Bulletin č. 11/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
středa 8. květen 2024 2:51

VII.díl: Ke 140. výročí narození Tomáše Bati

Bata Tomas„Člověku, který vyrostl k dospělosti jen na účet svých předků a státu, bude se těžko učit službě sobě a jiným bez ohledu na míru vědomostí, kterých nabyl.“

Přináším sedmý z deseti článků, které vychází každou neděli. Poslední desátý, vyjde 3.dubna 2016, v den narození zakladatele firmy Baťa Tomáše Bati, v jehož díle tak úspěšně pokračoval jeho nevlastní bratr Jan Antonín Baťa.

Tomáš Baťa: Cesta ku cti, moci a bohatství jak jedince, tak státu

Projev k pražským studentům Techniky 1924

„Výroba a podnikavost vedená v duchu služby veřejnosti jest zřídlem cti a moci pro každého, a jediným zřídlem zámožnosti jedinců a celku. V našem závodě vydělá si nyní zapracovaný, dospělý muž na pár bot za 8 hodin, zatímco před válkou musel na tyto boty pracovat 30 hodin. Jsme hrdi na to, že se podařilo našemu společnému úsilí dohonit i nejlepší obuvnické závody americké v jejich službě sobě a veřejnosti a dle našeho rozpočtu v roce 1928 je značně předhoníme. Věřím, že všichni chcete být majiteli auta a letadla. Věřím, že všichni souhlasíte, že je povinností každého z nás stát se silným a bohatým, že všichni souhlasíte s heslem: Chudoba - výmluva, zámožnost - povinnost.


Číst dál

O volbách na Slovensku, referendu v Česku a souvislostech

Babis AgrofertTak rozhořčená kritika, že má Slovensko v Parlamentu fašisty a nacisty?! Jsou snadFischer Boeing komunisté v českém Parlamentu něco lepšího? Slováci komunistickou stranu v Parlamentu nemají, musela se přejmenovat a „transformovat“. Jinak se obávám, že procento bývalých komunistů v obou parlamentech bude podobně. I proto si 75% českých poslanců zvolilo svým prvním místopředsedou předsedu KSČM Filipa, usvědčeného agenta a udavače StB „Falmera“. Zato můžeme Slovákům závidět presidenta Andreje Kisku, skutečnou osobnost, který by nepochybně porazil Zemana při volbě prezidenta Československa. První je státník s mravním rozměrem, druhý jen prázdný populista. Kiska komunisty a komunismus kritizuje veřejně, Zeman vychvaluje Rusko a Čínu.


Číst dál

12.březen, den vstupu ČR do NATO „Významný den“ a média mlčí…?!

NATO logo… Neměli bychom však zapomínat, že naše přítomnost v tomto bezpečnostním paktuPavel Petr nám umožňuje svobodnější a snad i bezpečnější život, ochráněný před hrozbami vnějších nepřátel - Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.

12. březen je v kalendáři České republiky označen jako „významný den“ a připomíná „Den přístupu České republiky k Severoatlantické smlouvě (NATO)“. 12. března 1999 v americkém Independente předali ministři zahraničí České republiky, Maďarska a Polska své americké kolegyni Madeleine Albrightové příslušné ratifikační listiny, a jejich země se tak staly členy NATO. Jednalo se o první země bývalého Východního bloku, které se k NATO připojily.


Číst dál

Když kradou advokáti tak je to v tomto Absurdistánu zřejmě v pořádku

Je to přece elita národa, která má vliv na parlament a justici a tato elita se nemůže dopouštět trestných činů. Zameteno pod koberec - nakonec jim vrátí i členství v Advokátní komoře a stát jim vyplatí odškodnění za "bezdůvodné" trestní stíhání, které skončilo odložením věci... A my občané jim to ještě zaplatíme z našich daní...

Přikládám uzavření a odložení PČR Praha 2, ze dne 10.3.2016 a pro ilustraci dopis státní zástupkyni Mgr. Evě Viktorové z OSZ Praha 1, ze dne 23.6.2015. Už skončila, spolu s ostatními, které kryly velké korupční kauzy, resp. nedělaly nic, což vyjde nastejno.

Z těch mnoha desítek mnou podaných trestních oznámení a podnětů, byly všechny nakonec odloženy, uloženy atd. Většinou jde o předtištěné texty, kde jsou podepsáni stále stejní policisté…


Číst dál

Žaloba Heleny Vondráčkové a Agentury MM na Jana Šinágla u KS Praha podruhé jasně zamítnuta

KSP AMM JS prg 110316Právě mi dorazila e-mailem od Mgr. Gavlasové další výzva k ukončení protiprávního jednání,AMM zaloba JS II 120316 tentokrát už jen s požadavkem zaplatit do tří dnů 2 miliony korun. Zkratka Mgr. by se mohla nechat vysvětlit i jinak s použitím i v množném čísle… Podrobnosti níže.

Helena Vondráčková, Martin Michal, Agentura MM a jejich právní zástupkyně Mgr. Jana Gavlasová (tentokrát i sama jako „poškozená“) - prohráli další soud, tentokrát o částku o 3.600.000,-Kč.

Je to jeden z mnoha sporů, které Mgr. Jana Gavlasová (JG), jakožto právnička Agentury MM a Heleny Vondráčkové (HV), prohrála. V tomto případě tito tři požadovali po Janu Šináglovi (JŠ) u KS Praha omluvu a především odškodnění za údajné poškození dobrého jména všech zúčastněných, tak jako v mnoha jiných případech.


Číst dál

Hrdina odboje Vladimír Hučín měl dobrý důvod nedostavit se k soudu s bachařem Vondruškou

HucinNěkteré texty z Hučínova webu jsou natolik nepravdivé a manipulující veřejnost, že je potřeba uvést je na pravou míru. Vychází také poprvé najevo, kdo ve skutečnosti pohřbil soudní kauzu Vondruška vs. Wolf. Pan Hučín je mezi nimi.

Nejprve vyjádření Vladimíra Hučína z jeho webových stránek, kde neopomíná připomenoutVondruska„nyní se statutem válečného veterána 3.odboje“:

Rád bych veřejnost upozornil na staronovou pracovnici Úřadu vyšetřování zločinů komunismu (ÚDV) Evu Michálkovou, se kterou mám letité a velmi tristní zkušenosti. Pokud Eva Michálková nyní ve vedoucí funkci do medií sděluje, že má důvěru či podporu KPV, tak důvěru pobočky KPV v Přerově rozhodně nemá a to především z důvodu vyšetřování bývalého, nechvalně známého bachaře a poslance KSČM Josefa Vondrušky. Na základě svých zkušeností, nyní se statutem válečného veterána 3.odboje, s vedoucí pracovnicí ÚDV Evou Michálkovou, mám velké pochybnosti o schopnostech této vyšetřovatelky. V tomto se podrobněji odvolávám na své vyjádření, které jsem již před lety publikoval a popsal ve své knize "Není to o mně, ale o nás" (viz příloha na konci této stránky). Závěrem bych doplnil, že členská základna KPV Přerov je maximálně pobouřena drzostí mediálního vyjádření vedoucí pracovnice Evy Michálkové.


Číst dál

Pokutování a vyšetřování po česku

Máme Nejvyšší kontrolní úřad, Českou inspekci životního prostředí, Českou zemědělskou a potravinářskou inspekci, Českou obchodní inspekci, a pravděpodobně ještě nějaké další orgány, disponující právem pokutovat přečiny proti různým předpisům.

Tyto orgány mají velikou pravomoc, částky pokut mohou jít do milionů, takže, zdá se, že máme proti nekázni, korupci a rozkrádání vystaráno. Jenže i tady, jako všude jinde, najdeme připravený únikový kanál, kdy by měli být trestáni příslušníci utajených elit a jejich agenti. Ti jsou zhusta nastrkáni ve vedení organizací, kde je k pouštění žilou veřejným prostředkům příležitost. Ten únikový kanál, deaktivující účinek těch ohromujících pokut je naprosto nenápadný a prostému občanu jeho existence uniká.


Číst dál

Jan Baťa, 118. výročí narození

Bata Jan Antonin… I psal se rok tisící devítistý čtyřicátý sedmý. Pročež neokomunistická justice po Listopadu 89 uzákonila, že na restituce se nevztahují křivárny, spáchané před dnem komunistického puče 25. 2. 1948. V r. 1993 tehdejší generální prokurátor ČR Jiří Šetina, jediný nekomunista v české justici, podal stížnost pro porušení zákona ve prospěch nespravedlivě odsouzeného J. A. Bati Nejvyššímu soudu: Předseda, ten hodný Otakar Motejl. …

Jan Antonín Baťa, 11. 3. 1898 až 23. 8.1965, byl nevlastním bratrem Tomáše Bati, tvůrce "nové průmyslové společnosti" (termín američana Filene) a tvůrce "systému přeměny dělníků na kapitalisty, jenž naznačil cestu k vyřešení základního problému lidstva - rozdělení na společenské třídy kapitalistů a proletářů" (výrok Edmonda Landauera). Tedy toho Bati, jenž stvořil batizmus jako nový společenský řád pro spořádaný mírový život v nebližší budoucnosti.

Jan Antonín Baťa, o dvacet let mladší než tvůrce Tomáš, byl - k překvapení světa - důstojným pokračovatelem génia svého bratra. Nic neslevil z razantní cesty průmyslového zázraku firmy Baťa. Dobyl si titulu krále bot. Jestliže svět nepřijal za svou cestu tiché sociální revoluce Tomáše Bati, byla v tom překážka formátu ryze mravního. Ten tehdejší svět se cítil pokořen firmou Baťa. Jan A. Baťa dál rychlým tempem modernizoval výrobní procesy celého sortimentu svých výrobků. Byl nedostižným výrobcem, jenž lácí především bot, drtil konkurenci i největších světových výrobců. Poražení konkurenti dokázali trauma své neschopnost konkurovat Baťovi  přenést na špatně placené a propouštěné zaměstnance, i na vlády. Ty vydávaly zákony, jimž se otevřeně říkalo "protibaťovské".


Číst dál

Sobotka udělil Kramářovu medaili sudetoněmecké političce Sipplové

Český premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) udělil v Mnichově medaili Karla Kramáře sudetoněmecké sociální demokratce Olze Sipplové. Medaili, která se uděluje za zásluhy o obnovu demokracie, práv a svobod člověka, jí předal za úsilí o rozvoj česko-německých vztahů a o smíření mezi Čechy a Němci. Sobotka prohlásil, že pětadevadesátileté Sipplové si osobně váží. Její život podle něj podává svědectví o společných dějinách Čechů a Němců. "Obdivuji sílu paní Olgy Sipplové, která navzdory těžkému osudu celý svůj život zasvětila stavění mostů a snaze o prohlubování porozumění mezi Čechy a Němci," řekl.


Číst dál

AMM: Lži, sex a prachy

Michalove a VondrackovaZkrachovalý podnikatel, falešný JUDr., údajný pilot dopravních letadel bez znalosti angličtiny, ale s kapitánskou uniformou ve skříni, si zajistil teplo domova tím, že si někdy v roce 2000 vyhlédl objekt, který by ho mohl na stará kolena živit. Jeho krédo dokonce i napsané je, že “Není mužem pro jednu ženu.“

Tento dnes již 5x ženatý občan si „osedlal dostihového koně“ pro svůj závod s chudobou. Dnes sice má pravomocně exekutorům zaplatit 20 mil Kč, ale kde nic není, tam ani exekutor nic nevezme. Veškerý majetek patří zpěvačce Heleně Vondráčkové, u které coby manžel bydlí již 13 let. Systém do manželství přinesl stejný, jaký používal při svých podnikatelských aktivitách, kdy vstoupil do vyhlédnuté firmy, i se svojí právničkou a ekonomkou. Pak už trvalo jen chvilku, než se peníze rozkutálely a firma se ocitla v konkurzu. Jeho syn, Antonín Michal, pokračuje v otcových stopách. Je už 4 roky „vyšetřován“ v jednom z největších daňových podvodů. Kupodivu byl se svými kumpány propuštěn na svobodu po pár dnech – bez kauce, zatímco jistý pan Zadeh ve stejné věci, musel nedávno zaplatit kauci 150 milionů?!


Číst dál

Občan Chodorkovskij

Obcan Chodorkovsky„Ruský člověk spí, ale když táhne, tak se sekerou.“ – „Evropa je bohatá, ale bezbranná.“

Dne 8.března jsem se zúčastnil premiéry švýcarského dokumentu Občan Chodorkovskij v pražskémLucerna Chodorkovsky 3 080316 kině Lucerna v rámci festivalu JEDEN SVĚT 2016. Úžasný a současně otřesný dokument o současném Rusku. Je plný zajímavých postřehů, závažných myšlenek a filmových záběrů, ze kterých jde mráz. Zajímavá byla také závěrečná diskuse s režisérem Ericem Bergkrautem. Rád by dokument nabídl i ČT. V diskusi jsem mu připomněl mé zkušenosti s vedením ČT, které mé návrhy na zakoupení dokumentů o Putinovi z německé, anglické a americké produkce sice uvítalo, ale nakonec odvysílala jeden z nejméně kritických kolem čtvrté hodiny ranní. Nenechte si proto ujít další promítání 12.3 (Městská knihovna 17:00 hod.) a 16.3 (Světozor 16:00 hod.). Máte často pocit, že se nacházíte v nejhlubším středověku. O to více zasluhují naší úcty lidé, které se jím nenechají zlomit a vycházejí z vězení mnohem silnější.


Číst dál

Rekordních 706 radnic vyvěsí dnes vlajku Tibetu na podporu lidských práv Tibeťanů!

Tibet vlajka… Pražské zastupitelstvo ustoupilo čínskému tlaku a rozhodlo pragmaticky. Živé pochodně Tibeťanů by však mohly každého jednoho zastupitele hlavního města přinutit k zamyšlení - slovy faráře Trojana nad hrobem Jana Palacha: „… za čím jdu, čemu sloužím, co je pro mne nejvyšší životní hodnotou?“

Palach versus panda - Tisková zpráva k výstavě PLAMENY V TICHU – zdrcující poselstvíHlas pro Tibet o sebeupalování Tibeťanů! - Přijďte dnes podpořit Tibet a Tibeťany před velvyslanectví Číny od 17:00 hod.!

Před padesáti sedmi lety povstali obyvatelé Tibetu proti čínské okupaci svého území, které bylo násilně potlačeno armádou Čínské lidové republiky. Při krvavém povstání proti čínské okupaci zemřelo 10. března 1959 na 80 tisíc Tibeťanů, přes milion lidí následně zemřelo ve věznicích, pracovních táborech nebo vlivem hladomoru.

Plameny v tichuKampaň Vlajka pro Tibet vznikla v polovině 90. let v západní Evropě s úmyslem upozornit veřejnost na dlouhodobé porušování lidských práv v Tibetu. V České republice se tato akce uskuteční už podvacáté. "10. březen – „Den Tibetu byl v Otrokovicích zařazen mezi významné dny našeho města. Na budově městského úřadu bude tibetská vlajka vyvěšena již třináctým rokem" - starosta Jaroslav Budek. V České republice organizuje kampaň spolek Lungta. Podle něj máme kromě práva žít v demokratické společnosti také povinnost pomáhat těm, jejichž lidská práva jsou každý den hrubě porušována.


Číst dál

Podáno trestní oznámení na KSČM

TZ PEMC ke KSCM 232016Platforma evropské paměti a svědomí a její členské organizace podaly dne 1.března 2016TO 7 organizaci na KSCM 132016 1 trestní oznámení na KSČM.

"Nevěřím,že se jednou podaří proměniti svět v jedinou velkou jídelnu a noclehárnu pro lidi, zbavené všeho, co by jim patřilo, bydlící ve městě tak jako pes ve stepi, že jednou bude chodit člověk v kalhotech, poskytnutých mu státem, a smrkati do státního kapesníku." - "Člověk vždy bude mít rád dveře u svého bytu a plůtek u své zahrady. Bojovati proti tomuto přirozenému individualismu jest podnikem tak odvážným jako bojovati proti zákonu gravitace." - "Komunismus - toť hned od počátku mystické dogma." - "Komunismus, který podle teorie nemůže býti uskutečněn jinak než revolucí a diktaturou, která má potrvati po celou jednu generaci, bere životu jeho přirozený vzrůst a vývoj a chce vše vtlačit do suchého řečiště jedné teorie, které je vždy jednostrannější a šedivější než život."

Ferdinand Peroutka (1895-1978), spisovatel a novinář, vydavatel časopisu "Přítomnost“


Číst dál

K prohlášení prezidenta republiky, že investiční skupina CEFC zvažuje koupi lázní Kyselka

Jedno je však jisté. Pokud Číňané z investice do lázní odstoupí, měla by hlava státu vyzvat firmu s pěti miliardovým obratem, aby přidala tempo v realizaci svého veřejně daného slibu. A pokud Italové prezidenta nevyslyší, mohl by navázat na iniciativu některých měst – přestat na Hradě pít produkty KMV. To je totiž ta nejjednodušší forma etického postoje.  

Tisková zpráva ze dne 6.3.2016 - v krátkosti z TZ:

„Číňané tak budou řešit dvě základní otázky, které však bez Italů nevyřeší. Zaprvé, když budou chtít budovy opravit a provozovat, jak získat lázeňské pozemky, po kterých by lázeňští hosté chodili a popíjeli slavný léčivý Ottův pramen? Zadruhé, jak provozovat lázně, pod jejichž okny projíždí dvě stě kamionů denně? Italové si transakcí s původním vlastníkem zajistili totální kontrolu nad budoucností největšího lázeňského areálu ve střední Evropě.“ 


Číst dál

Bývaly doby

Bývaly doby, kdy Jan Čulík, vysokoškolský učitel bohemistiky na University of Glasgow a vydavatel Britských listů, hájil svobodu projevu. V oněch dávných časech jsem s ním spolupracoval a aktivně se snažil uvést deník do podoby, jež by byla slučitelná jak s ochranou autorského práva (Čulík běžně bez povolení překládal a publikoval části článků z britského tisku, ač to bylo v tiráži výslovně zakázáno), tak s požadavkem redakční vyváženosti a neutrality, což se mi posléze nezdařilo, a dále mi bylo než sledovat cestu Britských listů k intolerantně-levicovému pohledu na svět.


Číst dál

Proto musel zákonitě zemřít Stanislav Gross – kdo ho bude následovat ?!

Griss Stanislav… Gross onemocněl nesmírně těžkou nemocí, kdy odumírají buňky, přestanou fungovat svaly, člověk se udusí, paralyzuje. Medicína pátrá marně po příčině. Toto onemocnění je autoimunitní, či autoagresivní. Imunita, místo aby člověka bránila, se otočí proti němu a začne mu škodit. Vypovídá to o tom, že se člověk trápí, stresuje, že žije sobě na úkor, že žije sebezničujícím způsobem, nebo ve zničujících podmínkách. V těchto podmínkách se utrápil, to co ho dostihlo bylo jeho svědomí. Přihlásil se ke Kristu a lidem se omluvil za to, co udělal. V posledních měsících svého života pochopil, jakou informaci mu jeho nemoc sdělovala. V podmínkách politiky, byznysu se utrápil, byl utrápen. Stanislav Gross tomu porozuměl až když bylo už pozdě …


Číst dál

Česká republika: země, kde je každému všechno u zadele

Destinnova EmaStřední Evropa: alkohol, apatie, kriminalita, drogy, sex turisté… 7. února 2016

Během těch let, které jsem strávil v Praze jsem často přemýšlel, jaký by byl nejvhodnější slogan pro cestovní ruch pro Českou republiku. Dospěl jsem k tomuto: "Česká republika: země, kde je každému všechno u zadele“.

Na začátku budete ohromeni takovou úrovení liberalismu a hyper-tolerance, protože budete chtít věřit, že to je liberalismus. Můžeme také říci liberální, nebo neznalý, pokud máte dovoleno mít u sebe dávku 1,5 gramu heroinu.


Číst dál

Před 166 lety se narodil T.G.Masaryk – 7.března 1850

TGM vlastenci„Život měříme příliš jednostranně; podle jeho délky a ne podle jeho velikosti. Myslíme víc na to, jak život prodloužit, než na to, jak ho opravdu naplnit. Mnoho lidí se bojí smrti, ale nedělají si nic z toho, že sami a mnoho jiných žijí jen položivotem, bez obsahu, bez lásky, bez radosti.“

„Cit ani vůle nejsou argument, chybí-li rozum.“

„Tož demokracii bychom už měli, teď ještě nějaké ty demokraty.“

 

J.Š.7.3.2016



Muž moci PUTIN – dokument ZDF s českými titulky

V polovině prosince byl v německé veřejnoprávní televizi ZDF odvysílán výbušný dokument „Machtmensch Putin“ („Muž moci Putin“). Jde o poutavě zpracovaný psychologický portrét člověka, jehož největší vášeň tvoří snaha o udržení své moci… za každou cenu. Web Open Doors vám tento 45minutový snímek jako první nabízí s kvalitními českými titulky.

 


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing