Bulletin č. 41/2015

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 20. duben 2024 15:39

Veřejná přednáška Laury Stefan, ženy která poráží korupci v Rumunsku

ČT OVM, neděle 4.10.2015 12:00 hod.: Babiš versus Kalousek - Guatemala: Vzor v boji s korupcí – nejen pro Latinskou Ameriku

Korupce = uchvácení státu: odsouzeno 24 starostů, 13 prokurátorů, 7 soudců, 5 poslanců, 2 extrémisté. Vyšetřováno 15 bývalých ministrů, 30 poslanců a současný rumunský premiér.

Kdybychom měli českou Lauru Stefan, dost možná by už dávno byli v „teplácích“ Pavel Bém za Opencard, Bohuslav Sobotka a Milan Urban za OKD, Petr Bendl za privatizace nemocnic, Miroslav Kalousek by dostal asi doživotí, dost možná by si troufla i na Václava Klause a řadu dalších korupčníků z jeho i následné éry.

Bratislava 28.září 2015: Skvělá debata o účinné strategii boje proti korupci. Veřejnoprávní média ČR ji zamlčela. Proč asi?! Poslech doporučuji. Jde zatím o nejlepší rozbor situace a návrhy řešení, které jsem kdy slyšel. Pro ty, kdo nemají čas uvádím níže výtah podstatného s minutáží. Debata začíná od 5:40 min. Od 14:10 min. začíná slovenský překlad.


Číst dál

Co mne k zaslání dopisu disidenta prezidentovi vedlo?

Odpovídá disident na otázku deníku iDnesZeman Klaus

Zeman PutinMiloš Zeman je tedy podle mne prezidentem ČR zcela protiprávně, na základně trestného činu. A také zcela amorálně. Což zvláště u hlavy státu ovládající armádu, tajné služby a veliký majetek nemělo nikdy nastat. 

Bill Browder „Rudý zákon“ (str. 91): „Jakmile jsem měl kancelář, potřeboval jsem někoho, kdo by mi pomohl. Přestože v Rusku doslova desítky milionů lidí zoufale hledaly obživu, najít v Moskvě anglicky mluvícího zaměstnance bylo skoro nemožné. Sedmdesát let komunismu zničilo v celém národě pracovní etiku. Miliony Rusů končily v gulagu za sebemenší projev osobní iniciativy. Sovětská vláda samostatné myšle­ní přísně trestala, proto se lidé přirozeně chránili tím, že dělali, co nejmíň šlo, a doufali, že si jich nikdo nevšimne. Tohle sáli obyčejní Rusové s mateřským mlékem. K vykonávání byznysu v západním stylu jsem mohl bud nějakému mladému Rusovi doslova vymýt mozek a ukázat mu význam pracovitosti a ro­zumného uvažování, nebo nějakým zázrakem najít člověka, jehož vrozená psy­chologie nějak dokázala odolat tlakům komunismu.“ (str.107): „Pak mi ale došlo, proč to udělal: protože tak to zkrátka Rusové dělají. O takovém chování mluví jedna známá ruská pohádka. „Chudý venkovan chytil zlatou rybku, a ta řekla, že mu splní jedno přání. Nadšený venkovan du­mal, o co by si měl říct. „Co třeba zámek? Nebo ne, něco lepšího - tisíc zlatých prutů. A nebo loď, na níž obepluji svět.“ Když už chtěl říct, co si přeje, rybka ho přerušila. Byl v tom háček: cokoli dostane on, jeho soused bude mít dvakrát. Venkovan už nezaváhal a řekl: „Tak v tom případě mi vypíchni jedno oko.“ Poučení je jednoduché: když jde o peníze, Rus ochotně - dokonce s rados­tí - obětuje svůj prospěch jen proto, aby uškodil sousedovi. Zdálo se, že podle této zásady jedná Potanin a jeho skupina. Bylo jim jedno, že vydělali čtyřicetkrát víc než my. Nedokázali však snést, že by finančně uspěli také nějací nezávislí cizinci. To prostě nemohli dovolit. To by nebylo... ruské“.

Hydepark ČT prof. Tymothy Snyder (od cca 40 min): O Rusku „Co nemůžeme dohnat, můžeme rozbít.“ „Dívám se na ruskou televizi i když je to nebezpečné pro moje zdraví.“ Ruská média se snaží lží vytvářet realitu.

V takovém státě jsou Zemanové, Klausové, Vyvadilové, Doubravové a jim podobní, jen tzv. „užiteční idioti“. Ničím jiným jako představitelé malého státu, bez vojenské síly, být ani nemohou. Rusko uznávalo vždy jen sílu. Slabochy, poslušnými přitakávači a kolaboranty opovrhuje - jen je využívá. Plně se připojuji k tomuto článku níže. J.Š.


Číst dál

Neuhlídal trenýrky, bude hlídat ústavní činitele!

„Nevyhozen za vyvěšené trenýrky, jenom přeřazen. Tak se to u nás dělá, aby zeď z lajdáků dále držela.“ K.Mrzílek

Nemáme dostatečný kapitál morálky, studu a tedy ani žádný osobní odpovědnosti. Mít funkci, nic neumět, nepřebírat žádnou osobní odpovědnost a za nic pobírat vysoké platy, Jediné co většina z nich umí, je „vystavovat“ se v uniformách na tiskových konferencích a mluvit o ničem. Jsme stále národem neschopné, či všehoschopné ze svých řád, delegovat na odpovědná místa. Potom se nemůžeme divit i výsledkům jejich „práce“.

Nejnověji budou moci 10%-ní menšiny požadovat dvojjazyčné ulice. Chudáci poštovní doručovatelé. Není zde ta 90%-ní většina diskriminovaná? Ozvou se zastánci práv menšin i za práva většin? Co na to ministr pro lidská práva Dienstbier? Co když uplatní právo např. pět 10%-ních menšin? Rozuměl bych dvojjazyčnému pojmenování názvu obce, např. těch, která byla dříve po staletí obývána většinou českými Němci. Zase jednou chceme být „jedničkou“ na světě.


Číst dál

Aeroflot se hroutí, do nového kosmodromu se nevejde raketa

Ruský Aeroflot zrušil převzetí aerolinek Transaero. Těm nezbývá nic jiného než vyhlásit bankrot - Nová ruská vesmírná raketa má prý nevhodné rozměry

Ruské aerolinie loni vykázaly úhrnnou ztrátu asi 30 miliard rublů, asi šestkrát vyšší než za rok 2013, uvádějí údaje Ruského sdružení leteckých přepravců. - Zřejmě kvůli chybičce v projektu se ukázalo, že nosná raketa Sojuz, dopravená na kosmodrom, se nevejde do montážní linky, kde má být dokončena a vyzkoušena.


Číst dál

Putlerova Luftwaffe

http://rusjev.net/2015/09/30/povstantsyi-uzhe-sbili-2-su34-i-odin-tu22-kashin/

Syrie detiRuští blbečci si mysleli, že si Syřané nechají beztrestně zabíjet své děti. Svobodná syrská armáda sestřeluje Putlerův létající šrot z oblohy ve velkém. Ruská Luftwaffe dostává pěkně na prdel. Však to je dobře, za tohle si to zaslouží.

Obrázek pochází ze včerejška. Po náletu Putlerových letadel nikoliv proti ISIS, ale proti Syrské svobodné armádě, kdy rusáci zabili přes dvacet dětí. Bohužel tento válečný konflikt, kterým Kreml bojuje jak za svůj proruský Asadův režim v Sýrii a zároveň uprchlíky proti Evropě, přináší jen nezměrné hrůzy. Jak Rusko, tak Čína nesou největší podíl viny na těchto obrázcích, neboť více než přede dvěma lety vetovaly v OSN jednotný a společný zásah vedoucí k nastolení míru a stability v Sýrii. A to několikrát za sebou.


Číst dál

Ústavní soud vyhověl stížnosti Mašínové. Spor o rodinný statek pokračuje

Masinove a PaumerVýsledky projektu ČRo O hrdinech s otazníkem?

Ústavní soud rozhodl ve prospěch Zdeny Mašínové, která se soudí o rodinný statek v Lošanech na Kolínsku. Žaloba se vrátí k Okresnímu soudu v Kolíně, který chyboval a nepoučil Mašínovou o povinnosti postupovat koordinovaně s ostatními dědici. Rozhodnutí přečetl soudce David Uhlíř.

… „Je to satisfakce pro mě až neočekávaná, mám z toho dobrý pocit. Jsem ráda, že jsem byla trpělivá a došlo to až sem a je tedy aspoň určitá naděje,“ řekla novinářům Mašínová po vyhlášení nálezu. Rodina podle ní má se statkem plány, které zatím nechce blíže komentovat. Naznačila však možnost připomenout osobnost jejího otce. „Jsou v úvaze i určité charitativní záležitosti,“ doplnila Mašínová.


Číst dál

Komunistický prokurátor se vyhne soudu. Díky amnestii ze 60. let

Komunistické zločiny jsou nepromlčitelné stejně jako nacistické, tedy pachatelé stále souditelní a trestatelní. Na tom nemění nic ani amnestie prezidenta stejně zločinného režimu! J.Š.

Trestní stíhání bývalého komunistického prokurátora Tomáše Liptáka zastavil soud. Lipták se podle obžaloby v roce 1953 podílel na násilné kolektivizaci v Kralupech nad Vltavou. Podle pražského obvodního soudu se ale na jeho čin vztahuje amnestie z roku 1960. Rozhodnutí není pravomocné.

Liptákovo trestní stíhání zastavil Obvodní soud pro Prahu 4 v srpnu 2015. „Soud dospěl k závěru, že na jednání obviněného musí být uplatněna amnestie prezidenta republiky a vlády Republiky československé ze dne 6. 5. 1960,“ odůvodnil rozhodnutí ze srpna letošního roku soudce Michal Dvořák.


Číst dál

Šéfovi Českého rozhlasu hrozí odvolání za roky známý fakt: zaměstnával v ČRo syna

Generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan má problém. Členové Rady ČRo zjistili, že ve veřejnoprávním rozhlasu byl zaměstnán i jeho syn, Andrej Duhan.

… Generální ředitel Duhan na posledním veřejném jednání Rady ČRo ze zdravotních důvodů chyběl. Rada si tak od jeho náměstka René Zavorala vyžádala ke svému zjištění písemné stanovisko, které očekává od vedení rozhlasu do 2. října. Předseda Rady Stehlík počítá s tím, že na 7. října svolá mimořádné zasedání Rady ČRo, kde by se případně mohlo hlasovat o odvolání Petera Duhana z funkce. Pod zárukou anonymity oslovení členové Rady ČRo potvrdili, že pokud by byl vznesen návrh na odvolání generálního ředitele Duhana už na uplynulém zářijovém zasedání rady, prošel by. Pro odvolání by hlasovalo sedm členů Rady, k odvolání je potřeba šest hlasů.


Číst dál

Vlastimil Pechanec, další justiční „omyl“?!

Pechanec mrizDobrý den,


v příloze Vám zasíláme tiskovou zprávu k následujícímu tématu: V pondělí 12. října 2015 se koná u Krajského soudu v Hradci Králové odročené veřejné zasedání ve věci návrhu Vlastimila Pechance na obnovu jeho trestního řízení v kause 14 let staré vraždy svitavského Roma Otto Absolona. Kriminalistický ústav Praha pro účely tohoto návrhu zpracoval nový znalecký posudek, v němž byly podstatně důkladněji než poprvé analysovány biologické stopy na kapesním noži, který se našel v blízkosti místa činu a o kterém se dosud s jistotou nevědělo, zda je vražednou zbraní.


Číst dál

Kalouska ovládá alkohol a vládne Sněmovně

Debata o Agrofertu měla zakrýt výjimku pro ČEZ

30.9.2015 17:08 – Praha: Andrej Babiš: „Je zajímavé, jak ta Sněmovna funguje. Ona funguje podle toho, jak je pan Kalousek nalitej, kolik toho alkoholu vypil a jestli jde na koncert. Když jde na koncert, tak se nedělá po 19. hodině.“ - „Kalousek si bere jako rukojmí celou Sněmovnu.“ - „Dnes (ve středu) to vypadá, že zase nic neuděláme, protože se Kalouskovi nelíbí, že nechceme návrh Volného odsunout pryč. - „Je to jenom obstrukce, aby firmy nemusely příští rok platit vyšší daň. Je to absurdní, potřebujeme přijímat zákony, jeden člověk tady drží v šachu celou Sněmovnu. Vůbec nerozumím tomu, jak je možné, že tady takhle fungujeme.“ „Kalousek byl jako symbol korupce vždycky spojen s hazardem.“


Číst dál

Ať se nám to líbí, nebo ne, jádro výroku Matěje Hollana je pravdivé

Ad LN 30.9.: Recesista v politice - Pan Zídek zapomíná, že z Židů neudělal občany druhé kate­gorie až Hitler.Udělali jsme to sami dobrovolně v druhé republice, tedy půl roku před okupací. Židé byli vyhazováni z profesních organi­zací, univerzit i státní služby. A to samými „dobrými“ český­mi „vlastenci“.

Petr Zídek vehementně přitakává kritice výroku Matěje Holla­na o tom, že jsme (my) poslali brněnské Židy do plynu. Hollanův výrok je jistě nadsazený, ovšem ať se nám to líbí, či ne, jeho jádro je svým způsobem pravdivé. Zatímco Zídek definu­je kategorie „my“ a „oni“ jako porobené Čechy a Židy na stra­ně jedné (ti by si přece vzájemně neubližovali) a německé oku­panty na straně druhé, byla realita v protektorátu z hlediska hesla „někomu život, někomu smrt“ zcela jiná. „My“ - to byli jak okupanti, tak říši loajální a rasově nezávadní Češi, „oni“ - to byli Židé určení k deportaci. Odpor z české strany proti de­portacím Židů byl bohužel velmi marginální, takže svůj podíl viny neseme chtě nechtě taky.Pan Zídek zapomíná, že z Židů neudělal občany druhé kate­gorie až Hitler.Udělali jsme to sami dobrovolně v druhé republice, tedy půl roku před okupací. Židé byli vyhazováni z profesních organi­zací, univerzit i státní služby. A to samými „dobrými“ český­mi „vlastenci“.


Číst dál

Česká krvežíznivost

Pfitzner Josefpřed věznici v Praze-Pankráci, dne 6. září před 70 letyPoprava Pfitzner

Německý profesor historie a náměstek primátora hlavního města Prahy (prvním byl po celou dobu protektorátní vlády vždy Čech), Josef Pfitzner, byl v roce 1945 zatčen a postaven před tzv. "mimořádný Lidový soud". Obviněn byl z aktivní pomoci při zničení Československa a za členství v NSDAP od roku 1939. Připsalo se mu i obvinění z aktivní role při zatčení primátora Otakara Klapky gestapem, dne 9. července 1940 a z jeho popravy, ačkoliv byl popraven až o 15 měsíců později, dne 4.10.1941, v rámci stanného práva za Heydricha.


Číst dál

Z mé korespondence s ČT - gen. řed. Petr Dvořák odpovídá i neodpovídá…?!

Dvorak PetrDne 10.9.2015 jsem zaslal gen. řed. ČT tuto ZOI, která se týkala zakoupení vynikajících zahraničních dokumentů týkajících se Číny a Ruska. Odpověď jsem obdržel 25.9.2015. Je-li ČT plně nezávislá a má-li plnit svoji veřejnoprávní úlohu, měla by tyto dokumenty zakoupit a obratem odvysílat vzhledem k jejich aktuálnosti. Na můj závažný dopis ze dne 29.7.2015, dosud gen. řed. ČT neodpověděl a obávám se ani neodpoví.

 

Jan Šinágl, 30.9.2015



V mešitě al-Aksá vyzývali k dobytí Evropy pomocí uprchlické vlny

Vlnu pobouření vyvolal Muhammad Ajíd, přední muslimský duchovní, který promluvil na třetím nejposvátnějším místě islámu - v mešitě al-Aksá v Jeruzalémě. V kázání vyzval věřící k využití imigrantských kvót Evropské unie za účelem „dobytí“ Evropy pomocí muslimské imigrace.


Číst dál

Na starobní penzi přes 14.034 Kč dosáhla jen desetina důchodců

Praha - Jen desetina důchodců a důchodkyň v Česku dosáhla na starobní důchod vyšší než 14.034 korun. Částku přes 8352 korun mělo devět z deseti lidí. Vyplývá to ze statistické ročenky z oblasti důchodového pojištění za rok 2014. Starobní důchod na konci loňska od České správy sociálního zabezpečení dostávalo téměř 2,36 milionu lidí. Průměrná penze činila 11.075 korun. Podle předsedy Senátu Milana Štěcha (ČSSD) je český důchodový systém nejsolidárnější v Evropě.


Číst dál

Obrázky z minula

Obrazky z minula Beran a MladezV Okresním muzeu Beroun na náměstí poblíž Horní brány, je ke koupi útlá knížečka „Obrázky Obrazky z minula A Rz minula“. Jistě stojí za pozornost a poučení nejen jak naší středověcí předci a jejich následovníci vykonávali spravedlnost, ale i nádhernou staročeštinou, která má svoji nepopíratelnou krásu a půvab. Dnes nám ji už jen vzdáleně občas připomíná kníže Karel Schwarzenberg. Mnozí ho za to kritizují, já děkuji. Doporučuji její koupi za pouhých 119,-Kč. Budu z ní číst dětem na Letním táboře příští rok. Už se těším na následné diskuze. Často mají mnohem vyšší přítomnost zdravého rozumu než jsme svědky v našem Parlamentu…


Číst dál

Koruna korejská

Martin Putna (LN 29.9.2015) a Vlasta Chramostová (LN, Pátek, 25.září 2015), to vystihli přesně.

LN Koruna korejska 290915

LN Chramostova Havel 250915

Havel NATO120399

 Havel Vaclav

 

 

 

 

 

Jan Šinágl, 3.10.2015

* * *

Neuhlídal trenýrky, bude hlídat ústavní činitele!

Co mne k zaslání dopisu disidenta prezidentovi vedlo?


Nestvůra, která ničí lidi, se mi pomstila, říká zbitý ruský opozičník o Kremlu

SlosbergLev Šlosberg: „Politik se nesmí bát. Když dá najevo strach, demoralizuje tím těžce společnost. Situace v Rusku je nesmírně vážná a nebezpečná, ale strach si nemůžeme dovolit. Nebo přijdeme o vše.“

Ruský stát je nestvůra, která ničí lidi. Pomstila se mi - za to, že jsem nemlčel a pojmenoval věci pravým jménem,“ míní známý kritik Kremlu Lev Šlosberg o nejnovější perzekuci své osoby. Opoziční politik, jehož loni surově zbili, nyní přišel o křeslo v pskovském parlamentu - poté, co ho zastupitelé za vládní Jednotné Rusko odsoudili jako „zrádce“ a „hlásnou troubu“ Washingtonu.

… Terčem represí se navíc nestal poprvé. Poté, co vloni v létě objevil na pskovském hřbitově čerstvé hroby ruských výsadkářů, informoval o jejich smrti ve svém nezávislém listu Pskovskaja Gubernaja. Na základě vyšetřování došel k závěru, že padli na východoukrajinské frontě, a otevřeně obvinil Kreml ze lži. Několik hodin po publikaci zmizela z inkriminovaných náhrobků jména - a na hřbitově se objevili uniformovaní muži, kteří z místa vyháněli reportéry. Brzy poté Šlosberga nedaleko jeho bydliště napadli a zbili do bezvědomí. Pověření vyšetřovatelé agresory stále oficiálně neidentifikovali – navzdory záznamu z bezpečnostních kamer, který mají k dispozici.


Číst dál

Senátor Doubrava otevřeně kolaboruje s Ruskem, předsedu Senátu Štěcha to vůbec nezajímá…?!

Dne 21.září 2015 jsem poslal tuto ZOI předsedovi Senátu Milanu Štěchovi. Dnes jsem obdržel od Mgr. Pavlíny Heřmánkové tuto odpověďs doporučením, abych se s mými otázkami obrátil přímo na senátora Jaroslava Doubravu. Žádost jsem neposílal kanceláři Senátu, ale vzhledem k závažnosti jeho předsedovi. Senátor Doubrava, který střídá strany dle potřeby, včetně KSČM, veřejně kolaboruje s násilnickým ruským režimem, veřejně lže, dělá ostudu Senátu i České republice. Předsedu Senátu vůbec nezajímá velmi reálné podezření, že na Krymu reprezentoval Senát a dost možná i jeho jménem podepsal nějakou smlouvu. Pro předsedu Senátu Štěcha je tak normální, když senátor podepíše smlouvu jako soukromá osoba a na druhé straně vládní představitel?! Normální člověk by od normálního předsedy Senátu očekával poděkování, ale co je v této zemi ještě normální, že?!


Číst dál

Miloš Zeman a hejtman Miroslav Novák, dvojice k pohledání!

Novak a ZemanViděli jsme na záběrech ČT jejich vzájemné přivítání v Ostravě: „Ahoj Miroslave, ahoj Miloši.“ „Mám pro Tebe dárek Miroslave, pásek s délkou 125 cm.“ Novák: „Tak už to víte.“ - Proti politické korupci potřebujeme Protikorupční speciál, který je také součástí návrhu nového zákona o SZ. Rumuni už ho mají. Prokurátorka Laura Stefan nechá zavírat starosty, policisty, soudce i premiéry. Bilance za rok 2014: 24 starostů, 13 prokurátorů, 7 soudců, 5 poslanců 2 extrémisté. Aktuálně je obžalován rumunský premiér, jeho kauzu projednává Nejvyšší soud. Majetek mu byl okamžitě zmrazen.

Hejtman Miroslav Novák je stejný korupčník jako bývalý hejtman Rath. Andrej Babiš: „Rozdíl mezi Rathem a moravskoslezským hejtmanem Novákem je ten, že Nováka neodposlouchávali.“ „Hejtman Miroslav Novák na mě prý podá žalobu. Kdo byste ho neznali, tady je o něm pořad Reportéři ČT. Shlédnete-li tento otřesný pořad, dáte vícepremiérovi plně za pravdu. Ostravský „Janoušek“ Martin Dědic dostal pouhé 3 měsíce nepodmíněně za manipulaci s veřejnými zakázkami v hodnotě 1.2 miliardy, které mu vynesly cca 60 milionů. Jeho firma měla jediného zaměstnance – manželku hejtmana Nováka. Současný hejtman Novák hrál hazard korupčními penězi v casinech.


Číst dál

Ruský výsadek

Do Českých zemí se z Ruska chystá neobyčejný výsadek. Je to totiž výsadek básníků, prozaiků, dramatiků, filosofů, knihkupců, literárních vědců, novinářů... a to těch nejlepších, kteří dnes v Rusku jsou. 

Na cesty se nám podařilo vylákat básníky Andreje Rodionova, Alexandra Makarova-Krotkova (kterému právě vychází kniha v nakladatelství Petrkov), Viktora Kovala a Igora Pomeranceva, dramatičku Jekatěrinu Trojepolskou, prozaika a filosofa Alexeje Cvetkova, knihkupce a kulturtrégry Michaila Malceva a Děnise Kornějevského (knihkupectví Piotrowski z Permu), novináře a předsedu Centra Borise Jelcina Alexandra Drozdova a dokonce haškologa Sergeje Soloucha, který přijede až ze Sibiře.


Číst dál

Pirátské listy nekompromisně proti korupci v Praze

Pirati avers 290915Dovolte mi prosím - za část Pražanů požádat o pozornost k aktivitě 4 zastupitelů na MagistrátuPirati revers 290915 Prahy z Pirátské strany. Úvodem si dovolím vyslovit důvod k pozornosti. Tkví v tom, že vzali své zastupitelské sliby, první právní úkony - "... na svou čest a svědomí hájit zájmy mandatářů / Pražanů..." - natolik doslova, že tím po letech opozičně smluvené vlády nad Prahou až šokují. V minulém týdnu Piráti vydali - neprodejné Pirátské listy - v nichž nabízejí nevídané možnosti. Jednak tím, že ze své zastupitelské činnosti v zastupitelstvu Prahy nejen skládají Pražanům účty, ale své mandanty vyzývají, aby je Pražané "zneužili ve svůj prospěch!" Po mnoha letech předstírání bezvýhradných služeb do roztrhání těl od velkých, zavedených partají Piráti ukazují, že ještě to "jde i jinak!"


Číst dál

TK Pirátů v Praze: Tak má pracovat skutečná politická strana – pro zemi a občany – ne pro sebe!

Analýza OPEN CARD I.díl - Výzva Radě Analýza kauzy Opencard a podněty - Oznámení o skutečnostech nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný činTisková zpráva

Bem opencardTisková konference proběhla dnes od 10:30 hod. v tiskovém středisku Pražského magistrátu. Byla představen I.díl analýzy - počátků kauzy Opencard. Zpracoval ji Jakub Michálek, předseda zastupitelského klubu Pirátů. Byla podána výzva Radě, která má posledních 8 měsíců na to, aby začala vymáhat škodu po Pavlu Bémovi, Petru Hulínském a dalším radním z této éry, dále po společnosti Haguess a po odsouzených úřednících. Pokud tak stávající Rada neučiní, hrozí, že škodu bude muset časem uhradit sama. Dnešního dne bylo podáno trestní oznámení na Pavla Béma, Petra Hulínského a další osoby zodpovědné za projekt Opencard, které Piráti podali dnešního dne k rukám místně příslušné, známé státní zástupkyně JUDr. Dagmar Máchové. Často místo podpory vyšetřování velkých korupčních kauz, vyšetřování zabraňuje a pachatele kryje.


Číst dál

Prodělečné České dráhy porušují zákon o informacích

Dne 9.9.2015 jsem zaslal tuto ZOI k rukám GŘ ČD Pavla Krtka. Dne 15.9.2015 moji žádost právní oddělení ČD částečně zamítlo. Samozřejmě, že ČD nepřiznají kolika stamiliony ročně dotují konkrétní železniční spojení a udržují tak umělou zaměstnanost. Ohrožují, omezují či likvidují tak soukromé dopravce, mrháním peněz daňových poplatníků. Úspěšně, bez rizika „podnikat“ s cizími penězi, není žádné umění. V bodě 3. se ČD mýlí. Už jednou jsem dosáhl pomocí ZOI vymožení finančních údajů v roce 2009.


Číst dál

Historie Moskalska (Ruska)

Pokud vím, tak veškeré prameny o historii Moskalska (Ruska) před vznikem carství Veškeré Rusy (Petr I.) existují jenom v opisech. Originály zabavil, ukradl, či koupil Petr I. a nechal udělat příslušně upravené kopie. Obdobně pokračovala Kateřina II. Takže Velká Rus je založená na lži od samého začátku. To nejsou stalinské lži, to jsou ruské lži. Kdo ví, že ještě za Petra I. platilo Tatarské vazalské knížectví Moskalsko 40000 rublů „výpalného“ ročně? K osamostatnění došlo už za vlády Petra I. v roce 1996 porážkou Tatarů a Osmanů. Stejně tak, jako Putinovo konání není nic jiného než oprášená původní doktrína Petra I.: Co je historickým úkolem Velké Rusi.


Číst dál


JUDr. Hana Marvanová: stále utajovaná minulost - i její rodiny

Marvanova HanaZajímavý odkaz se životopisem JUDr. Hany Marvanové (snad je psala ona sama a Marvanova Mariezveřejnila na webových stránkách – ty však už bůhvíproč neexistují…?!

Tyto webové stránky ještě existují: „Poslankyně Hana Marvanová (US-DEU) porodila odpoledne v porodnici v Praze u Apolináře syna, kterému dala jméno Andrej. Marvanová je svobodnou matkou a má už tři děti. Matka i dítě jsou podle informací Práva v pořádku. Podrobnosti ale nejsou známy, neboť poslankyně zakázala personálu poskytovat jakékoli informace. Poslankyně Marvanová porodila po Lukášovi (19) a Tomášovi (12) již třetího syna, přičemž zůstává svobodnou matkou. Své soukromí se rozhodla uchránit za každou cenu, a proto vždy odmítala veřejně uvést, kdo je otcem dítěte“.


Číst dál

Jen jeden den?

Svaty VaclavVzpomínáme dnes pietně tragické smrti knížete svatého Václava patrona České země a Svaty vaclav na konihlavně jeho mírového odkazu. Jen jednou za rok.

Zatímco Amežka Přemyslovna, sv. Anežka Česká, nás provázela denně na bankovkách a svým životem hodným následování připomínala matku Terezu dvacátého století, byla nám občanům z bankovek nenápadně stažena. Proč, abychom si ji připomínali také jenom jednou v roce?

Zatímco nacistická zvěrstva jsou denně připomínána, příkladné, české vzory hodné následování mistr Jan Hus, Milada Horáková, Anežka Přemyslovna z hlubin času i z naší současnosti mají svůj den pouze jednou v roce.

Ema Destinnová na cenné bankovce svým smutným závěrem života k následování neinspiruje. Anežka Přemyslovna by nás měla naopak opět denně doprovázet a inspirovat alespoň svým zjevem, jako to bylo a je na naší životní pouti.

 

K. Mrzílek

28. září 2015



... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing