Bulletin č. 25/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 25. duben 2024 12:00

Utajené odhalení bezejmenné pamětní desky o největším masakru v době míru, děsivějšího než Lidice, na území bývalého Československa!

Olomouc 3 tabule 160616

Lidice 11.6.1942: nacisty popraveno 173 mužů (nejmladší 14 let, nejstarší 84 let). Švédské šance 18.6.1945: Čechoslováky povražděno 267 lidí (73 mužů, 120 žen a 74 dětí, včetně batolat!). Hlavní pachatel a organizátor, kolaborant s nacisty Karol Pazúr byl nejprve odsouzen, poté komunisty osvobozen, stal se předsedou Svazu protifašistických bojovníků, zemřel jako alkoholik. Následnickou organizací je dnes Svaz bojovníků za svobodu, jehož předsedou je Jaroslav Vodička, ředitelkou pobočky v Lidicích je Jana Bobošíková.

Pietní akt se konal na Ústředním hřbitově města Olomouc. Přítomna byla ČT, ČTK, regionálníPrerov BEZ SANCE TV a místní tisk. V Událostech ČT28 zpráv se na tento pietní akt místa nedostalo (zato 7x veřejnoprávní ČT informovala o koncertu Paula McCartneyho). ČT byla na místě, redaktorka mi sdělila, že bude vysíláno večer ve zprávách z regionu na ČT24 od 18:00 hod. Ze 13 zpráv opět ani jedna. Přitom ČT 24 sám sebe uvádí jako „nejdůvěryhodněji zpravodajský web v ČR“… Celý nevysílaný rozhovor ČT s historikem Františkem Hýblem je součástí videa níže. Stále se bojíme pravdy o své minulosti a svých vlastních zločinech. Ani po 71 letech nemáme odvahu napsat na pamětní desku jména všech zavražděných žen, dětí, batolat a pachatelů či jen popsat co se událo za hrůzu. Vojáci slíbili, že se pokusí pomocí detektoru nalézt dvě zinkové krabice, kde je uchován popel povražděných vojáky čs. armády gen. Ludvíka Svobody. Poslechněte si pravdu, která vítězí pomalu, ale jistě. Věřme, že nebude trvat dlouho a bude skutečně platit heslo „Pravda vítězí“ a ne „Pravda vítězi“. Podrobný jmenovitý seznam všech 267 obětí s fotografiemi naleznete v knize Františka Hýbla Krvavá noc na Švédských šancích nedaleko Přerova 18.a 19.června 1945. Je k dostání v informačním centru města Přerova.

 


Číst dál

Ležáky, Lidice - odplata za likvidaci zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha

Lidice obeti… Spojenci Benešovi masivně vyčítali kolaboraci Čechů s nacistickým režimem v Protektorátu Benes EdvardČechy a Morava a obviňovali je proto z příliš malého odporu a výrobu zbraní pro III. Říši, které skvěle probíhala. Benešova kalkulace byla výzva k reakci Hitlera atentátem na Heydricha. Český odboj odmítal atentát z důvodu očekávané drastické reakce Hitlera už od počátku. Beneš chtěl co nejvíce českých oběti, aby opět získal spojenci na svoji stranu! Tak se také stalo. …

Velvyslanectví České republiky promítne film "Cesty dětí" na toto téma dne 22.6.2016. Penzinger 11-13, 1140 Vídeň, večer věnovaný osudu obyvatel obou měst, které byly zničeny jako odplata za násilnou smrt Heydricha v červnu 1942.


Číst dál

V Lidicích jsme si 11.6.2016 připomenuli 74.výročí vyhlazení i zmizení 3397 sudetoněmeckých měst a obcí

Lidice 1 muz a seznam 110616Při úvodním projevu prezidenta Zemana mne zaujal muž, stojící v naprostém klidu s velkým Lidice 3 nadpis seznam 110616transparentem a nápisem VYVRAŽDĚNO. DEPORTOVÁNO. VYPÁLENO. VYHLAZENO. VYMAZÁNO Z MAP. Bydlí na Kladensku a o této děsivé minulosti se dozvěděl teprve nedávno. Považoval za svoji povinnost připomenout i „Lidice“, které máme na svědomí my. Mlčky se z místa projevů přesunul k pomníku lidických dětí a následně k místu, kde probíhaly koncerty. Nikdo ho nenapadl, naopak u mladých lidí vzbudil zájem svým seznamem už neexistujících měst a vesnic našich bývalých spoluobčanů. Před takovým činem na takovém místě a takovou formou mohu jen smeknout. Níže se můžete podívat na čtyři videa – projev prezidenta Zemana, předsedy SBZS Vodičky a poněkud trapné a nedůstojné dvě vystoupení zpěvačky Heleny Vondráčkové.


Číst dál

Pietní setkání u příležitosti Dne památky obětí komunismu

Vážená paní, vážený pane,

z pověření ředitele ústavu K 2001 Jana Kratochvila si Vás jménem zapsaného ústavu K 2001 dovoluji pozvat na pietní setkání u příležitosti Dne památky obětí komunismu.

Setkání se bude konat v neděli 26. 6. 2016 v 15:00 hodin u Památníku účastníkům protikomunistického odboje a obětem komunistické zvůle v městské části Brno-Bohunice.


Číst dál

Výzva učitele dějepisu mládeži

Dobrovolná domácí příprava

oslovte členy své rodiny a napište záznam rozhovoru o konkrétní historické události nebo období našich moderních dějin (viz. seznam). Zájemci mohou svá zjištění prezentovat ve škole. P.S.: pokud nebude nikdo ve Vaší rodině ochotný k tomuto rozhovoru, nenaléhejte, často jsou to nepříjemné záležitosti. Díky za Vaši snahu. Seznam událostí: Odsun/vyhnání německého obyvatelstva 1945/46, Nástup komunistické moci na jaře 1948, Vznik JZD, Politické procesy 50. let, Měnová reforma 1953, Smrt Stalina a Gottwalda, Kulturní život konce 60. let (hudba, divadlo…), Pražské jaro 1968, Vojenská invaze do ČSSR v srpnu 1968, Československo v 70. a 80. letech (kultura, sport, záliby, odpočinek...), Rok 1989 a protesty proti komunistickému režimu, Konec komunistického režimu, Svobodné volby 1990, Rozpad Československa 1992.

Marek Kopecký učitel dějepisu ZŠ Vrchlabí


Číst dál

Ředitel Českého rozhlasu René Zavoral zasedl v porotě organizace českých dezinformátorů

Pavel PetrPředseda Vojenského výboru NATO Petr Pavel: „Výdaje na obranu, přestože se zvýšilyZavoral Reneoproti předchozím letům, výrazně zaostávají za růstem HDP.  Pokud cítíme bezpečnostní hrozbu, mělo by se to odrazit na přístupu k naší obraně a spojencům. Ruskou propagandu vidím jako plíživou nákazu. Je to jako plyn, který není vidět a zabíjí za nějakou dobu."

V rámci programu programu Kremlin Watch si Vás dovolujeme upozornit na následující skutečnost. Takzvaná „Asociace nezávislých médií” uvádí, že v její porotě zasedl ředitel Českého rozhlasu René Zavoral (dále Jaroslav Plesl šéfredaktor MFDnes, František Cinger redaktor Práva, Radomír Pekárek šéfredaktor První zprávy.cz, Vladimír Skalský ředitel Slovenského domu a Stanislav Novotný předseda Asociace nezávislých médií. J.Š.). Pokud by se toto tvrzení prokázalo, šlo by o velmi závažné zjištění. Jde totiž o sdružení, které dává dohromady české dezinformátory a zastánce putinovského režimu. Předsedou „Asociace nezávislých médií" je pan Stanislav Novotný – osoba, která otevřeně obhajuje Putinovo Rusko.


Mezi zakládající členy „Asociace nezávislých médií" patři:


Číst dál

Altner podal stížnost Ústavnímu soudu ČR

Sobotka a CSSDOstuda ČSSD ve věci nerespektování pravomocného rozsudku jeho vedením je stále větší. Od pravomocného rozsudku 31.3.2016 už dr. Altner obdržel k dnešnímu dni 232 ks úřední pošty – cca. 3 dopisy denně?! Převážně se korespondence týká kauzy ČSSD a trestní stíhání „uprchlého“ OS Praha 10.

NS ČR potvrdil odklad vykonavatelnosti z důvodů možné závažné újmy pouhou krátkou citací zákona, žádným věcným zdůvodněním?! Zato ČSSD z peněz které ji nepatří splácí údajné dluhy dr. Altnera bez jakékoliv nezávislé kontroly! To ale závažná újma už není! Na tu má právo pouze politická strana, ne občan. Konečný verdikt lze očekávat až po podzimních volbách. Pokud do té doby přestane ČSSD existovat, nebude už nikoho, kdo by utrpěl závažnou újmu. Tu si způsobuje sama sobě ČSSD, resp. její vedení, kdy mnozí z něho by měli sedět už dávno někde jinde. Podzim bude nepochybně „horký“. Ukáže čeho je snaše společnost ještě schopna ve smyslu řešení stále závažnějších problémů či schopnosti i nadále snášet chování politiků, kteří by ve vyspělých zemích už dávno skončili a chodili „kanálama“. Jsme stále zemí, která nezná stud a osobní odpovědnost. Dokud si budou politici moci ohýbat právo podle svých potřeb, neočekávejme zlepšení. Výkon práva a spravedlnosti v rukou politiků vede jen ke konci státu, demokracie a svobody.


Číst dál

Nejvyšší soud ČR 21.6.2016: V Prešově prokurátor dělal těžkosti; jak to bude v Brně?

Vojenský soud v Brně poslal v roce 1953 na 30 měsíců nepodmíněně do vězení Ondreje Petra (nar. 1927) z Košic za to, že pro své svědomí a náboženské vyznání svědka Jehovova odepřel vykonat vojenské cvičení. V roce 1960 ho vojenský soud v Košicích odsoudil z téhož důvodu na 4 roky, rovněž nepodmíněně. V roce 1991 soudy svá rozhodnutí přehodnotily: v prvním případě žádný nový trest nebyl uložen, avšak výrok o vině zůstal nedotčen. V druhém případě byl trest snížen na 1 měsíc odnětí svobody. (Přitom soud neuvedl, zda podmíněně, či nepodmíněně.)


Číst dál

Tisková zpráva JUDr. Zdeňka Altnera ze dne 13.6.2016 k podání návrhu na pozastavení činnosti ČSSD!

CSSD podiumAčkoliv byla oslovena hlavní média, žádné nepřináší plné znění tiskové zprávy a plné zněníAltner TK Manes 290116 podání návrhu na pozastavení činnosti ČSSD. Podnět byl adresován Vládě ČR, prezidentovi ČR, na vědomí poslanecké Sněmovně, kontrolnímu výboru Sněmovny, všem poslancům a Evropské komisi. Připomínám i PETICI na pozastavení činnosti ČSSD ze dne 15.9.2014, která nic neztratila na své aktuálnosti. Současné vedení ČSSD zcela pošlapalo zásady, na kterých strana vznikala. Jedná podvodně, veřejně lže a ignoruje pravomocné rozsudky. Jakákoliv vedením vyslovená slova jsou tak nedůvěryhodná. Jakou má asi ČSSD členskou základnu, když ke skandálnímu jednání vedení poslušně mlčí? ČSSD se tak odvolila sama u slušných občanů.


Číst dál

Akce Šlachta a právní stát na kolenou

Zeman a svazackyJako státní převrat - Protiústavní nesmysl - Kdy to všechno začalo - Právní stát může počkat – OKD: Sobotka, Bakala, Mládek - Zachraňte premiéra Sobotku

Policejní prezidium připravilo v utajení, a mimo jakoukoliv odbornou diskuzi a veřejnou kontrolu, zásadní reorganizaci kriminální služby. Fakt sám o sobě výjimečný a podivný.

Už jenom proto, že v ústavním pořádku České republiky nelze vnímat kriminální policii jinak, než jenom jako součást „orgánů činných v trestním řízení“, kde konání policie je v každém kroku pod kontrolou státního zastupitelství a v předepsaných úkonech pod rozhodovací pravomocí soudu.


Číst dál

Tichý výlet pana Bělobrádka do USA

… Vicepremiér přesto jako by s námi v Americe vůbec nebyl. Jeho cesta připomínala spíš soukromou dovolenou. Při ná­vštěvě v továrně společnosti Tesla vůbec nepromluvil, na Stanfordskou univerzitu ani nedorazil, v Berkeley opět nepromluvil a v Applu třemi nevhodnými větami málem zrušil celé jednání. …

Silicon Valley a společnos­ti, které tu podnikají, určují budoucí globální trendy v nejperspektivněj ších oblastech průmyslu a technologií. Tuhle obecnou citaci si nechal vicepremiér pro vědu a výzkum Pa­vel Bělobrádek umístit na stránky Úřadu vlády po svém návratu z cesty po Spojených státech. Asi bych mu odpustil, že v ní není nic konkrétního. Ono logicky ani být nemůže, když předseda lidovců na místě nic konkrét­ního neudělal. Když jsem si následně přečetl, že „iniciátory cesty byli poslanci hnutí ANO“, a proto určitě stojí za jeho „lynčem“ v novinách, nemohl jsem mlčet. Počkal jsem trochu, až se přehnalo šílenství kolem „antitabákového“ zákona a srovnal si myšlenky.


Číst dál

Hrad Točník: Konrad Kyeser – vernisáž výstavy

V neděli 12.června od 17:00 hod. proběhla vernisáž výstavy o zakladateli vojenské techniky Konradu Kyeserovi. Jeho stěžejní dílo Bellifortis bylo základním dílem po mnoho staletí. Jeho vynálezy využíval i Jan Žižka. Video níže s poutavým vyprávěním kastelána Petra Zemánka jistě zaujme i informacemi, které pro většinu veřejnosti jsou neznámé. J.Š. 15.6.2016

 



... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing