Bulletin č. 22/2015

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
úterý 23. duben 2024 20:37

Přepis překladu části knihy „POMNÍK U ŘEKY DRAVY“ - o zamlčovaném masakru a likvidaci Kozáků 1.6.1945 v rakouském městě Lienz

Lienz masakrToto je pravdivý popis toho, jak v r.1945 Západní mocnosti násilně předali bolševikůmLienz pomnik více než 100.000 Kozáků a jiných nesmiřitelných bojovníků proti bolševikům - Je těžko popsat tuto scénu: klečící dav v širém poli, patnáct tisíc lidí, obklíčení britskými tanky zpívají "Kristus vstal"…

Smrt sta tisíců Kozáků popravčími četami v r. 1932-33, v letech uměle vyvolaného hladu, strašný útlak během znárodnění majetků, tzv. "kulaků", nucená kolektivizace a jiné nápady a jiných nezákonných zákroků v kozáckých vesnicích Severního Kavkazu, vyvolaly v obyvatelích tohoto kraje rozhodnutí opustit svůj rodný kraj a následovat německou armádu a jít do neznáma. Po průlomu u Stalingradu, kdy Němci začali ustupovat ze Severního Kavkazu na konci ledna 1943 Kozáci a jejich rodiny opustil své domovy nejen v Kubánském kraji, ale i v Stavropolské Gubernií, též na Těreku a v Republice Horalů Severního Kavkazu. Tento odchod následkem komunistických represálií byl spontánní. Desítky tisíc rodin opustili své domovy a buď na svých vlastních, nebo v jiných vozech tažených koňmi, odcházeli s německým vojskem. Přes sto tisíc opustilo Severní Kavkaz, nečítajíc lidi z Donu.


Číst dál

Tento běs by se měl objevit v našich sdělovacích prostředcích!

Byla by to alespoň minimální podpora slušných lidí, kterých není v Rusku nadbytek. Upřímně se obávám, jaké svinstvo a jaký podraz chystají na prof. Andreje Zubova, který byl pozván na mezinárodní forum GLOBSEC do Bratislavy a pak by měl pokračovat do Brna a Prahy. Ten je pro putinovce mnohem nebezpečnější než skupina lidí, kteří si jen chtěli připomenout 70. výročí vyvraždění jejich blízkých a zúčastnit se vysvěcení kapličky na hřbitově zavražděných... Obávám se, že naše média víc zajímá vulgární domina Nagyová a hodnostáři FIFA a nepřipouští si, že se nás vývoj v putinovském Rusku týká podobně jako se nás týkal vývoj v Německu před naší okupací. Opět si nabíháme do náručí Ruska. „Ruská karta“ opět nabývá na váze. Proč? Protože v roce 1968 bylo málo mrtvých, jak řekl nedávno kterýsi historik. Měl pravdu. Země, která není schopna přinášet oběti, jich bude muset přinést mnohem více – pokud má zájem a vůli uchovat si svobodu a demokracii?! Propagandisticky je to uděláno dokonale, o to je to nebezpečnější! Naše vláda by měla okamžitě protestovat ústy svého velvyslance v Rusku Vladimíra Remka, který jako by přestal existovat, přitom by měl být v této době tím nejaktivnějším. Vůbec není vidět ani slyšet?!

Bandité z velké cesty – viz text pod videem: „Dnes ráno jsem musel letět do Mnichova, odkud jsme, s Kazachy z Hannoveru pokračovali do Lienzu na vysvěcení kaple postavené na kozáckém hřbitově ve městě. Zde, 1.6.1945, byli vydáni kozáci Stalinovu režimu k záhubě. Na hraničním přechodu z letiště Domodědovo jsem se registroval, odevzdal zavazadlo, dal pas a letenku do okénka kontroly hraničního přechodu. Pak nastalo toto: …“


Číst dál

66. Sudetoneměcký den v Augsburgu: Lidská práva bez hranic?

Augsburg mapa 230515Sousedské vztahy bez ohledu na lidská práva?Augsburg mapa Mendel 230515

"Lidská práva bez hranic", bylo motto letošního 66. Sudetského dne o Letnicích v Augsburku od 22. do 24.května. Projevy zaujaly vcelku evropským duchem a smířlivostí. Na mnoho návštěvníků v prostorné hale, obsazené takřka do posledního místa, jistě patřičně zapůsobily. Parkoviště byla také zaplněná, ale takřka žádné autobusy, které byly typické v minulých letech. Při závěrečném nástupu se objevila odhadem 1/3 praporečníků v porovnání s rokem 2014. Takový náhlý zlom, také něco naznačuje. Kritické poznámky ovšem musí být dovoleny. Ano, jsou dokonce nezbytné a nutné:


Číst dál

Červen 1945: Tisíce pražských sadistů ubíjí Němce v ulicích

"Hodíš-li do cely deset provazů, najdeš tam ráno deset oběšených Němců. Ženy jsou celé noci znásilňovány a ráno, kdy sotva stojí na nohou, musí chodit do práce."

Bylo to ještě horší, než jsme si dosud mysleli. Historiky nově zpřístupněné prameny dokazují, že do poválečného násilí na Němcích se jen v Praze zapojily tisíce lidí. Například před pankráckou věznicí v červnu 1945 postávalo denně až 3000 sadistů, kteří ubíjeli Němce přiváděné sem na noc po celodenní dřině v pražských ulicích.

Lynčování internovaných Němců u pankrácké věznice potvrzuje třeba zpráva Pražského policejního ředitelství ze 7. června 1945 uložená v Archivu bezpečnostních složek. Policista z Pankráce v raportu uvádí: "Podotýkám, že každého dne při návratu těchto vězňů-pracovníků, udávám, že jich bylo vždy asi 800 osob, nastavěly se kolem věznice hloučky čekajícího obecenstva a to v počtu 2000-3000 lidí, kteří vracející se vězně-pracovníky bili a týrali až do zkrvavění. Udávám, že pravidelně k tomuto týrání daly vždy popud eskorty dohlížejících orgánů revolučních gard, které se nesnažily tyto vězně brániti, event. aspoň co nejrychleji dopraviti do zdejší věznice."


Číst dál

Poválečná msta přerostla v Postoloprtech v masové vraždy

Pamětnice postoloprtských událostí Kristine Brückner: "Proč neřekne česká vláda alespoň jednou "ano, my jsme se pomstili". Ve slově pomsta se už přece skrývá, že tomuto dění něco předcházelo z německé strany. To nemůžeme a nesmíme zastínit, je nám to líto. Ale Češi také mohou říct, že je jim to líto. To by mi stačilo. Ale stále jen zpochybňování."

Československá armáda v severočeských Postoloprtech internovala tisíce civilních obyvatel německé národnosti z Postoloprt a nedalekého Žatce. Na přelomu května a června roku 1945 zabila v Postoloprtech armáda spolu s revolučními gardami 763 německých civilistů, mezi nimi i pět chlapců ve věku od 12 do 15 let.


Číst dál

Goebbelsi vstávej z hrobu aneb srpnovští páni

Tak jsme to všichni 29.května na ČT24 i v rozhlase zaznamenali. Ale vlastně čekali. Ruský jediný pravdomluvný TV vysílač Rossija 1 nás poučil, ne o tom, co mnoho z nás vidělo na vlastní oči a dobře si pamatuje i od nás přes sto tisíc raději emigrovalo. Ano, Rossija nás poučuje o srpnu 1968 a celé Varšavské smlouvě, na níž nejen ruští propagandisté, ale i čeští bloggeři vzpomínají s láskou a žádají vystoupení ČR z NATO. Se zopakováním starého sovětského dokumentu se opět dovídáme, jak to vlastně v srpnu bylo. Konečně každý si to může najít v internetu i v ruském originále.


Číst dál

Chceme vypadat navěky jako pomstychtiví primitivové?

Augsburg vyhnani 3 230515Níže uvádím výňatky z článku Petra Kozelky z Práva, uveřejněného 30. 5. 2015Augsburg vyhnani 2 230515 v Novinkách.cz

Myslím, že už dávno nastal čas, abychom jako lidé a Češi přiznali sobě i světu, že litujeme genocidních krutostí, jimiž se několik desítek či stovek naši psychopatických předků provinilo na svých bezbranných německých spoluobčanech po skončení druhé světové války. Tito zabijáci a trýznitelé se provinili i proti Českému národu. Oni uvrhli na nás ohavnou hanbu nepochopitelným krutým týráním a vražděním bezbranných mužů, žen a dětí.


Číst dál

Historik Tomáš Dvořák: Sudeťáky a revanšisty strašili komunisté, dnes už lidé vědí, jak to bylo. Lidi vytáhli v noci z postele a hnali k hranicím jen proto, že byli Němci. Kdyby tu zůstali...

Sudetcti Nemci vyhnaniOdsun německého obyvatelstva pod druhé světové válce je dodnes kontroverzním tématem. Řízenému vysídlení, které schválily vítězné mocnosti, navíc předcházely excesy, jakým byl tzv. divoký odsun asi dvaceti tisíc brněnských Němců na přelomu května a června 1945. O tom, jak tehdy vypadala situace v Brně, co znamenal pozdější organizovaný odsun i o odlišných pohledech na tuto historii poskytl rozhovor PL historik z Masarykovy univerzity Tomáš Dvořák.


Číst dál


1945: The Savage Peace - Krutý mír

Tento otřesný dokument odvysílala nedávno britská BBC. Je možno ho shlédnout v jejím archivu, bohužel ne na území ČR. Můžete ho shlédnout na You Tube. V dokumentu vystupuje řada dobových svědků z ČR, Polska a Německa, mj. i paní Meda Mládková. Otřesným způsoben je ukázána poprava K.H.Franka a masakry na německém obyvatelstvu v Praze, Kounicových kolejích, Postoloprtech a dalších místech. Tento dokument je vypovídající a vydává svědectví o nás a naší minulosti mnohem více, než jen přednášky a knihy o naší nedávné minulosti pro menšinu a kterou většina stále nezná, nebo nechce znát. Není třeba ovládat angličtinu – i obrazy vypovídají. Nepřiznání se ke vlastním zločinům je jen jejich pokračováním. Věřme, že ČT zakoupí autorská práva a odvysílá tento dokument v hlavním večerním vysílacím čase.


Číst dál

Další ostuda

NecasoviTak nás Obvodní soud pro Prahu 1 zprostil obvinění Jany Nagyové-Nečasové. Aby byloIstvan Ivo jasno, nejde mě o obhajobu paní Nagyové či zkoumání, kdo byl v právu.

Od samého začátku se musel člověk podivovat, čím se státní zástupci v Olomouci a hlavně v tomto případě padesátiletý smutný muž Ivo Ištván v pokračovací funkci neblahých prokurátorů zabývá a jiné velké, takřka denní případy korupcí, zpronevěr, vražd dokonce i v Olomouci apod. zůstávají stranou. Ale jeho akce v přepadu maskovaných policistů s nasazováním pout na předsednictvu vlády v červnu 2013, je otřesným dokladem ne banánové republiky, ale v zemi která tvrdí, že už je demokratická, jak má provést bez problémů státní převrat.


Číst dál

Začnou se o uneseného syna z ČR na Slovensko zajímat úřady a politici stejně jako o neunesené děti v Norsku?!

ZatrepalkoviDobrý den,

Dovolím si přeposlat reakci Umpodu Brno na mou prosbu o pomoc v našem případu s ohledem na to že Slovenská republika se snaží legalizovat únos. Jakým způsobem mohu vznést stížnost na poustup Umpodu Brno, respektive na jejich laxnost a tolerování chování jejich partnerského úřadu v SR 4,5 roku čekám na spravedlnost a na mou prosbu mi nakonec Umpod napíše že dělat nic nemohou? Kdo vlastně zastupuje práva dítěte v zahraničí? Přikládám kopii zprávy Umpodu Brno. Z 25.5. 2015


Číst dál

Glyfosát: Nejběžnější pesticid na českých polích nově zařazen mezi karcinogeny

Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny (IARC) nově na seznam karcinogenů zařadila pět organofosfátových pesticidů - herbicid glyfosát a insekticidy melathion, diazinon, tetrachlorvinphos a parathion. Nejvýznamnějším mezi nimi je glyfosát, který je jednoznačně nejčastěji používaným pesticidem na polích v České republice a patrně také celosvětově. Běžně se s ním lidé setkávají v přípravku prodávaném pod komerčním názvem Roundup, který vlastní americká agrochemická firma Monsanto.


Číst dál

Naomi Kleinová: „Přírodní zákony změnit nelze, ekonomické však ano“

Konflikt zákona trhu a zákona přírody - Nespokojenost jako šance - Smlouva TTIP - Politika zdola - občanská společnost

Ekonomika zisku se musí proměnit v obecně prospěšnou ekonomiku. Jen ta zohlední zájmy všech sociálních skupin - Pokud budeme pokračovat dále jako nyní, bude zasažen svět přírody. A ten je v přímém rozporu se zákonem neustále skloňovaného růstu, stavěného na piedestal „hodnot“, alfy a omegy dnešní politiky - V jádru jde o krizi duchovní. Protože si myslíme, že máme navrch nad přírodou - Jestliže korporátně zaměřená ARD vyrobila takový dokument, pak je jasné, že se začíná hýbat i občanská společnost - Lidé musí začít jednat sami - Od politiky už se nedá očekávat nic. Naopak politika bude muset převzít to, s čím přijde občanská společnost, budou-li chtít politici ještě v budoucnu kdy uspět.


Číst dál

Co člověk má jíst

Přepálené oleje nám způsobují vysoký krevní tlak, říká Petr Lukeš

Člověk má prý jíst to, co se vypěstuje doma?

Ano, v mírném pásmu. Někteří lidé se chlubí tím, že se cpou množstvím mandarinek, pomerančů a podobně. Mě osobně po tomto zas tak moc dobře není. Jižní ovoce se trhá ne úplně zralé. Takže je tam podstatně víc kyselin, než bychom si přáli. Tělo je musí něčím vysrážet, aby to nevadilo organismu. A k tomu tělu slouží vápník a hořčík. A když to jedí ženy po přechodu, zjistí jim osteoporózu. A najednou musí brát preparáty, aby se zachovala ženská hormonální aktivita spolu se správnou vápenatostí kostí - tedy ženské hormony a kalciové preparáty, které jsou poměrně drahé. Tak to je začarovaný kruh. Chlapi tento problém nemají, protože místo jezení citrusů a džusu pijí pivo.


Číst dál

ČT Politické spektrum: stejní stále stejní

Právě jsem shlédl PS s pány Cibulkou, Hučínem a Chaloupkou. Moderátor Kučera debatu k tématu „Hrozí nám „Velký bratr“? Budeme sledováni na každém kroku?“, neumoderoval. Účastníci si, podle očekávání, prosadili svá témata, tedy hlavně sami sebe, zejména Hučín. Pořad ničím nepřekvapil. Zřejmě proto jsou podobní lidé do PS opakovaně zváni. Ničím nepřekvapí a neřeknou nikdy to, co by veřejnost měla skutečně slyšet. Oceněný „válečný hrdina“ Hučín, nepřizná, že za totality (dle zveřejněných dokumentů ÚSTR) udával lidi SNB, zato se rozčiluje nad rozsudkem KS Ostrava za odmítnutí jeho žaloby pro pomluvu na Ing. Tomáše Hradílka.


Číst dál

Glosa: Aspoň den bez komunistů v České televizi!

Komunističtí poslanci se zostra pustili do České televize. Její pořady, podobně jako například zpravodajství o dění na Ukrajině, jsou prý neobjektivní…

Některé pořady mají neadekvátně malou sledovanost, ředitel ČT jezdí v příliš dobrém voze, v televizi se vyplácejí zlaté padáky a zveřejněn by podle komunistů měl být plat moderátora Václava Moravce… Výroky, padly na plénu při schvalování předloňské výroční zprávy o hospodaření České televize, která nakonec byla schválena. Komunistům vadí i pořad 168 hodin a obecně práce zahraničních zpravodajů. A co na to občan? Tomu by zase mohla vadit věčná, prakticky každodenní, přítomnost komunistických poslanců v pořadech České televize.


Číst dál

Marta Kubišová může už klidně spát…

Golden KidsTak se zase Helča Vondráčková plácla přes kapsu díky jejímu úžasnému manželu a právničce J.Gavlasové. Agentura MM prohrála spor o neexistující dohody a smlouvy, o uskutečnění koncertů Golden Kids. Marta Kubišová i Václav Neckář jistě měli jistý zájem se sejít na pódiích při společném turné, ale včas pochopili, že Helenu Vondráčkovou zastupuje arogantní psychopat, se kterým není radno si cokoli začínat. Domnívali se, že stačí říct, Heleno, my do toho nejdeme. Jak vidět pan Michal to viděl jinak a i když nikdo neschválil žádné plakáty, nedohodnul se na termínech, neobjednal si žádné další lidi na práci, občan Michal použil neexistující dohody jako argument, že Agentura přišla o víc než 1mil Kč. A chtěl je po Martě Kubišové, která si nic neobjednala. Ale agentura MM nepřišla o nic, protože žádné investice nebyly. Možná v hlavě pana Michala a nebo v jeho počítači, když začal kalkulovat o kolik asi přišel, když se jím plánované koncerty neuskutečnily. A k tomu jako bonbónek - procenta z banky, která by navýšila potencionální zisk, kdyby se byl býval nějaký konal…


Číst dál

Vždyť se ten Kalousek sám usvědčuje ze lži

Vrbik 2Aneb proč jsme tak nechápaví?! - … kvůli této volovině zasedal celý den parlament, kde stovky vystoupení opozice bylo jenom pompézním omíláním tohoto průhledného drbu.

„Podpora odbytu je podporou produkce. Jestliže tedy devět miliard korun chce vynaložit ministerstvo financí na podporu odbytu, podporuje produkci, protože bez této podpory by producent neprodal.“ Tak pravil Kalousek.

Tento výrok je obdivuhodně pravdivý. Sám autor tu konstatuje, že ty miliardy vynakládá ministerstvo na podporu odbytu. Že bez podpory by producenti neprodali. Tím říká jednoznačně a srozumitelně, že miliardy jsou použity na snížení ceny bionafty.


Číst dál

Tisková zpráva: Stanovisko ČSSI a ČSSK k výsledkům ankety-soutěže TOP stavební firma roku 2014

STRABAG

Aktualizováno 23.6.2015: Odpověď Vlády ČR ze dne 16.6.2015 (došlo 23.6.2015)

Tyto firmy v konsorciu, které opravovalo most ve Vilémově, však v roce 2014, za kterýSTRABAG lidr 2014 jim byl udělen čestný titul, připravily svojí nezodpovědností na poli bezpečnosti práce a stavebních postupů o životy 4 lidi. - Rozhodnutí nominovat tyto firmy a udělit jim čestný titul se zcela jistě dotýká všech jiných firem, které svou práci dělají lépe. Ale v první řadě musí pobouřit pozůstalé z rodin, které pod mostem ztratily své živitele.

Společnost CEEC Research vyhlásila dne 14.5.2015 výsledky v každoroční prestižní soutěži "TOP stavební společnost roku 2014“. Tato soutěž si klade za cíl ocenit nejlepší stavební společnosti za realizaci staveb a propagovat tak rozvoj a další směřování českého stavebnictví... Z nominovaných firem se vítěznou se stala společnost STRABAG, a.s., druhé místo obsadila společnost M-SILNICE, a.s., třetí místo patří společnosti PORR, a.s.. (viz http://www.konstrukce.cz/clanek/top-stavebni-spolecnosti-roku-2014-je-firma-strabag-a-s/).

Ocenění jmenovaným firmám  předávali vrcholní představitelé České Republiky, premiér Bohuslav SOBOTKA a ministryně Ministerstva pro místní rozvoj Karla ŠLECHTOVÁ.


Číst dál

„Každej má právo bejt průměrně společensky blbej“

Vrbik 2Říkala průpovídka v době Pražského jara. Budiž, jenom by „každej takovej“ neměl řídit stát. V době soustředěného útoku všech řiditelů státu na Babiše se zdá, že takoví „průměrní“ jsou všichni, co otevírají ústa. Bez dlouhých úvodů (a mohly by sršet vtipem!): Co jsou státní dotace obecně.

Stát má zájem na prodeji – například ekologicky příznivého výrobku. Jenomže ten výrobek je dražší než podobný neekologický a občan hospodář je šetřílek. Stát se tedy rozhodne, že výrobci bude dotovat nějakou částku, kterou mu dá na úhradu části vynaložených nákladů, a tak sníží jeho kalkulovanou cenu. Tedy mu vrátí část peněz, které on musel už na výrobu kýženého výrobku zaplatit. A toto zaplacení části již vynaložených nákladů se jmenuje dotace.


Číst dál


... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing