Bulletin č. 10/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 27. duben 2024 1:59

Důstojnice Savčenková zveřejnila svou závěrečnou řeč, tvrdě kritizuje Kreml

SavcenkovaDůstojnice ukrajinského letectva Naďija Savčenková u moskvevského soudu: "Chci, aby celý demokratický civilizovaný svět pochopil, že Rusko je rozvojovou zemí s totalitním režimem a diktátorským samovládcem, která kašle na lidská práva i na mezinárodně platné zákony." Co je to za barbarskou zemi, která i v soudní síni zavírá lidi do klece jako zvířata?! SLAVA UKRAJINE – GEROJAM SLAVA!

Článek vpravo (LN 4.3.2016). Připomínám, že území od Uralu až po Kamčatku bylo zabranéLN PP RU KLDR 040316 Ruskem a národy, žijící tam po staletí, v podstatě zotročeny. Jejich přírodní bohatství tvoří základ dnešního bohatství Ruska, které by bez něho bylo pouhou rozvojovou zemí. Rusko žádné kvalitní hodnoty prakticky neprodukuje a netvoří, ale nakupuje je za to, co ukradlo jiným (včetně čs. uranu). Rusko je poslední koloniální velmoc, která neopustila své kolonie. Ani jeden ze 40 národu nemá samostatnost! Všude jsou gubernátoři dosazení a pod kontrolou Kremlu. Např. Velká Británie opustila své kolonie v Indii v míru. Dokázala si zachovat přátelství a úctu obyvatelstva Indie dodnes.


Číst dál

Snad mě komunisti nechají aspoň zedničit na opravě Lidic, doufal sedlák po vyhnání ze svého statku. Mýlil se

VyhnanciTisíce krutých osudů českých a moravských sedláků vyhnaných po roce 1948 z jejich statků jsou v mnoha rysech podobné. Nejprve na ně komunisti uvalili těžko splnitelné povinné odvody, nakonec jim ale veškerý majetek ukradli. V lepším případě pak následovalo vysídlení a podřadná práce někde na vzdáleném místě. V horších případech vykonstruované procesy a dlouholeté tresty. 

Příběh rodiny sedláka Františka Melíška ze středočeských Středokluk ukazuje krutost, s jakou komunistická zvůle vstoupila do všedního dne sedláckých rodin. Zdeněk Pokorný, prasynovec sedlákovy ženy Anny Melíškové, roz. Pokorné, poskytl redakci HlídacíPes.org syrový dobový dokument; dopis, který Anna Melíšková napsala 10. července 1950, dva dny poté, co družstevníci přišli statek zabavit. Za několik dní se měli vrátit pro dobytek, zdržely je jiné sezónní práce.

Drazí,

Pán Bůh Ti dal Jardo vnuknutí že jsi se přijel na nás podívat. Viděl jsi nás všechny po hromadě a v našem statku naposledy, už ho nemáme. V sobotu ho zabrali a ještě tři další přes 20ha. Jsme úplný žebráci, bez bytu a bez zaměstnání. Musíme se vystěhovat, do družstva nás nevzali, tak nás asi dají do ňákého státního dvora. Františka za kočího, mě za krmičku.


Číst dál

Tiskové prohlášení člena SAŠ a poslance Pavla Šrámka k prohlášení KSČM o uznání února 1948

VyhnanciS naprostým šokem jsem si přečetl prohlášení KSČM k únoru 1948. V prohlášení se píše, že lidově řečeno „mysleli jsme to dobře, ale po tom únoru se to nějak zvrtlo“. Je to opět lež. Dokáži vám, že to nikdy dobře nemysleli a komunistické zvrhlosti plánovali už v roce 1945, možná dříve.

Hned po válce v roce 1945, když se formovala Národní fronta, v ní byly pouze 4 strany. Ta největší a nejsilnější především na venkově, tedy de facto Agrární Strana, po silném naléhání právě komunistů a také lidovců, nebyla povolena, byla zakázána, aby nemohla konkurovat hlavně komunistům ve volbách v roce 1946. Báli se jí, že by stejně jako v meziválečné republice, opět vyhrávala volby. A nejen to. Už v roce 1945 komunisté věděli, že provedou brutální a nehoráznou kolektivizaci venkova. Gottwald sice hřímal, že žádná kolektivizace nebude a proto ho bývalí voliči agrárníků na venkově volili. Jako vždy komunisté lhali, protože kolektivizace už byla dávno připravená. Monstrózní proces s Rudolfem Beranem, představitelem agrárníků, kterého fašisté odsoudili na 10 let vězení, byl v roce 1947 komunisty odsouzen na 20 let. Inu měli zřejmě soutěživého ducha a chtěli fašisty trumfnout. Únor 1948 tedy nebyl začátkem puče, ale byl jeho vyvrcholením, koncem puče dávno započatého už těsně po válce, možná ještě dříve.


Číst dál

Učitelce vyhrožují zabitím kvůli protiruským názorům. Je to hnůj, na policii se nespoléhám

"Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl bez ohledu na to, jak to dopadne." Václav Havel

Petice a podporu učitelky Petry Štěpánové

1. 3. 2016| Chodí mi řada nechutných zpráv a mailů, nadávali mi a vyhrožovali, říká učitelka Petra Štěpánová, která v Máte slovo přednesla své protiruské názory. Teď prý má policejní ochranu, tvrdí ale zároveň, že je čeho se bát. Lidé podle ní nejsou informovaní o ruském režimu. Zároveň říká, že její názory vadily i v její škole.


Číst dál

Dopis občana, který možná pomohl předsedkyni ERÚ?!

Vitaskova Alena… rád bych se Vaším prostřednictvím přiřadil k více než tisícovce protestujících občanů, kteří jsou znechuceni a pobouřeni troufalostí energetického lobby a "lidí", kteří tyto velkopodnikatelské manýry polostátního molochu podporují. Zohledním-li v kontextu "podnikání" s FV, vaří se mi krev. …

Tento dopis jsem poslal na ERÚ. Možná i díky jemu došlo k přehodnocení původního návrhu, který byl zrušen. I s celou komisí, která tuto stupidnost jménem ERÚ (proti citlivému a pragmatickému uvažování paní předsedkyně Vitáskové) navrhla. Za její zpupnost a vlastní názory, které jsou neslučitelné se zájmy FV lobby, byla AV "modelována" ke změně názorů na věc. Osmi a půl lety nepodmíněně. Šílené! Obdivuji tuto statečnou ženskou. Je zcela neuvěřitelné, jak je schopna hrstka korumpovatelných soudců ohýbat paragrafy. Soudce, kteří jsou tady instituováni pro udržování jakéž takéž světské spravedlnosti, a kteří se v tomto exkluzivním poslání prokazatelně prohřeší proti etice a dobrým mravům, bych exemplárně popravoval. Kárné řízení je neuvěřitelně směšný trest za selhání ve funkci "poloboha" na Zemi, jestliže soudce korupčně zneužívá své výlučné postavení a účelově manipuluje osudem a životem lidí. (Asi naivní představa).


Číst dál

Naše omluva za 4.březen 1919 stále chybí – už 97 let!

Kaaden 6 040319… Poradce americké delegace Coolidge hodnotil tehdy ve své zprávě z 10. 3. 1919 aktuální Kaaden 040319česko - německou situaci takto: „Dnes mezi nimi existuje hluboké nepřátelství a není důvod očekávat, že toto nepřátelství bude v blízké budoucnosti překonáno. Krev, která tekla 4. března, když čeští vojáci v mnoha městech stříleli do německého davu, byla prolita takovým způsobem - ačkoliv ve srovnání s oběťmi, jichž jsme se stali my, je to pouhá kapka -, že jen stěží může být odpuštěno. Jestliže minulý listopad existovala snad v německých kruzích jistá ochota z hospodářských důvodů udržet politickou sounáležitost s Čechy, pak dnes prakticky vymizela.....”. A v reakci na územní nároky české strany poznamenal. „Kdyby se Čechům přiznalo celé území, které nárokují, nebyla by to jen nespravedlnost., ale bylo by to i nebezpečné pro budoucnost nového státu, a možná i neblahé”…


Číst dál

Přičitatelnost aneb Kdo odpovídá za presidentské lhaní

Pecina Tomas revoltaHlavní líčení v čarodějnickém procesu restartuje - Odpovědnost za methanolová úmrtí – Vítězný únor

Nad lehkostí, s níž se státní úředník právně proměňuje v soukromou osobu a naopak, jsme se na tomto blogu pozastavovali v srpnu 2009, a jak ukazuje včerejší rozsudek v kause Kaslová v. Česká republika, nic podstatného se od té doby nezměnilo: soudy, pokud chtějí, posoudí výrok pronesený státním úředníkem bez přímé souvislosti s výkonem jeho pravomoci jako přičitatelný této osobě, a nechtějí-li, přičtou ho státu, a podobná dvojakost platí i u představitelů politických stran (viz dávný spor Šinágl v. Grebeníček, který bývalý předseda KSČM prohrál jako fysická osoba a neubránil se námitkou nedostatku pasivní věcné legitimace). Nad kterýmžto neblahým stavem se právem nepřímo pozastavuje v Lidových novinách Jan Kysela.


Číst dál

KVH: Kdo ohrožuje svobodnou novinařinu?

Co všechno svobodnou novinařinu v současnosti ohrožuje a čeho se současní novináři nejvíce obávají - Ohrožují svobodu slova a médií hrozby spíše zevnitř nebo zvenčí české společnosti? - Je největším problém českých médií oligarchizace? - A jakou roli dnes mohou mít a reálně mají média veřejné služby? - A bylo to někdy vlastně jinak?

Večer s nositeli Ceny Ferdinanda Peroutky v symbolická den 25.února. Účastníci diskuse letošní nositelé Ceny Ferdinanda Peroutky Marek Wollner, Luboš Dobrovský, Petra Procházková (1997), Jindřich Šídlo (2006) člen Sdružení Ferdinanda Peroutky. Večerem provázel Martin Groman ze Sdružení, které tuto cenu uděluje. Večer, co se týká úrovně diskuse, patřil k nejlepším, které jsem v KVH dosud zažil. Rozhodně zazněly informace, které stojí za poslech i podívanou! Málokdy uběhnou dvě hodiny diskuse tak rychle.


Číst dál

Soudkyně Mgr. Kateřina Sedláková: „Od prezidenta republiky se přirozeně očekává, že bude podávat pravdivé a ověřené informace a že bude zachován respekt k právům jednotlivců.“

PeroutkaCo je svoboda bez odpovědnosti? Ale chtějte odpovědnost od neodpovědnosti! - Zeman maly krokRozsudek a odůvodnění jsou příkladné - ZDE si je můžete poslechnout v plném znění - Na Hradě zastává významný post individuum, které se ještě nedávno nechalo krmit komunisty a teď si bere do úst slova jako svoboda a demokracie! – Čí je to ostuda?!

Soud rozhodl, aby se za pomlouvačné výroky na adresu slavného novináře Ferdinanda Peroutky, za prezidenta omluvila KPR. Zeman buď vědomě lhal, naletěl na falsifikát, nebo už se nemůže spoléhat na svoji paměť? Slíbil, že se omluví, že není škůdce, ale přes tak jasná fakta se chce přesto bránit třeba až k Ústavnímu soudu?! To by nebyl Zeman. Přitom jsou všechna vydání Přítomnosti v originále k dispozici a i kdyby mluvčí Ovčáček pracoval pomalu, musel by už dávno mít všechna vydání opakovaně prolistovaná. Máme tedy jasný důkaz, že Peroutka článek „Hitler je gentleman“ nenapsal a současně i důkaz, že prezident pravdu vůbec nehledá, hledá jen nemožné - jak zpravdivět lež! Jsme tak stále zemí nemožných možností, nebo snad možných nemožností nemožných?!


Číst dál

Postřehy k dnešnímu dění v české společnosti!

Tsunami – Bond v Česku – Slušnost za pandu – Plíživá rehabilitace

… Možná brzy začne jihomoravský hejtman Hašek stavět na hranici kraje plot, klid­ně na vlastní náklady. To by v tom byl čert; aby­chom z toho lidského stra­chu něco nevymlátili! … Fakt, že protimafiánský útvar zatýká ge­nerály rozvědky, věrohodnosti republice také nepřidá... Proti takovým koumákům se­belepší koor­dinátor nepo­může. Ani kdyby to byl James Bond zkřížený s matkou Terezou … Ten ostrov se jmenuje Tchaj-wan a Peking slíbí pandu vždy tomu, kdo uzná, že si ho komunistická Čína může vzít. Praha to za ty medvědy udělala.


Číst dál

Tachovská firma se brání, žádný článek o uprchlících nenapsala

Tach denik 24.2.16MEMORANDUM

Vážení obchodní partneři, kolegové a spoluobčané,

společnost Formy Tachov s.r.o. se distancuje od autorství článku “Jeden den v utečeneckém táboře. Změnil jsem názor. Už jim nebudu pomáhat!“ Článek nevyjadřuje naše stanoviska a postoje k dané problematice. Mrzí nás, že je jméno společnosti Formy Tachov v souvislosti s tímto článkem spojováno. Šíření článku na sociálních sítích a e-mailem je soukromou iniciativou jednoho z našich kolegů. Ctíme svobodu projevu, přesto důsledně řešíme zneužití pracovního e-mailu a pracovní doby k soukromým účelům.

Za Formy Tachov s.r.o.

Ing. Pavel Hvizdoš

jednatel společnosti


Číst dál

Až naprší a uschne. Vody je dost. Problém je kvalita a dostupnost zdrojů

Poslední dvě suchá léta a tři zimy s nedostatkem sněhu vzbudily v naší veřejnosti konečně zájem o budoucnost zdrojů pitné vody na našem území. Rozhodně je o čem mluvit. Problém je v tom, že většina informací postrádá analýzu příčin, souvislostí i důsledků deklarovaných či připravovaných opatření, které mají stávající neutěšený stav napravit.

Základní příčina rizik je zřejmá: je to struktura naší krajiny. Konkrétně neblahé dědictví kolektivizace a socialistického průmyslového zemědělství, které v krajině vytvořilo dlouhé nepřerušované plochy polí, zkrátilo koryta drobných i větších vodních toků, zlikvidovalo množství rybníků, rybníčků a mokřadů, odvodnilo rozsáhlé zemědělské pozemky a zabetonovalo stovky tisíců hektarů zemědělské půdy.


Číst dál

Je třeba zastavit kvízomaty: Andrej Babiš už dva roky vyzývá k akci

Hnutí ANO jako první začalo systematicky regulovat hazard. Někteří “podnikatelé” se ale snaží zákon obejít a přejmenovali automaty na kvízomaty. K jejich důslednému rušení je třeba součinnost ministerstva vnitra, průmyslu a obchodu, státního zastupitelství a policie. Níže najdete sedm dopisů, které v uplynulých dvou letech poslal Andrej Babiš všem, kteří se mají na potírání kvízomatů podílet.


Číst dál

Jsem chyba v systému. Z vlády ale neodejdu

LN AB karikatura 050316„Fuj. To byl zlý sen. Řídil jsem Agrofert jako stát.“ – „Pořád mi všichni předhazují to, žeLN AB prohlaseni CH050316 jsem multimiliardář, tak doufám, že všichni pochopí, že bych si kvůli padesátimilionové dotaci reputaci nezničil.“

Místopředseda vlády, ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš v rozhovoru pro LN hovoří o vztazích s koaličními partnery, postoji k uprchlíkům, čínských investicích i o prezidentovi Miloši Zemanovi

LN Tak proč ale říkáte, že máte problém s touto koalicí?

Problém je, že si v koalici nevyříkáváme věci přímo. Pořád jsem si nezvykl, že o něčem diskutujeme, a pak se navenek dělají podrazy. Koalice je manželství z rozumu na určité období. Doufal jsem, že boj nastane až po krajských volbách, ale ono to přišlo už teď. Móda je teď navrhovat zákony proti Babišovi. Zákon o financování politických stran, veřejné zakázky, údajné mediální zákony – vše proti mně. Je tu snaha opozičních, ale bohužel i koaličních stran zbavit se mě. Jsme s hnutím ANO chyba v systému. Ten Babiš nás tady štve, protože jsme si tady vybudovali systém a dělali spolu kšefty. To je celé.


Číst dál

Účinná léčba rakoviny existuje již 59 let! Zbytečně umírají miliony lidí po celém světě na úkor miliardových zisků farmaprůmyslu a výrobců zdravotnického zařízení!

Fortyn

Aktualizováno 14.3.2016: Dnes jsem obdržel z MF dosud jedinou reakci z oslovených.LN MZ Pohodli pokroku 220316 Posuďte sami obsah a formu. Žádné ministerstvo a státní instituce mi neodpovídá v takové formě a dokonalosti zpracování. J.Š. (vpravo LN, 22.3.2016) - Aktualizováno 14.5.2016 Odpověď  World Health Organisation ze dne 5.5.2016.

MUDr. Karel Fortýn, CSc.: „Budu se jednou dívat tam z toho chirurgického nebe na Tebe a Tvé žáky, jak lidem pomáháte a jak brány krematorií zůstanou uzavřeny a z komínů se přestane kouřit.“

… Co tento odstavec z toho časopisu říká? V roce 2010 řešili onkologové nedostatek peněz. Používali chemoterapii a v tom roce mohli ušetřit kolem 12 miliard používáním Fortýnovy devitalizace, a mohli vyléčit snad všechny pacienty a ještě by zbylo na platy lékařů, sester, aj. Ale oni by raději omezili počet léčených pacientů, než by to udělali. Takto tvrdě stáli na své praxi brát černé odměny za používání chemoterapie tím, že devitalizaci, jež chemo vylučuje, odmítají povolit. To je ještě třeba zdůraznit, že by nejen ušetřili ty miliardy, ale ještě by zachránili minimálně 25 tisíc životů….

Přikládám dopis ministru zdravotnictví MUDr. Svatoplukovi Němečkovi ze dne 27.2.2016, který v kopii obdrželi: Prezident ČR Miloš Zeman, předseda Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský, předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka, předseda Sněmovny Jan Hamáček, předseda Senátu Milan Štěch, ministr financí Andrej Babiš, předseda zdravotního výboru Sněmovny Rostislav Vyzula, předseda zdravotního výboru Senátu Jan Žaloudík, předseda ČLK Milan Kubek, předsedkyně České onkologické společnosti Jana Prausová a hromadné sdělovací prostředky ČR. Jeho přílohou je  sociologická studie ing. Stanislava Vrbíka ze dne 31.1.2016


Číst dál

VI.díl: Ke 140. výročí narození Tomáše Bati

Bata TomasPřináším šestý z deseti článků, které vychází každou neděli. Poslední desátý, vyjde 3.dubna 2016, v den narození zakladatele firmy Baťa Tomáše Bati, v jehož díle tak úspěšně pokračoval jeho nevlastní bratr Jan Antonín Baťa.

Soukromá iniciativa, podnikatel, manažer, socializace, globalizace.

Tomáš Baťa: „Už za mých mladších let, v době prvních úspěchů mé firmy navštívil mě jakýsi pan továrník, aby mi předvedl, jak se továrníkům žije, když firmu svěří najatému řediteli. Většinu roku prý tráví v jižních letoviscích na jachtě. A proč prý já se dřu do úpadu a bez dovolených. Odpověděl jsem mu, že nevím, jak bych na jachtě dělal boty, a že má podnikatelská práce je pro mne největším potěšením a láskou. Kroutil hlavou, ještě když mu šofér v nejhlubším úklonu otvíral dveře nablýskaného drahého auta. Už jsem o něm neslyšel.“ (Zkráceno)


Číst dál

Kremelská informační válka

Putinovi agentiPřehled odborné debaty | No.6, 29.2.2016 (vpravo LN, 22.3.2016)

Kniha Putinovi agenti - Kdo stojí za prokremelským webem eurodenik.cz - Německo budeLN PP Fedcenko ruska media 220316 vyšetřovat ruskou dezinformační kampaň v zemi - Proč je Francie náchylný k prorůstání ruského vlivu - „Zastoupení Svobodného Novoruska za Francii“ plánuje shromáždění ve Štrasburku - Sputnik news zahájil svou činnost v Lotyšsku - Maďarští studenti součástí ruské kampaně - Přehled zachycených dezinformací naleznete na konci newsletteru.

Součástí newsletteru je i kompletní pracovní monitoring odborné debaty, tj. všechny zaznamenané články a publikace, včetně těch, které nejsou v našem newsletteru obsaženy. Aktuální monitoring ve formátu pdf si můžete stáhnout zde.


Číst dál

Starosta Tomáš Baťa řídil Zlín jako firmu

Bata TomasV roce 1923 se konaly volby do obecního zastupitelstva ve Zlíně. Doposud vládli ve městě sociální demokraté, komunisté a lidovci. Postavili radnici na úvěr s nekřesťanským úrokem, i jinak zadlužovali město, a po hospodách se chválili "šak Baťa to zaplatí". Měli pravdu. 80% peněz přicházelo do městské pokladny od firmy Baťa, tehdy ještě jen na začátku své příští slávy.

Když pak odmítli Baťovi prodat asi 30 m2 pozemku na část budovy, padla ta poslední kapka. Baťa požádal odbory, aby sestavily kandidátku zaměstnanců firmy pro volby. Vytvořily si přísně demokratický řád výběru kandidátů a ukázaly jej Baťovi. Byl tam na 1. místě. Nepochodili. Řekl jim:


Číst dál

Sociální experiment: Oblek s bankovkami „Vem si kolik potřebuješ!“

Známý a oblíbený Youtuber Coby Persin si vyšel do ulic New Yorku s oblekem pokrytým penězi a nápisem hlásajícím, ať si každý vezme tolik, kolik potřebuje. Obávám se, že v Praze by se na posledního už asi nedostalo, k prvnímu odvážlivci by se houfně rychle připojili další a „odbankovkování“ by proběhlo na český způsob… Nádherné, aktuální a potřebné poselství k zamyšlení nad sebou a dnešní dobou. J.Š.5.3.2016



... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing