Bulletin č. 5/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 2:43

TK JUDr. Zděnka Altnera 29.1.2016 měla být přenášena přímým přenosem!

Altner TK Manes 290116Aktualizováno 1.2.2016: Soudní jednání ze dne 1.2.2016, odloženo na neurčito. Prezident Altner Zeman omluva 280116Miloš Zeman se omluvil.

Aktualizováno 5.2.2016: Omluva prezidenta Miloše Zemana - I prezident má povinnost svědčit před soudem, v opačném případě mu hrozí i trestné stíhání

Další jednání ve věci je nařízeno na pondělí, dne 1.února 2016 od 9:00 hod. u OS Praha 1 na Ovocném trhu. Měla by být vyslechnuta Barbora Snopková. Možná nás překvapí svoji účastí i prezident Miloš Zeman. Má možnost, ukázat se jako chlap a jen získat, mlčením nenávratně ztratí. TGM se také dokázal postavit proti všem, když šlo o spravedlnost. Bude zachováno dosavadní "velkomediální" mlčení?

Konala se dne v restauraci ARCH v Mánesu od 10:00 hod. Trvala bez 5 minut 1 ½ hodiny. Dostavila se ČTKiDNES,  ČRo a TRADE média (ta krátce po začátku odešla). Prezident Zeman už pochopil, že k soudu si nemůže dovolit jako svědek nepřijít a poslat „náhradníka“, aby splnil nesplnitelné, tedy vypovídal za něho. Nechat se přivést policií k soudu jistě nebude riskovat, zato se může doba jeho svědecké výpovědi neúměrně protahovat. Věřme proto, že prezident naplní svoji zákonnou, občanskou povinnost a vypoví před soudem co nejdříve a bez ztráty paměti, jako se nedávno přihodilo svědkovi Vladimíru Špidlovi. Věřme, že upřednostní svědeckou výpověď před častými návštěvami venkova. Přináším několik postřehů z TK se zveřejněním důležitých dokumentů (trestní příkaz, zákaz studia spisu a plné moci).


Číst dál

Zeman legitimizoval plán teroristů z milice ČSVZ na vystřílení vlády. Stává se tak sám teroristou a návodcem teroru!

Aktualizováno: Trestní oznámení na Jelenu Vičanovou podáno 30.1.2016

Tisková konference ve věci nadcházejícího soudu (Zeman pozván jako svěděk) JUDr. Zdeňka Altnera se koná 29.1.201610:00 hod. v ART restaurantu Mánes, Masarykovo nábřeží 250/1, 110 00 Praha 1.

Zeman opilecPrezident Zeman na debatě s občany k premiérovu zděšení prohlásil, že vládnoucí politiky lze LN Lenin a satecek 270116odstranit volbami anebo samopalem Kalašnikov. Neomlouvá ho, že to řekl v nadsázce. Odkryl tím co si skutečně myslí. Tím fakticky schválil loňský plán proruské milice ČSVZ (tzv. Českoslovenští vojáci v záloze, kteří nejsou jako právnická osoba registrováni). Ta rovněž sdělila v České televizi, že plánuje postřílet vládu a parlament. Nyní je za toto plánování teroristického útoku prošetřována policejním Útvarem na odhalování organizovaného zločinu ÚOOZ. Mluvčí prezidenta Ovčáček to označil za pouhý bonmot. Zdá se, že za bonmot se u nás schovají všechny trestné činy prezidenta. A že jich už bylo požehnaně, jakoby šlo o starého kriminálníka. Bonmot nelze přijmout. V ČR je stále dost lidí (viz tisíce členů ČSVZ), kteří výrok prezidenta přijmou jak návod a až spáchají teroristický útok, budou se u soudu právem hájit návodem od samotného prezidenta.

Senátoři by měli okamžitě jednat, iniciovat odvolání prezidenta Zemana z funkce, nebo mu nařídit bezpečnostní prověrku a psychiatrické vyšetření. Zjevně by jednou z těchto prověrek neprošel a ztratil by tak způsobilost k prezidentské funkci. Bezpečnostní prověrku zcela jistě nemá a je tak největší bezpečnostní hrozbou státu. Projevuje se u něho stále více ztráta soudnosti, patrná počínající alkoholová demence, vystupuje na veřejnosti více jako ruský agent než český prezident, podporuje extrémisty, rasisty, fašisty a nedemokratické diktatury jako je komunistická Čína, páchající genocidu na svém lidu a na hnutí Falungong. Podporou Putina podporuje fašistické Rusko, kde jsou vládou vražděni a mizí novináři, opoziční politici, podnikatelé a emigranti žijící v Británii. V Rusku se dnes konají veřejné i neveřejné soudní procesy jako u nás v 50. letech, kdy byly zlikvidovány demokratické instituty. Dnešní Rusko je gangsterský stát. Generál Petr Pavel: „Rusko je pro nás největší riziko, ne uprchlíci. Putin nikdy nespí.“


Číst dál


Bílý dům sdílí názor ministerstva financí, že Putin je korupčník

Washington - Nedávné prohlášení vysokého představitele ministerstva financí USA o zkorumpovanosti ruského prezidenta Vladimira Putina "plně odpovídá názoru americké vlády". Prohlásil to dnes na tiskové konferenci ve Washingtonu mluvčí Bílého domu Josh Earnest. "Je to hodnocení ministerstva financí USA. Plně odpovídá názoru vlády," konstatoval mluvčí.

…BBC v pondělním pořadu připomněla, že americká rozvědka CIA v roce 2007 odhadovala Putinův majetek na 40 miliard dolarů (skoro bilion Kč). K obdobné cifře dospěl i politolog Stanislav Belkovskij, podle kterého má Putin podíl z obchodu s ropou a vlastní luxusní nemovitosti doma i v cizině. Sám Putin tato obvinění v roce 2008 na přímý dotaz odmítl jako "lež", vše je prý "vycucané z prstu". …


Číst dál

Litva po 25 letech soudí sovětské vojáky

GorbacovVILNIUS/PRAHA Přes 60 osob je ob­viněno z toho, že 13. ledna 1991 při útoku sovětské armády na tele­vizní věž ve Vilniusu zavinili smrt 14 a zranění 140 litevských občanů. Teprve čtvrt století po této události, která předcházela zhroucení Sovětského svazu a roz­padu komunistického impéria na podzim 1991, o vině obviněných rozhoduje vilniuský obvodní soud.

Mezi obžalovanými z váleč­ných zločinů a zločinů proti lid­skosti jsou hlavně občané Ruska, Běloruska a Ukrajiny, včetně bý­valého sovětského ministra obra­ny Dmitrije Jazova. Soud hodlá předvolat přes tisíc svědků, ovšem někteří účast odmítají, jako například exprezident SSSR Michail Gorbačov. Přes 500 lidí se přihlásilo jako poškození. Cel­kově se celá kauza vměstnala do 700 svazků. I proto se mnohým litevským novinářům zdá příliš op­timistický odhad ukončení soud­ního přelíčení - verdikt by měl padnout do 8. června letošního roku.


Číst dál

Tři omyly ohledně terorismu

Nyní je zde Islámský stát, jehož momentální stádium vývoje lze srovnat se Sovětským svazem kolem roku 1918.

Omyl č. 1: Terorismus je jen zdánlivě nebezpečný

Po každém teroristickém útoku se objeví nějaký ten rozumbrada, které vám vysvětlí, že se vlastně nemusíte ničeho bát. Spíše se zabijete pádem ze židle, než abyste se stali obětí teroristů, praví statistiky. Následuje výčet všemožných nepravděpodobných příčin úmrtí a rozšafná rada, abyste problém raději ignorovali. Zaručeně umřete na něco jiného, takže klídek, piánko, žádný stres.


Číst dál

E-mailová kauza premiéra Sobotky: Pět poznámek Romana Jocha

… Pobavilo mě, že státní tajemník pro evropské záležitosti premiérovi před jeho přednáškou na Humboldtově univerzitě v Berlíně napsal, že probere s poradcem německé kancléřky, existuje-li něco, co by v Sobotkově projevu chtěla slyšet. To snad ne, pánové!

… Co dělala Bezpečnostní informační služba (BIS)? Proč zase zaspala? Nezjistila, že někdo odposlouchává Nečasův mobilní telefon, ani nyní, že někdo čte Sobotkovy e-maily. To v této zemi skutečně není nikdo, kdo je ochotný či schopný ochránit jejího premiéra? Případně i před ním samým?


Číst dál

Poloplná či poloprázdná láhev?

Bez toho, že se české univerzity otevřou řádné mezinárodní personální konkurenci, se jejich kvalita zásadně nezlepší.

… Když se Ike Eisenhower po skon­čení druhého prezidentského období stal členem správní rady jedné z nejprestiž­nějších univerzit v USA, oslovil slavnostně shromážděný učitelský sbor: „Vážení zaměstnanci Yaleovy univerzity!“ A z posledních řad auly se zvedl nějaký mladík a pravil: „Promiňte, pane. My nejsme zaměstnanci Yaleovy univerzity, j My jsme Yaleova univerzita!“


Číst dál

O drobných bonmotech

Zeman a KoreaTé rozpadlé figuře na Hradě se stále úspěšně daří strhá­vat na sebe pozornost, asi jako obecnímu blbu, který se v Korpáčově Vrutici přišourá do místní knajpy na jedno pivo a přitom se stačí pozvracet, pomočit, pokálet a poprat s polovinou hospody, než ho hostinský vykopne ven. A starousedlíci si na něj časem zvyknou: „Von je už zkrátka takovej.“

To, co však pronesl tento zjev v pondělní debatě s navezenými ob­čany Tišnova ohledně premiéra So­botky a kalašnikova, překročilo veškeré zatím myslitelné meze. Vře­le souhlasím se Zdeňkem Šarapatkou, který na člověka, jehož jméno tady nechci ani vyslovit, podal kvů­li výroku trestní oznámení.


Číst dál

Změna stanov Sudetoněmeckého krajanského sdružení je neplatná

Zatím k tomu máme pouze krajně stručný výtah z rozsudku, avšak i z něj jeví se býti zřejmým, že Posseltovo Sudetoněmecké krajanské sdružení (SdL) prohrálo i ve druhém stupni spor o změnu stanov, jíž se sudetští Němci měli vzdát nároku na vlast a na konfiskovaný majetek.

Přirozeně, že škody, které změna napáchala, jsou z větší části nevratné: SdL se tím samo odsoudilo k bezvýznamnosti, protože nikdo z české strany nebude vážně jednat s někým, kdo nejdřív prohlásí, že vlastně nic nechce, a pak je soudem přinucen vzít to zpět a tvrdit, že tedy opět chce to, co předtím nechtěl; připomíná to okřídlené odvolávám, co jsem odvolal, a slibuji, co jsem slíbil. Takový partner bude, arci zcela po právu, pokládán za tlučhubu a kašpara.


Číst dál

Pohonné hmoty: Íránec podezřelý z daňových úniků 2 ½ miliardy, za 150 milionů na svobodě – Antonín Michal a spol. za 1.2 miliardy na svobodě už 3 roky - bez kauce?!

ZadehÍránci s českým občanstvím MUDr. Shahramu Abdullahu Zadehovi hrozí 13 let vězení zaMichal Antonin MM HV údajné rozsáhlé daňové úniky (video s vrchním státním zástupcem z Olomouce Alešem Sosíkem nelze na webu ČT spustit?!). Na účet Krajského soudu v Brně poslal kauci 150 milionů korun, která mu má zajistit propuštění z vazby. Ve vazbě je už 22 měsíců, hrozí mu 13 let odnětí svobody. Intervenovali za něho čeští premiéři Jan Fischer, Jiří Rusnok, ministři zahraničí Jan Kohout a Karel Schwarzenberg. Škoda podle obžaloby dosáhla  2 507 652 020 korun. Komentář ČT Brno ve 13:30 hod. byl velice zajímavý a obsáhlý, ale v archivu je odstřihnut?! Iránec působil i v tajných službách. Co „vyšetřuje“ PČR v podobné kauze Antonína Michala (syn Martina Michala, manžel zpěvačky Heleny Vondráčkové) už 3 roky je záhadou. Před rokem už dva roky údajně čekala na výpis z bankovních kont západních bank? Alespoň mi vrchní státní zástupkyně JUDr. Lenka Bradáčová i Policejní prezidium potvrdili, že případ sledují…?!


Číst dál

Veverka - prokázána defraudace cca 28 milionů korun !!!

Marvanova HanaPřikládám rozsudek MS v Praze ze dne 14.5.2015 ve věci AK Veverka. V tomto řízení se jednoznačně prokázalo zcizení prostředků klientů AK uložených na úschovních účtech zřízených touto vypečenou AK, resp. jejím zaměstnancem Mgr. Michalem Součkem. Mgr. Součka přivedla do AK Veverka jako svého dobrého známého JUDr. Hana Marvanová.


Číst dál

Baarová, Schwarzenberg a ti druzí

Schwarzenberg Adolf… Budiž předesláno, že v této zemi žilo před válkou jen málo lidí, kteří by byli nacisty nenáviděni tak jako právě Schwarzenberg a kteří by své názory dávali tak nepokrytě najevo. Jak podrobněji pojednáno např. na stránkách www.lexschwarzenberg.cz, když Hitler slavil své vítězství ve Vídni, nařídil [Schwarzenberg] všem svým domům, včetně prominentního Schwarzenberského paláce v centru Vídně, vyvěsit černé vlajky. Když nacisté zakázali vstup Židům do všech parků, poprvé v historii otevřel veřejnosti velké parky kolem Schwarzenberského paláce s nápisem znějícím: Zde jsou Židé vítáni.

Přesto, ani ne dva roky po propuštění z koncentračního tábora, kde se Adolf Schwarzenberg logicky octnul, musel se v důvodové zprávě k zákonu o konfiskaci svého panství (lex Schwarzenberg) dočíst:

Převodu podrobený majetek jihočeských Schwarzenbergů představuje svojí rozlohou tak ohromný komplex nemovitostí, že se všeobecně pociťuje potřeba vyřešiti vlastnické poměry k této majetkové podstatě způsobem, který by odpovídal novému duchu hospodářské a sociální struktury Československé republiky. Nelze proto připustiti, aby vlastnictví tak nesmírného nemovitého majetku zůstalo i nadále soustředěno v rukách jednotlivce, a to tím spíše, že postup správy tohoto panství v minulosti není právě nejlepší zárukou, že by majetek byl v budoucnosti veden výlučně a jednoznačně v duchu českém, když ani v osobách vlastníků není beze všech pochyb prokázána naprostá a ryzí česká jejich národnost. Dr. Adolf Schwarzenberg byl při sčítání lidu v r. 1930 – patrně svým zaměstnancem – hlášen jako osoba nepřítomná, národnosti německé. Ve sboru vedoucích úředníků jeho panství byli po celou dobu prvé republiky vynikající měrou zastoupeni vždy také úředníci národnosti německé, naposled mimo jiné na př. dva [z] pěti ústředních ředitelů.


Číst dál

Většina měst má čipové karty na MHD za miliony, opencard stála 1,75 miliardy

Výroba jedné Opencard vyšla Prahu cca 26 x dráže než v podstatě stejná karta v Hradci Králové!

Praha - Čipové karty na MHD fungují ve většině českých krajských měst již mnoho let, některé z nich mají i další funkce. Jejich zavedení stálo radnice maximálně několik desítek milionů korun, často ale výrazně méně. Pražská opencard naproti tomu vyšla hlavní město už na více než 1,75 miliardy korun, její téměř devítileté fungování provázejí problémy a soudní spory. Od poloviny roku ji má nahradit nová karta Lítačka. Papírovou jízdenku potřebují cestující stále v Brně, Ústí nad Labem a průkaz se samolepícím čipem mají v Českých Budějovicích …


Číst dál

Další politický střípek: Očkovací politika!

Neockovane diteDobrý den pane Šinágle,

se souhlasem redakce (viz webová adresa níže) přikládám odkaz pro Váš web o dalším politickém střípku, kterým je bezesporu očkovací politika. Netřeba hledat imunologické postuláty, píši především o politickém pozadí dané „organizace“. V textu jsou odkazy na konkrétní zdroje, vše lze dohledat a ověřit. Soudruzi už veřejně lhali v takovém objemu, že tyto výroky nemohou kontrolovat, když je poté člověk složí, jde z oné protichůdnosti hlava kolem:


Číst dál

PSÍ NÁROD

Můj švýcarský kamarád si mi postě­žoval, že když běžel letenským par­kem, zakopával o psy: „Co jste to za národ, že má každý druhý psa?“ A hned si sám odpověděl: „Protože vy Češi si nedůvěřujete!“

A tak já, k Čechům důvěřivá, jsem zalistova­la v psích příslovích. Vypadl na mě citát Rober­ta Greinera: „Láska ke psům jde víceméně ruku v ruce se ztrátou důvěry v lidi.“

„Aha,“ řekla jsem si, „znamená to snad, že když jsme v počtu chovaných zvířat na počet obyvatel, tedy dvou milionů psů a milionu koček, první v Evropě, jsme ze všech národů nejméně důvěřiví ke svým bližním?“ Psychologové se shodují v tom, že zvíře je pojistkou proti osamělosti. Když jsme tedy v počtu chovaných zvířat první v Evropě, cítí­me se my Češi nejosaměleji? Chybí nám bez­výhradná láska, kterou umí dát jenom máma nebo pes?


Číst dál

I.díl: Ke 140. výročí narození Tomáše Bati

Bata TomasPřináším první z deseti článků, které budou vycházet každou neděli. Poslední desátý, vyjde 3.dubna 2016, v den narození zakladatele firmy Baťa Tomáše Bati, v jehož díle tak úspěšně pokračoval jeho nevlastní bratr Jan Antonín Baťa.

Celý svět udělal velkou chybu, že zapomněl na jeho dílo, které odstartovalo proces změny světa k dokonalosti. Největší vina za to zapomenutí je na našem národě. Naši předkové tu měli ve Zlíně a dalších závodech v ČSR křišťálový model tohoto změněného světa.


Číst dál

Propagační turné lídra ruské propagandy v Praze a Bratislavě. Kdo je Nikolaj Starikov

Do Prahy a do Bratislavy přijede na veřejné vystoupení jeden z předních kremelských ideologů Nikolaj Starikov . Jeho profil popsal pro HlídacíPes.org historik a zástupce ruské menšiny v české Radě vlády pro národností menšiny Alexej Kelin.

Kdo je tedy Nikolaj Viktorovič Starikov? Pětačtyřicetiletý ekonom, ekonomický ředitel petrohradské filiálky prvního televizního kanálu, zakladatel a lídr politické strany PVO (Strana Velké Vlasti), založené 10.3.2013, která vzešla z rovněž jím inspirovaného sdružení „Odborová organizace občanů Ruska“ (2011).


Číst dál

USA prověřují, jak ruské peníze nahlodávají evropské země, včetně Česka

CT rusky vliv v EvropeHillary Clintonová: „Vladimiru Putinovi je potřeba se stále stavět, protože pokud tak neučiníte, tak si jako mnoho tyranů vezme tolik, kolik jen může.“

Viz Události ČT ze dne 18.1.2016 v 19:00 hod. Podle britského deníku Telegraph požádalCT sledovanost americký Kongres tajné služby, aby vyšetřily financování středoevropských politických stran Ruskem, a to včetně České republiky. Peníze z Moskvy mají údajně destabilizovat Severoatlantickou alianci, narušit politické struktury v Evropě a zmařit hledání alternativních zdrojů energie. Takhle o ruském prezidentovi mluvila v noci na pondělí demokratická kandidátka na prezidentku USA. Dobré, že tak významnou zprávu zveřejnila i později na ČT 24Událostech komentářích. Jen by se měla přidat i další hromadná média a věnovat se tématu více. Zprávu otiskly některé internetové deníky např. ECHO. Ruský Aeronet samozřejmě reagoval obratem… Tato důležitá zpráva by měla být hlavním mediálním tématem jak na ČT, tak na ČRo a v hlavních denících, doprovázena diskusními pořady hlavních vysílacích časech. Boj informací s dezinformacemi nabírá na intenzitě. Pouze média rozhodnou do jaké míry a které informace ovlivní veřejnost. INFORMAČNÍ VÁLKA ZAČALA – rozhoduje se o naší budoucnosti!


Číst dál

Alarmující zpravodajství z Paragraphosu Tomáše Peciny o stavu naší země!

Pecina Tomas revoltaNáš furiant v. Norsko - Dva týdny, které otřásly českou justicí - Norsko a Evropa - Jak se žije policistům - K intimní anatomii premierova poradce aneb Když je šídlo z pytle venku

… Pokud Evropská unie padne – a to se reálně může stát, je to strukturně mimořádně labilní uskupení, pro něž kupř. imigrační krise představuje smrtelné risiko – ve východoevropských zemích budou, obávám se, nastoleny autoritativní režimy nikoli nepodobné někdejšímu mečiarovskému, které lidem vezmou, pod záminkou posílení národní suverenity, i ten zbytek svobod, jež jim dosud z období změn přelomu 80. a 90. let jakýmsi nedopatřením zůstaly. Slibně našlápnuto k tomu má i Česká republika. … V kause hackerského útoku na účet premiera a dalších osob s ním spojených, který jsme tu stručně pojednali včera, se dodatečně objevil další, tentokráte právní aspekt. Jde o to, že několik ze zveřejněných e-mailů se týkalo intimní sfery poškozených, mj. toho, že premierův poradce Otto Novotný si objednal na dobírku (!) za bratru čtyři tisíce zvětšení penisu, nebo že své milence, toho času činné v jedné z renomovaných institucí, poslal e-mail s erotickým obsahem. Linkovat nebudu, koho zajímají podrobnosti, snadno si je sám vyhledá.


Číst dál

Tomáš Pecina: Lidé věří tomu, co slyší z medií, skutečnost je nezajímá

Pecina Tomas revolta… pak proti nepohodlným ekoaktivistům, poté přijdou na řadu příliš hlasité odbory a nakonec zjistíme, že v naší dokonale ubráněné a ochráněné demokracii máme na výběr ze dvou stejně zkorumpovaných politických stran, které si ze státu udělaly své léno a ze státního rozpočtu dojnou krávu. A kdokoli by se mohl a chtěl pokusit o změnu, bude dávno vyřazen ze hry jako "extremista". …

Při vašem zájmu o právo a právní problematiku se v poslední době často angažujete a na svém blogu vyslovujete k postupům státních orgánu vůči lidem, kteří jsou nazýváni jako extremisté. Jak jste se k této problematice dostal, co vás k tomu vede?

O tyto otázky se zajímám už více než deset let, přesto v nich stále objevuji nové souvislosti. Pojem politického extremismu je tradiční a pevnou součástí kontinentálního evropského myšlení: zatímco například ve Velké Británii se politické názory dělí na běžné a excentrické, my na kontinentu máme pocit, že kdo s námi nesouhlasí víc, než je nám příjemné, je nepřítelem demokracie, extremistou, a je přípustné jej umlčet, případně rovnou poslat za mříže.


Číst dál

Můžete si dovolit svoji hypotéku?

Čeští koaliční politici, ekonomové, analytici, centrální bankéři a prezidenti se rozplývají nadšením nad tím, jak skvěle si ekonomika vede. Každým dnem se dočítáme o rekordních číslech pro růst, zaměstnanost, tržby nebo sklizeň. Pak ale nějaký morous zbrzdí nadšení tvrzením, že hudba může brzy doznít. Výkonný ředitel CPI Group Zdeněk Havelka MF Dnes řekl, že jsme teď blízko atmosféře, jaká panovala před minulou krizí. Boom netrvá věčně, dodal. Další developer Dušan Kunovský z Central Group řekl, že růst úrokových sazeb u hypoték ve výši jednoho procentního bodu by už mohl způsobovat dlužníkům problémy se splácením. Havelka a Kunovský se dotkli problému, kterému se čeští političtí a byznysoví lídři vyhýbají jako čert kříži. Nízké úrokové sazby nalákaly spoustu lidí k nákupu nemovitostí, které si ve skutečnosti nemohou dovolit. Až zhasnou světla a večírek skončí, ne všichni situaci ustojí. 


Číst dál

Vyhrává Rusko informační válku? Jaké jsou tři pilíře Putinovy “internacionály lží”

Putin a Klaus… Mít k dispozici takový nástroj, jakým je Putinova internacionála, spolu s vlastnictvím jaderných zbraní, umožňuje majiteli obou těchto pomůcek být největší hrozbou pro světovou civilizaci. Bylo by záhodno, aby se lídři západních zemí alespoň rámcově seznámili se strukturou tohoto nástroje vlivu a naučili se mu oponovat.

Lenin vytvořil pro boj se západní civilizací Kominternu. Vladimir Putin stvořil vlastní třístupňovou internacionálu, v níž má své oficiální místo i bývalý český prezident Václav Klaus.

Na svém blogu to na počátku ledna napsal Igor Jakovenko, významný ruský novinář, bývalý šéf Svazu ruských novinářů a bývalý poslanec Státní dumy. HlídacíPes.org nabízí v překladu vybrané pasáže jeho textu. Jakovenko detailně rozebírá fungování ruské informační mašinerie. Připomíná, že roční rozpočet ruské zpravodajské stanice Russia Today (RT) činí za poslední roky přibližně 450 miliónů dolarů. Celkový rozpočet amerických médií vysílajících v ruštině byla – podle informací sesbíraných Guyem Taylorem z Washington Times -v roce 2015 celkem 23,2 milionu dolarů. Rozdíl je tedy téměř dvacetinásobný. Touto finanční převahou není seznam výhod Putinovy informační armády zdaleka vyčerpán.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing