Bulletin č. 7/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 28. březen 2024 20:33

III.díl: Ke 140. výročí narození Tomáše Bati

Bata Tomas„Já jsem tu firmu nezbudoval. Úkol, který mi byl dán, byl vybudovat člověka. Lidé pak zbudovali tyto závody. Napřed jsem ovšem musel vybudovat sám sebe.“

Přináším třetí z deseti článků, které budou vycházet každou neděli. Poslední desátý, vyjde 3.dubna 2016, v den narození zakladatele firmy Baťa Tomáše Bati, v jehož díle tak úspěšně pokračoval jeho nevlastní bratr Jan Antonín Baťa.

Úkol, který mi byl dán, byl vybudovat lidi.

Mladistvý Tomáš Baťa vybudoval v sobě opravdového člověka v krutých podmínkách desateronásobného předlužení firmy, které bylo nutno rychlým tempem vyrovnat. Hrozila exekuce a ostuda v tom dvouapůltisícovém městečku, jímž tehdy byl Zlín. Totiž dodavatelská firma Kodisch, u níž měli bratři Baťové po bezstarostném životě mladých továrníků dluh desetkrát vyšší, než byl jejich majetek, zkrachovala a její pohledávky skoupila firma – řekněme vymahačská.


Číst dál

Den Elišky Přemyslovny, Karla IV. a Jana Lucemburského ne?

Stále máme problém postavit se k naší minulosti jasně. Významným dnem bude zřejmě 14. květen jako "Den Elišky Přemyslovny a Karla IV." Eliška Přemyslovna, matka Karla IV. už mnoho české krve neměla a Jan Lucemburský, jeho otec, byl francouzský Němec, či německý Francouz. Opět tak vydáváme za české co tolik české není. Podobně jako z 27 popravených českých pánů byly 2/3 německého původu. Rádi se pyšníme naší minulostí, ale zapomínáme, že na ní měli nemalý podíl i „nečeši“, resp. Bohemianové, tzn. čeští Němci, promíšeni z Čechy a jinými národnostmi žijícími po staletí v Čechách, tedy Bohemii. Naopak se nechlubíme vyhnáním 1/3 vlastního obyvatelstva, žijícího po staletí na našem území a které tolik přispělo k jeho hospodářskému a kulturnímu rozkvětu. Maďarsko i Rumunsko už mají svůj „Den vyhnaných“, ale my se tomu stále bráníme. Dopustili jsme se tehdy největší krádeže na nevinných českých Němcích. Z jejich řad pocházelo 9 nositelů Nobelovy ceny. Komunisté po roce 1948 na tuto velkokrádež navázali dalšími, kdy okrádali ty zbylé nejschopnější naší země. Je hanbou, že máme vůbec komunistickou stranu zastoupenou v parlamentu jako jediná země bývalého východního bloku a i to, že prvním místopředsedou Dolní komory Parlamentu ČR je předseda KSČM a prokázaný agent StB JUDr. Vojtěch Filip. Byl zvolen 75% hlasů!!! Charaktery a praktiky získání moci nevymizí, pokud se potrestají jen slovně. Pokud se budeme stále tak obávat pravdy o naší minulosti, bude nám stále bránit v cestě k hospodářské a mravní prosperitě.


Číst dál

Šéf NATO: Rusko destabilizuje Evropu, je třeba posílit obranu

"Rusko nyní destabilizuje evropský pořádek. NATO nehledá konfrontaci a nechce novou světovou válku, naše odpověď přesto musí být jasná a tvrdá," řekl Stoltenberg. "NATO nyní prochází největším posílením za desítky let, abychom vyslali jasný signál a odstrašili jakoukoli hrozbu. Ne abychom vyvolali válku, ale abychom jí zabránili," uvedl.


Číst dál

Postřehy a myšlenky k dnešku a zamyšlení

ThoughtsMelbourne mají nádherný tenisový stánek pojmenovaný po stále žijícím Rodu Laverovi. Jeho tvář při nedávném grand slamu pravidelně ukazovala australská televize, sedícího mezi diváky. My máme na Štvanici také hezký tenisový stánek – bezejmenný?! Proč se asi nejmenuje po Janu Kodešovi, Jaroslavu Drobném či Martině Navrátilové? Vývoj od listopadu 89 je obrazem českého charakteru a jeho schopností – nikdy jsme si neuměli sami vládnout. Vždy jsme vládnutí zneužívali ve svůj osobní prospěch, ne službě vlasti – o tom jsme jen pokrytecky, ale o to více vlastenecky, mluvili. Jsme vlastenci jenom na demonstracích a při výročích. Kolik "vlastenců“ vyvěsí na svém domě 28.října státní vlajku?


Číst dál

Apel kardinála Duky vládě: Bezodkladně vraťte půdu zemědělcům!

Duka Dominik"Nemožnost domoci se ani po tolika letech platnosti zákona svého práva především kvůli vleklému procesu konkurzních řízení u nástupců těchto bývalých JZD je nedobrým signálem vypovídajícím o současném stavu demokracie a fungování státu." … "Zároveň deklaruji, že úsilí drobných zemědělců o alespoň částečnou nápravu křivd způsobených komunistickým režimem i následnou liknavostí v demokratických poměrech ČR, budu podporovat také nadále.“

Dobrý den, pane Šinágle,

dovolte, abych Vás opět oslovila, jakožto "stínové ČTK." Na náš dopis "co bylo ukradeno, má být vráceno", reagoval kardinál Duka. Při lednové schůzce nám přislíbil pomoc a vydal výzvu, kterou přikládám v příloze. Výzvu, která je pro nás důležitá, ale bohužel neotiskl žádný tisk. Obracíme se proto na Vás, zda byste ji mohl ve Vašem Bulletinu uveřejnit. Výzvu, kterou Vám zasílám uveřejnilo právě dnes, internetové zpravodajství.


Číst dál

Bude Martin Michal obžalován, nebo brzy skončí na psychiatrii?

Michal Martin text 250615Tento článek vyšel ve Vlasteneckých novinách dne 26.6.2015. Vyjádření Martina Michala je Michal Antonin MM HVze dne 25.6.2015.    

Na místě náměstkyně ministra kultury JUDr. Kateřiny Kalistové bych na Martina Michala obratem podal trestní oznámení. Policie ČR by za výroky podvodného JUDr. Martina Michala také neměla být nečinná. K trestnímu oznámení bych přiložil jeho soudní kauzu a rozbor soudního znalce o jeho podvodných aktivitách, kdy jako jednatel firem Terrex a jejich několika variant, poškodil banky při podvodně získaných a nesplacených úvěrech v astronomické hodnotě cca 500 mil, za což byl vazebně stíhán pro rozsáhlou majetkovou trestnou činnost. Jistá soudkyně jej neodsoudila se zdůvodněním, že se tak tehdy za bujarého klausovského kapitalismu podnikalo. Dnes se pan falešný JUDr. a jeho právnička ohánějí v soudních přích argumentem, že jeho trestní rejstřík je čistý a pan Michal nic nespáchal. To ovšem z rozhodnutí soudu nevyplývá. Naopak se zde hovoří o tom, že čin byl spáchán!!! Jen nebylo dokázáno, že byly trestné činy spáchány úmyslně a že tehdejší podnikatelské prostředí bylo jaksi divoké…


Číst dál

Kauza poškození klientů H-Systemu: ing. Luděk Fabinger bez trestu

OSP2 H system 8 prg 180116Pouze ČTK byla na místě a dvě poškozené klientky H-Systému. Podnikatel byl obžalován za přihlášení fiktivní pohledávky do insolvenčního řízení na zakladatele H-Systemu Petra Smetku. Podle obžaloby měl tím zařídit, aby se peníze nedostaly ke klientům zkrachovalé firmy. Dostavil se jako svědek i Václav Bervid, slavná automobilová legenda, který na vlastní žádost doplnil svoji svědeckou výpověď. Byla zajímavá, působil velmi seriozně. Obvodní soud pro Prahu 2 Fabingera zprostil dne 12.2.2016 obžaloby. Soudkyně JUDr. Daniela Reifová zmínila i rozhodnutí NS, který zrušil rozhodnutí VS po 3 letech (!!!), jako chybné. Proti rozsudku se ihned odvolal státní zástupce JUDr. Boris Havel. Zástupkyně poškozených JUDr. Hana Marvanová se jednání zúčastnila, ale vyhlášení rozsudku přítomna nebyla. Obrátil se na mne jeden z poškozených v podobné kauze tzv. „Lidových domků“, která se začala řešit až po cca 10-ti letech (!!!) a kde poškozené klienty zastupuje, stejně jako u H-sytému, JUDr. Hana Marvanová. Jeho závažný e-mail přikládám níže.


Číst dál

Svobodu pro Kajínka aneb Hurvínek opět promluvil o válce

Zeman plna mocPoté, co se Kancelář presidenta republiky dala slyšet, že presidenta jako svědka v Zeman opileccivilním sporu u soudu zastoupí zmocněnec (geniálně glosováno zde), projevila se samotná státohlava, řkouc, že se s bývalou ministryní Helenou Válkovou dohodla na obnově řízení pro Jiřího Kajínka.

Být presidentovým právníkem je řehole: dle oficiálních výstupů soudě, vyvracet státohlavě její bludy je nemožné, a zjevně neuspívá ani snaha tyto aspoň korigovat do podoby, jež nebude použitelná budoucími historiky jako náplň marginálií a glos k pojednání o období raného postkomunismu v této zemi. Na druhou stranu, historiografické práce se čtou daleko lépe, jsou-li tu a tam ozvláštněny, a jejich ozvláštňovateli na poli práva tudíž patří dík příštích generací studentů. Čímž arci nepopírám osobní mínění, že Pražský hrad by neměl obývat právní troglodyt.


Číst dál

Registrů přibývá. Stát přenáší riziko na občany, postihy úředníků neřeší.

S tím lze jen souhlasit. Bohužel vše je zneužitelné. Tak jako na neslušné podnikatele je třeba „biče“ EET, tak stejně tak je třeba „biče“ na jeho provozovatele. Stále platíme daň za likvidaci dobrých mravů totalitním systémem, který umožnil nástup neschopnosti na odpovědná místa a zlikvidoval osobní odpovědnost, morálku a stavovskou čest. Zvyšuje se počet úředníků, zvyšují se jejich platy, je třeba zvyšovat i jejich osobní odpovědnost a za její nedodržení musí následovat citelné sankce. Špatná práce ničí charakter, poctivá ho udržuje. J.Š.

V záplavě dat, která vláda od občanů vybírá a nově vybírat chce, chybí jedna zásadní pojistka. Tvrdé postihy pro správce databází, v nichž se údaje budou ukládat. Minulost přitom ukázala, že za úniky či krádeže dat stát úředníky netrestá.

Proč jsou Češi svolní sdělovat o sobě na internetu tolik soukromých informací? A proč stát plánuje vybírat od lidí další a další data? Stává se z něho čím dál větší “Velký bratr”? To byly jen některé z mnoha otázek o bezpečnosti na internetu, které zazněly během debaty, kterou na půdě Metropolitní univerzity v Praze pořádala redakce Neovlivní.cz. Proti moderátorce Sabině Slonkové usedli dva experti na tuto oblast: publicista, zakladatel Energomonitoru Patrick Zandl a vysokoškolský pedagog z VŠE, publicista Petr Koubský.


Číst dál

EET znervózňuje jen ty politiky, kteří jsou napojeni na korupční prostředí!

EET (Elektronická Evidence Tržeb) bude potřebným bičem na podvody v podnikání. Kalousek s Fialou kopou svým stranám hrob svým trapným, populistickým až panickým tažením proti EET. Slušný podnikatel narovnání pokřiveného podnikatelského prostředí (díky působení politických stran od 90-tých let) jen vítá. Slušný podnikatel byl ničen a neslušný profitoval. EET je jen následek zločinné neschopnosti politických stran. Pokud nejsou slušná pravidla v nás, jsou „přinucovací“ nástroje nutné. Obává se jich jen podvodník a korupčník – ať už podniká prací nebo politikou.


Číst dál

Poslanec za ČSSD Štěpán Strupčuk u havarovaného vozu tvrdil, že neřídil, ale zkoušku na alkohol odmítl?!

Strupcuk StepanNa dálnici D7 u Prahy v neděli ráno havaroval vůz, který patří poslanci sociální demokracie Štěpánu Stupčukovi. Když na místo dorazila policie, ačkoliv byl u rozbitého vozu pouze on sám, tvrdil, že neřídil. Kdo auto naboural, odmítl říci a odmítl také dechovou zkoušku…

Odmítnutí zkoušky na alkohol je přiznáním viny. Když už nás PČR zásobuje videi ze svých zásahů, doufejme, že nám předloží i videozáznam tohoto výtečníka. Má zřejmě ruské kořeny, jak nasvědčuje jeho jméno a předváděné způsoby, které se komentují sami! Pokud se dostane i takováto „elita“ do Parlamentu, tak se stavu země nemůžeme divit. Můžeme jen doufat, že podobných vykuků každými volbami v Parlamentu ubývá a že příští volby s nimi občané konečně pořadně zametou, nechtějí-li, aby s nimi bylo neustále zametáno jako s užitečnými idioty!


Číst dál

Hanka, Tonča a strýček Ali

Pecina Tomas revolta… Ještě větším skandálem se začíná jevit případ výměny Aliho Fajáda za pět unesených Čechů, jejichž cestu k tomu účelu naplánoval a zafinancoval sám Fajád: před tím člověkem nezbývá než smeknout, kalkulace na hloupost českých tajných služeb, které k tomu účelu propůjčily i vlastního operativce, mu vyšla stoprocentně. … policisté, kteří odvezli propuštěného Fajáda na Ruzyň (rozuměj na letiště, ne do věznice), posadili ho do letadla a ještě mu zamávali, porušili zákon, protože povinností trestních orgánů bylo jej okamžitě po rozhodnutí o nevydání obvinit a nedovolit mu, aby území republiky opustil. Za situace, kdy existovalo pravomocné rozhodnutí vrchního soudu o přípustnosti vydání do USA, je trestným činem jak rozhodnutí ministra Pelikána, který zneužil zákonnou pravomoc vetovat extradici k jinému účelu, než ke kterému slouží, tak policisty, který onu eskortu nařídil a podepsal. … tak jako stát nemůže financovat své zločince doma, neměl by to dělat ani v zahraničí. … Zkrátka a dobře, začínám přemýšlet, jak se z takového státu, jakým se tento v posledních dvou týdnech předvedl, pokud možno tiše odhlásit.


Číst dál

Bude česká povaha příčinou ztráty svobody a porážky demokracie, nebo se ještě dokážeme poučit z minulosti?!

KSC a hakovy krizNedůvěra k nikomu a k ničemu vládne zemi. Všude kolem nás se podvádí, podvody na nás útočí v životě i z médií takřka denně. Stali jsme se nutně jen zemí jednotlivců, žijících vedle sebe. Zasazujeme se instinktivně a preventivně jen o sebe, neriskujeme abychom se nespálili, jsme neschopni spojit se a jít jedním cílem. Je snadné ovládat společnost, manipulovat s ní dle potřeb, kdy její síla je rozmělněná ve snadno ovladatelné a kontrolovatelné síly jednotlivce. Jsme rozděleni společensky, vnitřně i ideově a o to náchylnější k snadné manipulaci a zneužití „pravdou“ většiny. Neprosadí-li se moudrost menšiny i v zájmu většiny, můžeme se velmi brzy se svobodou a demokracií opět rozloučit. O tyto hodnoty se usiluje a bojuje denně. Nikdy nejsou trvale tam, kde je na ně jen čekáno, kdy jsou vybojovány a darovány jinými, bez vlastního úsilí si je udržet. Budeme zase poslušně pochodovat, nebo konečně svobodně půjdeme?!

„My nevěříme v Boha, zato jsme věřící Rusům. Dobře nám tak. Jsme nepoučitelní ohledně Rusů. Doufejme, že tato zkušenost nás vyléčí.“ K.Mrzílek

V nedávném pořadu na ČRo + citoval Ivan Slezák slova ze školení v době totality: „Soudruzi, až budeme na Rýnu, nebudeme potřebovat jazyky, dobudeme území ocelí, ohněm a pohlavím.“ Představitel této zločinné ideologie Vojtěch Filip, předseda KSČM je dnes prvním místopředsedou Dolní komory Parlamentu! Ke zvolení prokazatelného agenta StB („Falmer“) mlčela celá země, včetně médií. To není ostuda Filipa (komunisté stud neznají), ale smutnou výpovědí o zemi, která to připustila a vůbec jí to nevadí!


Číst dál

Zločin v Polné, hilsneriáda nám opět připomíná náš národní charakter a nebezpečné sklony ohrožující především nás samé

Hilsner LeopoldVlevo Leopold Hilsner – vpravo pomník TGM ve Valašském MeziříčíTGM pomnik Valasske Mezirici

„Tam, kde se nedodržuje morálka chybí charakter i mravnost. Když už se nedodržují tyto věčné hodnoty měli bychom si my občané být toho vědomi říkat a prosazovat to v médiích, tisku veřejně jako třeba Jan Hus. Protože jinak jsme všichni jako tehdejší přísedící poroty, která odsouzením mistra k smrti zničila vlastní morálku a mravnost a zbyla jí jen moc. I ve XX.století  moc vládla pouze tam, kde po 42 let morálka a charakter chyběly.“ K.Mrzílek

Film Zločin v Polné je o nás a našem národním charakteru více než tušíme a jsme ochotni si připustit. Nevinný člověk odsouzen na smrt, změněn na doživotí, císařem po 18-ti letech udělena milost, stalo se tak proti vůli českých úřadů. Vskutku „holubičí národ“. Profesora Masaryka studenti málem zabili za jeho statečnou obhajobu práva, spravedlnosti a zdravého rozumu. I nedávno házeli v Praze kameny zakuklenci na pokojně demonstrující nezakuklence za uprchlíky – PČR jen přihlížela…?!


Číst dál

Česká televize neukazuje pravdu o Janu Antonínu Baťovi

JAB 1 Bata Tilbury 1932 and 1934Česká televize předložila „fikci“ v nedávném pořadu, kde se velmi omezila ve zmínkách o JanuJAB 2 Tomas Bata credited with founding Bata Tilbury Antonínu Baťovi, navzdory velkému rozšíření firmy Baťa po celém Československu a po celém světě. Je jasné, že motivem bylo vytvořit představu, že zakladatelem byl Tomáš Baťa starší, který byl zakladatelem a firmu řídil až do roku 1932. Potom po roce 1932, existovala už jen Baťa "společnost". Ta dělala všechna rozhodnutí o expanzi, investicích, přijímání a propouštění zaměstnanců apod. Po válce se mluvilo už jen o Tomíkovi, synovi Tomáše Bati.


Číst dál

Monitor českých prokremelských webů | No.8, 9.2.2016

LN PP RU byrokrate 090216Vlevo LN 9.2.2016

Think-tank Evropské hodnoty - www.evropskehodnoty.cz

Vážení čtenáři,

v rámci našeho monitoringu Vás pravidelně informujeme o tom, co píší Sputnik NewsParlamentní listy, Zem a Vek, Aeronet, AC24, První zprávyCzech Free PressSvět kolem nás.

Tento týden dominovala následující témata:

  • Tajné e-maily Hillary Clintonové
  • Spolupráce Ukrajiny a Západu
  • Údajně organizovaná migrační krize
  • Zkorumpovaný Putin
  • Protiruské sankce
  • Holokaust a židovská otázka
  • Zemanův Kalašnikov
  • Vyznamenání Jiřího Maštálky
  • Čeští politici na prokremelských webech

Číst dál

Bylo zrušeno vysílaní Reportérů ČT o návštěvě prezidenta Zemana ve Valtické střední vinařské škole?

Zeman ValticeAktualizováno 10.2.2016

Omlouvám se Reportérům ČT a ČT, že jsem reportáž z Valtické školy mylně očekával v pořadu Reportéři ČT. Ve skutečnosti byla vysílána v poradu 168 hodin, tedy den předem a který na ni vysílal upoutávku. Moji chybou jsem ve čtenářích vzbudil podezření, že reportáž se stala předmětem cenzury. To v tomto případě není pravda. 

Na včerejší (8.2.2016) vysílání pořadu REPORTÉŘI ČT (mimochodem Miliardy za polárním kruhem doporučuji!) od 21:35 hod., měla být reportáž z Valtické střední vinařské školy a o pozadí otázek, kladených studenty prezidentu Zemanovi při jeho návštěvě školy. Bohužel reportáž odvysílána nebyla, přestože reportéři ČT na místě byli a natáčeli? Bude odvysílaná příště? Nepřál si to Hrad, politici či byly jiné důvody? Podobné, oprávněné otázky si kladou nyní občané. Za předpokladu, že je ČT nezávislá, není přece žádný důvod zamlčovat příčinu. Nedělní pořad ČT168 se tématu také věnoval (doporučuji i Dalík Bralík!), celkem objektivně, kdy i škola přiznala své pochybení a poučení pro příště.


Číst dál

Za naivitu či hloupost dvou českých dívek zaplaceno 6 milionů dolarů?!

Dve divkyTak informuje čtenáře dnešní vydání týdeníku RESPEKT. Můžeme se oprávněně ptát, kolik zbraní a střeliva bylo za tuto částku už zakoupeno a kolik nevinných lidí už zahynulo, resp. ještě zahyne? Na svědomí je mají jak tato dvě děvčata, tak ti, co rozhodli výkupné zaplatit. Česká republika vykoupila život dvou dívek za potenciální, ale velmi reálnou smrt stovek či tisíců! Nezaznamenal jsem, že by alespoň jedna z nich poděkovala českým občanům. Naopak, jedna se už pokusila opět o návrat.


Číst dál

Co si jinde nepřečtete, styl a kvalita komentářů jak má být!

Pecina Tomas revoltaProvokatéři aneb Jak to asi bylo na Klinice - Nevinen! – Zadeh - Pandury

Bezpečnostní informační služba zveřejnila na svém serveru Antifa.cz článek, ve kterém identifikovala několik maskovaných osob jako slávistické ultras. No, ještě že tak… SK Slavia blahopřejeme, pokud hoši fandí pod jednotným velením i při zápasech, musí být radost pro ně hrát! … Když příslušný orgán pojal před rokem úmysl komunistického výtečníka stíhat, hleděli jsme na záměr se značnou dávkou pesimismu. Skutečnost byla arci ještě o stupeň absurdnější. Stíhání se nekoná, skutek je prý promlčen, a expotentát mediím sdělil, že on za nic nemůže, ježto od začátku svého působení v úřadě naopak činil vše pro to, aby byl elektrický ohradník na lidi vypojen. … Zadeh byl propuštěn a dnešek je, myslím, milé děti, tím posledním dnem, kdy jsme o podnikavém Íránci v souvislosti s územím tohoto státu slyšeli. Ale nezoufejme: pokud to dobře půjde, třeba ho nakonec za něco odsoudí v Jižní Africe (jako Radovana Krejčíře) nebo na Bahamských ostrovech (jako Viktora Koženého)! … Ergo, odsouzením Dalíka stínáme než poslíčka, který svědomitě předal vzkaz.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing