Buletin č. 34/2013

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
úterý 23. duben 2024 21:25

Pravicové ideály jsou rozkradeny, zbývá hnutí ANO

Hulík MilanPavel Kosatík: Komunisté sice uznávají chyby, na kterých se podíleli během uplynulých dvaceti let, zároveň však počítají s tím, že jaksi automaticky budou řídit jejich odstranění.

… A přece pravicovým voličům ODS ukradla jak řád a pořádek, tak pravicové srdce a rozum, řešení zničila, rozvážnost a odpovědnost pošlapal i pan Čistý a lepší život je v nedohlednu. ODS neměla pravé ruce ani v jednom z obou významů. Snad ještě zdánlivá prosperita může halit postupnou ztrátu svobody, která hrozí na konci cesty na východ, kam ODS nasměrovala a poslala levici. …


Číst dál

Památník obětem komunismu bude postaven u Parliament Hill

Masarykktown KanadaZpravodajská agentura Canadian Press, 23. srpna 2013

OTTAWA – Památník na upomínku obětí komunismu bude vztyčen poblíž Parliament Hill (kanadský parlament v Ottawě).

Skupina s názvem Hold svobodě (Tribute to Liberty) obdrží od federální vlády až 1,5 milionu dolarů na postavení památníku na trávníku mezi budovou Státní knihovny a státního archivu a budovou Nejvyššího soudu. Přímo na místě plánovaného památníku to v pátek oznámili ministři konzervativního kabinetu Jason Kenney a Chris Alexander. Očekává se, že památník bude dokončen koncem příštího roku. „Bude to místo kolektivní paměti,“ řekl Kenney. Toto oznámení přišlo ve stejný den jako Mezinárodní den černé stuhy (Black Ribbon Day), což je svátek připomínající oběti komunismu a nacismu v Evropě.


Číst dál

Proč se komunisté museli zbavit všech odbojářů

JANUV ZAKONV Polsku bylo ze spolupráce, hlavně s ruskou GRU, usvědčeno v létech 2005 až 2007, 40 příslušníků bývalé polské WSI  - Wojskowych Slużb Informacyjnych – a to včetně jejich šéfa Dukaczewského, na podzim  r. 2007 byly WSI rozpuštěny a nahrazeny novými!

Dnes odbočím od baťovské tématiky a nepřímo se pouštím do diskuse o bratrech Mašínových. Ve svém archivu jsem objevil článek historika Radomíra Luži z Tulane University v New Orleansu. Je to syn generála čs. armády, bojovníka Ruských legií, který byl při své odbojové činnosti v Protektorátu dlouho marně honěn gestapem, až byl udán jedním českým starostou českým četníkům a ti jej i se spolupracovníkem beze slova výzvy, překvapené a téměř nahé, zastřelili v Hříšti u Přibyslavi. Generál Luža byl členem odbojové skupiny Rada tří a jejím velitelem pro Moravu. (Pocházel z Uherského Brodu.) Tři četníci a starosta udavač dostali pochvalu a od gestapa odměnu po 2-3 tis.K. 


Číst dál

Bude prezident Zeman kandidovat do Sněmovny jako jeho kancléř Mlynář?

Zeman a KlausKlaus a Zeman: kdo je horší - Zemanovci zneužili sraz amerických aut, zlobí se ocenění majitelé vozů - Rozkradli celou republiku a teď ještě budou chytračit. Podívejme se na ně! - Další čtyři roky v p..... - …až bude občan vážený klient - Marta Kubišová se připojila k hladovce za oběti komunismu - Nejvyšší čas rozpustit lid a zrušit republiku, v tom co by zůstalo v Ištvánově by mohl zůstat v čele Milouš Lukoilněnko jako filiálka Putinovska. Nejde o Nečase, Nagyovou, korupci -  to je věcí soudů, ale o porušení základních prvků demokratického státu.

Zeman by měl by jít sám příkladem, pokud je pro něho normální, aby jeho kancléř Mlynář kandidoval na poslance!!! Zeman a Klaus reprezentují minulost, patří do historie a ztratili už dávno morální mandát. Chceme snad opět volit minulost?! ČSSD a KSČM už mají plné kandidátky – tím ukazují, jak si představují „změnu“! Podle Zemana v roce 1968 nezklamal národ, ale jeho vůdci – ano zklamali, ale proč k Dubčekovi a dalším nemluví o zrádcích Bilakovi, Kolderovi a dalších…?! Nedivme se, když poskytl Haló novinám exklusivní rozhovor. Není-li možnost přímé volby poslanců, budou jména na kandidátkách ostatních stran rozhodovat o volebním úspěchu či neúspěchu. Jako národ jsme v roce 89 zklamali preferencí materiálních hodnot před mravními – nemohlo to být jinak, vzhledem k životní zkušenosti většiny v totalitě. Budeme opakovat opět stejnou chybu? Největší šanci na volební úspěch budou mít strany, které předloží skutečné osobnosti, které už něco dokázaly.


Číst dál

Milan Zelený: Strany přestaly být hybnou silou demokracie

Zeleny JAB cesty k uspechuJde-li o nové a méně známé tváře, tím lépe. Je třeba přestat volit jen ty, které dobře známe – protože je známe až příliš dobře - Strany již nemohou nabídnout nic jiného, než další (stále stejně prázdná) prohlášení, neschopnost, sliby, slogany, billboardy, retušované portréty, klišé a zcela nepotřebné ideologie dávno nefunkčních idejí. Změna je, bude a má být plně v rukou občanů, jejich hnutí a jejich kandidátů

… Stranický systém byl už za první republiky odmítán myslícími lidmi. Typický je průzračný výkřik mladého Čapka, v ještě nepoplužních mediích:

„Ponižuje nás nedůstojnost parlamentu, který i státní nezbytnosti vyřizuje stranickým handlem, ponižuje nás parlamentní systém, v němž bez hrubé a honorované majority by potřeby státu nebyly uhájeny. Ponižuje a skličuje nás přízemnost politického jednání, co jde vysoko nad domácí zájmy stran, je politickým exponentům tak lhostejno jako chalupníkovi aviatika. Ponižuje nás samozřejmost, se kterou političtí machři přijímají fakt, že stát je odevzdán stranám k exploataci. Ponižuje nás osobní úroveň mnohých, z nichž strany učinily vladaře nad věcmi národa. Ponižuje nás forma i duch politiky, jež vládne pomocí nečistých kompromisů mezi bezohlednými zájmy... Jsme-li nespokojeni, volá se na nás: Pracujte ve stranách! Ne, je-li nám čeho třeba, tedy je to pracovat proti stranám, proti vládě stran, proti hlasovací mašinérii, proti inkompetenci, proti politice za zavřenými dveřmi, proti všemohoucnosti výkonných výborů, proti našemu ponížení, proti úpadku demokracie.“

Karel Čapek: Politikum, Lidové noviny, 21. 9. 1925

… Politická strana je organizovaná skupina lidí, kteří chtějí zvýšit své šance k získání politické moci, vlivu a kontroly státu. Za tímto účelem se vymezují jednotou sdílených názorů, nominují své kandidáty a předkládají volební programy, zaměřené na širší populaci. Jde vlastně o formu politického podnikání, jakési politické s. r. o. nebo s. r. v. o. (ručení velmi omezené). Taková skupina nepotřebuje širokou členskou základnu, ale jen spolehlivou masu voličů. …


Číst dál

JAN BAŤA A ZÁCHRANA 2000 ŽIDOVSKÝCH RODIN

Bata Jan AntoninČlánek k výročí smrti Jana Antonína Bati 23.8.1965 - Tento článek posílám pražskému rabínovi. Možná se pak dovíme, proč stát Izrael zásluhy Jana Bati, (jenž před asi 60 lety odmítl kandidaturu na Nobelovu cenu), dosud neuznává.

Jedním z vynikajících a udivujících podnikatelských tahů Jana Bati bylo založení exportní firmy Kotva. Byla to firma, která postupně přebírala péči o růst exportu i mnoha sortimentních položek početných čs. výrobců. Zahájila činnost v roce 1936. Firma sídlila v Praze, a postupně otevírala svá zastupitelství v celém světě.


Číst dál

Komunisté čelí skandálu: Před třemi roky za ně kandidoval udavač gestapa Ján Haden!

JANUV ZAKONTypické Rusko: Obří vojenské vznášedlo přistálo na pláži plné lidí - Útěk z Tábora č. 14. Zpověď jediného člověka, který utekl z lágru v KLDR – Svědectví o návštěvě delegace ČT v KLDR! – Jó,Utek 14 avers 230813 trešně zrály …

Zní to neuvěřitelně, ale je to tak, komunisté chtějí nové volby, ale nyní vyplynulo na povrch, že mají starosti se svými kandidáty. Před několika lety za ně kandidoval vydavatel pornografického NEI reportu. Ale to, co se jim povedlo před třemi roky v komunálních volbách v obci Mirošov na Rokycansku nemá obdoby! Na svojí kandidátce měli udavače gestapa Jána Hadena! Tento příběh by zněl asi jako z pohádky, nebýt toho, že udavač a psychopat Ján Haden dál žije a páchá zlo.


Číst dál

Další otřesný rozsudek z Přerova !!!

ESLPV Kopetzkého kauze intervenoval i senátní výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice.
„Náš výbor se několikrát obracel na ministerstvo spravedlnosti. I při respektu k tomu, že soudy jsou nezávislé, jsme chtěli apelovat hlavně na morálku,“ řekla Právu bývalá poslankyně a donedávna pracovnice kanceláře senátního výboru Marta Hubová.


Číst dál

Srpnové změny u Ústavního soudu a nové politické procesy v září!

US CR budovaPočátkem srpna opustily Ústavní soud dvě výrazné osobnosti, soudci Pavol Holländer a Vojen Güttler, a nahradili je Kateřina Šimáčková a Ludvík David - Kalendář politických procesů na září! – Má vláda „plná kaťata“ a umožňuje vojenské organizování ruských kozáků v ČR…?! – Za neškodné nálepky se Češi na svém území zavírají a organizování vojenských spolků Rusy na našem území je vládou chráněno…?!

Pavol Holländer, předlistopadový komunista a brilantní ústavní právník, zformuloval celou řadu doktrin, které činnost tohoto soudu roky provázejí, kupř. thesi, že když Ústavní soud nechce, nemusí, nepřejícníky nazývanou holländerovským svévolismem, a naopak, jestliže Ústavní soud chce, ale nesmí, přesto – např. s odvoláním na esoterické materiální ohnisko Ústavy – může (třeba rušit ústavní zákony – tak tomu bylo ve slavné kause Melčák, anebo nerespektovat závaznou judikaturu Evropského soudního dvora, což bylo aplikováno ve sporu o slovenské důchody). … Vojen Güttler byl v mnoha směrech Holländerovým opakem: nekomunista, předlistopadovým režimem nemilovaný, ale zásadový a za všech okolností slušný. Jeho nález ve věci mého sporu o seznam komunistických soudců patří mezi nejvýznamnější rozhodnutí v historii Ústavního soudu a znamenal průlom minimálně v tom, že i když se komunistických mravních zrůd v justici nezbavíme, můžeme jim aspoň říkat, co si o nich a o jejich charakteru myslíme. Nahlas, po libosti a beztrestně.


Číst dál

Bravo Senátu za opětovné odmítnutí JUDr. Jana Sváčka ústavním soudcem!

Svacek JanKomunista a kamarád kmotrů Sváček ústavním soudcem nebude - Jsou tady pořád a mají se k světu a je jedno, jak si právě říkají. Právě chytili druhý dech a zdárně si parcelují stát.

Připomínám můj dopis předsedovi Senátu Milanu Štěchovi ze dne 30.7.2013, který obdrželi senátoři. Osobu předsedy MS Praha výstižně popsal také Jan Jandourek 19.8.2013. Ze článku vyjímám: Sváček byl od roku 1987 kandidátem KSČ, členem komunistické strany od 22. 6. 1989. To se tedy na poslední chvíli trochu unáhlil. Asi i proto dnes popírá, že byl někdy komunista a nechce o celé věci mluvit. … Doktor Sváček byl od ledna 1988 už jako kandidát KSČ náměstkem pro věci trestní Obvodního soudu pro Prahu 8. V této funkci byl až do roku 1989, kdy se obvodní soudy v Praze a Městský soud zabývaly žalobami ohledně takzvaných nepovolených demonstrací a šíření opoziční literatury. Sváček a další byli tedy součástí struktur totalitní represe …


Číst dál

KSČ byla založena k rozkladu národa v roce 1918

JANUV ZAKONIvan Olbracht při svém vyloučení z KSČ napsal v r. 1930 F.X. Šaldovi toto: „Tímto vedením nedal bych se vést ani k první stanici elektrické dráhy, natož do vážných politických bojů.“Ztrátu své početní síly voličů, ale i členské základny strany a odborů se Gottwaldovi přisluhovači snažili nahradit silou svých leninských činů. Začali v Radotíně, kde vedli v zakázaném průvodu školních dětí proti četnictvu své „revoluční činy“ na obdiv – házeli ze zadních řad přes hlavy dětí kameny a klacky na četníky. Tekla krev! Buržoazní klid byl narušen, řekli soudruzi. Nechtěli republiku bez násilí. …


Číst dál

NA VÝCHOD OD BRUSELU

Zeman opilecČesko potřebuje proevropskou vládu – Prezident Milouš Zeman

… Čeští komunisté představují i v rámci střední Evropy brežněvovský relikt, který nemá nic společ­ného s moderní postkomunistickou levicí typu polského Svazu demo­kratické levice nebo Maďarské socialistické strany. Jde o protievrop-skou stranu, svým dnešním založením hluboce nacionalistické, proti Západu orientované uskupení, které obdivuje Severní Koreu; Kubu i putinovské Rusko a pro které je demokratické uspořádání velice pravděpodobně jen cestou k návratu k nějaké formě totalitní moci. Je to typ strany, který se do své sjednocené levice neodvážil na Sloven­sku přizvat ani Robert Fico.Podobné je to s jeho nestřízlilivým vyznáním obdivu ke komunistickým Haló novinám, stranickému plátku, který stále ješ­tě mentálně žije v dobách husákovského Československa a v němž se o Evropské unii dočtete věci, za které by se nemuselo stydět Bátorovo D.O.S.T. nebo Suverenita Jany Bobošíkové. Zkrátka ať už to Miloši Zemanovi je, či není milé, komunisté do slušné společnosti proevropských stran nepatří … Dělicí čára české proevropské politiky prostě vede napříč levi­cí a pravicí. A proevropská vláda je to, co Česko po deseti letech Klause a jeho neblahého vlivu potřebuje. O to víc, že se v Zemanovi Česko skutečného proevropského prezidenta zase nedočkalo.


Číst dál

Strom oceňuj podle plodů

LN Guettler 190813Po dvaceti letech skončil Vojen Güttler ve funkci ústavního soudce – Soudce (tím spíše vrcholný) musí mít dva druhy soli - moudrost a svědomí. Je na čase, aby skončila doba věřit a dávat důvěru těm, co opakovaně zklamávají, v životě nic nedokázali, dát důvěru těm, kteří si jí svým životem a svoji prací zaslouží. O tom především budou předčasné volby!

… Tento nález též uvedl, že členové KSČ zůstá­vali součástí organizace, jejíž vedení a politic­ká praxe se stále zřetelněji, rozcházely se základními hodnotami lidskosti a demokratic­kého právního státu i s vlastními programy a zákony. Již samotné členství v komunistické straně ji v jistém smyslu legitimizovalo, nepří­mo podporovalo. Proto píše o pasivním prosa­zování komunistického režimu (ať již prameni­lo z jakéhokoli motivu). Článek 4 Ústavy, za­kotvující vedoucí úlohu KSČ ve společnosti, měl za důsledek diskriminaci nečlenů KSČ, členové KSČ svým členstvím tuto diskrimina­ci legitimizovali. Zde nález poukázal na (byť v jisté míře zjednodušený) pohled „jistého úředníka během denacifikace“, který předlo­žil německý filosof Karl Jaspers: „Vstoupil-li jsem pod nátlakem do strany a dal tak před­nost relativně dobrému postavení, zařídil-li jsem se v nacistickém státě a stal se tak poživa­telem určitých výhod, a musím-li teď nést ne­příznivé následky, pak nemám - třebaže jsem to učinil s vnitřním nepřátelstvím - právo si stěžovat.“ … (Strom oceňuj podle plodů, LN 19.8.2013)


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing