Bulletin č. 17/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 27. duben 2024 0:08

A premiér tomu jen přihlíží, ba dokonce pomáhá. Nedivíme se, jeho poradcem pro čínské vztahy je Jaroslav Tvrdík....

Paroubek Sobotka TvrdikZavřené dveře a pandí diplomacie - Je to zastrašování - Proč CAIFC budí vášně – Václav Klaus a Jan Mládek ve službách Kremlu - Nový život lovce mafiánů

... A ačkoli Ženíšek nikoho nejmenoval, vzápětí přišla předžalobní výzva. V ní advokát Radek Pokorný, který zastupuje CEFC, ale patří také k lidem blízkým premiéru Sobotkovi, už mluví o zcela konkrétní osobě. “Informace o předsedovi představenstva čínské CEFC (pan Jie Ťien-ming), o kterém se v citaci hovoří, je nepravdivá. Podle vyjádření klienta pan Jie Ťien-ming nikdy v organizaci CAIFC nepůsobil,” píše advokát Pokorný. Následuje obvyklá sada pohrůžek: zdržte se dalšího vyjadřování, článek stáhněte, vydejte prohlášení, že byl článek nepravdivý. Následovat mohou občanskoprávní, ale i trestněprávní kroky.


Číst dál

Tisková zpráva JUDr. Zdeňka Altnera k podání návrhu na exekuci ČSSD

Altner TK Manes 290116… S ohledem na nezákonný postup Nejvyššího soudu, s vyžádáním soudního spisu před uplynutím lhůty stanovené soudem I.stupně k vyjádření k dovolání, mi nezbyla jiná možnost k obraně mých práv věřitele, než podat návrh na exekuci ČSSD. Originál Tiskové zprávy ze dne 23.dubna 2016.

Jan Šinágl, 23.4.2016

* * *

Nelíbí se nám rozsudek? Prostě se na něj…

Pokyn Martina Starce na krajské a okresní vedení ČSSD: „Pokud potřebujete mít přechodně v pokladnách ČSSD větší hotovost, je to možné.“



Americký pomník v Plzni "DÍKY AMERIKO" dnes zbourán !!!

Čína koupila v únoru 49% podíl v mnoha českých médiích a zavedla cenzuru - Bolševizace ČR učinila další krok. Naše data bude spravovat komunistická armáda Číny. Naše svoboda právě teď zaniká...

Diky AmerikoAby toho nebylo málo, soudruzi nechali 2 týdny před oslavami amerického osvobození Diky Ameriko CZ 300416západních Čech odstranit v Plzni pomník americké armádě. Kvůli trhlinám ho odřízla diamantová pila a bude prý nahrazen novým zhruba tak za rok. Nejspíš 2 týdny po oslavách osvobození Plzně. Na místě zůstaly trčet jen pahýly. Takovou potupu si statečná Plzeň nezasloužila. Američané hromadně odmítají účast na oslavách, vojenská kolona rovněž zrušila průjezd. Může tedy přijet místo nich čínský nebo ruský prezident s rudou vlajkou, hvězdami, srpem a kladivem. Zeman ho cestou od bratrů z ruské ambasády jistě doprovodí.


Číst dál

Protekce

YustitiaCuriouser and curiouser! cried Alice. Jak správně upozorňuje advokát Zdeňka Altnera, Obvodní soud pro Prahu 1 porušil zákon, když spis předložil Nejvyššímu soudu v expresní lhůtě deseti dnů po právní moci rozsudku. Zde to máme černé na bílém.

Proč je to nezákonné? Protože podle ustanovení § 241b odst. 1 OSŘ ve spojení s ustanovením § 210 odst. 3 OSŘ, jakmile všem účastníkům uplyne lhůta k podání dovolání a jakmile jsou provedena předběžná šetření, předloží předseda senátu věc dovolacímu soudu. Tedy nikoli dříve než cca v polovině června.


Číst dál

NEDĚLNÍ 1.MÁJ BEZ BOLŠEVIKŮ

Rudy zrudyPraha, Výstaviště, 1.5. 2016, 9:00 hod. u hlavního vchodu!

V prvomájové neděli přijdeme vyjádřit veřejným postojem svůj názor na bolševizaci České republiky, doplněné represí policejních složek proti těm, kdo v ruce třímali tibetské vlajky.

Sejdeme se na tzv. „Májové veselici“, pořádané ÚV KSČM. Tuto stranu považujeme stále za nenápadně a postupně deroucí se k moci. Pokládáme ji stále za totalitní a za tu, která se nikdy nezřekla své zvrhlé ideologie, ba ani své krvavé minulosti. Už nechceme se v českých ulicích dívat na srpy, hvězdy, kladiva či jiné nářadí, ať již pochází z Ruska, Číny, Severní Koree či z Kuby.


Číst dál

Senát 18.4.2016: seminář o návrhu zákona o ochraně Whistebloverů

Senat 5 Whisteblower paneliste 180416Měl trvat od 13:00 do 17:00 hod. Protáhl se o půl hodiny. Skvělý, věcný seminář, žádnáSenat 1 Michalek Worth 180416 zbytečná slova, jen věcné komentáře se snahou o nalezení nejlepšího řešení. Zorganizoval ho senátor Libor Michálek. Hlavním hostem v Kolowratském paláci byl Mark Worth, Američan, advokát, investigativní novinář, aktivista na poli veřejných zájmů, publicista a autor. Měl skvělou přednášku a postřehy v následných živých diskuzích k jednotlivým vystoupením – viz pozvánka. Využil jsem plně možnosti neomezeně diskutovat, informoval o aktuálních kauzách a mých zkušenostech s PČR a českou justicí. Přítomni byli zástupci NSZ, MV, MO, PP, NF Karla Janečka a Oživení. Přítomní byli i odsouzený Jiří Chytil z kauzy OPENCARD a bývalý náměstek MF Lukáš Wagenknecht, jehož vystoupení bylo velmi zajímavé. Vládní návrh zákona „na ochranu oznamovatelů protiprávního jednání a o změně některých dalších zákonů“ dorazil až v 11:30 hod., přesto se senátoru Michálkovi podařilo vytáhnout podstatné – o nepodstatném. Malá ukázka:


Číst dál

Zeman v Berouně „kavárnou“ nenáviděn, v Jincích důchodci obdivován…

Beroun Sinagl a detiPetr Kolář: "Putinovské Rusko je problémem pro celý demokratický svět. Chce se stát největší mocností tak, že nás rozvrátí."

Po čase jsem se opět setkal s prezidentem Zemanem. Naposledy na Žofíně (provozovatel LN Klima Zima postkomunismu 190416měl později problémy), v Berouně 19.dubna jako občan, v Jincích 20.dubna jako novinář. Zajímavá a poučná setkání. V Berouně, kde jasně převažovala nespokojenost se Zemanem jsem reagoval na jeho výzvu, protlačil se Beroun CLR JSdopředu a z několika málo metrů mu ukázal plakát a přečetl jeho obsah s dotazem, zda je autorem výroku z roku 1996. Na místě byla spousta médií, včetně veřejnoprávních, ale tato scéna byla zamlčena s výjimkou PL (večer v Událostech ČT ani zmínky, jen v titulce má fotografie bez plakátu). Druhou stranu plakátu z jeho výrokem z roku 1992 jsem už nečetl. Jistě by řekl další ze svých bonmotů s patřičným gustem, že jeho tato polovina nevolila:-) Na repliku, kdy Zeman řekl, že USA a Velká Británie dělají to samé jsem bez mikrofonu naplno zakřičel: „Jistě, ale oni nedovážejí ideologii!“ Potěšilo mne, že žádné z dětí prezidenta neobdivovalo a že jsem jich oslovil v Berouně i v Jincích nemálo - škoda, že nemohou ještě volit!  Na videu níže začíná můj vstup od 20:00 min.


Číst dál

TK hotel ERMI Jince 20.4.2016, živě na ČT 24: Zeman versus Šinágl

V diskuzi se Zemanem na téma jednoslovný název ČR jsem navrhl Bohemia. Poukázal jsem na problémy s navrženým názvem Czechia.  Mezitím vyšla najevo nepříjemná informace, že už dřívější název "Česká republika" z roku 1993 brazilsky "Republica Checa" znamená pro stamilióny Brazilců "Republica vagína,  Republica pí...". Tento nápis na dresech fotbalistů v Brazílii nás tedy zesměšňuje natolik, že více to už ani není možné. Portugalština je díky Brazílii šestý nejpoužívanější jazyk světa. Pokud by na doporučení ČR převzala Brazílie do brazilské portugalštiny název Bohemia nebo alespoň to Tchéquia z evropské portugalštiny a Republica Tcheca, bylo by i to řešením místo vulgárního Republica Checa.

Vulgární Tcheca: Se "slangovým nářečím v brazilské portugalštině" došlo k omylu. Ve skutečnosti to není slang, ale normální jazyk. Tcheca (čti Čeka) zní po vyslovení pro 220 miliónů všech Brazilců vagína/kund.. Je to v normální brazilské portugalštině. K Zemanovi: není to tedy pro pár tisíc Eskymáků nebo 1/2 miliónu Patagonců. Je to pro počet lidí odpovídající polovině Evropy! Pro 220 miliónů! Jaroslav Dohnalek, tlumočník ambasády ČR v Sao Paulu: „Vagína se píše sice checa (čti šeka) tedy bez T na začátku, ale vyslovuje se to téměř stejně. Je to sice nepatrný rozdíl ve výslovnosti, ale mnohdy tento národ, který vyslovuje dost špatně i vlastní názvy a komolí je dle libost, to říká jako čeka“. Proto je brazilská portugalština dost odlišná od Portugalské, že si mnohdy neporozumí. „ČEKA“ nám také něco nemilého připomíná, že?! Její novodobá následovatelka z Kremlu si v naší zemi dělá pomalu co chce!


Číst dál

Nelíbí se nám rozsudek? Prostě se na něj…

Mladek JanJakkoli by titulek k takové domněnce sváděl, nebude řeč o případu Altner v. ČSSD. Tedy napůl: o sociální demokracii a jejím vztahu k právu psát budeme.

Jak čtenáři mého blogu vědí, Nejvyšší správní soud stanovil již před půldruhým rokem pravidla, jimiž se řídí zveřejňování informací o platu a odměnách úřednictva, a to tak, že se neposkytnou informace o osobách, u nichž jsou cumulative splněny dvě podmínky: 1) osoba, o jejíchž platových poměrech má být poskytnuta informace, se na podstatě vlastní činnosti povinného subjektu podílí jen nepřímo a při zohlednění všech okolností nevýznamným způsobem; a 2) nevyvstávají konkrétní pochybnosti o tom, zda v souvislosti s odměňováním této osoby jsou veřejné prostředky vynakládány hospodárně.

Nyní, prosím, zbystřete, následuje kvíz. Tedy quizz. Myslíte si, že pod onu definici lze subsumovat a výluku tudíž uplatnit na náměstka ministra nebo ředitele ministerského odboru?


Číst dál

Absurdita z justičního Kocourkova

YustitiaPosílám doslova absurdní usnesení Krajského soudu v Brněve věci incidenční žaloby věřitele „o určení pravosti popřené pohledávky“, jež byla z bůhvíjakého důvodu (asi pouze proto, aby bylo možné dlužníkovi předepsat náhrady nákladů řízení) vedena jak proti insolvenčnímu správci dlužníka, tak i proti samotnému dlužníkovi – společnosti „atx – technická kancelář pro komplexní automatizaci, s.r.o. v konkurzu.

Soud řízení zastavil po zpětvzetí žalobce (tedy zastavení řízení způsobil žalobce !!!) na základě tvrzení žalobce, že mu pohledávku řádně přihlášenou v insolvenčním řízení uhradil odběratel dlužníka (tedy došlo k uspokojení jednoho z věřitelů dlužníka v plné výši a tím k poškození ostatních věřitelů s pohledávkami přihlášenými v konkurzu na dlužníka !!!).


Číst dál

Tisková zpráva dr. Altnera: Advokát Blanický si plete dojmy s pojmy

Altner TK Manes 290116Sotva rozhodl Městský soud v Praze dne 31.3.2016 o povinnosti ČSSD zaplatit mi 18CSSD EM Starec 140416 mil.Kč se smluvní pokutou za 16 let, v rámci lživé kampaně ČSSD advokát Blanický mystifikuje veřejnost svými zásluhami o vymožení vlastnického práva ČSSD k Lidovému domu.

Advokát Blanický od r.1993 zastupoval do r.1994 Zemanovu ČSSD ve sporu s Ministerstvem financí o žalobě Kočárníkova ministerstva na určení, že nemovitosti areálu Lidového domu jsou ve vlastnictví státu. Tento spor skončil pravomocným rozsudkem ze dne 26.10.1994 č.j. 13 Co 263/94-238, kterým Městský soud v Praze jako soud odvolací pravomocně potvrdil zamítnutí žaloby Ministerstva financí rozsudkem Obvodního soudu pro Prahu 1, pro nepředložení důkazu soudu Ministerstvem financí, že vlastnictví k nemovitostem areálu Lidového domu přešlo na stát.


Číst dál

Pokyn Martina Starce na krajské a okresní vedení ČSSD: „Pokud potřebujete mít přechodně v pokladnách ČSSD větší hotovost, je to možné.“

CSSD EM Starec 140416ČSSD se zřejmě protiprávně snaží převádět a ukrývat finanční prostředky před hrozící Starec a Sobotkaexekucí, kdy naprosto skandálně nerespektuje pravomocné rozhodnutí soudu.

… Zni to jako přitažené za vlasy, jenže když si člověk přečte nedávné Paroubkovo vyjádření ke kauze Altner, ve kterém někdejší premiér svým následovníkům mrazivě vytýká, že se zbavili schopných (jím najatých) právníků „protože tady nejde jenom o paragrafy, ale také o kontakty na soudech a podobně, napadne ho, že zdaleka ne vše musel být jen stihomam vyplašeného muže.

Podle interních předpisů Lidového domu tzv. Modré knihy, se dosud mohlo vybírat do pokladny pouze 5.000,- Kč, pouze v ojedinělých případech se souhlasem ekonomické sekce to mohlo být více.


Číst dál

Ombudsman podal návrh na kárné řízení se soudcem Burešem

Bures JaroslavNezapomínat a připomínat - i Machiavelliho: „Kdo ustaví republiku a nechá naživuAltner TK Manes 290116 Brutovy syny, ten nepovládne dlouho.“ Soudce Bureš je jedním z mnoha, který upřednostňuje službu politikům před službou právu a spravedlnosti. Takovéto měl Paroubek na mysli, když řekl ke kauze dr. Altnera: „Protože tady nejde jenom o paragrafy, ale také o kontakty na soudech a podobně.Díky “Burešům“ u soudů, státního zastupitelství a policie se soudí dr. Altner dodnes. Soudí se i za nás! Motelů nebude nikdy dost – vidíte dnes nějakého podobného?! J.Š.

… Byl to totiž právě Klaus, kdo v minulosti Bureše (tento odkaz na článek už není funkční?! J.Š.) prosazoval do horních justičních pater. A to i za cenu, že kvůli tomu sáhne k nestandardním krokům. Šlo především o případ jiné důležité instituce, Nejvyššího soudu, kdy Klaus protiprávně odvolal jeho tehdejší šéfku Ivu Brožovou a na její místo dosadil loajálního politika Bureše. V dobovém tisku byl tento pokus, který následně zrušil jako nezákonný Ústavní soud, vykládán jako snaha politicky ovládnout nezávislou justici, protože Bureš svoji kariéru úzce svázal právě se světem politiky. Vykonával post ministra spravedlnosti i místopředsedy vlády pro legislativu a byl zároveň prezidentským kandidátem ČSSD. Na rozdíl od Brožové Bureš nikdy nekritizoval tvrdé politické zásahy do justice a podobně jako prezident Klaus prosazoval názor, že justice má být podřízená politické moci. …


Číst dál

Největší ostuda české vědecké medicíny počátkem třetího tisíciletí

Česká republika – Nestydí-li se exministr prof. Klener klamat veřejnost, svou poznámkou pro IDNES 19.11.2012, po udělení Národní ceny vlády Česká hlava 2012 :  „Zabýval jsem se metodou devitalizace a sledoval jsem výsledky studií, které byly prováděny na řadě domácích pracovišť. Bohužel výsledky neukázaly efektivitu této metody.“, pak se i my nemusíme ostýchat, v roce 2015, kdy si připomínáme utrpení Mistra Jana Husa kterému se přisuzuje bránit pravdu, poskytnout stručné vysvětlení jak to vpravdě bylo :


Číst dál

Jak probíhaly po „sametové revoluci“ lustrace v justici

YustitiaČeská republika: NÁLEZ Ústavního soudu Jménem republiky I.ÚS 517/10 ze dne 15. 11. 2010 N 223/59 SbNU 217 Poskytování informací o členství soudců v KSČ - Ústavní stížnost podal pan Tomáš Pecina

… Odpor proti bezpráví je povinnost nejen k sobě samému, neboť je splněním příkazu mravního sebezachování - ale je současně povinností i vůči celku. Hájí-li jednotlivec své právo, hájí tím současně platnost práva vůbec. Odpovědnost nemají pouze ti, kteří zákon přestupují, ale i ti, kteří neměli odvahu jej uhájit.“…

… Ján Langoš v jednej zo svojich prednášok: ,Prepadli sme ilúzii, že postupne budeme dopĺňať justíciu mladými sudcami, ale keď mladý sudca príde na okresný súd, kde má desať starých kolegov, tak o pár mesiacov začne súdiť ako oni'."...

…"Vstoupil-li jsem pod nátlakem do strany a dal tak přednost relativně dobrému postavení, zařídil-li jsem se v nacistickém státě a stal se tak poživatelem určitých výhod a musím-li teď nést nepříznivé následky, pak nemám - třebaže jsem to učinil s vnitřním nepřátelstvím - právo si stěžovat."...


Číst dál

Zemřel bývalý ústavní soudce Miloš Holeček

Ve věku 65 let zemřel 16.dubna v Brně bývalý místopředseda a krátkodobě i předseda Ústavního soudu Miloš Holeček, později soudce KS Brno. Rozhodoval moji žalobu na člena KSČM a poslance Miroslava Grebeníčka, syna sadistického komunistického bachaře Aloise Grebeníčka. Dne 31.8.2006 svým rozsudkem dal za pravdu mé žalobě. Tehdy bylo a stále ještě je v české justici dost soudců, které by mé vítězství práva a spravedlnosti neumožnili. Byl to soudce jak má být. Sloužil právu, spravedlnosti a své zemi. Čest jeho památce a odkazu.


Číst dál

Staleté lípy Stefanie a Rudolf v Žebráku po 100 letech služby občanům opustily město osamoceny…

Rudolf a Stefanie 2011Ještě v roce 2011 byly Stefanie a Rudolf v plné síle…

Mohly nás těšit svoji krásou, důstojností a stínem ještě mnoho let, kdybychom se o ně starali SR 3 pokaceno 230416jako naši předci… Webové stránky města mlčely, místní rozhlas mlčel, Zpravodaj města mlčel… Rychle, bez veřejnosti, žádné důstojné rozloučení a přivítání následovníků. Ani farář, ani věřící se nedostavili… V sobotu dne 23.4.2016 byl od rána brutálně ukončován jejich staletý život…. Zemře strom, zemře člověk, umírá město, vítězí lhostejnost… Kácení takovýchto památných stromů se dříve zúčastnilo celé město, nové dostaly jména, byly posvěceny, hudba vyhrávala…

"Chudinka lípa stará! Z daleka jsem ji poznal, babičku sešlou, kmene trouchnivého, div že se nerozpadla. Ale žila a zelenala se, jakoby se těšíc z krásného, letního jitra, jaké právě bylo, když jsem k ní docházel…  Viděl jsem také na starém stromu, jak ho mají vesničané v lásce a vážnosti. Byloť patrno, že se snažili, aby ho udrželi, aby mu věku prodloužili; obmazovali ho a obvazovali, kde toho bylo nutno. Těšilo mě to."

Alois Jirásek – Stromy


Číst dál

Peklo v Pekle!

Peklo akatSvodidla u Pekelského rybníku v Točníku - Platí v této zemi jen zákony, které se hodí a Peklo 1 190416ostatní nikoli.

Na konci března měla společnost AVE s.r.o. realizovat svodidla kolem úseku silnice Bzová - Točník nad Pekelským rybníkem na katastru obce Bzová, tedy po hráz rybníka. Se stavbou svodidel nesouhlasil Klub Dětí Země -Krajina a památky Křivoklátska s tím, že bezpečnost silničního provozu lze zabezpečit bez realizace svodidel, a to dopravní značkou omezující rychlost v tomto úseku. Děti Země argumentovaly tím, že v tomto úseku nedošlo nikdy k žádné dopravní nehodě. Zastupitelstvo obce Bzová však tuto připomínku nerespektovalo a výstavbu svodidel odsouhlasilo.


Číst dál

Tisíc kuliček aneb jak si více vážit života

Před několika týdny jsem si k ranním novinám uvařil kávu a posadil se, že si poslechnu rádio. Jak jsem ladil různé stanice, upoutal náhle mou pozornost sametový hlas nějakého staršího muže. Vyprávěl něco o tisíci kuliček. To mě zaujalo, zesílil jsem zvuk a opřel se v křesle.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing