Bulletin č. 26/2015

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 20. duben 2024 0:33

Milan Zelený: Čtyři města, most, továrny… jak Jan A. Baťa měnil Brazílii

JAB mostJene, poutníku český, tvé kroky hledají a pokládají cesty, stavějí mosty; není jiné cesty, než Tvé šlépěje …

Po stopách českého podnikatele Jana A. Bati putovali v brazilském státu Mato Grosso ekonom Milan Zelený a další členové nadace ZET. Co všechno zde po sobě Baťa zanechal (a dodnes funguje)? Přečtěte si v reportáži Milana Zeleného. Představte si českého genia, vyhnance a exulanta, který v džunglích a savanách oblasti řeky Paraná, vybudoval nejen řadu podniků, ale i čtyři dodnes funkční a vzkvétající města: Batayporá, Bataguassú, Batatuba a Mariápolis. Navíc, postavil 2,5 kilometrový most přes Paraná, který nese jeho jméno (na snímku), řadu domů a továren, rodinnou vilu, atd.


Číst dál

Zástupci postkomunistického Parlamentu uctili památku obětí komunismu na Ďáblickém hřbitově

Dablice Detsky hrbitov 1 260615Dne 26.6.2015 od 10:00 hod. byla tradičně uctěna památka obětí zrůdného komunistickéhoDablice pomnik 260615 režimu na místě, kde jsou pochováni nejen dospělí, ale i 42 kojenců, batolat a malých dětí na přilehlém Dětském hřbitově. Narodily se mámám v komunistických kriminálech. Některé se „dožily“ jen pár hodin. Za vládu se dostavili premiér Bohuslav Sobotka a ministr spravedlnosti Robert Pelikán. Komunisté se dodnes stydí, pokoru neprojevili. Proto nemají odvahu přijít, omluvit se a položit věnce.

Bohužel jsem se dostavil pozdě, kvůli zpožděnému soudu. Nemohl jsem tak pietní akt zdokumentovat a kontaktovat oba členy vlády. Panu premiérovi bych položil tři otázky:


Číst dál

Organizační výbor Senátu skandálně doporučil vyřadit z programu schůze bod ve věci projednání podání Adriana Portmanna!

Diensbier Jiri 12Doporučuji stenografický zápis a mimořádně sprosté vystoupení ministra Jiřího Dienstbiera dne 17.6.2015. Portmann AdrianSenátoři vědomě porušili zákon! Žaloba na ÚSTR byla podána 23.10.2014. První soudní stání bude 5.8.2015 od 9:00 hod. u Obvodního soudu pro Prahu 3. 

Senát se přece nebude zabývat kdejakým podáním nějakého občana, dle ministra pro lidská práva. Takže podle něho jsou občané nijací a nějací?! Senátoři za ODS se opět pokusili zařadit na schůzi Senátu bod k odvolání některých členů Rady Ústavu pro studium totalitních režimů, z důvodu porušení zákonné podmínky členství v Radě. Podnětem se stala stížnost historika Adriana Portmanna. Postup byl zcela v souladu s Jednacím řádem a dokonce i v souladu s rozborem legislativního odboru Senátu, který se vyjádřil ke stížnosti Adriana Portmanna. Přesto byl v protikladu s tímto právním názorem bod vyřazen. Předseda legislativní rady vlády a ministr Jiří Dienstbier rozhodnutí zdůvodnil s tím, že Senát se nebude zabývat „kdejakým podáním nějakého občana“. 


Číst dál

Na místě vraždy jsem nebyl, ale 17 let si musím odsedět!

MSP AZ prichod 260615Právo na spravedlivý proces flagrantně porušeno a stále porušováno!MSP AZ prg 260615

Dne 26.6.2015 se konal další soud „vraha“ Alberta Žirovnického u MS Praha ve Spálené. Až na justiční čekatelku a známého odsouzeného, zela místa pro veřejnost prázdnotou. Jednání se týkalo žádosti o obnovení procesu, podložené usnesením ÚS ČR i nadřazeným právem EU. Soudkyně JUDr. Veronika Čeplová přišla o cca 20 min. později aniž by se omluvila. Začala rázně dotazem na jména přítomné veřejnosti v počtu tří. Málem chtěla požadovat i OP. Ochotně se přítomní představili celým jménem, pouze já jako veřejnost a současně jsem oznámil pořizování zvukového záznamu. Další dotaz k mé osobě už nenásledoval, ani dle zákona neoznámila, že bere na vědomí. Na dotaz o povolení natáčení videa a fotografování reagovala soudkyně verbálně dost rozčileně až agresivně. Není divu, že po skončení jednání, ačkoliv jsem se choval klidně, mi vyhrožovala vykázáním ze soudní síně, když jsem odcházel podle jejích představ zřejmě příliš pomalu. Během jednání mi vyhrožovala pokutou, když jsem nemohl nereagovat na její způsob jednání. Žádost o rozhovor po skončení odmítla s tím, že rozhovory s médii odmítá a že jsem se jí stejně nepředstavil. Představil jsem se jí, ale její nezájem a verbální agresivita pokračovaly. K samotnému jednání:


Číst dál

CNI: Ministr Mládek si koupil byt od neprůhledné firmy z daňového ráje

Podle zjištění Centra nezávislé investigace (CNI) koupil ministr Jan Mládek (ČSSD) v roce 2006 byt 5+kk v Praze od firmy ovládané anonymně z britských Panenských ostrovů.

Mládek s manželkou pořídil mezonetový byt s terasou o rozloze 121,5m2 a pozemkem 349m2 ve vnitrobloku pod parkem Parukářka za 7,9 milionů korun. Suma zhruba odpovídá skutečným nákladům na podobný byt v dané době a lokalitě.


Číst dál

Model myší a krys a vliv na produkci

Z uvedených údajů jednoznačně vyplývá, jak velký byl rozsah útěku v Rudé armádě a jak malá byla ochota řadových rudoarmějců bojovat v roce 1941 za stalinský režim. … v roce 1941 přibližně 28% - 29% všech rudoarmějců dezertovalo, nebo předešlo mobilizaci a dalších cca 19% rudoarmějců se vzdalo do zajetí. Představuje to skoro polovinu všech vojáků, kterými v roce 1941 disponovala Rudá armáda. Jednalo se o takovou kritickou masu, která zásadním způsobem oslabila její bojeschopnost a v počáteční fázi války způsobila katastrofální porážky Sovětského svazu.

… Tedy co to jsou vlastně ty myši? Jedná se o obyvatelstvo, kterému vyhovuje do určité míry státní zřízení, které panuje v zemi. Tito lidé většinou reprezentují tzv. pasivní většinu, pokud se ekonomicko-politická situace nějak netýká jejich rodiny apod., spíše se vždy podvolí. Tato skupina je také ta, která se lehce nechá zastrašit represivním aparátem země. Do této skupiny však také patří nadšení komunisté, mladé idealistické obyvatelstvo, atd. Stručně řečeno tak myši představují populaci, která plní rozkazy a své pracovní dávky. Mezi nimi se nevyskytují krádeže, apod. Tito lidé prostě představují základní stavební kámen každého politického systému. Tito lidé, ekonomicky řečeno, budou podporovat stát tak dlouho, dokud jsou výnosy z tohoto státu vyšší než výnosy z aktivit proti tomuto státu – nazvěme je proto patrioty a bojovníky za vlast. Je asi jasné, že výnosy těchto myší jsou v totalitním státě mnohem nižší než v demokracii a proto zastoupení těchto myší je nižší v SSSR než např. v USA. Navíc s tím výnosy nejsou pouze finanční částky, ale jde o různé faktory jako bezpečí, zdravotní služba, politická svoboda atd. Proto každý totalitní stát má problém s tím, že výnosy myší jsou nebezpečně blízko výnosům krys. Mimochodem až budete číst tento model, zkuste si to srovnat např. se situací v ČSSR.


Číst dál

Červy v srdci si může přivézt pes i z dovolené z Chorvatska, varují veterináři – a lidé?!

„Kdyby se jednalo jen o psy! Těm zvěrolékaři pomohou. Horší je to s lidmi, všichni ty potvory máme a lékaři o tom vědí jen pramálo, není zájem. Najděte si ing. Hana Bláhová, parazitoložka a kdo nezná, bude jen zírat.“ Josef Čáp - Lidstvo nejvíce ohrožuje pandemie, ke které vytváříme migrací ty nejlepší podmínky.

NOVINKY.CZ: Zvířata mohou chytit v zahraničí mnoho chorob, varuje Komora veterinárních lékařů ČR. Častá je například leishmanióza, kterou přenášejí savé mouchy a komáři, ale také srdeční dirofilarióza, neboli srdeční červivost psů. Tu způsobují vlasovité hlístice, které do těla zanesou komáři, řekla viceprezidentka komory Radka Vaňousová.


Číst dál

Gazprom pod tlakem: Ztratí ruský plyn politickou sílu?

… V následujících letech tak můžeme čelit paradoxu: zatímco jiné členské státy EU budou sice silně akcentovat energetické úspory, ale současně budou naplno využívat klimatické výhody a komfortu konečně snad bezpečných dodávek zemního plynu, ku potěše několika neuvážlivých a hamižných politiků se v Česku budou budovat další, systémově zcela zbytečné jaderné elektrárny...

Průměrná cena ruského plynu od počátku roku klesla na úroveň let 2010–2011 a tento trend se zřejmě nezmění. Klesly-li výnosy Gazpromu meziročně téměř o 40 procent, půjde zřejmě o „reset“ na novou úroveň. Pro evropské spotřebitele plynu dobrá zpráva.

Zhruba před rokem tehdejší polský premiér Donald Tusk navrhl společnou energetickou politiku EU. Čas popoběhl a Tusk se stal předsedou Evropské rady, tedy evropským presidentem (Pánbůh zaplať, že alespoň na evropské úrovni máme dobrého prezidenta) – a já s napětím sledoval, jak a zda se bude Tuskova „plynárenská“ výzva k uskutečnění kroků, jež by vedly ke zvýšení ochrany Evropy před vyděračským potenciálem ruského plynu, dále vyvíjet.


Číst dál


Letní tábor Praskolesy dnes zahájil už 17.ročník

LTP I turnus vlajka 260615Dnes v 10:00 hod. začal I.turnus z osmi Letního tábora v Praskolesích. 50 dětí věku od pěti do patnáctiLTP I turnus prichod odchod 260615 let prožije jistě nádherný týden. Letos máme k dispozici nové hřiště s umělým povrchem, které bylo postaveno z prostředků EU. Pro mne je to nejkrásnější období roku, kdy mohu pracovat jako zástupce hlavního vedoucího tábora. Kvalita práce s mladou generací je rozhodující pro budoucnost každé země. Naše v ní má ještě velké rezervy. Jsme rádi, že v Praskolesích k ní můžeme přispívat. Užijí si správné party a spousty činností, každý den jiných od celodenního pochodu, „horolezectví“ na snad první cvičební stěně v Čechách (na stodole), bratří Jaroslava a Františka Čápových i s „vrcholovou knihou“. Zajezdí si i na koních, zatesají do pískovce, spousta sportovních her, včetně florbalu, hledání trilobitů, zkoušky odvahy, různé soutěže a testy o ceny a nádherného, vyhřívaného bazénu. Táborák s kytarou a opékáním buřtů také nechybí. Těší nás, že se děti vracejí.


Číst dál

EKOPOHLED: Zrušený harém nepomohl

Zatímco lékaři ve světěznepokojeně sledují po­stup virového plicního onemocnění MERS, zoologové sčítají děsivé škody po jiné, ten­tokrát bakteriální nemoci. Bě­hem jediného měsíce stačila pře­válcovat antilopy sajgy tatarské v Kazachstánu.

Sajga má na jinak elegantní antilopu dost ošklivý čumák, který připomíná plynovou masku. Horší však je, že jí nepře­je štěstí - nebo vlastně lidé. Před rozpadem sovětského im­péria se počet sajg blížil milio­nu. Pak ale přestala fungovat ochrana zvířat a vyrazili na ně ve velkém pytláci. Zčásti kvůli masu, ale zaměřili se hlavně na lov samců, aby získali jejich rohy. Tradiční asijská medicína si jich cení - spolu s rohy noso­rožců nebo tygřími penisy - jako látek údajně podporujících potenci. Počet sajg se do přelo­mu tisíciletí snížil na padesát ti­síc, což přírodovědci považují za nejrychlejší pokles, jaký kdy pozorovali.


Číst dál

Putin a osel

Z východní Ukrajiny: „Ukrajinský tank napadl mírumilovný ruský traktor. Traktor střelbu opětoval a poté odletěl.“



Vizitky jsou vizitkou!

Sídlo SKS Praha a sídlo SKSČMS Žebrák. Není třeba dalšího komentáře. J.Š. 28.6.2015

Praha SKS SL vizitky 260615Praha SKS SL vizitky detail 260615Zebrak SKS CR 270615



Matka Tereza nebyla dobrý člověk

Americký ekonom izraelského původu Yaron Brook sice netvrdí, že by prezident USA vědomě čerpal z nacistického propagandisty Goebbelse, ale vzorce myšlení jsou prý „spřízněné“...

Předseda Ayn Rand Institute nepřijímá jen myšlenkové dědictví autorky slavného románu Atlasova vzpoura, ale i její prostředky. Provokace je otřesem přispívajícím k přehodnocování morálky a kapitalismus je jediný ekonomický systém umožňující jednotlivcům vést svobodný, morální a naplněný život. Jen kapitalistické společnosti, jejichž hybnou silou je sobectví, vytvářejí bohatství. Přesto je neoblíbený, protože člověk je vychováván v pokřivené morálce k tomu, aby považoval oběť za ctnost a sobectví za neřest. Chudoba je pak cestou ke ctnosti, zatímco na bohatství se pohlíží jako na hřích. Morálku oslavující slabost by měla nahradit morálka síly, vzývá Brook, který na pražské vysoké škole Cevro Institut pokřtil české vydání slavné knihy.


Číst dál

Praha: Mezinárodní konference o budoucnosti veřejnoprávní televize a rozhlasu

CT logoSebelepší technika není žádnou zárukou kvalitního zpravodajství – vždy to bude o lidech, kterým slouží. V ČT to mnohdy vypadá, že je tomu naopak.

Pořádá ji ČT. Na internetu kupodivu není takřka nic? Včera odpoledne na ČT 24 promluvil GŘ ČR Petr Dvořák, řekl, že se ČT může srovnávat jen v podstatě s „východními“. Nepřímo tím přiznal, že se západními veřejnoprávními televizemi se vůbec nemůžeme srovnávat. To je pravda, rozdíly jsou nebetyčné, kde konkurovat můžeme snad jenom pohádkami pro děti. Kupodivu večer v Událostech dodal, že „Evropa to vidí a bere si z nás příklad“, což znělo jako by ČT byla vzorem pro celou Evropu. O tom si dovolím silně pochybovat.


Číst dál

V roce 1968 zavraždili 502 lidí ruští „zahraniční dělníci“, nikoli vojáci!

Domácí totalitní režim je hluboce vinen tím, že z politických důvodů nechránil práva a životy vlastních občanů - Při dnes tak častých tendencích rela­tivizovat historické události je třeba mít stále na paměti, že již samotné obsazení Československa bylo jednoznač­ným pošlapáním veškerých zákonů a mezinárodních smluv. Občané okupa­ci naprosto odmítali. Smysl sovětské vojenské přítomnosti v Českosloven­sku byl až postupně vnucen mocen­skou skupinou sloužící zájmům cizí moci.

… Dodnes se hovoří zejména o obětech prvních měsíců následujících po 21. srpnu 1968. Skutečně tehdy s účas­tí okupačních sil zahynulo do konce roku 1968 nejméně 135 občanů. Situa­ce se zdánlivě stabilizovala, většina vojsk odjela a zbývající byla stažena do kasáren vyklizených Českosloven­skou lidovou armádou. Přesto od 1. led­na 1969 do data odchodu posledního sovětského vojáka 27. června 1991 za­hynulo dalších 267 civilistů. …


Číst dál

Čína začíná krotit Rusko jediným způsobem jaký je možný

LN Sibir Cina 250615„Popularita Putina narůstá podobně jako u Hitlera – čím více území obsadil. Článek „Sibiřská lada si pronajmou Číňané“ ukazuje, jak potřebné je, aby někdo přistřihl velruskému impériu křídla. Západ na to z mentálních důvodů nemá. Čína okupací Si-ťiangu a Tibetu je rovnocenným „partnerem“ Ruska. Konečně poslední kolonizující stát, který nedokázal odejít, ostrouhá. Rusově bouřlivě reagují, že vedení Zabajkalska pronajme Číňanům 115.000 hektarů půdy. Dochází i na poslední kolonizátorskou zemi, která nedokázala dodnes dát sibiřským národům možnost samostatného rozhodování, jako ostatní západoevropské státy. Číňané to Rusům ukáží, protože se chovají podobně.“ – „Svoboda je ohrožena, když síla nenachází překážky.“ Karel Mrzílek


Číst dál

EFSF a ESM: Kde zůstaly miliardy na záchranu eura? Část I.

PenizeAutor: Květa Pohlhammer Lauterbachová - Publikováno: 21.02.2013 10:34

Zázraky se dějí dnes a denně. Banka má jenom 100 korun a je jí dovoleno, aby vám účtovala úrok z 10 000 korun!

V posledních letech byly v Evropě přeskupeny miliardy eur a nikdo pořádně neví, kde je jejich konečný přístav. Je pouze známo, že velká část byla přesunuta ze Severu na Jih Evropy. A co s nimi ten Jih udělal? Až do dnešního dne neexistuje žádné pořádné vyúčtování, jak se vlastně s těmi tranšemi pro tučnou řeckou pečínku naložilo.

Možná byste si mysleli, že věřitelé už budou "miliardami z kapes daňových poplatníků" nasyceni. Jenže to by se nesmělo jednat o sudy, které nemají žádné dno. Nyní vyšla najevo jedna malá zpráva o pozadí zvláštního případu ukázkové chamtivosti, která potvrzuje nejhorší obavy všech těch, kteří se staví proti politice Evropské centrální banky a fondu ESM. Co se stalo?


Číst dál

SZ Mgr. Eva Viktorová žádá, abych v kauze JUDr. Hany Marvanové, dělal práci za ni!

Marvanova Hana„S Marvanovou je to fakt divný - na internetu je dohledatelná minimálně na třech různých adresách. Stěhuje se a vyměňuje kanceláře jak Baťa cvičky... zvláštní.“ - JUDr. Marvanová namluvila svým klientům, že nemají za další peníze dostavovat rozestavěné domy a počkat si na výsledek konkurzu. Potom se zúčastnila jako zmocněnec hlasování věřitelského výboru o prodeji pozemků H-systému (v těch byly ve skutečnosti uloženy peníze klientů H-systému). Pozemky byly prodány za desetinu jejich skutečné hodnoty (následně přeprodány za mnohonásobek – viz trestní oznámení podané senátorem Jiřím Čunkem. Bylo odloženo. Chystá se odvolání.

Informoval jsem VSZ JUDr. Lenku Bradáčovou článkem ze dne 16.5.2015 - Další z podivných soudů žalované JUDr. Hany Marvanové?!. To doručilo můj podnět OSZ pro Prahu 1 dne 19.5.2015. Dne 22.6.2015 jsem obdržel od SZ Mgr. Evy Viktorové vyrozumění s žádostí o doplnění dalších skutečností, protože „veškeré skutečnosti neobsahuje, aby z něj bylo možno vyvodit podezření z trestného činu. Proto Vás vyzývám k doplnění…“ Dne 23.6.2015 jsem jí odpověděl, cituji část z mé odpovědi, resp, z mého „doplnění“:

… Nevím, zda se mám smát či plakat? Zákonnou povinností občana je upozornit na trestnou činnost jak dokonanou či možnou. Tuto svoji občanskou povinnost jsem splnil předáním informací, které jsou veřejnosti dostupné. Zbývá je ověřit a doplnit o informace jejichž získání je možné jen Vám, díky Vašim pravomocem, kterými jste, na rozdíl ode mne, jistě dostatečně vybavena. Nechtějte prosím, abych s mými omezenými možnostmi získal další důkazy, které už můžete získat pouze Vy. Očekával bych, že mne jako představitelka soudní moci za odvedenou práci poděkujete a nebudete ode mne požadovat, abych vykonal další, kterou už je pouze ve Vaší kompetenci a PČR. Jistě chápete, že nemohu vyhovět Vaší absurdní výzvě. Nemožnému požadavku, při nejlepší vůli, vyhovět nelze. Veškeré své možnosti jsem jako občan už zcela vyčerpal. …


Číst dál

Žebrák - na potoce. Změna (k lepšímu?)

Zebrak potokAktualizováno 29.6.2015: Lípy rozkvetly

Místo stromů a keřů žulová zeď s rychle rostoucím plevelem, místo lávky železobetonové monstrum. Už to není ten starý potok s drobnými meandry, ostrůvky a naklánějícími se stromy. Teď je to spíše trpěný vodní tok, nepřítel, sevřený kamenem a betonem, podobný čistě účelovému vodnímu náhonu v průmyslovém areálu. Jen těch pár kachen mu znovu dává život. http://jindrapro.rajce.idnes.cz/Zebrak_-_na_potoce._Zmena_k_lepsimu/

Jindřich Procházka

https://sites.google.com/site/stroupinskalipa/aktuality/zebrak---na-potoce-zmena-k-lepsimu




Další exekuce majetku Heleny Vondráčkové

Michal a synJiž podruhé se objevila plomba na veškerém nemovitém majetku Heleny Vondráčkové.

Do toho spadá i rodný dům ve Slatiňanech, tak jako v roce 2013. V exekuci je tedy zřejmě i její dům v Řitce, jenž svého času zastavila za 1.500.000,-Kč půjčku u KB. Helena Vondráčková si pravděpodobně nechává ve věcech finančních radit svým manželem Martinem Michalem. Ten má ovšem dle pravomocného rozhodnutí soudu splatit exekutorům přibližně 20.000.000,-Kč. Budou to tedy rady značně nestandardní pro slušnou domácnost. Asi proto se také on a jím řízená Agentura MM s.r.o. (mezitím se sídlem v USA) soudí o peníze s mnohými, kteří se s nimi jakkoli pracovně zapletli, tak jako Marta Kubišová, Karel Trpák, různá vydavatelství, pořadatelé, včetně mne, kde usilují o 3.650.000,-Kč za údajnou pomluvu, která byla ovšem pouhým konstatováním současného stavu a nemravného chování pana MM a jeho spolupracovníků. Ať už je exekuce na majetek Heleny Vondráčkové jakkoli velká, je vidět, že se potýká s něčím, co bychom u této hvězdy nepředpokládali. Neschopnost platit své závazky.

Veřejně přístupné materiály: od 1.6.2015, exekuce na majetek Heleny Vondráčkové, kde figuruje  Mníšek pod Brdy jako zástavní věřitel.


Číst dál

Slovinsko našlo masový hrob z války

Huda JamaStalo se před 70.roky, připomínáno není – článek z roku 2009

… Největší hrob obsahoval na 35.000 těl a byl odkryt v roce 2007 při stavbě dálnice poblíž Mariboru. Historikové se domnívají, že v něm leželi přívrženci chorvatského ustašovského režimu a členové jejich rodin, které po útěku do Rakouska předali britské okupační síly zpátky do rukou Titových partyzánů. Komunistické jednotky krátce nato své úhlavní nepřátele nemilosrdně zlikvidovali. … 

LUBLAŇ Ve Slovinsku byl nalezen masový hrob s pozůstatky několika stovek lidí, kteří byli zabiti těsně po skončení druhé světové války. Údajně jde o oběti komunistických partyzánů, kteří si tehdy vyřizovaly účty se svými politickými protivníky. Informaci přinesla agentura APA. Mumifikovaná těla byla ukryta v dole a k jejich usmrcení byl údajně použit otravný plyn. "Našli jsme mumifikovaná těla dvou až tří set lidí, přičemž k jejich usmrcení byl podle všeho použit plyn," prohlásil Marko Strovs, vedoucí zvláštního úřadu pro vojenské pohřby u slovinského ministerstva sociálních věcí. O použití plynu prý svědčí fakt, že tělesné pozůstatky nenesou žádné známky střelných poranění a v dole, kde byly nalezeny, se našlo jen málo nábojnic. Místo hrůzného nálezu se nachází v dole Huda Jama poblíž městečka Laško asi 90 kilometrů od hlavního města Lublaně.


Číst dál

Podlézá Kalousek mafiánům?

Kde je příčina Kalouskova sprostého útočení na Babiše? Už od vstupu Babiše do politiky? Můžeme jen tušit. Alkohol v tom asi úplně výlučnou roli nehraje.

I když - jak si vysvětlit, že Kalousek dovede v jedné větě říct, že Babiš krade pět miliard, a zároveň že dotaci používá na zlevnění bionafty? (Bez dotace by neprodal ani litr!). "Takové řeči se říkají jen ve vožralství", jak praví Švejk. Jaká příležitost ke krádeži tu je, když závod Agrofertu použije sníženou sazbu daně, což je ta státní dotace, aby se ve státním zájmu cena bionafty stala výhodnější, než cena nafty? Nevím. Jsou všichni opozičníci tak nevzdělaní, že ten Kalouskův nesmysl opakují celý den poslaneckého jednání o důvěře vládě? Nebo je jim každá lež dobrá v ofenzívě všech proti jednomu?


Číst dál

Dopad sovětského armádního dronu na území Prahy 10 v únoru 1988

Rusky dron zakrytyIncident ze školky, aneb jak nám lhali komunistéRusky dron CTK

V úterý 16. února 1988 vydala Československá tisková kancelář krátkou zprávu o technické závadě meteorologické aparatury, která ve stejný den v 11.25 hodin přistála na jihovýchodním okraji Prahy na padáku a patřila Sovětské armádě. „Tato událost byla způsobena technickou závadou, při níž se aparatura ocitla v silném vzdušném proudění, což jí znemožnilo přistát v plánovaném místě. Při přistání nedošlo k lidským obětem ani ke zraněním, ani k vážnějším materiálním škodám. Byla přijata opatření, aby se podobné případy neopakovaly.“

Rudé právo o den později otisklo na druhé straně zprávu ČTK pod názvem Neplánovaný dopad meteorologické sondy. Mezi obyvatelstvem se v následujících dnech šířila fáma, že spadl československý Mig. …


Číst dál

MUČEDNÍCI HUSITSKÉ DOBY (1412–1434)

Hus JanPronásledování českých katolíků v letech 1412–1434 patří mezi největší náboženská pronásledování v celé Evropě, je však přitom ve světě jedním z nejméně známých. Pozdější následovníci Husových žáků a ctitelů, ať již se hlásili k Lutherovi či Kalvínovi, Robespierrovi či Marxovi, Leninovi či Hitlerovi, páchali své zločiny v těch oblastech, kterým bývá obvykle v historiografii věnována větší pozornost, a nadto na rozsáhlejším území Evropy a posléze i celého světa, takže ve srovnání s těmito událostmi české pronásledování v povědomí ciziny do velké míry upadlo v zapomnění.

Čeští katolíci ovšem dobře věděli o mučednických osudech svých rodáků v husitské době a čeští katoličtí autoři je ve svých dílech již v pozdním středověku a renesanci často připomínali. Evropu tehdy na pronásledování v českých zemích upozornil Enea Silvio Piccolomini (pozdější papež Pius II.), jenž ve své Historii české zdůraznil, že „není žádné země, která by v naší době vydala více Kristových mučedníků než Čechy“.[1] Obzvláštní pozornost mučedníkům husitské doby věnovali hlavně historici doby katolické reformace Bohuslav Balbín a Jiří Crugerius a spolu s nimi i další barokní autoři; ve stejné době pak zvláště jednotlivé kláštery (Sedlec u Kutné Hory, Velehrad, Zlatá Koruna) dávaly zobrazovat umučení svých členů malbami ve svých chrámech. O jednotlivých martýriích se i později zmiňovali všichni historici zabývající se husitskou dobou (čeští liberální a nacionalističtí historici se přitom více či méně skrytě pokoušeli a leckdy dosud pokoušejí mučitele aspoň částečně omlouvat), avšak jedinou souhrnnou odbornou prací věnovanou této problematice je monografie zasloužilého moravského historika, starobrněnského augustiniána Augustina Neumanna, vydaná v Hradci Králové roku 1927,[2] jejíž autor byl tehdejším československým episkopátem oficiálně pověřen sebráním archivních dokladů, jež by posloužily v beatifikačním procesu (dosud bohužel nezahájeném) těchto mučedníků.


Číst dál

Koleduje si Kalousek o Bohnice?

KalousekPoslanec Kalousek je všude, hlavní řečník ve Sněmovně, na ČT, v dalších médiích, vždy jen jedno téma - Babiš. Musí mít hodně velké obavy a strach i jeho korupční kamarádi. Obávám se, že bude-li takto pokračovat, ztratí zcela kontakt k realitě a budou ho muset zachránit specialisté z Bohnic. Doporučuji jako další důkaz toto video a doprovodné komentáře. Hnutí Ano má tu nejlepší možnou reklamu a navíc zadarmo. Není divu, že obliba Babiše mezi obyvatelstvem rapidně roste. Občan volič by si měl položit i otázku, zda tato „práce“ odpovídá jeho představám o práci poslance a výši platu, který z jeho daní dostává?! Neměl by se Kalousek víc než o párky a živnostníky starat o pozůstalé po mladých parašutistech, na jejichž smrti si vydělal? Pochybuji, že právě o jeho „starání“ některý živnostník stojí. J.Š. 24.6.2015



Devitalizace prokazatelně pomáhá, ale ohrožuje obrovské obchody ve zdravotnictví

Devitalizace… Je smutnou skutečností, že v zahraničí mají pro devitalizaci větší pochopení než my v ČR. Skvělá je například spolupráce s profesory z MayoClinic a člověka taky potěší, když profesor z Pittsburg. univ. doporučuje pokračování výzkumu. Jen se poněkud špatně, že doporučovaná spolupráce, s jak pan profesor píše - Karolinska/Charles University, tak nějak není možná. Velice děkuji za Vaši podporu a vzhledem k tomu, že zatím žádný z profesorů a docentů z MayoClinic, Duke Univ, Ben Gurion Univ., Technion Israel Inst. a dalších institucí v mé práci nenalezli chybu, tak si troufám říct, že jsme na dobré cestě. …


Číst dál

Satanistické orgie v Brně

Koncem června má v Brně (Obora) proběhnout festival "HELL FAST ATTACK“ - Peklo útočí rychle.

Dobrý den pane Šinágle,

dovoluji si Vám poslat info o setkání satanistů v Brně.

To, že satanismus existuje není nic nového pod sluncem, spíše se zamýšlím nad tím, že o tak velké akci musí úřady vědět a též ji akceptovat. Je to tedy jejich tichý souhlas. Nehledě na to, že mnoho mladých lidí bude akci považovat za výbornou oslavu konce školního roku a neuvědomí si, s jakými riziky může být její návštěva spojená. O tom, že budou rušit obyvatele Bystrce a přilehlých obcí hlukem a poničí zase kus přírody ani nemluvím.


Číst dál

Oběti komunistického režimu si připomene pietní shromáždění

Dablice detsky hrbitovOběti komunistického režimu si připomene pietní shromáždění, které k uctění jejich památky pořádá 26.6. 2015 v 10:00 hod. Sdružení bývalých politických vězňů SBPV na Čestném pohřebišti popravených a umučených politických vězňů v areálu hřbitova Ďáblice v Praze 8.

Shromáždění se každoročně koná k uctění památky komunisty popravených a umučených politických vězňů 50. let, odpočívajících ve hromadných šachtách. Součástí tohoto Čestného pohřebiště jsou také hromadné hroby nemluvňat vězeňkyň z Věznice Pankrác. Na tomto Čestném pohřebišti byla v loňském roce provedena exhumace umučeného pátera Toufara. SBPV spolu s KPV a dalšími organizacemi požádala předsedu vlády ČR, aby byly identifikovány a exhumovány ostatky všech politických vězňů a zločiny vyšetřeny příslušnými orgány.


Číst dál

I takto podvádí nemálo podnikatelů

Podnikatel si zjistí na úřadu práce, který nezaměstnaný řemeslník má dobrou pověst. Domluví se s ním, aby zůstal na Úřadu práce jako nezaměstnaný i nadále, čímž nezaměstnanému stát i nadále platí zdravotní a sociální pojištění. Poté ho podnikatel zaměstná a vyplácí mu každý den, nebo jednou týdně peníze hotově - samozřejmě jen na ústní „pracovní smlouvu“! Je to v podstatě neodhalitelné. Když se musí nezaměstnaný povinně hlásit na Úřad práce, tak prostě nepřijde do práce.


Číst dál

DOPIS JUDR. MARTINU VYCHOPEŇOVI, PŘEDSEDOVI ČESKÉ ADVOKÁTNÍ KOMORY:

Samkova KlaraVážený pane předsedo,Vychopen Martin

sleduji boj ČAK ve věci stíhání kolegy Grubnera - viz:http://www.cak.cz/scripts/detail.php?id=14549. Chtěla jsem Vám jenom říci, že sklízíte to, co jste zaseli. Když se vrchní státní zástupkyně JUDr. Bradáčová a policejní vyšetřovatel kpt. Kortan pustili do mne ve věci "mačetový útok", tak jste neváhali, podali jste na mne kárnou žalobu a kárně jste mne odsoudili - přesně, jak si to orgány činné v trestním řízení přály. Když jsem se veřejně postavila proti státní zástupkyni Dagmar Máchové ve věci "Open Card" a ona si na mne stěžovala, že se chovám nedůstojně, takže porušuji "etický kodex advokáta", tak jste mne na její popud začali kárně stíhat a odsoudili jste mne. Přitom kdo má pravdu, je jasné - já.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing