Bulletin č. 9/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 0:37

Česká komunistická strana se musí okamžitě omluvit

KSCM logoPraha 25. února 2016. Před šedesáti osmi lety se Komunistická strana Československa Paumer Milan o strilenichopila moci v násilném převratu, nastolením 41 let totality a masivního porušování lidských práv. Platforma evropské paměti a svědomí žádá českou stalinistickou komunistickou stranu, která dnes veřejně oslavuje zločiny stalinismu, aby se omluvila veřejnosti za krutosti spáchané na spoluobčanech mezi roky 1948-1989.

Komunistická strana Čech a Moravy, která má 15% křesel v Dolní komoře Parlamentu a 3 členy v Evropském parlamentu, vydala dnes prohlášení, kde chválí dědictví převratu z roku 1948 a "oceňuje práci a obětavost z generace budovatelů první formy socialismu"(sic!). Stalinská strana byla zaregistrovaná v roce 1990 jako územní organizace Komunistické strany Československa a její přímý, nereformovaný právní nástupce.


Číst dál

Přejmenujme náměstí Pod Kaštany na náměstí Borise Němcova

Nemcov BorisŘekněte prosím o této petici pokud možno co nejvíce lidem. Čím více podpisů tato petice získá, tím více pozornosti získá u médií i rozhodujících orgánů!

Novodobá historie České republiky je díky tradici započaté prezidentem VáclavemNemcov Putin Havlem pevně spojena s myšlenkou podpory a prosazování demokracie a lidských práv ve světě.  Tato myšlenka musí znamenat i dnes mít odvahu podporovat odvážné. Podporovat ty, kteří se nebojí postavit se hlasitě proti zvůli autoritativním a nedemokratickým samovládcům a režimům. Podporovat ty, kteří se nebojí riskovat své vlastní blaho, nebo dokonce svůj vlastní život, v zápase o svobodu. Na ně nesmíme jako demokraté zapomínat ani za života, ani ve smrti.

Je to přesně rok od vraždy Borise Němcova. Jeho osud se stal jak symbolem boje za demokracii v Rusku, tak symbolem ohavnosti Putinova autoritářského režimu. Jako občané České republiky se domníváme, že je na místě, aby naše republika a její hlavní město vyjádřily Borisi Němcovi úctu a čest jeho památce. A že je na místě trvale připomínat současnému Putinovu režimu, že podporu svobody, demokracie a lidských práv ve světě - a tedy i v Rusku - myslíme stále vážně.


Číst dál

Potomky těchto vrahů máme dnes zastoupeny v Parlamentu. Únor 1948 tak komunisté - bez zábran - slaví dodnes!

1 Meli byt zapomenutiPřipomínám, že si Sněmovna zvolila na podzim v roce 2013 svým prvním místopředsedou předsedu KSČM Vojtěcha Filipa, usvědčeného agenta StB, celými 75% hlasů z 201 poslanců!!!

… V Polsku je pověřen Ústav národní paměti IPN, člen Platformy, stíháním zločinů jak5 Polak nacistického tak komunistického režimu prostřednictvím své dceřiné instituce, Hlavní komise pro stíhání zločinů proti polskému národu. IPN dosud završilo 158 soudních procesů za zločiny proti lidskosti a 1 za genocidu a má stávající bilanci 201 odsouzených pachatelů nacistických a komunistických zločinů. V České republice vedla práce Úřadu pro dokumentaci a vyšetřování zločinů komunismu Policie České republiky od roku 1995 k odsouzením v asi 40 případech; mezinárodní právo však nebylo nikdy uplatněno a v současnosti žádné významné trestní stíhání komunistických zločinů neprobíhá. Na Slovensku žádné významné trestní stíhání komunistických pachatelů neproběhlo. …


Číst dál

Jak se politbyro dovědělo, že Gottwald byl grázl

Gottwald a Stalin… Do archívu Zápotockého jsme se nedostali. (viz odkaz na holandský archiv níže! J.Š.)Paumer Milan o strileni Nebo přišel a řekl, že je 13 lidí odsouzených a 11 musí dostat smrt. …

… Prosím, soudruzi, abyste jednání k tomuto bodu považovali za přísně důvěrné, za uzavřené, aby se tyto škandální ostudné věci nedostaly mimo. Až otevřete případ Státní banka, to také uvidíte. Za 200 Kčs se kupovaly šperky, které měly cenu 20.000 a 30.000 korun. … Jinak na sjezdu bude krátká zpráva a pak do 4 měsíců ústřední výbor provede závěry těchto případů.

(pasáž z vystoupení v diskusi politického byra ÚV KSČ - 1962)


Číst dál

V pozadí Němcovovy vraždy stál Kadyrov, tvrdí opoziční politik

(Dva články z LN 23.2.2016)

LN Putinovi vyhruzky 230216Moskva - Ruský opoziční politik Ilja Jašin dnes zveřejnil zprávu, v níž obvinil čečenskéhoLN Babicka Ljudmila 230216 vůdce Ramzana Kadyrova z podílu na loňské vraždě svého stranického kolegy Borise Němcova. Informuje o tom agentura AP. Bývalý vicepremiér a vyhlášený kritik Kremlu byl zastřelen před rokem. Za pachatele označily úřady bývalého příslušníka speciálního čečenského bezpečnostního praporu Sever a jeho komplice. Jašin současně varoval, že Kadyrov vytvořil z autonomního Čečenska vlastní kalifát, který potenciálně může hrozit svatou válkou proti Rusku.

Podle Jašina není pochyb o tom, že Kadyrov stál v pozadí vraždy. Údajný vykonavatel vraždy Zaur Dadajev a osoby, které mu pomáhaly, by nejednaly bez Kadyrovova souhlasu, dodal. Sám Kadyrov, který patří mezi radikální zastánce ruského prezidenta Vladimira Putina, Jašinova obvinění podle AP označil za "tlachy".

Ruští vyšetřovatelé loni v prosinci oznámili, že objednavatelem vraždy byl bývalý důstojník praporu Sever Ruslan Muchudinov. Advokát pozůstalých ale označil tento krok za manévr, který má odvést pozornost od skutečných viníků z nejbližšího okolí Kadyrova.


Číst dál

Okresní soud Jičín 22. 2. 2016: Násilné vysídlení je zbavením osobní svobody, a to i v případě nezletilých

VyhnanciDne 15. 5. 1953 byla ze svého domova vysídlena rodina Šedivých z Chroustova. Stalo se tak na základě rozhodnutí Komise pro úpravu poměrů rodin vesnických boháčů. Tu tvořili:

předseda Okresního národního výboru v Hořicích Josef Ondráček,

okresní prokurátor Lev Bloch,

vedoucí tajemník Okresního výboru KSČ Oldřich Kysilka,

náčelník OO-VB v Hořicích Jaroslav Záveský.


Číst dál

Proč elitní detektivové odcházejí od policie, nebo páchají sebevraždy?

Policie auto znakElitní policista Stanislav Švábenský naplánoval svoji sebevraždu do detailu, píší LN ze dne 25.2.2016

Cituji ze článku v LN: Všechno zabavili: Švábenský starší se nyní vydal po stopách vyšetřování šestihodinové zpovědi. Je přesvědčen, že v ní leží klíč vysvětlující zkázu jeho syna. Policisté si podle něj stáhli záznam hned druhý den po sebevraždě. „Za necelé tři hodiny se vrátili a zabavili všechno: počítač, notebook a mobily. Dodnes jsme to neviděli,“ říká na adresu policie. Citlivá nahrávka posléze putovala na olomoucké vrchní státní zastupitelství a odtud na Generální inspekci bezpečnostních sborů, kde její obsah dodnes prověřují. Švábenský starší zatím ale naráží na hradbu mlčení. „Bylo mi řečeno, že nemám nárok na informace. Mluvil jsem ale s vyšetřovatelem, podle něhož může být řada věcí z nahrávky promlčena,“ vypráví o svém snažení. Boj za zesnulého syna však nehodlá vzdát. „Mně bude 74, ale rozhodl jsem se, že pokud mi budou stačit síly, očistím ho,“ je pevně rozhodnut. … Připomínám otřesný dokument ostravské ČT, vysílaný 10.3.2011 KDYBY MNE ZABILI také o likvidaci schopných policistů. Nedávno jsem hovořil s jedním policistou. Jeho postřehy a zkušenosti za 25 let služby u PČR jsou zdrcující.


Číst dál

Soudkyně poztrácela spisy, může přijít o plat. Na rozsudek čeká i případ z roku 1995

Při nedávné kontrole vedení Obvodního soudu pro Prahu 10 zjistilo, že soudkyně Monika Spáčilová ztratila několik spisů, řadu let nevypracovala rozsudky nebo kauzy protahovala o víc než dva roky. Teď Spáčilová již podruhé čelí kárné žalobě a Nejvyšší správní soud bude na konci března rozhodovat, jaký trest nakonec dostane.


Číst dál

Veřejná prostranství České republiky zaplavují tisíce použitých injekčních stříkaček!

Injekcni strikackyPodívejte se na otřesnou reportáž ČT z Kladna (od 17:55 min.) Je to další z „časovaných bomb“ na území naší republiky. Drogám, alkoholu a kouření propadají už žáci Základních škol. Jsme v tomto ohledu na prvním místě v EU, stejně jako v počtu heren a casin na obyvatele! Mládež je vždy citlivým lakmusovým papírkem stavu společnosti. Tady nám vysílá signál o těžkém onemocnění celé společnosti. Tisíce injekčních stříkaček jsou jen jeho následkem. Selhává výchova, vzdělání, rozpadají se rodiny, není divu, že mladí si neví rady se životem, propadají beznaději, ničí si zdraví a svoji životní energii bezúčelně promarňují. Stát by měl okamžitě začít efektivně jednat nechce-li, aby v budoucnu byla naše země domovem jen starých lidí a narkomanů, kdy ti nejschopnější ji budou postupně opouštět.


Číst dál

Když k vám přijde Barnevernet

LN Barnevernet 200216Petiční výbor na podporu Michalíkových manipuluje českým veřejným míněním i mnohými českými politikyů

… V Praze - a dá se říct, že nejspíš i jinde ve východní Evro­pě - s Bamevemetem se potýkající rodič vyhledá žurnalisty a oznámí jim, že mu dítě odebrala zločinná organizace, že na­stalo to a to. Média to publikují, politici následně jednají, pořádají se veřejné de­monstrace a podepisují se petice, aniž by kohokoli zajímala dokumentace.

… Jedna z velmi odlišných věcí například je, že v Norsku jsou občané zvyklí vyjadřovat se k veřej­nému dění. Nenadávají u piva, naopak - jednají aktivně. Účastní se projednávání rozpočtů obcí, chodí na zasedání města, když se jedná o snížení počtu lůžek v nemocnici či o sloučení tříd ve školách. Jsou zvyklí diskutovat, posílat vyjádření a komentáře médiím. Politici zase mají ve zvyku naslouchat hlasu lidu. Ne že by z toho byli vysloveně nadšení, ale funguje to tady tak. Norští občané se vyjadřují běž­ně k problémům společnosti - včetně Barnevemetu.

Je načase, aby se někdo z krajanů žijících v Norsku ozval a vysvětlil čtenářům v Česku, v jaké mediální virtuální bublině se nacházejí; mnoho Čechů totiž nyní nesmyslně nahlíží na Norsko jako na zhůvěřilou zemi, kde vládne nekontrolovatelná organizace jménem Barnevernet. Ujaly jsme se toho.

ANNA DUŠEK, LENKA GARSHOLOVÁ, MARCELA KVELLOVÁ, RENATA VESELÁ, LEONA WUNDERLICHOVÁ


Číst dál

Honzák: Lidi jsou blbí a já žasnu, od koho mi chodí hoaxy, jsme jako ovce, propagandu nám vede Zeman

Zeman opilec25.2.2016 Daniela Drtinová Video Aktuálně.cz: „Myšlenka nenávisti vůči někomu, kdo přivandroval, je velice nosná, musíme dát prostor lidem s charakterem“, říká psychiatr a psychoterapeut Radkin Honzák. Hoaxy podle něj mají směřovat dav, člověk totiž potřebuje vedení. Honzák zároveň tvrdí, že v moderní době se rozbila komunikace mezi lidmi, chybí blízkost druhých a upřímné podněty.

Národ změníme za staletí, dav za pár hodin – Jsme stádo, moc se od ovcí nelišíme – Kam půjde beran, půjde stádo – Je možné očekávat alespoň od půlky národa, že bude myslet. To se zatím neděje – Hlad člověka po struktuře, která se rozpadla do blázince – Nejsou podněty – Komunikace se rozbila – Není blízkost druhých – Dostanete 50 SMS, ale nikdo Vám neřekne, jak Vám to dnes sluší – 99% psychologické práce udělá nevědomí – Nejsme jednoúčelová mašina kopírování DNA – Potřebujeme do houfu ve kterém nejsme, o to snáz se do něho dostaneme strachovým impulzem – Kdo chce ovládat národ, musí udržovat tradice shromáždění velkého množství lidí - Národ se dnes shromáždí jen při hokeji či velkým funuse – Emoce nám pomáhají přežít – Po 150 letech se vracíme k tomu co vymyslel Darwin, že máme stejné emoce jako živočichové žijící v tlupách – Sny jsou práce mozku ofline – Tři teorie snu: vyhazuje odpad, konstruuje realitu, naprostá zmatečnost – Sny jsou nabuzením organismu, abychom nebyli snadnou kořistí – Během snu se vypnou antigravitační svaly, aby se nemohlo chodit – Agrese odbouráváme ve snu či v životě.  


Číst dál

Projde velbloud uchem jehly?

LN Gates 200216Bohatství je závazkem - John Maynard Keynes:„Nemůžeme očeká­vat nic dobrého od situace, v níž se hospodářský rozvoj stal vedlej­ším produktem kasina.“- Andrew Car­negie:„Hromadění majetku patří k tomu nejhoršímu modlářství a neexistu­je odpornější modla než uctívání peněz. Ten, kdo umírá jako boháč, odchází ze světa v hanbě.“

Majetková propast mezi nejbohatšími a nejchudšími se neustále prohlubuje. Je zřejmé, že globalizovaný kapitalismus produkuje obrovské nerovnosti.

Zpráva mezinárodní ne­vládní organizace Oxfam tvrdí, že jed­no procento nejbohat­ších obyvatel planety vlastní stejné bohatství jako zbý­vajících 99 procent populace (tedy 73 milionů lidí má stejný majetek jako 7,3 miliardy ostat­ních obyvatel planety). Možná ještě více šokující je zjištění, že 80 nejbohatších lidí vlastní stejné bohatství jako chudší polovina lid­stva (3,5 miliardy lidí). Těch 80 nejbohatších lidí jistě může být velmi vzdělaných, schopných, pracovitých. Přesto se vzpírá zdravému rozumu při­znat, že je vše v pořádku. Jenže co s tím?


Číst dál

Expediční kamera 2016 – filmový festival

V sobotu jsem v točnické, Kafé Bar Bárka shlédl všech osm filmů Expediční kamery 2016. Mohu jen doporučit! Zejména mne oslovily filmy: 82 VRCHOLŮ, KARUN, MIZEJÍCÍ DELTA a SURI. Podrobnosti a mé postřehy níže. Budete překvapeni, po shlédnutí dokumentu KARUN, jak se liší obraz muslimské kultury v západní části společnosti od reality.

 


Číst dál

V.díl: Ke 140. výročí narození Tomáše Bati

Bata TomasPřináším pátý z deseti článků, které vycházejí každou neděli. Poslední desátý, vyjde 3.dubna 2016, v den narození zakladatele firmy Baťa Tomáše Bati, v jehož díle tak úspěšně pokračoval jeho nevlastní bratr Jan Antonín Baťa.

Konto zaměstnance jako investiční vklad do firmy

Ve 4. článku série ke 140. výročí narození Tomáše Bati jsme se seznámili se systémem účasti na zisku ve fázi příjmové, kdy se podíly připisují každý týden při výplatách lidem na konta. To je první část systému podílnictví na zisku. Pro přesnost je třeba uvést, že majiteli kont nebyli všichni zaměstnanci. Do konce třicátých let to byla asi třetina výrobních zaměstnanců. Byli to všichni vedoucí až po mistry a dělníci, kteří nejvíc ovlivňovali chod dílen. Počítalo se, že bude ubývat těch, co stojí mimo, a to jednak zvyšováním náročnosti práce zaváděním nové techniky a jednak úbytkem dělníků, jež budou technikou nahrazeni.


Číst dál

Free Czechoslovak Air Force

RAF panelRemembering the Czechoslovaks who served in the RAF in World War II

Historical Information :

RAF CzechoslovakiaOf the 89 Commonwealth burials of the 1914-1918 war, the majority are in a War Graves Plot in Squares 121 and 126 bordering a path on the far right hand side of the cemetery. This was constructed by the City Corporation, who also erected the War Cross at the eastern end of the enclosed plot especially designed by Sir Reginald Blomfield and closely resembling the Commission’s own Cross of Sacrifice. The names of the 1914-1918 war dead in the cemetery are engraved on the base of the Cross.

There are also 75 Commonwealth burials of the 1939-1945 war here, mainly in two adjoining Church of England dedicated Squares, Nos. 115 and 159, in the south-western portion of the cemetery enclosed by a hedgerow on three sides, on the fourth side a wall bearing the inscription 1939-1945 THE MEN AND WOMEN BURIED IN THIS PLOT DIED IN THE SERVICE OF THEIR COUNTRY THEIR NAME LIVETH FOR EVERMORE. In the northern section a further Square, No. 42, is dedicated to Roman Catholic burials, there is a metal plaque bearing a similar inscription.

There are also 7 non-Commonwealth war burials and 4 non World War burials in the care of C.W.G.C. within the cemetery.

https://fcafa.wordpress.com/2016/02/24/not-forgotten-southern-england/

 

J.Š.25.2.2016



... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing