Bulletin č. 39/2015

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 26. duben 2024 8:56

Zemanův poradce Taj Sü je plukovníkem letectva Čínské armády!

Taj Su„Nic není veliké co není pravdivé.“ TGM

Vratislav Mynář na Hradě je bezpečnostním rizikem pro stát. Mynář mimo Hrad je rizikem pro Miloše Zemana. Hádejte, co Zemana trápí víc? Chování prezidenta a jeho okolí ve vztahu k prověrce lze podle LN vnímat dvěma způsoby - jako cynický výsměch občanům, zákonům i zásadám slušného chování a rovněž jako projev sebestředných individuí žijících ve vlastním, paralelním světě.

Stáhnutí prezidentské vlajky a místo ní vyvěšení rudých trenýrek na Pražském Hradu, je Hrad cervene trenyrkydosud nejpregnantnějším vyjádřením situace, v jaké se dnes naše země nachází. Rudá barva je opět symbolem poměrů v naší zemi. Prezident Zeman má vlajku, která odpovídá pravdě! Pravda dnes skutečně zvítězila, byť jen krátce - Nad městem vlaje zástava zeměpána jen on a nikdo jiný arbitr elegance a moudrost sama!

Prezident a prvni damaNástup holdingu CEFC je opravdovým hlavolamem. Finančníci z Východu zřejmě chystají velkou „ránu,“ kterou jim přihrají čeští politici. Ohlášené obchody se totiž odehrály jen mezi soukromými subjekty - Podle lobbisty a manažera Jaroslava Tvrdíka, který v jednáních s Číňany zastává roli hlavního prostředníka, je cílem zařadit Prahu na mapu nejdůležitějších metropolí pro Peking v jeho dobývání Evropy - Titulem „strategický analytik CEFC“ se honosí Taj Sü, jenž pod pseudonymem Lung Tao neboli Dračí Strategie píše do listu Global Times, hlavního tiskového orgánu čínských nacionalistů - Známý je díky své filipice ze září 2011 Je na čase uštědřit lekci v Jihočínském moři, jež odkazuje na čínský idiom „zabít kuře na výstrahu opicím“ - Taj Sü je plukovníkem čínského letectva


Číst dál

Klaus svému „dítěti“ europoslanci Machovi tleskal, doufejme, že většina občanů ČR ne!

Takovéto projevy jsou ukázkou ubohosti a nevědomosti, vyloučíme-li cílený záměr. Legislativa EU krácení dotací neumožňuje. Při její tvorbě nikdo nemohl předpokládat, že se členská země EU či její představitelé budou chovat tak nemravně a primitivně. O důstojnosti a cti má pan europoslanec Mach poněkud zvrácené představy. Těžko by stejně otevřeně řekl občanům ČR: „Milí občané, máme svoji důstojnost a čest. Stovky miliard od EU vrátíme, utáhneme si opasky, ale zachráníme svoji důstojnost a čest. Ode dneška jdu příkladem a na budoucí zadlužení ČR budu odevzdávat celý svůj europoslanecký plat. Věřím, že vy ze svého odevzdáte na oltář vlasti alespoň polovinu. Čest a důstojnost nám za to stojí. Nejsme přece žádní zloději a podvodníci.“


Číst dál

Vlastenectví upadá

Maslovova Olga… Skvělý nezávislý server Medúza - rus­ký, ale pro jistotu zaregistrovaný v Lotyšsku - si s vlastenectvím a vytěs­ňováním Rusů hlavu moc nedělá. Respek­tive vidí příčiny jinde než kremelští poli­tologové. Reportéři z Medúzy vyzpovída­li ruského novináře z rozhlasové stanice Echo Moskvy Ilju Rožděstvenského, kte­rý v rozhovoru nazvaném Bez stop a dů­kazů popisuje otřesné případy lidí, kteří jsou při výsleších na ruské policii týráni, mučeni, ponižováni. Nemusí jít vůbec o politické kauzy. Prostě tam, kde vládne síla, je zákon v defenzivě.

Třeba jako v případě Olgy Maslovové, kterou vyslýchali jako svědka ve věci vraždy. Jen se dostavila na oddělení Nižegorodské správy ministerstva vnitra, ob­vinili ji, že okradla mrtvolu. Když se od­mítla přiznat, začali ji policisté bít. „Byli dva. Jeden zamkl místnost zevnitř. Dru­hý jí nasadil pouta a znásilnil ji. Poté ji le­žící na zemi kopali do břicha.“ Nakonec jí na hlavu nasadil protiplynovou masku a uzavřeli příchod vzduchu. Za několik hodin se Olga přiznala ke všemu, co chtě­li. Rožděstvenskij popisuje podobných případů několik. A varuje - raději se poli­cistům nedostat do spárů. I tohle je mož­ná jeden z motivů, proč vlastenectví v zemi upadá a Rusů ubývá.


Číst dál

Držme palce sklárně Rückl Crystal!

Z sklar 190915„Štěstí je jako ze skla, jak se leskne, tak se i láme.“ Publilius SyrusZ zehnani sklarny 190915

Včera jsem se zúčastnil 26.putování KČT Žebrák: „Přírodní a historické šperky Berounska“. V rámci oslav 750.let Nižbora, jsme navštívili i slavnou místní sklárnu Rückl Crystal s bohatou tradicí. Nepřálo ji štěstí a ocitla se v insolvenci. V důsledku mezinárodní situace musela omezit výrobu což vedlo k poškození tavicí pece, která je citlivá na snížený provoz, který neodpovídá její kapacitě. Provozní náklady činí cca 10 milionů korun měsíčně. Pro překlenutí kritické doby bez výroby, potřebovala půjčku cca 30 milionů korun. Žádná banka nebyla ochotna ji poskytnout. České banky, které by měly v takových situacích dobrým firmám pomáhat prakticky nejsou a ty zahraniční přirozeně hájí zájmy zahraničních firem. Ve sklářské branži je velká konkurence. Ta vždy vítá, když další konkurent odpadne, tím spíše jde-li o konkurenta, který nabízí kvalitní zboží a ne produkci, která má často ke skutečné kvalitě daleko, zejména z čínské produkce. Ta značně zasáhla nejen sklářský, ale i textilní průmysl, nejen v naší zemi. Naštěstí patří insolventní správce patří k těm slušným, tak věřme, že stejně jako nižborská sklárna přežila totalitní režim, překoná i tuto krizi a bude moci pokračovat ve více než staleté tradici. Současné vedení i zaměstnanci věří, že to dokáží – držme jim palce!  


Číst dál

200 000 uprchlíků ve vlacích

Archiv vizuální historie USC Shoah Foundation nabízí nepřeberné množství osobních příběhů uprchlíků, migrantů, emigrantů a imigrantů. Naslouchání hlasům uprchlíků minulosti, popisujících ilegální přechody hranic a nečekanou pomoc od soucitných lidí, může pomoci s pochopením prožitku uprchlíků dneška. Odpor společnosti k přijímání uprchlíků vždy vychází z podobného mechanismu jako genocidy: osoby, o kterých nic nevíme, automaticky považujeme za nevítané cizáky, kteří už jen svým bytím ohrožují jak nás, tak vše, co je nám drahé.

V posledních týdnech českou společnost rozdělily názory na vlnu uprchlíků mířících i přes naše území do Německa. Archiv vizuální historie USC Shoah Foundation nabízí možnost reflexe současného dění pomocí vzpomínek na historické události podobného rázu. Není to totiž poprvé, co se s uprchlíky setkáváme. Například v letech 1946–1947 přes naše území přešlo až 200 000 židovských běženců, kteří prchali z Polska před nenávistí, násilím a pogromy.  


Číst dál

Udatní čeští árijci

Nusle 011141Tyto dvě přílohy mi dnes přišly od Miroslava Václavka. Dokud se budeme bránit pravdě o našíHonba na Zidy minulosti a o nás, těžko se dočkáme zlepšení, ale daleko spíše toho, co už zde bylo. Je to nepříjemná pravda. Kdyby byly zveřejněny nacistické seznamy kdo všechno udával za okupace, kolik lidí to bylo, byli bychom asi dost překvapeni. Nemalá část udavačů pocházela nikoliv jen z prostého lidu, ale i z řad tzv. elity a inteligence. Mimochodem čtu nyní knihu Ladislava Feierabenda „Konec československé demokracie“, napsanou v exilu tímto blízkým spolupracovníkem Edvarda Beneše a předtím členem vlády dr. Emila Háchy. Osobní vzpomínky vypovídají daleko více, než jen životopisy podle dochovaných dokumentů. Beneš např. nařídil atentát na Hendrycha bez vědomí oficiálně uznané exilové vlády v Londýně i přes varování domácího odboje, který nebyl připraven a varoval před následky.


Číst dál

Zúčastnil jsem se debaty v Senátu

Dne 16.září jsem navštívil jako veřejnost schůzi Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice. Zajímal mne bod projednání peticí doručených Senátu, konkrétně za odstoupení prezidenta Zemana, která dosáhla požadovaných 10.000 signatářů. Bude projednávána zřejmě až na příští schůzi. Mnoho šancí, aby ji projednal Senát nemá. Není dostatečně podložená důkazy. Senátní výbor ji proto zřejmě nedoporučí. Nečekaně jsem vstoupil do bodu: Žádost prezidenta republiky o vyslovení souhlasu Senátu Parlamentu České republiky se jmenováním soudce Ústavního soudu (JUDr. Jaromír Jirsa).


Číst dál

Ještě k tématu zahraničních vojenských základen

Vlajka tankyStále dokola (již od dob SSSR) slýchávám stupidní argument antiamerikanistů, komunistů a pseudo-pacifistů, že Rusko (potažmo SSSR) je obklíčeno sítí amerických (imperialistických) vojenských základen, jež mají být východištěm budoucí invaze Západu (imperialistických sil), jenž nesnívá o ničem jiném, než jak by Rusko obsadil a rozparceloval. Takže předkládám (těm, kdož hledají pravdu, nikoliv záminku k provokování), několik základních podnětů k zamyšlení:

1) Rusko nepotřebuje další základny, pokud má ze svých současných na dostřel polovinu světa, včetně hlavních dopravních a energetických tepen Západu (jako je Suez, Bospor. Perský záliv, Panamský průplav a Malacký průliv či kaspická a severomořská naftová pole - podívejte se na mapu, resp. ještě lépe na GLOBUS!


Číst dál

„Drž hubu, Ty hajzle, posranej důstojník“ - vedení KPV ČR si co do projevu a způsobů nezadá s komunisty

Kavalirova Klaus Sedivy„Drž hubu, nikdo Ti nedal slovo abys vystoupil, nemáš tady co dělat. Vypadni a hotovo. Ty Hejtmanek II 040810hajzle co si ty myslíš že jsi, posranej důstojník. Ty nebudeš mluvit. Tady nemáš co dělat.“ … „Na Tebe seru a příště dostaneš normálně přes držku“. „Pan Hejtmánek, nebudu říkat plukovník, poněvadž je to důstojník omylem. Pan Hejtmánek nebude nikdy důstojníkem kdyby měl milion hvězd na rameni.“

Političtí vězni by měli být elitou národa a nositelem nejvyšších ctností. Poslechněte si, jaká sebranka si hraje na něco, k čemuž nemá žádné morální předpoklady. Oslovení sestro, bratře, je pro ně, mimo veřejnost, tabu. Ve vyspělých zemích jsou političtí vězni váženi, zasedají veřejně, vítají hosty, nemají co tajit, propagaci vítají. Ne tak vedení KPV ČR. To je schopno jen pokládat věnce, řečnit a pobírat miliony státní podpory na „činnost“ ročně – a zakazovat zvukové záznamy. Zvukový záznam pořídil dne 13.5.2009 plk. letectva Josef Hejtmánek na zasedání Rady KPV ČR v Praze. Je skutečným politickým vězněm. Jako předsedovi pobočky KPV Česká Lípa mu není propláceno cestovné. Dokonce byla pobočce za trest „zaražena“ vedením KPV ČR finanční podpora. Je mu už bez mála 90 let, zdraví mu už tolik neslouží. Ocenění za III.odboj mu jistě náleží, ale od MO se ho ještě nedočkal - na rozdíl od jiných, daleko mladších o jejichž hrdinství a charakteru lze úspěšně pochybovat. Doporučuji si najít čas na poslech těchto 45 min. ubohosti a plebejství. Pro ty, kdo čas nemají, přináším ukázku výroků „ctihodných“ osobností. Mimochodem dopis jednoho svého řadového člena prezidentovi Zemanovi, přes výzvu, vedení KPV ČR dodnes nepodpořilo.


Číst dál

Bude před soudem proveden výslech prezidenta Zemana?!

Paroubek Sobotka ZemanAktualizováno 18.9.2015: Dostavil se žalobce JUDr.Václav Halbich, za žalovanou stranuOSP1 soud 180915 právní zástupci ČSSD a ALBA a.s. Jednání bylo odročeno na 30.11.2015 od 9:00 hod. (II.p, č. 204) za účelem dalšího dokazování. Dr. Halbich navrhuje výslech poradce premiéra Vladimíra Špidly (nemohl se dostavit v důsledku pracovní vytíženosti ve věci uprchlíků) a Zdeňka Uhlíře. Žalovaná strana navrhuje výslechy Ivo Svobody, Barbory Snopkové (připravovali text mandátní smlouvy za ČSSD), Miloše Zemana, Jiřího Paroubka a JUDr. Zdeňka Altnera. Dr. Halbich zpochybnil dr. Altnera kdy tvrdil, že všechnu práci udělali pouze on a dr. Hájek. U OSP1 Halbich 180915dr.Altnera zpochybňoval jeho duševní stav s jeho vysvětlováním skutečných příčin soudníhoOSP1 verejnost II 180915 sporu. Dr. Altner byl obhájcem JUDr. Ernesta Valka, bývalého předsedy Ústavního soudu ČSFR, zavražděného v roce 2010 ve svém domě, těsně před tím, kdy se chystal před soudem vypovídat a usvědčit zločince ve slovenské justici. Připomínám, že Slovensko vydalo mezinárodní zatykač na dr. Altnera za dost starou událost, kdy mělo údajně dojít k poškození klienta opomenutím lhůty. Slovenský premiér Robert Fico je osobním přítelem prezidenta Miloše Zemana. Ačkoliv byla známá média informována a přislíbila účast, včetně desítek známých novinářů. Nedostavil se nikdo, dle očekávání. Za veřejnost byl přítomen spolu se mnou pouze JUDr. Patrik Altner, syn dr. Altnera.


Číst dál

Hokejová ostuda s McDonalds, ČT se dočista zbláznila!

Product placement umožnila novela zákona o rozhlasovém a televizním vysílání účinná od 1. června 2010. Platí, že umístění produktu musí být provedeno tak, aby: a) nedocházelo k přímému nabádání k nákupu nebo pronájmu zboží nebo služeb, zejména zvláštním zmiňováním tohoto zboží nebo služeb za účelem jejich propagace, b) nedocházelo k nepatřičnému zdůrazňování umístěného produktu Letos v květnu se v rámci vysílání z mistrovství světa v hokeji téma product placement veřejně řešilo v souvislosti s tímto videem. …

To je na okamžitý vyhazov všech odpovědných. Bude zajímavé sledovat, jak se „rodinný podnik“ ČT k tomuto flagrantnímu mravnímu selhání postaví?! J.Š.17.9.2015



J.A.Baťa – tesat do kamene – osobní odpovědnost je základem úspěchu a prosperity!

Bata Tomas a JanVždy aktuální: Opsáno od Jana Antonína Bati                            

1. R e f o r m a  v e ř e j n é  s p r á v y

Jako hlavní problém správní reformy se mi jeví potřeba spojit důsledně svěřenou moc s osobní odpovědností. V dnešním rozdělení ukládá veřejná správa občanům povinnosti (jako jednotlivcům), kdežto sobě ponechává práva a vystupuje jako neznámý celek. Důsledky rozhodnutí veřejné správy (osobní i hospodářské), nikdy nepřicházejí ani k dobru ani k tíži osobě, ale úřadu – to je nikomu. Provedení této jediné základní reformy nejen, že odstraní anonymitu byrokracie i kritiky, ale naplní pocitem odpovědnosti veřejnou správu i obyvatelstvo.


Číst dál

Vzpomínka na masakr v Petržalce

MasakrNedaleko od slovensko-rakouské hranice je od konce června umístěna pamětní deska ve čtyřech jazycích: "Na památku stovek popravených Němců, Maďarů a Slováků ve sběrném táboře Petržalka."

Po skončení II. světové války bylo v Petržalce zabito nejméně 530 lidí. O pamětní desku se zasloužil spolek Csemadok. V příštích několika letech by měly následovat další pamětní desky v místech sběrného tábora a poprav (BS-4, BS-11) jakož i na hřbitově u masového hrobu v Petržalce roce 2020.

Zdravici na slavnostním odhalení pamětní desky pronesl poslanec Evropského parlamentu Pál Csáky. Vzpomněl, co se stalo na tomto místě událo: "Po oficiálním ukončení II. světové války, vojáci bývalého československého Armády zde provedli masakr". Csáky řekl, že národ, který vytlačuje negativní zkušenosti ze své paměti, se vystavuje sám nebezpečí vlastní morální imunní systém oslabit. Potom je národ nejsilněji zranitelný. Nemělo by se zapomínat, na hrozné činy, které byly spáchány před 70 roky na Maďarech, Němcích a Slovákcích.


Číst dál

W2EU info - Vítejte v Evropě - Sky našel "Příručku" pro EU-migranty

HandbookPříručka obsahuje mapy, tipy a telefonní čísla organizací, které by mohly pomoci uprchlíci překonat nebezpečná místa.

Tyto webové stránky a zprávy ukazují, že uprchlíci jsou odesíláni do Evropy, jsou instruováni příručkami od organizace, která byla založena miliardářem George Sorosem.

W2EU Příručka pro uprchlíky = Vítejte v Evropě pro uprchlíky.

http://www.w2eu.info/

http://news.sky.com/story/1551853/sky-finds-handbook-for-eu-bound-migrants


Číst dál

JUDr. Tomáš Chňoupek, syn komunistického ministra, od včerejška v konkursu. Všechna média svorně mlčí?!

MSP Slezska Chnoupek prg 070915Je neuvěřitelné, že je stále předsedou dozorčí rady Hotel Praha a.s., založené 17.8.1995 seUhlir David základním kapitálem 710.000.000,-Kč! Jména členů správní rady jsou velmi zajímavá, stejně i to, že ho jednou zastupoval JUDr. David Uhlíř, od prosince 2014 ústavní soudce?! (Do roku 1989 člen KSČ, působil jako insolvenční správce a likvidátor obchodních společností a byl tajemníkem na pražském magistrátu.).

Zúčastnil jsem se soudního jednání dne 7.září i dne 14.září 2015, vyhlášení konkursu  (kupodivu na programu jednání v pondělí, tento soud od 14:00 hod. uveden nebyl?) Při prvním jednání jsem byl za veřejnost sám, vyjma soudní koncipientky, včera jsme byli za veřejnost dva. Samosoudkyně JUDr. Margita Víšková byla neuvěřitelně vstřícná vůči dlužníkovi, kdy právní zástupci věřitelů zděšeně kroutili hlavami. Od prvního jednání v dubnu 2014 jich proběhlo včetně včerejšího celkem 12, z toho 7 bylo odloženo v důsledku „náhlé nemoci“ dlužníka. Nedivím se, že se tento povedený synek bývalého komunistického ministra zahraničí Bohuslava Chňoupka, odmítl nechat vyfotografovat. Soudkyni, přes všechnu snahu a vstřícnost ke dlužníkovi, nezbylo pod tlakem faktů, nic jiného než úpadek, resp. konkurs konečně prohlásit. Běžně se insolvenční návrh řeší v řádech týdnů, maximálně měsíců. Dle vyjádření bývalých přátel JUDr. Chňoupka se jedná o prchlivého člověka, milovníka a sběratele zbraní? Je neuvěřitelné, že je stále předsedou dozorčí rady Hotel Praha a.s., založené 17.8.1995 se základním kapitálem 710.000.000,-Kč! Jména členů správní rady jsou velmi zajímavá, stejně i to, že ho jednou zastupoval JUDr. David Uhlíř, od prosince 2014 ústavní soudce?! (Do roku 1989 člen KSČ, působil jako insolvenční správce a likvidátor obchodních společností a byl tajemníkem na pražském magistrátu.). Proč Chňoupka, můžeme jen spekulovat? Komunistický ministr svého neschopného, resp. všehoschopného synka viditelně, slušně zaopatřil. Nepochybně se do 14 dnů odvolá.


Číst dál

V Praze začal už 19.ročník FORUM 2000 - jako obvykle bez zájmu veřejnoprávních médií

Téma FORUM 2000 2015 je aktuální – role vzdělávání v šíření demokracie. Role vzdělávání bez příkladných, aktivních, nezpochybnitelných nositelů potřebných hodnot nemůže nikdy stačit, má-li mít demokracie šanci v zemích, kde nemá tradici, či byla přerušena. Podmínkou demokracie je určitá míra materiální životní úrovně. Toho, kdo má hlad nezajímá demokracie, ale ten, kdo mu dá „najíst“ či mu vytvoří podmínky, aby se mohl uživit vlastní prácí. Nezávislost justice, policie a médií je samozřejmostí, stejně jako funkčnost státní správy. To u nás samozřejmost není. Na podobných konferencích zazní jistě mnoho moudrých myšlenek, ale nenásledují-li je činy, mnoho se nezmění, pokud vůbec a zcela jistě ne, pokud se o tom většina obyvatelstva nic nedoví – i díky veřejnoprávní ČT, která jinak vysílá kde co bezcenného i v hlavním vysílacím čase.

… Česká republika je podle indexu Economic Freedom of the World celosvětově na 42. místě co se ekonomické svobody týče. O tuto pozici se dělí s Bulharskem, Jamajkou a Švédskem. Index libertariánského ražení klade důraz na malou státní správu, nezávislé soudy a laissez-faire přístup k regulaci. Pokud by ČR chtěla být více jako Německo (č. 29), musela by snížit mezní daňovou sazbu, omezit vládní spotřebu a zlepšit nezávislost justice. Pokud by chtěla být více jako Švýcarsko (č. 4), musela by udělat to samé v ještě větší míře, a navíc uvolnit regulaci byznysu. ČR nejvíce selhává v oblastech soudcovské nezávislosti, nestranných soudů, právní vymahatelnosti smluvních závazků a spolehlivosti policie. …


Číst dál

Prosba o podporu Hlasu Svobody a Demokracie

Sinagl Jan na souduMé zpravodajství Hlas Svobody a Demokracie patří k několika málo nezávislým zdrojům se snahou o co největší objektivitu v České republice. Mám-li ve své nezávislé práci potřebovat, potřebuji zajistit finanční podporu mé činnosti. Budu tak moci ještě více rozšířit moji činnost a neriskovat její omezení či zastavení. Oslovuji všechny lidi dobré vůle o prosím je o finanční podporu. Je stále více oceňována, nejen v České republice. Mé webové stránky jsou navštěvovány lidmi z celého světa. Rozesílám každý týden Bulletiny v češtině a Newsletter v angličtině a němčině. Inzeráty na mém webu bych si pro svoji činnost vydělal dostatečně. Bohužel podnikatelé nemají na mém webu odvahu inzerovat, aby se sami nevystavili reálnému riziku a různým druhům potíží. Mají tak možnost podpořit moji činnost touto formou, která je i v jejich zájmu. Věřím, že moje už 13 let trvající nezávislá činnost je dostatečným argumentem, abych byl hoden důvěry a podpory. Věřím, že lidí dobré vůle je v naší zemi stále dost a že společným úsilím dokážeme postupně napravit dědictví totality, které nás stále ohrožuje kulturně, ekonomicky a mravně. Děkuji vám!

 

Jan Šinágl, 20. září 2015

* * *

www.sinagl.cz

jan@sinagl.cz

+420 775 239 148

* * *

Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP



... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing