Bulletin č. 29/2015

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 19. duben 2024 19:01

Abychom nezapomínali: diskusní příspěvek Ing. Dr. Jaromíra Vlčka ke konferenci o Janu Antonínu Baťovi ve Zlíně 2. -3. května 2007

Bata Jan AntoninVše pro Zlín ztraceno a ať se někomu líbí nebo nelíbí, hlavně zásluhou dvou mužů: Beneše aJAB Nove knizectvi avers 160715 T.Bati jr.! S tímto námětem pro další práci mladších zainteresovaných lidí děkuji za pozornost - Chystá se vydání další knihy o J.A.Baťovi NOVÉ KNÍŽECTVÍ

Vážení, omlouvám se, že můj příspěvek nechávám jen číst. Chtěl jsem přijet do Zlína už jenom proto, abych se konečně setkal aspoň s Editou, když už nás její sestra Lída navždy opustila, s nimiž oběma jsem po tři roky (1935 - 1938) společně navštěvoval francouzskou větev Jinojazyčné školy ve Zlíně, kterou na popud J. Bati založil a vedl můj otec. Edita ale nepřijede a kromě toho jsem se v pátek večer natolik porouchal při sokolském cvičení, že nejsem schopen cesty.


Číst dál

AS ZIZLAVSKY v.o.s. žaluje JUDr. Hanu Marvanovou, aneb svědek Veverka šokoval veřejnost

Marvanova Hana

Aktualizováno 24.7.2015: PČR TO uloženo 20.7.2015PČR vyrozumění o vyrozumění 24.7.2015, aneb jak se soud pomalu a policie rychle snaží nesnažit…?!

Významným klientem advokátní kanceláře bylo ŘSD. Existují doklady ke korupci v ŘSD aOSP1 Marvanova prg 140715 řada dalších např. o propojení JUDr. Karešové (spolupracovnice a souputník JUDr. Marvanové v AK Veverka) s podvodníkem Tomášem Pitrem. Advokátní kancelář prováděla velmi podivné transakce v řádu desítek, možná stovek milionů korun právě pro ŘSD. To také vyplývalo z výpovědi JUDr. Veverky! Tato kauza tedy může mít i korupční pozadí. O to víc je překvapující, trvalý nezájem veřejnoprávních médií, přestože jsou mnou informována, včetně známých investigativních novinářů, pořadů a časopisů…?!

Podle očekávání se žádná veřejnoprávní média nedostavila, ačkoliv měla! Snad všechna marnila čas s exhibicionistou MUDr. Rathem. Čtyři zástupci veřejnosti se nestačili divit, jak v tak jasné věci, které se v jiných případech řeší pomalu v řádu minut, se stále ještě nerozhodlo. Málokdo očekával, že se dostaví svědek JUDr. Veverka, jeden ze společníků v AK Veverka a Marvanová s.r.o. (později přejmenované na AK Veverka a partneři s.r.o.), ale dostavil se, protože jinak by mu hrozila pokuta nebo předvedení PČR. To co z úst JUDr. Veverky zaznělo o poměrech v AK bylo děsivé, jak ve věci bankovních kont, tak i toku peněz. Na podstatné věci si už JUDr. Veverka údajně nevzpomíná, případně je interpretuje úplně jinak, než jak se odehrály. Podíl JUDr. Marvanové dle svého přesvědčení JUDr. Veverka koupil celý, a když mu soudkyně četla z notářského zápisu, že byl podíl JUDr. Marvanové rozdělen na tři díly a tři osoby (Mgr. Koutný, Mgr. Cír, JUDr. Veverka – všichni již byli vyškrtnuti z Advokátní komory), bylo vidět, že je velmi překvapený. Věděl vůbec JUDr. Veverka o tom notářském zápisu a byl vůbec při jeho zápisu? Při podpisu být musel, ale nevypadá to, že by četl to, co podepisoval. Jak může někdo koupit podíl ve společnosti za 3.250.000,-Kč a nepamatovat si to, co s takovou transakcí souvisí?!


Číst dál

Pavel Polách, další oběť justiční a policejní mafie, neschopnosti, či cílený záměr?

Vždy budu jednat stejně, když mnohé nasvědčuje tomu, že se děje možné bezpráví i s rizikem, že se mohu mýlit. Stejně tak se vždy omluvím. Naštěstí se to stává velmi zřídka v tom množství informací a závažných kauz, které často jako jediný zpracovávám a zveřejňuji. Nekonat, při vědomí možného ohrožení práva a spravedlnosti, legitimuje možné riziko omylu.

Dnes se mi telefonicky ozval pan Klaner. Sdělil mi závažné informace z druhé strany, které mi pan Polách zamlčel. V rámci objektivnosti článek odstraňuji až do konečného vyšetření tohoto rodinného sporu. J.Š.12.8.2015

 



„Šikovní kluci“ z Viamontu i Slavie. Podnikání exministra Aleše Řebíčka

Stavební a dopravní firma Viamont, u jejíhož zrodu stál, získala během jeho působení ve vysoké politice veřejné zakázky za zhruba 14 miliard korun. Její spoluzakladatel, tehdejší ministr dopravy Aleš Řebíček, s ní ale již v té době prý neměl nic společného. „Kluci jsou asi šikovní,“ komentoval Řebíček raketový vzestup firmy - Kontakty na politiky i Pitra - Za Viamont Slavii?

Dnes, o šest let později, je jméno Řebíček spojováno hlavně s fotbalovou Slavií. Aleš je jejím prezidentem, jeho bratr Adam finančním ředitelem a předsedou představenstva. Oba za sebou mají bohatou minulost, o kterou se zajímala i policie. Zatímco Alešovi případný střet zájmů ani další podezření policisté nikdy neprokázali, Adam dodnes čelí obžalobě, že jako bývalý policista zneužíval své pravomoci (o zrušení zprošťujícího rozsudku  a vrácení případu do Teplic k novému projednání rozhodl již podruhé Krajský soud v Ústí nad Labem v dubnu, nyní věc vyšla po doručení rozhodnutí stranám ve známost).


Číst dál

Plzeňské peníze na pomník Američanům poslali komunisté do Koreje

Plzen DIKY EMERIKO spravni hosi 4 060510Na místě, kde dnes v Plzni stojí památník osvobození americkou armádou Díky, Ameriko,Plzen DIKY EMERIKO spravni hosi 5 060510 poklepali významné osobnosti včetně tehdejšího primátora Karla Křepinského základní kámen už v květnu 1947. Plzeňané tu plánovali postavit pomník osvoboditelům, na což ve veřejné sbírce vybrali nemalé peníze. Komunistický režim je ale zabavil a poslal na podporu bojující Severní Koreje. Peníze, které měly oslavit americké vojáky a poděkovat jim za osvobození Plzně, šly tedy mimo jiné na nákup zbraní, které je v Koreji zabíjely.

"Vybralo se v ní asi pět milionů 742 tisíc. Jen pro představu, v dnešních poměrech by šlo o zhruba 30 milionů korun," přibližuje částku veřejné sbírky publicista a badatel Zdeněk Roučka. Částky na poukázkách se pohybovaly v hodnotách od 50 korun do tří set.


Číst dál

Bělobrádek v Mnichově uctil oběti odsunu sudetských Němců

Belobradek PavelKarel Mrzílek: „Komunisti kritizují Belobrádka, že se omluvil za chování Čechů při odsunu českých Němců. Vzpomínám Pitharta, který kdysi domlouval, abychom se komunisty nezabývali, protože časem vymřou. Volit takovéhle snílky na odpovědná místa znamená podporovat individua, která neustále šíří nenávist.“

Mnichovský soud nepotvrdil platnost změny stanov, která proběhla nedemokraticky, v rozporu se samotnými stanovami. Vedení SDL na Sudetoněmeckém dni to zcela zamlčelo! Nelze tedy změnu považovat za legitimní a provést tak změny v registru. J.Š.

Mnichov – Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek se během své návštěvy Bavorska setkal se zástupci sudetských Němců. Jako vůbec první člen české vlády navštívil také Sudetoněmecký dům v Mnichově, kde sídlí instituce Němců vysídlených z českých zemí, informoval regionální deník Oberbayerisches Volksblatt. K uctění památky obětí poválečného odsunu Němců z Československa tu Bělobrádek položil věnec, což list dnes označil za „milník" ve vzájemných vztazích někdejších krajanů.


Číst dál

O Řecku a dalších souvislostech

Za všemi hromadícími se problémy dnešního světa stojí všeobecný úpadek morálky, dobrých mravů a zdravého rozumu. Blahobytné žití na dluh a bez poctivé práce musí jednou skončit, čím dříve, tím lépe. O to to bude méně bolestnější, v tom lepším případě.


Číst dál

Zarputilý Němec chtěl v Řecku zaplatit daň, místní ho měli za blázna

Daně v Řecku platí jen altruisté, snílci a ti, kterým už na ničem nezáleží, tvrdí zlí jazykové. Možná by se pod to podepsal i Christian Ude (67), bývalý starosta bavorské metropole Mnichova. Prošel úplným martyriem, než dosáhl toho, aby od něj řecký berňák přijal peníze pro státní kasu.

Ude si před dvaceti lety pořídil za 250 tisíc marek modro-bílou rezidenci na ostrově Mykonos. „Ostrované se těšili z toho, že jsem k nim přišel, a místní kočky také,“ žertoval. Potíže podle týdeníku Focus nastaly v okamžiku, kdy se jako řádný majitel přímořské vily chtěl daňově vyrovnat s řeckým státem. „Zarazilo mě, že po mně úřady nikdy nechtěly daň z nemovitosti, která se v zemi vybírá, přesněji měla by se vybírat,“ popisuje.


Číst dál

Proč EU nedovolí Řecku odejít? Bankéři a byrokraté se bojí, že by se přidali další

Prof. Milan Zelený: „Nezáleží na tom, co říkáte, ale jen na tom, co děláte: to pomáhá všem, kteří chtějí pochopit svět, přizpůsobit se, nalézt sebedůvěru a prorazit novou, svoji cestu.“

Co kdyby Řecko odešlo z Evropské unie – a uspělo? Klíčová otázka, která vysvětluje víc než všechny hrozby, nadávky a invektivy na adresu Řecka. Rozkol mezi Francií a Německem se prohlubuje a dělení Jihu proti Severu čeká jen na návrat Sarkozyho a revitalizaci jeho Středoevropské unie. Nedůvěra v Řecko je, v porovnání s rostoucí nedůvěrou mezi hlavními aktéry unie, spíše marginální, míní ekonom Milan Zelený.

Evropská unie se nedá opustit, z Evropské unie se nesmí odejít. Jediný úspěšný odchod by spustil řetězovou reakci v hluboce nestabilní říši pravidel tzv. „úsporných opatření“. Tato pravidla zajišťují splácení dluhů – protože celá EU je o žití „na podpoře“ a „na sekyru“; zajišťuje tak maximální dlouhodobou závislost občanů na vládnoucím superstátu bankéřů a byrokratů. ...


Číst dál

Už to prasklo

Ve večerním zpravodajství ČT 24 dne 15.7. t.r. utekl nepozornému odpovědnému redaktorovi záběr, který v žádném případě nesměl být vysílán. Jeden řecký poslanec pronesl památnou větu: Volíme podle zájmu této země, nikoli podle stranické disciplíny. Mohl bych nechat na čtenáři, ať si sám učiní závěr z této prosté, ale světoborné věty. Vím už ale, že s českým ("většinovým") občanem nepohne vůbec nic. Pokusím se tedy o upozornění aspoň občanů nevětšinových, kterým to mohlo ujít.


Číst dál

Útvar prazvláštních činností

PCR logo… abych ilustroval, s jakým materiálem a s jakými špičkovými bezpečnostními odborníky česká policie spolupracuje a za mé peníze obchoduje, sděluji, že heslo je skutečně složité, prakticky neprolomitelné: Pilsner.

Rozkošný skandálek kolem italské společnosti Hacking (aka Hacked) Team vydal plody formou 400 GB dat z firemních úložišť. Pro tento blog jsou nejzajímavější e-maily putující mezi milánskou centrálou a zaměstnanci českého distributora, společnosti BULL s. r. o., zejména pány Hlavsou a Martínkem.


Číst dál

Skrytá hrůza české líbeznosti

Rusove lzou„Nikdo nemůže za to, že se narodil jako otrok. Ale otrok, jemuž je nejen cizí snaha dosáhnout svobody, ale který omlouvá a přikrášluje své otroctví, takový otrok vyvolává zákonité rozhořčení, pohrdání a zhnusení. Je to slouha a hulvát.“ Kdo si myslí, že to byl nějaký Solženicyn, mýlí se. Autorem je V. I. Lenin.

Dnes je docela hezky. Vedra pominula, je sice, alespoň v Praze, zataženo, možná trochu sprchne. Lidé toho využívají – zvláště ti, kteří už jsou v důchodu. Někdo klábosí se známými na chodníku, jiní, zvláště pejskaři, se zastaví v parku. Paní sousedka, kterou jsem ráno potkal ve výtahu, chodí pravidelně cvičit a také hraje tenis za veterány. Atmosféra líbezná jako v písni Louise Armstronga What A Wonderful World. Ale když pracovně otevřu internet, dozvím se, že jsme tady docela jiní. Pracovně otevírám tzv. runet čili ruský internet. A vím, že jeho běžný uživatel nemá příliš možností ani snahy zjistit, jakou stravou je krmen. Dnes je tam navíc jakýsi „český den“. V porovnání s obvyklým výskytem českých témat jde o vyšší intenzitu. On totiž Miloš Zeman už dlouho nic neřekl, protože pro uživatele runetu je Česko především on. A ještě Václav Klaus, případně Oskar Krejčí.


Číst dál

Otázky bez odpovědi: Problémy inteligence

Motto: Mnoho je kateder, ale málo šlechetných a moudrých učitelů. Velké jsou posluchárny, ale málo studentů toužících po pravdě a spravedlnosti. (Einstein)  

Za inteligenta je považován člověk, který absolvoval tu či onu školu. Získá-li však někdo vysokoškolský diplom, nestane se tím lepším ani moudřejším. Nepovažujeme zde proto inteligenci za třídu nebo společenskou skupinu, právě tak jako netvoří společenskou skupinu lidé dobří nebo mírní. Inteligent je ten, kdo si plně uvědomil vlastní zodpovědnost za vlastní život a odmítl nekriticky přijímat cokoliv vnuceného. Takové lidi najdeme všude, je ovšem pochopitelné, že se nejvíce věnují studiu a kultuře.


Číst dál

Letní tábor Praskolesy 2015, aneb jak III.turnus „řádil“ na Disko

LTP III T disco L a H 140715Včera na tradiční diskotéce v restauraci „Jitřenka“ to tábornice a táborníci roztočili „na plné pecky“. Spolu s vedoucími vytvořili nádhernou atmosféru. Skvěle zapadla do party i tělesně postižená Lucinka. Smekám před dětmi, jak ji mezi sebe přijaly a jak jí pomáhají. Navštívil nás i Stan Laurel a Oliver HardyJ Dnes máme táborák, nepochybně to děti zase „roztočí“ jako I. a II.turnus před týdnem. Ve vedlejším rybníce tehdy mladí rybáři chytili cca 60 cm kapra. Děti mu daly jméno Pepa a demokratickým hlasováním rozhodly, že neskončí na pekáči. Za aplausu dětí se tak Pepa vrátil do svého rybníčku. Dnes nám slíbili chytit dalšího. Večerku jsme protáhli a mohl jsem vyprávět, číst příběhy, hrát na kytaru, snad do půlnoci… Ti nejmenší, blaženě usínající pod koruny stromů a při teple táboráku, nám dali najevo, že je čas vydat se na cestu do tábora. Každý měl za úkol najít si svoji Mittenovu hvězdu z příběhu Otakara Batličky. Určitě si ji každý na hvězdné obloze našel. J.Š. 15.7.2015



Letní tábor Praskolesy 2015: IV.turnus a noční koupání

Noční koupání nikdy nezklame. Připustili jsme čerstvou vodu a museli přitopit. Poté, co jsem byl podezřele tázán, zda je můj mobil vodovzdorný, jsem se už k bazénu raději nepřibližoval. J.Š.18.7.2015



Letní tábor Praskolesy 2015: Královna básniček Míša

Míša byla další „perlou“ našeho tábora – oblíbená „kanadská noc“ zanechala stopy:-) Vždy se najde malé děcko, které upoutá svoji výjimečností. Čisté, nezáludné myšlení, na vše měla hned odpověď, jasný názor, mnohdy velmi rozumný. Nebála se ho vyjádřit svým bezprostředním, okouzlujícím způsobem a jak to umí jen děti. Proto děti nikdy nepodceňuji. Při posledním nástupu dnes ráno se přihlásila jako první o slovo a hned vedoucího Pepana „sjela“, že „zlobil děvčata“ a my jsme „šli do kolen“, včetně dětí. Mimochodem Pepan je dlouholetý táborník, je na táboře většinu léta a vykonává nejen vedoucího, ale i kus potřebné práce spojené s provozem tábora. Tábor je malý organismus, musí šlapat „jako hodinky“ ve všech ohledech. Je skvělé, že se nám daří vychovávat další generaci vedoucích z řad táborníků, kteří budou v naší práci pokračovat až my nebudeme moci či nebudem. IV. turnus už „táboruje“. Většina jsou malé děti, nováčci, tak se už těšíme – i na nové „Míši“:-). J.Š.18.7.2015



Letní tábor Praskolesy 2015: IV.turnus rozcvička

LTP IV turnus hokejiste 1 180715Pokud to počasí dovolí, děláme rozcvičky u bazénu (sebekriticky přiznám, že roky práce u PCLTP IV turnus hokejiste 2 180715 zanechaly na mé tělesné schránce nemilé stopyL). IV.turnus už jede naplno. Včera jsme novému turnusu představily tři nadějné hokejisty HC Sparta Praha Erika, a oba Filipy, mistry Ligy mladších žáků Středočeského kraje, jako ukázku zaslouženého úspěchu po tvrdém tréninku a jako motivaci a příklad ostatním dětem. Poslouchaly pozorně, se zájmem, kladly otázky hokejistům. Tak věřme, že jejich příklad nezapomenou a vyniknou i v jiných oborech než je hokej. Jen počítač a mobil ještě žádného mistra neudělal. Pochopily to. J.Š. 19.7.2015


J&T Banka má takmer polovicu úverov na Cypre.

Dopis poslance Bebavého guvernérovi Národní banky Slovenska a guvernérovi ČNB ze dne 11.6.2015: I.částII.částIII.část

JAT Facebook 2V uplynulých týždňoch vzbudil pozornosť odbornej verejnosti aj médií fakt, že Poštová bankaJAT Facebook 4 má viac ako 500 miliónov eur v úveroch pre firmy sídliace na Cypre. Po preskúmaní verejne dostupných údajov som dospel k poznaniu, že rovnaký problém ešte vo väčšom rozsahu sa týka aj J&T Banky. Je regulovaná Českou národnou bankou, keďže sídli v Prahe – ale má na Slovensku pobočku a zároveň spoluvlastní Poštovú banku. Preto som včera zaslal list guvernérovi Českej národnej banky aj guvernérovi Národnej banky Slovenska, kde sa ich pýtam, ako na celú vec hľadia a čo s tým robia alebo mienia spraviť.


Číst dál

Alkoholu podlehl už i předseda Sněmovny Jan Hamáček!

Na Západě po takovém skandálu a v takové funkci politik odstupuje okamžitě a s ostudou opustí veřejný život. U nás jen rozšíří řady opilců ve Sněmovně a „karavana jede dál“. Chápu, že uchovat si zdravý rozum mezi tolik nerozumem ve Sněmovně je zdravým rozumem takřka nezvládnutelná úloha, nicméně i proto má Sněmovna tolik místopředsedů, aby se střídali, pokud ovšem nebyli opilí všichni a Hamáček byl z nich ještě ten nejstřízlivější… J.Š. 13.7.2015  



Moudra Jana Wericha

U nás se vždy platilo za muziku, než za fyziku, a proto tady není žádný Einstein.


Číst dál
 

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing