Bulletin č. 44/2015

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 28. březen 2024 22:14

Otřesný dokument „Polibek od Putina“ na ČT ukázán jen před půlnocí a po půlnoci?!

Marie miluje Putina, proto pracuje pro mládežnické politické hnutí Naši. Nezávislý novinář Oleg stojí na druhé straně. Dánský koprodukční snímek z vítězné kolekce festivalu Jeden svět 2013

Premiéra na ČT2 25.5.2014 (23:30 hod.), opakování 14.10.2015 (22:25 hod.), 19.10.2015 (1:20 hod.). Licence na archivu ČT do 2.11.2015. Vyzval jsem gen. řed. ČT Petra Dvořáka už před několika měsíci, aby ČT zakoupila i další vynikající zahraniční dokumenty: Člověk Putin: Tajemství ruského prezidenta, Putinova propagandistická válka, Víra v Putina a Putinův dlouhý stín. Bylo slíbeno, že se pokusí. Zatím ČT odvysílala pouze „Polibek od Putina“. Neslouží vedení ČT k veřejnoprávní cti, kdy tento dokument vysílá v době, která zaručuje tu nejmenší sledovanost. Vzhledem k současnému dění v Rusku, by dokument měl být vysílán na ČT 1 od 20:00 hod. Níže si můžete shlédnout i další otřesný dokument „Odvrácená strana světa“ o zločinech Ruské armády v Čečensku. Ten ČT po vyhrožování ruskou ambasádou (po prvním odvysílání), už neopakovala a stáhla ho i z iVysílání.


Číst dál

Pan Waldemar Matuška a česká cenzura

Matuska WaldemarV devadesátých letech po převratu bylo možno shlédnou v televizi množství skvělýchMarvan Jaroslav dokumentů, vzpomínek, které dnes jakoby zapadly jakoby nebyly. Tehdy také vysílali dokument s naším zpěvákem Waldemarem Matuškou odněkud z Floridy, ve kterém tento grand, který odešel se známým výrokem, že bude raději učit syna s rudými bratry v Americe nežli s těmi u nás. Waldemar tehdá vzpomínal jak šel život, jak je vděčný, že se mu dařilo. Také vzpomněl slavného herce pana Marvana. Ten prý vysvětloval cizincům, když se ho při debatě ptali jak je ta naše, tehdy ještě československá republika, velká říkal: „No tak těch 900 km na dýlku, asi 400 km na šířku a asi 160 cm na výšku.“ Dotyční naslouchali a ptali se: „Jak to myslíte mistře 160 cm na výšku?“ Pan Marvan odpověděl: "Protože já ji mám tak akorát po krk“. Byla švanda, řekl pan Waldemar a pokračoval. V pozdějších letech vyprávění pana Matušky s Floridy sem tam v televizi opakovali. Co myslíte? Byl tam ten vtípek pana Marvana? Uhádli jste. Už tam nikdy nebyl, protože my si ten salám naší demokracie ukrajujeme sami kousek po kousku.


Číst dál

Rusko opět ukázalo svoji pravou tvář a politici se naivně diví

Češi letěli odhalit pomník legionářů, Rusové je zadrželi na letišti. Je to urážka, zlobí se Gazdík – Pravý důvod: „Opovažte se sáhnout nám na pomníky maršála Koněva v České republice!"

Samozřejmě, že to byl záměr, žádná náhoda. Můžeme jen spekulovat na čí popud, určitě ne na popud úředníka. Není to urážka, pane Gazdíku, ale klasická ukázka části ruské politiky, kterou si dovolí jen vůči malým, slabým a bezvýznamným. Klaus kvůli tomu Putinovi Puškinovu medaili určitě vracet nebude, ani Zeman volat. Mají svoji „hrdost“. Troufnou si kritizovat jen Západ a Rusku jen poníženě posluhovat. Noví kolaboranti s Ruskem v duchu totalitní tradice prezidentské poslušnosti. Rudé trenýrky na Pražském hradu by už mohla nahradit Ruská vlajka, nebo na presidentské standartě změnit „Pravda vítězí“ na „Poslušnost prohrává“.


Číst dál

Pohřeb komunistického vraha (17 zabitých), genpor. Ing. Františka Šádka, se všemi vojenskými poctami!

12.BRIGÁDA POHRANIČNÍ STRÁŽE Pohřeb našeho velitele, genpor. Ing. Františka Šádka byl nejen projevem Sadek parteSadek Frantisekúcty ke vzácnému, statečnému člověku, ale i výrazem věrnosti k naší službě vlasti, které jsme sloužili také pod jeho velením.

Komunističtí vrazi mezi námi: “JUSTICE 2.0″ 13.říjen 2015 právnická fakulta Praha 

Vrazi v bílých rukavičkách: Peter Colotka = 27 zabitých osob, Lubomír Štrougal = 27 zabitých osob (+ 33 jako ministr), Miloš Jakeš =8 zabitých osob, František Šádek = 17 zabitých osob, a mnoho dalších vrahů už bez bílých rukaviček. Stále žijí mezi námi jako bezúhonní ctihodní občané s nemravnými, vysokými důchody a výsluhami… Jak dlouho ještě?!  

Divíte se ještě, že jsme zemí bez hrdinů, morálky a mravních vzorů? Tento pohřeb komunistického zločince a vraha s nejvyššími vojenskými poctami, je toho dalším důkazem – i toho, kdo, resp. co v naší zemi dnes skutečně vládne či co ji ovládá. Co to bylo za vojenskou hudbu? Kdo jí vydal rozkaz zahrát na pohřbu zločince? Je ironií osudu, že citát o věncích a pomnících je na posypové loučce Lesního hřbitova ve Zlíně, kde byl prvním pochovaným Tomáš Baťa. Může být úpadek morálky a mravních hodnot vůbec ještě větší? V tomto ohledu zůstává Česká republika světovou „špičkou“. Kde jsou všichni ti demokraté a jejich spolky? Proč se neozývá elita naší země? Proč k této nehoráznosti média mlčí? Proč mlčí političtí vězni a - i ti právě vyznamenaní? Při pomyšlení na všechny oběti komunismu, jeho zločiny a zrůdnosti, se člověku dělá nevolno. Stále si hrajeme na něco co nejsme a opět dokazujeme, co ve skutečnosti jsme. Pán Bůh s touto zemí…


Číst dál

Velevýznamný článek o Rozhlasu - příliš kulantně popsáno, co se ví již několik let!

Duhan PetrOtevřený dopis předsedy ROZO ČRo Jiřího Hubičky Radě Českého rozhlasu, k situaci v ČRo po rezignaci generálního ředitele.

Otázky spíše zní: Kdo ředitele Duhana dosadil? Jak to, že to Rada pro rozhlasové vysílání roky vážnou situaci vůbec neřešila (Duhan si měl zavázat některé členy Rady ČRo poskytováním prebend?) Nešlo o cílený rozvrat veřejnoprávního rozhlasu? I kdyby to měl být přirozený lidský mechanismus, že do vedoucích pozic států a velkých korporací se často dostávají lidé i s psychopatickými rysy a kteří metodami manipulace a strachu vytvoří 50. léta, situace je alarmující a vyžaduje urychlené řešení.

Rozhlas by měl přijmout zpět všechny mezitím vyhozené, kvalitní pracovníky, kteří něco umí a na hodinu povyhazovat všechny neumětele a manažeříčky, vytvářející a vyplňující kolonky beze smyslu pro rozhlasovou práci a beroucí za to nemravné platy. Potom by se měl z toho poučit a vytvořit mechanismy, jak podobné šílence, šarlatány a intrikány do budovy nevpustit. Situace se totiž opakuje s železnou pravidelností, jak v ČRO, tak v ČT. Vzpomeňme jen na Bobotelevizi a roli, kterou v tom tehdy sehrál Václav Klaus. Miloš Zeman tomu samozřejmě se svými rozhlasovými ku.....mi nepomůže. Bude se zase volit ředitel ČRo politicky? Potom se toho těžko mnoho změní.


Číst dál

Právník Pokorný píše ministrovi: Sviňárny! Že vám není hanba

Pokorny RadekPrávník a vlivný zákulisní hráč Radek Pokorný se rozzlobil na člena vládního kabinetu Dana Ťoka. Poslal mu sms zprávu, v níž píše, že ministrovi dopravy “nikdy neodpustí zákeřnost”, za kterou považuje Ťokovu úvahu zrušit u obchodních smluv resortu rozhodčí doložky. Tato aktivita jde přímo proti zájmům premiérova přítele Pokorného.

O úvahách ministra dopravy deník Neovlivní.cz informoval tento týden právě v souvislosti se střetem zájmů Radka Pokorného. Ten je ústřední postavou rozhodčího soudu při Hospodářské komoře a současně hájí ve sporech proti státu soukromé firmy v případech, které mají na stole “jeho” arbitři”.


Číst dál

Z rodného domu Porscheho ve Vratislavicích zůstaly jen zdi

Porsche FerdinandVratislavice nad Nisou (Liberec) - V demolici se proměnila rekonstrukce rodného domu automobilového konstruktéra Ferdinanda Porscheho v Liberci-Vratislavicích. Z budovy zůstaly jen obvodové stěny na bocích a zadní straně do výše prvního patra. … Automobilový konstruktér se ve Vratislavicích narodil 3. září 1875 a žil tam do svých 18 let. Porsche je známý především jako tvůrce legendárního "brouka". Část obyvatel Vratislavic si ale nemyslí, že by měl být konstruktér oslavován. Za války totiž spolupracoval s nacisty. … Pamětní desku z Porscheho rodného domu sundala Škoda Auta v rámci rekonstrukce. V důsledku sporů, zda má být německý konstruktér oslavován nebo zatracován, byla už dříve uzavřena Porscheho expozice ve vratislavském kulturním centru. Městský obvod nechal také z uvítacích tabulí u vjezdu do města odstranit zmínku o tom, že Vratislavice jsou konstruktérovým rodištěm.


Číst dál

PČR hledá raději auta, než aby usvědčovala vrahy

Dívka se třikrát bodla do srdce, to se ztratilo, byla to sebevražda, jak jinak, že?! Policie ČR má, ale i své úspěchy. Mluvčí PČR sdělila, že ukradené auto vrátí jeho původnímu majiteli po 20-ti letech… J.Š.20.10.2015



Proč Bohuslava Sobotku nezajímá selhání vrcholných policistů?

V čerstvé korupční kauze, kterou se snaží rozplétat tým vrchního státního zástupce Iva Ištvana ve spolupráci s detektivy Roberta Šlachty, šokují odhalení ve třetí, takzvané policejní větvi. Neměla by proto kvůli této kauze zasednout Bezpečnostní rada státu? Premiér, jenž ji svolává, to však odmítá učinit.

V čerstvé korupční kauze, kterou se snaží rozplétat tým vrchního státního zástupce Iva Ištvana ve spolupráci s detektivy Roberta Šlachty, je několik větví, z nichž se jako nejzávažnější jeví role několika vysoce postavených policistů. Jde – byť v negativním smyslu slova – o novinku. To, že je obviněn hejtman za sociální demokracii nebo že někdo z politiků ODS je dotčen v rámci korupčního skandálu, už nikoho nemůže překvapit.

Šokující ale je, co vychází najevo ve třetí, takzvané policejní větvi případu. Nepamatuji si, že by v jedné kauze figurovalo tolik policistů s hodností plukovníka, kteří dlouhá léta zastávají významné řídicí posty, dokonce i v útvarech s celostátní působností. Podezření padlo také na vedoucího olomoucké expozitury Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), jejímž hlavním předmětem činnosti je „vyhledávat, odhalovat a vyšetřovat skutečnosti nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin, jehož pachatelem je příslušník Policie ČR“.


Číst dál

16 z 18 strážníků v Berouně obviněno z trestného činu!

Nic překvapujícího. Pokud se nedodržuje zákon „nahoře“, nemůže se dodržovat ani „dole“. Berounští strážníci měli tu smůlu, že je měl udat propuštěný zaměstnanec technických služeb. V tom případě mají berounští občané štěstí, a podnikatelé, či jinak vlivní smůlu, že tento bývalý zaměstnanec na porušování zákona, upozornil. Nedělejme si žádné iluze, že šlo o výjimku a že většina strážníků pracuje tak jak jí ukládá zákon. Tím bychom popřeli stav současné společnosti a kolaps morálky, který ji zasahuje všude. Že by o tom starostka Berouna nevěděla silně pochybuji, když to dávno věděli – a často i viděli - občané Berouna. Jen více takovýchto odhalení. Jsou nutná, aby se začal proces morální a mravní obrody národa. Základna je vždy důležitá, ale podobný proces musí začít i „nahoře“, potom budou strážníci a policie pracovat jak mají i zcela „dole“. A neplatí to jen pro strážníky!


Číst dál

Obliba prezidenta Zemana rapidně klesá, Parlament stále na posledním místě

Jsme zemí, která nemá schopné politiky? Nebo zemí, která má tak špatný volební systém, že ho z velké části využívají a zneužívají hlavně ti neschopní? Máme voliče neschopné samostatného rozhodnutí, snadno ovlivnitelných médii? Schopných nebude nikdy a nikde dost, neschopných vždy a všude dostatek. Změna volebního zákona a zákona o politických stranách, je nutná. Ti co je udělat mohou, občané zákonodárci, tak neučiní. Většina z nich by se tak sama odvolila. Zbývá pouze vytvoření občanského tlaku. Bez něho se bude celá politická scéna stále „točit v kruhu“. Pokud přestanou být strany bohatě sponzorovány státem a budou odkázány jen na své členy, velmi rychle zchudnou, přestanou být dobře a bez rizika fungujícími a podnikajícími firmami. Jejich kvalitu bude určovat hlavně kvalita jejich vedení.


Číst dál

Za skandál s reklamou McDonald dostala ČT pokutu 350.000,-Kč místo 2.500.000,-Kč?!

ČT vyrobila, Řada ČT ji kolektivně potrestala, ale skutečného viníka-odpovědného, nepotrestala. Pokutu zaplatí daňoví poplatníci. Čí to byl konkrétně nápad? Kdo to konkrétně schválil? Tak hloupí snad oba moderátoři být nemohou, aby to byla jen jejich „práce“. Ve veřejnoprávní ČT by měla odpovědná osoba okamžitě „letět“ a pokutu zaplatit sama.


Číst dál


Cesta na Severozápad, aneb většina proti většině

CNS avers… První pokus o zajetí atentátníků Jana Kubiše a Jozefa Gabčíka bezprostředně po útoku naCNS revers Reinharda Heydricha učinili jejich čeští spoluobčané, kteří se vyhrnuli z tramvají dojíždějících v momentě atentátu na místo činu … Ti, co stříleli na ně, byli obránci totality reprezentované východoněmeckým komunistickým režimem. Mašinové stříleli jako obránci svobody a demokracie. … dali příklad, že zlu a násilí se má odporovat hned a třeba i násilím, nebo terorem, jde-li o kontra-násilí nebo kontra-teror. Ne zlo spoluvytvářet a teprve po desetiletích mu začít pasivně odporovat. Ve středověku odbojní šlechti­ci, zejména ti, kteří byli ohrožováni mocnými feudály, jim vypovídali válku. Protože ti, co měli moc, si osobovali vždy i právo své protivníky stíhat hrdelním právem (ko­munisté socialistickou zákonností), když chtěli žít volněji a spravedlivěji. To chtěli i Mašinové, synové generála Josefa Mašina, nejstatečnějšího ze statečných odbojářů v protektorátu. …

CNS podpisyPo tisíce let se přece lidé chápali meče, když uzurpátor překročil hranici teroru, který bylo možno ještě snášet. A tuto hranici vytyčil režim nacistický, jeho opakování ve formě režimu komunistického, bylo pro bratry Mašino­vý nesnesitelné, tím spíše, že je otec svým ukrytým dopisem ve své cele na Pankráci zavázal k tomu, aby bojovali proti každé další totalitě, která by měla přijít. O ona při­šla - tři roky po režimu nacistickém. … „Z hlediska vyššího principu mravního není vražda na tyranu zločinem. Také já souhlasím s atentátem na říšské­ho protektora Reinharda Heydricha.“ A jeho pomocníků, jakkoli nevinných a osobně třeba hodných lidí, je-li oním tyranem komunistický režim? Bylo by možné snadno napsat, že platí to stejné. Lze to však napsat jinak. Obráceně a symbolicky. Jak to napsal francouzský spisovatel Albert Camus v dopise komunistickému příteli, když geniálně vystihl podstatu komunistického myšlení: „Já budu vždy bojovat za vás, až budete stát před puškami popravčí čety. Zato vy budete muset souhlasit s mojí popravou!“ A bra­tři Mašinové nesouhlasili s popravami politických odpůrců KSČ, jak souhlasili mnozí z těch, kteří je dnes prohlašují za vrahy; chtěli žít jako svobodní lidé a zabránit tomu, aby komunisté popravovali nevinné a vraždili jimi zotročené. Bojovat bylo třeba teh­dy a bojovat je možno jenom zbraněmi. A někteří z těch, kteří podepisovali petice za smrt dr. Milady Horákové a nadšeně aplaudovali komunistickým vrahům, jim dnes jejich ozbrojený boj vyčítají. A většina národa s nimi. Většina? Ano, i nepoučení, ne­znalí a tehdejší dobu nechápající - mohou tvořit většinu. Ale je i většina jiná. Taková, kterou definoval někdejší prezident USA Andrew Jackson: „Jeden muž s odvahou vy­tváří většinu.“ A dva? Ještě větší většinu! … A poslední kontinuální tečku učinil policejní orgán, který odložil trestní oznámení Zdeny Mašinové, sestry bratrů Mašinových na soudce, prokurátora a funkcionáře věz­nice, kteří zamítli žádost její umírající matky odsouzené k pětadvaceti letům (!) vězení o propuštění, když chtěla zemřít doma. Musela zemřít v komunistickém vězení a být pohřbena na neoznačeném místě. Ta samozřejmě s činností svých synů neměla nic společného. Bratři Mašinové žijí v USA, na místě posledního odpočinutí jejich matky se podařilo instalovat náhrobek, popravení druzi jsou zapomenuti a celý spor o jejich boj, tak jako život, jde dál. Jen ta demokracie v České republice umírá na úbytě.


Číst dál

Proč se obává Sněmovna Šinágla?

Hamacek FilipAktualizováno: odpověď předsedy Sněmovny Jana Hamáčka ze dne 9.11.2015

Jan Hamáček o US radaru na území České republiky: „To teda NIKDY!“Sinagl Jan na soudu

Vypadá to, že budu vpuštěn do Sněmovny, pokud vůbec, asi jen v doprovodu těžkooděnců. Zveřejňuji moji poslední korespondenci s předsedou Sněmovny Janem Hamáčkem. První ZOI ze dne 8.10.2015, skandální odpověď za samostatné oddělení styku s veřejností paní Marie Kratochvílové ze dne 23.10.2015 a ZOI II, ze dne 25.10.2015. Názor nechť si učiní každý sám. O dalším vývoji této ostudy budu veřejnost informovat. Pokud si Sněmovna bez „mrknutí oka“ zvolila svým místopředsedou 75% hlasů předsedu KSČM a prokazatelného agenta StB (Falmer), soudruha Vojtěcha Filipa, nemusíme se těmto totalitním praktikám zas tak divit.


Číst dál

Rok a půl po Hrách v Soči. Olympijská vesnice je v rozpadu a chátrá

Olympijské hry v Soči skončily před rokem a půl a staly se nejdražšími Hrami v historii. Dokonce by spolkly rozpočty všech dosavadních zimních olympiád v dějinách. Částka přesahující 50 miliard amerických dolarů, tedy více než jeden bilion českých korun, však nezabránila v chátrání olympijské vesnice. Ta je už teď v dezolátním stavu.

„Když ty Hry dostali, nic tam nebylo. Ale od té doby udělali neuvěřitelnou práci,“ rozplýval se ještě před startem ruské olympiády Gian-Franco Kasper, prezident mezinárodní lyžařské federace FIS. „Co jsme v západních Alpách vytvořili za sto padesát let, Rusko dokázalo v Soči za pět, šest let.“ A k čemu to bylo, můžeme se ptát po roce a půl?

Olympijská vesnice v Soči je opuštěná, po lidech ani památky. „Vzhledem k tomu, že tady nikdo není, tak se tady sdružuje mládež a rozbíjí věci. Když se na to podívám, je mi to hrozně líto,“ povídá jeden z obyvatel města u Černého moře, Sarkis Kundachčjan.


Číst dál

Trapné dohadování o zavření krámů v neděli

V Rakousku, Francii, SRN a dalších zemích jsou obchody v neděli zavřeny. U nás je problém alespoň v den státního svátku zakázat prodej. Prý by se ohrozilo svobodné podnikání, zisk, platy zaměstnanců, zaměstnanost a další hloupé argumenty, které zaznívají z úst politiků či ministrů. Tyto argumenty neobstojí. Když bude v neděli zavřeno, tak si přece nakoupím v sobotu či jindy. Hlavní argument pro zavření obchodů je rodina a záchrana přirozenosti lidských vztahů. Je nenormální vidět v neděli supermarkety plné rodičů s dětmi a dalších lidí, kterým supermarkety vyplňují volný čas a znehodnocují tak jejich kvalitu života – o tom, že už to ani netuší, nemluvě. Tak jsme si navykli na život v supermarketech, že už nás mohou provozovatelé nazývat tím nejlepším „zbožím“, jaké si jen mohou přát. Nikdy nedojde, vlastně vždy dojde. Ty tam jsou doby, kdy se neděle skutečně světila, navštěvovali se rodiny, příbuzní, přátelé.


Číst dál
 

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing