Bulletin č. 4/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 19. duben 2024 16:57

Generál Pavel: Rusko je pro nás největší riziko, ne uprchlíci. Putin nikdy nespí

"Strach je nejsilnější motivací tohoto národa.“ Walter Koch, velvyslanec Německa v Praze o Češích (20-tá léta). J.Š.

Pavel Petr„Utečenci nedisponují jaderným arzenálem a propagandistickými nástroji jako Moskva. Jejich přísun neřídí temné síly.“ Generál Petr Pavel.

Ne příval uprchlíků, ale Rusko je závažnější hrozbou pro země Severoatlantické aliance. Pro Česko. Slovenskému Denníku N to ve středečním rozhovoru řekl generál Petr Pavel, předseda vojenského výboru NATO. Tedy muž vycházející ze zpravodajských analýz a masivních vojenských informací.

Důležitý hlas. My totiž žijeme už rok v pocitu, ve víře, že jsme zásadně, existenčně ohroženi uprchlíky. Po Silvestru v Kolíně nad Rýnem ten strach ještě zesílil. Souvisí to se dvěma faktory: s mediální a politickou masáží. Když denně slyšíte a čtete, že se z Evropy stane za pár let muslimský region, pomalu tomu nesmyslu začnete věřit.


Číst dál

„Jaderná smrt ti klepe na dveře.“ Rusko je gangsterský stát

LitvinenkoOd premiéra Sobotky se podpory premiéra Davida Camerona a Velké Británie nedočkáme. Nemáme hrdost. Nemohli jsme ji vlastním rozhodováním získat. Zato bude Sobotka žádat o podporu prodat naše letadla Íránu! Buďme rádi, že se nemusí ptát Putina – a doufejme, že přitom i zůstane! J.Š.

Těsně po závěrech šetření kauzy Litviněnko k nám zítra přijede David Cameron. Premiér Putin smrtkaBohuslav Sobotka by mu měl jasně a hlasitě dát najevo, na které straně Praha stojí.

Kritička režimu Vladimira Putina Anna Politkovská byla zavražděna. Ani kritik režimu Boris Němcov už není naživu. Jejich opravdové vrahy neznáme a neznáme ani opravdového vraha bývalého ruského agenta Alexandra Litviněnka, z něhož se ve Velké Británii stal kritik Moskvy, neboť v kauze zatím nemohl být nikdo postaven k nezávislému soudu a usvědčen. Dnes se ale objevilo zatím nejpádnější mimosoudní „usvědčení“, jakého je v případě Litviněnka obec svobodných států mocna.


Číst dál

42 českých a slovenských webů, které šíří ruské lži

LN PP Fedcenko ruska media 220316(Vlevo LN, 22.3.2016) - Ruská propaganda funguje v čase ukrajinské krize na plné obrátky. Její dosah je ohromný a můžeme ho dnes a denně vídat i v českém internetovém světě. Aktivně se na něm podílí také množství serverů publikujících zprávy v češtině. Slovenský středoškolský učitel a aktivista Juraj Smatana sestavil seznam 42 českých a slovenských webů, které šíří ruské lži.

„Jsou to weby, které jsou sice anonymní, ale přitom jejich zprávy mají velmi profesionálně vytvořený obsah,“ říká Juraj Smetana v rozhovoru pro slovenský Denník N. Smatana (48) působí jako aktivista 25 let, živí se jako učitel dějepisu na gymnáziu v Považské Bystrici a je také poslancem Trenčínského kraje.


Číst dál

Trestní oznámení na Adama B. Bartoše, Klausova geniálního novináře

Bartos a KlausAktualizováno 14.2.2016:

"Vrchnimu statnimu zastupitelstvi v Praze bylo dne 21.1.2106 doruceno Vase podani oznacene jako trestni oznameni na pana Adama Benjamina Bartose pro podezreni ze spachani trestnych cinu podle par.404, par.405, par. 355 a par 356 zakoniku. V teto veci Vam sdeluji, ze uvedene podani bylo dnesniho dne z duvodu vecne a mistni prislusnosti, urcene podle mista bydliste Adama Benjamina Bartose, postoupeno k dalsimu opatreni Obvodnimu statnimu zastupitelstvi pro Prahu 5, JUDr Vladimir Josefy v.r. statni zastupce". Karel Šling 14.2.2016

Dne 21.ledna 2016 bylo na VSZ v Praze podáno trestní oznámení na Adama Benjamina Bartoše. Trestní oznámení podali Karel Šling a Kateřina Dejmalová. Byli přijati JUDr. J. Károu. VSZ vyrozumí v zákonné lhůtě 2 měsíců o výsledku šetření. K trestnímu oznámení se připojili následující občané a organizace:


Číst dál

Zemřel Ransdorf: Kolik z těch co jeho smrti litují, lituje i obětí komunismu?

Ransdorf a kapitalMiloslav Ransdorf, komunista a průšvihář, jak trefně napsaly LN. Osobně na něm oceňuji, pokud lze vůbec něco, že se ostře vyhraňoval proti synovi komunistického bachaře-sadisty Miroslava Grebeníčka. Právě dnes ráno (od 96.min.), byla krátká, ale zajímavá debata na ČT 24 k 60.výročí ČT Ostrava s novinářem Luďkem Navarou a dramaturgem ČT Josefem Albrechtem. Na dotaz, zda jsme se vyrovnali se zločiny komunismu odpověděl dramaturg ČT: „Jsme na dobré cestě.“ Nicméně výraz jeho obličeje i obličeje novináře Navary, vypověděly mnohem více. Také bylo připomenuto, že komunisté dodnes nepoprosili za odpuštění za své strašné zločiny.


Číst dál

Elegán každým coulem…

Beer Svobodne noviny 200116… Nelze se divit, že pak tato veřejnost uctívá jistého Alexandra Beera, příslušníka NKVD, který vraždil zajatce a vychloubal se zvrácenými skutky. Dokonce, na rozdíl od jiných, tento člověk dostal Řád Bílého lva. Přičemž stejná společnost odsuzuje procesy z let padesátých a postavu stejně zvrácenou prokurátora Vaše. …

Hovořil jsem s politickými vězni. Potvrdili mi, že se jim ke své minulosti v Rusku gen. Alexandr Beer, přiznal. Dost možná to vyprávěl i nositeli Puškinovy medaile, prezidentu Václavu Klausovi, který mu Řád Bílého lva udělil… Klausovi udělil Puškinovu medaili Putin… Už chápete, že si děti hrají raději na darebáky a zločince – příklady táhnou!


Číst dál

Národní zemědělské muzeum: Další tunel na účet slavné minulosti našeho zemědělství ?!

NZMNejhorší obavy o NZM se bohužel zřejmě stávají realitou - viz příloha! Nová expozice o Rybářství stála 15.390.460,-Kč bez DPH, jak píše ředitel odboru kanceláře ministra zemědělství Mgr. Vít Doležálek. Není už to na odvolání ředitele NZM?! NZM si dělá audit samo na sebe, manželka náměstka je asistentkou ředitele? Na výstavu o Rybářství jdou miliony, ale na skromnou výstavu o Antonínu Švehlovi se žádné peníze nenajdou?   Pokud nebude nezávisle auditováno, reálně hrozí zneužívání veřejných prostředků, kdy je zde důvodné podezření o tunelování pomocí fiktivních víceprací! Nedivím se, že Společnost Antonína Švehly přerušila na dobu neurčitou spolupráci se současným vedením NZM. To vše v roce, kdy se ÚSTR bude věnovat násilné kolektivizaci sedláků, kdysi páteře našeho národa, jak politické, tak hospodářské a mravní!


Číst dál

Uprchlická invaze je organizována a řízena!

„I když lze souhlasit se zákazem, aby ženy řídily auto, ve všech ostatních případech islámská anticivilizace činí z žen nesvéprávnou, diskriminovanou menšinu a znemožňuje jejich svobodný rozvoj. " Miloš Zeman

„Muslimové Ruska! Tataři na Volze a na Krymu! Kyrgyzové a Sartové na Sibiři a v Turkestánu! Turkové a Tataři v Zakavkazí! Čečenové a horské národy Kavkazu! A vy všichni, jejichž mešity a svatyně byly zničeny, jejichž zvyky carové a utlačitelé Ruska pošlapali! Vaše víra, vaše zvyky, vaše národní a kulturní tradice jsou od této chvíle svobodné a zaručené. Uspořádejte si svůj národní život svobodně a bez jakýchkoli překážek. Je to vaše právo.“ Vůdce bolševické revoluce Vladimír Uljanov vulgo Lenin a lidový komisař pro národnosti Josif Džugašvili vulgo Stalin, 3. prosince 1917


Číst dál

Vrchní státní zástupce Boris Havel ve službách nespravedlnosti?!

OSP2 H system 1 Havel Marvanova 180116P.S. Tomáš Holub byl Papežem jmenován novým plzeňským biskupem - http://tisk.cirkev.cz/z-domova/tomas-holub-novym-plzenskym-biskupem/ - je bratrancem ing. arch. Marka Řičáře. Boží Mlýny melou někdy hodně pomalu, ale zato jistě.

Včera proběhlo další jednání ve věci H-systému u OS Praha 2. na místě byla ČT i ČTK. VeOSP2 H system 4 sin 180116 zprávách ani slovo. V kauze se dějí neuvěřitelné věci, které při jednání nezazněly. Vrátím se k ní později. Další jednání bude v únoru s dalším výslechem svědků, snad i ze zahraničí. Poprvé jsem se setkal se státním zástupcem JUDr. Borisem Havlem. Viditelně řeší jen velké kauzy s politickým pozadím, což je mnohdy jedno a totéž – viz kauza ing. arch. Marka Řičáře – vězně svědomí. Zvláštní je, že po zadání do google, se neobjeví žádná Havlova fotografie (zato mnoho fotografií Marka Řičáře a současné eurokomisařky Věry Jourové). Ode dneška už tomu tak nebude. Podle jakého klíče jsou mu kauzy přiřazovány, je mi záhadou. Asi to bude ten „karlovarský“…?!


Číst dál

Neuvěřitelné!

Alexandra Udženija na ČT 24: „Pan Pavel, pan Pavel Bém byl vizionář a pro Prahu udělal mnoho dobré a to ukáže čas.“

A.Babiš na Twitteru: „Koukám, že nový, svěží vítr ODSky má smysl pro humor. Nebo to myslí vážně:-)

J.Š.21.1.2016



O mocné nezodpovědnosti!

Auta PCRPolicejní ředitelství je pachatelem?! Kde jste ho potkali? Kolik je mu let? Jaké má vzdělání?!

Jako příklad NKÚ uvádí chyby pražského a ostravského policejního ředitelství při nákupu aut. „Pražské krajské policejní ředitelství porušilo zákon o veřejných zakázkách, když u dvou zakázek na dodání pěti automobilů v celkové hodnotě téměř 2,7 milionu korun oslovilo pouze jednoho dodavatele a požadovalo konkrétní vozidla,“ popsala Málková. Kromě konkrétních požadavků policie pochybila i při následném postupu. Nakoupená vozidla totiž bez dalšího využití prohlásila za nepotřebná a převedla na jinou organizační složku státu. „Pražské ředitelství tak pořídilo majetek, který nepoužilo k výkonu své působnosti, čímž porušilo rozpočtovou kázeň,“ uvedl NKÚ.


Číst dál

Etnolog: Lékař je největší zlo lidstva

Demencí v ČR trpí 153.000 lidí a přibývá jich, péče chybí!

O moci a bezmoci medicíny v pořadu ČT24 diskutovali neurochirurg Vladimír Beneš, onkolog Pavel Klener, etik Marek Vácha, lékař Jan Hnízdil a etnolog Mnislav Zelený.

… šamani, s nimiž se setkal, se starali o duševní zdraví svého kmene, o jeho fyzické zdraví tolik ne. "Podle mě je lékař největší zlo lidstva, protože on se nezajímá o lidstvo, ale o člověka, kterého chce léčit za každou cenu, bez ohledu na to, jaký to bude mít vliv na lidstvo za 200 až 300 let, zaneřádí nám tělo antibiotiky," rozohnil se host. Tělo musí dostat šanci léčit se i samo. Člověk trochu bolesti vydrží a tělo dostane prostor se regenerovat.


Číst dál

Boží mlýny – dokument na ČT 17.1.2016

Bozi mlyny„PŘÍSNĚ TAJNÉ“ černobílé instruktážní snímky Československého armádního filmu, jejich úzce zaměřená účelovost a oslava vraždění jako „služby vlasti“ budí děs a úžas i po třiceti letech - Vražedné monstrum na státní hranici!

Otřesný dokument! Na závěr ukazuje, jaké zvířecí pudy dokáže totalita probudit v lidech. Všichni pachatelé, (pohraničníci) neuvěřitelného zvěrstva – střílení do zemřelých - do roka zemřeli na neznámou nemoc. Vypadali tak ošklivě, že nebyli vůbec ukázáni pozůstalým a byli pohřbeni v zacínovaných rakvích. Jejich velitel zahynul při odstřelování kostela, vskutku BOŽÍ MLÝNY. Nezapomínejme, co dokázal z lidí udělat komunismus. Dokument je věnován 145 zastřeleným, 96 spáleným elektrickým proudem, 11 utonulým a 1 oběti roztrhané psy. Šli za svobodou z komunistického koncentráku. ČEST JEJICH PAMÁTCE! J.Š.

* * *

Tak jsme včera na ČT/ART mohli spatřit otřesný dokument Josefa Císařovského z roku 2015, vlastně jakousi konfrontaci z dějin posledních asi 90 let hlavně šumavských obcí, většinou zničených pohraničníky v padesátých letech. Jakýsi anonym pod označením „historik“ nazval hned tento dokument tendenční blábol a demagogií, vše podle něho nutnost studené války (kdo ji asi vyvolal, že?). Každý by se měl na 60 minutový dokument „Boží mlýny“ alespoň na internetu podívat, mně je z toho ještě dnes na zvracení nejvíce ze scény, kdy vojáci PS vnikají do hrobky a z rakví kradou šperky a pak se zbytky ztrouchnivělých těl dávných německých obyvatel venku tančí i do nich střílejí.


Číst dál

Soud pravomocně rozhodl: Hradílek se nemusí omlouvat za označení Hučína jako gaunera a psychologického teroristy

Aktualizováno 25.1.2016

HucinVe středu 20.1.2016 pravomocně skončil u Vrchního soudu Olomouc sedmiletý spor mezi Hradilekbýv.důstojníkem BIS Vladimírem Hučínema mluvčím Charty 77, bývalým ministrem vnitra Tomášem Hradílkem za Hradílkovy mediální odsudky Hučína. Jak posoudit hodnotící úsudek v ústavně zaručených právech na svobodu slova a naochranu osobnosti?

"VS Olomouc rozhodl o převážení práva na svobodu projevu: Hradílek nikdy neřekl, že je Hučín pachatelem výbuchů v Přerově v 90. letech, ale pouze iniciátor. Byť i návod je trestným činem. Je to vlastně forma spolupachatelství. To je obrovský rozdíl, který nemůžeme tolerovat. Hradílek napsal inicioval, nikoliv, že spáchal. Dle Nejvyššího soudu některé Hučínovi skutky před rokem 1989 byly kriminálního charakteru. Proto neuznal jeho plnou rehabilitaci. Proč by stejný názor o Hučínovi nemohl vyslovit žalovaný Hradílek. Ústavní soud vyhověl Hučínově stížnosti proti Vrchnímu soudu proto, že ústavní práva pojal šířeji. Slovo gauner, jak se vyslovil o Hučínovi Hradílek na chodbě soudu, zveřejnil zástupce médií, který to zaslechl. To bylo impulsem k napsání článku žalovaným Hradílkem. Nebyl to prvotní úmysl sdělovat to novinám". Tolik ze zdůvodnění rozsudku předsedy senátu JUDr. Jana Zavrtálka.


Číst dál

KVH: Karel Janeček Demokracie 2.1 (11. 1. 2016)

Přednáška matematika a filantropa Karla Janečka o volebním systému Demokracie 2.1.

… Jen nová technická norma na správně namontovaný hromo­svod má 280 stran! Bytostné riziko parlamentarismu popsal už Alexis de Tocqueville v roce 1835 v klasickém díle Demokracie v Americe. Ve velké zkratce: de­seti lidem se vyplatí vylobbovat milionovou výhodu, protože de­seti milionům, které na ní kaž­dý prodělají dolar, se kvůli pito­mému dolaru nevyplatí vláčet se až do Washingtonu … KVH byla plná mladých lidí. Po přednášce zazněl dlouhotrvající potlesk. Volební systém odstraní extrémní levici a pravici. Strana, která nabídne nedůvěryhodné kandidáty prohraje. Systém už slaví první úspěchy ve světě. V New Yorku se v dubnu vyzkouší ve všech 38 okrscích!


Číst dál

Kroměříž: Expozice Karla Kryla

Starý pivovar, Prusinovského 114, poblíž Radnice a Informačního centra - www.expozicekryl.cz - http://www.karelkryl.cz

EKK 1 aversVyužil jsem návštěvy Moravy a navštívil „Prostor plný emocí“ – doporučuji! V pěti uzavřenýchEKK 2 nabidka místnostech se můžete posadit, pustit si písničky Karla Kryla k tématu a sledovat vzájemnou komunikaci a působení prostoru, projekce a člověka. Na povrchní prohlídku postačí hodina, na hlubší více. V expozici jsem strávil 2 ½ hodiny. Byla vybudována nákladem 8 milionů korun z velké části díky dotaci EU. Budu se tam vracet pro inspiraci myšlenkami člověka, jakých nebude nikdy dost a kterých si každá země váží. Je skvělé, že expozici hodně navštěvují školní zájezdy. Níže můžete shlédnout na ukázku krátké video z jedné z místností, věnované tzv. Železné oponě, kde je hrána písnička Bratříčku zavírej vrátka – v místnosti si uvědomíte hrůznost komunismu. Hned naproti se hraje písnička Morituri te salutant, která působení hudby, světla a myšlenek ještě více umocní. Pro mne to byly dvě emočně a myšlenkově nejsilněji působící expozice.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing