Bulletin č. 21/2015

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 19. duben 2024 12:20

Globalizace a její přirozené, zákonité následky

GlobalizaceOd soboty 23.5 do středy 27.5 budu v zahraničí. Omlouvám se předem za případné zpoždění v mé e-mailové komunikaci. J.Š.

Často slyšíme „Celý svět se zbláznil“. Je tomu tak! Pouze příroda si zachovává rozum a reaguje přirozeně. Konrád Lorenz to vystihl ve své knize Osm smrtelných hříchů„… sociální a morální chování člověka nemá nic společného s fylogenetickou organizací jeho nervového systému a smyslových orgánů, nýbrž je determinováno výhradně vlivy daného kulturního prostředí, které jej během života obklopuje. …!


Číst dál

Dotazník pro Tomáše Pecinu – Češi versus Sudetští Němci

Tomaš Pecina: „Dlouho jsme tu neměli žádné video, pročež napravujeme.“ – Úvodem doporučuji krátký rozhovor se „selfíkem“ Škromachem. Neuvěřitelné, co to máme jako místopředsedu Senátu – velké dítě, blb, vyberte si !!!

http://paragraphos.pecina.cz/2015/05/dotaznik.html



KVH 21.5.2015: Máme se bát státního zastupitelství?

Emancipovali se žalobci a začali vyšetřovat korupci v nejvyšších mocenských patrech, nebo bezdůvodně kriminalizují politiky?

Včera byla KVH opět zaplněná do posledního místa. Vtipně moderoval Ondřej Kundra z týdeníku RESPEKT. Pozvání přijali Lenka Bradáčová, Josef Baxa, Ivo Ištván a Jindřich Šídlo. Debatu v přímém přenosu přenášela Nová média České televize. S odstupem neslabším panelistou byl státní zástupce Ivo Ištván, který neřekl v podstatě nic. Vystoupil jsem dvakrát v diskusi, vždy s upozorněním, abych byl stručný. Zvláštní, že jsem stručný vždy, na rozdíl od jiných, kteří upozorňováni nikdy nejsou. Uvítal bych, kdyby se v KVH konala i debata na téma bezdůvodně kriminalizovaných občanů, kterých je nepochybně mnohem více, kdy o jejich nevinně nelze pochybovat, na rozdíl od mnohých „kriminalizovaných“ politiků.


Číst dál

Čepice

Maturity jsou letos velkým thematem. O tom, že by člověk na prahu dospělosti (maturitatis) měl vědět o existenci postavy Jidáše Iškariotského, nehodlám polemisovat, leč zaujala mne jiná úloha, jíž examinantům uloženo vypočítat spotřebu papíru na čepici, jež má tvar rotačního kužele a středový řez tvaru rovnostranného trojúhelníka o straně zvící 16 cm. Nemíním teď řešit otázku, že takto zadaná úloha dosti nelogicky předpokládá, že papírová čepice měla dno, ale to, že od studenta se očekává, že si pamatuje vzoreček pro výpočet plochy rotačního kužele, kterýž aplikuje a vyjde mu správný výsledek.


Číst dál

Babiš – chlap na zabití

Babis Kalousek venBez nepřátel ANO a samozřejmě bez komunistů

V těchto týdnech právě dochází k dosud největšímu, či spíše prvnímu střetu sil uzurpátorů moci se silami usilujícími o likvidaci dědictví komunismu. Dědictví komunismu tady hájí celá vládní garnitura tzv. tradičních politických stran, všichni jejich poslanci a politici. Protistranu, usilující o nastolení elementárních pravidel řízení státu, představuje ve vládních vrstvách sám Andrej Babiš. Už pár týdnů denně narůstá rozsah protibabišovské kampaně, jejím cílem je zbavit se tohoto borce, jenž je schopen dostat všechny korupčníky za mříže. To proto nechají štěkat Kalouska a narůstající počet novinářů s heslem - "Na Babiše!". Brání mu zlepšit výběr daní, a vyskakují s novými a novými požadavky na desítky miliard tam, tam, a ještě tam. Cíl - dokázat, že Babiš nedokázal zajistit... a pak se jej zbavit. Na této pakárně je nejtragičtější to, že na masy Čechů skvěle účinkuje Goebelsovo pravidlo o stokrát opakované lži. To zaprvé. Zadruhé - Češi se neumějí stát občany svého státu.


Číst dál

Pavel Kolář: V politice ho řada lidí podcenila

Kolar PavelMají mnoho společného, ale přitom jsou každý úplně jiný. Profesor Pavel Kolář, slavnýBabis II fyzioterapeut, mluví rozvážně a tak tiše, že máte strach, aby diktafon jeho slova vůbec zaznamenal. „Nerad se někde ukazuju a prezentuju," vysvětluje Kolář, kterého uctívají celebrity, sportovci i obyčejní lidé. Je to kouzelník, shodují se. S Andrejem Babišem jsou už více než 15 let blízcí přátelé. Navíc přátelé, kteří dokon­ce rozjeli i společný byznys - Centrum pohybové medicíny na pražském Chodově.


Číst dál

Z MaŠíBl a česká justice

Z našeho mašíblu - Coco je nevinen – Teroristé - Policie v Brně porušila zákon - Spalovač vlajky EU Jakub Svoboda definitivně beztrestný - Kamas a spol. mají deformovaný vztah k historii

Mašíbl, správněji MaŠíBl, byla původně registratura na patentovém úřadě, kam se odkládala perpetua mobilia a podobné výtvory těch, podle nichž bylo úložiště pojmenováno, tedy MAgorů, ŠÍlenců a BLbců.


Číst dál

Mlčky přijímáme diktát neurozené aristokracie

Vrbik 2Adrian Portman má to štěstí, že může odejít domů do Švýcar, kde má občanství. Po patnácti letech pobytu v ČR uznal, že náš občanský osud vazalů Nové aristokracie je neprůstřelný. Zřejmě s bolestí poznal, že obyvatelstvo, nehodné titulu Občanská společnost, bez zájmu a odevzdaně přijímá všemu nadřazenou vládu Nové aristokracie. Této utajené, nepočetné třídy superboháčů, vzniklé rozkradením státního majetku Klausovskou privatizací a nadále se obohacující brutálním vysáváním nově tvořených hodnot. Což je vlastně záměr - udržení bídy co největší masy lidí, kteří pak jsou apatičtí a odmítají jít k volbám.


Číst dál

Baťova Electra se vrací: První přelet nad Kanadou

Batovo letadloO letadle Jana Antonína Bati se mluví, o jeho majiteli se stále mlčí!JAB CZ Batova obchodni cesta kolem sveta 1937

Do České republiky se vrací stroj Lockheed Model 10 Electra, který používal před druhou světovou válkou Jan Antonín Baťa. Stroj výrobního čísla 1091, který nesl imatrikulaci OK-CTB, se podařilo zakoupit českému fanouškovi letectví a po náročné rekonstrukci se ve středu vydal na dlouhý let do Prahy přes Grónsko. Přelet do ČR by měl trvat zhruba dva týdny. …


Číst dál

Brno: Deklarace smíření a společné budoucnosti

Sudetsti NemciDeklarace byla přijata Zastupitelstvem města Brna dne 19. května 2015.

V letošním roce si připomeneme 70. výročí od skončení 2. světové války – dosud největší tragédie lidstva v jeho historii. Během let 1939 – 1945 došlo k okupaci ČSR německými vojsky a k perzekuci českého obyvatelstva. Po osvobození Brna na základě usnesení Zemského národního výboru ze dne 30. května 1945 nařídil v odpoledních hodinách Národní výbor pro Velké Brno, aby se na Mendlově náměstí ve 22 hodin shromáždili všichni německy hovořící Brňané.


Číst dál

Zvěrstva rudoarmějců "Osvobození se rovnalo okupaci." Historik i o násilí na ženách

Portmann AdrianŠvýcarský historik a pedagog Masarykovy univerzity v Brně Adrian vonArburg píše vědecké studie o odsunu Němců. Podivuje se ale, že čeští historikové se nezabývají násilím rudoarmějců na tuzemských ženách.

… Většina učitelů dodnes dětem jen řekne, že na jaře 1945 přišlo osvobození. A tečka, dále nic. Přitom osvobození od nacismu je nutné chápat i jako novou okupaci, mluvit jen o osvobození je naprosto zavádějící. Ve skutečnosti se jedna totalita nahradila druhou, bude to ale trvat ještě dlouho, než tenhle fakt přijme kolektivní paměť národa. S tím vším souvisí zdrženlivost a neochota zabývat se násilím rudoarmějců v roce 1945. A prezident Miloš Zeman proto nemá žádné zábrany oslavit výročí konce války v Moskvě. …


Číst dál

Dopis ministru spravedlnosti ČR R.Pelikánovi ve věci ing. arch. Marka Řičáře!

Ricar MarekJUDr. Robert Pelikán, Ph.D.: „Právní systém v Česku je zneužíván ke kriminalizaci lidí, kteří někoho štvou, ale nic neprovedli.“ – Dnes jsem odeslal panu ministrovi tento dopis!

Milí podepisovatelé petice, chci Vás seznámit s textem mého dopisu, který jsem odeslala na adresu ministerstva spravedlnosti ČR a zároveň Vás chci poprosit o podporu v tomto kroku. Kdo má zájem, čas a odvahu, prosím, pošlete vlastní dopis ministru spravedlnosti JUDr. Pelikánovi na podporu podání stížnosti ve věci nespravedlivého odsouzení mého manžela, zároveň všem, kteří mi pomáhají vřelé díky!


Číst dál

Film „Hřbitov pro cizince“ opět oslovil naši paměť a naše svědomí!

LM Svata trojice PK 200515Otázkou je u kolika tomu tak bylo, kdo ještě chápe, má vůli chápat a kdo tento skvělý film vůbecOlsany 8 RAF 120515 viděl?

ČT 2 vysílala film včera od 21:40 hod., kdy přednost na stejném programu dostaly „Letecké katastrofy“, ale i tak díky ČT. Možná jsem k této volbě přispě dopisem gen. řed. ČT Petru Dvořákovi ze dne 20.4.2015? Bylo symbolické, že ve filmu byl ukázán krátce velký hřbitov Rudoarmějců na Olšanech. V roce zhotovení filmu 1991 ještě svůj hřbitov RAF letci na Olšanech neměli. Dnes už ho mají – malý pomníček… Citáty z filmu: „Kdo v této zemi padne a opět se zvedne, už se nikdy nenarovná“. „Kdo v životě hodně trpěl, stačí mu málo k radosti – i k pláči.“ Dnešní komentáře Petra Kamberského v LN Svatá trojice a Tomáše Baldýnského Chudák Jágr, nepotřebují dalšího LN Chudak Jagr TB 200515komentáře. Evropa se opět ocitá na prahu války – na Ukrajině už dávno je, jenom si to nechceme připustit. Obávám se, že odhodlaných k boji a oběti jako byli naši piloti RAF, má dnes naše země daleko méně. Citace ze článku „Anexí Krymu skončila epocha lásky“ níže, je více než vypovídající. Baťa by dnes řekl: „Je třeba sedlat“? Ale není na co a kdo. Hrozí, že budeme opět „osedláni“ jinými a poslušně opět sloužit, „držet hubu a krok“. To jsme opravdu tak nepoučitelní? Budeme se opět chovat jako národ cyklistů, kteří „nahoře šlapou, dole se hrbí“, jen kritizují a nadávají v bezpečí hospod a chat?!  


Číst dál

Adrian Portmann: Zhoubné dědictví komunismu je v ČR vidět stále víc

Portmann AdrianUrčitě jsme tu s vybudováním demokracie stále dál než v den pádu komunismu. Jenže vidím problém v tom, že do funkcí se teď dostává generace třicátníků a čtyřicátníků, která je v duši „znormalizovanější“ snad ještě víc než jejich rodiče.

"Tady cítím, že společnost propadá rezignaci," říká v rozhovoru švýcarský historik a neúspěšný kandidát na ředitele ÚSTR Adrian Portmann. Po patnácti letech života v Česku se chystá vrátit domů - Když ale čeští politici místo toho, aby napomáhali smířlivým přístupům, sami prohlubují příkopy, štvou jedny občany proti druhým, tak žádné uklidnění společnosti není možné - Nedivte se, když každý třetí občan této země prakticky ze dne na den zmizí, tak to znamená obrovský zásah do společnosti. Včetně vztahu k majetku - Jeho přerozdělení v důsledku vysídlení Němců jen předznamenalo masové vyvlastnění po komunistickém puči. Ale pokud národ zažije dvakrát nebo třikrát, že je možné, aby vás stát zbavil majetku a zmocnil se ho sám, pak to těžce podkopává právní vědomí. A vzbuzuje pokušení něco takového v budoucnu zopakovat. - Ve Švýcarsku se více respektuje majetek toho druhého. Včetně respektování toho, že někdo ho má méně a někdo více. Protože ten majetek se utvářel po dobu několika století. A nikoliv v převratech, po nichž následovalo vyvlastnění nebo také, jako po roce 1989, divoká privatizace. To všechno budí právní nejistotu, která se projevuje jako mor.


Číst dál

Jana Nagyová-Nečasová: „Všude se za mě stydíš. Ty jsi normální primitiv. Nedělej ze mě vola.“

PRAHA: Scény jak vystřižené z jiho­americké telenovely, v níž se pro­bírá složitý milenecký trojúhel­ník. Potíž je však v tom, že tímto stylem spolu v důvěrných telefo­nických rozhovorech mluvili pre­miér Česka Petr Nečas a jeho šéf­ka kabinetu Jana Nagyová, dnes Nečasová.

„Na chlapa si hraj někde jin­de, ne přede mnou. Všude se za mě stydíš. Lítám jako kráva. Ty jsi normální primitiv. Nebudu ti dělat poskoka. Nebereš mě jako partnera, šikanuješ mě. Doma držíš hubu a krok. To je vidět, kdo tam nosí kalhoty.“ … „Tohle nemá cenu. Proč se mnou teďka mluvíš jinak, než jsi mluvil doma ještě v půl páté? Řekni kdo ti volal a nedělej ze mě vola.“


Číst dál

Je česká justice a policie ještě sama schopna resuscitace, nebo jí hrozí už jen postupný kolaps?!

JustitiaNa příkladech kauz ing. arch. Marka Říčaře, Martina Michala, Antonína Michala a mnoha dalších, lze jasněKorupce existenci justičních a policejních mafií, podporovaných mediálními mafiemi, zdokumentovat!

Dne 2.května 2015 už má za sebou rok vězení pan Marek Řičář z šestiletého nepodmíněného trestu. Místo něho by mělo být ve vězení nemálo politiků z řad ČSSD a české justice (novému vývoji této české „Watergate“ se budu věnovat zítra). Zločinná minulost Martina Michala, manžela zpěváčky H.Vondráčkové, se neřeší. Zato se řeší žaloba Agentury MM s.r.o. na moji osobu, kdy VS Praha (po odvolání Agentury MM), vrátil soud KS Praha, zatímco prakticky stejnou věc ve věci žaloby na ing. Jiřího Fialu a ing. Jiřího Štefka, potvrdil stejnou soudkyní. Ve věci zřejmě miliardových podvodů skupiny, kterou zřejmě vede Antonín Michal, syn Martina Michala, se už roky nic neděje a nakradené stamiliony si pachatelé užívají. Údajně se mají „točit“ velké peníze kolem pana Víta, tchána Antonína Michala? Komu by se asi chtělo do vězení za stamilionové DPH úniky?! Vůbec nelze vyloučit (bohužel ani dokázat), že ukradené miliony poletují směr soudci, vyšetřovatelé a st. zástupci?! Tyto čachry se nabízejí jako jediné možné vysvětlení, vzhledem k tomu, že se už roky v tak obří kauze nic neděje?! Přitom jsem opakovaně a bezvýsledně informoval VSZ, NSZ, MsP, ÚOFK, ÚOOZ, Policejní presidium – to mi napsalo, že má vše pod kontrolou a případ sleduje – už roky! Nevěřím, že jediným důvodem je čekání na výpisy z bankovních kont západních bank. Peníze jsou mocná čarodějka. V kauze Antonína Michala mi VSZ Praha odmítlo sdělit podrobnosti. Buďto někdo na někoho „nahoře“ příliš mnoho ví, nebo se skutečně uplatňuje moc peněz, jako logické vysvětlení nečinnosti vyšetřujících orgánů. Níže přináším další zajímavé informace, názory a postřehy.


Číst dál

Další z podivných soudů žalované JUDr. Hany Marvanové?!

Marvanova HanaU OSP1 na Ovocném trhu proběhlo dne 12.května další soudní jednání ve věci žalobyMarvanova Marie insolvenčního správce na JUDr. Hanu Marvanovou týkající se bezdůvodného obohacení. Jednání bylo odročeno na 14.července 2015 na 9:00 hod., přízemí, č.9. z důvodů údajně chybějících důkazů žalobce v soudním spisu?! Jak mohou v soudním spisu chybět žalobcem prokazatelně zaslané důkazy, když všechna předchozí soudní jednání byla řádně skončena a všechna dosavadní rozhodnutí ve věci jsou v právní moci? Proč není soudní spis u OS Praha 1 kompletní, když byl kompletní u MS v Praze? Kde tedy jsou stěžejní důkazy žalobce – existují snad k jedné věci dva soudní spisy?


Číst dál

Přejmenování „Mostu Edvarda Beneše“ v Ústí n. Labem na „Most Leopolda Pölzla“ ke dni 31.7.2015

Benes a StalinVyhnaní Ústečané navrhují přejmenovat Benešův most na most Leopolda Pölzla - Podle Poelzl Leopold deskasvědků byl zavražděn nemocniční sestrou, zřejmě nacistkou, která mu měla záměrně způsobit krevní embolii - Poznatky českého historika Josefa Pekaře

Dne 31.7.2015 uplyne 70 let od masakru v Ústí nad Labem. Z tohoto důvodu jsem jménem ještě několika žijících Němců, rodáků z Ústí nad Labem primátorovi města Ing. Josefu Zikmundovi v březnu navrhl velmi zdůvodněnou prosbu, přejmenovat most Edvarda Beneše na most Leopolda Pölzla. Jak je to zdůvodněno vyplývá z níže uvedeného dopisu. Mezitím byl primátorovi zaslán v německém a českém jazyce. Uvedl jsem obě verze, aby mu bylo možno informace lépe Čechům zprostředkovat.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing