Buletin č. 39/2013

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 27. duben 2024 1:53

My Pozemšťané…

Tři stádia pravdy: Výsměch, Prudký odpor, Přijetí - Kdo jí maso je spolupachatelem, ať jsou jatka jakkoliv daleko - Kdo jí maso, měl by si zvíře sám zabít - Dokud budou existovat jatka, budou existovat války - Změna je nevyhnutelná, nebo nás k tomu donutí příroda - Jak zasejeme, tak sklidíme!

Tenhle film rozhodně stojí za to shlédnout. Tato témata jsou stále aktuálnější a ještě více varující. Pro milovníky domácích mazlíčků je to dost drsný film, ale pravdu je potřeba nějak vstřebat. Dokumentární celovečerní film z roku 2005 se snaží ukázat brutalitu, kterou lidé páchají na zvířatech, aby dohnal diváky k přehodnocení svého životního stylu. Je rozdělen na několik částí: domácí mazlíčci (odchyt a utracení zdivočelých psů), jídlo (mučení a porážka dobytka na jatkách), oblečení (zabíjení zvířat pro kožešinu), zábava (kruté životní podmínky zvířat v cirkusech, smrt při rodeu a při koridě) a neuvěřitelně primitivní, brutální pokusy na zvířatech zaživa „ctihodnými vědci“. Jsou to drastické záběry. Málokdo dokáže tento film sledovat bez přestávek. Pokud nemáte čas, podívejte se alespoň od cca 1:hod.17minuty. Potom se určitě najdete čas na celý dokument! Každého odpovědného člověka nutí ke změně návyků, chování a myšlení. I o tom budou nadcházející volby!

 


Číst dál

Z myšlenek politického vězně ke Dnu české státnosti…

Svaty Vaclav

Jiří Rusnok v OSN: "Česká republika jakožto země s historickou zkušeností s nedemokratickým režimem je připravena podělit se o své zkušenosti spojené s přechodem k demokracii a zemím procházejícím tímto procesem nabídnout svou pomoc, prostředky a know-how."Stížnost na průtahy v řízení k předsedovi MS Praha! - Problém naší země je ten, že má hodně otců, ale už žádné chlapy!

Obdržel jsem v rámci emailové diskuze i soukromý dopis od jednoho politického vězně. Řádně podepsaný. Kritizuje v něm čistě jen z principu nečisté metody Reflexu šířícího pomlouvačné a nedoložené články jakéhosi Karla Kříže proti kandidátovi hnutí ANO Babišovi právě ve chvíli, kdy protikorupční program ANO proti tunelářským mafiím např. z ODS a ČSSD začal sbírat vysoké preference. Reflex tedy evidentně chránil tyto tuneláře před jejich odstavením ve volbách. Také se pisatel pozastavil nad tím, že Babiše automaticky Reflex a jiní nazvali v rozpoutané hysterické kampani bez ohledu na presumpci neviny a na výsledek probíhajícího soudu, jasným udavačem StB. Když přitom zveřejněný spis StB toto zatím věrohodně neprokazuje. A když byl Babiš schválen Ministerstvem vnitra jako kandidát do voleb splňující čistou lustraci.


Číst dál

Výzva ruské vládě!

MarcoAktivisté Greenpeace – mezi nimi švýcarský občan Marco Weber - demonstrovali minulý týden u jedné platformy Gazprom proti plánované těžbu ropy v Arktidě. Gazprom je první ropná společnost, která chce hledat ropu v Arktidě. To by mohlo mít zničující důsledky pro přírodu. Aktivistům bylo vyhrožováno zbraněmi. Nyní jsou už 2 měsíců zavřeni v Murmansku ve vyšetřovací vazbě. Hrozí jim několik let vězení. Prosím, pomozte, a požadujte propuštění aktivistů na svobodu, kteří se zasazují o zachování a ochranu naší přírody - bez zbraní a teroru, ale s odvážným protestem.
Link: http://www.greenpeace.org/switzerland/de/Themen/Arktis/Freiheit-fuer-Marco


Číst dál

Soudci juvenilní justice se podílejí na trhu obchodování s dětmi

MorcavalloPoprvé byly publikovány důkazy, které udávají, že pod rouškou juvenilní justice se vytvořil soukromý trh obchodování s dětmi. Šokující prohlášení učinil na italském televizním kanálu „Canale 5“ soudce ve věcech mládeže v Boloni, Francesco Morcavallo…

Francesco Morcavallo říká: „V Itálii soudci bezdůvodně odebírají 35000 dětí z rodin pro soukromé firmy, aby všichni účastníci ‚trhu s dětmi‘ měli příjem od státu 2 miliony eur za rok. Protože trh s dětmi vyžaduje stále více nových odebrání, uplatňují se v případě těžké socioekonomické situace v rodině autoritativní nástroje podobné totalitním. Tedy soukromé podnikání diktuje, kolik dětí by mělo být odebráno. Mám na mysli soukromé organizace a církevní dětské ústavy, vlastně dětské domovy, do nichž jsou umístěny násilně odebrané děti, a kam také směřují státní peníze. Každý dětský domov dostává peníze na každé dítě za každý den, který zde stráví.


Číst dál

„Překvapení“ kolem kandidátů, resp. lídrů Hnutí ANO 2011, nabírají na tempu…?“

ANO 2011 tady jsmeTématem předčasných voleb nebude kvalita programu, ale kvalita kandidátů - Zítra se koná mítink Hnutí ANO 2011 na Staroměstském náměstí v Praze od 11:00 hod. do 18:00 hod. Odpoledne je očekáván i Andrej Babiš. Přijďte a můžete se přesvědčit sami o kvalitě Hnutí, jeho sympatizantů a kandidátů – Poslechněte si přímo lídry Hnutí ANO 2011.

Lídr za Středočeský kraj Tomáš Březina právě odešel. Je již druhý, po Václavu Tittelbachovi, který náhle bez vysvětlení odchází?! Nepochybuji, že v Hnutí ANO 2011 je mnoho schopných, ale i nemálo neschopných či přímo připravených škodit. Očekávat v nevyspělé, postkomunistické společnosti něco jiného, může jen naivní člověk či hlupák. Preference Hnutí ANO 2011 stoupají každým dnem, mocní se cítí být ohrožení. Proto toto dění tolik nepřekvapuje. Ať už jsou příčiny jakékoliv, rozhodně to budí u neinformovaných voličů nedůvěru a plní potřebný účel. Nemusí to být konec, ale teprve začátek. Český politický chlívek nepopře sám sebe. O to více je třeba mobilizovat slušné a schopné občany, aby podpořili slušné kandidáty. Je jich nepochybně stále dost, nejen v Hnutí ANO 2011, ale i ve Straně Zelených či KDÚ-ČSL. Navštívil jsem CPM (Centrum Pohybové Medicíny Pavla Koláře), postavené za 400 milionů korun Agrofertu na Chodově. Podělím se s vámi o pár dojmů.  


Číst dál

Sčítání oveček a telemarketing

Pecina Tomas… Vytváření seznamů romských dětí je nadto nebezpečné i politicky: tento stát funguje 22 let a není nikde psáno, že tyto seznamy, dostanou-li se mu jednou do rukou, nebudou za dalších 30 nebo 40 let zneužity, tak jako byly kdysi nacisty zneužity seznamy holandských Židů.

… Soupis živého inventáře podle ethnicity, to je prostě něco, co slušný stát nedělá a dělat nesmí. …A jen na závěr a na okraj podotkněme, že na hraně ústavnosti (a často i za ní) jsou i různé programy, které vyžadují, aby příjemce určitého benefitu – kupř. vysokoškolského stipendia – byl romského původu. Ani to není zákonem dovoleno, podpora určitého ethnika může směřovat k uspokojování jeho specifických potřeb, nikoli k jeho zvýhodnění před ostatními.


Číst dál

Zachránce židovských dětí Winton obdrží v USA další ocenění

Bata Jan AntoninSir Nicholas Winton zachránil 669 židovských dětí, Jan Antonín Baťa 2000 židovských rodin. Nic proti siru Wintonovi, ale proč je světem stále oceňován za záchranu židovských 669 dětí a Jan Antonín Baťa za záchranu 2000 židovských rodin ani jednou…?!

Springfield (USA) - Britský makléř a humanitární pracovník Nicholas Winton, který v roce 1939 zachránil stovky židovských dětí z Československa před transportem do koncentračních táborů, se dnes ve Spojených státech dočká dalšího ocenění. Jako vůbec první osobnost vstoupí ve státě Illinois do Síně slávy organizace Rotary International. Winton zachránil 669 převážně židovských děti před smrtí, když v letech 1938 a 1939 v nacisty ohroženém Československu organizoval z vlastní iniciativy odjezdy židovských dětí do Británie a obstarával veškeré formality potřebné k jejich přepravě po železnici a přijetí v Británii. Svůj výjimečný skutek přitom vždy označoval za "běžnou věc".


Číst dál

Mýtus o mnichovské zradě spojenců je lží

Benes EdvardDokud budou Češi jako národ věřit, že Mnichov byl zradou, se kterou neměli nic společného a proti jejímž důsledkům nemohli nic dělat, nebude tento národ dospělý - a selhání jeho elit se bude v každé další krizi opakovat. Tak jako v roce 1945, 1948, 1968 a po roce 1989…

… Beneš nebyl vlastenec. Mnohem víc než ve svůj politický československý národ věřil ve svoji osobní roli „světového politika". Utekl v nejhorší možné chvíli od zodpovědnosti uložené mu Ústavou, a brzy dokonce odejel ze země jako soukromník - stal se vyučujícím profesorem na univerzitě v Chicagu. Bez vlády, bez parlamentu. Opustil zodpovědnost ve chvíli, kdy měl posloužit ostatním jako příklad, a otevřel tak prostor pro vládu lůzy. Zhroucení obecné slušnosti a hysterie politických čistek druhé republiky tak padá i na jeho svědomí. Československo odevzdalo nacistickému Německu všechnu svoji armádní výzbroj a munici, veškerý fungující zbrojní průmysl čtvrtého největšího exportéra zbraní na světě, včetně všech výkresů a vývojových programů. Říše získala přes čtyřicet pět tun československých zlatých rezerv. Druhá republika sama vydala tvrdá antisemitská zákonná opatření. Československo tedy dobrovolně a bez odporu vydalo československé židovské občany nacistické genocidě - a tvrdit, že se tak stalo až po jeho rozpadu, je jenom další nechutná výmluva. Československo samo zničilo svoji demokracii - na celých šedesát let.


Číst dál

Pavel Kamas & spol. konečně obviněni

Hitlerovy projevy a Pavel KamasPostkomunistický Český Svaz bojovníků za svobodu chce příští rok odhalit v Plzni památník 250 000 Čechů, kteří na podzim roku 1938 přesídlili zpět do českého vnitrozemí, po násilné čechizaci českých Němců po vzniku Československa. Laik žasne a svět se diví – jako absurdnímu obvinění Pavla Kamase? Věřme, že se konečně probudí z nebezpečné letargie i většina slušných lidí!

Konečně dorazilo policejní usnesení, jímž byly tři fysické a jedná právnická osoba obviněny pro vydání závadovými komentáři, mezititulky a deskami vybavených projevů Adolfa Hitlera. Jde však zjevně o pouhý teaser, protože to hlavní, odborné vyjádření v usnesení nejmenovaného odborníka, bylo citováno toliko velice kuse. A že půjde o dokument vskutku hodnotný!


Číst dál

Výzva k okamžitému odstoupení generálního ředitele ČT Petra Dvořáka

LN Titulka Drtinova 130913

Aktualizováno: doplnění výzvy ze dne 12.10.2013

“Jsem zaměstnanec České televize, ne slouha,” říká moderátorka, které se čeští politici bojí.

… očekával jsem, že po zveřejnění rozhovoru s moderátorkou ČT Danielou Drtinovou v příloze Lidových novin ze dne 13.září 2013, bude Rada ČT co nejrychleji jednat. Pokud tomu tak je, omlouvám se Vám. Pokud tomu tak není, vyzývám Vás a všechny členy Rady ČT, abyste učinili všechny kroky, v rámci Vašich pravomocí a odpovědnosti před veřejností, které by vedly k okamžitému odstoupení z funkce generálního ředitele ČT pana Petra Dvořáka. Jistě nebude mít nezávislá Rada ČT nejmenší důvod tak nekonat, pokud si tento otřesný rozhovor přečte. Dovolím si citovat slova GŘ Petra Dvořáka z rozhovoru s Danielou Drtinovou : “Vy si myslíte Danielo, že se nemohu zeptat politiků na to, jak pracujete?´ Vždyť to je přece významná cílová skupina,” dodal generální ředitel a já zkoprněla.” A s ní jistě i všichni čtenáři LN, kteří si ještě dokázali zachovat zdravý rozum. …


Číst dál

Tisková zpráva ve věci lži Františka Čuby!

TK Bata SHERATON BA 4 paneliste 180913Potomci J. A. Bati dementují lživé zprávy o tom, že chtěli vyjádřit uznání a podporu Františku Čubovi

Praha, 23. 9. 2013 – V sobotu 21. září vyšla v Kroměřížském deníku značkou „(fab)“ signovaná zpráva, v níž bylo uvedeno na thema právě skončeného pobytu dědiců Jana Antonína Bati v České republice a na Slovensku:

V plánu bylo také setkání v sídle krajského úřadu s krajským radním Františkem Čubou. Z tohoto setkání však kvůli náhlým zdravotním potížím Johna Nashe sešlo. Uskutečnit by se mělo později. Rodina totiž v Evropě ještě několik dní zůstane. „Potomci J. A. Bati chtěli panu Čubovi vyslovit uznání a řeč měla přijít i na případnou finanční podporu nového agrokombinátu. Bohužel ze setkání sešlo. Mám však informace, že se zde rodina zdrží a s panem docentem by se rádi setkali v jiný den,“ pověděl Ivan Adámek, asistent radního Františka Čuby.


Číst dál

Úvaha: Volby a uspořádání státu v budoucnosti

US CR budova

Podpora ČSSD klesá, HNUTÍ ANO 2011 už na třetím místě!

Pokud by si dala demokratická strana či hnutí do dlouhodobého programu níže uvedené myšlenky, získaly by jistě podporu většiny občanů. Podobné úvahy se objevují stále častěji. Pokusím se je shrnout a doplnit. Přirozeně jde o stručnou, základní kostru, která vyžaduje další diskuse. Co navrhuji? Zavést přímou volbu občanů zákonodárců, soudců, vysokých státních úředníků, zrušit Senát, zrušit kraje, zrušit financování politických stran, posílit pravomoc obcí, zavést zákon o státní službě a zákon o referendu. Naši malou zemi jistě mnohem lépe a efektivněji uřídí schopná vláda, menší Parlament, schopné vedení měst a obcí s podporou účinných zákonů a pravomocí, s efektivním využitím možností počítačů. Je to vize, kterou lze realizovat jen postupně, včetně nutných změn Ústavy ČR, projeví-li dostatečnou vůli teprve se rodící občanská společnost. Stát je podobný mechanismus jako firma a jako každá dobře fungující firma má i stát sloužit svému majiteli, tedy občanům, ne těm, kteří nemají důvěru občanů, jejich přímý mandát a „řídí“ stát především ve svůj vlastní prospěch.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing