Bulletin č. 8/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 19. duben 2024 10:11

Brno 19.2.2016: Spravedlnost pro nepromlčitelnost zločinů komunismu!

1 Justice 2 osoby 1Diskusní seminář proběhl v budově NSS (Nejvyšší správní soud). Pořadatelem byla Platforma 2 Brozura Aversevropské paměti a svědomí (program v CZ+E). Jednou vypadl proud na několik minut právě při projevu výkonné ředitelky Platformy dr. Neely Winkelmannové (vnučka prof. Jaroslava Heyrovského, nositele Nobelovy ceny). Několikrát bylo přerušeno pro poruchu mikrofonů, signál pro tlumočení projevů byl slabý, velmi nestandardní. Dodnes veřejnoprávní média o semináři mlčí. Z novinářů jsem zaregistroval jen Luďka Navaru z MF DNES. Podrobné zpravodajství níže. Úvodem skvělý projev místopředsedy vlády ČR Pavla Bělobrádka (Studio ČT24, 27.5.2015, 14:40 hod.). Mj. připomenul i hrůznost komunismu tím, kdy nacisté v době války likvidovali cizí obyvatelstvo, komunisté likvidovali v době míru vlastní obyvatelstvo. Jednalo se o Výzvu k potrestání pachatelů z doby komunismu - Brífink Platformy evropské paměti a svědomí na téma JUSTICE 2.0 - výzva k potrestání žijících pachatelů zločinů proti lidskosti z doby komunismu.


Číst dál

Jak porazit kremelskou desinformační kampaň?

Putin prst„Nejlepším ničitelem ruské propagandy je pravda, konstruktivnost a věcná výměna názorů. Tu nepřežije.“ K.Mrzílek

 

Pane Rochu,

Jakto, že se  Vám to nechce věřit, nic  jiného Putin nedělá od samého začátku! Téměř zlikvidoval Čečence (kde je nárok na "sebeurčení národů"?mimochodem Stalinova teze), rozstřílený Groznyj už postavili, molodci, teď podobně jedná  ruku v ruce s Asadem, zničí Allepo a pak se bude chlubit, jak pomohl vybudovat nové město - porobeného národa. Vtrhl do Gruzie a odloupnul jí části území. Vtrhl na Krym a s pomocí svých vojáků jej zabral. Tataři, kteří se navrátili z deportace (způsobené Putinem milovaným Stalinem) opět odcházejí ze země. Vtrhl stejným způsobem na Ukrajinu a udržuje tam válku pomocí svých zbraní. Ve všech třech případech (a v minulosti i v pobaltských republikách) je záminkou údajná ochrana Rusů na daných územích.


Číst dál

Antithese právního státu aneb Slovenský ústavní soud zasahuje

BATA logo… Tento rozsudek byl přitom v České republice zrušen již v r. 2007, takže vzniká schizofrenní situace, že jedna a táž osoba je v jedné částí bývalé federace uctívanou osobností a ve druhé zločincem, který si měl za údajnou kolaboraci s nacisty odpykat patnáct let zostřeného žaláře. …

Slovenský Ústavní soud odmítl naši ústavní stížnost ve věci Jana Antonína Bati. Způsob, jakým to odůvodnil, arci vyráží dech. Prosím, čtěte, neuvěříte.
Tisková zpráva, přílohy: [1], [2], [3], [4], [5], [6].


Číst dál

Uprchlíci: prcháme sami před sebou!

Chceme se schovat za plot a zapomínáme, že za plotem budeme i my!   

LN Smilovice 170216Proč média ukazují jen IS, rebelující mladé muže, samá negativa, emoce, jitření nenávisti aLN devcatka 170216 nízkých pudů? Proč ne i ženy, děti, staré lidi? Jakoby všichni byli zločinci! Představte si, že vám válka zničí domov, přijdete konečně do bezpečí a obyvatelé vás budou nenávidět? To jsme dědicové Husa a Komenského? Problém tu je a musíme ho řešit společnými silami. Pokud ho budeme zkoušet řešit samostatně, nebo skupinově, bude řešit on nás. Jak by mohl normální člověk žít spokojeně a klidně za plotem, když za ním by byl opak? Plot je dočasným řešením, ne trvalým. Jinak bychom se chovali jako komunisté. Dva přiložené články z LN 17.2.2016 doporučuji. Vystihují jací jsme, kdy naším obrazem jsou i nemravní politici. Pokud by jsem měl volbu mezi plotem proti uprchlíkům a plotem proti politikům, volil bych tu druhou možnost. Obávám se, že nás ohrožují více než uprchlíci, svoji neschopností, chamtivostí a nenasytností. Uprchlíci nám dávají možnost návratu ke ztracené lidskosti a výhledově i zlepšení nemravného stavu politické scény. Nenechme se zneužít populisty, pro které jsou uprchlíci jen užitečným nástrojem k udržení či získání moci.


Číst dál

Je JUDr. Zdeněk Altner „noční můrou“ už i slovenských politiků…?!

OS Bratislava Altner 170216Níže dopis pana Franka Lambacha, velvyslance SRN na Slovensku, premiérovi Mikuláši Dzirindovi ze dne 10.srpna 2001!

Přestože jsem oslovil všechna významná česká i slovenská média, nedostavil se včera k OSOS Bratislava prg 170216 Bratislava ani jeden jejich zástupce?! Pro včasné nedoručení jednoho dokumentu KS Bratislava dr. Altnerovi a tím znemožnění zákonné doby přípravy na soudní jednání, odročil soudce JUDr. Ján Jamrich soudní jednání na 25.května 2016 od 11:00 hod. Budou vyslechnuti dva svědci a zřejmě vynesen i rozsudek. Soudce budil dojem, že chce svědky vyslechnout a vynést rozsudek. Po obdržení dopisu dr. Altnera slovenskému prezidentu Andreji Kiskovi (přiložen krátkou cestou do trestního spisu), byla na něm viditelná změna v přístupu. Takřka obratem nařídil odročení. Nelze vyloučit, že měl v úmyslu dr. Altnera odsoudit tak, aby nepodmíněný trest odpovídal nezákonné desetiměsíční vazbě dr. Altnera a tím tento skandál právně „legitimizovat“ - o skandálním, ničím neodůvodněném pobytu na psychiatrické klinice, nemluvě.


Číst dál

Tisková zpráva JUDr.Zdeňka Altnera k jednání OS Bratislava 17.2.2016!

Altner TK Manes 290116(V příloze níže žádost prezidentu SR Andreji Kiskovi k postoupení trestního oznámení Generálnímu prokurátorovi SR pro podezření na motiv objednavatele vraždy JUDr. Ernesta Valka ze dne 8.2.2016.)

signatáře mandátní smlouvy uzavřené dne 2.5.1997 s expředsedou ČSSD Milošem Fico a ZemanZemanem na vymožení vlastnických práv ČSSD k areálu Lidového domu, a věřitele ČSSD z této smlouv o jednání Okresního soudu Bratislava I. ve věci obžaloby sp.zn. 4 T/36/2014 JUDr.Zdeňka Altnera - obžalovaného v politickém zájmu strany SMER Roberta Fica a České strany sociálně demokratické, pro trestný čin maření konkurzního řízení úpadce Ing. Ivana Matušíka podle § 242 odst.1 písm.a) Tr.zák. – středa 17.2.2016 v 11:00 hod. v jednací síni č.dv. 36, v budově soudu Záhradnická 10, 812 44 Bratislava.

Žádostí ze dne 17.6.2015 při zdravotním postižení nádorem na levé ledvině ve věku 67mi let obžalovaný požádalValko Ernest Nejvyšší soud SR o účinnou soudní ochranu života občana EU proti vydírání kriminalizací obžalovaného orgány Slovenské republiky v politickém zájmu strany SMER Roberta Fica na utajení motivu nájemné vraždy právního zástupce obžalovaného v soudních sporech s Českou stranou sociálně demokratickou advokáta JUDr.Ernesta Valka dne 8.11.2010 porušováním závazků Slovenské republiky z práva Unie, vyvrcholené zneužitím psychiatrie k pokusu zbavit obžalovaného násilím svéprávnosti ke znemožnění mu vlastní obhajoby před soudy Slovenské republiky.


Číst dál

1945: Němci začali budovat blahobyt, my jsme ho začali likvidovat!

Podívejte se na toto barevné video jak vypadal Berlín v roce 1945. Přečtěte si tento článek o tzv. německém hospodářském zázraku, z něhož vybírám:

Už v roce 1949 byla životní úroveň blahobytu a pokroku jako před válkou. Na Západ přišlypřed postavením Berlínské zdi v roce 1961 statisíce akademiků,živnostníků a řemeslníků. V průběhu padesátých let se západní část Německa přiblížilaUSA. Německý automobilový průmysl zvýšil produkcipětkrát. Průmysl a služby během několika let vstřebalydva miliony nezaměstnaných. Přes osm miliónů vyhnanýchz domovů a 2,7 miliónů lidí, kteří odešli z NDR,také našlo práci. Na konci padesátých let byla plná zaměstnanost,úroveň nezaměstnanosti byla pod dvěma procenty.V letech 1950 až 1970 stouply reálné mzdy dvaapůlnásobně.


Číst dál

Nezapomínat: Ministr Besser se vrací do Berouna, koupil nový dům v golfovém areálu

Tento článek vyšel 18.5.2011. Starostka Enderlová už skončila. Novému starostovi Berouna jsem poslal tuto ZOI 8.2.2016, odpověď jsem obdržel 16.2.2016. Naštěstí dotace EU nebyly použity. Jinak smlouvy se mají dodržovat, tedy i udělení smluvní pokuty 30.000.000,-Kč. I to byl zřejmě jeden z důvodů odstoupení starostky. Zda mají být občané Berouna na svého bývalého starostu Bessera pyšní, či se za něho stydět, ví jen oni. Do jaké míry jeho velký majetek odpovídá tomu, co společnosti a městu dal je otázkou?


Číst dál

Babiš je podle svých slov v politice nešťastný, ale neopustí ji

Babis IILondýn/Praha - Místopředseda české vlády a šéf hnutí ANO Andrej Babiš při setkání sLN AB hazard 200216 novinářem britského listu Financial Times (FT) Henrym Foyem hovořil o svém působení v politice, kde se prý cítí velmi nešťastný, ale kterou nehodlá opustit. (vpravo LN 20.2.2016 J.Š.)

Ujišťoval o nezávislosti svých novin a mluvil také o averzi, které čelí ze strany politických oponentů. Reportáž z rozhovoru dnes list zveřejnil na svém webu.

Babiš, který v roce 2013 koupil vydavatelství Mafra vydávající celostátní deníky Mladá fronta Dnes a Lidové noviny, v rozhovoru označil své listy za zcela nezávislé. Dodal nicméně, že v nich může panovat určitá autocenzura, za kterou ovšem nenese žádnou vinu. Upozornil rovněž, že své noviny kvůli svému působení v politice nemůže využívat. Byl by tak prý mnohem vlivnější, kdyby v politice nebyl. Bránil se přitom srovnávání své osoby s italským expremiérem a mediálním magnátem Silviem Berlusconim.


Číst dál

Dlouhé prsty pana Dvořáka a jeho „boys“ v ČT?

Jak moc je dovoleno etickým kodexem ČT novinářům a šéfům obrazového zpravodajství neustále kopat za TOP+ODS do A. Babiše?

Není to nepřípustná zvůle, když vystrkují na odiv jako „šoumena“ Kalouska, naparujícího se ve sněmovně a kdy je kdekoliv k zahlédnutí jeho „práce“? Na druhé straně ukazuje Babiše, jak se vláčí s dvěma taškami spisů po chodbách sněmovny? A to každý den, kdykoliv je něco o sněmovně. Osvědčilo se jim to u Nečase, tak proč si nepřiložit polínko na hranici pro Babiše, že ano.


Číst dál

Smrt učitelky!

Smrt učitelky na Střední průmyslové škole v pražských Malešicích je fatálním selháním vedení školy. Mělo by být odvoláno. Že je neschopné dokladuje i tím, že odmítá připustit svoji vinu a odpovědnost. Smrt učitelky přímo nezpůsobilo, ale hrůzné dění ve škole, za které nese plnou odpovědnost, zdraví nešťastné učitelky jistě neprospělo, ať už byla nemocná či zdravá. Vedení školy se tak chová jako velitelé pohraničníků – také odmítají odpovědnost za zastřelené na hranicích v době totality. I ono je ukázkou jak je stále v naší společnosti zakořeněné neblahé dědictví zločinného komunistického režimu, kde nikdo nenesl za nic odpovědnost. Díky ní nyní sedmnáctileté děvče ztratilo maminku v době, kdy jí nejvíce potřebuje.


Číst dál

1930: Letecká doprava ze Zlína - Baťovská éra

Letiste BatovVěnujte prosím čas tomuto odkazudokonalá dokonalost ve všem! O co vše přišla naše země likvidací firmy Baťa a Jana Antonína Bati! V jeho „likvidaci“ dnes pokračují i „soudci“ Ústavního soudu Slovenské republiky !!! 

 

J.Š.20.2.2016



Necenzurovaná poprava K.H.Franka a koncentrační tábor Chomutov

Tomu přihlížel a tak konal národ Husův, Komenského a Masaryka… Mezi přihlížejícími můžete zahlédnout i básníka Jaroslava Seiferta (ten ale možná musel zřejmě kvůli své protektorátní minulosti). Katův hmat urychlil zlomení vazu K.H. Franka a zmenšil jeho utrpení. K dr. Miladě Horákové už komunistický kat tak „milosrdný“ nebyl…


Číst dál

Nádherná historie: Procházky historií v českém Krušnohoří

Lang ThomasHistorky a historie z české části Krušnohoří z doby před nuceným vysídlením německého obyvatelstva na pěších túrách s průvodcem, cyklovýletech a jízdách českým Krušnohořím. Provedu Vás oblastí mezi Chomutovem, Jirkovem, Mostem, Teplicemi a hranicí se Saskem.

Na svých vycházkách a výletech Vám nabízím vzhledem ke svému rozsáhlému původnímu materiálu (mapy, pohlednice, fotografie, knihy atd.) z doby německého osídlení pohled do minulosti. Moji předkové pochází z německo-českých Krušných hor, takže Vám mohu vyprávět mnoho o minulosti, staré pověsti a mnoho dalšího.


Číst dál

Porovnání Bible a Koránu

Bible a KoranMinulý týden jsem se zúčastnil zajímavé debaty na toto téma v berounské Městské knihovně.V Koran 248 Zúčastnil se prof. Hošek z teologické fakulty UK. Znalec Koránu se pro nemoc omluvil i tak to byl hodnotný večer. Přináším několik zajímavých postřehů.

Korán se psal 23 let, Bible stovky let. I Korán píše o Ježíši, Marii a dalších známých postavách z Bible. Korán hovoří o Bohu, v Bibli promlouvá Bůh. Na světě je 1.6 miliardy Muslimů, jen 300 milionů z nich jsou Arabové. Pro muslima je hlavní jak žít správně podle Koránu, pro křesťana je důležité kdo je Bůh. Muslimové žijí v Evropě už po staletí. Korán řeší rozvod zaopatřením ženy mužem, Bible rozvod nepřipouští, tedy ani tento problém neřeší.


Číst dál

IV.díl: Ke 140. výročí narození Tomáše Bati

Bata TomasPřináším čtvrtý z deseti článků, které budou vycházet každou neděli. Poslední desátý, vyjde 3.dubna 2016, v den narození zakladatele firmy Baťa Tomáše Bati, v jehož díle tak úspěšně pokračoval jeho nevlastní bratr Jan Antonín Baťa.

Edmond Landauer

V přehledu zásad batismu není obyčejně dost vysvětlena samospráva dílen a prodejen. Připomeňme si tedy, že tato samospráva je největším osobním dílem Tomáše Bati. Za tuto hodnotu by mu příslušel titul největší sociální tvůrce století. O co jde? Poví nám to pan Landauer (Vicepresident francouzského výboru pro vědecký výzkum práce Edmond Landauer, 1933, L´Oeuvre de Tomas Bat´a, Paris, francouzsky, v Muzeu firmy Baťa ve Zlíně - Klečůvce) :

„Baťovy závody přetvářejí své dělníky ve výrobce a tím předjímají možný způsob vyřešení neodkladných a palčivých sociálních problémů, které znepokojují dnešní svět.“


Číst dál

AMM versus Jan Šinágl, aneb 3.600.000,-Kč za pravdu a opět bez rozsudku

KS Praha AMM JS prg 150216KS Praha dnes projednával (po úspěšném odvolání AMM u VS Praha) její žalobu na ochranuMichal Antonin MM HV osobnosti. Jednání bylo krátké. Dle očekávání se žádná média a veřejnost (až na jednu osobu), nedostavily. Soudkyně si vyžádá podklady z jednání Přestupkové komise města Hořovice a zřejmě 11.března 2016 vynese rozsudek (9:00 hod., II.p., budova „A“, č.5). U PK Hořovice skončilo trestní oznámení ve věci zveřejnění rodného čísla zpěvačky Heleny Vondráčkové, které se v době „trestného činu“ vyskytovalo i na jiných webových stránkách. Přesto jsem byl odsouzen k pokutě 8000,-Kč a 1000,-Kč nákladů. Naštěstí měl KÚSK dost rozumu a mému odvolání vyhověl. Je neuvěřitelné, jaké množství žalob AMM alias Martin Michal podává. Slušní občané a podnikatelé jsou tak nuceni se bránit, kdy by je jinak tato povedená Agentura a stejně povedený pán, vůbec nezajímali.


Číst dál

Dnes před 40 lety zemřel „český Nicholas Winton“ – Přemysl Pitter

Pitter PremyslLaický kazatel, publicista a sociální pracovník. V průběhu druhé světové války a těsně po ní pomáhal židovským a německých dětem. V 50. letech odešel do exilu. Spolupracoval s rozhlasovými stanicemi BBC a Svobodná Evropa. Zemřel v roce 1976 ve švýcarském Curychu. V jiných zemích jsou takovýto lidí při jejich výročích připomínáni veřejnoprávními médii, jejich život, činy, odkaz. U nás vládne mediální ticho. Nemáme stále rádi své hrdiny. Mezi 25 zprávami na dnešních Událostech ČT se nenašlo místo na připomenutí tohoto výročí velkého muže, vlastence a humanisty. Dle MsP je stále zločincem! Níže připomínám články o Přemyslu Pittrovi zveřejněné na tomto webu. Jeho druhý domov Švýcarsko, si ho dokázalo vážit více, než jeho rodná země… Čest památce a odkazu tohoto velkého člověka. Příliš jich naší zemi během dějin muselo opustit, pokud měli štěstí, chyběli a chybí nám i dnes. Nedivme se, že jsme se stali zemí bez hrdinů – a že nám tu chybí vidíme dnes pomalu na každém kroku. Země, která nectí hrdiny riskuje, že až je bude potřebovat, žádní už nebudou.


Číst dál

Věra Čáslavská v Hydeparku ČT

Premiéra byla 6.2.2016. Shlédnutí mohu jen doporučit – i abychom nezapomínali naše hrdiny, jejich činy a životy. Věra Čáslavská nezklamala, zato ČT jí mohla dát více prostoru vyjádřit se k aktuálnímu dění doma i ve světě. Otázky na internetu byly, ale po sportovních tématech už na ně nebyl čas. Politická témata byla pouze dvě – připomenutí nezapomenutelného gesta sklopené hlavy při OH v Mexiku v roce 1968, jako vyjádření opovržení armádám Varšavské smlouvy a okupaci Československa v roce 1968. Druhé se těsně před závěrem týkalo nezabavení majetku KSČ po roce 1989. Bylo navrhováno, ale presidentem Václavem Havlem odmítnuto. To umožnilo nerovné podmínky pro soutěž politických stran a podnikatelů. Děkujeme paní Věro, národ Vám nebude moci být nikdy dost věčný, za to, co jste pro naši zemi vše vykonala a obětovala!


Číst dál

.. Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing