Bulletin č. 2/2016

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 3:36

Reakce dcery odsouzeného, nevinného člověka, na 7 let nepodmíněně v České republice!

Ricar a JourovaP.S. Tomáš Holub byl Papežem jmenován novým plzeňským biskupem - http://tisk.cirkev.cz/z-domova/tomas-holub-novym-plzenskym-biskupem/ - je bratrancem ing. arch. Marka Řičáře. Boží Mlýny melou někdy hodně pomalu, ale zato jistě.

Když čtu některé články mylně informovaných novinářů nebo i laiků (popř. kněží), jsou napsányRicar Marek tak, že bych si první řekla: je to hajzl, do kriminálu s ním… Nezlomná víra v demokracii (přece něco takového nemůže být pravda!) a podprahová touha věřit oficiálním zprávám, bere lidem chuť se za tuto věc postavit. Přikládám několik nesoustavných poznámek k tomuto případu. Na začátku byl Marek Řičář s rodinou umístěn do Programu na ochranu svědků. V novinách se objevovaly zprávy, že se pod změněným jménem skrývá na neznámém místě (!). V programu byl s pěti dětmi, jimž byla změněna jména, data a místa narození – v tak absurdních městečkách tak vzdálených států, že by jeden laický telefonát na místní úřad vše vyvrátil! Dětem začalo osm dlouhých schizofrenních let jako v horečkách, let předstírání, střídání míst pobytu, kamarádů, školních kolektivů, dvojí identita, naučené životopisy a bezradnost jak odpovědět na nevinné otázky učitelů…


Číst dál

Příprava sametové revoluce dva a půl roku před jejím konáním

Text dopisu, který 8. září 1991 rozeslalo Světové sdružení bývalých československých politických vězňů v exilu.

Andel MS AR 221215Dvacet šest příslušníků dnešní „NOMENKLATURY“ v České a Sloven­ské federativní republiceAndel MS foto 221215 připravilo a podepsalo v květnu 1987, tj. dva a půl roku před konáním tzv. sametové revoluce dokument, označený Prohlášení spolupráce a to v abecedním pořadí: Milan BALABÁN, Rudolf BATTĚK, Otka BEDNÁŘOVÁ, Václav BENDA, Pavel BLATTNÝ, Ján ČARNOGURSKÝ, Ivan DEJMAL, Jiří GRUNTORÁD, Václav HAVEL, Michal HOLEČEK, Josef JABLONICKÝ, Ivan M. JIROUS, Karel KORBEL, Daniel KROUPA, Ladislav LYS, Lenka MAREČKOVÁ, Jiří NĚMEC, Michal MATZENAER, Martin PALOUŠ, Radim PALOUŠ, Tomáš PŠTROSS, Pavel ROUBAL, Jiří RUML, Miroslav TYL, Jana ŠTERNOVÁ, Zdeněk VAŠÍČEK. Aby to vypadalo opravdu „internacionálně“, byli k tomu přizváni: jeden RUMUN - Gheorge CALCIU-DUMITREASA, dva POLÁCI - Jerzy GREBSKI a paní Maria NOWAK, dva LITEVCI - Algis KLIMAITIS a paní Nijolé SADUNAITÉ, jeden BULHAR - Stefan TABAKOV, jeden UKRAJINEC - Volodymyr MALYNOVIČ.


Číst dál

Tak zvaná sametová revoluce, která žádná revoluce nebyla

Dopis, které Světové sdružení bývalých československých politických věz­ňů v exilu rozeslalo 28. února 1992.

Andel MS AR 221215Po 17. listopadu 1989 došlo v Československu k určitým politickým změnám. KomunistickáAndel MS foto 221215 strana Československa poznala, že i její čas abso­lutního teroru a hrůzovlády došel ke konci. Rozhodla se však proto zachovat svou moc a všechny své dosavadní posice i svůj majetek do možného maxima. Za tím účelem a k jeho dosažení - kterého, jak je obecně známo, také dosáhla - zahájila KSČ určitou taktiku:

Za prvé se vzdala své absolutní a jedině rozhodující moci ve státě, avšak teprve tehdy, když zjistila, že tato absolutní moc je po rozpadu absolutní moci Komunistické strany Sovětského svazu a jeho satelitních států nadále neudržitelná.


Číst dál

„Nepotop se, “ řekl mi táta....

Andel MS foto 221215Napsat pár postřehů za knihou tátových vzpomínek by mohlo být na první pohled nošením Andel MS AR 221215dříví do lesa. Otec vylíčil spoustu klíčových situ­ací ze svého dlouhého života tak podrobně, že už by skoro nebylo, co dodat. Jenže - jako každá autobiografie i tato kniha představuje osobní pohled a vlastní projekci. Jiný by byl pohled těch, o kterých vypráví, jiný bude jistě i pohled jeho dětí. A tak si dovolím, po té, co jsem byl vyzván Irenou Jirků, vybrat pár svých osobních vzpomínek na tátu v letech, které popisuje. Jsou to jen kamínky v mozaice otcova života, většinou navazují na některé části jeho knihy.


Číst dál

Ransdorf a Semelová: Aneb kdo z koho dělá blbce?!

UV KSC avers 190363Bohužel jsem neměl čas přijít na včerejší tiskovou konferenci soudruha europoslance Ransdorfa. UV KSC str 17 190363Opět se ve vzduchu mávalo dokumenty, tentokrát nějakým rozsudkem? Dostali novináři jeho kopie, nebo alespoň sp. zn., název soudu, jméno soudce, datum vyhlášení rozsudku? Nic o tom se v médiích nepíše?! Zpráva ČTK je opravdu o ničem. Pokud nikdo z přítomných zástupců médií neobdržel kopii rozsudku, nebo se ani jeden nezeptal na tak zásadní věc, je to smutným vysvědčením jejich „kvality“. Dne 6.1.2016 na ČT 24 lhaní komunistů pokračovalo v Událostech komentářích z úst soudružky poslankyně Semelové a Josef Skály, zahraničně-politického „odborníka“ KSČM. Bylo opět názorně vidět, že komunismus je nevyléčitelná nemoc u těch, které postihla. Jedno z mnoha lživých tvrzení soudružky i učitelky Semelové o nepoužívání donucovacích prostředků dokazuji zveřejněním části přísně tajné Zprávy soudruha Drahomíra Koldera pro ÚV KSČ ze dne 19.března 1963. Postačí 2 stránky z celkových 94. Soudružka Semelová i ideolog KSČM Sláma, mají zřejmě značné mezery ve vzdělání a studiu historie, když veřejně šíří lži, které vyvracejí dobové stranické, přísně tajné dokumenty. Ale co asi jiného můžete od komunistů čekat, že?! Lež byla a je stále jejich hlavní zbraní a pravda úhlavním nepřítelem. Přečtěte si hlavně str. 18 níže!


Číst dál

„Vláda je vůl“ a budete o 10.000,-Kč chudší!

Svoboda slovaKdo zaplatí za právo říci svůj názor? Budeme opět zemí mlčících, ustrašených a poslušných?!

V týdeníku REFLEX 52/53/2015 píše Marek Stoniš v článku VLÁDA JE VŮL s podtitulkem: Tento text naplňuje všechny skutky urážky úředních osob a jeho schvalováním se stáváte spolupachateli autora:

Vládní koalice protlačila sněmov­nou vládní (takže pachatelem je celá vláda) novelu správního řádu, jež zavádí nový přestupek - „zne­vážení postavení úřední osoby při výkonu její pravomoci", kterýž­to zločin je ohodnocen pokutou ve výši deseti tisíc korun. Odhléd­něme nyní od prostého faktu, že většina úředních osob u nás nepožívá žádné vážnosti, a není tudíž příliš co znevažovat, a místo toho se pokusme na tuto chystanou normu naroubovat letošní Reflex: na pokutách by nás to vyšlo zhru­ba na dva milióny korun - obál­ky jsou ve vyšší sazbě, jde totiž o zvláště hrubé znevažování stát­ního aparátu. Protože se to ještě může - norma se zatím mrská mezi sněmovními výbory a nevstoupila v platnost -, rozhodl jsem se svobodně vyjád­řit následující názor: každá vláda, která zcela vážně hodlá pokutovat urážky vlastního aparátu, je .


Číst dál

Slib Babiše 70 miliard schodku rozpočtu 2015, schváleno 100 miliard, skutečnost 63 miliard

A už se tradičně zase zpochybňuje?! Ve věci OLAF a Agrofert vyčkejme šetření. „Házení špíny“ předem je naším národním sportem, však ono něco z ní vždy ulpí i když je na konec prokázaná nevina! V Čechách vždy vládla kritika všeho a všech už z principu, ocenit a pochválit protivníka se považuje za projev slabosti, ve vyspělých zemích za projev vyspělosti. Zůstáváme nadále nedonošenými dítkami demokracie, které své „plínky“ nechtějí opustit stejně jako bezpečnou nezodpovědnost. Úspěch se v Čechách nikdy neodpouští!


Číst dál

Projev Andreje Babiše k rozpravě v zákonu o evidenci tržeb

… Pan předseda Fiala se nám tu minule pokoušel argumentovat příkladem Švýcarska, které má nízkou míru zdanění a současně nízkou míru šedé ekonomiky. Na příkladu jedné země tak dovozuje, že existuje příčinná souvislost mezi mírou zdanění a velikostí šedé ekonomiky. Možná by bylo dobré připomenout, že například skandinávské země rozhodně nízkou míru zdanění nemají a přitom šedá ekonomika zde dosahuje průměrných až podprůměrných hodnot. Také by si pan předseda Fiala měl uvědomit, že ve Švýcarsku je podnikatel, který podvádí na daních, vyloučen ze slušné společnosti a ztrácí důvěru svých zákazníků a obchodních partnerů. K takové úrovni daňové morálky musí Česká republika absolvovat ještě dlouhou cestu.


Číst dál

LN 7.1.2016: „Silvestr Čtyřlístku“ a „Pavel is a Georgie“

Dva rozdílné články, ale souvisí a vypovídají dost děsivě i o nás. J.Š.8.1.2015

LN Srnicek 070116LN PK Silvestr ctyrlistku 070116



Památce Barryho Meekera 1942-1982

Meeker BarryToto tehdy bylo pro Pohraniční stráž a pro vrtulníky ČS letectva jako rejpnutí do zadku. Na jedné straně nás zastavovali když jsme jeli se složeným rogalem na střeše i na výpadovce z Brna na jih, bylo zakázáno skákání z Pálavy. Na druhé straně kolem hranic pravidelně létaly vrtulníky, „co kdyby nějaký rogalista se chtěl podívat za kopečky z druhé strany?“. A tak nám dělali občas dobrou náladu hoši jako ten Meeker, nebo cyklista Hutyra (spíchli si s manželkou luft balon, konstrukci ze závodního favoritu a úspěšně přeletěli), nebo rogalista s motorem z travní sekačky. Ten měl v rakouské TV interview. Na jeho žádost to nebylo dabováno do němčiny. Nechali češtinu, „…aby tomu naši co se dívají na ORF rozuměli..“ pravil.


Číst dál

Ladislav Feierabend: Konec československé demokracie

Feierabend avers100.000 liber sterlingů, které přiznala londýnská vláda, se jí zdálo málo…Feierabend revers

Ukázky z knihy, vydané v roce 1986v Londýně, nakl. ROZMLUVY

… Je čas na hledání vnitřních útočišť nad záznamy o uplynulé půlce století, v níž několikrát zahynuly pokusy o československou demokracii. A je také příležitost k porovnávání a doplňování zpráv a výpovědí.

Tvrdě a bezohledně uháněl český čas po pět desítiletí, nyní zpomalil a vybízí k nahlédnutí zpět. Co zklamalo? Co selhalo? Byl jsem to snad já, čas, který vypověděl poslušnost, či lidé, jednající nebo nejednající, kteří mne nedokázali zkrotit podle svých přání a potřeb? Jak se mohlo stát, aby země, opírající se o tisíciletou tradici, byla v tak krátkém časovém úseku opakovaně, bez boje obsazena cizími tlupami a dnes přeměněna v ubohý satelit? Odkud pramenil, a dodnes trvá, onen příkaz české vůli, nebránila své území a své domovy. …


Číst dál


Varující video

Možná jen sehrané, ale varující před lidskou hloupostí. J.Š. 10.1.2016




... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing