Bulletin č. 15/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 19. duben 2024 10:10

Tři otázky JUDr. Zděnku Altnerovi?

Altner TK Manes 290116… Předsedové ČSSD nemohli být nečinní na ohromné smluvní sankce, které jsem jim průběžně každý rok vyúčtovával. Kdyby byli nečinní, tak by museli být trestně odpovědní za porušování povinnosti při správě majetku ČSSD, pokud by nebyli uznáni za nepříčetné. …

Rozsudek ze dne 31.3.2016 Městského soudu v Praze není mojí výhrou nad ČSSD, ale výhrou spravedlnosti k přesvědčení veřejnosti, že smlouvy se vyplatí dodržovat i sebemocnějšímu subjektu. … Hodnota příkladu, že stojí za to bojovat za každou cenu o svojí lidskou důstojnost se nedá žádnými penězi nahradit.

Aktuální spor o cca 18,5 milionu (10 % ze zadržovaného nájemného Lidového domu) a příslušenství je jen menší částí pře mezi Vámi a ČSSD (či Cílem). Můžete prosím popsat o co a o kolik jde v dalších větvích sporu a v jaké fázi jsou?


Číst dál

Konec nejstarší politické strany v Čechách (a taky na Moravě)

CSSD podiumTak u nás se tradičně podílí na vládě - tu vládu vede, tu vede ve vládě hospodaření s veřejnými prostředky - zkrátka je ve vládnutí na Českém území trvale zabetonována. Schválně, jestli uhodnete, o které straně je řeč. Teď, jako blesk z čistého nebe, je tu mravní posudek na tuto stranu, že si nechala asi desetimilionový dluh docela lajdácky přerůst na 337 milionový. Lajdácky, či velkopansky.

Jak se na to máme dívat?

Může se strana, takto hospodařící s vlastním majetkem, ucházet o hospodaření s majetkem všeho lidu? Tedy ucházet se může, dobré mravy a hospodářské dovednosti nejsou podmínkou pro účast ve volbách. Proto jsme tam, kde jsme. Ale má kromě odvahy i naději na úspěch ve volbách? S takovým vysvědčením o svých schopnostech a morálním profilu, když se ještě míní handrkovat se soudy o svůj nesporný dluh? Když asi 15 let místo zaplacení dělala mrtvého brouka?

Nejde jen o mravní problém a nulovou důvěryhodnost


Číst dál

Deformovaná posttotalitní společnost deformuje postupně i právo a ohrožuje sebe sama

YustitiaKonvička k soudu - Soud má právo na libovolně dlouhou nečinnost - Ústavní soud potvrdil legitimitu pachové identifikace

… Pamatujte, občané, i naznačovat je v naší vyspělé demokracii trestné!... Milí občané, kašleme na vás. Je nám úplně jedno, jak dlouho budete na naše rozsudky čekat, stejně jako je nám jedno, zda rozhodneme spravedlivě. S nějakými svými právy na nás nechoďte, nás zajímá jediné: naše vlastní platy a výsady. … Milí soudci, chápeme vaše priority. Ale nesmíte se na nás zlobit, jestliže nám bude jedno, až vás za pár let, po dalším státním převratu, budou extremisté věšet po lucernách. Budeme se raději dívat jinam. Neudělali jste nic pro to, abychom si vás vážili a abychom vás bránili. Nerepresentujete spravedlnost, ale lhostejnost, morální úpadek a korupci, a těch není škoda, tak jako nebude škoda vás. Nechápejte nás, prosím, špatně: my si chceme vážit svých soudců, ale těch dobrých, a těmi vy nejste. ...


Číst dál

Zničil portrét Lenina. Tady mají stát komunisté, zuřil muž u soudu

Hrazdil PavelV Praze a Brně PČR zatkla občany České republiky, kteří neporušili žádný zákon, pouzeStat Tvrdik a Cina uplatňovali svá práva, zaručená Ústavou ČR. Jeden z nich, pan Pavel Hrazdil, byl za týden odsouzen (nevídaná rychlost české justice!). Stejná policie nezatkla čínské komunisty v Praze a mladé členy české komunistické strany v Brně, kteří zákony České republiky flagrantně a opakovaně porušovali. Zdalipak by soudkyně Barbora Sýkorová stejně tak rychle odsoudila čínské a české komunisty?! J.Š.

Týden poté, co si policie vysloužila kritiku za to, že nezasahovala proti agresivním Číňanům na pražských demonstracích, předstoupil před Městský soud v Brně Pavel Hrazdil. Ten loni na komunistické demonstraci zničil transparent s portrétem Lenina.

LM PP Kreml v Praze 070416(Vlevo LN, 7.4.2016)

Na akci konané 17. listopadu na Moravském náměstí v Brně vytrhl Pavel Hrazdil jednomu z organizátorů z ruky transparent s portrétem Lenina a přes koleno jej rozlomil. Chtěl tak vyjádřit svůj nesouhlas s propagací minulého režimu. Soud mu za to uložil podmínečný trest odnětí svobody na čtyři měsíce s odkladem na jeden rok. Hrazdil se hned po vynesení rozsudku odvolal. „Lenin byl pro mě masový vrah. Místo toho, aby v soudní síni byli trestáni komunisté, jsem tady já. A to jsem zakročil pouze mírnými prostředky,“ zopakoval několikrát při středečním slyšení.


Číst dál

Vězeň svědomí České republiky ing. arch Marek Řičář dnes „slaví“ 50. narozeniny…

Ricar Marek… Nemůžu po 7 letech, které mně a mojí rodině vzal SYSTÉM, přistoupit na falešnou hru Ricar partena spravedlnost a právo a stát se figurkou ve hře mocných. Před 7 lety jsem byl mafií „pohřben“, nemám nic, nejsem nikdo, na mém „hrobě“ slaví politická prostituce, lidská špína a STRACH… a právě já, který více nejsem, než jsem, Vás volám: nemlčte!, překonejte svůj strach!, nenechte se zneužívat!, neposluhujte!, pomozte!

 Nevinný člověk, který se pokusil pomoci PČR v boji proti korupci na nejvyšších místech, skončil nakonec sám ve vězení. Nadaný člověk, kterého si každá normální země váží, přišel o takřka vše. Má poškozené zdraví, rodina je roky bez táty, manželka bez manžela, děti bez otce… Už roky marně usiluje o obnovu procesu, kde snad nešlo porušit více zákonů, zásad práva, spravedlnosti, dobrých mravů a zdravého rozumu. Kauza je dalším nepěkným obrazem stavu práva a naší společnosti.

Odpovědní se neustále zbavují odpovědnosti a přehazují si vzájemně tento „horký brambor“, známí politici, které jsem o této kauze informoval, mi dávají za pravdu, ale neodváží se nic udělat – „stateční“ jsou pouze mezi čtyřma očima. Nedivím se jim – mají také rodiny. Ve věci jsem naposledy napsal NSZ JUDr. Pavlu Zemanovi dne 3.4.2016. Ministr spravedlnosti JUDr. Robert Pelikán, ač dobře o kauze informován mlčí a nekoná. Nekonali všichni předchozí ministři od Pospíšila, Benešovou, Blažka a Válkovou. Oba poslední ministři ani nenašli odvahu podat žádost o milost k rukám prezidenta Zemana. Na místě současné eurokomisařky Věry Jourové, Jiřího Paroubka a dalších politiků, bych neměl klidné spaní. Kauzu připomínám v tomto čtyřstránkovém dokumentu, který jsem už rozdal v tisících kopií v českém, německém a anglickém jazyce. Informována byla velvyslanectví západních zemí, poslanci EP i EK. Toto nám všem vzkazuje ing. arch. Marek Řičář:


Číst dál

Žaloba podaná již v listopadu 2006 – 8.4.2016 – 10 let!!!

"NEDOPUSŤTE, ABY VÁS TI NELEGITIMNÍ UDUPALI!"

MS Praha, Slezská, 9:00 hod. Albert Žirovnický, 143/1.patro

MSP Zirovnicky prg 080416Stručně jde o toto: Zákon č. 379/2205 Sb. platí 10 let a dle § 6-9 v budovách státníchMSP AZ soud 080416 organizací se nekouří. Věznice jsou „Budovy státních orgánů“, ale „hulí se v nich zvesela“. Za 10 let utratila Vězeňská služba 80-100 miliard ze státního rozpočtu, ale implementace zák. č. 379 (vybudování stavebně oddělených odvětrávaných prostor pro kouření) nikde. Často nejsou odděleny ani toalety, o ventilaci nemluvě. V době, kdy vláda chce omezovat kouření i v privátních prostorách podnikatelů, jde o důkaz pokrytectví. Vězeňská služba utrácí sama za sebe (šavle, uniformy, medaile, špuntovky, výsluhy, rekreace, limuzíny. propagační literatura).

Trestní spisy A. Žirovnického jsou stále „ztraceny“ (možná z obav, aby nebyly zveřejněny po jeho propuštění), řízení o podmínečném propuštění č.1 trvalo 21 měsíců (dle zákona do 30 dnů!), řízení o podmínečném propuštění č.2, již běží skoro rok. Dne 6.1.2019 však bude propuštěn…


Číst dál

Michael Kocáb v Show Jana Krause o nás i o Zemanovi!

Zeman Pi TchusMiloš Zeman 1996: „Základní motivací pro pobyt v politice je zabránit úspěchu těm, kteří Sinagl 1 Nerudova 1948 PCR 2016 290316kdyby k nám dnes přišli Číňané, si zítra nechají zešikmit oči, pozítří infikovat žloutenku a pak začnou psát do svých kádrových dotazníků, že již od dětství milovali rýži.“

Jeho jméno je úzce spojeno s odchodem sovětských vojsk z Československa po roce 1990. V nedávné minulosti působil jako exministr pro lidská práva a nyní se během návštěvy čínského prezidenta v Česku aktivně účastnil protestů proti čínské lidskoprávní politice, proto se Jan Kraus trochu strachuje, zda ho již brzy nezavřou. Michael Kocáb s úlevou konstatuje, že je dobré, pokud se dá k celé věci stále ještě přistupovat s humorem, zároveň ale po ukázce kamerového záznamu z FAMU, na němž jsou vidět dva muži, kteří se přišli do školy informovat na tibetskou vlajku vyvěšenou na budově školy v době nedávné návštěvy čínského prezidenta v Praze, jasně říká:


Číst dál

A znovu ten demonický Rath

Jak uplatit soudce aneb Korupci si rozvracet nedáme! - Panamský únik

K otázce, zda Rathovi příslušejí náhrady za pobyt ve vazbě, jsme se jasně vyjádřili již několikrát; posledně jsme napsali:

O kause náhrad vazebně stíhaného poslance Davida Ratha jsme krátce psali zde, a soud, jak se zdá, zaujal stejný názor jako my. Kde se stala chyba a proč je výsledkem aplikace práva stav takto frapantně absurdní? Důvodem je obecná úroveň české legislativy, která se vyžívá v minuciosních detailech a třístých osmdesátých novelách měnících jedno písmeno ve znění po novele třísté sedmdesáté deváté, avšak důležité věci v zákonech chybějí: v daném případě tedy např. ustanovení, že náhrada nepřísluší tomu, kdo ji v určitém období zjevně nemůže využívat; není-li takového ustanovení, bude poslanci ve vězení příslušet nejen náhrada za representaci, ale např. i za používání osobního automobilu k cestám do zaměstnání.


Číst dál

Sociologická studie Stanislava Vrbíka: Mají rakovinové nádory stále zabíjet?

Preambule

FortynNezačnou-li onkologové hned devitalizovat nádory, bude nám dál každých dvacet minut umírat jeden pacient následkem odmítnutí účinné pomoci. Zákaz devitalizace je od začátku neplatný. Devitalizace úspěšně prošla zkouškou v r. 2001. Lékař je suverén z podstaty svého povolání. Kdo by mu chtěl v jeho práci překážet, dovolávaje se zákazu ministrem, páchá zločin ve zločinném spolčení s následky smrti. Tak je tomu už 59 let! Lékařského oprávnění může být soudně zbaven, kdo pacientovi odmítne devitalizaci. Lékaři, netrpte zločincům jejich rejdy. Vy jste páni nad léčením, ne nějaký ministr, co tam je, a zítra být nemusí.

------------------------------------------


Číst dál

Naše sdělovací prostředky batismu moc nefandí

Bata TomasPřed 140 lety, 3. 4. 1876 se narodil Tomáš Baťa – K.Mrzílek: „Nejhorší je hluchota, která Bata Jan Antoninnechce slyšet.“

Naše národní prostředí si nikdy neuvědomilo, kdo to byl Tomáš Baťa. Především zásluhou sdělovacích prostředků, literatury a kultury vůbec, a to už od začátku 20. století.

V poslední době vychází hodně baťovských reedic, ale zatím na veřejném povědomí o skutečném batismu není znát nic. Stále se tradují komunistické agitky: Byl sice ve světě úspěšný, ale byl to vykořisťovatel, třídní nepřítel, a byl na dělníky přísný. Sice jim dobře platil, ale jenom proto, aby je mohl tím víc vykořisťovat (To je logika co? Ale národ na to slyšel!). Když Beneš v říjnu 1945 Baťovu firmu znárodnil, měl, podle znění dekretu, Jan Baťa dostat za firmu zaplaceno. Dostal. Od Beneše 15 let těžkého žaláře. Bylo před 28. únorem, v r. 1947.


Číst dál

Prezident Zeman zve evropské monarchy do Prahy k oslavě výročí Karla IV. Ti však jeho pozvání odmítají

Měla to být velkolepá akce. Z bezpečnostního hlediska srovnatelná možná i s návštěvou čínského prezidenta v Praze. Miloš Zeman pozval do Prahy desítky zástupců šlechtických a panovnických rodů z celé Evropy. Ale ze zamýšleného lesku s nejvyšší pravděpodobností mnoho nezbude.

Prezident Miloš Zeman hodlá na Pražském hradě uspořádat velkolepou oslavu 700 let, jež uplynou od narození českého krále Karla IV. Na 14. květen proto do Prahy pozval zástupce všech evropských panovnických rodů. …


Číst dál

Dnes by se dožil 85let Milan Paumer…

Paumer MilanDne 26.3.2016 by se dožil Jan Beneš 80-ti let, kamarád Milana Paumera…Benes Jan

Donald Reagan: „Boj proti nové totalitě po Hitlerovi tkví v převzetí ofenzivy a v odhalení jací doopravdy jsou. Je však důležité, aby se tato bitva sváděla v mezích demokratických principů. Vzdáme-li se jich, potom vyhrají. Komunisté mají různé skupiny jako své krycí organizace.“

Člen odbojové skupiny bratří Mašínů, skvělý člověk, přítel a kamarád. Už před lety říkal: „Vidím to tady na bouchačky.“ Smáli jsme se mu a brali to jako velkou nadsázku s pochopením co vše si už prožil a zažil. No nevím, co by řekl dnes, ale nepochybuji, že by to poslední slovo patřičně rozvedl a upřesnil. Plíživě, ale o to nebezpečněji nás ohrožuje to, co naší zemi ničilo od konce II. světové války, co stálo miliony ztracených lidských životů a kdy naše země takřka ztratila svoji duši. Teď hrozí, že o ni může přijít nenávratně. Připomínám moje poslední setkání s Milanem příběhem jeho poslední fotografie… Díky všem, kteří bojovali proti zločinnému komunistickému režimu.


Číst dál

Ruská média se diví: soud přijal žalobu na odvolání Putina

Putin smrtkaMoskva - Údiv v ruských nezávislých médií vzbudilo počínání soudu v Saratovské oblasti,Putin a Klaus který přijal k dalšímu posouzení žalobu od řadového občana, požadující odvolání Vladimira Putina z nejvyšší funkce coby "nepřítele lidu". Překvapivou informaci saratovského portálu Svobodnyje novosti potvrdila mluvčí soudu televizi Dožď.

Putina je záhodno podle žaloby Nikolaje Suvorova z města Balakovo odstranit z funkce "jako nepřítele lidu, přítele oligarchů a hodnostářů, za rozkradení Ruska a za zbídačení ruského lidu, za obohacení hodnostářů, bankéřů a zlodějských miliardářů", citoval z žaloby server Newsru.com.


Číst dál

Díra u Hanušovic aneb O odsunuté duši země

Dira u Hanusovic1… Co Krobot říct chtěl, řekl, a není jeho vinou, pokud nám po jeho filmu není dobře. Za sebe dávám plný počet bodů. …

Zásluhou České televise podařilo se mi zhlédnout režijní prvotinu známého herce a režisera Dejvického divadla Miroslava Krobota Díra u Hanušovic (2014). V mnoha směrech je film pokračováním Čtvrté hvězdy (2014), zdařilé miniserie sitcomů o tom, jak žijeme my Češi v Praze, resp. jeho komplementem popisujícím současný moravsko-slezský, nebo přesněji sudetský, venkov.


Číst dál

MF za účasti ministra Babiše otevřelo „Korunku“

„Je zhola zbytečné se ptát, má-li život smysl či ne. Má takový smysl, jaký mu dáme.“

Lucius Annaeus Seneca

Andrej Babiš: „Za mých předchůdců byly tyto zajímavé malostranské prostory využívány k ubytování vysoce postavených úředníků. Jsem velmi rád, že nyní poslouží ušlechtilejšímu účelu"


Číst dál

Efedrin, aneb Helena Vondráčková vysvětluje?

Michalove a VondrackovaČas od času dostáván anonymní, neověřené informace, tedy i z Roztok. Zatím se vždy potvrdily. Vzhledem k aktuálnímu dění zveřejňuji ty nejnovější. Policie jistě informace ověří v roztocké penicilince. Zpěvačka H.Vondráčková údajně věří historce (autorem je nepochybně její povedený manžílek), že skupují v Roztokách nemovitosti, protože maminka Toníka (syn Martina Michala) jsou milionářky a tak mohou v Roztokách skupovat nemovitosti, protože zdědily licenci na efedrin, a to jim prý vydělalo ne miliony, ale miliardy…


Číst dál

Nejkrásnější časopis naší země

HOST avers 1 2016… Zima je ve znamení země. Holomrazy podtrhnou její pevnost, nepokojná voda zkamení. VHOST 2 strana 1 2016 zimě je země nejtajuplnější, neboť pod sněhem sbírá síly, aby vydala novou zeleň. A konečně je tu jaro ve znamení vody, protože rodí deště a zase deště. Chutnají kořením stromů, trávě, potokům, řekám i rybníkům. Ale plné štěstí vzniká teprve spojením všech čtyř živlů. Teprve potom se kruh roku uzavře, teprve pak přibude stromům i lidem další letokruh. …

„Je zhola zbytečné se ptát, má-li život smysl či ne. Má takový smysl, jaký mu dáme.“

Lucius Annaeus Seneca


Číst dál

125 let od narození krále komiků Vlasty Buriana…

Burian VlastaVelikán filmu a divadla, národem milován, přesto národ dopustil, aby ho komunisté potupně aRuehmann Heinzpostupně likvidovali ve jménu závisti, nenávisti ke schopným a bohatým, kdy zločinnou ideologií kryli svoji neschopnost. Zkrátili jsme život člověku, který nám tolik dal a stále dává ve svých filmech. Nebýt komunistů, mohl žít Vlasta Burian déle a vytvořit mnohem více. „Popravili“ jsme zaživa a odsoudili k postupnému umírání velkého herce, vlastence a Čecha, tak jako mnoho jiných, kteří nám dnes chybí. V mnohém se podobá svému protějšku z Německa slavnému Heinzi Rühmannovi. Tomu národ odpustil, že se znal s Goebbelsem (těžko se tomu šlo vyhnout, ale nikdy veřejně nacistická režim nepodpořil). Snažil se přežít a dělat dobře svoji práci. Vlasta Burian si troufal, např. ve slavné scénce během okupace, kdy se prošel po podiu s bičem a na něm zavěšené velké písmeno „C“ (bič na-něm-ce). Jemu odpuštěno nebylo, přitom nebylo co!  


Číst dál

K „zásluhám“ dr.Blanického o vymožení vlastnického práva ČSSD k Lidovému domu

Blanicky a Rychetsky1.4.2016 ČT: Události komentáře od 22:00 hod. měly s objektivním zpravodajstvím málo Altner TK Manes 290116společného, zejména vystoupení JUDr. Pavla Blanického! Přitom ČT byla mnou informována včas telefonicky i e-mailem?! J.Š.

V březnu 2007 slíbil Jiří Paroubek advokátní kanceláři, kterou v té době zmocnil za ČSSD jednat se mnou o smíru, že přijde podepsat příkaz k převodu 176 mil.Kč do advokátní úschovy v Curychu, jako záruky, že mediálně deklarovaná snaha Paroubka jednat se mnou o narovnání není jen jedním z dalších úskoků ČSSD. Namísto podpisu převodního příkazu vystoupil Paroubek na tiskové konferenci s dr.Blanickým, a za asistence dr.Blanického mne označil za podvodníka, který si chce přisvojit zásluhy dr.Blanického o vymožení vlastnického práva ČSSD k Lidovému domu.


Číst dál

Už za několik dní: Vídeňský „PRÁTR“ oslaví 250 narozeniny

PRATER 250 Familie Nemec 040416Jaká to událost … Krone Bunt 27.3.2016 od Ingrid Altermann

Už ze čtvrté generace žije Gabriela Němcová atmosférou Prátru. Provozuje obří kolo už od roku 1903. Mnoho dětí učinila šťastnými. Děti, které dnes jako babičky a dědečkové přicházejí se svými vnoučaty. Především z venkova, jak zní její poznatek za 35 let „Zábavy": „Jen se samotnými Vídeňany je už milo!"

LEGENDA

Bylo jsem vyrobeno v roce 1903 v Hamburku. Jsem nejstarší ve vídeňském Prátru a stále majetkem rodiny. Dříve v tzv. Sudetech jsem bylo na „cestách“, každý víkend, pokaždé v jiném městě – bylo to opravdu náročné! Po II.světové válce jsem přišlo do Prátru, abych potěšilo vídeňské publikum v těžkých časech. Mělo jsem už více jmen např. Horská, Údolní, Veselá sáňková, Tunelová a Džunglová dráha….


Číst dál


 
 

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing