Bulletin č. 46/2015

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 25. duben 2024 7:20

Praha-Olšany 8.11.2015: Remember Day

RD avers 081115Den válečných veteránů, 11. listopad, je den věnovaný památce válečných veteránů. RD revers 081115Slaví se celosvětově jako DEN VETERÁNŮ, nebo DEN VZPOMÍNEK, vždy poslední neděli před 11.listopadem.

Sešli jsme se dnes na památku těch, kteří zemřeli ve službě své zemi. Pamatujeme si především ty muže ze všech částí společenství - od Austrálie, Kanady, Kypru, Indii, na Novém Zélandu, Pákistánu, Jižní Africe a ve Spojeném království, kteří jsou zde pohřbeni. Vzpomeňme i na ty z Polska, kteří s nimi zde odpočívají a s nimi i mnoho Čechů a Slováků, kteří byli kamarády ve zbrani, a kteří zemřeli ve společné věci svobody a lidskosti. Vzpomeňme si je před Bohem.


Číst dál


Iniciativa „Právní narovnání zločinů komunismu“

KSC a hakovy kriz…Ani značně opožděné projednávání Deklarace k 17. listopadu 2010 s Legislativní radou vlády České republiky nenašlo cestu ke spravedlivému narovnání zločinů komunismu. Podle Legislativní rady vlády České republiky je specifickým problémem otázka nepromlčitelnosti, kterou čl. 40, odst. 6 Listiny základních práv a  svobod nepřipouští. … Zločiny nacismu jsou nepromlčitelné, jejich pachatelé dodnes žalování, souzeni a odsuzováni. Není žádný důvod, aby zločiny stejně zločinného komunistického systému, byly stejně tak nepromlčitelně, tedy i jejich pachatelé žalováni, souzeni a odsuzováni. J.Š.


Číst dál

KAS: Evropa ve 21.století

Corinthia Pottering 021115Na pozvání KAS (Konrad Adenauer Stiftung) jsem se zúčastnil debatního večera v pražskémCorinthia avers 021115 hotelu CORINTHIA, dne 2.11.2015. Hlavními řečníky byli Dr. Hans-Gert Pöttering, bývalý předseda EP, předseda nadace KAS a Mgr. Helena Langšádlová, poslankyně za TOP 09. Ta zastoupila náhle onemocnělého poslance Miroslava Kalouska (údajný zápal plic. Už je opět zdráv, podle jeho téměř každodenního vystoupování v Událostech ČT). Dr. Pöttering pronesl řeč na téma „Naše odpovědnost za jednotu Evropy ve 21.století.“ Mgr. Langšádlová na téma „Odpovědná konzervativní politika v Evropě 21.století“.


Číst dál

Vnitřnosti StB. Web ukazuje, jak fungovala a kam až dosahovala

Aneb jak StB ničila lid a zemi: http://www.ibadatelna.cz/

StBPlatforma evropské paměti a svědomí ve čtvrtek zpřístupnila nový web o komunistické Státní bezpečnosti (StB). Dokumentační portál o Státní bezpečnosti dává veřejnosti nahlédnout do struktur a práce československé tajné policie od roku 1969 až do sametové revoluce.

Interaktivní stránky iBadatelny jsou v česko-anglické verzi. Mají pomoci lepšímu porozumění totalitní historie a vlivu na dnešní společnost, uvedli zástupci platformy.

"Web je určen široké i odborné veřejnosti. Jde o to, jestli se člověk začte do slovníkových hesel. Ta už jsou dost podrobná a jsou zaměřena na odbornou veřejnost i na rozhodující činitele, kteří mají na základě těchto informací lepší představu o tom, jak 'tikají' státní struktury východní Evropy," řekla výkonná ředitelka platformy Neela Winkelmannová.


Číst dál

Ruská propaganda má nové zaručené zdroje: smyšlené příspěvky západních novinářů

Putin propagandaRuská státní média se dnes chovají jako provinční, kde onou provincií je Kreml

Ruská informační mašinerie si našla nové metody práce. Smyšlené zprávy zdrojuje na údajné odkazy na informace od konkrétních západních novinářů. Na serveru Politico.eu  na to upozornila rusko-francouzská novinářka rozhlasové stanice Radio France International Elena Servettaz.


Číst dál

Otřesná ukázka neschopnosti pražských strážníků, jejich vedení a velení!

Za menší přestupky řidiče tvrdě a nekompromisně trestáme, za velké se taxikářům uctivě kloníme - a obloukem vyhýbáme… Podívejte se nejprve na toto video a poté na rozhovor s Jankem Rubešem!

Janek Rubeš: Podvodníci škodí nám všem, cizinci už se do Prahy nevracejí!


Číst dál

Prohlášení předsednictva ASZ ČR - státní vyznamenání!

ASZ CR prohlaseni 021115… Státní vyznamenání pro takovéto bolševické figury je nehorázným výsměchem a plivnutímTomanove na celý demokratický vývoj po roce 1989. Stydíme se, že prezident našeho státu je takového činu schopen. …

V Praze dne 2. listopadu 2015

Předsednictvo Asociace soukromého zemědělství České republiky vyjadřuje své nejhlubší znepokojení a znechucení nad udělením státního vyznamenání, u příležitosti státního svátku dne 28. října 2015, jednomu z nejvyšších představitelů normalizačního komunistického režimu Miroslavu Tomanovi.

Jako svobodní občané a sedláci, navíc pocházející většinou z rodin postižených zločiny kolektivizace, jsme na nejvyšší míru pobouřeni a uraženi tím, že jedno z nejvyšších vyznamenání demokratického státu prezident republiky udělil člověku, který je ztělesněním toho nejhoršího bolševického marasmu, kariérismu, pokrytectví a lidského i ekonomického plundrování českého zemědělství a venkova. Je třeba připomenout, že Miroslav Toman byl až do samého krachu komunistické moci jedním z jejích nejvýše postavených funkcionářů. Jako ministr zemědělství, místopředseda vlády a člen ÚV KSČ nebyl pouhým kolečkem v soukolí totalitní mašinerie, ale jejím přímým spolutvůrcem a nese tak přímou spoluzodpovědnost za všechny škody, které jeho zločinecký režim napáchal.


Číst dál

Ochranka prezidenta neumí ochránit jeho standartu ani ukrýt jeho nemoc před očima veřejnosti…

Zeman pomoceny Kladno orgMiloš Zeman: "Jakým kvantem polít knihu? Vypijeme polovinu a zbytek vylijeme na knihu. Krásná kniha, vřele doporučuji."

"Zjišťuji, že u nás byl dnes Zeman a nikdo jsme to ani nezaregistrovali. Přišlo mu tam jen pár známých individuí z místní KSČM. Nikdo mu nedal v diskuzi žádnou otázku. Jenom trapné ticho. Vypadá to, že se zrodil nový styl reagování na komunistického prezidenta-opilce. Naprostý nezájem a ignorace... Otázky museli pokládat jeho lidi z doprovodu místních politiků SPO a ČSSD. Posílám článek z místního tisku.


Číst dál

Dopadne dokument „Matrix AB“ jako „Pavel Wonka se zavazuje“?!

Aktualizováno – viz níže: Babiš požádal Chovance o ochranku, ten skandálně situaci zlehčuje a KalousekKalousek pan vtipny tradičně vtipkuje. Je jasné, že se situace vyostřuje a ohrožení Babišovou politikou se začínají bránit jak je jim vlastní. Je v zájmu země a občanů aktivně podporovat Babišovu politiku a práci. Sám to nedokáže. Plakat a naříkat když už bylo pozdě, jsme uměli vždy. Je na čase se naučit včas jednat!

Nepochybuji vůbec o tom, že odvysílání ČT, přes zřejmou neobjektivnost, by Babišově popularitě jen prospělo a pomohlo upevnit posici nejpopulárnějšího politika. Stále více lidí se v mediálních kampaních dokáže už lépe orientovat a nalézat i díky pomluvám a lžím objektivní informace a pravdu.

Na jihlavském Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů byl uveden očekávaný snímek Matrix AB režiséra Víta Klusáka o Andreji Babišovi. Dokument vznikal rok. Podle ředitele festivalu Marka Hovorky původně pozvání do Jihlavy přijal i Babiš, ale omluvil se kvůli zahraniční cestě. Komentář k filmu poslal na videu. V sále domu kultury odborů bylo promítnuto během debaty o novém dokumentu. Babiš v něm dokument i jeho tvůrce ostře zkritizoval. Uvedl, že ve filmu vystupují lidé, kteří vůči němu byli vždycky negativně naladěni. Diváci se po projekci nejvíc zajímali o to, jestli si dokumentaristé ověřili všechny údaje, které o Babišovi ve snímku zazněly. Klusák k tomu řekl, že dokument byl natočen pro ČT a ta by se dostala do problémů, kdyby se ukázalo, že jde o nesmysly. Proto si všechno ověřovali z více zdrojů (ČRo, 30.10.2015).


Číst dál

Fenomén Bruno Groening

Groening BrunoVíme hodně o technice, ale o člověku daleko méně. Nepochybuji, že lze silou ducha jednoho člověka probudit síly v druhém, které uspějí tam, kde moderní lékařská věda selhává. Posuďte sami a shlédněte obě krátká videa. J.Š.3.11.2015 


Číst dál

Selský Dvůr osiřel…

Fialova Anna parte 021115V pondělí jsme se rozloučili s paní Annou Fialovou v Drahoňově Újezdě na Zbirožsku. Byl toSelský Dvur pohřeb, jaký už se pomalu nevidí. Do posledního místa zaplněný kostel, kázání, muzikanti, atmosféra nefalšované lidskosti a důstojnosti…

U katafalku drželi čestnou stráž servírky a číšníci se slzami v očích, dobře věděli za co jsou paní domu vděční a co jejím odchodem ztrácejí. Kázání polského kněze začalo slovy: „Já Vás tak ráda vidím“. Tak vítala paní Fialová hosty v Selském Dvoře v Biskoupkách. Připomněl, že žijeme v šílené době, kdy nikdo nemá na nic čas ani na své bližní a jak je důležitý přirozený lidský kontakt, který tak ztrácíme. I mne paní Fialová vždy těmito slovy vítala…


Číst dál

Dvě dědictví

Putin TSA plakatJakýkoliv ústupek Rusku má za následek jeho další územní nároky

Mongolská chamtivost, v minulosti násilím rozšiřovat svoji sféru vlivu zasáhla ve 12-15 stol. i ruskou oblast. Tři století mongolského vlivu zůstalo Rusům v jejich mentalitě dodnes. Už v minulosti carská říše nenechala na pokoji přes 17 menších států kolem svých hranic. Samostatnost ztratilo 5 státních celků ve střední Asii. Kazachstán, Turkmenistan, Tadžikistan, Uzbekistan, Kirgistan. V Zakavkazsku byly připojeny 3 dříve samostatné státy. Azerbajdžán, Gruzie, Arménie. V Pobaltí Estonsko, Lotyšsko, Litva. Bělorusko to odneslo s Ukrajinou. Východní část finské Karelie byla připojena k SSSR zpočátku jako SSKR a později přímo jako součást SSSR.  


Číst dál


... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing