Bulletin č. 3/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 26. duben 2024 17:11

Z diskuse o uprchlících a o nás z pohledů, které těžko kdy ve veřejnoprávních médiích zazní!

Zemekoule a ruce… Islamizace Čechám ani Evropě nehrozí, co jí hrozí, je konzervativní a zpátečnický duch některých obyvatel Evropy.  V Německu dodnes fungují centra výchovy obyvatel k demokracii, může tam zajít kdokoliv, může získat potřebnou literaturu, v Německu se v chrámech šíří etika při nedělních kázáních. V Německu funguje společenský dialog. Nic takového nefunguje v Česku, jakoby demokracie, společnost byla něčím, čemu se rozumí automaticky. … Problém tedy je, že antiislamisté jsou většinou lidé, kteří sami nejsou pevně zakotveni v nějakých hodnotách a mají pocit slabosti. Proto volí Zemany, ovšem Zemanové nejsou ti kdo by byli schopni nějaké pozitivní hodnoty definovat. Zeman sám je typickou ukázkou permanentního porušování zákonů, otevřené kolaborace s Ruskem. Obsazením postů zcela odborně nepřipravenými politickými postavičkami v prezidentské kanceláři degradoval úřad prezidenta. Majorita však ten pocit nemá, protože jim Zeman mluví z duše nejen tím, co říká, ale i tím jak se obléká, kverulanstvím... Většina dnešních Čechů je hrdá na to, že nějak porušuje zákony, mnoho podnikatelů, že nějak obalamutili stát či EU. Potkal jsem Moravana, který si pořídil rozsáhlý majetek podvodným získáním dotací EU a troubí o tom po všech kopcích. Lidé mu tleskají. Frajer. Jako invalida mám unikátní možnost posoudit stav české byrokracie. Většina vyjádření a rozhodnutí LPS PSSZ a úřadu práce trpí gramatickými chybami, porušuje správní řád a dokonce  je vždy v rozporu se zákony. Odstranění těchto rozporů trvá rok až dva. Ani jedno z vyjádření české byrokracie nebylo bez hrubé právní vady. … Cesta proti "islamizaci" je jediná, je to cesta vlastního sebeuvědomění, což je, chápu, pro většinové obyvatelstvo kolaborující kdysi s normalizací, či opojené normalizační šedí typu Klaus Zeman,  těžké. … Bohužel, česká kultura dnes je kulturou v hlubokém úpadku, potřebujeme silné osobnosti, vzdělané, tvrdé, které zemi poprvé od roku 1970 povedou cestou kulturního rozvoje, potřebujeme národní obrození se vším opačně než tomu bylo u Riegra a než tomu je dnes, kdy je tato země pevně sevřena exponenty Ruska (od Kellnera až po Zemanova kancléře), postnormalizačními postavami a strachem obyvatelstva, které zcela rezignovalo na svou osobní svobodu, odpovědnost. Pak nebudou jezdit představitelé státu na konference o civilizaci, pořádané příslušníkem ruské mafie.


Číst dál

Otevřený dopis bývalého gen. prokurátora ČSFR JUDr. Jiřího Štětiny premiérovi Bohuslavu Sobotkovi!

Setina Jiri… Celá komunistická mašinerie byla postavena na zločinu dle § 156/2 tr.zák.- „URÁŽKA VEŘEJNÉHO ČINITELE“. Pro úplnost „veřejný činitel“ měl vždy pravdu, aby posléze padl celý systém. … ROBESPIERRE jda do PARLAMENTU, ještě na schodišti stačil úřednictvu zadat rozšíření trestního kodexu o nový trestný čin: „NARUŠOVÁNÍ ČISTOTY A ENERGIE REVOLUČNÍ VLÁDY“. Po vstupu do PARLAMENTU byl prohlášen za „nepřítele lidu“ a odsouzen k smrti. Odpoledne byl popraven. … Ačkoliv byla média informována, nebyl dopis dosud nikde zveřejněn…?!


Číst dál

Odhalení symbolických plastik Jana Palacha na Alšově nábřeží v Praze s nedůstojným průběhem

Palach 1 basen E CZ 160116V den 47.výročí sebeupálení Jana Palacha (16.1.1969), byly na Alšově nábřeží poblíž Palach 10 plastika II UK 160116Rudolfina veřejnosti představeny dvě plastiky. Trpící matku symbolizuje tmavší z obou věží, jejího syna-světlonoše reprezentuje druhá světlejší. Mají nepochybně velkou symboliku, ale to se nikdo z návštěvníků nedoví. Žádná fotografie Jana Palacha, žádný jeho životopis, žádná jeho myšlenka, jen nezajímavé popisky v češtině a angličtině. Pouze nápis na desce se skvělou básní Davida Shapira sděluje více. Více než ostudné a vypovídající je umístění těchto plastik ne do středu Náměstí Jana Palacha (dříve Krasnoarmějců), ale stranou, vedle něho, takže v jeho středu jsou jen lavičky a kytky…


Číst dál

JATKA ve Sněmovně a v Lucerně

JATKA Lucerna 2 krest paneliste 120116Autor knihy JATKA o masových vraždách, odebírání orgánů a čínském řešení problémů JATKA Lucerna 6 Gutmann a kniha 120116s disidenty Američan Ethan Gutmann, žijící v Londýně, měl náročný týden v ČR. Zúčastnil jsem je jeho setkání ve Sněmovněpodvýboru pro lidská práva a křtu knihy JATKA v Paláci Lucerna 12.ledna, spojeného s promítáním otřesného dokumentu HARD TO BELIEVE (Neuvěřitelné). Knihu představil na svém blogu MUDr. PhDr. Jan Payne, PhD. Vše organizovaly spolky Lidská práva bez hranic z.s. a Asociace Falung Gong ČR z.s. Odvedly neskutečný kus práce. Za jejich morální a finanční podporu obdržel diplom Karel Janeček a jeho nadace. V současnosti obchodují s lidskými orgány Čína a stále více tzv. Islámský stát. Bohužel už na transplantaci do Číny jezdí i občané České republiky…


Číst dál

Poučné tři výstavy v Praze, aneb cizinci to umějí lépe – i o nás než my sami!

Stiny Sudet 12 120116Galerii Václav Špály je výstava Stíny Sudet (11.12 - 24.1.2016), v prostorách Paláce LucernaRKF Viden 6 mandelinka 120116 Osvoboditelé - okupanti? (19.12 - 17.1.2016) a v Rakouském kulturním fóru skvělá výstava 4imJeep (19.11 – 29.1.2016). Navštívil jsem včera všechny tři. Dovolím si porovnat o čem vypovídají nejenom svým obsahem, ale i provedením. Jsou smutnou výpovědí o nás, kdy se o naší minulosti vyjadřujeme, ve srovnání např. s Rakouskem a Německem, velmi nedostatečně. Nedivme se potom, že mládež neví o zločinech komunismu téměř nic, zato o zločinech fašismu a nacismu téměř vše.


Číst dál

ČT opět mate veřejnost a zamlčuje pravdu o minulosti firmy Baťa!

Bata Tomas a JanJUDr. Vojtěch Cepl st.: „Chci televizi co nejvíc od­střihnout od vlivu politiků. Pokaždé, když mi zavolají a budou si třeba na nějakého reportéra nebo pořad stěžovat, zveřejním to. To samé udělám, když si rada odhlasuje, že chce o něčem jednat tajně. Také bych rád ote­vřel debatu o tom, proč televize dává tolik prostoru k sebeprezentaci politikům, a ne lidem, kteří k danému problému mají opravdu co říct.“

Komu a čemu slouží ČT? Rozhodně ne pravdě a veřejnosti, jak má uloženo zákonem!    

V Událostech, dne 10.1.2015, ČT informovala o nové knize „Tomáš Baťa zblízka“, autorů Zdeňka POKLUDY a Pavla HAJNÉHO. Nic než další skrytá PR pro syna zakladatele, zemřelého Tomáše Baťi jn. a další pokus umlčet práci a odkaz toho, kdo firmu Baťa, po smrti Tomáše Bati sn., přivedl ke světovému rozkvětu. V dokumentu ČT nezazní ani jednou jeho jméno Jana Antonína Bati, ani jedna jeho fotografie není ukázána. Alespoň je ukázána část jeho velké práce, byť je záměrně vytvářen dojem, že vše je dílem jeho nevlastního bratra Tomáše Bati sn.


Číst dál

Nová kniha o Putinovi vyšla v ČR - a názor ruské učitelky!

PUTIN avers 120116Je vidět, že tzv. „šedá zóna“ se snaží. Pokud kniha neskončí v levných za pár korun jako podobnáPUTIN revers 120116 „dílka“ Václava Klause, aniž bych levici, komunisty a jejich stranické knihovny, podceňoval. Včera jsem náhodně zavedl rozhovor s jednou ukrajinskou prodavačkou. Vyprávěla mi tento příběh s tím, abych si zákon nejprve ověřil. Na to nemám kapacity ani chuť, zvláště když její vyprávění znělo důvěryhodně a logicky, vzhledem současnému dění v Rusku:


Číst dál

TV UKRAINE TODAY uvádí nový dokument: „Čeští přátelé Kremlu“

Po shlédnutí tohoto otřesného dokumentu má člověk oprávněný pocit, že už jsme de facto opět pod ruskou nadvládou, byť nepřímou – pokud jsme se ji vůbec kdy od roku 1945 zbavili?!

Ostudy, kterou dělá Zeman nejen své zemi, ale i celé Evropské unii, si začínají všímat zahraniční média. Zeman je jediný president členského státu EU, který otevřeně podporuje ruskou agresi na Ukrajině a nazývá ji občanskou válkou. Jediný president členského státu EU, který otevřeně podporuje - a to i na mezinárodní scéně Putina. Kdo je vlastně český president, ohánějící se údajným mandátem z všelidového hlasování ? A - dostal by ho i dnes, po všech těch ostudách, táhnoucích zemi do mezinárodní izolace, nebo minimálně na pranýř Evropy ? Nový dokument televize Ukraine Today pod názvem "Čeští přátelé Kremlu", se snaží na tyto otázky odpovědět.


Číst dál

Babiš: Nejsem proti demokracii, když chci i v parlamentu pracovat

„Kdo neumí za 20 minut říct, co chce, tak už mu ani 21. minuta nestačí.“  

… I podle nich je rarita, když jednací řád parlamentu upravuje zákon, jak to známe od nás. Ale nedivte se politikům, že to tak chtěli. Tím déle se pak takový řád novelizuje a zkušení čeští politici, kteří v tom umí chodit, v něm můžou vymýšlet ty své kulišárny, díky kterým pak zabetonují celý chod sněmovny. Neměli bychom jim ale za tu jejich „vyčůranost“ tleskat. Stačí se podívat do vyspělých evropských demokratických zemí kolem nás. Fungují podobně, jako nyní navrhujeme my. Nebo jsou snad podle ODS a TOP 09 Německo, Rakousko, Finsko, Švédsko a Francie zaostalé diktatury?


Číst dál

Syn komunistického papaláše Bohuslava Chňoupka v úpadku již definitivně!

VS Praha potvrdil ve svém usnesení ze dne 11.1.2016, usnesení MS Praha ze dne 17.9.2015. Nepřekvapuje, že pro veřejnoprávní média je to „nezajímavá“ zpráva o úpadku JUDr. Tomáše Chloupka. Chtěl jsem jej vyfotografovat, nepřál si to. Komunistická výchova tak zase jednou selhala. Nestačili na ni, jak vidno, ani ti nejvyšší komunističtí papaláši. Ctěnému čtenářstvu snad nemusím vysvětlovat, proč selhat musela. J.Š. 13.1.2016



Čtvrtý pilíř v ohrožení

Cepl Vojtech mlJUDr.Vojtěch Cepl ml., JUDr. Romana Vostrejšová a alarmující souvislosti pod tímto článkem! O tom všem veřejnoprávní ČT mlčí!!!

„Má děcko, nemá pořád­nou práci, je to náš člověk, má spojení do Lidového domu, tak jsme si ho dali do rady,“ pochlubil mi před časem bezelstně jistý sociální demokrat na dotaz, proč nacpali do jedné z mediálních rad bez­významného čmeláka. Přitom zrovna kandidovaly zralé a vý­znamné osobnosti jako profeso­ři Oslzlý a Just, novináři formá­tu Petry Procházkové a Jarosla­va Veise. Když jsme za Český filmový a televizní svaz navrhli jednoho ze spoluautorů naší ústavy a bývalého ústavního soudce Vojtěcha Cepla, obdržel 1 (slovy jeden!) hlas. Stačilo, aby otevřeně promluvil před vol­bou: „Chci televizi co nejvíc od­střihnout od vlivu politiků. Pokaždé, když mi zavolají a budou si třeba na nějakého reportéra nebo pořad stěžovat, zveřejním to. To samé udělám, když si rada odhlasuje, že chce o něčem jednat tajně. Také bych rád ote­vřel debatu o tom, proč televize dává tolik prostoru k sebeprezentaci politikům, a ne lidem, kteří k danému problému mají opravdu co říct.“


Číst dál


Náhoda? Ztratila se majetková přiznání Béma a Hulínského

Psychopatie je nejtemnější sociální poruchou osobnosti z temné triády. Její nositelé se nebojí rizika, jsou impulzivní a neznají strach z následků nebo lítost. Takové chování není žádnou zvláštností ve vrcholných politických postech.

Pražský magistrát čelí novému problému. Podle zastupitele Pirátů Jakuba Michálka se totiž úředníkům ztratila majetková přiznání zastupitelů za období před rokem 2010. Mezi obsaženými listinami byly přitom k dispozici i výpisy majetku exprimátora Pavla Béma a jeho náměstka Petra Hulínského. Celou situaci popsal Michálek na internetových stránkách Pirátů.

Majetková přiznání musí být k dispozici pro případné budoucí prozkoumání. Jak uvedl magistrát, jeho archiv předal zmiňované dokumenty pro další nahlédnutí kontrolnímu výboru už roku 2011. Když ovšem Michálek požádal o jejich kopii, bylo mu sděleno, že se dokumenty ztratily. O jejich skartaci ale magistrát nevede žádný záznam.


Číst dál

DNA versus MV – soudkyně VS Praha Vostrejšová odstoupila ze zdravotních důvodů?!

VSP prg DNA Pivoda 120116Dne 12.ledna 2016 proběhlo u VS Praha další jednání v dlouholetém sporu Ing. Bc. Jiřího Pivody ve věci likvidace jeho vzorku DNA z databáze MV. Byla zřízena ne na základě zákona, ale pokynů policejního prezidenta což je v rozporu s nadřazeným evropským právem. Pokyn je dodnes utajován. Dva roky se obhájce žalující strany snažil jeho text získat, než dostal anonymizovanou verzi. Nyní vyšel nový pokyn, jak vyplynulo z jednání soudu, takže může začít nanovo. Jednání dne 13.10.2015 bylo neveřejné s tím, že vzorek DNA je "utajovaná skutečnost", jak vyplynulo z mé korespondence s předsedou VS Praha JUDr. Jaroslavem Burešem. Důvod neveřejného jednání odmítala tehdejší předsedkyně senátu JUDr. Romana Vostrejšová sdělit, ačkoliv dle zákona musí. Nová předsedkyně senátu JUDr. Milena Opatrná na dotaz advokáta žalobce pana Pivody sdělila, že soudkyně Vostrejšová odstoupila z funkce předsedkyně senátu ze zdravotních důvodů?!


Číst dál

Celeblitky – vzor pro mládež

Dnes před 47 lety se zapálil na protest proti okupantským vojskům Jan Palach. Asi by si to rozmyslel, kdyby věděl, co všechno národ Komenského dopustí a čeho je schopen. Zemřel na následky popálenin dne 19.ledna 1969. Čest jeho památce, stále trvající mravní, morální výzvě a odkazu! J.Š.16.1.2016



Pro hrst dolarů

Hádanka pro mateřskou školku: jaké máme po­slance?

Řidičskou licenci dostane jen ten, kdo předvede losí test a jízdu mezi ku­žely. Bingo! Ještě lepší by bylo nevydat řidičák nikomu, kdo nepředvede smyky na ledu i spo­lehlivou jízdu na sněhu... Je jas­né, kdo podobné báječné nápa­dy prosazuje, ale děsivé je, jak často si vykukové prosadí svoji agendu na úkor všech. Jen nová technická norma na správně namontovaný hromo­svod má 280 stran!


Číst dál

Život stojí za prohranou partii

LN, 11.1.2016: Neuvěřitelný příběh šachového velmistra Paula Kerese

LN Keres 110116


Zavražděný soudce ÚS ČSFR Valko, vyznamenán presidentem Kiskou

Valko ErnestPresident SR Andrej Kiska udělil dne 7.1.2016 in memoriam nejvyšší státní vyznamenání advokátovi a předsedovi bývalého společného Ústavního soudu ČSFR JUDr. Ernestu Valkovi. Jeho vražda dne 8.11.2010 zůstala dosud nevyšetřena. Podrobněji informovaly pouze některá slovenská média. Česká veřejnoprávní média tuto důležitou zprávu zamlčela. Zmínila ji jen okrajově některá internetová média. "Ticho po pěšině" vládne i na straně bulváru. Obhájcem dr. Valka byl JUDr. Zdeněk Altner. Cituji ze zdůvodnění vyznamenání:  … In memoriam Kiska vyznamenal aj právnika Ernesta Valka, ktorému udelil Rad Ľudovíta Štúra I. triedy in memoriam za mimoriadne zásluhy o rozvoj demokracie, ochranu ľudských práv a slobôd a rozvoj práva.


Číst dál

Svědectví o násilném odebírání orgánů v Číně

JATKA Gutmann aversTisková konference: 12. ledna 2016, 10:00 hod., Restaurace Sovovy mlýny (Muzeum Kampa),JATKA revers Praha

„Tahle kniha bude v Číně zakázána. A to je tragédie.“ Chen Guangcheng, čínský občansko­právní aktivista - „... příliš nepopiratelná fakta na to, aby šla ignorovat.“ New York Post - „... hrůzostrašný příběh z čínské spo­lečnosti o lékařské komunitě zapojené do něčeho nemyslitelného. Pro každého, kdo se zajímá o čínskou kulturu, lékařství a politické otázky, je tohle důležitá, klíčová četba.“ Midwest Book Review

Jaký dopad má tato problematika na Českou republiku?

Program: Ethan Gutmann, analytik, publicista a spisovatel přijede do Prahy propagovat svou knihu Jatka, která vyšla v českém znění v listopadu 2015, a informovat o výsledcích svého vyšetřování. Kniha přináší podstatné důkazy o neetických praktikách v oblasti čínské transplantační chirurgie. Gutmann zjistil, že pro své orgány jsou zabíjeni nejenom příslušníci duchovního hnutí Falun Gong (Fa-lun Kung), ale v menší míře i Ujguři, Tibeťané a domácí křesťané. Pochybujete o tom, že se to děje? Máte nezodpovězené otázky či nejasnosti v této kauze? Nyní máte vynikající příležitost hovořit přímo s jedním z vyšetřovatelů této problematiky.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing