Bulletin č. 49/2015

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 28. březen 2024 13:39

Českou republiku bezprostředně ohrožuje mnohem více teroristů než Francii od IS !

1 Marek Obrtel podplukovnik a velitel lidove milice CSVZAktualizováno 14.12.2015: Odpověď VSZ Praha ze dne 10.12.2015

Aktualizováno 28.12.2015: Odpověď NS ČR ze dne 18.12.2015

Aktualizováno 4.1.2016: Odpověď MSZ Praha ze dne 4.1.2016

Aktualizováno 21.3.2016: Odpověď ÚOOZ ze dne 10.3.2016

Martin Holkup: „Politikům vzkazuji, že jestli nás do tohodlenc toho dovedou (válečná účast ČR v NATO), tak první se bude střílet ve Strakově akademii (vláda) a v parlamentu. Ať si to uvědomí…“ Při cvičném zatýkání uprchlíka ležícího v hlíně mu šlape na krk: „neser se s ním, to prostě musí bejt násilí. Normálně si ho takhle přišlápni, vůbec se s ním neser. Je to parchant…Prostě tohle je násilí, pořádně mu tam tu držku přimlaskni.“

Všechno o novodobé lidové milici - Praze hrozí bezprostřední teroristický útok - S dvojnásobkem obětí než v Paříži - A to od proruské milice z bývalých vojáků – Trestní oznámení podána VSZ+ÚOOZ+BIS+VO!

Na vědomí: Prezident ČR - Miloš Zeman, ÚS ČR - Pavel Rychetský, premiér - Bohuslav Sobotka, NS ČR - Pavel Šámal, NSZ – Pavel Zeman, VSZ Praha - Lenka Bradáčová, VSZ Olomouc - Ivo Ištván, VS Olomouc - Robert Gryga, VS Praha – Jaroslav Bureš, ministři: Andrej Babiš, Pavel Bělobrádek, Jiří Dientsbier, Milan Chovanec, Robert Pelikán, Martin Stropnický, Lubomír Zaorálek, Sněmovna - Jan Hamáček, Senát - Milan Štěch, Ústavně právní výbor Sněmovny - Jeroným Tejc, Ústavně právní výbor Senátu - 2 Martin Holkup vojak a terorista z lidove milice CSVZ chysta vystrileni ceskeho parlamentu 11.2015Miroslav Antl, Policejní president - Tomáš Tuhý, Veřejný ochránce práv - Anna Šabatová, Generální ředitel ČT – Petr Dvořák

Celý svět se zastavil nad 130 postřílenými lidmi v Paříži. Vraždilo tam zhruba deset pomatených islamistů. V Česku se právě chystá k útoku stejných teroristů několik set. Celá organizace čítá 5.500 členů… Co má společného tato milice s islamisty z Paříže? To nejdůležitější – motiv. A to nesmiřitelnou nenávist vůči západní kultuře, „prohnilé“ západní civilizaci, západním politickým a vojenským strukturám, západním vládám.


Číst dál

Karel Hvížďala: Kde končí svoboda slova

… Ač jde evidentně o přímý útok na demokratické uspořádání našeho státu a rovněž o podněcování nenávisti vůči skupině obyvatelstva, v tomto případě vůči vládě a poslancům, zatím nebylo vzneseno ze strany státního zastupitelství žádné obvinění. Vzbuzuje to podezření, že soustava státních zastupitelství není schopna sama reagovat na výroky, které ohrožují naší státnost a jen laxně čeká na to, co dostane od policie. Pokud by tomu tak bylo, i ona by se podílela na ohrožení naší státnosti. Jak známo svoboda slova končí tam, kde je ohrožena svoboda druhého, kde začíná lhaní a vyhrožování. Na takové jednání je třeba reagovat rychle a rázně. 

Oslavy Dne boje za svobodu a demokracii ze 17. listopadu v Praze na Albertově mají dozvuky. Jak známo, severočeská státní zástupkyně podala obvinění na jednoho z účastníků Martina Konvičku hned druhý den za výroky, které v minulých letech učinil na svém facebookovém profilu.


Číst dál

Zachová se prezident Miloš Zeman jako zbabělec?

Altner ZdenekTisková zpráva JUDr.Zdeňka Altnera signatáře mandátní smlouvy uzavřené dne 2.5.1997Zeman SPOZ s expředsedou ČSSD Milošem Zemanem o jednání Obvodního soudu pro Prahu 1 ve věci žaloby JUDr.Václava Halbicha, dříve notáře v Praze 1, Revoluční 2 proti společnosti Alba a.s, za účasti České strany sociálně demokratické, a společnosti H-Holding AG se sídlem ve Švýcarsku, která je jediným vlastníkem společnosti Alba a.s., v řízení sp.zn. 13 C 260/2009 o nahrazení souhlasu s vydáním (části) částky 33.614.084,- Kč složené ČSSD do soudní úschovy sp.zn. 37 Sd 58/2000, dne 30.11.2015 v 9,00 hod v jednací síni č.dv. 204, ve druhém patře budovy soudu, Praha 1, Ovocný trh 14.

Z obsáhlé Tiskové zprávy, ze dne 27.11.2015, která obsahuje i dopisy prezidentovi Miloši Zemanovi a předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi, vyjímám zajímavé pasáže:


Číst dál

Dopis a výzva premiérovi B.Sobotkovi: VRAŤTE RESTITUENTŮ MEJETEK UCELENÝ, JAKO HOSPODÁŘSKÝ CELEK !

ObiliKorupce je na vyšším stupni, než právo! - Otevřete proto znovu restituční proces, připusťte revizi a obnovu řízení, alespoň tam, kde se někdo snaží hospodařit a vraťte mu to, co mu bylo ukradeno, ale nebylo vráceno, aby mohl rozvíjet svou činnost v dobrých podmínkách. Soudy se zabývají formalizmem a nectí ducha ani literu zákona, měly by přihlížet k mravní a věcné devastaci.

Vážený pane Šinágle,

obracíme se na Vás, jako na médium, které zveřejňuje ve Vašem Bulletinu věci nepřijatelné pro "vládní tisk". Protože se v současné době blíží restituční tečka /údajně konec roku 2015/, obrátili jsme se dopisem - viz příloha -  na vládní činitele s tím, aby se vážně zabývali nám ukradeným majetkem komunisty a neuzavírali vydávání majetku restituční tečkou. Odpovědi se nám dostalo od kardinála Duky, který napsal, že se snaží upozorňovat na naše problémy.


Číst dál

Skandální chování Číny a OSN na půdě OSN!

Ad LN: ČÍŇANÉ CHTĚLI PŘEVÉZT 262 KILO KLŮ. LN 5.SRPNA 2015 STR. 7 (v LN je článek v placené sekci) – Zařídil „KATO“ Jan Kavan odstranění podpisu Jana Masaryka?!

NY mapa Cina Tibet 040815Při návštěvě budovy OSN v New Yorku mě v návštěvnickém okruhu zaujala plastická mapaNY slonovina 040815 „The United Nations and Decolonisation – THE WORLD IN 1945“ viz obr.

Reklamoval jsem skutečnost, že tam kde je TIBET, nebo by měl být na mapě uveden, je napsáno China. I pokračoval jsem, že v roce 1945 byl Tibet samostatným státem a že byl okupován Čínou v roce 1950. Tak  že jsme se to učili ve škole. Tedy že byl Tibet „osvobozen“ nebo něco na ten způsob. Dle průvodkyně „tak to rozhodly velmoci“.  

A jak málo stačí k tomu, aby „tak to rozhodly velmoci“ je na dalším snímku. Krajina, do detailů vyvedeno ze slonoviny. Dar Číny Spojeným národům. Když jsem reklamoval že to je jako korupce – vedle té nepravdivé mapy, navíc s nedovoleným usmrcením chráněných slonů a nedovolené zpracování slonoviny a její propagace na půdě OSN, tak mi bylo odpovědí krčení ramen.


Číst dál

Lída Rakušanová: Byznys s Čínou kouzla zbavený

Cina a lidska pravaBohuslav Sobotka svým čínským protějškům nenadbíhá a místo na mesalinaci krtečka s pandou je vábí na historickou Prahu

… Český podnikatel Kvido Štěpánek, majitel společnosti Isolit bravo, napsal v předmluvě k českému vydání Midlerovy knihy, že jeho zkušenosti jsou podobné. A dodal, že podle jeho názoru je „předávání know how, které Západ vyvíjel stopadesát let, na stříbrném podnose čínské společnosti, velkou chybou, jejíž důsledky dnes ještě nedokážeme ani dohlédnout.“ Svou předmluvu uzavírá český podnikatel Kvido Štěpánek větou, že „Servilnost a bezpáteřnost vůči Číně budu jednou naši vnukové hodnotit stejně negativně jako my dnes Mnichovany Daladiera s Chamberlainem“. Tak vypadá odvrácená tvář současné „čínománie“ českých politiků. Je hrozivější než to, že Zeman nebo Sobotka neobtěžují své čínské protějšky důrazem na lidská práva. V Číně se toho nedodržuje podstatně víc. …


Číst dál

Podivná minulost eurokomisařky pro spravedlnost Věry Jourové

Jourova 2Škoda, že při vyšetřování kauzy Ing. arch. Marka Řičáře, do které prokazatelně Ricar Marekzasahovali politici, Miloš Zeman mlčel…?! Níže uvádím znepokojující informace o firmě PRIMAVERA CONSULTING s.r.o., patřící kdysi Věře Jourové, ze které je nyní Cathedral s.r.o. - Podobnou práci v roli konzultantky jsem pak dělala v Rumunsku, Srbsku, Černé Hoře, Rusku a Bělorusku, Moldávii a Gruzii – do všech těchto zemí Evropská unie posílá rozvojové peníze. Na všech těchto místech – v Praze a v zahraničí – mám dnes známé či kamarády…

Zeman chce počkat s hodnocením olomoucké kauzy údajné korupce

Prezident Miloš Zeman by počkal s hodnocením olomoucké kauzy údajné korupce a zapojení hejtmana Jiřího Rozbořila (ČSSD) do ní. Na tiskové konferenci ve Zlínském kraji upozornil na případ současné eurokomisařky Věry Jourové, která v minulosti čelila obvinění, ale byla nevinná. Upozornil také, že by do vyšetřování případu neměli zasahovat politici. Prezident připomněl, že vyšetřování je zatím v počátku. Zdůraznil, že by se měla dát volná ruka policistům, a naopak by se neměla nechat volná ruka politikům, kteří by chtěli obviněné bránit nebo naopak vymáhali jejich stíhání. ČRo 16.11.2015


Číst dál

Další doporučení milosti pro ing. arch. Marka Řičáře ministrem Pelikánem, odmítnuto?!

Ministru spravedlnosti Robertu Pelikánovi jsem zaslal tento dopis, dne 12.října 2015. Odpovězeno mi bylo tímto dopisem, ze dne 27.října 2015. Po ministrech spravedlnosti Pospíšilovi, Blažkovi, Benešové a Válkové, tak i současný ministr dává ruce pryč od této české „Watergate“. Ministr spravedlnosti R.Pelikán je informován, přesto se neodváží žádost o milost ani doporučit. Ano, je to politicky stále velmi „třaskavé“ téma, které se týká i eurokomisařky Věry Jourové, ale budeme-li se bát pravdy, nemůžeme očekávat, že demokracie bude u nás lepší. S M. Říčařem jsem měl možnost hovořit letos na jaře ve věznici v Českých Budějovicích 3 hodiny. Původně mi byla návštěva zakázána. Naštěstí vedení věznice ustoupilo po mé argumentaci a varování. O jeho nevině jsem pevně přesvědčen. Prosím podpořte alespoň tuto petici pro jeho osvobození. Připomínám jeho slova (jeho dědeček, Karel Říčař, strávil 10 let v komunistickém kriminále, jako bývalý poslanec Parlamentu I.republiky), vyslyšte jeho slova a pomozte alespoň svým podpisem:

Ing. arch. Mark Řičář: „Kdo mlčí ke zločinu, stává se jeho spojencem… a kdo se jednou ohne, už zůstane ohnutý do konce života. Moji předkové zločinu neposluhovali, ať už to byl zločin nacistický nebo komunistický, a ani já se neohnu před zločinným SYSTÉMEM, který svou moc staví na zneužívání zákona, justice a policie pro potřeby korupční mafie a na strachu a poslušnosti lidí. Proto budu bojovat až do úplného konce a nemůžu nikdy akceptovat „trest“ za něco, co jsem nespáchal a spáchat nemohl. Nemůžu po 7 letech, které mně a mojí rodině vzal SYSTÉM, přistoupit na falešnou hru na spravedlnost a právo a stát se figurkou ve hře mocných. Před 7 lety jsem byl mafií „pohřben“, nemám nic, nejsem nikdo, na mém „hrobě“ slaví politická prostituce, lidská špína a STRACH… a právě já, který více nejsem, než jsem, Vás volám: nemlčte!, překonejte svůj strach!, nenechte se zneužívat!, neposluhujte!, pomozte!“


Číst dál

Ladislavu Vízkovi hrozí soud, doplňuji o možné, zajímavé souvislosti, informace a fakta!

Vizek a ViktorkaCituji ze článkuiSport.cz: „Že Berbr bude postupovat takovým stylem a oponenty požene až k soudu. .. Neopomněl v něm zdůraznit, že Gavlasová je dvorní právnička zpěvačky Heleny Vondráčkové a jejího partnera Martina Michala. Jejím prostřednictvím zatím „jen“ nechal rozeslat „výzvu k okamžitému sjednání nápravy, k ukončení protiprávního jednání a poskytnutí morální satisfakce za hrubý zásah do osobnostních práv.“ Podělím ses vámi o zajímavé souvislosti, informace a fakta, která v médiích dosud nezazněla.

Osobně nevěřím v podání žaloby, ale přál bych si ji. Mohla by spustit lavinu, která očistí český fotbal od bafuňářů a jejich korupčních praktik, kterých se v době slávy firmy Terrex dopouštěl i tento Martin Michal. Dovedl ke krachu fotbal v Xaverově, v Kladně a pokusil se o likvidaci fotbalu v Chrudimi ještě v roce 2000. Ve fotbale je stále dost slušných, kteří by Ladislava Vízka a jeho tříletou dcerku Viktorku, rádi podpořili. Ne nadarmo jí dal jméno Viktorie:-)


Číst dál

Baťa má sochu. To mu musí stačit

K právnímu státu máme ještě hodně daleko. Jsme státem zlodějů a podvodníků. Jan Antonín Baťa přišel takřka o vše, co vybudoval a vlastnil. V Brazílii začal opět od píky a opět vybudoval továrny a města. Brazílie ho navrhla na Nobelovu cenu, které se vzdal ve prospěch kandidatury jiného brazilského občana. Takový člověk platil v naší zemi za zločince a kolaboranta takřka 70 let. Jsme stále země, která si své velké syny a dcery nezaslouží. Článek Jany Bendové Baťa má sochu. To mu musí stačit, vyšel v týdeníku REFLEX 45/2015. ČSSR = České Stranické Stálé Rozkrádání.


Číst dál

Všichni jsme Konvička

Soudkyně Huňáčková se vyloučila - OS Most 3.9.2013: Bývalá komunistka JUDr. Bohumila Huňáčková vynáší rozsudek

… my všichni jsme Konvička, a že jím nyní musíme proti své vůli být, je jen důsledkem indolence, kterou veřejnost projevila v době, kdy měla být jako jeden muž Vondrák, Dupová, Šlégrová nebo kdokoli jiný, kdo byl státní mocí označen za veřejného nepřítele a spektakulárně justičním systémem šikanován. …

Státní zástupkyně OSZ v Jablonci nad Nisou Věra Nováková, jinak známá politická aktivistka v taláru, podala podnět k trestnímu stíhání vysokoškolského učitele a populistického politika Martina Konvičky za jeho údajné nenávistné výroky na sociálních sítích, a policie jej proto začala trestně stíhat pro podněcování k nenávisti.


Číst dál

Tomáš Halík ke dnešku

Pravda je kniha, kterou ještě nikdo z nás nedočetl do konce.

* * *

V každém z velkých náboženství jsou jak světci, mudrci a mystici, tak cvoci, fanatici a podvodníci.

* * *

Einstein si byl vědom, že i největší výkony vědy dosud odhalily jen nepatrnou část skutečnosti, že skutečný vědec počítá s tím, že další vývoj vědeckého i filozofického poznání může dosavadní „vědecký obraz světa“ radikálně změnit.


Číst dál

Uprchlíci jsou pro nás více nadějí než katastrofou

Uprchlici detiJan Ámos Komenský: "Má-li se člověk státi člověkem, musí se změnit."

Jsme odkázáni jen na to, že Bůh sám se určitým způsobem projeví v dějinách a prostřednictvím stvořeného světa - Pravda je kniha, kterou ještě nikdo z nás nedočetl do konce – Ve světě je dost světla pro toho, kdo chce věřit, a dost tmy pro toho, kdo volí opak

Papež František o korupci: "Je to cesta, která nevede k životu, nýbrž k smrti. Je to jako cukr. Je sladký a máme ho rádi. Je to snadné, ale uvnitř vás to rozežírá. A nakonec... vy nebo vaše země můžete skončit s cukrovkou. Korupce je ve všech institucích, korupce je všude, korupce je i ve Vatikánu."


Číst dál

Вот многополярность. Вот техника.

GPS ruska stihackaJaká improvizace. Jaká „úžasná“ technika.

Aktivisté objevili na sociálních sítích propagační video natočené v kabině ruského stíhacího bombardéru Su-24 - tedy toho typu, jaký byl včera sestřelen u syrsko-turecké hranice. Na některých záběrech je dobře vidět komerční navigace GPS improvizovaně instalovaná v rovině očí. Pokud zrovna takto vybavený letoun zabloudí kousek za hranici cizího státu, nemusí to být vždy nutně záměr. Ovšem v oblasti obývané syrskými Turkmeny, kde se nevyskytují žádná bojová postavení "islámského státu", nešťastný letoun tak jako tak neměl co dělat. Rusko, obdobně jako Turecko, svůj boj s islamisty z největší části pouze předstírá, a Turkmeny, mezi nimiž má relativně silnou základnu "neexistující" umírněná Syrská svobodná armáda, napadá také kvůli tomu, aby napomohlo Asadově úsilí je ze Sýrie etnicky vyčistit. Jistě, zabití pilotů v rozporu s Ženevskými úmluvami to neomlouvá. Právo na obranu tureckého vzdušného prostoru poté, co byla Moskva v pátek po předvolání velvyslance opakovaně a důrazně varována, že každé další narušení bude považováno za důvod k odvetě ZDE, však může zpochybňovat jen ten, kdo je opravdu velmi zaujat ve prospěch Moskvy.


Číst dál

Matrix AB je především o nás

Babis matrix abDokument o Andreji Babišovi MATRIX AB měl premiéru na festivalu v Jihlavě před pár týdny. Na ČT měl premiéru 19.11.2015 od 20:00 hod. Dnes ho ČT2 opakuje od 16:25 hod. Babiš ho nazval podrazem. Zpracovat Babišovu osobnost vyžaduje dokumentaristu nejvyšší kvality. Tím režisér Vít Klusák není. Z dokumentu je znát jeho podjatost až nenávist vůči Babišovi. S takovým vztahem nemůže nikdo natočit objektivní dokument (kdysi jsem musel, na Krajanském dni českých Němců v Augsburgu, na Klusáka a Duška zavolat německou policii, aby přerušili skandální natáčení dokumentu Mein kroj, kdy neskutečně primitivně byli uráženi staří lidé nad hrobem, naši bývalí spoluobčané). Dokument často záběry podprahově sugeruje divákům jaký „špatný a nebezpečný“ je Babiš člověk. Nemyslím si, že mu dokument ublíží, ale naopak pomůže a ještě zvýší jeho popularitu. Je to především dokument o nás.


Číst dál

Vědci potvrzují nebezpečí při očkování proti spalničkám!

Deti ockovaniPřední britský zdravotnický časopis Clinical Infectious Diseasesl, zveřejnil studii, jež tvrdí, že lidé, kteří se nechají očkovat proti spalničkám, jimi nejen mohou snadno onemocnět, ale i rozšířit tuto infekční chorobu a nakazit jí lidi, kteří proti ní byli rovněž očkováni. Toto zjištění ostře kontrastuje s obecně přijímaným tvrzením, že dvě dávky této vakcíny mají 99% efektivitu v prevenci proti nákaze. To ale není vše. Vakcína podle studie, na níž se podíleli například i vědci z amerického Národního centra pro očkování a respirační choroby či Střediska pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), kromě pochybné účinnosti může navíc způsobit vážné následky včetně zvýšeného rizika onemocnění autismem, roztroušenou sklerózou či astmatem.


Číst dál

Zdraví podle Jana Hnízdila

Víte, kdy je vám znalost efektivního hospodaření s penězi k ničemu? Odpověď je takříkajíc prostořeká: Když žádné nemáte. Pokud ještě nejste finančně nezávislí, je pro vás klíčové mít možnost peníze vydělávat a to znamená, být zdraví. Zajímavý pohled na nejen na naše zdraví má známý český lékař MUDr, Jan Hnízdil*. Možná ho znáte, možná ne, ale jeho názory jsou rozhodně inspirativní.

Jan Hnízdil říká, že naše tělo je, na rozdíl od nás, neobyčejně moudré. Je vybavené spoustou obranných mechanismů, kterými se nás snaží před námi – naším chováním, bránit, upozornit nás, že děláme v životě nějakou chybu.


Číst dál

Josef Schulz

Schulz JosefMladý německý voják (na snímku uprostřed vlevo, bez helmy) se odmítl podílet na popravě šestnácti jugoslávských civilistů. Postavil se mezi ně a byl popraven za neuposlechnutí rozkazu. Vybral si smrt, namísto zabíjení nevinných. Jmenoval se Josef Schulz. Řekl bych, že všechny peníze, moc, zlato, zbraně, ostnatý drát a špatné, jehož je někdo schopen, vydá-li svoji duši napospas zlu, vyváží jeden člověk, jenž je toho jména hoden, pokud vloží svůj život na misky vah tohoto světa. Sice nevím a nemohu nijak dokázat pravost tohoto mého tvrzení, ale všechno mi říká, že ano, že tomu tak je. Jinak bychom dávno zemřeli. Vykupitelé přicházejí, aniž bychom si jich, zahleděni do sebe, vůbec všimli.


Číst dál

Jak pomalu, ale jistě, zabít celkem zdravého člověka!

Jak je možné, že se stále chemoterapie používá jako lék, když je zcela neúčinná v léčbě rakoviny a na otravu po chemoterapii více pacientů zemře, nebo jsou nevratně poškozené některé jejich orgány?

„Přeji si lékaře, kteří lidské bytosti budou hluboce respektovat. Pokud s nimi nebude pacient souhlasit, aby spíše pociťovali lítost nad tím, že mu nemohou pomoci podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, a ne aby se chovali škodolibě a arogantně. Tím nechci říci, že nemám ráda lékaře. Ne. Ctím je respektuji. A totéž žádám od nich. Za své tělo si totiž zodpovídám především já“.

Otřesný článek. Na důvěryhodnosti by získal uvedením konkrétních jmen a míst, ale zřejmě se jedná o preventivní opatření. Problematika je to závažná, aktuální. Existují metody léčby rakoviny, které jsou mnohem účinnější než chemoterapie a především levnější. Mocná zdravotnická lobby a zdravotnický průmysl nemravně obchodují s lidským zdravím. Dobrovolně se nevzdají. Doporučuji si celý článek přečíst a šířit.


Číst dál

Petice za odstoupení prezidenta Miloše Zemana

František Palacký: „Kdykoli jsme vítězili, dálo se to pokaždé více převahou ducha, nežli mocí fyzickou a kdykoli jsme podléhali, že tím vinen vždy býval nedostatek duchovní činnosti, mravní statečnosti a odvahy.“ 

Zeman maly krokPřipomínám moji petici z 30.října 2014. K dnešnímu dni 1863 signatářů a 404 komentářů. SlušnýHolkup Martin text počet na to, že ji média stále zamlčují. Mimochodem článek poslance Martina Komárka „Duševně nemocní“, který je součástí petice, už není na internetu. Připomínám nedávný výrok bývalého vojáka Martina Holkupa (fotografie vpravo), pronesený za paramilitantní skupinu čs. vojáků v záloze veřejně v televizi a opět připomenutý v pořadu ČT 168 „Ukradené výročí“: „Když se podíváte do našeho prohlášení, tak tam máme citát Ernesta Hemingwaye, který jednoznačně říká, že lid by měl v první den války postřílet svoji vládu. Tohle politikům vzkazuju a jestli nás do tohohle stavu dovedou, tak první se bude střílet ve Strakově akademii a v Parlamentu. Ať si to uvědomí.“ To jsou stoupenci prezidenta Zemana – a nic se neděje, nikdo z odpovědných nekoná! Celá Francie bojuje proti několika extrémistům. My jich zde máme 5500 a nechávají nás v klidu – v podstatě pod velením Zemana! V nejbližších dnech podám ve věci trestní oznámení k rukám vrchní státní zástupkyně JUDr. Lenky Bradáčové.


Číst dál

Albertov 22.listopadu 2015: Skutečné uctění památky 17.listopadu!

Albertov 1 plakat 1 221115Jsme neřízená země, zřízená, která se chová jako neřízená střela!

Skvělé projevy, klid, úsměvy, kultivovanost, žádné projevy nenávisti. Albertov byl zážitkem proAlbertov 2 dolejsek 221115 každého účastníka. Přijít mohli i „zemanovci“, žádného jsem nezahlédl. Jistě také přišli, bez transparentů - a mlčeli. Škoda, že ČT opět selhala a vysílala přímo jen pár minut, kdy řečníky na Albertově vystřídaly komentáře ze studia. Mluvilo se o tom co se děje, místo aby se ukázalo co se děje! Následoval pochod na Václavské náměstí, kde skvěle vystoupili další řečníci (viz zvukové záznamy projevů níže), včetně muslima z Kavkazu, bojovníka proti terorismu. Jeho otce zavraždili komunisté. Připomněl v nadsázce, že pokud by ČR přijala 4000 uprchlíků z Ruska, bude mezi nimi jistě 4000 agentů KGB. Nepochyboval, že atentát v Paříži je Albertov 3 plakat 2 221115práce KGB. Přináším kompletní videozáznamy s Martou Kubišovou z Václavského náměstí, z Albertova a další postřehy, které v médiích nezazněly. Na Albertově jsem rozdal těchto 300 letáků 300 letáků. Zmizely za pár minut – rozdal bych jich tisíce… Můžete je sami šířit! Obdrželi je i všichni rektoři a hlavně studenti a mladí lidé! Doporučuji předevšímAlbertov 4 deska 25 svicky 221115 projevy rektora Mikuláše Beka z MU v Brně (11:30 min.) Rektor ČVÚT Libor Grubhoffer (15:50 min.) upozornil na fungující mezigenerační paměť. Děkanka FFUK Mirjam Frídová (21:40). Skvěle promluvila Marta Haraszimiwicz (40:50 min.) – „Odvaha vyslovit jasné ne, ne lži, ne aroganci moci, ne štvaní Preciosa A VN 221115jedněch proti druhým, ne proti politickému obchodování s lidským strachem, odvaha postavit se proti nenávisti a zastat se těch, co jsou jejím terčem je tím, po čem i naše doba volá nejvíc! Neměli bychom se uspokojit tím, že jsme tady a teď měly ten svůj Albertov. Skutečným uctěním památky 17.listopadu je připlout jeho univerzální odkaz jako výzvu pro současnost, jako výzvu ke každodennímu jednání, jako výzvu k odpovědnému a nebojácnému utváření tohoto světa. Možná, že i my máme holé ruce, ale před urážkami se nemusíme obhajovat, ani rukama, ani křikem. Naši obhajobou ať je vždy naše konání. Protože kdo, když ne my. Děkuju.“ Ne všichni víme, kde se nachází hrob Jana Opletala – v Nákle na Olomoucku.


Číst dál

Dukova modlitba za Zemana

Pane Bože dej,

ať se rozpomene na své sliby, že bude stmelovat národ a nerozeštvává ho,

ať nepropůjčuje legitimitu fašizujícím a násilnickým elementům,

ať přestane poklonkovat před orientálními despoty a dávat jejich státy za vzor České republice,


Číst dál

Mohl jsem vzít do vazby Klause, říká bývalý prokurátor Jiří Šetina

Dnes třiaosmdesátiletý Jiří Šetina, generální prokurátor z let 1992 až 1993, poslední muž v této funkci v historii republiky, má dnes ve své ohradě stádo ovcí, jalovice, daňky, lamu alpaka i divoké prase. A na vratech malou cedulku s označením „Farma svobodných živočichů“. „V ohradě by měli být všici, co se navzájem nežerou. Zvířata se cítí svobodně,“ říká Jiří Šetina.

Jiří Šetina před čtvrtstoletím patřil k nejmocnějším mužům Československa. V první polovině devadesátých let byl posledním generálním prokurátorem. Dnes doufá, že současní představitelé státních zástupců budou mít větší sebevědomí než jejich předchůdci, kteří od roku 1994 nahradili generální prokuraturu.

Do jaké míry byla „za vás“ prokuratura nezávislá?

Teoreticky zcela. Za mne bylo teoreticky možné kupříkladu vzít do vazby ministra financí Václava Klause, byly pro to všechny důvody. Podle starého, ale stále platného trestního zákoníku Klaus porušoval ochranu socialistického vlastnictví, která byla v prvním stupni, a on si s vlastnictvím počínal úplně blahovolně. Prodával ho za babku a vymýšlel ekonomické hříčky. Ale zákony zůstávaly v platnosti.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing