Bulletin č. 40/2015

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 14:33

Pane ministře, jste ministrem obrany, nikoli jen armády!

Uprchlici vlnyV obraně, na kterou je životně důležité se okamžitě připravit, je armáda málo Uz jedou 05platná s ohledem na to, že možná bude plnit úkoly někde na Blízkém Východě.

Národ musí být připraven na situace, které mohou, i když nutně nemusejí, nastat. V Evropě je už tolik potencionálních agresorů, že může být rozvrácena. Ty statisíce mladých mužů, které tu částečně jsou a částečně péčí evropských politiků stále přicházejí, jsou potencionálně opravdovým smrtelným nebezpečím. Na to by měli ministři obrany myslet a konat, co je třeba, k ochraně obyvatel.


Číst dál

Rusko je stále troufalejší, čím více se zhoršuje jeho hospodářská situace

Druhou světovou válku zavinilo i Polsko, prohlásil ruský velvyslanec

Ostrou diplomatickou roztržku mezi Varšavou a Moskvou vyvolal ruský velvyslanec v Polsku Sergej Andrejev výroky o tom, že Polsko spoluzavinilo 2. světovou válku. Polské ministerstvo zahraničí v sobotu oznámilo, že si v pondělí Andrejeva předvolá. Moskvu obvinilo ze stalinistických metod manipulace historií.

Opakuje stalinské lži, hněvá se Polsko

"Výroky pronesené nejvyšším zástupcem ruského státu v Polsku zpochybňují historickou pravdu a opakují nejlživější interpretace událostí ze stalinské a komunistické epochy," reagovalo v sobotu polské ministerstvo zahraničí. Druhá světová válka začala poté, co nacistické Německo a Sovětský svaz uzavřely v roce 1939 pakt Molotov-Ribbentrop, jenž obsahoval tajný dodatek o rozdělení Polska oběma zeměmi. Německo nejdřív napadlo Polsko ze západu, čímž započalo 2. světovou válku. Sovětský vpád na polské území se uskutečnil o 16 dní později. Andrejev ale prohlásil, že nešlo o agresi.


Číst dál

Nejoblíbenějším politikem je Andrej Babiš

Babis AndrejPo zásluze, má výsledky a lidé to oceňují. To, že je opozicí neustále napadán a která se zmůže jen na populistické výkřiky bezmocnosti, je jen dalším důkazem. Neustálé napadání a kritika Babiše „vůdcem“ kritiků Kalouskem je úsměvná až trapná. Od 1995 poprvé kleslo zadlužení státu! Z Babišova Tweetu: V roce 2013 plánoval @kalousekm schodek na 2016 115 miliard korun. Já ho snížil na 70mld. Doufám, že to opozice ocení“. „Vyhrál jsem basu Bohemky nad svým náměstkem, tvrdil, že neudržím schodek 70mld. Uspěl jsem, i když požadavky ministrů narostly o 40mld.“ „Summit EU rozhodl: IT,GRE zřídí hotspoty pro migranty - dvě nejhůř hospodařící země EU, které nezvládly chránit Schengen a registrovat běžence.“ „Hotspoty pro registraci migrantů by měly být mimo EU na nejfrekventovanějších trasách: v Turecku, Libyi, Tunisku.“ "Ti, kteří by potřebovali pomoc nejvíce, na evropský kontinent ani nedorazí" Asi nejlepší reportáž o uprchlících: facebook.com/anobudelip/pos…


Číst dál

Podivný projekt ČRo o Hrdinech s otazníky?

Český rozhlas chce rozpoutat debatu o hrdinech s otazníkem, odvysílá portréty i dokumenty

KSCM bandaMěl rozpoutat debatu, ale daleko spíše budí rozpaky svým provedením. Napsal jsem autorovi či jednomu z autorů projektu Dušanu Radovaničovi, aby upozornění na projekt bylo na hlavním webu ČRo, všechny osoby z projektu linky vzájemně propojeny. Bez odpovědi. Měl jsem zájem vystoupit v pořadu o Pavlu Wonkovi a Janu A.Baťovi, bohužel marně. Kapitola sama pro sebe jsou imitované rozhovory. Neposlouchal jsem všechny, ale ty s Josefem Mašínem a Markem Belzou jsou ostudné. Navíc se jich nikdo předem nezeptal. Josef Mašín to trefně okomentoval mj.: „Nejsou ti scenáristi a aktéři ti, kteří dali dohromady Majora Zemana? Jinak, většina těch příspěvků má obvyklou kvalitu. Při čtení si vždy připadám, jako badatel, dívající se pod lupou na hromadu hmyzu:-). Přes slib autorů projektu o maximální snaze o objektivnost, vykazuje tento projekt ČRo nepřehlédnutelné ideologické prvky postkomunistické společnosti. Můžeme jen spekulovat, jde-li o neschopnost či něco jiného? Reagoval jsem v diskuzi na webu ČRo na Odbojovou skupinu bratří Mašínů, Vlastu Buriana, Pavla Wonku, dr. Emila Háchu, Ludvíka Svobodu, Julius Fučíka a Jana Antonína Baťu – viz níže.


Číst dál

Kdo hlídá Hlídacího psa?

Dne 4.3.2015 jsem převzal článek Hlídacího psa - Lovec proruských webů: jsme ve sféře zájmu ruské vojenské propagandy. Ve dni vydání na něm byl zveřejněn čitelný odkaz na dokument se seznamem 42 proruských webů na území ČR a Slovenska. Později zmizel. Upozornil jsem na to šéfredaktora Roberta Břešťana, podivil se a slíbil, že se na to podívá. Krátce na to se seznam opět objevil, ale tak drobným písmem, že byl nečitelný. Upozornil jsem na to opět. Už bez reakce šéfredaktora. I nečitelný seznam zakrátko zmizel? Zprvu jsem HP držel palce i proto, že pro HP píší Jan Urban a Milan Zelený. Neustálé útoky HP na Babiše už nemají nic společného s poctivou novinařinou, ale daleko více připomínají laciný bulvár.


Číst dál

Člověk v tísni v Luhansku zakázán a desetina Rusů dostane potravinové lístky

Bida v Rusku… V důsledku tohoto opatření zůstává v regionu 16.000 tun nerozdělené pomoci včetně potravin, stanů a předmětů denní potřeby. Ohroženy jsou i humanitární operace v sousední Doněcké oblasti, jejíž část separatisté rovněž ovládají. Činnost OSN v Doněcké oblasti je pozastavena. Zákaz humanitárních operací je příkré porušení mezinárodního humanitárního práva.

Doněcká a Luhanská oblast jsou vážně poničené válkou, mnoho rodin žije v provizorních přístřeších a v obavách z blížící se zimy. V bojích, které propukly loni v dubnu, zahynulo kolem 8000 lidí, statisíce obyvatel Donbasu uprchly před ostřelováním do Ruska nebo do ukrajinského vnitrozemí. Člověk v tísni pomáhá na východě Ukrajiny od loňského srpna a v současné době má koordinační kancelář v Kyjevě a pomoc organizuje ze základny ve Slavjansku. Od začátku listopadu Člověk v tísni soustavně pracuje i v Doněcku a v oblastech kontrolovaných separatisty. Ve městě otevřel kancelář a nejohroženějším lidem poskytuje potraviny, léky, hygienické potřeby i pleny. Měsíčně zásobuje potravinami přes 7000 lidí. Podpořil také několik domovů pro seniory, hospiců či azylových domů pro lidi bez domova.


Číst dál

Aktivista Pecina se soudním „znalcem“ Zouharem o svobodě slova

Doporučuji si najít hodinu času ke sledování této diskuse na téma „Kde končí svoboda slova“. Osvětová a velmi poučná. Kde nejsou argumenty, či se nechápe oč běží, nastupují fráze, výmluvy a uhýbání od tématu, kdy nelze vyloučit ani vědomé lhaní a přetvářku. Zouhar: „Škoda, že ho tu nemám (posudek).“ Pecina: „Tady je.“ Zouhar: „Nechci“. Ze strany Tomáše Peciny skvělá ukázka jak má vypadat demokratická, věcná diskuse. J.Š.25.9.2015



Je Volkswagen osamocen, nebo jen první z odhalených?!

VW akcieVolkswagen a ekoteroristé

Událostech ČT dne 22.9.2015 od 34:19 min. byly základní informace. Nechce se mi věřit, že by ČT provedla cenzuru? Pokud si dobře vzpomínám, tak na konci reportáže promluvil český expert. Pracoval už 20 let v oboru a řekl, že stejně podvádějí i ostatní automobilky, kdy podrobně vysvětlil podvádění. Při současném tvrdém boji na trhu si těžko lze představit jednoho hříšníka a ostatní považovat za „svaté“. Obávám se, že onen expert měl pravdu. Podvádějí zřejmě všechny automobilky, některé méně, jiné více. U VW to překvapuje vzhledem ke tradici německé kvality práce. Nelze proto vůbec vyloučit ani komplot zbavit se nebezpečného konkurenta – právě ve chvíli, kdy předstihl Toyotu v počtu nejvíce vyrobených aut na světě. Dnes večer na ARD už první náznaky i o jiných známých značkách (např. Volvo), které mají stejně podvádět, pronikly. Politici požadují kontrolu všech autoznaček na německém území. Ano, to by bylo jediné správné řešení, kontroly všech aut bez výjimky – i amerických výrobců, včetně nákladních automobilů!


Číst dál

Matka chtěla dceru uzdravit, lékaři podali TO na matku - prohráli!

Absurdní kauza. Matka dala dceři klystýr, lékaři ji zažalovali – Soudkyně: „Dítěti nejvíc ubližuje stíhání matky. Kauza Kurmakaevase jevila už od počátku jako absurdní,“ prohlásila soudkyně Daniela Reifová v závěrečné řeči a zdůraznila, že problém byl v naprostých odlišných diagnózách a doporučeních několika lékařských institucí. „Matka nechtěla dítě zahubit, ale pomoct mu, i když to dělala svým urputným způsobem a pochopitelně běhala od lékaři k lékaři. Nejvíc absurdní je případ v tom, že trestním stíháním své matky nejvíce trpí dcera a místo, aby se jí pomohlo, vystavuje se dalšímu psychickému tlaku. Proto co nejrychlejší skončení této věci nejvíce pomůže poškozené, která má s matkou velice kladný vztah. Stíhání matky dítěti ubližuje daleko více než „nějaký klystýr“. Státní zástupkyně Kateřina Štěpánková se nicméně proti osvobozujícímu rozsudku odvolala.

Doc. MUDr. Tomáš Honzik, který podal trestní oznámení velmi často používal výrazy typu: myslím, tuším, já jsem u toho nebyl, je možné, měl jsem pocit a do toho velmi solidně požvykoval. Kdo ví, zda z nervozity před soudem nebo proto, že měl žvýkačku. Přestože podal trestní oznámení, přiznal, že prakticky o spisech nic neví. …

… Tuhle obětavou a trpělivou dámu chtěli neschopní lékaři poslat do vězení jen za to, že své zoufalé dceři dala klysma, a že jí podávala na doporučení zahraničních lékařů antiparazitika, prý na přírodní bázi, deklarovaná jako potravní doplňky a s pomocí falešných posudků jí dcerku odebrat pro její, prý “parazitofobii”. Typický to obraz české školské medicíny posledních let!! Díky všem, co drželi palce. Všem vám také děkuji i za maminku a dcerku, které tolik a dlouho strádaly zdravotně, tělesně i duševně a to naprosto zbytečně, jen kvůli neschopnosti, zatvrzelosti v postojích, aroganci a pýše ošetřujících lékařů, (kteří odmítali vzít na vědomí nálezy mnohých renomovaných zahraničních parazitologických expertů či klinik) nemluvě o velkých finančních a jiných ztrátách celé rodiny. Ing. Josef Čáp.


Číst dál

MUDr. Tomáš Lebenhart: Cauza homeopatica!

Lebenhart Tomas OpocnoSamozřejmě že farma-průmysl a výrobci zdravotnického zařízení se brání všemi prostředky, proto je nutné, aby se zapojila média a občané o jejichž zdraví jde především a které se stává součástí vysoce nemravného byznysu s lidským zdravím.

… Výsledek mimořádné kontroly v mé ordinaci na popud občana, který se podivoval nad tím, že jako nečlen Lékařské komory, mohu pracovat jako homeopat. LK předala stížnost Policii ČR, která ji předala Krajskému úřadu v Plzni. Jak z textu o mimořádné kontrole vyplývá, byla mi nabídnuta jednoduchá možnost opět vstoupit do Lékařské komory a zažádat o povolení k vykonávání zdravotně preventivní činnosti. Za měsíc by se to stihlo, a bylo by vše v pořádku. Ale já bych si připadal jsou trouba a rovnou bych mohl sepsat knihu Oblékl jsem bílý plášť... A to opravdu nechci. Chci - byť s existenčním rizikem, neustoupit v ničem a pokusit se vybojovat (i za ostatní homeopaty a terapeuty - nelékaře) jednou pro vždy spravedlnost. A konec konců i pro tisíce zoufalých nemocných, kteří takové lidi hledají. Tak, držme si palce. Odpověď Krajského úřadu zde opět zveřejním. … Causa homeopatica


Číst dál

Soudružka Semelová opět „perlila“ ve Sněmovně

Mluví premiér Sobotka vědomě nepravdu, nebo je tak špatně informován? Změny stanov Landsmanschaftu proběhly nezákonným způsobem, jsou neplatné a bude je řešit na podzim soud v Mnichově.

Marta Semelová: … Nezdá se vám, pane premiére, že tato servilita vůči sudetoněmeckému landsmanschaftu je už za hranicí? Jaké stanovisko zaujímáte jako předseda české vlády? A konečně, míníte podniknout nějaké kroky k zamezení uvedených aktivit členů vaší vlády do budoucna? Děkuji.

Bohuslav Sobotka: … To znamená, že byly vypuštěny články, které mohly být vnímány jako velmi konfliktní jak ve vztahu k našim vzájemným dějinám, tak ve vztahu k Česko-německé deklaraci z roku 1997. Já tu nedávnou změnu stanov Sudetoněmeckého krajanského sdružení pokládám za krok pozitivním směrem především ve smyslu posílení vzájemné důvěry na mezilidské úrovni. …


Číst dál

Mírov zatrhl vězni studium po internetu, trestanec žádal milion odškodné

Vězeň Albert Žirovnický neuspěl s žalobou o 1,3 milionu korun na Vězeňskou službu, která mu neumožnila vysokoškolské studium. Zahraniční školu chtěl studovat přes internet. Nejde to z bezpečnostních důvodů, odmítla jeho snahu věznice. Žirovnický to považuje za diskriminaci a úmyslnou výrobu recidivistů.

… Žirovnický, který si odpykává 16 let za vraždu, hodlal studovat e-learningem, tedy prostřednictvím internetu. Ve věznici ho k němu ale nepustili. „Nechtěl jsem od státu ani korunu, šlo mi jen o přístup,“ sdělil vězeň ve středu senátu Městského soudu v Praze. Soudce Lubomír Velc ale jeho žalobu zamítl a potvrdil tak dřívější soudní rozhodnutí. … Muž, který si nyní odpykává trest na Mírově, považuje znemožnění vzdělání za záměrný tah vězeňské služby. „Vězeňská služba vyrábí recidivisty. Jinak by se zavíraly věznice a propouštěli pracovníci Vězeňské služby. Vězeňská služba kupčí s lacinou prací vězňů,“ řekl. …


Číst dál

Před dvaceti lety válčily soudy

Citace ze článku Luďka Navary MFD 21.9.2015: „Říká se, že změnit režim může trvat šest měsíců, ale změnit společnost 60 let. Ale nezáleží také na tom, co a jak (rychle) si sami vybojujeme? Čím dřív, tím dřív se nám to může zdát tak úplně samozřejmé“. Doplňující poznámky JUDr. L.Müllera.

J.Š. 23.9.2015



Zámek Opočno zabaven nacisty, komunisty – ani po 25 letech nevydán majitelce!

OpocnoZabavovali nacisté majetek říšským občanům? Mohli se stát říšskými občany Židé? Když jde o miliardové majetky, česká justice se chová podivně. Více Události ČT, dne 22.9.2015 (od 38:58 min.) a neuvěřitelný právní boj hraběnky Colloredo-Mansfeldové. Zločinnost Benešových dekretů se neustále potvrzuje. Je ostudou demokratické země, že jsou stále součástí jejího právního řádu. Janu A.Baťovi byl také Benešovými dekrety protiprávně zabaven majetek, kdy mu ani nebyla za něj vyplacena náhrada, jak stojí v Benešových dekretech. Stát tak daleko více připomíná sám zloděje, místo aby před nimi chránil.


Číst dál

Václav Klaus nechce vrátit špinavé peníze

Abychom nezapomínali, když už zase všechny pan Vševěd poučuje



Šokující záběry z dronu nad velkochovem vepřů v USA

Video je skvělá ukázka aktivní občanské angažovanosti. Lety jsou také naše ostuda jako v USA s tím rozdílem, že my na místech lidských tragédií stavíme vepříny. To by žádná normální země nepřipustila, ale co bylo za totality normální?! Ostuda je, že jsme dodnes nedokázali vepřín odstranit na místě tragédie Romů. A to ještě vůbec netušíme, jaké přírodní katastrofy se odehrávají v Rusku – Bajkalské jezeru je začátek něčeho ještě daleko horšího.

Jan Šinágl, 27.9.2018

* * *

My Pozemšťané…



.. Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing