Buletin č. 36/2013

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 20. duben 2024 12:27

Výkřik odvahy: 8.září 1968: 45 let od sebeupálení Ryszarda Siwca. POSLECHNĚTE SI NAHRÁVKU!

Siwca Riszard PLObdrží cenu ruských novinářů, pojmenovanou po Anně Politkovské, Julius Fučík?! To jsme se dozvěděli z veřejnoprávní ČT v hlavních večerních zprávách v den tohoto 45.výročí! O Ryszardu Siwieczovi ani slovo…?!

8. září roku 1968, se během dožínkových oslav na varšavském Stadionu Desetiletí  – (v současné době Národním Stadionu – nově postaveném.) se sebeupálil, v přítomnosti předsedů strany, diplomatů a sta tisíce diváků,  Ryszard Siwiec. Byla to oběť a gesto odporu proti účasti  Polska  v ozbrojené intervenci Varšavského Paktu v Československu.  Čin Ryszarda Siwce je gestem nebývalé odvahy – zdůrazňují historici.


Číst dál

To byla a je pravá tvář komunismu, stejně jako je dnes v Koreji, na Kubě a v Číně!

Je ostudou každé demokratické země, která připustí, aby komunistická strana ovlivňovala dění v zemi! Chcete mít opět zástupce této zločinné ideologie ve Sněmovně? Je stále stejná, cíle má neměnné, jen pracuje mnohem sofistikovaněji a nenápadněji. Může vládnout jenom dočasně, ke konečné bídě. Je to ideologie zániku, postavená proti přirozenosti člověka a lidského života.  



Silná P.R. za Tomáše Baťu jn. v nejpopulárnějším českém deníku…?!

Bata Jan Antonin„Some hardcore P.R. of Tomik in the most popular Czech daily“, by jistě řekli potomci Jana Antonína Bati, žijící v USA a v Brazílii, po přečtení tohoto neuvěřitelného článku, mající k pravdě asi tak daleko, jako průměrný Rom k poctivé práci. Oba autoři museli dostat zřejmě hodně zaplaceno od rodiny či Nadace Tomáše Bati, vyloučíme-li nevědomost, neinformovanost, nebo neschopnost. Tento viditelně zavádějící článek vychází právě v době vrcholících soudních sporů o majetek Jana Antonína Bati, proto je reálnější první varianta, tím spíše, když jsou potřebné informace již roky veřejně dostupné a známé. Majetek byl neprávem Janu Baťovi zkonfiskován nejprve zločinnými Benešovými dekrety (Jan Baťa se nemohl účinně vůbec bránit!), poté byl o značnou část svého majetku připraven díky soudnímu rozhodnutí v USA, kdy nemohl použít argumenty ve svůj prospěch z českých archivů, které komunisté zablokovali a těsně prohrál. Po roce 1989 si opět vzal Tomáš Baťa co patřilo právoplatně jeho strýci, díky Pithartově vládě. Autoři Petr Skácel a Milan Libiger by se měly za svůj článek stydět – a hodně! Ostatně je s podivem, že na takovýto nenáročný článek bylo zapotřebí dvou autorů…?!


Číst dál

Petice proti Benešovým dekretům: EP se vyhýbá veřejnosti

Sudety vyhnani IIIO dalším osudu návrhu o Benešových dekretech bylo rozhodnuto v Evropském parlamentu před letními prázdninami v Bruselu. Ačkoli veřejné slyšení jiných petic probíhalo veřejně, petice proti Benešovým dekretům a o dvojím občanství byly projednány a rozhodnuty v uzavřeném slyšení. Tisk byl vyloučen z jednání a slyšení nebylo ani nahráno. Obvykle se můžete podívat na všechna slyšení na internetu, ale na toto ne. Navrhovatelé měli jen pět minut pro každé vystoupení. Europoslanci a skrze Petiční komisi pozvaný velvyslanec Slovenska Ivan Korčok, měli však neomezený čas. To má být podle Bruselu demokracie!


Číst dál

Grázlové v Bruselu, či dokonce regulérní zlodějina na úkor občanů EU?

Evroposlanci platy a vyhodyToto jsem zveřejnil 2004 na ranní poznámce Ivana Hoffmana ČR-Radiožurnál. Poté jsem intervenoval telefonicky v redakci rozhlasu, aby se o mém článku diskutovalo. Bezúspěšně. Až nyní, kdy se podobné přihodilo našemu EU poslanci a bylo rozmáznuto zahraničními médii, se naši odhodlali ke krátkému reportu. Čtrnáct let po mém upozornění.

TOTO JSOU SKUTEČNOSTI Z BRUSELU.  PODROBNOSTI V KAPITOLÁCH POD TITULKEM „GAUNEŘI V EU“ V PŘÍŠTÍCH RELACÍCH. EXTRA VYDÁNÍ 1 Proč demonstrují v celém světě stovky tisíc demonstrantů proti podvodu na lidi ve věci US agrese v Iráku a u nás jenom několik set? Proč se našemu státu díky českým politikům vede tak špatně? Proč se blíží konec českého zemědělství? Proč stoupá nezaměstnanost a zadluženost státu? Proč se u nás nestávkuje a neprotestuje? DÍKY ŠPATNÉ MEDIÁLNÍ INFORMOVANOSTI NAŠICH OBČANŮ.


Číst dál

EXKLUZIVNÍ POKRAČOVÁNÍ: Grázlové v Bruselu či dokonce regulérní zlodějina na úkor občanů EU?

Evroposlanci platy a vyhody„To je to nejhorší, co se nám mohlo od tohoto ZRÁDCE stát.“ To jsou slova EU poslanců (všech), se kterými se musí rakouský EU-poslanec Hannes Swoboda v Bruselu vyrovnat. Díky jemu nechávají o sobě všichni EU poslanci (12 týdnů před volbami) veřejně vědět – jedná se o LŽI, GAUNEŘINY a PODVODY.  Byl to jeden známý magazín, který minulý týden ten poklidný mír v EU parlamentu ve Štrasburku vyrušil – odhalením aféry, že EU poslanci; možná i s pomoci nasazených cizích osob, falšovali léta podpisy na listinách přítomných, aby se gaunerským způsobem obohatili v každém tomto případě o 262 euro na tzv. denních dietách. Mnoho tištěných medií přineslo tuto „story“ pod titulkem „Trik denních diet“ na svých titulních stranách. Žádná Česká státoprávní média se ale ani slovem, ani řádkou nezmínila. Před volbami v Česku do EU poslanecké sněmovny by to asi byla katastrofa a jenom „Bůh“ ví, jak by vláda tyto redaktory v ČT a v ČR potrestala. Mezi 626-ti EU poslanci se šíří panika a strach. Grafologové totiž ověřují pravost jejich podpisu.


Číst dál

Prasátka NA HRAD už podruhé úspěšně „zaútočila“

Přijďte si hodit prasátko na hrad, stejně tak, jak to udělali někteří naši spoluobčané při volbě prezidenta ČR a hodili Zemana na hrad. Připojte se k boji za sebereflexi vepřové hlavy státu a proti hrozbě sílícího ruského vlivu a moci. Vemte děti, přátele a kamarády, cestou na výlet, na procházku po hradě a ukažte jim na co se musí Tomáš Garrigue Masaryk koukat. Get your kids to the road Masaryks...


Číst dál

Budoucnost v plastu

Kausa Wikipedie jde k Ústavnímu soudu - Jeho Velkoozubenost byla odsouzena

Pecina TomasUž několik týdnů se chystám do Brna, a stále tu cestu odkládám, ačkoli jsem tam nebyl snad rok. Popravdě: bojím se, po tak dlouhé době. Bojím se, co nového tam najdu a hlavně, co starého a krásného už tam nebude. Že na Lidické už nesídlí CK Zabloudil, že nápad nahradit středověkou zástavbu kostkovanými sklo-betonovými hnusy jako na náměstí Svobody, kde podobnému monstru musel druhdy ustoupit i tradiční Pipi Gril, zvítězil na dalším místě, že tamní konšelé splnili hrozbu odsunout hlavní nádraží a na jeho místě najdu mrakodrap, že Špilberk přestavěli na nákupní centrum po vzoru, s prominutím, Vaňkovky, a že skvostná moderní architektura representovaná hráškosrstou a neustále přestavovanou obludou naproti nádraží se rozpučela a rozmetastasovala po celém historickém centru města, jež ještě před 100 lety bylo výstavné a krásné.


Číst dál

Pražský Hradčanský orchestr – páni muzikanti!

Je radost tyto pány muzikanty poslouchat. Je smutné, že jsou Magistrátu hl. m. Prahy na obtíž, jako mnoho jiných umělců vystupujících na veřejnosti, místo aby je podporovalo a bylo jim vděčno za jejich příspěvek k dobré pověsti města. Zdaleka tolik nepřispívají, jako tito skvělí umělci. V Karlových varech se umělci nedají a za svá práva bojují, doufejme, že i v Praze tomu bude tak, bude-li nevstřícná a hloupá politika města pokračovat.


Číst dál

Valaši se se Zemanem nepárali, veřejnoprávní ČT zamlčela, raději ukázala prezidenta ve valašském klobouku a ve výtahu Jana Bati…?!

Zeman opilecHnutí ANO dnes zahájilo volební kampaň – ANO už na 12% - Od 9.září ANO vyráží do všech krajskýchANO 2011 tady jsme měst! – Putin poručil a politici pokorně poslechli – Prasátko NA HRAD II.kolo zítra, v sobotu 7.září od 10:30 hodin!! - Proč budu volit ANO 2011!

Odpůrci prezidenta drželi cedule s nápisy: "Kdo lže, ten i krade", "Miloše do koše", "Valaši nésú tak blbí, aby nepoznali alkoholika", "Vsetín 25%, Miloš 2,5 promile" či "Ješita a Patolízal z Hradu" a "Game Ovar".

 


Číst dál

Jak dlouho budou ještě darebáci ničit beztrestně životy slušných občanů…?!

Rosova Sarka… Může se někdo ještě vůbec divit, že se soudní spory vedou celá léta, když je ve všem takový bordel?Ortman Jaroslav Když prosíte právníka (kterého financujete) o pomoc a včasné informování ve věci a on je hluchý a nemá čas? Vše samozřejmě nahrává do karet všem gaunerům a šmejdům, kteří se snad nemusí ani příliš přičinit o sabotáže soudního řízení či uplácet. Stačí jim jen se smát a přihlížet tomu chaosu. Vždyť čas hraje do karet přeci jim! Všem, kteří se svojí nečinností, podílejí na našem utrpení bych přála totéž. Pocit bezpráví a zoufalství a do toho na krku již šestá zima v promočeném domě plném plísně. A zavedla bych defenestrace. Klidně jen na kopky hnoje. Tam všichni podobní bezesporu patří!

Téměř dva roky marně čekáme na to, aby bylo zahájeno soudní řízení ohledně našeho rozbitého domu. Zaplatili jsme včas soudní poplatek za zahájení řízení. Soused Jan Dluhoš zcela záměrně vše sabotuje omluvami pro zaneprázdněnost advokáta a v neposlední řadě se pokusil přesunout soudní jednání na Moravu do Valašského Meziříčí. Trvalý pobyt má přitom hlášený v Praze a svoji soukromou firmu v Měšicích u Prahy. Kdykoli volám našemu advokátovi JUDr. Jaroslavu Ortmanovi CsC, nic neví. Buď ho ruším ve vazební věznici, je u soudu nebo řídí auto. A tak to jde stále dokola. Zvažujeme na něj stížnost k ČAK. Už jen telefonát s ním je naprosté utrpení s pocitem, že ho obtěžuji.


Číst dál

Busking v Karlových Varech opět nevítán…?!

Windlin Doris IIA je to tu opět! Už jsme žili v iluzi, že vše ve věci buskingu (pouliční provozování umění) v Karlových Varech se vrátilo do normálnosti poměrů běžných ve vyspělých zemích. Omyl, nyní chce radnice malířům a dalším umělcům zakázat vstup do Lázeňské zóny! Doporučuji malířům začít malovat v Karlových Varech ruské ikony, kdekoliv – i před radnicí – nepochybně pak budou mít klid pro svoji práci! Rusům je v Karlových Varech dovoleno takřka vše, včetně stavět nepovolené stavby, kdy si majitel pohostí radní a ti už ho poté „nezlobí“ „prkotinami“. Protestní happening se koná v sobotu, 7.září od 14:00 hodin. Sraz naproti Mlýnské kolonádě.


Číst dál

Někde se stala chyba! Kdyby jenom chyba !!!

USA - CR kde je chybaOtřesná byrokracie, zabraňuje tvorbě hodnot, ničí zemi, naše životy a budoucnost těch co přijdou po nás! - Více než polovina českých akciových společností (zhruba 13.000) má stále listinné akcie na doručitele! - Stále se nedaří omezovat účast anonymního vlastnictví v zakázkách a při čerpání dotací!

„NÁŠ ŽIVOT je jediným předmětem na tomto světě, který nemůžeme považovat za své soukromé vlastnictví, neboť jsme ničím nepřispěli k jeho vybudování. Byl nám jenom propůjčen s povinností odevzdat jej potomstvu rozmnožený a zdokonalený.“ - „Chceme-li vykonati v životě velikou práci, musíme hledati cesty, jak vybudovati velikého člověka. Malý člověk – malá práce, velký člověk – velká práce. My, ve Zlíně, chceme vykonati velkou práci nejen pro sebe, ale pro celý svět. Celý svět pracuje pro nás, a my jsme povinni pracovati pro celý svět. Nikdo z nás nevynalezl elektrický motor, a přece elektrický motor zvyšuje blahobyt nás všech. Využíváme práce jiných, možná člověka na druhé straně zeměkoule, a jsme povinni, ne-li přímo, tedy aspoň se mu odměniti tím, že pracujeme pro jiné lidi. Z malých lidí velké lze vybudovati jen výchovou. Čím je člověk mladší, tím je výchova snazší. Chceme učiti naše děti tak dokonale, aby ony mohly býti nejen našimi žáky, ale i našimi učiteli.


Číst dál

OS Most 3.9.2013: Závěrečná řeč obžalované Lucie Šlégrové

Slegrova Lucie

… Vietnam zakázal na internetu diskuze o aktuálním dění - Studium marxismu-leninismu bude ve Vietnamu zadarmo, rozhodla tamní vláda …

„Komunistická strana Československa, její vedení i členové jsou odpovědni za způsob vlády v naší zemiJANUV ZAKON v letech 1948–1989, a to zejména za programové ničení tradičních hodnot evropské civilizace, za vědomé porušování lidských práv a svobod, za morální a hospodářský úpadek provázený justičními zločiny a terorem proti nositelům odlišných názorů, nahrazením fungujícího tržního hospodářství direktivním řízením, destrukcí tradičních principů vlastnického práva, zneužíváním výchovy, vzdělávání, vědy a kultury k politickým a ideologickým účelům, bezohledným ničením přírody.“

Vážená paní státní zástupkyně, paní předsedkyně,

stanuli jsme na konci velmi dlouhého a komplikovaného hlavního líčení, které se rozběhlo v září 2011 a vyžádalo si celkem šest jednacích dnů. Neinformovaný pozorovatel by řekl, že tak složité projednávání musí souviset se skutečně závažným zločinem a spletitým případem, možná s vraždou, možná s mnohamilionovým podvodem. Není tomu tak: trestný čin, kterého jsem se měla dopustit, spočíval v tom, že jsem využila svého ústavou garantovaného práva a pronesla na veřejně přístupném místě politický projev kritický k současnému establishmentu a k vládě. To je v této zemi zlé: to je horší než podvod a možná i horší než vražda.


Číst dál

Ruská arogance moci a harašení zbraněmi s potěmkinovským nádechem

Rusko se nezměnilo ani jeho generálové, jejich myšlení, prostředky a způsoby propagandy: … Raketa s rychlostí 2100 m/s doletí do Varšavy za 2 min. a 22 vteřin. Voják námořní pěchoty NATO si za celou tu dobu ani nevyčistí zuby. Jedna raketa JARS může zničit např. tři Los Angeles naráz. …


Číst dál

„Gazeta Wyborcza” už neúčinkuje - Poláci „Dobu cti” sledovat chtějí

CSAZ HONORUV Československu bylo popraveno v politických procesech po válce 255 osob. V Polsku, jehož počet obyvatel je zhruba čtyřikrát větší než ČR, nebo byl třikrát větší než někdejší Československo, počet popravených nebo padlých v boji s komunismem činí 36000! Slovy TŘICET ŠEST TISÍC!

Třebaže  „Gazeta Wyborcza” neustává v útocích proti  seriálu Polské televize (TVP) „Czas honoru” (česky „Doba cti”), osudy hlavních hrdinů – vysazených na území okupovaného Polska „Cichociemnych” (česky „Tišší v temnotě”  - chtějí nadále sledovat miliony Poláků.  Nejnovější díl  seriálů, vyprávějící o osudech  Prokletých Vojáků (polsky  Żołnierzy Wyklętych”, jde o vojáky právě Zemské Armády, „Armii Krajowej”, to byl v širokém měřítku polskou vládou v londýnské emigraci organizovaný  paramilitární odboj proti nacistické a po válce proti sovětsko-bolševické okupaci, a ač se jednalo o desítky tisíc bojovníků Armii Krajowé, bolševici je nazývali teroristy či znevažovali jejich odpor, spousta z nich byla za komunismu persekvována – pozn. překladatele.) a boji s komunistickou mocí přivedl před obrazovky téměř 2,5 milionu diváků.

VI. Díl seriálu „Doby cti”  se odehrává už po válce v Polsku, okupovaném komunisty.  Hrdinové musí čelit komunistickým katům.  V  seriále se ukazují akce Prokletých Vojáků a také brutálnost příslušníků Wyklętych  Urzędu Bezpieczeństwa, kteří je stíhali. Štvanice na seriál se dopustila „Gazeta Wyborcza” (postavením v polském tisku analogie našich Lidových Novin, či Dnes – pozn. překladatele), jejíž redaktoři se nejvíce cítili uraženi tím, že „Doba cti” ukazuje komunisty stejně negativně, jako v předchozích dílech seriálu hitlerovce.    


Číst dál

OS Most 3.9.2013: Bývalá komunistka JUDr. Bohumila Huňáčková vynáší rozsudek

OS Most Slegrova prg 030913Bývalá členka KSČ se nezapře ve zjevu (zlaté prsteny, křiklavě oranžové nehty) i projevu. Vynesla osvobozující rozsudek, na který potřebovala tři znalecké posudky za nepochybně desetitisíce korun! Přitom Lucie Šlégrová vyjádřila jen svůj legitimní názor v rámci svého ústavou garantovaného práva svobody slova a projevu. Státním zástupcem požadovaný trest veřejných prací je opravdu pověstnou "třešničkou na dortu" tohoto "veledíla" postkomunistické justice. Závěrečná řeč Lucie Šlégrové by měla být povinnou četbou na právnických fakultách. Skvěle se vypořádala s komunistickou minulostí samosoudkyně. Ta ji poděkovala slovy: "Děkuji za vyčerpávající charakteristiku mé osoby." Poděkovala i přítomné veřejnosti za potlesk po závěrečné řeči Lucie Šlégrové: "Děkuji za kulturní vystoupení."


Číst dál

Baťovci už tento mesiac požiadajú o odškodné

Bata Jan AntoninDediči po najznámejšom československom podnikateľovi Janovi Antonínovi Baťovi podajú v týchto dňoch formálnu žiadosť o vyplatenie odškodného za majetok, ktorý bol Baťovi zhabaný na základe Benešových dekrétov. Jeho výšku však stanoví až ministerstvo financií. Zástupca dedičov Tomáš Pecina odhaduje cenu majetku na viac ako miliardu eur.

Podľa Pecinu už majú materiály o Baťovom majetku skompletizované. „Tento mesiac by sme chceli podať formálnu žiadosť na ministerstvo financií o vyplatenie náhrady,“ tvrdí Pecina. Pod Baťov koncern patrilo veľké množstvo podnikov, vybudoval tu štyri priemyselné centrá, Partizánske, Svit, Nové Zámky a Bošany. Prostredníctvom akciovej spoločnosti vlastnil napríklad aj Bojnický zámok. Pri dohľadávaní majetkov sa podľa Pecinu zistilo, že do Baťovho koncernu patril ešte aj Pravenec a letisko Poprad. A, naopak, Gumárne Púchov, o ktorých sa pôvodne hovorilo ako o majetku Baťovcov, do koncernu nepatrili.


Číst dál

Asi na tom něco bude...

IslamMUSLIMOVÉ NEJSOU ŠŤASTNÍ! - TAK, KDE JSOU ŠŤASTNÍ? - A KOHO Z TOHO VINÍ? - VINÍ Z TOHO ZEMĚ, KDE JSOU ŠŤASTNÍ!

Každý se diví, proč jsou muslimští teroristé schopni tak rychle spáchat sebevraždu. Podívejme se na příčiny: žádné Vánoce - žádná televize - žádné nahé ženy - žádný fotbal - žádné jídlo z vepřového masa - žádné hot –dogy - žádné burgry - žádné pivo - hadry jako šaty - ručníky jako klobouky - stále kvílící meluzin na věži - víc než jedna žena - víc než jedna tchyně - nesmíte se holit - vaše žena se nesmí holit - nesmíte smýt zápach z osla - vaříte na velbloudích lejnech - vaši ženu vám vybere někdo jiný - vaše žena zapáchá hůř než váš osel. Na to jim řeknou, že až zemřou, všechno se zlepší. Není to dobré a může to být i o hodně horší.


Číst dál
... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing