Bulletin č. 37/2015

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 26. duben 2024 10:03

Uprchlíci odhalují v plné nahotě nás samé

LN OSN NATO 110915Problémem našeho národa je, že jsme se vždy báli, strachovali a nebojovali. Bojovali za nás a umírali druzí (všechna čest těm málo, kteří bojovali). Zato stěžovat si a naříkat jsme uměli vždy dobře a hlavně poukazovat na chyby těch druhých. Jsme mravně a morálně nemocným národem. Nedivme se, ze v naší zemi nechtějí uprchlíci zůstat, není to jen o sociálních výhodách. Před Němci je třeba smeknout. My bychom brali jen tu „smetanu“, nejlépe nositele Nobelových cen, inženýry, vědce, hlavně mladé a zdravé! Není divu, že jsme pro spojence nedůvěryhodní a že je Západ stále více zděšen chováním České republiky a většiny jejích politiků a občanů zákonodárců. Na 200 našich krajanů z Ukrajiny posíláme experty jako na nějaké „zboží“, zda odpovídá očekávané „kvalitě“! Kdo si dnes ještě vzpomene na papírovou padesátikorunu s nádherným portrétem Anežky Přemyslovny? Opět „odešla“ a národ mlčel. Co může být více vypovídajícího o stavu duše národa a hodnot, které skutečně „ctí“?!


Číst dál

Jak se chodilo po dlažbě nasáklé krví? ptá se Zemana politický vězeň v iDNES.cz.

LN stary pes Zeman 110815Otevřený dopis politického vězně prezidentu republiky Zemanovi, za jeho skandální přátelství sLN zdravy nemocny 080915 východními asiatskými a komunistickými diktátory v Pekingu na náměstí Nebeského klidu, známého masakrem revoluce. Dopis prezidentovi a ČTK je od nejmladšího člena KPV Jiřího Kubíka. Vyšel v pátek večer v deníku iDNES.cz

… Nemohu mlčet k otřesným oslavám a námluvám proruského a pročínského poskoka Zemana v Moskvě a Pekingu. Tady už probíhá u hlavy státu (dříve člen KSČ) a jeho aparátu historický obrat ve vnímání komunismu jako možného řešení. Já tu ale nechci návrat okupace 68, diktátu, komunismu a lágrů jako v komunistické Číně a ve fašistickém Rusku, k nimž se jezdí ten patrně už pomatený alkoholik učit vládnout. To radši emigrace. Ale proč bych měl z domova utíkat já, když vyhnán někam na Kubu by měl být správně ten, kdo se stal vlastizrádcem. Anebo kdo ztratil poslední soudnost. Zeman kdyby byl na hradě ve 30. letech, bude se klanět i předchozím okupantům Hitlerovi a Heydrichovi. …


Číst dál

Píseň roku 2014 „RUSKÝ ŠVÁB“, by měla být hrána denně!

LN Rejzek Zeman Epitaf 030915Dle Jana Rejška v LN „Píseň roku 2014“. Zajímavé čtení ve výroční zprávě BIS, nepřekvapíLN Svejk na parademarsi 030915 věta: "S ohledem na mezinárodní a vnitropolitickou situaci a míru rizik pro zájmy ČR a jejích občanů byly v roce 2014 hlavními cíli zájmu BIS aktivity ruské a čínské moci na našem území." Jedním z předních cílů BISky by se měl stát sám prezident Zeman. Jak se rozhodne Senát ve věci vlastizrady? Nejezdí a není zván na Západ, jezdí a je zván na Východ. Prodává naší zemi za 10 miliard korun „obchodů“ s Čínou, přitom se v naší zemi ztrácejí stovky miliard ročně díky korupci! Čína zničila náš textilní a sklářský průmysl a jiná odvětví s dopadem na zaměstnanost - a nejen u nás - o kvalitě dovážených výrobků nemluvě. Nyní si za tyto na nás vydělané peníze naši zemi kupuje – od historických budov, přes firmy a letiště, přitom jsme donedávna znali jen čínské konzervy. Závislost hospodářská nemůže být bez závislosti politické. Zeman nás tak posouvá na Východ do nebezpečné náruče komunismu svým postojem k Rusku a Číně. Připomínám Gruzii a okupaci Tibetu, přitom prezident Číny prohlašoval při návštěvě Německa, že Čína se nikdy nebude vměšovat do záležitostí jiných zemí. To není o hlouposti, ale záměru a zradě na národu a zemi. V každé vyspělé zemi by takové jednání bylo považováno vlastizradu. My jí nejsme, opět se chováme lokajsky, jako tolikrát v minulosti. Chceme si ji snad zopakovat?! Zeman je skutečným nebezpečím a ohrožením naší země, ne uprchlíci!    


Číst dál

Soudružčiny zákeřné bludy

Oldřich Uhlík, zakladatel firmy KAROSA: I dnes, kdy už lecjaké zrůdnosti vypluly na povrch, bere dech to, jak ho komunisti zlikvidovali - A představitele této zločinné ideologie stále trpíme v Parlamentu?! Proboha co jsme to za národ a za lidi?! Nebo už nejsme ani jedno?!

Uhlik OldrichNázory soudružky Semelové a to, že se z nich bude zodpovídat u sou­du, tak nějak v současnémSemelova Marta JS vlajka drama­tu s migranty zapadlo. Několik lidí na ni podalo žalobu za to, co vykládala v pořadu ČT Hyde park. A to je přesně to, co dotyč­ná chce: aby její bláboly někdo vážně rozebíral. Přitom je to ob­vyklá bolševická propaganda a demagogie - okupace byla po­moc, Bilak velká osobnost a doktorka Horáková kriminální živel. Semelová je exhibicionistka, která své bludy hlásá s gus­tem, ale přece jen: co kdyby ně­jaký poslanec v Hyde parku tře­ba tvrdil, že německá okupace roku 1939 byla bratrská pomoc, K. H. Frank velká osobnost čes­kých dějin a Kubiš s Gabčíkem kriminálníci. To by asi tak hlad­ce neprošlo, že? Semelová je tak nehorázná, jak jí to společ­nost dovolí. Asi je už všem jed­no, jak komunisté zatočili s mili­ony pracovitých a slušných lidí, které připravili o zdraví, majet­ky a pošlapali jejich čest?

Příběhů je spousta, třeba ten o karosáři Oldřichu Uhlíkovi - napsal o něm knihu Jiří Králík.


Číst dál

Vrána končí, Vrána končí, přepínám

... A protože čeští soudci jsou převážnou měrou osoby málo vzdělané, hloupé, bezcharakterní, za své chyby neodpovědné a až na výjimky nekonečně líné, vypadá stav na exekuční frontě tak, jak jsme toho denně svědky. ...

Vzpomínáte si, jak skončil exekutor Karel z mého námětu na seriál? Jeden z inspirátorů seriálu, ten nejbrutálnější, nejbezohlednější, a proto nejúspěšnější a nejbohatší z českých exekutorů Tomáš Vrána ohlásil ukončení své živnosti za okolností, jež nemohou mého fiktivního exekutora Karla nepřipomenout.

Problém soudních exekutorů ukazuje dysfunkčnost práva v České republice v té nejplastičtější podobě. Problém není ani tak v exekučním řádu, ten je novelisován snad každé dva měsíce, jako v celkovém nastavení systému.

Exekutoři, ačkoli vykonávají činnost, jaká je v právním státě vyhrazena soudům a kvasisoudním orgánům, jsou podrobeni zcela nedostatečné kontrole. Dohled jejich Komory nepočítám, ta je účinná zhruba stejně jako dohled České advokátní komory nad advokáty nebo komory lékařské nad lékaři, kontrola ze strany ministerstva je náhražková a nesystémová (a nefunguje rovněž): hovořím především o kontrole ze strany soudu.


Číst dál

Jan Antonín Baťa: Uvězněný export

LKS JAB Uvezneny export 120915Právě jsem obdržel další novou knihu o Janu Antonínu Baťovi „Letadlem kolem světa“. LKS avers 120915Doporučuji nadčasový a stále aktuální článek „Uvězněný export“ v příloze. Je třeba neustále připomínat o co Jan A. Baťa usiloval a co bylo mottem jeho života: morálka, tvrdá práce, a snaha o její ulehčování. Výsledkem byl rozkvět hospodářství, vzdělávání a blahobytu pro všechny Baťovce. Baťova cesta byla zcela odlišná od skandálně pomlouvačného filmu Botostroj. Byl součástí širšího plánu pomoci změnit společnost, její ekonomický, politický a morální směr v myšlení lidí a likvidaci hodnot, bez kterých není možná prosperita a blahobyt. To komunisté dokázali. Bylo úžasné, že premiéře filmu v padesátých letech v Baťově kraji zabránili masové demonstrace dělnictva. Botostroj byl použit jako ideologický nástroj k přestavbě české společnosti. S neblahým dědictvím se potýkáme dodnes. Je důležité připomínat odkaz Jana A.Bati a stálou aktuálnost jeho systému Baťa. Je cestou ke zlepšení života nás všech.


Číst dál

Miloš Jakeš: „Pavel Wonka byl výrazně protisocialisticky zaměřenou osobou…“

Wonka PavelInformace z Oddělení státní administrativy ÚV KSČ /s. M. Jakeš/ (securitas imperii str. 107)Wonka Pavel marnice hlava a horni trup

… Pavel Wonka byl výrazně protisocialisticky zaměřenou osobou, provokatér a organizátor řady útoků proti našemu socialistickému společenskému zřízení. …

Nepochybně Libuše Rudinská, autorka pomlouvačného „dokumentu“ „Pavel Wonka se zavazuje“ o tomto dokumentu věděla – viz její e-mail ze 4.10.2013 níže! Přesto ho nepoužila a cíleně si vybírala, většinou mezi nedůvěryhodnými a bezcharakterními lidmi „svědectví“, která vytvářela zcela opačný obraz o charakteru a životě Pavla Wonka. V podstatě se zachovala jako sběratelka drbů, kdy navíc flagrantně zneužila dotace původně určené na film „Pavel Wonka advokát chudých“, kterým také byl. Jeho právní dílo zcela zamlčela. Mravní a právní rozbor tehdejší společnosti provedl Pavel Wonka naprosto přesně – i kam se bude ubírat. Její dnešní stav mu dává plně za pravdu. Důkazem je i natočení skandálního dokumentu, který ocení jen skalní komunisté a hlupáci bez kouska zdravého rozumu.  


Číst dál

Svědectví pravdy o masakru ve Špindlerově Mlýně, naší minulosti a následků

ČT 24 včera v pořadu Týden v regionech přinesla v 11:30 hod toto otřesné svědectví. Komentuje se samo a vypovídá o nás a naší minulosti smutnou pravdu, která nás neustále dostihuje. Typické, že premiéra byla v sobotu v poledne, kdy se takřka nikdo nedívá na televizi. Ve Francii, kde byla válka, se o vyhnání Němců hlasovalo, mohli zůstat a dnes je Alsasko Lotrinsko nádhernou symbiózou dvou kultur a mentalit. Tak tomu mohlo být i v Sudetech V pořadu zaznělo, že Němci i Češi se považovali za severní Bohemiany. Co jsme dokázali a dokazujeme i dnes bez českých Němců je žalostné. Přečtěte si články o smutném konci Petrovy boudy a posledním boudaři Krkonoš panu Herbertu Bergerovi. Tento článek věnuji ke dnešnímu Dnu vyhnaných v Bavorsku. Moji žádost ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier, aby inicioval vyhlášení Dne vyhnaných i v České republice, byla odmítnuta. Rumunsko i MaďarskoDen vyhnaných mají. Jsme stále zemí malou duchem a malých politiků.


Číst dál

Andrej Babiš vyzve šéfa NATO: Pojďme řešit uprchlickou krizi

Vicepremiér Andrej Babiš se odpoledne v rámci vládní delegace setká s generálním tajemníkem NATO Jensem Stoltenbergem, který do ČR přijíždí na dvoudenní návštěvu. "Chci pana generálního tajemníka vyzvat k akci. NATO by mělo společnými silami ochránit tureckou hranici a Středozemní moře, mělo by pomoci při potápění prázdných lodí pašeráků a pomáhat při dalších akcích proti těmto nebezpečným zločincům a vrahům, jejichž byznys ohrožuje uprchlíky i Evropu," říká Andrej Babiš.

Česká republika podle něj může aktivně pomoci například vysláním vojenské nemocnice na turecké hranice nebo na některý z řeckých ostrovů, kde je situace nejkritičtější. NATO by mělo pomoci i s výstavbou dalších uprchlických táborů v zemích, které nápor uprchlíků nezvládají.

"Není pravda, že Evropa není ohrožena. Válka na Blízkém východě a v severní Africe už díky uprchlické krizi vyvolává chaos i na našem kontinentu. Sami bojovníci Islámského státu varují, že mezi uprchlíky budou infiltrováni jejich lidé. Chování pašeráků lidí, kteří se neštítí ničeho, je navíc srovnatelné s chováním somálských pirátů proti nimž NATO v srpnu 2009 zahájilo operaci Ocean Shield. Proč tedy nyní neudělá třeba operaci Mediterranean Shield?"


Číst dál

Prosazování dobrých podmínek pro účast veřejnosti při rozhodování (nejen) o stavbách

Právě nyní se rozhoduje o podobě velké novely stavebního zákona. Výsledek určí mj. i do jaké míry a za jakých podmínek se občané a spolky budou moci podílet na rozhodování o tom, co se postaví za humny nebo kolik stromů se pokácí při úpravě parku v sousedství. V rámci veřejné kampaně jsme připravili několik akcí, do kterých se může zapojit každý, bez ohledu na odbornost a zkušenosti:


Číst dál

Český rozhlas chce rozpoutat debatu o hrdinech s otazníkem, odvysílá portréty i dokumenty

14. září - Ctirad a Josef Mašínovi - 15. září - Vlasta Burian - 16. září - Pavel Wonka - 17. září - Pavel Stehlík - 18. září - Emil Hácha - 21. září - Miloš Kopecký - 22. září - Ludvík Svoboda - 23. září - Josef Hasil - 24. září - Julius Fučík - 25. září - Jan Antonín Baťa 

Herec Vlasta Burian, prezident Emil Hácha, bratři Mašínové a řada dalších jmen dodnes rozděluje českou společnost v názoru na to, jestli to byli hrdinové nebo zbabělci. Český rozhlas proto zahájí v polovině září projekt Hrdinové s otazníkem, jehož smyslem je rozptýlit černobílé vnímání osobností, které se nejednoznačně zapsaly do české historie posledních několika desítek let.

„Český rozhlas vytipoval 10 diskutovaných jmen moderních dějin a nabídne kromě detailních informací o jejich činech i spektrum často protichůdných názorů odborníků. Do debat přes sociální sítě a web zapojíme také širokou veřejnost. Stanice Radiožurnál, Dvojka a Plus odvysílají v druhé polovině září o Hrdinech s otazníkem sérii portrétů, hraných dokumentů, rozhovorů a debat,“ uvedl náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral. 


Číst dál

Proč Česká televize a Český Rozhlas odmítají vystoupení Šinágla?

Do pořadu „Máte slovo“ jsem byl pozván na téma Majdan na jaře 2014 – na poslední chvíli bylo pozvání neznalé asistentky zrušeno s tím, že se „špatně spočítali židle“? Včera ve stejném pořadu o Zemanovi se nabízela další možnost vystoupit, a to jak v hlavní diskuzi tak v obecenstvu, jak mi sdělil jeden z účastníků pořadu. Byl jsem totiž navržen. ČT postupně obě varianty zamítla. Škoda. Mezitím ČT našla jako náhradu pana Hlinovského (v pořadu byl dobrý i když nedostal mnoho prostoru). 


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing