Bulletin č. 34/2015

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 26. duben 2024 20:54

Prezidente Zemane odstupte – chováte se jako správce ruské gubernie!

Ruzyne RAF pamatnik 240815Odhalení památníku u příležitosti 70. výročí NÁVRATU ČESKOSLOVENSKÝCH PERUTÍRuzyne RAF model 240815 RAF na starém letišti Praha Ruzyně. Velký podíl na vzniku památníku má Společnost patriotů Slaného. Tato akce se konala pod záštitou prezidenta republiky, ministra obrany a dalších významných osobností.

Vrchní velitel armády, prezident Miloš Zeman, se dle očekávání k dnešnímu odhalení památníku čs. letců RAF na starém letišti Praha Ruzyně nedostavil. Pouze převzal záštitu. Neposlal ani věnec!!! Máme opět ruského sluhu na Hradu?! Východní vojáky a oběti nacismu uctívá často a osobně. Západní vojáky a oběti komunismu už méně, nanejvýš věncem, pokud vůbec, o našich vlastních poválečných zločinech na nevinných nemluvě. Parlament vyslal pouze svoji místopředsedkyni Miluši Horskou. Dva majestátní Grippeny třikrát přelétly na počest letců RAF (11:10 min. naposledy). Následovalo 10 projevů: 13:25 plk. Václav Pašek, 38:30 – Miluše Horská, 41:50 – náčelník GŠ ČA Josef Bečvář, 45:30 – Ondřej Kolář starosta, 48:05 – hejtman SK Miloš Petera, 50:10 Dagmar Havlová, 51:25 gen. por. Štefan Gombík, 54:10 – ing. arch. Martin Zajíček – autor památníku, 56:40 – zástupci sponzorů, 58:00 – kardinál Dominik Duka. Doporučuji zejména projevy plk. Václava Paška, starosty Ondřeje Koláře a kardinála Dominika Duky!

 


Číst dál

K něčemu se schyluje!! Ne hned, ale za 2,5,10 let??

Doufám, že se mýlím! Ale pokud bude svět válčit a instalovat svou demokracii ve světě - hlavně další odbytiště - budou lidé z těch kontinentů utíkat do Evropy! USA je daleko - tam kocábky nedoplují!!

Mluví dirigent Riccardo Muti 12.3.2011: „Přátelé milí, existuje několik druhů protestů. Jeden z nich vám chci ukázat výňatkem z opery G. Verdiho Nabucco - sbor zotročených Židů odvlečených po prohrané válce do Babylonu asi 590 let před našim letopočtem“.

Opera se hrála v Římě letos při příležitosti 150 výročí moderní Itálie za přítomnosti Berlusconiho a starosty Říma. Už před začátkem opery byl dlouhý potlesk. Italové, jak víte, milují Verdiho a jeho opery většinou znají nazpaměť a slavné árie zpívají. Opera proběhla normálně až k uvedenému sboru, jehož první slova v překladu jsou: "Oh má země, tak krásná a ztracená". V hledišti bylo zvláštní napětí, které cítil dirigent i účinkující. Když skončil sbor otroků, byl obrovský aplaus. Dirigent slyšel výkřiky: "Opakovat!" A rozruch neustával. V Itálii není zvykem opakovat části v průběhu opery, ale nakonec, když se rozruch utišil, obrátil se dirigent na Berlusconiho a řekl:

"Jsem Ital. Cestuji po celém světě a teď se stydím za to, co se děje v mé zemi, a proto (k obecenstvu) přijímám Vaši prosbu k opakování! Nejen pro vlastenecký obsah, ale při dirigování slov "Oh má krásná ztracená země" myslím na to, že když budeme takto pokračovat v přijímání islámu, zničíme kulturu, která tvoří historický základ Itálie. V tom případě bude naše země opravdu ztracena. Já, Muti, jsem mlčel po léta. Nyní bych chtěl dát této písni skutečný význam. Jsme doma v Římě, v divadle se skvělým sborem a nádherným doprovodným orchestrem. Navrhuji Vám, abyste se připojili, a budeme zpívat všichni spolu." Potom zahájil opakování písně sboru, obrátil se k publiku a dirigoval jejich zpěv. Lidé byli vidět jen tmavě, protože osvětlené bylo jen jeviště, ale jak publikum, tak všichni na jevišti, zpívali ve stoje. Když sbor skončil, bylo vidět, jak si ženy zpívající ve sboru utíraly slzy smutku. Také je nám, v české kotlině, třeba takového Nabucca !!! (text neznámého autora. J.Š.)




Připomínka 50. výročí smrti geniálního podnikatele Jana Antonína Bati 23. 8. 1965

Bata Jan Antoninjan antonín baťa - rozhlasový projev po kapitulaci v září 1938 - Předběhl se svým průmyslovým městem svět o 75 let, říká uznávaný ekonom Zelený - "Myslet globálně, jednat lokálně," bylo jedno z jeho hlavních hesel – Čestný doktorát mu dodnes nebyl vrácen!

... "Odsoudili jste mne za podivnou vinu. Podle zpráv mých obhájců rozsudek říká toto: J. A. Baťa se odsuzuje, že se veřejně neprohlásil stoupencem zahraniční vlády za války. Kdo z vás, vážení soudcové z povolání i z lidu, se za války veřejně prohlásil za stoupence zahraniční vlády? Ti z vás, kdož jste žili ve vlasti, v protektorátě, máte za to, že to po vás nikdo ani chtít nemohl. Můžete namítnout, že já jsem v protektorátě nežil. Avšak právě jako vy, měl jsem ve vlasti desítky příbuzných, tucty osobních přátel a na padesát tisíc spolubojovníků," uvedl k tehdejšímu rozsudku Jan Antonín Baťa ve svém dopise z Brazílie. V roce 2007 jej soud očistil a rehabilitoval. ...

Bohužel, Jan Antonín Baťa zemřel jako psanec, Benešem odsouzený na 15 let těžkého žaláře, zostřeného ve výroční den okupace Čech a Moravy, jako by on nesl zodpovědnost za okupaci. Zemřel ve své druhé vlasti jako vysoce vážený občan Brazílie, kde z pokory a respektu odmítl svou nominaci na Nobelovu cenu míru ve prospěch brazilského generála - humanisty. Tak náš národ odplácí svým skutečným hrdinům a oslavuje druhořadého politika Beneše, jenž se dobrovolně stal "Stalinovým pacholkem". Tak Jan Masaryk hodnotil sebe po návštěvě Moskvy (asi 1947), za to, co Beneš učinil dobrovolně už před koncem války. Vrbík, Zlín 2015


Číst dál

Přistěhovalecká vlna se dá zastavit do roka a do dne

Abbott TonyKdyby některý evropský politik kandidoval s programem, že do roka zastaví příliv imigrantů do Evropy, všichni by ho zde označili za blázna. Jenže přesně to se už v civilizované zemi západní civilizace stalo. Jeden politik to navrhl, lidé ho zvolili a za rok do země nepřišel ani jeden nelegální imigrant.

Jednoduché a odzkoušené:

Australský opoziční politik Tony Abbott v roce 2013 navrhl program „Zastavme lodi“. V září 2013 vyhrál Abbott volby a stal se australským premiérem. Prosadil operaci „Suverénní hranice“ a od začátku roku 2015 nepřistála v Austrálii ani jediná loď s nelegálními imigranty. Přitom v roce 2013 se jich doplavilo více než 20 tisíc a kromě toho se jich hodně utopilo na moři při pokusech dostat se do Austrálie.


Číst dál

EVROPA: Mýty o imigrantech

K omezení přistěhovalectví je především třeba zavrhnout všechny sebemrskačské výmysly o vině Evropanů za kolonialismus a o potřebě ji odčinit.

… Především a v první řadě by se Evropa měla zbavit svého zlozvyku, který ničí její ekonomiku již zhruba 40 let: platit lidi za to, že nedělají nic. Kdyby Evropa podstatně omezila svůj sociální stát, leccos by se změnilo k lepšímu. Nejen velikost a struktura imigrace.


Číst dál

V pondělí 24.srpna od 11:00 hod. letci RAF dostanou památník na letišti Ruzyni

RAF Ruzyne pozvanka 240815Dlouho nic a nyní se s poctami československým letcům RAF snad roztrhl pytel. Po okřídleném lvu, umístěném radnicí Prahy 1 na Klárov, a po pamětních deskách dostanou nový památník. Roste v parčíku u původního terminálu ruzyňského letiště a má být odhalen v pondělí u příležitosti 70. výročí návratu letců.

O instalaci, kterou podpořil prezident Miloš Zeman, ministr obrany Martin Stropnický a primátorka Adriana Krnáčová (oba ANO), se zasloužilo sdružení Společnost patriotů Slaného a slánský architekt Martin Zajíček.
Asi 2,5 metru vysoká instalace je podle něho inspirována vítězným obloukem a připomíná návrat 310., 312., 313. stíhací perutě RAF a také 311. bombardovací.


Číst dál

Koho dnes ještě skutečně zajímá 47.výročí okupace z roku 1968 a 70.výročí návratu pilotů RAF do vlasti?!

Rudy zakon aversPřed 70 roky, 21.srpna 1945, byli naši piloti RAF mohutně přivítáni na Staroměstském náměstí Rudy zakon reverspo svém návratu do vlasti! – V pondělí v 11:00 hod. bude odhalen pomník RAF na Letišti Václava Havla - O tom jaké „hodnoty“ představuje dnešní Rusko svědčí fakt, že za poslední ¾ roku ho opustilo už cca 250.000 těch nejlepších lidí, kteří už v něm nechtějí nadále žít – Pietní akt na Olšanech k ukončení II.světové války dne 2.září 2015    

Byl jsem se podívat na shromáždění u pomníku sv. Václava v Praze pořádanou organizací Petra Marka k 47.výročí okupace vojsky Varšavské smlouvy v roce 1968. Připadala mi jako PR akce TOP 09. Přišlo pár lidí. Požádal jsem organizátora Marka o možnost vystoupit. Prý už to nejde (slovo mi nikdy neudělil)? Požádal jsem ho tedy, aby alespoň připomenul 70. výročí návratu pilotů RAF do vlasti a jejich triumfální přivítání Pražany, vedením armády a země. Trapně se vymluvil, že to nejde?! Požádal jsem tedy poslance Kalouska, aby tuto významnou událost připomněl on. Odpověděl, že už má projev připraven a že to už nejde, přitom mluvil spatra jak je u něho zvykem. Vzpomněl jsem si přitom na výrok A.Einsteina: „Politika a moc přitahuje lidi mravně narušené.“


Číst dál

Stará bolest: Nenávist-kukaččí vejce

„Pravdu není těžké umlčet , ale dobře formulovaná lež je nesmrtelná.“ Mark Twain

TOTALITA INTERNACIONÁLNÍ OD AŠE PO VLADIVOSTOK STOJÍ ZA OPONOU NACISMU

Putin je nas Krym LN 180815Putin je náš stojí na plakátu, chybí dodatek: imperialista, ač jsme největší, chceme stáleLN PP Putin Krym 180815 víc - Putin láká na chlast turisty na Krym, zřejmě si myslí, že se všude jen chlastá jako v Rusku - Nabízí se logicky otázka, bude nutné místo, podle Putina „nenutného vína“, nasadit nutně vodku, aby „léčba“ alkoholem prosáklého Ruska byla účinná?! Nedostatek „vodkových“ léků v ruských nemocnicích hrozit nebude. Obávám se, že i počet náhle onemocnělých, požadujících tuto „léčbu“ bude radikálně stoupat. Nakonec zůstane Putin jediným abstinentem v zemi, bude-li to takto pokračovat, ale kdoví, co vše se děje za zdmi Kremlu? V bláznivém Rusku je alkohol skutečným únikem z děsivé reality pro nemalé množství lidí. Tak tomu bylo už za Lenina i Stalina. Důvody k pití a jeho příčiny jsou i dnes stejné.

Na přednášce v aule filosofické fakulty proběhla nedávno diskuse o současné ruské propagandě. Pan Ponomarcev v podstatě řekl, že Rusům v žádném případě nejde o diskusi. Nýbrž o pouhé šíření různých nařčení, vynechávání či překrucování faktů, lží, výmyslů, nepodložená vykonstruovaná tvrzení a to v co možná mohutném, mocném, dlouhodobém a širokém mediálním působení. Počítá se s tím, že lidem vždy zůstane něco z pomluv v paměti a začnou se chovat jak to bývá. Totiž že „ . . . na každém šprochu je pravdy trochu“. Slina ulpí těžko se odstraňuje. Tato propaganda diskusi připustit nemůže, protože hlásaná „fakta“ by v diskusi neobstála. Proto žádná diskuse.


Číst dál

Když Stromovku obsadili sovětští okupanti

Bývalý odborný pracovník pražského Planetária a současný redaktor www.tvpraha7.cz Karel Mrzílek, vypráví o jeho bydlení v nejstarším strážním domku pražského tunelu ve Stromovce. V srpnu 1968 se jeho nechtěnými sousedy stali sovětští okupanti, kteří střežili přilehlé sovětské velvyslanectví v Praze.


Číst dál

Soud zastavil stíhání prokurátora Liptáka za účast na kolektivizaci

Kulak vyhnanciOskar Gröning před posledním soudem

Je ubohé, že se tito zločinci v talárech vymlouvají na špatné zdraví a popírají nepopíratelnou vinu. Jen potvrzují, že se jejich charakter nezměnil. Zachovali by se stejně i dnes! Nejde o to potrestat starého člověka, ale pojmenovat a odsoudit zlo jako varování dnešním i budoucím. Když Lipták ničil staleté selské rody, také se neptal nikoho na zdraví, stáří a osud jejich děti! Stav české justice je alarmující. Komunisty a jejich zločiny stále chrání, stejně jako velkokorupčníky, kteří jsou „produktem“ totality a ve které nemalá část dnešních soudců a státních zástupců započala svoji kariéru. O tom, jak mnozí z nich přišli k titulu a jak „studovali“ si nedělám iluze. Důkazů je dost. Stačí navštěvovat např. MS či VS Praha. Člověku se dělá nevolno jaká bezcharakternost a neodbornost „reprezentuje“ zákon, právo a spravedlnost a jaké peníze tito příživníci (nic jiného nejsou), dostávají od těch, co skutečně pracují a budují potřebné materiální a duchovní hodnoty pro naši zemi!  Agrární strana byla za první republiky nejsilnější a představovala zdravý selský rozum. Sedlácký stav komunisté zlikvidovali. Věděli dobře proč. Vládu nerozumu rozum vždy ohrožuje!

Praha - Soud zastavil trestní stíhání sedmaosmdesátiletého Tomáše Liptáka, který se v roce 1953 jako prokurátor v Kralupech nad Vltavou údajně podílel v době kolektivizace venkova na šikanování a vystěhovávání soukromých zemědělců. ČTK to zjistila z justiční databáze, informaci potvrdil také mluvčí soudu Michal Dvořák. Soud zatím svůj verdikt neodůvodnil. Rozhodnutí není pravomocné, žalobci proti němu mohou podat stížnost.

Obžaloba Liptáka viní ze zneužití pravomoci, za které hrozí až deset let vězení. Podle Úřadu pro dokumentaci a vyšetřování zločinů komunismu (ÚDV) se podílel na protiprávním vystěhování několika rodin soukromých zemědělců - například z obcí Dřínov či Újezdec na Mělnicku. Byl totiž členem komise, která o protiprávním vystěhování rozhodla. ÚDV dříve uvedl, že proti rozhodnutí nezakročil a porušil tehdejší zákon o prokuratuře, protože nesplnil svojí povinnost a úmyslně způsobil jinému škodu pro jeho politické přesvědčení.


Číst dál

Jan Urban: Platí zákony i pro státní zastupitelství?

Urban JanOd dob komunistické prokuratury se leccos změnilo. Zdá se ale, že se nezměnil „esprit de corps“ a mentalita prokurátorů samých.

… Kdyby měla Parlamentní komise odvahu pozvat si státního zástupce JUDr. Borise Havla, došla by zřejmě ke stejnému závěru jako v kauze státní zástupkyně Máchové! Ten v kauze Budišov zařídil osvobození Věry Jourové, která se předtím přiznala a rychlé odsouzení Marka Řičáře. Též zajistil, aby Řičář nevypovídal před soudem, který ho odsoudil na 7 let, poté co byl v policejním programu 5 let !!! Boris Havel je zřejmě „specialista“ na kauzy s politickým pozadím. Nyní podává žalobu v kauze Savov. Již delší dobu upozorňuji na jeho nezákonné praktiky. Žalobu na mne nepodává? Jistě ji na něho nepodá ani parlamentní výbor. Budu tedy znovu muset sám podat TO a doufat, že nebude opět odloženo jako vždy, když se jedná a nejvyšší „politické zájmy“ a jsou v ohrožení vysoce postavené osoby u justice, policie či politici, ať už bývalí či současní? …

Co se v textu dočtete: Je státní zastupitelství i dvacet pět let po listopadu 1989 stejně uzavřenou a nedotknutelnou strukturou? Státní zástupkyně občany, kteří uvěřili právu, a postavili se korupci, důsledně trestá bez ohledu na zákon. Proč poslanec Ivan Gabal pochopil, proč se v Česku stále nedaří stíhat korupce. Občan si zřejmě, podle státního zastupitelství, nesmí myslet a zveřejňovat totéž, co poslanci… Státní zástupkyně Dagmar Machová je podjatá, bojuje už jen za sebe a svoji vlastní trestní odpovědnost.


Číst dál

Jak se stoprocentně spálit. S německou menšinou

Hodnocení je vždy ovlivněno osobní zkušeností

Máloco Čechy rozděluje víc než poválečné řešení osudu německé menšiny. Už jen pojmenování. Odsun? Transfer? Vystěhování? Vyhnání? Povražděných bylo čtvrt miliónu, pětadvacet tisíc, nebo méně? Nebylo vystěhovaným nakonec líp, než kdyby tady zůstali, jak mnozí přiznali?

O postojích lidí ke klíčovým událostem uplynulého století formujícím i jejich postoj k německé otázce vypovídá například průzkum CVVM Dvacet pět let od sametové revoluce očima občanů ČR a SR (říjen 2014). Téměř dvě třetiny Čechů kladně hodnotí první republiku i listopad 1989 (62 a 61 %) a téměř polovina vznik ČR a pražské jaro 1968 (47 a 41 procent). Čtvrtina lidí ale hodnotí pozitivně normalizaci a neutrálně (stejně kladně jako záporně) se k ní staví 32 procent. Každý desátý Čech hodnotí kladně únorové události roku 1948 a 15 procent k nim má neutrální postoj. Nejvíc překvapuje, že 4 procenta dotazovaných mají kladný vztah k protektorátu Čechy a Morava, 8 procent hodnotí okupaci neutrálně a 13 procent neví, jak odpovědět.


Číst dál

Plzeň-Bory 1945: Tragédie za tlustými vězeňskými zdmi

WTB Bory August 2015Po skončení války v roce 1945, se stali tisíce sudetských Němců obětí české zvůle. MístaWTB zena August 2015 hrůz jsou dobře známa. Kupodivu přitom skoro pokaždé chybí jméno Plzně. To může být způsobeno i tím, že se tyto zločiny udály za tlustými vězeňskými zdmi. - Teror Čechů v roce 1945 se nezastavil ani před prominenty. Takže se mezi mrtvými nachází i otec nositele Nobelovy ceny za fyziku z roku 2010 Petera Grünberga, Theodor Grünberg, stejně jako jsou mezi oběťmi také dva vnuci velkého průmyslníka Škody, jehož rodina tak po mužské linii zanikla….

"Vyčištění" Plzně

Po skončení války zahrnovala německá menšina v Plzni přibližně 7000 lidí. K tomu navíc asi 5000 Slezanů a východních Němců, kteří při útěku před válečnou frontou uvízli v Plzni. Všichni byli společně převezeni podle údajů armády USA dne 6. srpna 1945, bez rozdílu a bez prodlení do místních věznic. Byly to tábory Karlov I a Karlov II, krajské vězení a zejména vězení Bory. Několik stovek Němců přišlo do tábora Mirošov a Třemošná u Plzně. Bití, hlad a nedostatek hygieny vedly k neuvěřitelně vysoké úmrtnosti. V červnu odvezli Američané většinu vězňů z táborů v Karlov s nákladními auty do Bavorska. Pro ty, kteří zůstali pokračoval čas utrpení a smrti, a to zejména ve věznici na Borech.


Číst dál

Mladí muži nedokážou dospět

Podle amerického psychologa Philipa Zimbarda je dnešní společnost spíše jevištěm patologických jevů než prostředím k osvojování společenských rolí. A má zřejmě políčeno na mladé muže. Domnívá se, že se izolují, vyhledávají fiktivní světy počítačových her a ztrácejí dovednosti nezbytné k tomu, aby v budoucnosti obstáli ve společnosti.

… Samotu, do které jsou dospívající vehnáni v důsledku nefunkčních rodin, zaplňují počítačovými hrami a virtuálními světy. Trpí jejich zdraví, schopnost najít zaměstnání i partnera. …

… Člověk je totiž do značné míry vydán společenským silám, které nemá ve své moci – je to přirozené, nevyhnutelné i správné. Je společenským tvorem a jeho psychika se vyvíjí jen ve společnosti a v komunikaci s druhými. Zimbardo je ale přesvědčen, že současná společnost se stává spíše jevištěm patologických jevů než prostředím, v němž si osvojujeme společenské role. Společenské struktury již nejsou oporou naplněného života, ale spíše svádějí na scestí.


Číst dál

Rovina názorů

Řeší úředníci nepříjemná fakta tak, že je převedou do roviny názorů? Bude orgán ochrany přírody tvrdit, že lípa pokácená při asanaci Stroupinského potoka městu Žebrák nepatřila? Rozhodnutí KÚ Středočeského kraje, které zveřejňujeme v příloze, takovou situaci může potvrdit.

https://sites.google.com/site/stroupinskalipa/aktuality/rovina-nazorua



Bývalý disident a kapitán BIS Hučín vlastní polovinu firmy Kazeto - dar od estébáka!

Hucin KazetoSamozřejmě ho ani nenapadlo „odměnu“ 100.000,-Kč, spojenou s oceněním, věnovat Hucin Vladimirpotřebnějším. Žalovaný Tomáš Hradílek má pravdu, když o Hučínovi tvrdí, že je gauner a darebák. Lze to snadno prokázat. Doufejme, že soud dokáže spravedlivě soudit i darebáka, oceněného „hrdinu“ se statusem válečného veterána, který nikdy v žádné válce nebyl, natož aby skutečně, odvážně bojoval. Rád spolu s jinými podám své osobní svědectví před nadcházejícím soudem.

"Dědictví po panu Karlu Zejdovi nabylo právní moci 4. února 2014 a dědicem padesátiprocentního obchodního podílu ve společnosti Kazeto se stal Vladimír Hučín," stojí ve výroční zprávě Kazeta za rok 2014. Účetní hodnota Hučínova polovičního podílu v továrně Kazeto podle údajů z obchodního rejstříku přesahuje deset milionů korun.


Číst dál

ZAPOMENUTÝ HRDINA: Generál Alois Eliáš v srdci nepřítele s cenou tří divizí

Elias Alois… Polský tisk však konstatoval, že se v dě­jinách nevyskytuje obdobný případ, aby se některý národ tak snadno vzdal své samostatnosti jako Češi. …

Václav Šikl 1986: „Tvrdé a bezohledné uháněl český čas po pět desítiletí. Nyní zpomalil a vybízí k nahlédnutí zpět. Co zklamalo? Co selhalo? Byl jsem to snad já, čas, který vypověděl poslušnost, či lidé, jednající nebo nejednající, kteří mne nedokázali zkrotit podle svých práni a potřeb? Jak se mohlo stát, aby země, opírající se o tisíciletou tradici, byla v tak krátkém časovém úseku opakované bez boje obsazena cizími tlupami a dnes přeměněna v ubohý satelit? Odkud pramenil, a dodnes trvá, onen příkaz české vůli, aby nebránila své území a své domo­vy?!

Po únoru 1948 se však Eliáš stal neosobou a vdova po něm měla celkem oprávněně pocit, že kdyby ho nepopravili nacisti, popravili by ho komunisti. 


Číst dál

Pro-ruská dezinformační kampaň v České republice a na Slovensku

Pro CZ Russian dezinfornation avers„Pravdu není těžké umlčet , ale dobře formulovaná lež je nesmrtelná.“ Mark Twain

Typy médií, šíření pro-ruské propagandy, jejich charakteristiky a často používané formy příběhů.

Obě země, s relativně malými ruskými menšinami, a jen hrstkou ruskojazyčných médií, ukazují v poslední době nový fenomén - pro-kremelskou propagandistickou kampaní v českém a slovenském jazyce. Šíří ji prostřednictvím médií a webových stránek, které, i přes silnou rétoriku, tvrdí, že žádnou oddanost Kremlu neprojevují. Publikace "Pro-ruská dezinformační kampaň v České republice a na Slovensku: Typy médií, šíření pro-ruské propagandy, jejich charakteristiky a často používané formy vyprávění. Obsahuje stručný přehled proruských dezinformačních aktivit v České republice a na Slovensku. Identifikuje často používané příběhy, upozorňuje na podobnost argumentů a zpráv používaných pro-ruskými médii bez formální vazby na Rusko. Byly založeny a jsou podporovány Ruskem.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing