Bulletin č. 32/2015

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 20. duben 2024 11:59

Dle očekávání žaloba Adriana Portmanna na ÚSTR, týkající se bytostně naší země, bez zájmu médií!

Adrian Portmann 2014: „Jsem přesvědčen, že se ÚSTR musí více otevírat – nejen směrem k domácí a zahraniční Portmann Adrianakademické obci, ale především směrem k české společnosti. Tak, aby se stal skutečnou veřejnou institucí. To znamená, že i volba příštího ředitele se má stát veřejnou a co nejvíce transparentní záležitostí, která si zaslouží otevřenou a věcnou diskusi.“

OS P3 progr Portmann 050815U OS Praha 3 v Jagellonské na Žižkově proběhla ve středu, dne 5.srpna 2015 soudní fraška, za kterou by se nemuseli stydět ani komunisté. Předmětem žaloby Adriana Portmanna, Ph.D., byl naprosto skandální průběh výběrového řízení na funkci ředitele ÚSTR. Poslech jeho úvodního vystoupení doporučuji! Děsivé svědectví doby. Obdivoval jsem jeho klid a skvělé vystoupení po všech stránkách. Za veřejnost byl přítomen jeden zaměstnanec ÚSTR, druhý bývalý (právě „odejit“) a český historik Vilém Prečan. Ten okomentoval rozsudek soudkyně Mgr. Kamily Petrusové takto: „Paní předsedkyně, já jsem dvaaosmdesátiletý historik. Jmenuji se Vilém Prečan a mohu Vám říci, že pro mne to bylo dneska velmi poučné. Já jsem netušil, já jsem opravdu netušil, že se v této zemi může odehrát taková soudní fraška. Pro mne je to jako pro historika velmi poučné a děkuji Vám za to.“


Číst dál

ARD: Rozhovor s Putinem - necensurován, Gruzie - USA - EU 2008

LN car a vodka 010815Edvard Beneš: Rusko a Slované budou v ní (budoucí Evropě) hrát převážnou roli. Odůvodňuje toPutin Rusko nechce jist tím, že Rusové dokázali, respektive dokážou touto válkou svoji schopnost životní, pra­covní, duševní a organizační. Sblíží se s Evropou a po válce nikdo si ani na bolševismus nevzpomene. „Neměli bychom zapomínat! Dokud Německo nenapadlo SSSR, Stalin-Dzugašvili tvrdošíjně odmítal vytvoření východní fronty!“ K.Mrzílek

Nedávno byla zveřejněna informace z Polska (Reuters), že v roce 2008 v době návštěvy vedení Polska v Moskvě, navrhl Putin polskému předsedovi vlády Donaldu Tuskovi rozdělení Ukrajiny mezi Polsko a Rusko.

Putin: Když mě necháte odpovědět, budete spokojen. Krym není sporné území. Zde není etnický problém jako v Jižní Osetii a Gruzii. Rusko již dlouho uznává hranice dnešní Ukrajiny. Takže tím končíme rozhovory o hranicích, otázka vymezení ještě existuje, ale je to jen formalita. A myslím si, že dotazy na takové cíle má pro Rusko provokativní podtón.“

Celý rozhovor z roku 2008 po ruském přepadení Gruzie, doporučuji! O Krymu hovoří Putin od 18:20 min.!


Číst dál

Radikální Parlamentní listy

LN PL radikalni listy 010815Webu Parlamentnilisty.cz se v honbě za četností podařilo nasát masuPutin Rusko nechce jist rozhněvanýchčtenářů – radikálů zleva i zprava. Podle 75% hlasujících čtenářů je Vladimír Putin moudrý státník, kterého by klidně volili – 6.srpna ČT v Událostech opět katastrofálně 2x selhala, kdy zamlčela závažné zprávy!

(ČTK: … Pro sociální sítě a média se postup úřadů stal i příležitostí ke vtipům, posměškům a parodiím. Ruský prezident Vladimir Putin prý na pozadí ničených potravin získal tituly "Spalovač sýru" a "Drtič šunky", známé obrazy klasiků ruského malířství se dočkaly obměn ve stylu Ivan Hrozný zabíjí svůj sýr, anebo znějí ironické dotazy, zda po zakázaném jídle, které by třeba penzisté uvítali raději než své penze, se budou ničit i drahé západní vozy hodnostářů. "Zapalovat ohně s potravinami nutí Moskvu neefektivnost ruského zemědělství a nespolehlivost zkorumpovaných celnic," usoudila stanice Deutche Welle).


Číst dál

Tahle země nehraje Fair Play!

Dopis paní Zdeny Mašínové kardinálu Dominiku Dukovi ze dne 9.10.2014 - Plzeňské democe neplatí

LN Chartista 0608151. Jan Hus byl pravomocně odsouzen. Právně rehabilitován dosud nebyl. Přesto je den jeho popravy státním svátkem. (Vyjádření lítosti ze strany papeže není rehabilitace v právním slova smyslu.)

2. Přemysl Pitter byl za první republiky pravomocně odsouzen. Aniž se právně cokoli změnilo, po smrti dostal Řád TGM. Ministerstvo spravedlnosti ČR odmítá jakkoli se zabývat jeho odsouzením. (Pravomocně odsouzený zločinec tak získal po smrti jedno z nejvyšších vyznamenání.)

3. Farář Josef Toufar a bohoslovec Jan Zmrhal byli uvězněni kvůli tzv. číhošťskému zázraku. Toufar následkem mučení a nedostatečné lékařské péče zemřel, Zmrhal přežil. Toufar byl vyznamenán, ačkoli nebyl rehabilitován (tudíž není na jisto postaveno, zda byl vězněn oprávněně, či nikoli). Zmrhal rehabilitován byl (takže je najisto postaveno, že byl vězněn neoprávněně), ale vyznamenání nedostal.


Číst dál

Dnes před rokem nás opustil Josef Vlášek, zakladatel NFAN

Vlasek JosefDne 6.srpna 2014 nás opustil pan Josef Vlášek. Je smutné, že dnes vládne na webu NFAN a webech či na FB jeho spolupracovníků jedno velké mlčení. Kde jsou jeho „přátelé“, kteří z jeho štědrosti mnohdy nemálo profitovali? Nedostalo se mi od NFAN nikdy žádné formy podpory, ačkoliv má činnost patří k činnostem, které nadace podporovala a oceňovala. Není to vůbec důvodem, abych si pana Vláška proto nevážil. Vždy jsem ho poznal jako čestného, charakterního muže, mediálně podporoval a mnohdy jako jediný přinášel kompletní zpravodajství z akcí NFAN. Obávám se, že uvěřil pomluvám a lžím jeho „přátel“, kteří kdysi byli i mými přáteli. Snad nezůstanu dnes a v následných dnech jediným, který si na tohoto vlastence vzpomněl? Na webu NFAN, jako na webu Vladimíra Hučína, tajemníka NFAN, vládne dnes ticho… Kolik jeho bývalých přátel se dnes dostaví k jeho hrobu? Bez pana Vláška jsou angažovaní nestraníci najednou neangažovaní, stal se z NFAN snad NFNN…?! Webové stránky nenasvědčují, že by po smrti pana Vláška byl NFAN i nadále aktivní?


Číst dál

Evropští politici, vy nepolepšitelní snílkové multikulturisté!

Uprchlici vlnyOtřesné  zjištění inspekce: jen menšina uprchlíků jsou političtí. Ostatní jsou na organizovaných výletech "cestovek" a IS. Stovky miliónů Eur pomoci tunelují organizované mafie. 

Co jste to udělali s Evropou? Máme tu bezpočet muslimských válečníků, mužů v nejlepších letech pro vedení vyčišťovací operace, na jejímž konci budou naše hromadné hroby - Uvědomte si svůj zločin, že jste dovolili v ohrožení Evropy a Evropanů dojít až do tohoto stádia, kdy záchrana je už téměř nemožná. Dál ve své politice pokračovat nesmíte. Je vražedná!

Vy jste nezaznamenali, že jde o první fázi invaze o dobytí Evropy. Máte pitomé řeči o multikulturalizmu, o ubohých utečencích, co utekli před válečnými útrapami a dopustili jste, aby sem přišly hordy vrahů. A dál je přijímáte a kvótujete. A chcete si mezi nimi vybrat „potřebné“ pracovní síly! Dopustili jste horší situaci, než byla expanze Stalina a Hitlera. Tady dnes nejde o nebezpečí teroru a útlaku, ale o holé životy půl miliardy lidí.


Číst dál

Proces s Pavlem Wonkou

Wonka PavelPavel Wonka, přezdívaný jako „advokát chudých“, se před více než čtvrt stoletím stal jednou z posledních politických obětí komunistického režimu v Československu.

Pavel Wonka, rodák z Vrchlabí, se narodil do česko-německé rodiny dne 23. ledna 1953. Jeho německý původ mu život v Československu neulehčoval, ba naopak v 70. letech minulého století se třikrát pokusil o přijetí na Právnickou fakultu, a i přes jeho velký zájem o právo a spravedlnost, nebyl - s největší pravděpodobností kvůli svému německému původu - ke studiu nikdy přijat. Tato skutečnost ho však od práva neodradila, a jako právník-laik se nezištně věnoval zastupování spoluobčanů a pomáhání obhájcům s obhajobami. Okresní prokuratura se několikrát pokusila mu v této činnosti zabránit, např. nařízením psychiatrického vyšetření, perzekucemi vůči celé jeho rodině. 


Číst dál

Rumunsko korupční politiky rychle vyšetřuje a trestá ve velkém. Česko jen vyšetřuje a vyšetřuje, zatím…?!

Zítra, 5.srpna, od 9:00 hod. (č.208, II. p.), bude u OS Praha 3 projednávána žaloba Adriana Portmanna na Českou republiku, potažmo ÚSTR, ve věci nezákonného průběhu volby ředitele ÚSTR (Jagellonská 1734/5, Vinohrady, Metro -Jiří z Poděbrad).

LN Codrutaova 030815Laura Codrutaová-Kövesiová (42 let): „Náš úřad vyšetřoval lidi ze všech politickýchLN RO zalobci 030815 stran. Vůbec nás nezajímá, jaké má naše práce důsledky na politické úrovni“.

Rumuni nám mohou být příkladem. U nás se korupční politici spíše odměňují funkcemi než roky vězení. Je soudce Havlín první vlaštovkou z velkého „korupčního hejna“, doufejme. Měl by ho následovat i současný náměstek pražské primátorky Březina, kterého Havlín neposlal do vězení za příslib diplomatického místa?! Rath je další na řadě. Zajímavé, že ctihodná Česká lékařská komora, se od svého bývalého předsedy a možná stále i člena, vůbec veřejně nedistancovala?! Nezapomínejme ani na VladimíraDlouhého (člen KSČ 1978-1989), nedávný kandidát na prezidenta a nyní ve funkci presidenta Hospodářské komory České republiky, který jako ministr vlády ČR rozhodně nebojoval proti korupci na začátku 90-tých let. Známá je kauza obchodného domu BRÉDA - … Dodnes nikdo s jistotou neví, kdo sponzoroval ODA přes firmu TMC, kdo firmu založil a kolik peněz na její účet vlastně přišlo. Největší přehled musí mít Vladimír Dlouhý, který transakce sám dojednával, ale i on tvrdí, že jména dárců nezná. … Měl mít na svědomí i neblahý osud Poldovky?! Nechápu, jak může s takto zkompromitovanou osobou spolupracovat miliardář Karel Janeček?! Mimochodem matka Dlouhého byla členkou ÚV KSČ! Dále si můžete sami doplnit tu nekonečnou řadu korupčních politiků od roku 1989.


Číst dál

Veřejnoprávní ČT opět selhala, výročí Varšavského povstání 1.srpna v Událostech zamlčeno!

Varsavske povstaniV Událostech 1.8.2015 mezi 25 titulkami se místo na 71.výročí Varšavského povstání, nenašlo. Podívejte se na „Události“ německé veřejnoprávní ARD ze stejného dne od 6:50 min. Trvají 15 minut a dozvíte se vše potřebné z celého světa, včetně sportu a počasí. Potom pochopíte, co je to skutečná veřejnoprávní služba. Nedivme se známému polskému vtipu o nás a naší povaze: „Víte jak se pozná, že skončila II.světová válka? V Praze začalo povstání.“ My raději vydáme poštovní známku Járy Cimrmana jako výraz naší švejkovské „odvahy“, než našeho skutečného hrdiny…


Číst dál

Zeman opět „křupanuje“, je největší ostudou země

LN Bez pokory 010815„Nikdo vás sem nezval.“ „Pokud se vám tady nelíbí, běžte pryč.“ – Primitivní, hulvátské výroky, nenávist budící voličský populismus. Nešťastným maminkám a jejich dětem to do očí neřekne.

ČT opět zklamala v reportáži z Bělé pod Bezdězem. Prostor dostal ministr Chovanec, policisté, místní občané, ale žádný uprchlík?! Situaci není možno řešit šířením primitivní nenávisti. Je třeba zavřít hranice, postarat se o ty, kteří už jsou na našem území, uzavřít přístupové cesty, vytvořit záchytnou zónu na severu Afriky a pomoci řešit situaci v utečeneckých zemi. Evropa musí být aktivní, nemá-li problém eskalovat do nezvládnutelných, nekontrolovatelných rozměrů a sama být v ohrožení. Kdo poruší zákony země má být obratem postižen, ale nelze uprchlíky zavírat za ostnatý drát a zbavovat je osobní svobody za pouhé přestupky.

 

Jan Šinágl, 3.8.2015



Jiná pravda o McCarthym – americkém antikomunistovi 50. let

Kontroverzní senátor Joe McCarthy měl pravdu, že vlády prezidentů USA ve 30. a 40. letech 20. století byly infiltrované americkými komunisty a sovětskými agenty. Mýlil se pak v tom, že rozsah této infiltrace spíše podcenil, než přecenil.

Federální administrativu USA ve třicátých a v první polovině čtyřicátých let 20. století – za vlády prezidenta Franklina Delano Roosevelta – na vrcholných postech infiltrovali američtí komunisté, kteří byli současně sovětskými agenty

Nejdůležitější důkazy poskytl projekt Venona, v jehož rámci americká vojenská Signální zpravodajská služba od roku 1943 zachytávala sovětské rádiové diplomatické depeše ze Severní Ameriky do Moskvy

Pokud byl prezident Truman o Venoně informován, pak senátor McCarthy vychází v úplně jiném světle, než je jeho běžná interpretace


Číst dál

JAKOBY, JAKOBÝNI A JAKOBYSTI

Hoeschl CyrilFejetonista by se neměl příliš opako­vat ani sám od sebe opisovat. Jsou však nevyhubitelné zlozvyky, kte­ré jedním povzdechem nezaplašíte a v souboji s nimi pisatelovo zoufalé volání smí být věčné stejně jako jejich nesmrtelnost.

Jedna taková nevyhubitelná mantra je ignorance publicistické obce vůči rozdílu mezi psychologií a psychiatrií. Už se mi kvůli tomu smějí, ale pletou si to vesele dál, opakovaným poučováním zcela nedotčeni. Další je slovní vmetek „jakoby“. Už jsem toho chtěl nechat, ale tuhle jsem zaslechl v rozhlase jakéhosi dobrého muže, který líčil pestrobarevné oblečení afrických žen v Monrovii, jež si na sebe berou, zejména když jdou jakoby do kostela. „Ony nejdou do koste­la jakoby, krucinál, ony tam jdou doopravdy!“ zařval jsem v prázdném autě.


Číst dál

Stroupinský potok: Žebrácké Gabčíkovo-Nagymarosz

SP letecky pohled 270913Kolik stovek miliard se asi v rámci celé EU vydalo na podobné či jiné projekty? Nepochybuji, SP Zebrak letecky pohledže zneužití dotací EU je na Východě mnohem větší než na Západě. S důsledky totality se budeme potýkat ještě dlouho. Dokud nebude vyvozována osobní odpovědnost za odvedenou práci na všech stupních, budou i nadále tyto korupční ohyzdnosti hyzdit naši krajinu, její duši a tím i naši! J.Š.9.8.2015

Chladila lípa svým stínem?

Lípa, pokácená u Stroupinského potoka byla okolo 25 metrů vysoká a korunu měla o průměru 14 m. Taková lípa má prostor koruny 2 700 m3 a listnatou plochu okolo 1 600 m2. Vyprodukovala za jedno vegetační období tolik kyslíku, kolik stačí pro deset lidí na celý rok. Pohltila jednu tunu prašného spadu za rok. Při fotosyntéze zlikvidovala stejné množství (stejný počet molekul CO2), jako vyprodukovala kyslíku. Zvlhčila vzduch odparem vody v objemu až 400 litrů denně. Ale co je v dnešních horkých dnech nejvíce potřebné: Tato lípa Stroupinským potokem dostatečně zásobená vodou v létě chladila výkonem kolem 20 až 30 kW. To je pětinásobek výkonu běžné klimatizační jednotky. V průměru ochladila prostředí až o 3° C. A když k tomu připočteme průměrný výkon ostatních 200 stromů vykácených během asanace Stroupinského potoka dostáváme se na chladící výkon 4 000 kW tedy výkonu cca 20 000 klimatizačních jednotek. Závěrem celé asanace Stroupinského potoka je tedy změna klimatu v jeho okolí a navrch zničený biokoridor (dříve určený k migraci živočichů), který čeká na své zrušení i v územním plánu města Žebrák. Podepsán p. Moucha CHKO Křivoklátsko.

https://sites.google.com/site/stroupinskalipa/aktuality/chladila-lipa-svym-stinem



Expozice: Princip Baťa - Dnes fantazie, zítra skutečnost

Bata Tomas snExpozice "Princip Baťa – Dnes fantazie, zítra skutečnost" je svým rozsahem i propracovanostíMJV Princip Bata titulky 090815 ojedinělou nejen v České republice, ale též v celé Evropě. je svým rozsahem i propracovaností ojedinělou nejen v České republice, ale též v celé Evropě. Zlínský kraj drží prostřednictvím jím zřizované příspěvkové organizace – Muzeem jihovýchodní Moravy primát mezi českými veřejnými subjekty, neboť žádná rozsáhlejší původní stálá expozice nebyla v naší zemi otevřena a zpřístupněna veřejnosti.

Nejvýznamnější část dějin města Zlína i zlínského regionu je neodmyslitelně spojena s historií a rozmachem firmy Baťa založené teprve na sklonku 19. století, a to roku 1894. Úspěšný rozvoj společnosti Baťa dosahující svého maxima ve 20. a 30. letech byl násilně přerván nejprve šestiletým válečným martýriem, ale především znárodněním závodů v roce 1945. Od konce války do roku 1989 byli Baťové komunistickou propagandou líčeni coby vykořisťovatelé a nepřátelé lidu. Teprve současná svobodná doba přináší možnost alespoň částečné nápravy křivd, včetně narovnání deformovaného obrazu těchto významných osobností v našem vnímání.


Číst dál

NICK VUJICIC - VDĚČNOST

Nick Vujicic se narodil v roce 1982 se syndromem tetraamélie (nemá ruce ani nohy). Je šťastný, zároveň je pro lidi nadějí a vírou, že "všechny" překážky je možné zvládnout. Jedním ze základních principů je vděčnost. Setkal jsem se s ním osobně při jeho návštěvě Prahy. Nezapomenutelné! J.Š.9.8.2015



Letní tábor Praskolesy 2015: 7.turnus hokejisté Filip a Artem

Letos jsme zavedli, jako každý rok, opět novinku. Představujeme dětem jejich vrstevníky jako motivující příklady, poté, co se nejprve představí vedoucí a děti sami. Filip je synem zakladatele Letního tábora Františka Čápa. Ten je i zakladatelem Praskoleské společnosti sv. Prokopa a jejím předsedou. Je i bývalým reprezentantem v cyklistice a horolezectví. Dětem i vedoucím má co nabízet a rozdávat. Artem se narodil v Rusku. Oba hrají za Spartu Praha a jsou mistři republiky ve své kategorii. Stále platí – příklady táhnou, jen by těch pozitivních mělo být více a přibývat. Na našem Letním táboře tomu tak je už rokyJ J.Š. 8.8.2015



... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing