Bulletin č. 45/2015

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 28. březen 2024 14:20

Tomáš Halík: Dlouhá, velmi dlouhá cesta uzdravování

Halik TomasTomáš Halík v projevu ve Washingtonu mimo jiné varoval Západ před jakýmkoliv účelovým spojenectvím s Ruskem - Slyšel jsem vyprávění o indiánech, kte­ří byli převáženi ze svých starých sídel do nových. V polovině cesty požádali o přestávku: „Naše těla jsou už skoro v těch nových sídlech, ale naše duše jsou ještě v těch starých. Musíme počkat na naše duše.“ V převratných dobách však občanům takové přestávky nebývají do­přány. Je pak třeba „učení za pochodu“.

Co přijde po komunismu?

Autoritativní a totalitní režimy ještě dlou­ho po svém pádu zanechávají společnosti nemocné, zraněné, morálně těžce poško­zené. Lidé jsou osvobozeni, ale ještě ne­jsou svobodní. Jsou osvobozeni od repre­sivní moci, ale ještě nejsou zcela svobod­ní k životu v občanské společnosti, která je „plícemi“ demokratického systému. Podle ruského spisovatele Zinovjeva sovětský systém vypěstoval určitý lidský typ - „Homo sovieticus“ (sovětského člověka), člověka bez vlastního myšlení, kreativity, iniciativy a odpovědnosti. Sou­časná velká podpora Putina v Rusku svěd­čí o tom, že tento typ lidí, lehce zmanipulovatelných brainwashingem státní propa­gandy, tam stále převažuje. Dokud nebu­de překonán „Homo sovieticus“ v někte­rých postsovětských republikách a postkomunistických zemích, vybudování sku­tečně fungující politické a hospodářské demokracie tam lze očekávat jen těžko.


Číst dál

Plzeň 1.6.1953: Jen pro ten dnešní den

MS Plzen panely 311015Včera jsem se zúčastnil premiéry divadelní hry „Plzeň: Jen pro ten dnešní den“na Malé scéně v Plzni o plzeňském povstání dělníků Škodovky proti komunistickému režimu. Bylo první ve východním komunistickém bloku. Představení postupně graduje - ze závěrečného čtení textu Bohumila Vávry, slavného herce KOD (Krajské Oblastní Divadlo) jde mráz po zádech. Aplaus byl dlouhotrvající! Ve hře jsou čteny originální dokumenty a promítány dobové záběry. Otřesný je vyprávění dcery o svém tátovi, který tak věřil komunistům, že na „oltář vlasti“ dal vše co měl – ušetřené dolary z Ameriky, šperky, zlato s zdůvodněním „Země to teď potřebuje“ – když poznal jak komunisté lžou a podvádějí, spáchal sebevraždu oběšením… Také je citován herec KOD Josef Větrovec, skalní komunista – ten na rozdíl od Bohumila Vávry je ve Wikipedii?! Včera vysílal ČRo plus mezi 17:00 a 18:00 hod pořad, kde hovořil i slavný herec KOD Bohumil Vávra. Bohužel se mi nepodařilo zvukový záznam nalézt - po zadání jména „Bohumil Vávra“ – žádný záznam…?! V programu ke hře najdete základní informace. Další představení jsou zatím na programu 7+14+15.11 a 17.12.2015, doufejme, ne posledními…?!


Číst dál

Okrádání potomků Jana A. Bati českou justicí trvá už 70 let!

Bata Jan AntoninInterview: John Nash Bata a Mgr. Robert Cholenský pro ČT a ČRoJAB presidentovi

Městský soud Praha 29.10.2015: Nespravedlnost pro Jana A.Baťu na pokračování. Na právnických fakultách nikdo nepochybuje o základní poučce: co bylo ukradeno, má být vráceno, nebo nabídnuta odpovídající hodnota. Senát MS Praha jakoby tuto zásadu neznal. Nedivme se. Ze třech soudkyň byly dvě členky KSČ. To je stejné, jako kdyby členové NSDAP měli odsuzovat nacistické zločiny. Výsledek nepřekvapil. Soudkyně nepovolily pořizování videa ani fotografování - nejen při jednání, ale i při vyhlášení rozsudku. ČT odvysílala reportáž v Událostech o délce cca 2 ½ min. Nabízím záznam celého rozhovoru (bez pár úvodích vteřin) v délce 15 minut, který John Nash Bata poskytl ČT, ČRo, iDNES a dalším médiím.


Číst dál

„Jděte za svými sny“, připomíná v Hradišti socha čtrnáctiletého Jana A. Bati v Uherském Hradišti

Nadační fond Jana Antonína Bati: SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ SOCHY J.A.BATI BUDE 31.10.2015 V 10.00 V UHERSKÉM HRADIŠTI - RYBÁRNY. NA AKCI POTVRDIL ÚČAST VNUK J.A.BATI, PAN JOHN BATA NASH. JSTE SRDEČNĚ VÍTÁNI.

JAB firmy TBsn 5 31 JABjn 5 42V Uherském Hradišti dnes slavnostně odhalili sochu nejslavnějšího místního rodáka - JanaJAB Tomik graf 1 30 Antonína Bati. Neschopného Tomáše Baťu jn. uctíváme a slavíme od roku 1989, Jana A.Baťu, skutečného vlastníka a budovatele firmy, stále nechce naše země uznat jako jednoho ze svých největších synů v dějinách. Na důkaz předkládám dokumenty a další korespondenci Jana Antonína Bati: Počet filiálek firmy Baťa do května 1931 pod vedením Tomáše Bati sn. a pod vedením Jana A.Bati do května 1942 – čtyřstránkový dopis Jana A.Bati ministrovi ze 17.7.1941 – strukturu firmy Baťa v zahraničí SWISS TRUST, kdy pouze jedna ze třiceti organizací byla svěřena Tomáši Baťovi jn. přezdívanému Tomík – žádost Jana A.Bati o víza do USA z roku 1941, kde se označil za českého patriota. Svým životem a dílem realizoval myšlenky Bible. Jeho život a dílo je tématem pro velkofilm. Jen tak se ho nedočkáme. Filmy o těch, kteří jsou stále daleko před námi, může realizovat jen vyspělá společnost. Tou by dnes naše země jistě byla, nebýt komunismu a kdy by Jan Antonín Baťa mohl své započaté dílo, společně se svými spolupracovníky, dovést k dokonalosti nejen ve prospěch Československa, ale i světa.  


Číst dál

Jiří Horák: Přelíčení s občanem Havlíčkem

KHB pred soudemOceňovaná, hvězdně obsazená rekonstrukce soudního procesu z roku 1851. Postránecký, Růžek, Hrušínský, Kopecký…

Karel Havlíček Borovský byl jako vydavatel časopisu Slovan obžalován za publikaci článků Proč jsem Slovan a Správa záležitostí obecních. Na jeho obhajobě se podílel i doktor Josef Frič (otec básníka J. V. Friče) a dopadla skvěle.  Vítězství bylo naprosté: 12. listopadu byl vynesen jednomyslný rozsudek „Nevinen“. O měsíc později byl spisovatel zatčen a internován v tyrolském Brixenu. Soudní přelíčení z roku 1851 bylo Havlíčkovou poslední příležitostí veřejně hájit své postoje. 


Číst dál

URBAN SPRAWL

Urban sprawl\\\ Martin Ouředníček

Urban sprawl je forma suburbanizace, kterou je možno považovat za nežádoucí z ekonomického, sociálního i environmentálního pohledu. Sprawl, neboli rozlézání zástavby do volné krajiny je charakteristický neřízeným a nepromyšleným umístěním rezidenčních nebo komerčních areálů do krajiny (viz obrázky dole). 

Výsledkem je většinou mozaikovitá struktura nově rozvíjených ploch v zázemí města. Hnacím motorem takového rozvoje jsou snahy individuálních vlastníků pozemků nebo investorů o maximální zisk. Dopady pro společnost i krajinu jsou však natolik nákladné, že je nutno urban sprawl účinně potlačovat. Hlavní úlohu přitom mají kvalitní plánovací dokumenty a zodpovědnost samosprávy obcí a státní správy na poli územního rozvoje (viz kapitola Územní plánování). 


Číst dál

Z bašty katarů je laboratoř krajní pravice, starosta počítá muslimy

Francouzskému městu Béziers už rok a půl vládne kontroverzní starosta Robert Ménard. Bývalý novinář podporovaný Národní frontou zakázal plivání a sušení prádla na ulici, ve školách počítá děti muslimů a uprchlíkům vzkazuje: k nám nejezděte.

„Pane, v tomto městě nejste vítán. Když jste přišel do tohoto bytu, zničil jste dveře. Kradete vodu a elektřinu. Nemůžete to tu jen tak obsadit. Přivítáme vás, ale až se budete chovat správně. Můžete si jít do jiných měst, kde vás přijmou,“ říká Ménard na videu, které ze své inspekce zveřejnil. … … „Já respektuji uprchlíky, ale pouze ty, kteří respektují mou zemi. Není možné přijmout chování těchto lidí. Já s nimi soucítím, ale ne za těchto podmínek,“ brání se Ménard a dodává, že pravidla platí pro všechny stejně.


Číst dál

Hodně špatný den na Pražském hradu pro demokracii!

LN mlha nad CSR 271015F.L.Rieger: "Jsme šlechtou mezi národy ostatními a diplomem k tomu slavná historieLN metal s kazem 271015 naše.“

Miroslav Václavek Československo - stát, který nikomu nechybí: „… dnes slavíme narozeniny mrtvého, ale i všechno násilí a hrůzy, které tak bylo vznikem Československa způsobeno mne vede k zamyšlení, co to propánajána děláme? Vždyť není co slavit….“Zatýkání na Hradě před sochou TGM jako za totality!!!

Byla vyznamenána Jitka Frantová donášející na Jana Wericha, manželku komunistického zločince z 50. let, Jiřího Pelikána, který za Gottwalda zlikvidoval ze škol československou inteligenci, byl vyznamenán komunistický ředitel posledního komunistického koncentráku Preciosa Minkovice Ludvíka Karla, který byl znám jako nejhorší lágr 70. a 80. let, v němž byly páchány ty nejtěžší komunistické zločiny SNV a StB. V Minkovicích byl i Pavel Wonka, kterého Zeman vyznamenal in memoriam před dvěma roky! Zeman tedy oceňuje katy i jejich oběti! Nic než fraška, urážka demokracie a dobrých mravů. Takřka dokonalé pokrytecké divadlo, kdy mravní hodnoty presentuje nemravnost sama. Vyznamenán byl i komunistický ministr Miroslav Toman po jehožrodinné firmě zbyly dluhy 600 milionů korun!


Číst dál

Komu slouží ČTK a europoslanec Mach, učedník Klause?!

Doporučuji článek v LN (30.10.2015) „ČTK karnevalem ruské propagandy?“. Cituji: „… Česká republika je přitom členskou zemí EU, která byla při volbách zastoupena mezi pozorovateli. Tato mise volby shrnu­la pozitivně. Proč tedy tisková agentura necituje české exper­ty? Proč primárně ruské? Na základě těchto zpráv lze dojít ke stanovisku: vydávané zprávy, které přebírá množství českých médií, se zakládají z vel­ké části na nestranných zdrojích z Ruska. Velký prostor dostáva­jí hlasy ze samozvané Doněcké lidové republiky, která přitom oficiálně neexistuje. Druhá strana nedostává prostor žádný. To rozhodně není v souladu s posláním, které si ČTK předsevzala.“ „Svět podle Macha“ z LN dne 27.10.2015 je také ukázkou „práce“, která neprospívá EU, ale daleko více těm, které EU svoji silou ohrožuje. Kandidovat do společenství, které si přeji zničit je nemravnost, tím větší, když se jí nechám královsky honorovat. Roky pobírat stovky miliard a najednou chtít vystoupit když mám něco dát a obětovat je dalším důkazem východní nevyspělosti, resp. všehoschopnosti.


Číst dál

Babiš je nejmocnějším mužem v Česku, míní Politico

Andrej Babiš je tím, čím by se rád stal Donald Trump: nejmocnějším mužem ve své zemi. Tímto srovnáním českého vicepremiéra a ministra financí s realitním magnátem a jedním z republikánských favoritů před prezidentskými volbami v USA uvádí evropská verze vlivného serveru Politico delší text věnovaný právě Babišovi.

Server text začíná poznámkou, že stejně jako miliardáři Trump či někdejší italský premiér Silvio Berlusconi také Babiš využívá svých peněz a konexí k tomu, aby byl "antipolitický politik", tedy člověk, jehož bohatství mu umožňuje stát stranou politického hašteření, dohod a časté korupce provázející obyčejnou politiku.


Číst dál

Rusové znásilnili tisíce žen, osvobození se rovnalo okupaci

Tyden Znasilnili tisice zen 1 13 2015

Aktualizováno 1.11.2015: To co je zveřejněno na stránkách ČSDS je autentické. To, co časopis Týden v článku níže publikoval jako slova pana Portmanna, autentické není! Naopak bylo to naprosto neautorizované. Své opravdové pohledy na konec války publikoval pan Portmann v Lidových novinách a obšírněji v tomto článku – cituji jeho konec: „Střízlivé hodnocení skončení války nemůže proto pro nás Čechy dopadnout jinak než hodně dvojsečně. Rok 1945 přinesl osvobození a zároveň vědomé zakládání nové nesvobody. V tomto smyslu se tehdy konalo něco, co jedním slovem můžeme nazývat „onesvobození“.“ J.Š.

*************************************************************************

To až dusící, mrtvolné ticho v dnešní den ve vesnicích a městech je děsivým svědectvím oTyden Osvobozeni se rovnalo okupaci 13 2015 stavu dnešní společnosti. Ukazuje absenci přirozeného vztahu k vlastní zemi. Je následkem minulosti, zasahující až do dnešní doby. Po fyzické okupaci následovala okupace ducha národa a lámání charakteru většiny.

… Když jsme u armád a osvobození, koupil jsem si Týden 13/2015 s  titulkem „Znásilnili tisíce žen“ na obálce. Uvnitř se činům rudoarmějců z  roku 1945 věnovaly články „Znásilněná svoboda“ a „Osvobození se rovnalo okupaci“! Ivan Motýl napsal totéž, co já tvrdím tiskem už 20 let a ústy daleko déle. Poukazoval jsem na negativní jevy partyzánského odboje i osvoboditelů už v roce 1995 v regionálním tisku a v roce 1998 v knize Jak to bylo s  partyzány. Měl jsem hodně pozitivních ohlasů, ale zuřivé ohlasy od „bojovníků za svobodu“. Tito členové ČSBS byli neskuteční křiklouni, nedalo se s nimi vůbec polemizovat a byli to  nejhorší nacionalisté, jaké jsem kdy potkal. Jak slyšeli o něčem německém, stříleli by! A šlo vesměs o bývalé či současné komunisty! ...


Číst dál

Městský soud v Praze bude rozhodovat o nároku dědiců Jana A.Bati na náhradu za konfiskovanou vilu

Tisková zpráva 27.10.2015Rozsudek 5.2.2015Odůvodnění odvolání 25.5.2015

Bata Jan AntoninVe čtvrtek 29. října 2015 projedná Městský soud v Praze odvolání pěti dědiců slavného zlín­skéhoJan Bata Vavro Srobarovi I podnikatele Jana Antonína Bati. Žalobou se dědicové po České republice domáhají náhrady za funkcionalistickou vilu, kterou J. A. Baťa nechal pro sebe a pro svou rodinu na konci 20. let postavit. … „Právně je ta věc naprosto jednoduchá,“ říká brněnský advokát Mgr. Robert Cholenský Ph. D., který rodinu zastupuje. „Zrušením každého trestního rozsudku vzniká nárok bývalého od­souzeného, případně jeho právních nástupců, na náhradu za újmu způsobenou trestním ří­zením a trestem. O obcházení zákona nemůže být ani řeči, a už vůbec ne o tom, že by pro přiznání nároku neexistoval právní Jan Bata Vavro Srobarovi IIpředpis: tím byl v té době platný všeobecný občanský zá­koník.“

„Za přinejmenším zvláštní pokládám,“ komentuje nadcházející soudní jednání Tomáš Pecina, který dvě větve baťovské rodiny v České republice zastupuje, „že v tříčlenném senátu, který má odvolání projednat, působí dvě bývalé členky Komunistické strany Českosloven­ska, tedy té zločinné organisace, na jejíž popud byl Baťa po válce odsouzen. Kdyby o nároku oběti holokaustu měli rozhodovat jako soudci bývalí členové NSDAP, měli bychom to nej­spíš za nejapný žert, ale u bývalých komunistů nám to připadá normální a ani se už nad tím nepozastavujeme.“


Číst dál

Rovní a rovnější aneb Justiční korupce v přímém přenosu

Novak a kumpaniOsel měsíce října senátu soudkyně Vostrejšové - Floppy pedofil

Pokud se pamatuji, neměla česká justice od doby řízeného útěku Radovana Krejčíře větší ostudu: bývalý senátor za ODS a současný kmotr téže Alexandr Novák dostal nejprve za prokázanou korupci ve výši přes 40 milionů korun nepodmíněný trest na dolní hranici a k tomu směšnou pětimilionovou pokutu, která zdaleka nepokryla výši přijatého úplatku, poté byl na základě záruky spolku motorkářů podmíněně propuštěn a nyní, aniž by musel jakkoli spolupracovat s Probační a mediační službou, si užívá svého majetku a do vlasti dělá dlouhý nos. Potom se divme, že soudci a státní zástupci mají v této zemi nižší společenskou prestiž než pošťáci, uklízečky a toaletářky.


Číst dál

Ruská matka sdílela články o Ukrajině. Hrozí jí vězení za šíření nenávisti

JEKATĚRINBURG/PRAHA Ještě loni trápilo Jekatěrinu Vologženinovou nejvíc to, jak z platu prodavačky uživí svou dceru. Jenže každodenní existenční lopotu teď zastínila nebezpečnější hrozba. Svobodná matka se v očích ruských úřadů změnila na trestuhodnou mecenášku terorismu a hlasatelku etnické nenávisti. Stačilo jediné - sdílet na sociální síti materiály o ukrajinské krizi, které oponují protežované interpretaci Kremlu.

… Dosavadní průběh procesu nicméně naděje obhajoby zatím maří. Stížnost, již Kačanov jménem své klientky podal proti líčení s vyloučením veřejnosti, už odpovědná místa smetla ze stolu. Další soudní stání se koná právě dnes, v úterý 27. října. Jekatěrině Vologženinové nezbývá než doufat, že odpověď na otázku, zda se svobodná matka ubrání praxí promazané mašinerii ruské justice, není předem známa....


Číst dál

POLOPRAVDY, LŽI A DEZINFORMACE V NOVÉM ČLÁNKU REFLEX 29.10. 2015 - ZÁZRAČNÝ LÉK

Komentář k článku Lucie Tomanové v týdeníku REFLEX 29.10.2015 - "Tísíce Čechů systematicky užívají nebezpečné chemikálie. Někteří je dokonce podávají svým dětem."

Zítra vyjde v Reflexu článek, který věnuje pozornost oxidu chloričitému i naší CDS skupině na facebooku. Především podtitulek článku zcela ignoruje tisíce Slováků ve skupině. Myslím, že Slováci jsou také lidé a je třeba je respektovat. Omlouvám se tímto slovenským přátelům za neomalené chování českých novinářů. Neustále opakujeme, že oxid chloričitý není všelék, ani lék, ale jen jeden z účinných detoxikačních prostředků na jednobuněčné patogeny, ale i přesto, že to zde několik týdnů visí jako hlavní připnutý příspěvek, tak si autorka Lucie Tomanová neodpustila titulek "Zázračný lék".


Číst dál

Až se staneme menšinou ve svých zemích

Diskutovat můžeme z různých úhlů pohledů. Faktem je, že tzv. východní blok svým postojem k uprchlické krizi prokázal, že se integroval do EU ekonomicky, ale mravně a morálně zůstal v zajetí totalitních způsobů myšlení a praktik. Ano, západní politici selhali a selhávají, ale to neznamená, že to necháme jen na nich, na obyvatelstvu Západu a že se nás to netýká. Brát jsme dokázali vždy, ale dávat a obětovat nepatřilo nikdy k silným stránkám dějin naší země. Pouze společnými silami lze nalézt nejpřijatelnější řešení. Evropa si nemůže dovolit, aby si každý hrál „na svém písečku“. To by bylo jistou cestou do pekla. Že tato situace Rusku vyhovuje a že má eminentní zájem na nejednotě, nestabilitě a oslabení EU, je jasné stejně tak i to, že není ve věci nečinné, obávám se už dlouhé roky. Souhlasím s Janem Petránkem: „Jde o geniální útok na Evropu a Trojského koně.“  


Číst dál

Tisková zpráva: Benešovy nedemokratické dekrety po 70 letech konečně zrušit!

Sudetsti NemciPO 14 LETECH SPORŮ ÚŘEDNÍCI PŘIZNALI NÁHRADU PODLE BENEŠOVA DEKRETU č. 108/1945 Sb.

Přesně před 70 roky, dne 21. října 1945, byly tzv. Benešovy dekrety přijaty v bývalém Československu. Na jejich základě byli do roku 1947 asi tři miliony Němců paušálně prohlášeno za nepřátele země, zabíjeno, vyhnáno z domova a vyvlastněno.

K tomu se vyjadřuje evropský politický mluvčí evropské AFD frakce, André Barth:

"Vyhoštění na základě Benešových dekretů působí dodnes hrozně přímo na ty, kteří byli tehdy dětmi či dospívajícími. Zejména proto, že se týkali všech Němců v Čechách a na Slovensku. Nebyli mučeni a vyhnáni za konkrétní, osobně spáchané činy, ale pouze z důvodu příslušnosti k národu. Zkonfiskovaný majetek mrtvých a vysídlených osob získal československý stát na základě těchto dekretů.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing