem, jak zajistit znalosti je vhodná kombinace práce, studia, školení a relaxace.


Číst dál

Bitva o Británii Memorial Day 2016, Capel-le-Ferne

Svobodné československé letectvo – Připomenutí Čechoslováků, kteří sloužili v RAF ve II.světové válceI

Sobota, 3. července 2016

https://fcafa.wordpress.com/2016/06/21/battle-of-britain-memorial-day-2016-capel-le-ferne/

* * *

Kdy natočíme celovečerní film o jediné, čs. maršálu britského letectva gen. Karlu Janouškovi?!

* * *



I soudci umí plakat a spravedlivě rozhodnout

Minulý týden jsem náhodně navštívil jednání jednoho soudu v Praze. Otec rodiny se už tři roky neúspěšně soudil s jednou velkou cestovní kanceláří za neuvěřitelně zpackanou dovolenou s manželkou a čtyřmi dětmi. Jeho advokát se nedostavil. Soudce vyzval žalobce, zda se chce písemné vyjádření doplnit. Zažil jsem něco, co ještě nikdy během stovek soudních jednání. Žalobce hovořil cca 15 minut, selhal mu hlas, rozplakal se, kdy se mu trauma z dovolené vracelo. Měl jsem také „nakrajíčku“. Podíval jsem se na tři soudce, všem se leskly oči. Porada před vynesením rozsudku trvala nezvykle dlouho. Soud dal žalobci za pravdu.


Číst dál

Co je spravedlnost?

Benedikt Papez

… Spustit uzdravující lavinu odpuštění. To patří k Roku Milosrdenství. Ano ten nás zve, abychom ukončili staré spory, odpustili staré křivdy, smířili se a dali příležitost začít znovu. Odpouštět druhým je podmínkou pro získávání odpuštění pro sebe. …

Papež Benedikt říká: „Spravedlnost je nejvyšší mírou lásky, zatímco láska je plnou mírou spravedlnosti.“ Požadavek spravedlnosti musíme prakticky překračovat milující a milosrdnou náklonností k druhému. Kvůli přežití našich vztahů i v celé společnosti může být nutné odpustit i těžká obvinění proti spravedlnosti a opět se smířit. Odpuštění, smíření a milosrdenství i v bezvýchodné situaci nabízí východisko a novou budoucnost, protože způsobuje něco, samo o sobě nemožného, když promíjí, co je z hlediska spravedlnosti neprominutelné.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing