Bulletin č. 31/2015

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 11:23

Točník 3.8.2015: prohlídka nového krovu nad Královským palácem a Sen noci Svatojánské

Tocnik SNS 030815Pokud nejste zítra na dovolené, zvu Vás večer na hrad Točník na 2 akce:Turne SNS 030815

19:45 hod. - prohlídka nového krovu nad Královským palácem

21:00 hod. - divadlo "Sen noci svatojánské" OLDstars- dynamické zpracování velkého Shakespeara(cca 50 minut a dobrovolné vstupné, občerstvení). Hrají nejenom průvodci.

PS. Plakát na divadlo (Točník č.1) a (Turné č.2) je v příloze. Můžete šířit.

Petr Zemánek, 2.8.2015

kastelán


Kolumbus, Hus a Švejk

Pitter PremyslJENE HUSE NENECH NÁS SPÁT V KUSE

… Je dostatečně známo, že mezi stoupenci Husovými byli četní Němci, a že naopak za své nejurputnější nepřátele označuje Hus Čechy "Milejší je mi Němec dobrý než bratr zlý", praví Hus. Tento výrok sám již vyvrací pomluvu, jakoby Hus choval zášť k národu německému. Zášť a nepřátelství byly cizí Husovi, jehož odkazem je výzva: ’’Milujte se a pravdy každému přejte!” V našem národě - jak rádi říkáme: národě Husově, se znovu vede těžký boj o Husa. Ne že by tam chtěl někdo popírat Husa, jeho velikost a význam! Avšak hlásit se k Husovi znamená málo. Může to být jen lživým vývěsním štítem a všechno dovolávání se Husa a Komenského jen nestoudnou kamufláží. Ve skutečnosti v našich dnech v našem národě bojuje geniální hledač pravdy Hus s geniálním blbem a ulejvákem Švejkem. Obávám se, že zatím je v našem lidu více švejkoviny než husovství. Ale neobávám se budoucnosti: vím, že nakonec to bude zase Hus, poctivost a věrnost poznané pravdě, jež zvítězí.


Číst dál

Ústí nad Labem 31.7.2015: 70. výročí masakru na Mostě Edvarda Beneše

Z mostu hodili i matku s batoletem v náruči. Ústí připomene masakr Němců - 1.srpna 2015 na ČT 24 od 22:05 hod., by měl být vysílán pořad k tématu.

UnL 70 4 pametnice 310715Pietní akt měl k provedení, odpovídající 70.výročí hodně daleko. Uspořádali ho potomci zavražděných.UnL 70 3 Liese 310715 Za Magistrát Ústí nad Labem řekla primátorka Věra Nechybová jen pár všeobecných slov, položila kytku a nedůstojně rychle, krátce po zahájení, odešla. Zřejmě z obav, aby ji komunisté na Magistrátu opět tvrdě nezkritizovali… Čest města Ústí nad Labem zachránil svým projevem místostarosta Střekova ing. arch. Jiří Němeček. Bylo naprosto skandální, že doprava na Mostě Edvarda Beneše, nebyla vůbec přerušena!!! Náhodně přítomný velitel policie mi řekl, že nebyl nikým požádán o přerušení dopravy během pietního aktu. Nebyl by problém odvést dopravu na okolní mosty a trolejbusům nařídit omezenou rychlost. Sám na místě rychle zařídil alespoň zablokování jednoho jízdního pruhu. Jaký rozdíl ve srovnání s radnicí města Přerova, kde primátor Mgr. Vladimír Puchalský pojmenoval konkrétně zločin a vyjádřil lítost. Radnice Přerova vydala i knihu k 70.výročí největšího masakru na našem území v době míru v minulém století v česko-německém provedení. Žádní známí politici z české strany se, dle očekávání, nedostavili, stejně jako se žádní nedostavili na pietní akt na Švédských šancích u Přerova, dne 18.června 2015, v den 70. výročí masakru, stejně děsivého. I tam byly vražděni děti a batolata čs. vojáky Svobodovy armády. V Ústí nad Labem zřejmě také stáli v pozadí výbuchu v cukrovaru, který vše rozpoutal a kdy zahynulo 27 zaměstnanců. Ti se mají také dočkat své pamětní desky od Magistrátu.


Číst dál

Z mostu hodili i matku s batoletem v náruči. Ústí připomene masakr Němců

V Ústí nad Labem se před 70 lety odehrály dvě mimořádně tragické události, které se nikdy nepodařilo zcela objasnit. Nejprve umírali lidé při mohutném výbuchu, vzápětí přišly o život při pouličním lynči desítky Němců. Dodnes není jisté, jestli to byla náhoda, nebo záměrná provokace.

Takzvanému Ústeckému masakru předcházela mohutná exploze muničního skladu v budově cukrovaru v Krásném Březně v úterý 31. července 1945 v 15:30 hodin. O život při výbuchu přišlo nejméně 27 lidí a asi dvě stovky dalších utrpěly zranění.

„Slyšel jsem první menší výbuch, záhy další silnější a viděl jsem na obloze sloup kouře ve tvaru hřibu. Běžel jsem se podívat, co to bouchlo, myslel jsem, že chemička. Zjistil jsem, že je to cukrovar, kde se skladovaly zbraně a munice. Sám jsem tam jako člen strážního oddílu nalezené výbušniny odvážel. Jak to hořelo a bouchalo, granáty odsud vyletovaly do okruhu několika kilometrů a pak explodovaly. Bylo to hotové peklo,“ vzpomínal na osudovou událost ústecký rodák František Spěváček, kterému tehdy bylo 16 let (další svědectví zde).


Číst dál


Sbohem paní Ájo, děkujeme…

Vrzanova Aja"Křičeli na mně: musíte jít s námi domů, co to děláte, zkazíte nám celý sport, kvůli vám už nikoho ven nepustí," vzpomínala Ája Vrzáňová v roce 1980 v časopise Západ. Dne 30.července nás naše krasobruslařská legenda opustila. O jejím bohatém a činorodém životě před exilem i v exilu si můžete přečíst ve zdigitalizované verzi časopisu, který v letech 1979–1993 vycházel v Kanadě – od strany 17 – 22. Odešla další z velkých osobností naší země, kteří ji v době nesvobody museli opustit, aby si vlastní svobodu zachovaly. Po generace šířily slávu naší země v zahraničí. Byly to tisíce těch nejlepších dcer a synů naší země z řad sportovců, umělců, vědců, podnikatelů a šlechty, kteří svým novým zemím za dar svobody dávali ze sebe to nejlepší. Pomníky si v srdcích slušných lidí v naší zemi už dávno vybudovali.


Číst dál

Zeman jako pohrobek totality a nositel jejích „hodnot“.

RAF 70 pozvanka Hradcany 140815Babiš - Vy jste mě zplodili, vy, zkorumpovaná pravice!

… Pochybuji, že dnes od 15:30 hod. bude v Ústí nad Labem přítomen i zástupce Hradu při pietnímLN Zeman sila Pekingu 280715 aktu a uctění památky nevinných obětí na Mostu Edvarda Beneše, kde před 70.roky došlo k masakru, kdy byly shazovány do Labe z Mostu Edvarda Beneše i maminky s kočárky a batolaty. Následně bylo po nich ještě z břehů stříleno. …  

… Bude v naší zemi stejně významně vzpomenut konec II.světové války na světě dne 2.září, jako její konec v Evropě v květnu 1945? Japonsko před 70 roky, dne 2.září 1945, podepsalo konečnou kapitulaci v Tichomoří na US válečné lodi Missouri. Zvu tímto slušné občany na pietní akt na Vojenském hřbitově v Praze na Olšanech, kde budou mít občané, ve středu, dne 2.září 2015, v době mezi 15:00 až 18:00 hod. možnost uctít památku 264 zde pochovaných spojeneckých vojáků z Velké Británie, Nového Zélandu, Kanady, Poska, Jižní Afriky, Austrálie a Indie. Třináct z pochovaných vojáků se nepodařilo identifikovat. Pietní akt proběhne v tichosti, bez projevů. Každý příchozí bude moci položit růži na hrob spojeneckého vojáka. …

Slavnostní akt 70.výročí návratu čs. stíhačů RAF do vlasti, proběhne v pátek, dne 14.srpna 2015 od 11:00 hod. na Hradčanském náměstí v Praze.


Číst dál

Ing. Marie Marvanová není matkou JUDr. Hany Marvanové

Ve svém článku ze dne 27.2.2015 - JUDr. Hana Marvanová, aneb když advokát obírá klienta…?! - jsem mylně uvedl informaci, že Ing. Marie Marvanová je matkou JUDr. Hany Marvanové. Touto cestou se ing. Marii Marvanové omlouvám. Děkuji za upozornění jedné mé známé. Níže uvádím korespondenci k tématu.


Číst dál

Letní tábor Praskolesy 2015: 5.turnus Jakub trumpetista a Bambáro

Příští rok už asi založíme táborový orchestr - kytary, harmoniky a flétny už máme - a nyní i trubku. Jakub ze Žebráku bude dalším členem orchestru:-)


Číst dál

Šejkové využili, komunističtí švejkové vypustili

Sůl nad zlato, ropa nad zlato, uran nad zlato - dnes voda nad zlato! - Příští velké války mohou být vedeny o vodu. Je málo zemí na světě, tak bohatých na vodu jako Česká republika. Jiné země si svého přírodního bohatství a zdrojů váží, málokterá tak málo, jako naše země.

Jsme střechou evropského prameniště vod. Naši předci si to dobře uvědomovali a patřičně se k vodě chovali, budováním rybníků, mokřadů, lesů, mezí apod. Voda tak u nás zůstávala a blahodárně působila na půdu, zemi, klima a množství srážek. Komunističtí pláno-zločinci toto vše narušili, ba zničili. Půda už není schopna zachycovat vodu, betonovými koryty opouští naši zemi bez užitku obrovské množství vody. Primitivní narušení staletého systému vodního hospodářství a darování uranu SSSR tak patří k největším krádežím a zločinům, kterých se KSČ na zemi a jeho obyvatelstvu dopustila.


Číst dál

Dálniční systém: vraťme se do minulosti a na cestu budoucnosti

Umím si představit, že v budoucnu bude dálniční systém vestavěn do všech aut, kdy palubní systém s GPS vypočte přesně ujeté kilometry každého auta, bez potřeby mýtných bran a primitivního hyzdění krajiny. V podstatě by se potom dala každému autu stanovit „správná“ cena.

Elektronický mýtný systém, zavedený korupčníky minulých vládních stran korumpuje zemi nadále. Pořád nejlevnější a nejlepší cestou je jeho zrušení a návrat k dálničním známkám jako je tomu ve Švýcarsku. Jen by se měly zavést mimo ročních i týdenní, měsíční či jinak pobytově či průjezdně omezené známky. Výrazně bych z důvodů profylaxe zvýšil pravomoci PČR, která by citelné pokuty za jejich nepoužívání udělovala na místě, bez možnosti zneužívání správního řízení. Bude potom dostatek peněz na opravy, stavby nových silnic, dálnic, přestaneme hyzdit naši stále krásnou krajinu, plnit kasu KAPSCHe a dalších na ni napojených prostředníků a korupčních politiků. Pořád to bude nejlevnější řešení. Vládní strany by tak mohly uštědřit další citelný políček svým předchůdcům a ne jim dalším nesmyslným výběrovým řízením dávat možnost další kritiky jejíž základ položily samy.


Číst dál

Ing. Jiří Fiala propuštěn z vězení

Propuštěn byl dne 14.července 2015. Webové stránky www.k213.cz jsou mimo provoz v důsledku neplacení providerovi během 3 ½ měsíčního vězení. Mělo dojít i k údajné ztrátě všech dat, která údajně nebyla zálohována. Problém se v současnosti řeší právní cestou. Pan Fiala proto v současnosti publikuje na http://ceskawcela.pise.cz/. Doporučuji rozhovor s panem Fialou v Debatním klubu, publikovaný dne 28.července. Jistě pro zlepšení práce české justice vykonal mnoho potřebné práce. Je škoda, že se nedokáže někdy zdržet zbytečných nekultivovaných výroků, komentářů a způsobů, které lze vyjádřit diplomatičtěji. To následně vede k jeho uvěznění a tím i snižování významu a účinnosti jeho práce pro společnost, byť jsou to reakce lidsky pochopitelné. Právem kritizovaní někteří pracovníci justice to potom rádi využívají a budou využívat, nebude-li schopen změny. Každé jeho uvěznění je proto jeho prohrou a vítězstvím té špatné části české justice. J.Š.29.7.2015



Romové v Texasu

Nádherná ukázky romské hudby a skutečné svobody v USA, kdy spolu hrají Romové i Američani. Učme se hledat i to dobré a hodnotné co světu přináší každé etnikum. Ve věci práv a povinností měřme všem stejným metrem. J.Š. 29.7.2015



Stranická disciplína v parlamentu!

Vrbik 2Ve večerním zpravodajství ČT 24 dne 15.7. t. r. Utekl nepozornému odpovědnému redaktorovi záběr, který v žádném případě nesměl být vysílán. Jeden řecký poslanec pronesl památnou větu:Volíme podle zájmu této země, nikoli podle stranické disciplíny. (ergo – je rozdíl mezi zájmy země a zájmy politické strany). Mohl bych nechat na čtenáři, ať si sám učiní závěr z této prosté, ale světoborné věty. Vím už ale, že s českým (většinovým) občanem nepohne vůbec nic. Pokusím se tedy o upozornění aspoň občanů nevětšinových, kterým to mohlo ujít. - Ještě hroznější je ale poznání, že české společnosti je i toto všechno fuk. Je to velmi svérázná lidovláda - demokracie, tahle Česká republika. Rozhodne-li se jeden spravedlivý napravit tento systém falše, rozkrádání, resignace na správu státu, zle se potáže u korupčníků. Politici, celá státní správa, politické strany i novináři, všichni se pokoušejí jej odstranit za každou cenu. V „jejich“ rajonu je škodná, je třeba ji zničit. V zájmu nekontrolované moci politických stran, vlastně jejich sponzorů.

Ten poslanec jednoznačně vyjevil, že hlasování podle zájmů země, se normálně nikdy nekoná. Hlasuje se vždy podle přání stranického vedení a říká se tomu  stranická  d i s c i p l í n a!

Považte: lidu, Vám, má skládat účty ze svého působení poslanec, jehož jste si zvolili, aby působil v parlamentu podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, jak slíbil při převzetí mandátu. A tento Váš poslanec podléhá jakési stranické disciplíně! Disciplíně politické strany, jež má svoje sponzory, a je tím zavázána sloužit jim!


Číst dál

Vše už bylo řečeno…

LN cechozrouti 270715Nemálo novinářů a historiků s podivnou, zvláštní bezcitelností, stále jednostranně píše a posuzuje násilnéSudetsti Nemci vyhnání českých Němců - i po 70-ti letech…

V postkomunistické společnosti je tato práce nepochybně nevděčná, mnohdy i ohrožující existenci, o to více je třeba připomínat skutečné příčiny a následky. Neustále muset představovat násilné vyhnání jako „logický následek“ nacistických zločinů, když pro to chybějí relevantní argumenty, není žádná záviděníhodná práce. O to obtížnější při skutečnosti, kdy v jiných zemích kde vládli nacisté, se tento „logický důsledek“ nedostavil. Z Dánska, zemí Beneluxu, Alsasko-Lotrinska, Velké Británie a z USA nebyli vyhnáni žádní Němci. Paříž dokonce nechala v Sársku (Saarland) provést národní referendum, kde si většina občanů přála pokračování spolužití s Němci. V USA nalezlo mnoho Němců svůj nový domov.


Číst dál


Rozsudek v kause Power

Co číst v létě u vody? Jedině kvalitní humoristickou literaturu! Pro letošní léto vám proto doporučujeme rozsudek Okresního soudu Brno-venkov v šest let trvajícím procesu Power I + II. Komentovat ho prozatím nebudeme, to si ponecháme do odvolání. http://paragraphos.pecina.cz/2015/07/rozsudek-v-kause-power.html

P.S.

Rozsudek o 194 stránkách a 8 dní na odvolání. J.Š.27.7.2015



... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing