Bulletin č. 23/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 26. duben 2024 8:02

V kauze otce a syna Ryšánkových se justice i nadále chová jako v kauze Jiřího Kájínka či dr. Milady Horákové!

KS Brno soud 280416Připomínám můj článek ze dne 29.4.2016 o průběhu soudního jednání u KS Brno. V měsíčním vyhodnocování byl s odstupem na prvním místě čtennosti. Justiční zvůle pokračuje už 19-tý měsíc! Otec byl propuštěn, syn Patrik zůstává nadále ve vězení! ZDE si můžete přečíst odůvodnění stížnosti státní zástupkyně JUDr. Ludmily Doležalové (ta co se nechtěla nechat vyfotografovat) k VS Olomouc ze dne 29.4.2016. Žádný spravedlivý soud by nemohl dát za pravdu takovému blábolu státní zástupkyně! ZDE usnesení I. VS Olomouc, ze dne 17.5.2016. ZDE usnesení VS Olomouc II ze dne 17.5.2016. Patrik Ryšánek nemusí unést psychický tlak pramenící z vědomí neviny při jeho slabší psychické odolnosti. Potom bude na vině jak státní zástupkyně Doležalová, tak senát VS Olomouc. Budou opět za napáchané škody justicí platit daňový poplatníci, nebo za takovou zvůli konečně známí pachatelé z řad justice?!


Číst dál

Prezident uděluje milost recidivistovi. Neposílá ho na předčasnou smrt stejně jako ty, kterým ji neudělí?

Zeman NO Hrad„Ne klid a podřízenost vůči vrchnosti je první občanskou povinností občana, ale kritika aRicar a Jourova stálá demokratická bdělost.“ Otto Brenner 1968

Gauneři jsou předčasně propuštění z vězení z rozhodnutí soudu, nebo dostávají milost, nebo nejsou vůbec odsouzeni. Taková je česká justice. Prezident Zeman svoji justiční politikou tento stav jen podporuje a zhoršuje.

… Mimo jiné opakovaně řídil auto bez řidičského průkazu a nenastoupil do vězení. Trpí cukrovkou, v minulosti nespolupracoval s lékaři. … Podle hradního mluvčího žádost o milost splňovala všechna kritéria. Ministr o milostech nerozhoduje, dodal. Přihlédl prý k závažnému stavu omilostněného. Podrobnosti o odsouzeném ani o nemoci nezveřejnil. … Prominuté tresty týkají toho, že muž opakovaně řídil osobní vůz, ačkoliv nikdy nebyl držitelem řidičského oprávnění a soudy mu dříve uložily mimo jiné i zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. V září 2014 nenastoupil bez závažného důvodu do desetiměsíčního výkonu trestu a do vězení se dostal až poté, co ho o déle než měsíc později zadržela policie.

Muž ovšem s lékaři v minulosti nespolupracoval a léčbu odmítal, například ani přes naléhavá doporučení chirurgů nenastoupil do nemocnice a svévolně si zredukoval dialýzu ze tří na dvě týdně. Právě z důvodu trvale odmítavého postoje odsouzeného k léčbě ministr Pelikán žádost o milost už jednou zamítl, a to loni v červnu.

Zeman před prezidentskými volbami v roce 2013 řekl, že nebude vyhlašovat amnestie a nebude udělovat milosti s výjimkou striktně omezeného okruhu humanitárních případů. Pravomoc v udílení milostí převedl na ministerstvo spravedlnosti. První milost udělil v únoru, i tehdy omilostnil muže ze zdravotních důvodů.


Číst dál

Osel měsíce června ústavnímu soudci Vojtěchu Šimíčkovi

YustitiaDalší Šlachtova blamáž - Kramný - Politika je čistá - Přečin závadového lajku - Nařízený odposlechSimicek Vojtech považuji za zákonný a myslím si, že Ústavní soud na tom nemůže nic změnit - Kdo lže, ten krade, kdo šifruje, ten…

Toto ocenění přišlo hned na začátku měsíce, ale když si prostudujete laureátův výkon, uznáte, že jsme prostě nemohli jinak. Jak referováno, obviněné ve Velkém čarodějnickém procesu (aka RWU) podaly ústavní stížnost proti rozhodnutí Nejvyššího soudu. Soudcem zpravodajem Vojtěchem Šimíčkem byla nyní tato stížnost odmítnuta jako předčasná. Kdo nám vysvětlí souvislost mezi obsahem ústavní stížnosti a tímto závěrem, získá nárok na bezplatnou exkursi do redakce našeho blogu. Do Brna blahopřejeme, oslí uši jsou již druhými, které od nás tento velikán českého práva obdržel; bude si je moci nasazovat v tandemu.


Číst dál

Kauza prof. Evy Sykové ukazuje jak hluboko naše společnost mravně klesla!

Sykova EvaPondělní Reportéři ČT nám opět připomněli, v jakém morálním bahně stále žijeme a vězíme, jak nejsme stále schopni zbavit se totalitního komunistického moru, který trvale zasáhl naše myšlení, chování a způsoby. Nevyhýbá se ani těm, kteří by měli být našimi nezpochybnitelnými vzory – tedy lékařům.

Několik citací z reportáže: „V USA vás za takovéto naprosto neetické chování vyhodí. Tady ne. Česká nátura je jiná a bohužel tomu napomáhá i to legislativní prostředí, které zde je.“ – „Ano, takovéto jednání nás dostává mimo civilizovaný svět.“ – „Nemusím vystudovat lékařskou etiku abych pochopil, že se jedná o naprosto zavrženíhodnou věc.“

Jiří Drahoš předseda ČSAV: „Tato věc není zcela v pořádků.“ A co je na takové zrůdnosti proboha v pořádku?!


Číst dál

DOX: Evropu mění migrace a uprchlíci: EU, národní státy, občanská společnost

DOX Sobotka Jourova 300516Faulkner: „Minulost nikde nekončí.“

Náročné pondělí v DOXu (9:00 - 19:00 hod.). Skvělé diskusní příspěvky zejména lidí zeDOX Jourova 300516 západu a Balkánu. Časový harmonogram se dodržel až na závěrečné půlhodinové zpoždění eurokomisařky Jourové a premiéra Sobotky. Smutné, že se ani jeden z nich neomluvil. ZDE naleznete program. Přináším několik zajímavých postřehů.

Karel Schwarzenberg: „Člověk je masožravá opice, rád se zabíjí. Dělá nám to potěšení. Potřebuje nůž nebo kámen. Pořád mu to bude dělat radost.“ Evropě chybí solidarita. Srbsko: etnické čistky, zvládlo bez problémů 800.000 uprchlíků. Uprchlíci tvoří 0.2% obyvatelstva EU – selhání správy.


Číst dál

Mezinárodní den očkováním poškozených 3. červen 2016

Svicka ockovaniVčera jsem navštívil TK Společnost pacientů s následky po očkování, z.s. na Kavčích horách TK Ockovani panel 310516v restauraci „U Rohlíku“. Přišla pouze redaktorka deníku BLESK. ČT natáčela, ale kameraman mi nebyl schopen říci kdy a kde bude vysíláno? Tisková zprávaOtřesná svědectví k šířeníProhlášení k mezinárodnímu dni poškozených očkováním.

"...dovoluji si vás pozvat na webovou stránku www.lightacandle.eu (Zapal svíčku). Je velmi důležité si připomenout všechny oběti očkování, všechny ty, kdo byli poškozeni nebo dokonce zemřeli na následky po očkování. Většinou ani nebyli informováni o možnosti nežádoucích účinků očkování. V mnoha případech, což je ještě horší, se podrobili povinnému očkování. To jsou ti, kteří zaplatili svým zdravím nebo životem pro udržení dogmatu bezpečnosti očkování..."


Číst dál

Babišův přehled polistopadové korupce bez komentáře

Výňatky z vystoupení Andreje Babiše: "Takže, pane Bendo, prostřednictvím paní předsedající, vy tady sedíte 24 let, tak já se ptám, co jste tady řešili z těch tunelů polistopadové historie naší země (...) Vy jste tady řešili kupónovou privatizaci, Harvardské fondy Koženého? Ty nás stály 100 miliard. (…) Státní banky, které jste nechali rozkrást a které jste následně vyvedli do ČKA, kde jste to rozkradli po druhé.

A co lehké topné oleje. A konkurs Chemapolu. A Agrobanka za 50 miliard. A Bohemia za 20. A co kauza IZIP, peníze, které skončily někde na účtech ve Švýcarsku. Proč jste nevysvětlili tento tunel vašim členům ODS! ČKA nás stála 230 (236?) miliard. IPB měla 270 miliard špatných úvěrů. A co naše předsednictví Evropské unii spojené s kauzou ProMoPro. Pan Kalousek mluvil v Bruselu o ostudě ohledně Čapího hnízda. Ne, vy jste udělali největší ostudu. Vy jste řešili kauzu ProMoPro za 180 milionů Kč, které odešly na účty nastrčených firem a které vybírali bílí koně v hotovosti.


Číst dál

Rozporuplná výměna

Hitler a StalinTato tragikomická příhoda se odehrála v květnových dnech roku 1945. Oddíly Rudé armády zůstaly po několik týdnů ve Zdicích. Konkrétně v naší ulici byla motostřelecká jednotka. Většina majitelů rodinných domků poskytla ruským vojákům přístřeší. Podle příkazu se ubytovali v domech jen vojáci vyšších hodností, řadoví vojáci spali na korbách nákladních aut, nebo v kabinách. Shodou okolností bydlel v našem domě velitel této jednotky, vzdělaný člověk, v civilu strojní inženýr z Moskvy. Měl osobního pomocníka, který vykonával službu poslíčka příkazů, nosil veliteli obědy, čistil uniformu, boty a pod.

Velitel „úřadoval“ v babiččině obývacím pokoji. Vojáci, kteří za ním chodili s hlášením se otáčeli na koberci, který byl svatebním darem prarodičů. Babičce se to pochopitelně nelíbilo a taktně naznačila, že koberec odstraní. To se zase nezamlouvalo ruskému veliteli. Ihned zařídil, aby vojáci podávali hlášení na dlažbě chodby a do pokoje už nesměli vstoupit.


Číst dál

Zdický Gutenberg

Úvodem pro objasnění čtenářům, kteří pro jiné starosti zapomněli ze školy, kdo to byl Johann Gutenberg, uvádím, že se jednalo o německého vynálezce knihtisku a prvního vydavatele tištěného slova vůbec. K jeho světově známému výtvoru patří dvoudílná bible mající na každé stránce 42 řádků. Tím zdickým Gutenbergem byl pan Josef Havlíček. Jen velmi málo obcí v předválečném Československu, s počtem obyvatel jako Zdice, mělo k dispozici moderní tiskárnu, o jakou se v naší obci zasloužil jmenovaný.

Narodil se v Popovicích 13. září 1896 v rodině slevače Králodvorských železáren.. Po škole odchází do Prahy, kde se učí tiskařskému řemeslu. Zaujal každého svým malířským talentem obrázků, ale i psaním ozdobného písma. Postupně v něm zrála touha působit ve vlastní tiskárně. Pro její realizaci zvolil Zdice. V roce 1923 na Husově ulici v domě č.3, jehož vlastníkem byl pan Říha, obchodník s porcelánem, začíná svou kariéru tiskařského podnikatele. Jeho prvním zákazníkem je sám pan domácí, pro kterého tiskne veškerou obchodní dokumentaci a reklamní poutače.


Číst dál

Technik, podnikatel, ale především člověk

Praci ke svobodeMůže být otřesnějšího svědectví pro zrůdnost komunistického režimu?! J.Š.

Jednou z osobností, která právem patří mezi významné představitele Zdic byl pan Václav Zykán. Svým talentem, houževnatou prací vybudoval závod jehož výrobky přispěly významnou měrou k propagaci města nejen v tehdejším Československu, ale i v zahraničí.

Ve třicátých letech minulého století si pro své podnikatelské záměry pronajal od pana Marka, tehdy nepoužívanou budovu. Postupně vloženými investicemi začal vyrábět v té době velice žádané elektrické spotřebiče - vařiče, žehličky, dále pak ponorné vařiče, elektrická kamínka a teplomety, dokonce i ohřívače piva pro zvláště citlivé jednotlivce. Protože se výroba zdárně rozvíjela, dokoupil další strojní zařízení a začal vyrábět elektrické pečící trouby a sporáky. Podnik rozšířil o přístavbu smaltovny, brusírny a jídelnu pro zaměstnance.


Číst dál

Ve Švýcarsku otevřeli nejdelší a nejhlubší železniční tunel světa

Gotthard tunel 2016Erstfeld (Švýcarsko) - Ve Švýcarsku byl dnes slavnostně otevřen nejdelší a nejhlubší železniční tunel na světě. Gotthardský železniční tunel, kterým právě jedou první dva vlaky s cestujícími, měří 57,1 kilometru a v některých místech je až 2,3 kilometru pod povrchem alpského masivu. K plnému provozu otevřou švýcarské železnice dopravní stavbu v prosinci.

Tunel, s jehož výstavbou se začalo v roce 1999, dnes současně na obou stranách stavby otevřeli prezident švýcarské konfederace Johann Schneider-Ammann a zdejší ministryně dopravy Doris Leuthardová. "Dnešek je historickým dnem pro naši zemi," nechal se slyšet Schneider-Ammann. "Je to velký krok pro Švýcarsko, ale také pro celý kontinent. Sbližujeme národy a národní hospodářství," řekl také o stavbě, která má spojení mezi severem a jihem kontinentu zkrátit asi o hodinu.


Číst dál

Portál Mistra Jeronýma Pražského na Jezevčíku pod hradem Točníkem

PJP pozvanka 030616Mistr Jeroným Pražský: „Národ má být ve své zemi hlavou, ne ocasem.“ Jerome of Prague

Po odvysílání hry Jiřího Horáka Mistr Jeroným na Vltavě 31. května 2016, se hra objeví také na stránce Hry a četba. Zůstane tam až do pondělí 6. června 2016. Mistr Jeroným nakonec dospěje k poznání: „Být svobodný znamená mít možnost volby.“

Dnes odpoledne od 14:00 hod. jsme si slavnostním odhalením Portálu Jeronýma Pražského připomněli jeho smrt.

Byl upálen dne 30.5.1416, rok po Janu Husovi v Kostnici. Portál je ze Zemské banky Na Příkopech, kde nacistům vadil. V roce 1941 žebrácký farář ČSCH (Československá Církev PJP 1 Zebrak 030616Husitská) a jeden místní občan jej převezli do Žebráku a instalovali do místní modlitebny ČSCH. PJP 2 ves Tocnik 030616Před dvěma roky jej místní paní vikářka ČSCH Růžena Adamová (viz její projev na zvukovém záznamu níže )za odvoz poskytla kastelánovi hradů Točník a Žebrák. Proč Jeroným Pražský? V roce 1412 na hradu Žebráku se uskutečnilo hádání o prodeji odpustků. Aby situaci zlehčil přijel Jeroným Pražský na hrad na oslátku a sehrál před Václavem IV. komediální scénku. Díky ní upustil Král od zamýšlených trestů. Zároveň na tomto hradě podepsal Václav IV. založení Kaple Betlémské(1391-2) a proběhlo zde jednání o Dekretu Kutnohorském. Z místa, kde je dnes umístěn Portál,  je navíc  viditelné skalní žebro hradu Žebráku, na kterém hrad stojí. (z informací kastelána hradů Žebrák a Točník pana Petra Zemánka, kterého si můžete poslechnout na videu níže).

 


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing